|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Cytat:
Odtwarzacz mp3 w Iphonie z pewnością wystarczy średnio wymagającym użytkownikom. Ja mam na tym punkcie świra, bo jestem audiofilem i nie wyobrażam sobie słuchania muzyki bez dobrych nausznych słuchawek i dobrego odtwarzacza. I mam porównanie, że niektóre muzyczne modele chociażby Nokii (nawet te z niższej półki cenowej) nie odbiegają niczym od produktu firmy Apple. Nie jestem przeciwniczką Apple, ale faktem jest, że wiele osób daje się nabrać na hasła z reklam i wydają pieniądze na produkt, który w ich mniemaniu jest najlepszy pod każdym względem. Niestety tak nie jest. |
|
|
|
|
#1202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na takie duże, kolorowe słuchawki też jest teraz moda, nie mam nic przeciwko nim bo można w nich cudownie odciąć się od rzeczywistości... Jednak tego, że owe słuchawki stały się elementem ubioru czy tam stroju nigdy nie zrozumiem
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam fejsa, ale nie mam naszej klasy ani innych twitterów. Fejs mi służy za zastępstwo skype'a czasem. Dzięki niemu mam kontakt z rodziną za darmoszkę.
Ogólnie moda na elektronikę spod znaku jabłka mnie zastanawia. Kiedyś miałam zajęcia na iMac'ach... system fajny, bo inny, ale nie dałabym masy kasy za niego. Póki co to mam zwykłą nokię bez aparatu, korzystam ze zwykłego kalendarza książkowego (plus przypomnienie z telefonu na wszelki wypadek), mam cyfrówkę całkiem dobrej jakości (a jak mam wenę, to biorę lustrzankę), natomiast muzyki słucham ze zwykłej mp3. Wiem.. mogę mieć to wszystko w jednym urządzonku, ale tak mi lepiej. |
|
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na to nadgryzione jabłuszko przyszła moda ze stanów, tutejsze nastolatki chcą się upodobnić do nastolatek z USA, dla nich to zwykła marka jak nokia, sony czy samsung a u nas jakiś wielki szpan, żenada. W sumie mam telefon z aparatem, ale ostatnio np użyłam go jak nie chciało mi się przepisywać modelu czegoś tam w media markt i zrobiłam zdjęcie tej karteczki z ceną i modelem ;D Kilka razy wysłałam TŻowi zdjęcie ładnego widoczku jak byłam w górach, ale po to produkują aparaty, żeby nimi robić zdjęcia. Żaden telefon nigdy nie będzie miał takiej optyki jak aparat. Generalnie doszłam do wniosku, że telefon służy do kontaktu z ludźmi, kiedy mój srajfon uniemożliwił mi ten kontakt to przełożyłam kartę do telefonu bez żadnej muzyki, zdjęć, karty pamięci i innych dupereli... i żyję. Trochę dobijają mnie te firmowe dzwonki Wolę mieć kontakt i nie mieć tych pierdół niż mieć telefon-kombajn i brak kontaktu z najbliższymi.
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie należę do osób, które noszą kolorowe słuchawki dla ozdoby. Nie wszyscy je noszą, żeby być trędi . Chodzi o jakość dźwięku, wibrujące, głębokie basy i izolowanie dźwięków otoczenia. Mam czarne i białe słuchawki nauszne, jedne są mocno wysłużone i mają ze 3 lata, drugie dostałam w prezencie. A że ktoś traktuje słuchawki jako element "stylizacji" a nie po to, by słuchać muzyki, to jego sprawa. Na pewno naturalnie i fajnie wyglądają podłączone do odtwarzacza
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od zawsze lubiłam elektroniczne gadżety, miałam Sony Ericssony, Alcatele, Samsungi, Motorole, Blackberry i teraz mam iPhone. Przy Blackberry myślałam już, że nigdy nie zdecyduję się na inną markę, aż nie przetestowałam telefonu Apple. Nie zmienię, bo użytkuje mi się rewelacyjnie. Każdy poprzedni telefon zaczynał mnie z jakiegoś powodu denerwować po czasie, ten jeden nie. Wstyd mi czasem go wyjmować, bo właśnie ludzie mają jakieś chore podejście, że jak ktoś ma ten telefon, to tylko dla szpanu Tak mi się to kojarzy z różnymi internetowymi czy telewizyjnymi aferami, gdyby nie było komentujących, to w sprawie nie byłoby absolutnie nic "żenującego", ot - telefon i tyle. Drogi bo drogi, ale jak ktoś kupuje drogi samochód, bo jest dobry i go stać, to czyja to sprawa oprócz posiadacza? A z samochodami jest podobnie, ceny są chore, widać to chociażby po tym, że nówka z salonu za chwilę jest warta pół ceny, niezależnie od stanu.Poza tym w tych cudownych Stanach, Apple jest tak samo "nienormalną" marką jak u nas, ludzie rozbijają namioty pod sklepami, jak ma wyjść nowy model... To nie jest tak, że my Polaczki się fascynujemy. Podobnie ktoś pisał o kawie ze Starbucks. Amerykanie też wiedzą doskonale, że w innych kawiarniach jest połowę taniej, ci którzy muszą oszczędzać, wcale nie kupują tam kawki, tak jak kawki w Mc Donald's...
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-07-23 o 22:57 |
|
|
|
|
#1209 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawostka - w Korei Płd. to jest najtańszy telefon Cytat:
Cytat:
Co do telefonów...jestem obecnie na etapie przedłużania umowy z operatorem i przeraża mnie, jak mało z tych wszystkich smartfonów ma potencjalne szanse wytrzymania do końca okresu, na jaki mam podpisywać cyrograf. Może mam wyprany mózg, ale wiele razy skorzystałam z dobrego aparatu w telefonie czy wifi, gdy np. trzeba było zrobić zdjęcie jakiejś metki czy szybko sprawdzić rozkład autobusów. Nie mam ambicji artysty-fotografa, gdyby tak było kupiłabym sobie analoga. Aparat w telefonie idealnie odpowiada na potrzebę "gdybym tylko miała ze sobą aparat", gdy gdzieś wpadam na coś osobliwego, czemu warto zrobić zdjęcie. Dla mnie smartfony są bardzo pożytecznym wynalazkiem, tylko strasznie ciężko znaleźć wśród miliarda modeli telefon, który poza wszystkim nie rozpadnie się po pierwszym lepszym upadku i będzie mieć solidną baterię |
||||
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy trzeba rejestrować dźwięki otoczenia, to trzeba i zmniejsza się głośność, albo jednym ruchem zakłada się słuchawki na szyję. Ale kiedy chcę się zrelaksować, wyłączyć i skupić na muzyce - nie ma lepszego sposobu. Znam wiele osób, które po tym, jak spróbowały takich nausznych - od tej pory nie wyobrażały sobie bez nich życia Jakość dźwięku jest warta tych kilkudziesięciu lub kilkuset złotych.
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja widze co 2 dziewczyne na ulicy z tym..
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie widziałaś obozów rozbijanych przed sklepami Apple w noc przed premierą nowego iphone'a? (pytanie retoryczne)Jasne, że dla części osób to będzie zwykła marka, ale akurat tutaj jesteś w błędzie, modły do iphone'a i duma z jego posiadania to "zjawisko" występujące wszędzie tam, gdzie można go kupić. |
|
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Serio uważacie, że ludzie posiadający produkty z jabłuszkiem czują się lepiej?
Jakoś iPhone czy Macbook nie poprawiają mojego samopoczucia non stop, podobnie jak Conversy czy Nike'i. Sprzęt Apple, to sprzęt który funkcjonuje mi najdłużej bez ŻADNYCH problemów, czy komplikacji. Komputer ma już 6lat, telefon 4, trampki również 4 ![]() Oczywiście wiele z Was zaraz tu naskoczy, że ich sprzęt również działa dobrze- ok super, ale serio nie wszyscy posiadacze onanizują się myślą 'mania-posiadania'
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brrrrrrrrrrr jesli o nazewnictwo chodzi;-)
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat w tym przypadku, nie była to pogoń za modną ostatnio marką, ale fakt, że mam ją sprawdzoną i jestem z niej zadowolona. Co do butów nike... średnio po 2 latach ciągłego noszenia, nadają się do wywalenia. |
|
|
|
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
broń Boże nie mówię, że produkty Apple są złe od strony technicznej (bo tak nie jest), chodzi tylko o to, że dla przeciętnego nastolatka telefon/komputer z jabłkiem to jedyny słuszny wybór i coś, co koniecznie trzeba mieć ![]() Natomiast jak już pisałam wyżej, do Conversów zaufanie straciłam po zobaczeniu, jak szybko niszczą się nowsze modele. Na te kupione lat temu kilka nie narzekam
|
|
|
|
|
#1218 |
|
BAN stały
|
Ja na swoje conversy nie narzeka, ale ja bardzo dbam o kazde buty, małe zboczenie.
|
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie popadaj w skrajność, bo nie wszyscy rozbijają namioty. W Polsce też bywają tacy fanatycy w różnych dziedzinach. Żenadą jest SZPAN iPhonem, a nie najzwyklejsze w świecie użytkowanie. I dla mnie on zawsze będzie na równi z innymi smartfonami. Byłam w Starbucks w Londynie bo tak się składało, że tylko tam mogłam zjeść coś w miarę tanio. Jakieś naleśniczki Przywieźli sobie ajfony właśnie z USA kilka lat temu, tam kupili je znacznie taniej niż w Europie. Chociaż może udało im się w promocji? Nie wiem Mówili, że wtedy już większość Amerykanów miała srajfony, a znaczna część Polaków nie może ich mieć do dzisiaj. Więc dla nich(tych normalnych!) srajfon to jak zwykły telefon jak inne, a dla nas to dalej dość drogi i rzadko spotykany gadżet. I zdania nie zmienię Nie rozumiem takiego szukania dziury w całym, w tym moim poście, każdy dobrze wie, że są ludzie, którzy podniecają się i szpanują tymi jabłuszkami, i przede wszystkim są to nastolatki.
Pięknym motylom ucięto skrzydła! Nim wznieść się zdążyły do gwiazd! pokochaj uszate serduszko Edytowane przez pepita Czas edycji: 2012-07-24 o 22:25 |
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla wiekszosci ludzi telefon jest telefonem, uzywa sie go do tego, do czego jest wygodnie: dzwonienia, tekstow, internetu, pracy, muzyki, robienia zdjec... ale z pewnoscia nie dla szpanu, jak to nazywacie. Zreszta, czym tu szpanowac, jak kazdy kto chce, moze to miec? Co do "rozbijania namiotow", owszem, nie przecze, sa tacy, ktorzy to robia, ale jest ich zdecydowana mniejszosc. Sa to te same osoby, ktore koczuja przed kinami, zeby obejzec premiere np. "Zmierzchu" lub zabijaja sie w kolejkach o 3 rano z okazji promocji np. na dzien po Swiecie Dziekczynienia. Takie osoby sa, byly i beda, niestety. Jednakze wiekszosc ludzi podchodzi do tego zupelnie inaczej.
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie nie wiem po co ta dyskusja:P Polacy lubią się czepiać (ja również! ) ale bez jaj, mam wrażenie, że niektórzy szukają czego tu się czepić.
Pięknym motylom ucięto skrzydła! Nim wznieść się zdążyły do gwiazd! pokochaj uszate serduszko Edytowane przez pepita Czas edycji: 2012-07-24 o 23:19 |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)- Edytowane przez KatriinaFi Czas edycji: 2012-07-24 o 23:14 |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że my nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego czym ludzie się lansują. Mój "kolega" czuł się lepszy od innych bo był uczniem Technikum, a nie Liceum Według niego technikum jest dla ludzi bardziej ambitnych. I że palił Marlboro.Dodam jeszcze, co by przypadkiem ktoś się mnie nie uczepił ;] Nie uważam, że technikum jest gorsze od Liceum, tylko paranoją jest to, że ktoś może przez to uważać się za kogoś lepszego od innych.
Pięknym motylom ucięto skrzydła! Nim wznieść się zdążyły do gwiazd! pokochaj uszate serduszko Edytowane przez pepita Czas edycji: 2012-07-25 o 15:41 |
|
|
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio najbardziej irytują mnie u małych chłopców fryzury na' czeskiego piłkarza'. Jak to tragicznie wygląda, nóż mi się w kieszeni otwiera i gdyby to mój syn tak wyglądał to obcięłabym mu to szybko
. I te fryzury na Kamila Bednarka z przodu krótko i z tyłu trzy smętne dredy
|
|
|
|
#1226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale oni zamiast gęstej czupryny tam z tyłu zostawiają czasami jakieś bezsensowne ogonki, jakby fryzjerowi zepsuła się maszynka. Jak chodziłam do przedszkola to był chłopiec z takim ogonkiem i mu niegrzeczne dzieci obcieły ten ogonek. Ten mały nawet nie płakał tylko się cieszył A jak skończy się moda na reggae i zacznie na hm... Rap czy tam hip-hop chociażby to zgolą się na łyso.
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nadchodzi kolejna plaga kolorowych paznokci - American French Manicure (w ogóle jaka nazwa Amerinac French..)
http://www.pieknosc-dnia.com.pl/medi...edb8ec5_XL.jpg a może ja jestem zacofana i to już dawno jest ?! wcale bym się nie zdziwiła.. |
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
ja to widziałam już jakiś czas temu
|
|
|
|
#1229 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Jeszcze w każde lato denerwują mnie szczyle w okolicach lat 10, z naturalnymi włosami wygolonymi po boku i "irokezem" zafarbowanym na obrzydliwy "blond" czyli tak zwana jajecznica |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słyszałam jak gadali... "... ja pierd*le! ..." młodzi, gniewni.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

wRĘCZ PRZECIWNIE, OD KIEDY MAM 4S TO NIE NOSZĘ JUŻ APARATU ZE SOBĄ. pOPRZEDNIE AJFONY TO BYŁA TRAGEDIA JEŚLI O TO CHODZI, ALE NIE 4S
(sorry za capsa...)

Na to nadgryzione jabłuszko przyszła moda ze stanów, tutejsze nastolatki chcą się upodobnić do nastolatek z USA, dla nich to zwykła marka jak nokia, sony czy samsung a u nas jakiś wielki szpan, żenada. 

Tak mi się to kojarzy z różnymi internetowymi czy telewizyjnymi aferami, gdyby nie było komentujących, to w sprawie nie byłoby absolutnie nic "żenującego", ot - telefon i tyle. Drogi bo drogi, ale jak ktoś kupuje drogi samochód, bo jest dobry i go stać, to czyja to sprawa oprócz posiadacza? A z samochodami jest podobnie, ceny są chore, widać to chociażby po tym, że nówka z salonu za chwilę jest warta pół ceny, niezależnie od stanu.
) powstaje 

Nie widziałaś obozów rozbijanych przed sklepami Apple w noc przed premierą nowego iphone'a?
Generalnie nie wiem po co ta dyskusja:P Polacy lubią się czepiać (ja również!