|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
nestelle ja tez zawsze uważałam, ze te wszystkie metody to zabobony ;P jednak czytałam artykuł medyczny na ten temat i może zbyt pochopnie uwierzyłam
![]() A znajoma kogo urodziła?? Lody to też nabiał ![]() Villga trzymam kciuki ![]() Dragusia88 położnictwo Niestety nic na to napompowanie nie poradzisz Do kiedy masz brać?
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pozwalam sobie tylko w weekendy-zdrowe odżywianie-trzeba dać dzieciom przykład...No i mam jeszczę jedną manię-nie jem nic z gotowca... |
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie w poprzedniej ciazy nie odrzucalo od miesa a mam coreczke wiec raczej nie ma reguly mdlosci zaczely mi sie w sobote wieczorem i cierpie tak jak przy pierwszej ciazy, zanim przeczytalam od ciebie o tym leku przewertowalam fora i wlasnie znalazlam pozytywy o tych tabletkach polecialam wiec do apteki i kupilam, niestety przed chwila odnioslam bo byly przeterminowe a drugiego opakowania nie mieli jutro bede miala dopiero, mam nadzieje ze pomoze, bo musze jakos funkcjonowac, w poprzedniej ciazy mialam mdlosci calodzienne, a zwracalam moze ogolem z 3 razy, a teraz narazie najgorzej rano mam nadzieje ze sie nie rozkreci i tabletki pomoga
|
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MARIKA.S zastawiam się skąd jesteś?bo ja też spod poznania.... |
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
nestelle a z której strony Poznania? Bo ja w stronę Obornik
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciągu dnia czasami zemdli coś ale tylko na krótką chwilę. Co do płci dziecka i określeniu po diecie to mnie odrzuca i od nabiału i od mięsa więc nie wiem "kto" to będzie mam nadzieje, że być może na USG na kolejnej wizycie Gin już zasugeruje płeć. Będzie wtedy 12 tydzień i 1 dzień. Chociaż pewnie to marzenia ściętej głowy
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
12 tydzień to chyba za wcześnie na określenie płci.
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Faceci są niesamowici. Mój mąż niby wiedział, że jestem w ciąży, ale chyba dopiero jak dziś wyszłam z gabinetu ze zdjęciem, to to do niego dotarło
Widok jego miny- bezcenny ![]() Moja dzidzia ma 1,5 mm, 6 tydzień. Gin.powiedział, że dopiero na następnej wizycie założy kartę ciąży. Kwas foliowy i do przodu!
|
|
|
|
|
#461 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no niedługo powinny mamuśki kwietniowe sie pojawiac ale mam nadzieje że jeszcze marcowych trochę przybędzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a gdzie foto dla wiżażowych ciotek?
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na następnej wizycie cyknę komórką ![]() Też bym chciała na basen ale też coś mnie złapało i dostałam globulki więc na razie lipa. Lekarz powiedział, że kobiety w ciąży często coś łapią (a ja to już w ogóle mam pecha do łapania infekcji )
|
|
|
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja już się nie mogę doczekać środowej wizyty. Strasznie się denerwuję czy wszystko jest w porządku i czy fasolek rośnie jak trzeba. Dzisiaj ugotowałam sobie zupkę jarzynową i makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym...mniam
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj kawałekdziewczyny wiem, że jeszcze wcześniej ale doświadczone mamusie może by się wypowiedziały nad moją wstępną ubrankową wyprawką, czego za dużo/ za mało: UBRANKA 56-62 - 5x kaftanik na zatrzaski + śpiochy - 5 x pajacyk - 5 x body z długim rękawem - 5 x body z krótkim rękawem - 2 x sweterek - 2 x razy bluza (bez kaptura) - 2 x razy bluza (z kapturem) - 5 razy bluzka z długim rękawem - kilka par skarpet - 2 pary niedrapków - 3 czapeczki cienkie wiązane - jedna grubsza czapeczka - rajstopki 3-4 pary - jeansy - spodenki 2-3 szt.
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-07-23 o 22:40 |
||
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Liwka 12 tydzień to za wcześnie na płeć. Możesz liczyć na zerknięcie między nóżki najwcześniej między 17-19 tygodniem.
Dopiero wtedy kształtują się narządy płciowe zewnętrzne. Villga ja tez nie mam jeszcze karty ciąży Czekam na 3 sierpień, wtedy jak wszystko będzie ok to ginka założy mi kartę.AgatkaL przepraszam, ale na myśl o makaronie z sosem śmietanowym aż mnie zemdliło Normalnie bym Ci wyjadła z talerza a teraz.....![]() Dragusia załączam moją wyprawkę, którą robiłam przed pierwszą ciążą ![]() Jest w niej parę rzeczy, które są niepotrzebne. Postaram się jutro napisać więcej na ten temat ![]() https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=82864 https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=82865 https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=82866 https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=82867
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2012-07-23 o 23:29 |
|
|
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Witam po "długim" weekendzie wszystkie Mamusie
Piszę długim, gdyż ja sobie przedłużyłam weekend o poniedziałek... wczoraj rano wstałam do pracy i tak mnie zemdliło, strasznie rozbolał mnie brzuch i było mi niedobrze... do tego w ogóle nie mogłam spać w nocy... a jak otworzyłam lodówkę aby zrobić sobie śniadanie, to myślałam że padnę od tych zapachów... mimo że Mąż wstał i zrobił mi śniadanie to i tak nie dałam rady pójść do pracy... niestety dzisiaj to samo, straszne mdłości i takie dziwne uczucie w brzuchu... pamiętam, że któraś z Mam pisała, że jej herbatniki rano pomagają... i witamina b6... więc dzisiaj wzięłam sobie jedną tabletkę... zobaczymy... strasznie się męczę tymi mdłościami:/
|
|
|
|
|
#467 | |||
|
Rozeznanie
|
Ooo.. fajnie..
![]() a, w której części mieszkasz? i do jakiego lekarza chodzisz? po wcześniejszym opisie szpiatla mogłam się domyśleć, że chodzi o Sącz.. Cytat:
Cytat:
![]() u mnie dopiero określili w 22 tygodniu, bo mała się dupką obróciła i wcześniej nie było widać.. ![]() ![]() ale chyba na usg 3d albo 4d można zobaczyć najwcześniej chyba.. nie wiem bo nie miałam robione w pierwszej ciąży.. Cytat:
- wózek 3w1 500zł- 2000zł -leżaczek 50zł- 130zł -rożek 30zł -przewijak na łóżeczko 100zł -łóżeczko 100- 400zł -materac 60-150zł -ceratka do łóżeczka 2szt. 10zł -wypełnienie pościeli 40zł -prześcieradła 3szt. 45zł -pościel 2 komplety 60zł -kocyk ciepły 60zł -kocyk cienki bawełniany 2szt. 60zł -karuzela nad łóżeczko 50-150zł -wanienka 20zł -termometr do wody 8zł -ręczniki z kapturkiem 3szt. 60zł -ręcznik kąpielowy 2szt. 50zł -myjki frotte -smoczek 2szt 25zł -elektroniczna niania 100zł -body 56- 5szt. 40zł 62- 8szr. 60zł -kaftanik 56- 5szt 45zł. 62-8szt, 45zł -śpioszki 56- 5szt. 30zł 62- 8szt. 45zł -pajacyki 56- 5szt. 60zł 62- 8szt 80zł -skarpetki 4 pary 20zł -łapki 3 pary -czapeczka cienka wiązana 2szt. 10zł -czapeczka grubsza 2szt 20-40zł -bluzki długi rękaw 62/68cm 6 szt. 60zł-150zł -bluzy 62/68 cm 2szt. 50zł -spodenki 62/68cm (w tym ogrodniczki) 6szt 100zł -bluza polar 62cm 1szt. 20-40zł -rajstopki 62cm 3pary 45zł -śliniaczki 3szt. 15zł -pieluchy tetra 10szt 15zł -pieluchy flanela 5 szt. 10zł jakoś bardzo od Twojej się nie różni.. może troszkę.. ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Jeśli jeszcze o tę wyprawkę chodzi.. to ja lubiłam córę wystroić jak gdzieś szłam.. wiadomo, że te wszystkie pajace, kaftaniki i śpiochy wygodne.. ale miałam tez kilka extra zestawów na wyjścia.. np. malutka boska sukieneczka r.56 , albo spodenki czy leginsy i tuniczka..
|
|
|
#468 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej moje kochane!!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
napisz coś o sobie Cytat:
wiem co to znaczy - w 1 ciąży wymiotowałam po 6 razy dziennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo mięso z grilla nie jem wędlin w ogóle, bo mi śmierdzą kurczaka i innego obiadowego. Cytat:
Tęsknię za przebywaniem na grzbiecie konia Dziś jadę do stajni poprzytulać misiaczki Cytat:
tylko same ostre i kwaśne?? ![]() w 1 ciąży jadłam mega dużo słodyczy i piłam cole (tak wiem wiem) i była córcia Cytat:
mniam flipsy czekoladowe,mniam mniam ![]() Cytat:
a ja zaraz do stajni, na cały dzień ))) pomiziać konie, koleżance poprowadzić trening ale odpocznę
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
LiwkaO - w pierwszej ciąży płeć mi określili w 18 tygodniu (synek ma 6 lat),w drugiej już w 14 tygodniu (córka ma 3lata) ,aparaty do usg są coraz lepsze....choć myślę ,że 12 tydzień to za wcześnie,ale kto wie...
Znalazłam w necie takie info: -7 tydz.ciąży-powstają gruczoły płc. -9 t.c.-jeśli to chłopiec,kształtują się jąderka -10 t.c-u dziewczynki rozwijają się jajniki -12 t.c-genitalia,czyli zewnętrzne narządy płciowe,stają się męskie lub żeńskie -14 t.c-u chłopca pojawia się gruczoł prostaty,u dziewczynki jajnikizstępują do miednicy -18 t.c-jąderka zaczynają powoli przemieszczać się z brzuszka do worka mosznowego(długi proces). Pierwsze nieomylne oznaki płci powinny już być dostrzegalne w usg w 14 t.c,czasem nawet udaje się to w 13 t.c,wiarygodność takiego badania ,zależy nie tylko od doświadczenia lekarza,ale i od warunków badania-ułożenia płodu,jakości ultrasonografu. |
|
|
|
|
#470 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) powiem tak że jeansów bym nie kupowała takiem maluszkowi to za sztywne lepiej takie spodenki polarkowe czy dresiki i jesli chodzi o bluzy z kapturem to jeśli nie masz zamiaru zakładać na głowę to też nie ma sensu poki dziecko nie siedzi bo przez kaptur nie wygodnie jest leżećA jeśli chodzi o pajacyki to kupujcie takie rozpinane, ja miałam kilka takich przez glowę wkładane i niektórych wogóle nie używałam bo ciężko się wkładało
|
|
|
#471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pasy z lidla bardzo fajne tylko kupiłam S więc tak do 3 mies, ale lepiej kupić o jeden rozmiar większy niż się ma, bo starczy na dluzej
![]() A ja zaczynam się stresować bo w czwartek lece do Londynu.. i troche się obawiam lotu, pewnie dlatego że się oczywiście naczytałam głupot... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez z tych które co chwile łapią infekcje Cytat:
Chodze do dr. Pyricha dawniej chodziłam prywatnie do Budzyńskiej, jeśli chodzi o szpital to faktycznie można było skojarzyć... jedyny w swoim rodzaju.Ja myśle się wybrać własnie na USG 3d koło 13-14 tyg ![]() Co do wyprawki to mnie wkurza jak ludzie tak stroją te dzieci, ubierają w koszule, sweterki eleganckie, jeansy a niewygodne to... Przecież dzidziuś jest tylko przez chwile i właśnie po to żeby nosić te wszystkie śpiochy, pajace, body! Zawsze można mniec jakieś ładniejsze na wyjscie Czasami rozumiem ubrać jakaś jeansową sukieneczke itp. ale jestem za tym zeby jak najwiecej śpichów! Uroczy widok a nie robić z dziecka miniaturke dorosłego.. Ps. to oczywiscie nie do Twojego postu bo leginsy i tuniczka sa jak najbardziej ok i wygodne
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-24 o 11:54 |
||||
|
|
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczekam do następnej wizyty ważne, żeby badanie wyszło prawidłowe w 12 tygodniu bo to jedno z najważniejszych przecież
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-07-24 o 15:44 |
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przeszczęśliwa ,że wszystko się wyjaśniło ! |
|
|
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))) bicie serduszka to coś najpiękniejszego w życiu ) ale się pewnie denerwowałaś! ![]() ![]()
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jedno mam pytanie -chodzi o termin....wyliczając wg schematu(od daty ostat.miesiączki odjąć 3 mies.i dodać 7 dni)i tabelek itp.wychodzi mi 8 marzec a na usg 11 marzec.W poprzednich ciążach pamiętam ,że też zawsze na usg było inaczej ,czasami co usg data się zmieniała ale i tak zawsze rodziłam w terminie wyznaczonym przez ten podstawowy schemat....To którą datę mam teraz wybrać ? |
|
|
|
|
|
#476 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no wiadomo dla dziewczynki jeszcze jakies sukieneczki ale ja głównie bym chciała uniwersalną wyprawke żeby było na zaś ![]() Cytat:
a powiedzcie mi w marcu to jeszcze trzeba kombinezon? Cytat:
do londynu to raz ciach i zaraz wysiadasz Cytat:
to teraz dawaj fotke ![]() Cytat:
a miałaś regularne @? wiesz kiedy była owulacja?
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam owu 12 czerwca i tp mam na 5 marca
wiec ty albo mialas 15 czerwca i wtedy tp 8 marca albo 18 czerwca 11 marca. halo halo ja już widze że na liście pojawiły się imiona dzieci no no widze że nie które mamusie mają już wybrane jakby co to u mnie chłopak będzie Florian Miłosz a dziewczynka nie wiadomo ;p mamy dwie opcje nad ktorymi sie musimy zastanowić ;pnoi dziś mamy równo 8 tydzien
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-07-24 o 17:53 |
|
|
|
|
#479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze na chyba każda z nas ma już wymyślone imie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Do kiedy masz brać?

chociaż flipsy czekaloadowe zjadam całe na raz 
czujesz się napompowana, wzdęta i napuchnięta.

daj kawałek
Normalnie bym Ci wyjadła z talerza a teraz.....

napisz coś o sobie
i w sklepie bleh strasznie traumatyczne przeżycie. nie polecam
05.07.2008