III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 14:09   #1531
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
czyli polecasz ten bambino z tym faktorem na wyjscia u noworodka?
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Czyli można go stosować też na buźkę maleństwu??
My stosowaliśmy na dwór na buźkę właśnie, ale córeczka urodziła się pod koniec października i krem służył raczej jako ochrona przed wiatrem, czynnikami zewnętrznymi niż przed słońcem. Faktor 4 to bardzo malo więc na słońce sie nie nadaje, ale noworodki raczej osłania się od słońca niż stosuje kremy z filtrem.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja patrzyłam tylko na portugalskie Tap jak na razie

Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego kupujemy tym razem bilety z możliwością rezygnacji nawet w ostatniej chwili, bo przecież nie wiadomo jaki ten nasz synek będzie.

Lot trwa Warszawa-Lizbona 4 godziny, tam nocleg i Lizbona-Fortaleza 6 godzin. Uszka zatykają się tylko przy starcie i lądowaniu na szczęście, wtedy cyca (smoka?) daję i liczę na to, że pomoże.

A jeśli chodzi o bagaż, to w lotach transatlantyckich masz na osobę 2x20 kg. Więc chyba dalibyśmy radę. Poza tym, tam u znajomych też są dzieci, więc są raczej zaopatrzeni we wszystko co trzeba.

My do tej pory mieliśmy taki tryb życia podróżników, że chcemy nasze dziecko od małego przyzwyczajać do zmiany miejsca/klimatu. Oczywiście te wyjazdy będą "troszkę" inaczej wyglądały, bo trzeba tu wszystko opracować logistycznie pod dziecko, ale nie chcemy z tego absolutnie rezygnować.
Oby Wam sie poukładała wszystko po Waszej myśli i żeby wakacje się udały.

Z tymi uszami to nie zawsze tak jest. Mi się często zatykają jak latam, nie tylko przy starcie i lądowaniu. A i tak latam tylko na krótkich trasach.

Sojka brzuszek masz jak w piątym miesiącu najwyżej. Chudzinka z Ciebie.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:27   #1532
gda
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Fuck.. jaka laska z Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GDA, Zielona jak ja wam zazdroszcze takich włosów...... moje nie chcą rosnąc dłuższe niż do ramion ;/
w tamtym roku o tej porze miałam długie i gęste, ale niestety nie moje tylko przedłużane we włoszech na keratynę. po pół roku zdjełam i znów mam tę swoją tragedie na głowie...

Może macie jakieś sprawdzone specyfiki żeby coś zrobić z tym owłosieniem na głowie coo ?????????????????
Ooo kochana, ja mam tyyyle specyfików sprawdzonych, że hej!

Po pierwsze - dobry, ziołowy szampon to podstawa. (Ja używam albo Radical albo Joanny z rzepą albo tego żelu 2w1 Babydream niebieskiego)

Po drugie - fajna odżywka. Moje ostatnie odkrycie to Alterra z granatem z Rossmana. Za 9 zł. Piękny skład - dużo olejów.

Po trzecie - olej kokosowy! Olejuję (ale śmieszne słowo ) sobie włosy na noc albo na ok. 1-2 godziny przed myciem, od połowy długości aż po końce. Zawijam w folię i w ręcznik.

No i po czwarte - używam od czasu do czasu maski Wax do włosów osłabionych.

Przed ciążą łykałam takie tabletki drożdże plus pokrzywa i skrzyp. Też się super sprawowało. I wcierałam na wypadające włosy (i na szybszy przyrost) taki lotion Seboradin (czerwony) - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wa-wersja.html Starcza mi na prawie rok.

Ale teraz w ciąży to przestały mi wypadać już w ogóle... I rosną tak szybciutko. Pewnie po ciąży wszystkie wylecą, znając życie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:27   #1533
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć

ja się pokazuję, że żyję i idę Was narabiać

po wizycie prawie dobrze, bo się okazało, że wynik jakiś niefajny - jakieś bakterie i że mam go ze sobą nosić już teraz, bo przy porodzie (gdyby nastąpił już) trzeba będzie podać antybiotyk teraz dostałam leki i co dalej zobaczymy potem
nie do końca wiem, o co chodzi, ale może któraś z Was wie???
Podejrzewam, że miałaś robiony posiew na GBS. Ja też ostatnio to miałam, ale u mnie nic nie wykryto. Lekarz mówił jak pobierał ten wymaz, że nie mam się martwic nawet jak cos wyjdzie, bo oni wtedy wiedzą jakie antybiotyki podać przed porodem i dzidziusiowi nic nie grozi. Nie martw się
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:28   #1534
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

U nas gorąco teraz szykuje obiadek i jedzieemy do mamy.

co do kremu,moj synek go uzywa i piekniee nawilza ,nie wysusza mu skory. Widocznie dobre proporcje ma tego cynku dobrane.

Sojka piękna Ty

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:36   #1535
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Hejja ))

aaa nareszcie korzystam normalnie z komputera w nie w trybie awaryjnym
Ciekawe jak długo :P

Matko poszłam dziś spać o 3 w nocy, ale nawet nie miałam siły na nadrabianie wizażu, siedziałam przed włączonym komputerem i gapiłam się w ekran bez celu ...

Do tego moje Kochanie wczoraj kostke zwichnęło i cierpi strasznie, ale do pracy pojechał..
Nie dał się namówić na izbę przyjęć i rentgena a kostka tak spuchła, że bajka...

Co do kosmetyków dzieciowych też nigdy nie zwracalam uwagi na ich skład, może lepiej czasem nie wiedzieć co w nich jest??
Tak samo jak w gotowych słoiczkach z gerbera..
Pamietam jak w tamtym roku była afera co do słoiczków w których było niby czyste mięsko z indyka i kurczaka co sie okazało było to mięso przetwarzane mechanicznie, czyli największy syf jaki może być, zwykłe ścinki i żyły, a były to słoiczki dla dzieci od bodajże 6msc życia...

Znów wracaja upały chyba tego nie lubie..
wystarczyłoby żeby było tak 20-23 stopnie, przyjemne ciepełko, ale nie gorąc.

o i pochwalę się moim kolejnym "dzieckiem" i przy okazji Zośkowym 84 centymetrowym domkiem z wczoraj
ale śliczna jesteś

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:39   #1536
kajaja
Zadomowienie

Sojka fiu fiu
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:43   #1537
asiejka86
Rozeznanie

Sojka wyglądasz rewelacyjnie A brzuszek śliczny - taki zgrabny. No i ten biust... fiu fiu
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 14:49   #1538
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:

Po pierwsze - dobry, ziołowy szampon to podstawa. (Ja używam albo Radical albo Joanny z rzepą albo tego żelu 2w1 Babydream niebieskiego)

Po drugie - fajna odżywka. Moje ostatnie odkrycie to Alterra z granatem z Rossmana. Za 9 zł. Piękny skład - dużo olejów.

Po trzecie - olej kokosowy! Olejuję (ale śmieszne słowo ) sobie włosy na noc albo na ok. 1-2 godziny przed myciem, od połowy długości aż po końce. Zawijam w folię i w ręcznik.

Przed ciążą łykałam takie tabletki drożdże plus pokrzywa i skrzyp. Też się super sprawowało. I wcierałam na wypadające włosy (i na szybszy przyrost) taki lotion Seboradin (czerwony) - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wa-wersja.html Starcza mi na prawie rok.

Ale teraz w ciąży to przestały mi wypadać już w ogóle... I rosną tak szybciutko. Pewnie po ciąży wszystkie wylecą, znając życie
Super, dzięki zaraz sobie gdzies to ponotuje i zaraz po urodzeniu zaczne się faszerować :P
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
U nas gorąco teraz szykuje obiadek i jedzieemy do mamy.

co do kremu,moj synek go uzywa i piekniee nawilza ,nie wysusza mu skory. Widocznie dobre proporcje ma tego cynku dobrane.

Sojka piękna Ty
Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
ale śliczna jesteś
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Sojka fiu fiu
Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Sojka wyglądasz rewelacyjnie A brzuszek śliczny - taki zgrabny. No i ten biust... fiu fiu
Dziewczyny, proszę nie przesadzajcie bo się pod ziemie zapadnę. Kochane jesteście
Stary 2012-07-24, 14:57   #1539
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

o i pochwalę się moim kolejnym "dzieckiem" i przy okazji Zośkowym 84 centymetrowym domkiem z wczoraj
Pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dodalam na email swoje zdjecie w tych ciemnych wlosach co ostatnio farbowalam
Ślicznie Ci w ciemnych !
Też sobie zamierzam przyciemnic w sierpniu włoski, bo naturalnie jestem "ciemna" i chyba lepiej się w takich czuję.

Cytat:

Ja też olejuję. Olejek kokosowy to jak dla mnie cudo. Teraz też myję szamponami ziołowymi, aktualnie z czarnej rzepy... wcześniej przez dłuższy czas myłam szamponem Babydream dla niemowląt. W ogóle ostatnio myję metodą omo włosy.
Teraz w ciąży też mi błyskawicznie rosną i zgęstniały.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 15:02   #1540
aloy
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny, proszę nie przesadzajcie bo się pod ziemie zapadnę. Kochane jesteście
a kto przesadza?
ja to teraz wieloryb jestem... jutro bede miała skończone 31 tyg... wielki dzień coraz blizej boicie się? bo ja tylko troszeczkę, wiem , że muszę to jakoś przeżyć i że będzxie bolało, ale wszystko est do przeżycia;-)

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 15:14   #1541
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

ja już po glukozie... strasznie było, dużo gorzej niż z 50 g, które robiłam ostatnim razem. poprzednio za pozwoleniem lekarza wkropiłam sobie trochę cytryny, i nawet niezłe to było, ale teraz wypiłam bez niczego... oczywiście zaraz po powrocie do domu wszystko zwróciłam, w przychodni odliczałam tylko minuty, gdy będę mogła to zrobić... nigdy więcej... jutro wyniki, ciekawe czy to jednak cukrzyca

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Tamlin ty debesciaro - padłam

TYm miłym akcentem witam się, ja po wizycie.
Robiłam test 75g i hm zastanawiam sie:

Na czczo: 80
Po godzinie 145 (norma 140)
po 2 godz: 105 (140-199 nietolerancja </200 cukrzyca)

Leakrz powiedział, że to obciążenie po godzinie trochę przekroczone - ja już zgłupiałam. Przez te dietę niskoglikemiczną, nie przytyłam ani grama, jak mam 65.4 tak zostało.
Bafi, mój ginekolog podał mi inne normy, tzn
na czczo do 100,
po 1 h - do 180
po 2 h- do 140

wyniki poniżej tych są według niego prawidłowe. gdy będą wyższe lub równe mam dzwonić, by ustalić odpowiednią dietę.
czekam więc niecierpliwie do jutra

Cytat:
dlatego najlepiej na siedząco ja siadam na kanapie, obnizam deske, tv i prauje
ja prasuję identycznie akurat mam stołek barowy, który idealnie mi pasuje do deski

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
tamlin111 taka to sobie pożyje ja sobie o morzu mogę pomarzyć niestety .

A tak w ogóle to na przyszły rok kobietki planujecie już jakieś wakacje z bobaskami ?
ja planuję jechać nad morze. chciałam jechać jeszcze w tym roku ale lekarz zabronił

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Pi
Teraz w ciąży też mi błyskawicznie rosną i zgęstniały.
u mnie znowu na odwrót przed ciążą włosy i paznokcie rosły jak szalone a teraz to chyba w miejscu stoją
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 15:29   #1542
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
u mnie znowu na odwrót przed ciążą włosy i paznokcie rosły jak szalone a teraz to chyba w miejscu stoją
aga u mnie też stoją w miejscu...
Stary 2012-07-24, 15:45   #1543
Asiuulka89
Zakorzenienie

gda ok może i tak ale z doswiadczenia dla mnie lepiej z wiekszym dzieckiem. z Zuzką latałam od maleńkiego więc mam porównanie i wolę latać teraz z młodym byśmy szybciej lecieli na wakacje ale akurat wypada tak a nie inaczej no i doipiero na wielkanoc i myślę że wtedy to już takiej wielkiej walizki dla niego nie bede potrzebowac bo bedzie wiekszy

Sojka OMG ja bym tak chciala wygladac nie bedac w ciazy

Zielona dziewczyny przez was można nabawić sie kompelksów

Moi pojechali po piasek do pisakownicy bo Zuzka cały porozszypywała i teraz nie ma sie w czym bawić. ja już zdycham po całym dniu kregosłup wysiada. Brzuch mnie nie boli całe szczescie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 15:57   #1544
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

na czczo do 100,
po 1 h - do 180
po 2 h- do 140

Aga no właśnie też się zdziwiłam, dlaczego na kartce było przy tym wyniku po godzinie, jako norma podane że do 140 a wszędzie gdzie w necie czytam to ma być do 180, a w drugiej kratce gdzie miałam po 2 godzeniach wynik 105 obok napisane było ze od 140-199 nietolerancja.

Dzisiaj dla ciekawości mierze cukier i notuje co jem, rano po dwóch kromkach pełnoziarnistego chleba z szynka i pomidorem miałam po dwóch godzinach wynik 65 (w miedzy czasie maraton z córką do centrum kultury) po tym jak zmierzyłam zjadłam 7 pierogów ruskich podsmażonych na oliwie i zrobiłam po godzinie mierzenie cukru: 69 kurcze gdzie tu cukrzyca jak wyniki normalne.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-24 o 16:00
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:01   #1545
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Podejrzewam, że miałaś robiony posiew na GBS. Ja też ostatnio to miałam, ale u mnie nic nie wykryto. Lekarz mówił jak pobierał ten wymaz, że nie mam się martwic nawet jak cos wyjdzie, bo oni wtedy wiedzą jakie antybiotyki podać przed porodem i dzidziusiowi nic nie grozi. Nie martw się
dzięki
w międzyczasie poczytałam jeszcze co nieco i właśnie już jestem spokojniesza, bo będą wiedzieć jakie leki podać
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:09   #1546
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
I mam pytanie - chciałam wczoraj zdjąć obrączkę i pierścionek, bo palce coraz grubsze. I obrączka zeszła, ale pierścionka nie mogę zdjąć żadnym sposobem Możecie coś polecić? Czy konieczne będzie jego rozcięcie?
widze ze mdziewczyny pisaly juz o mydla ...moze jak ci nie pomoze to sprobuj rece dac do bardzo zimnej wody bo w zime palce zawsze sa szczuplejsze

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja do niej prywatnie chodze od samego początku właśnie i tym bardziej nie rozumiem w czym jest problem, ze nie chce częsciej kasy w łapę dostawać.
no to tez nie lapie.....moze jednak jesli chcesz to idz do innego prywatnie i po klopocie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj jakaś rozbita jestem... w nocy nie mogłam sobie za cholerę znaleźć wygodnej pozycji do spania, do tego co chwilę wstawałam do wc. Masakra...
ja juz mam tak z 3 tyg,zawsze spie na brzuchu,teraz juz nie idzie wiec probuje z boku na bok bo plecy odpadaj,bola mnie zebra i miednica,pije duzo wiec wstaje z 3-5 razy w nocy a w dzien nie mam kiedy pospac.Terz moj starszy sie przeziebil,kaszle i budzi sie cala noc wiec dzis w sumie wcale nie spalam
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
aga u mnie też stoją w miejscu...
-a mi teraz w ciazy bardzo sie poprawily i paznokcie i wlosy.Wlosy ciut bardziej sie przetlusczaja ale myje i tak raz na dwa dni,zadko codziennie wiec spoko

Poprasowalam wczoraj wszystkie pranie dla bliniaczek,jestem happy!I mam kolejna porcje fotek z sesjii,to jest najlepsze....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (34,9 KB, 56 załadowań)
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:21   #1547
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

na czczo do 100,
po 1 h - do 180
po 2 h- do 140

wyniki poniżej tych są według niego prawidłowe. gdy będą wyższe lub równe mam dzwonić, by ustalić odpowiednią dietę.
czekam więc niecierpliwie do jutra
No właśnie tez miałam o tym pisać, a potem zapomniałam, norma do 140 po 1 H jest przy obciążeniu 50 gr, a przy 75 gr jest własnie do 180, ja miałam jakoś ok. 150 po godzinie obciążania 75 gr i wyniki w normie.

Moja Kamilka od wczoraj mnie kopie w nowych rejonach, tzn nad pępkiem i chyba wczoraj miała czkawkę, bo czułam takie rytmiczne lekkie ruchy na dole brzucha i wygląda na to, że główkę ma na dole, musiała się obrócić już tak jak trzeba do porodu .

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-07-24 o 16:26
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:22   #1548
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Choco a jak u Ciebie przed wielkim dniem?
Cytat:
no własnie jak tam ?
szczerze mówiąc to sie troche denerwuje.jestem troche takim dzikusem i nie lubie oficjalnych uroczystosci ale jakoś przeżyje.na szczescie moja mama sie wszystkim zajeła więc własciwie nie miałam nic do roboty.przykro mi tylko bo matka tżta w ogóle sie nie zainteresowała i nawet nie zapytała mojej mamy czy jej w czymś nie pomóc.także dziwna sytuacja no ale co zrobić...głupie babsko i tyle

muminek śliczne zdjecie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:28   #1549
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
widze ze mdziewczyny pisaly juz o mydla ...moze jak ci nie pomoze to sprobuj rece dac do bardzo zimnej wody bo w zime palce zawsze sa szczuplejsze

no to tez nie lapie.....moze jednak jesli chcesz to idz do innego prywatnie i po klopocie

ja juz mam tak z 3 tyg,zawsze spie na brzuchu,teraz juz nie idzie wiec probuje z boku na bok bo plecy odpadaj,bola mnie zebra i miednica,pije duzo wiec wstaje z 3-5 razy w nocy a w dzien nie mam kiedy pospac.Terz moj starszy sie przeziebil,kaszle i budzi sie cala noc wiec dzis w sumie wcale nie spalam

-a mi teraz w ciazy bardzo sie poprawily i paznokcie i wlosy.Wlosy ciut bardziej sie przetlusczaja ale myje i tak raz na dwa dni,zadko codziennie wiec spoko

Poprasowalam wczoraj wszystkie pranie dla bliniaczek,jestem happy!I mam kolejna porcje fotek z sesjii,to jest najlepsze....
Super fotka . I tez coś mnie żebra bolą od paru dni, chyba mi się rozeszły, bo staniki musiałam przepiąć na luźniejszą haftkę .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 16:38   #1550
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aga no właśnie też się zdziwiłam, dlaczego na kartce było przy tym wyniku po godzinie, jako norma podane że do 140 a wszędzie gdzie w necie czytam to ma być do 180, a w drugiej kratce gdzie miałam po 2 godzeniach wynik 105 obok napisane było ze od 140-199 nietolerancja.

Dzisiaj dla ciekawości mierze cukier i notuje co jem, rano po dwóch kromkach pełnoziarnistego chleba z szynka i pomidorem miałam po dwóch godzinach wynik 65 (w miedzy czasie maraton z córką do centrum kultury) po tym jak zmierzyłam zjadłam 7 pierogów ruskich podsmażonych na oliwie i zrobiłam po godzinie mierzenie cukru: 69 kurcze gdzie tu cukrzyca jak wyniki normalne.
kurcze, ciekawe jak mój cukier po 50 miałam 154 dlatego lekarz kazał mi powtórzyć badanie, tym razem 75 g... a przez te niecałe dwa tygodnie miałam się w niczym nie ograniczać i jeść normalnie by nie zafałszować wyniku. a Ty czekałaś do powtórzenia badania czy od razu zalecono Ci dietę?

Bafi, nie wiem czy o tym wiesz, ale może ta informacja Ciebie lub inne dziewczyny zainteresuje jeśli wykryto u Ciebie cukrzyce ciążową i powinnaś kontrolować cukier poprzez jego codzienne mierzenie to wystarczy, że ginekolog lub lekarz rodzinny wypisze Ci odpowiednie zaświadczenie i glukometr dostaniesz za darmo. wiem o tym, bo chciałam go sobie kupić ale pani w aptece poinformowała mnie, żebym poczekała na wyniki badań, bo jeśli faktycznie mam problemy z cukrem to taki glukometr należy ni się bezpłatnie muszę tylko przynieść odpowiednie zaświadczenie od lekarza.
Stary 2012-07-24, 16:48   #1551
Konczita
Zakorzenienie

któraś pytała o moje sprawdzone miejsce na Słowacji to liptowski mikulasz jest a dokładnie ta kwatera proszę

http://www.privatvladimir.sk/pl/index_pl.html
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:02   #1552
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35487250]szczerze mówiąc to sie troche denerwuje.jestem troche takim dzikusem i nie lubie oficjalnych uroczystosci ale jakoś przeżyje.na szczescie moja mama sie wszystkim zajeła więc własciwie nie miałam nic do roboty.przykro mi tylko bo matka tżta w ogóle sie nie zainteresowała i nawet nie zapytała mojej mamy czy jej w czymś nie pomóc.także dziwna sytuacja no ale co zrobić...głupie babsko i tyle

muminek śliczne zdjecie[/QUOTE]

ja tez nie lubie zawsze sie czuje wtedy jak z księżyca w takich miejsach
ale na pewno bedzie fajnie mysl o tz i dzidzi i ciesz sie tym dniem

ja sie zbieram do szkoly rodzenia, dzis mmay pierwsze zajecia, mam nadzieje, że było warto

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:25   #1553
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
ja tez nie lubie zawsze sie czuje wtedy jak z księżyca w takich miejsach
ale na pewno bedzie fajnie mysl o tz i dzidzi i ciesz sie tym dniem

ja sie zbieram do szkoly rodzenia, dzis mmay pierwsze zajecia, mam nadzieje, że było warto
to zdaj koniecznie relacje jak wrócisz bo jestem ciekawa tej koali
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 17:29   #1554
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
któraś pytała o moje sprawdzone miejsce na Słowacji to liptowski mikulasz jest a dokładnie ta kwatera proszę

http://www.privatvladimir.sk/pl/index_pl.html
o tak, liptowski mikulasz to również moja ulubiona miejscówka na Słowacji co za zbieg okoliczności

a to moja sprawdzona kwatera

http://www.privateden.com/

Konczita, kojarzę "Twój domek. moja siostra w nim niejednokrotnie wynajmowała pokój z tego co pamiętam to on leży raczej że tak powiem w centrum wioski, bo mój raczej na obrzeżu
Stary 2012-07-24, 17:30   #1555
katiem
Wtajemniczenie

Laseczki pomocy

W sobotę idziemy na wesele do męża kuzynki. I okazuje się, że przylatuje męża chrześniaczka. Ma jakieś 11 lat i mąż jej 6 lat nie widział bo na stałe mieszka w USA. W między czasie miała komunię, ale nie był ani zaproszony, ani zawiadomiony z racji odległości.
I teraz myślimy co by jej tu kupić. Może macie jakieś pomysły. Może byc to coś droższego.
Mąż o Pandorze myślał, ale w USA może to być już przeżytek - nie mam pojęcia.

I odpadają wszelkie krzyżyki bo mąż ateista i powiedział, że nie kupi.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:06   #1556
lourose
Wtajemniczenie

Katiem, moja koleżanka sprezentowała ostatnio chrześnicy Lilou, znasz? Duży wybór zawieszek + do wyboru bransoletki, sznureczki itd, a najfajniejsze jest to że można coś wygrawerować. Tak więc jest to Pandora małego kalibru

Miałam dziś wizytę... Wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta. Zosia jest dalej Zosią, waży 1200 g ale... nadal jest główką do góry mam nadzieję że fiknie niedługo bo nie chcę mieć cesarki ;( dodatkowo ponoć duża jak na swoje 28+3 dni. I zapomniałam poprosić o receptę na Euthyrox nie wiem czy mi wypisze na prośbę przez tel.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:27   #1557
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Katiem, moja koleżanka sprezentowała ostatnio chrześnicy Lilou, znasz? Duży wybór zawieszek + do wyboru bransoletki, sznureczki itd, a najfajniejsze jest to że można coś wygrawerować. Tak więc jest to Pandora małego kalibru

Miałam dziś wizytę... Wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta. Zosia jest dalej Zosią, waży 1200 g ale... nadal jest główką do góry mam nadzieję że fiknie niedługo bo nie chcę mieć cesarki ;( dodatkowo ponoć duża jak na swoje 28+3 dni. I zapomniałam poprosić o receptę na Euthyrox nie wiem czy mi wypisze na prośbę przez tel.
dziekuje
słyszałam o Lilou. A to normalnie w sklepach jest? czy w internecie?

super, ze wizyta udana
Mój się odwrócił miedzy 31 a 34 tygodniem wiec ze spokojem

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:27   #1558
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
asiejka przed samym zabiegiem ściągania pierścionka podnieść rękę wysoko i zaciskaj szybko dłoń (około minuty, dwóch) dopiero później natłuść czymś palec. nauczono mnie tego podczas pielgrzymki kiedy po całym dniu marszu dłonie mieliśmy jak banie

zielona, wydaje mi się, że to bardzo wysoki wynik. 140 nie powinno przekroczyć ale po 1 godzinie po odciążeniu 50 g glukozy. ale nie martw się na zapas, może to jednorazowy skok cukru

ja miałam indywidualne spotkania z położną w tej sprawie. i powiem szczerze, że nie wiem czy to jej zasługa czy to zbieg okoliczności ale mała się przekręciła i leży już ułożona główką w dół (wcześniej leżała pośladkowo)
ćwiczenia wykonywałam zazwyczaj pod jej nadzorem bo sama w domu bałam się, że więcej szkody narobię niż pożytku. jedyne co robiłam sama to codzienne 20 minutowe chodzenie na czworaka tak na sucho mi się nie chciało więc łapałam szmatę w dłoń i od razu umyłam podłogi

słodkie małe skarpeteczki

mnie też załamała liczba badań na następną wizytę same hormony tarczycy 50 zł, a gdzie glukoza, morfologia, mocz, hbs... niedługo pójdę z torbami przez takie wydatki.
Witam!

Dziś miałam męczący dzień, bo wpadłam na pomysł pojechać z siostrą na zakupy do Centrum Handlowego i już więcej tego nie zrobię, bo w taką pogodę to już nie dla mnie te wyczyny. No ale zakupiłam sobie koszule do karmienia z Mothercare na przecenie, więc kolejny zakup mi odpadł z listy. Namierzyłam się też staników, ale jakieś takie niepasujące były z tańszych a najlepiej mi pasowały z Triumpha, za to cenowo odpadały bo za sztukę grubo ponad 100 zł, muszę się do outletu wybrać, bo tam kupiłam jeden stanik do karmienia za 30 zł, ale już za mały się zrobił i teraz pewnie by trzeba było się zaopatrzyć w dwa rozmiary większy.
Po tych zakupach mocno się zastanawiam, czy jest sens żebyśmy jechali na to wesele 18 sierpnia, bo jak ja teraz już się ledwo kulam, to co dopiero pod koniec 8 miesiąca? i to jeszcze trzeba tam dojechać prawie 200 km, oj muszę przemyśleć sprawę z mężulem.

Aga ja właśnie sama też się boję, żeby nie zaszkodzić niuni, więc chyba się odezwę do tej mojej położnej, z którą mam podpisaną umowę na poród i może ona mi coś podpowie.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:32   #1559
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
dziekuje
słyszałam o Lilou. A to normalnie w sklepach jest? czy w internecie?

super, ze wizyta udana
Mój się odwrócił miedzy 31 a 34 tygodniem wiec ze spokojem
Macie w Poznaniu salon
http://www.lilou.pl/pl/salony

Czyli jest jeszcze nadzieja na fiknięcie
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:46   #1560
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

receptę według mnie powinien wypisać.
Nie martw się, mała na pewno jeszcze się obróci, ze spokojem, ma czas
Mój Jaś w 27 tyg miał 1200g i jakoś mi lekarz nie powiedział, że jest za duży tylko że mam się cieszyć, że tak pięknie przybiera

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości