|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Szaja cudną suknię miałaś, totalnie w moim guście
Black Twoja suknia też piękna, masz super motywację do schudnięcia po ciąży ![]() MadamAgula nareszcie się pojawiłaś. Już się zastanawiałyśmy co się z Tobą dzieje. |
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej motywację, by w ciąży się nie zapuścić.
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35491622]Ślubna zarąbista
Weselna taka sobie, nie w moim typie. Ja ślubną miałam taką: http://www.szajajaba.blogspot.com/20...a-wyniona.html misiu, a zastanów się, ileż ty tego użyłaś? tego kwasu naprawdę w kremie nie jest masa jakaś.Ja daleka jestem od panikowania w tej kwestii, nie wolno to nie używam, proste, ale też nie schizuję jak użyłam wcześniej. Na własnym ślubie piłam, a w ciąży byłam, przecież tego nie cofnę? nie wiedziałam rzecz jasna o ciąży ale nie zadręczałam się, bo to nic nie da.[/QUOTE]Masz racje, ale ja to wrrrr.... teraz to musztarda po obiedzie ale czasem tak sobie tym rysuje głowę ze ojojo....Sukienka bardzo ładna.. ja już swojego typu co do sukienki nie mam, kiedyś chciałam prostą, skromną z samej koronki, później balową a teraz nie wiem nie oglądam bo tylko się dołuje ehehe.. Cytat:
![]() dobra, weźcie nie pokazujcie tych kiecek bo się zaczynam dołlować haha też chce ślub.
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
dół nie był tak wielki, tutaj jest chyba zrobiony dla efektu
w rzeczywistości bardzo klasyczna i delikatna literka A, w rodzaju sukni Szaji ![]() Delicjanko u Ciebie to już przesądzone przecież, że tż się oświadczy na porodówce
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a co myslicie o takich pilkach do cwiczen? Warto zainwestowac?
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle mój mąż jest tak kochany ostatnio, jakoś 3 tygodnie temu mu mówię, że chyba by trzeba było nad nową pralką się zastanowić (na wyposażeniu mamy taką lekko 20letnią), a on mi wczoraj przychodzi do domu i mówi - kochanie, ja rozmawiałem wczoraj z koleżanką z pracy ona poleca pralkę taką a taką, bo ma program prania ciuszków niemowlęcych (
) no i musimy jechać do takiego sklepu a takiego bo tam pracuje nasza klientka i ona nam rabat da, no szok tak więc w poniedziałek po wizycie podjedziemy do sklepu i obadamy
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś zainwestowałam w rower stacjonarny, stepper i na razie sprzęty stoją i się kurzą. Dwa lata temu regularnie z nich skorzystałam, ale później mi się znudziło i do teraz nie mogę złapać motywacji. |
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
na razie cwicze codziennie
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak z kartonowym. BlackSanctum, obie sa sliczne!! Wyszlam z domu o 6 rano i dopiero teraz wrocilam. Niestety caly dzien na kanapkach (za to w poteznej ilosci ), owocach i wodzie
|
|
|
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha no ciekawa jestem ciekawa ![]() Cytat:
mmm faktycznie ) my też musimy kupić nową pralkę bo ta którą teraz mamy to tak głośno wiruje i coś się wali ogólnie....i lodówke, ale to jedną rzecz my będziemy spłacać a drugą mama ![]() Cytat:
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam taaaaaakie plany na ciążę, że będę biegała dalej, basen, kijki, no to mam sport, leżenie na kanapie i modlenie się, żeby tylko nie było plamienia
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt żeby była dzidzia zdrowa a my na pewno wrócimy do formy później
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
Ładne kiecuchny dziewczyny
Ja się umyję i idziemy spać z dzidziolem Powinnam pewnie uznać za plus, że zawsze cierpiałam na bezsenność, a teraz lulałabym caaały dzień i noc Dobranoc kobietki
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to ze względu na koszty, oszczędna się zrobiłam odkąd jestem na swoim Ile taka piłka kosztuje? Masz jakieś zestawy ćwiczeń, które można przy jej pomocy wykonywać?Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Kolorowych snów!
|
|||
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Delicjanko będziemy korespondencyjnie razem biegać
![]() noooooo ja też śpię, codziennie do 11-12 i jeszcze w ciągu dnia mi się zdarza, tak 2 godzinki...... Dzisiaj już dawno bym spała ale była teściowa i jak zwykle ostatnio mi na nią hormony buzują i jestem zła :P
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano u endo (myslalam, ze mnie kobitki w kolejce zjedza, bo pani doktor poprosila mnie poza kolejnoscia i siedzialam tam z 20 min ), a druga popoludniu u genetyka.Pani genetyk stwierdzila, ze to, ze jestem po powaznym leczeniu nie jest wskazaniem do dodatkowej diagnostyki i ona przyjmuje, ze dziecko urodzi sie zdrowe. Z jednej strony to pozytywna wiadomosc, ale niepokoj oczywiscie nadal jest. A teraz bardzo prosze Was o pomoc ![]() Od gina (nfz) dostalam skierowanie do poradni prenatalnej (kazal zrobic mi badanie miedzy 11 a 13 tc). Od pani genetyk tez dostalam skierowanie (napisane jest: "USG I trymestr+test FMF"). Czy to jest to samo? Czy z tego pierwszego skierowania tez wynika ten test FMF? Wazne to jest dla mnie, bo okazalo sie, ze u pani genetyk nie ma miejsc na fundusz i musialabym za to badanie zaplacic. |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
hej ,mnie po południu przeszedł ból jak ręką odjął i dopiero niedawno wróciłam z synem ze spaceru
kurde mój apetyt jest niepokojący ale muszę się pilnować ![]() właśnie wszamałam naturalny jogurt z miodem i garścią malin i borówek a tak mi się chce ulegać pokusą- to pączka bym zjadła, to widzę jak się do mnie Michałki uśmiechają no ale dziś bez grzechów, ciężko bo ciężko ale dałam radęBlack- suknia przepiękna Szaja Twoja równeż, miałam też bardzo podobną w kroju bo ja minimalistka w ciuchach jestem ![]() Szaja- a co do pazurków to mi dzisiejsze ombre nie zajęło wcale dużo czasu, właśnie byłam w szoku,że tak szybko poszło, szybciej od frencha ![]() MadamAgula- dobrze,że jesteś mi się włąsnie tak zdawało,że pisałaś,że jedziesz na urlop |
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tych badań to nie pomogę, bo niestety nie wiem co to jest te badanie FMF. Cytat:
Ja dziś skusiłam się na 2 krówki Dobrze, że więcej ich nie miałam, bo pewnie na tym bym nie poprzestała A jutro mama piecze szarlotkę
|
||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam i zjadłam kawałek sernika a kruchym cieśnie, spontanicznie mnie naszedł!
I chodzi za mną bigos. Idę za zachciankami, bo ogólnie to nadal nie mam apetytu niestety, muszę pamiętać by jeść, więc jak mnie już najdzie to jest święto lasu. Jeszcze dziś zaliczyłam dentystę bo coś mi się działo z wypełnieniem. Nafiyqa : cieszę się, że badania ok! Co do usg - nie wiem niestety. Może zadzwoń do gina prowadzącego? Na pewno ci powie. |
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Większość z Was, z tego, co widzę, ma smaka na słodycze - ja wręcz przeciwnie, praktycznie w ogóle ich nie jem, a jak potrzebuję cukru, to jem owoce, bo słodycze sprawiają, że się źle czuję, no i ogólnie mi jakoś tak nie smakują.
A normalnie to potrafiłam jeść "do porzygu" .
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o ten test FMF, to przy nim wspomniala, ze jest to badanie krwi. Czyli pytanie jest takie: czy badanie krwi jest obowiazkowym elementem USG genetycznego? Wybaczcie, ze w kolko o to pytam, ale jestem juz calkiem zagubiona... |
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne sukienki wszystkie
To i ja się pochwalę swoją :P http://igarbridal.com/galeria/suknie...2011/1126.html p.s. spacerek z TŻ bardzo udany
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do słodyczy - przed ciążą kochałam, potem stop i fuj, dopiero teraz nachodzi mnie lekka ochota jak dawniej, ale też mniej. |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
rany, niech mi ktoś przyśle oscypek i żurawine
mam takiego smaka, co tu zrobić
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłam wczoraj oscypka mmmmmm
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje
|
||
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, cwicze odkad minely mdlosci - pewnie ze trzy tygodnie bedzie
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
A może taka tyci tyci namiastka oscypka jak rolada ustrzycka? Pewnie wiecie co to - po prostu wędzony ser, to można chyba wszędzie dostać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Powinnam pewnie uznać za plus, że zawsze cierpiałam na bezsenność, a teraz lulałabym caaały dzień i noc
no ale dziś bez grzechów, ciężko bo ciężko ale dałam radę