Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 17:59   #3121
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Hmm... Wy tak tu o tych kilkogramach, a ja nic nie przytyłam, tzn. w sensie wagowym, te kilogramy co pokazywało 3 miesiące temu to teraz też pokazuje tyle samo. Choć ogólnie czuję się trochę pulchniejsza, no szczególnie widać po niektórych ubraniach, które się nie nadają, gdyż mnie uciskają i jest niewygodnie.

Aczkolwiek wciąż mam jeden cel zresztą zlecony też przez lekarkę, do 50 kg to muszę dobić i już choćby nie wiem co, no a jeszcze 4 brakuje:/

Ale nie przejmuję się, ważne, że dzidzia rośnie i jest ok. Pewnie za jakiś czas będę wielkim wielorybem więc na razie dobrze mi w mojej skórze
Stary 2012-07-24, 18:10   #3122
LadyWhisper
Zakorzenienie

Basiu nie wiem, co byś musiała zrobić, żebyś była wielorybem ja na samym starcie jestem prawie 20kg grubsza od Ciebie

bolą mnie dzisiaj obrzydliwie plecy a głowa to mnie tak napier...... jakbym dostała jakimś obuchem normalnie, dobrze, że chociaż brzuch mi dzisiaj odpuścił bo w ogóle bym już chyba nie funkcjonowała......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:10   #3123
---AgA---
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja przytyłam 25 kg :P I teraz tez się tyle zapowiada z tego co widzę :/ No coz - po prostu po drugiej ciąży to juz obowiązkowo muszę się wziąć za siebie bo synku to obimbałam sprawę i 6 nadal było na plusie :/

hehe mogłabym tą wypowiedź skopiować do siebie z tą różnicą że ja po córce to obimbałam sprawe a dokładnie tyle samo przytyłam i tyle samo mi zostało

Wy tu o takich smacznych obiadkach mówicie a ja dziś nic nie gotowałam tylko jadłam kanapki. A taaaaak mi sie pomidorówki chciało a taaai mi sie nie chciało jej robić i przez 2 godziny walczyłam ze swoją naturą i co?? wygrała leniwa częśc mojego ja
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:16   #3124
badziabadzia
Zakorzenienie

tez sie martwie o kg, tym bardziej, ze teraz bylam zadowolona ze swojej wagi ale postanowilam, ze jak juz dojde do siebie po ciazy to zapisuje sie na silke juz ustalilam z tztem, ze bedzie na godzinke zostawal z malutka oczywiscie jak przyjdzie co do czego to moze nic z tego nie wyjdzie, ale jakis plan jest.. A na razie codziennie wieczorem sobie cwicze i mam nadzieje, ze to pomoze jakos
Stary 2012-07-24, 18:18   #3125
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Co tam te kilogramy :P później będziemy na siłkę chodzić by zrzucić te kilogramy taki urok ciąży

Ja dziś siedziałam większość dnia z panami od ogrzewania. Syf jest taki w mieszkaniu że masakra, a to jeszcze nie koniec A dopiero 2,5 miesiąca sprzątałam po remoncie Dobrze że w sypialni mebli nie mamy, to tylko podłogę umyłam 3 razy, by mógł materac spowrotem położyć ( bo oczywiście łóżka brak ) jutro dalej będą robić ehhh
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:20   #3126
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja przytyłam 25 kg :P I teraz tez się tyle zapowiada z tego co widzę :/ No coz - po prostu po drugiej ciąży to juz obowiązkowo muszę się wziąć za siebie bo synku to obimbałam sprawę i 6 nadal było na plusie :/
nie dobijaj ;( ja z córką przytyłam 27kg , teraz się dzielnie trzymam, hehe póki co

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:26   #3127
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny,wpadłam sie tylko przywitać na chwile.
Dopadła mnie grypa i ledwie sobie z nią radze,w pokoju remont,czas sprzatac a ja sie zabijam o własne nogi
3majcie sie cieplo
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 18:56   #3128
Iza1982
Przyczajenie

Witam ponownie
tyle juz napisalyscie,ze nie nadazam za tematami
napewno jeden utkwil w pamieci a mianowicie temat JEDZENIA
ja to wogole codziennie mam ochote na wszystko naraz najlepiej
bigos,pierogi,golabki,kro kiety... o ciastach nie wspomne
moj tez mi mowi,ze moze za duzo jem jak mu pokazuje,ze brzuch tak szybko rosnie
w pierwszej ciazy przytylam jak dobrze pamietam 18 kg,przy stalej wadze od 18 r zycia 48 kg
i zostalo pare po urodzeniu synka
nie wiem jak bedzie teraz,ale w tym tempie jak rosnie to rzeczywiscie moze za duzo jem
a mam male pytanko,troche mi glupio sie pytac ale powiedzcie mi prosze co oznacza skrot TZ,domyslam sie ze chodzi o partnerow,malzonkow,ale nie moge do konca skojarzyc pelnej nazwy
Iza1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:04   #3129
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kochana, TŻ to Towarzysz Życia.

Ja mam motywację - za niecały rok biorę ślub i mam już od listopada kupioną suknię, na razie pasuje jak ulał, rozmiar 36, ale jakbym trochę przytyła, to już niezbyt... A suknia nie jest gorsetowa, tylko na zamek i ma taki fason, że nie da się jej potem przerobić. Także muszę o siebie dbać, by po ciąży nie ważyć dużo więcej, niż przed nią. I ewentualne 3-5kg szybciutki zrzucić, bo tyle to akurat da się nawet i w miesiąc.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:09   #3130
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochana, TŻ to Towarzysz Życia.

Ja mam motywację - za niecały rok biorę ślub i mam już od listopada kupioną suknię, na razie pasuje jak ulał, rozmiar 36, ale jakbym trochę przytyła, to już niezbyt... A suknia nie jest gorsetowa, tylko na zamek i ma taki fason, że nie da się jej potem przerobić. Także muszę o siebie dbać, by po ciąży nie ważyć dużo więcej, niż przed nią. I ewentualne 3-5kg szybciutki zrzucić, bo tyle to akurat da się nawet i w miesiąc.
pochwal się sukienką

czy Ty aby dzis nie mialas miec badań???
Stary 2012-07-24, 19:14   #3131
Iza1982
Przyczajenie

BlackSanctum
dzieki za odpowiedz
a jesli chodzi o Twoja suknie piekna slubna to mozesz byc tylko zadowolona bo masz DOBRY CEL po urodzeniu, a tak najlepiej wziac sie za siebie,bynajmniej ja tak uwazam
Iza1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:15   #3132
MadamAgula
Raczkowanie

Witam Was w końcu po długiej nieobecności.
Mąż wrócił tydzień temu w niedzielę w poniedziałek byłam u lekarza. Nie potrzebnie się stresowałam że tak PÓŹNO idę do lekarza, bo maleństwo jest dużo dużo młodsze niż z tygodni wg. OM. Stwierdził że z USG zaczynam dopiero 6 tydzień ciąży. Ogólnie byłam pod wrażeniem bo mój ginekolog sobie kupił super sprzęt tak że mam swój oddzielny monitorek Po prostu byłam pod wrażeniem. Nie zmierzył mi dzidziusia bo stwierdził że naprawdę jest to tylko ziarenko, kartę też założymy dopiero za tydzień, termin ciąży stwierdził że 01.03. I dostałam skierowanie na badania: morfologia, badanie ogóne moczu, poziom glukozy, toksoplazmoza, VDRL (?), i jeszcze coś czego rozczytać nie mogę coś na P z literką W w środku

Antoś o dziwo jest zachwycony rodzeństwem i pierwszego dnia jak się dowiedział to przy kolacji odszedł do mnie nieśmiało położył rękę na brzuchu i spytał czy on już kopie.

Poza tym właśnie dzisiaj wróciliśmy z wakacji. Nie użyłam ich w ogóle. Nie mam porannych mdłości, ale całodniowe. A nawet nocne. Z wymiotowaniem troszkę lepiej bo od rana do jakiejś 13-14. Muszę męża pochwalić bo stanął na wysokości zadania i wszystko za mnie robi, pomaga mi jak może, co chcę to dostaje A ja mam oczywiście jeszcze humorki
Stary 2012-07-24, 19:17   #3133
bokeh
Zakorzenienie

Ćwiczycie coś ?? bo może bym zaczęła jakies ćwiczenia, tylko nie wiem jakie najlepsze są.
Stary 2012-07-24, 19:20   #3134
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pochwal się sukienką

czy Ty aby dzis nie mialas miec badań???
Ślubną czy tą, którą dzisiaj kupiłam? Badania miałam dzisiaj, ale na grupę krwi i toxo, wyniki będą gotowe na jutro. USG natomiast mam w czwartek.
Stary 2012-07-24, 19:23   #3135
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
takie delikatne ślicznie wyglądają!!!
http://www.andpop.com/wp-content/upl...2/07/ombre.jpg te są cudne

ale mnie napier...... plecy dzisiaj
Faktycznie bardzo ładne ale cierpliwości bym nie miała...

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
O ładne!! a przy okazji paznokci, dziewczyny, mogę używac odżywki do paznokci która zawiera witamine A? fajna jest, troche się przestraszyłam i jej używam raz na jakiś czas... ;/

A co do pleców, boje się ze pod koniec mi totalnie siądą... teraz jest ok, chociaż ja mam troche z nimi problem, co pare miesięcy chodziłam do ortopedy na nastawienie kręgów, nie wiem co teraz będzie jak brzuchol taki wielki i przeciązenie... aj aj..

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Też taką panikę miałam ;/ ale dobrze będzie nie będziemy wielorybami jak juz to delfinki ;d haha
A czemu nie? Tego w kremie jest naprawdę malutko

Cytat:
Ty to jestes chudzinka a ja na pewno bede wielorybem w sumie dobrze że to będzie zima..... szybko ciemno będzie sie robilo i nikt nie zauwazy

Cytat:
szkoda tylko, że mi w ogóle cycki nie rosną
Czekaj czekaj, jeszcze będziesz się wkurzać

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Haha, też mam stracha przed tymi kg, zwłaszcza że i beż ciąży miałam tendencję do tycia Więc dziś na obiadek pomidorówka (chociaż pewnie na pomidorówce się nie skończy)
Ja dziś śmigałam w sukience, wygodnie, przewiewnie i rozciągliwych parę mam
Byłam na tych badaniach, Gina zmierzyła dzieciaczka (zawsze mi tego badyla na USG w dziurę wkładała, a dziś już po bebzonie) Pokazała mi nawet jego półkule mózgowe, potem się odwrócił i machał rączką, pokazała mi nawet gdzie oczy, otwarte usta i nos, chociaż ten hmm wyraz twarzy przez to USG przypominał mi czaszkę taką wiecie, szkieleta no i mówi, że nie zna płci jeszcze, wydaje mi się, że coś już podejrzewa, tak się jakoś znacząco patrzała Ale twierdziła, że jeszcze muszę poczekać Ale ważne, że wszystko wyszło tam OK
Poszłam jeszcze to lumpa, kupiłam kolejną kieckę u góry z koronką, na dole czarna, rozciągliwa z takim paseczkiem za 14zł i spódniczkę letnią, kwiatową za 8, a że było dziś -50% to zapłaciłam 11zeta
Ja mam fajną kieckę na ciążę, co z tego, jak mi się uda masakrycznie odparzają :/

UFO znaczy się

Cytat:
Basiu nie wiem, co byś musiała zrobić, żebyś była wielorybem ja na samym starcie jestem prawie 20kg grubsza od Ciebie

bolą mnie dzisiaj obrzydliwie plecy a głowa to mnie tak napier...... jakbym dostała jakimś obuchem normalnie, dobrze, że chociaż brzuch mi dzisiaj odpuścił bo w ogóle bym już chyba nie funkcjonowała......
Ja 73 ważę

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,wpadłam sie tylko przywitać na chwile.
Dopadła mnie grypa i ledwie sobie z nią radze,w pokoju remont,czas sprzatac a ja sie zabijam o własne nogi
3majcie sie cieplo
Trzymaj się i kuruj

Cytat:
Ćwiczycie coś ?? bo może bym zaczęła jakies ćwiczenia, tylko nie wiem jakie najlepsze są.
Tak. Mięśnie prawego palca wskazującego na myszy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:24   #3136
marta00537
Raczkowanie

Właśnie Was nadrobiłam i wybaczcie ale nic nie popisze, bo jestem padnięta. U nas upał, a ja jak wyszłam po 9 z domu tak teraz wróciłam
Może się później odezwę
papa

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:28   #3137
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ślubną czy tą, którą dzisiaj kupiłam? Badania miałam dzisiaj, ale na grupę krwi i toxo, wyniki będą gotowe na jutro. USG natomiast mam w czwartek.
aa zaszalej i pokaż obie

szaja.... taaa te mięśnie też codziennie trenuje
Stary 2012-07-24, 19:50   #3138
BlackSanctum
Zakorzenienie

Okej.
Ślubna wygląda o tak:
http://img09.allegroimg.pl/photos/or...6/2514563669_2
Na mnie wygląda zupełnie inaczej, ten dół jest ogromny i bardzo rozłożysty, na żywo jest po prostu duuuuużo ładniejsza.

A na wesele dołączam w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0930.jpg (54,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0932.jpg (45,3 KB, 68 załadowań)
Stary 2012-07-24, 19:53   #3139
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hmm... Wy tak tu o tych kilkogramach, a ja nic nie przytyłam, tzn. w sensie wagowym, te kilogramy co pokazywało 3 miesiące temu to teraz też pokazuje tyle samo. Choć ogólnie czuję się trochę pulchniejsza, no szczególnie widać po niektórych ubraniach, które się nie nadają, gdyż mnie uciskają i jest niewygodnie.

Aczkolwiek wciąż mam jeden cel zresztą zlecony też przez lekarkę, do 50 kg to muszę dobić i już choćby nie wiem co, no a jeszcze 4 brakuje:/

Ale nie przejmuję się, ważne, że dzidzia rośnie i jest ok. Pewnie za jakiś czas będę wielkim wielorybem więc na razie dobrze mi w mojej skórze

Kochana, a ile masz wzrostu?? bo ja też tyle waże i pani dr nic mi nie mówiła o tym ze bardzo koniecznie musze przytyć..

Cytat:
Zgadnij? hahaha mam rowerek w domu treningowy, raz na nim pojezdziłam 5 minut, juz miałam siadać na rowerek ale znowu upały ...

aj zjadłam w miare mała porcję frytuni ale kurde przesolone;/

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Okej.
Ślubna wygląda o tak:
Na mnie wygląda zupełnie inaczej, ten dół jest ogromny i bardzo rozłożysty, na żywo jest po prostu duuuuużo ładniejsza.

ŚLUBNA -----> super !

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35490335]

A czemu nie? Tego w kremie jest naprawdę malutko

[/QUOTE]

O to mnie pocieszyłaś
jeszcze jak możesz to napisz mi że ten krem którego używałam do 8tygodnia, który zawierał kwas salicylowy to że też nie ma wpływu na dzidzie, normalnie tak mnie to męczy.. :/
heheh ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 19:58   #3140
badziabadzia
Zakorzenienie

jak ja zaczynam swoje cwiczenia to Tz sie pada ze smiechu bo to takie machanie nodali glownie ostatnio nawet probowal mi pomoc wstac (takie cwiczenie ze sie tylko troche podnosi) bo stwierdzil, ze wygladam jakbym nie umiala

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Black! Slubna jest boska!
Stary 2012-07-24, 20:04   #3141
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny tak oglądam teraz wątek ze zdjęciami brzuszków i nagle ogarneła mnie taka panika że boże jakie te brzuchy wielkie !!!! i że będe takim wielkim wielorybem ;(
Tez mnie to czasem ogarnia szczególnie jak na ulicy widze kobiete w zaawansowanej ciązy
Cytat:
Okej.
Ślubna wygląda o tak:

Ślubna przesliczna o kochana musisz sie w nią zmiescić wiec masz super motywację
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:06   #3142
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Okej.
Ślubna wygląda o tak:
ŚLICZNA !!!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:09   #3143
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Okej.
Ślubna wygląda o tak:

nie bede orginalna ślubna boska
Stary 2012-07-24, 20:11   #3144
BlackSanctum
Zakorzenienie

O tej weselnej nic nie mówicie, nie wiem, jak to traktować.

Na razie przytyłam niezbyt dużo, raptem około kilogram (ostatnio w ciągu zaledwie 2 dni waga mi podskoczyła o 0,5kg, chociaż jadłam normalnie, nie wiem dlaczego?), a brzuch mam naprawdę spory i piersi tak samo, po ciele nie widzę, żeby mi gdzieś tłuszczyk przybył, więc jestem dobrej myśli - na pewno się w nią zmieszczę.
Stary 2012-07-24, 20:16   #3145
badziabadzia
Zakorzenienie

slubna przycimila ta weselna ktora oczywiscie tez jest bardzo ladna
Stary 2012-07-24, 20:24   #3146
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Okej.
Ślubna wygląda o tak:
piękna

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:29   #3147
ilkas
BAN stały

cześć dziewczyny
dopiero teraz mam czas napisać.

Ale hormony mi dzisiaj dają popalić. Od rana mam fatalny humor. Na wszystko jestem na NIE. Wchodzę tutaj, piszecie o byciu wielorybem a ja właśnie od rana jestem tym faktem załamana. Nie wiem co mnie tak naszło Przejmuję się, że będę gruba, brzydka, że będę miała rozstępy, że nie schudnę po ciąży Nie wiem skąd to się wzięło. Do tej pory się tym zupełnie nie przejmowałam Do tego ciągle chce mi się płakać Jestem wściekła, że nie mogę chodzić na zumbę, że nie mogę iść na rolki To nie ruszanie się mnie dobija! Miałam chodzić na basen 3 razy w tygodniu. Byłam 2 razy i przestraszyłam się bakterii i infekcji ehhhh

BlackSanctum obie sukienki śliczne, ale ta ślubna po prostu BOSKA!!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:30   #3148
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Okej.
Ślubna wygląda o tak:

Ślubna zarąbista
Weselna taka sobie, nie w moim typie.

Ja ślubną miałam taką:

http://www.szajajaba.blogspot.com/20...a-wyniona.html

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

O to mnie pocieszyłaś
jeszcze jak możesz to napisz mi że ten krem którego używałam do 8tygodnia, który zawierał kwas salicylowy to że też nie ma wpływu na dzidzie, normalnie tak mnie to męczy.. :/
heheh ..
misiu, a zastanów się, ileż ty tego użyłaś? tego kwasu naprawdę w kremie nie jest masa jakaś.

Ja daleka jestem od panikowania w tej kwestii, nie wolno to nie używam, proste, ale też nie schizuję jak użyłam wcześniej. Na własnym ślubie piłam, a w ciąży byłam, przecież tego nie cofnę? nie wiedziałam rzecz jasna o ciąży ale nie zadręczałam się, bo to nic nie da.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:35   #3149
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny, że tak się wetnę z pytaniem : mam wynik cytologii : co to znaczy, że są am leukocyty? Stan zapalny jakiś? Nie mam żadnych objawów.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 20:42   #3150
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black ślubna cudna
ja miałam taką http://salonslubnybianka.pl/wp-conte...ISTA%20sm.jpeg najśmieszniejsze, że kupiłam ją na 3,5tygodnia przed ślubem, mimo, że miałam już zupełnie inną zaliczkowaną i przerobioną pode mnie, praktycznie już do odbioru no ale to cała ja

ja też byłam w ciąży na naszym weselu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości