|
|
#1441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Drugie podejście do spiruliny.
Na godzinę przed myciem olej kokosowy KTC Mycie BD kubeczkowo. D/s BIngo spirulina &keratyna+ łyżka spiruliny z ZSK+sok z aloesu Płukanka lniano-octowa Joaśka niebieska b/s Krem z biedry Po pół dnia trochę się spuszyły, coś mnie podkusiło przejechać po końcach roztartym w dłoniach olejem kokosowym (no i zrobiłam sobie tłuste straki) Spirulina nie poprawia mi skrętu, buuuu. Tradycyjnie prawa strona lepsza, lewa ledwo ledwo, a środek z tyłu-całkiem prosta autostrada (czyli wsjo w jednym) Jak przesunę na środek skręcone pasmo, to sie u nasady robi łysa dziura. Nosz nijak zaradzić nie mogę.
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
23.07 pon - fot 1
1ml cysteiny 4ml oleju z moreli (omega9) 20ml sok z aloesu 25ml napar z wiesiołka na pół godziny mycie szamp AA z SLS d/s: balsam nivea fc z olejem lnianym cysteina mi wysusza, oleje z omega9 puszą - wyszło pomiędzy puszysty i ok 26.07 czw - fot 2 masło mango + olej lniany przed napar z mydlnicy - NIE mydełko z LF - NIE szampon z SLS Barwa brzozowa żel lniany i kropla oleju lnianego niedomyte i obciążone 27.07 pt, fot 3,4 z żelem, 5,6 odciśnięte ![]() PR=18 W=60% szampon AA z SLS + łyżeczka sody + szczypta kwasu jabłkowego + sok z aloesu kommpres z Bingo shea + olej lniany + sok z aloesu żel lniany DUŻO odżywka Ziaja z ceramidami b/s na końce tylko ugniatanie pieluchą jest CZAD
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-07-27 o 23:57 |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
umyte włosy joanną z apteczki babuni szamponem regenerująco-nawilżającym
biowax + isana z babassu pod czepek i dwa ręczniki na około 40 minut. zmyte chłodną wodą + końcówki zimną na ociekające włosy joanna b/s miód i cytryna odciśnięte i jeszcze odrobinka joanny b/s |
|
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Vatika kokosowa na noc;
Mycie szamponem Fitomed odcienie jasne; d/s Garnier AiK na 10 minut; b/s Ziaja rycynowa na włosy ociekające; zawinięte w koszulkę; Pianka Isana |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
stan wyjściowy - puch!!
O: Venita z masłem shea na końce M/O: odżywka Cece Salon z algami P: lniana, ugniatanie pieluchą |
|
|
|
|
#1446 |
|
sentimental animal
|
po obozie
![]() mycie Radical (SLS) d/s Bingo z kaszmirem na ok. 1h b/s Joanna z lnem pianka, żel Isana na końcówki Marion efekt: pierwszy raz od dwóch tygodni nałożyłam maskę na włosy, to takie upajające uczucie ![]()
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
30.07
czarna henna Khadi 01.08. mycie: Barwa skrzyp polny d/s: Biovax do wypadających b/s: Garnier Avocado stylizacja: żel mrożący Joanny ( |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
szampon Lilliputz biały kubeczkowo
odżywka Cece-Salon algowa kubeczkowo maska Venita shea na końce - kilka minut płukanka: łyżka soku z aloesu, kilka kropli soku z cytryny, 4k kolagenu elastyny, 4k ekstraktu z argininą ugniatanie ręcznikiem emulsja Emolium na skalp Lekki puch ale niegłupio ![]() EDIT i po nocy tez nieglupio
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-08-05 o 16:03 |
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
pobyt nad jeziorkiem więc wieczorkiem mycie na długości Pottersem z kolagenem i isana z babasu z kroplą alterry morelowej d/s
płukanka lniano-cytrynowo-kawowa (testujemy kawę bo włoski bardzo wyjaśniały od słońca). joaśka lniana b/s, plunking, żel mrożący, plunking, ananas na noc. rano jeszcze trochę mrożącego i ugniatanie. mam taaaaaakie fale, prawie loczki . trochę puchu, ale chyba spowodowany odgniataniem żelu. Drugie podejście do mrożącego - zaliczone na 5 .
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
kokosek na noc
![]() żel Facelle kompres z Bingo shea, laminaria, sok z aloesu płukanka z 5k mleczka pszczelego w glicerynie nowy kolor - Delia Henna Creme 02 orzech laskowy ja w lustrze widzę jasny chłodny brąz z wesołymi refleksami |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
05.08.
olej Alterry , Migdał i Papaja na noc m- Hipp d/s - Garnier Mega Objętość 48h b/s - Joanna z pokrzywą żel lniany, mrożący, dyfuzor - niestety do 90% musiałam wysuszyć co zdarza mi się często ostatnio
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-08-05 o 18:34 |
|
|
|
|
#1452 |
|
sentimental animal
|
dzisiaj rano only reanimacja
zmoczenie, wgniecenie fioletowej Artiste, potem odgniatanie. efekt: nic nowego-bajzel , ale zawsze tak mam drugiego dnia![]() edit; zdjęcia jakość wieczorna, bezlampowa![]() edit2: 6.08.12 Isana z babassu pod Alterrę Granat&Awokado na całą noc mycie BD d/s Garnier AiK na 20 min. b/s Joanna z lnem pianka, żel Isana dyfuzor
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-08-06 o 13:28 |
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
szampon nawilżająco-regenerujący z joanny z mlekiem i miodem (SLES)
mrs. potters aloesowy na minutkę kallos latte pod czepek na pół godzinki joanna naturia miód i cytryna b/s na ociekające włosy plopping na same końce odrobinka kremu z be beauty żel bielendy na początku rewelka, mimo że nieco splątane, teraz im dłużej schną (od około 12.30 do teraz i jeszcze gdzie niegdzie są wilgotne) tym bardziej robią się proste, chociaż tył zaskakująco dobrze zaczyna wyglądać dwa ostatnie sprzed chwili, poprzednie sprzed około godziny |
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
na noc radical wzmacniający na skalp
mycie: facelle d/s: gloria emulsja z łyżeczką oliwy z oliwek płukanka: ocet jabłkowy b/s: joanna naturia len rumianek stylizator: artiste fioletowy schnę
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
farbowanko
-włosy zwilżone -Farba Marion na 24 mycia nr 24 Jasny Brąz na pół godziny (troszkę piekła głowa na początku, wypadło nieco więcej włosów niż zazwyczaj... )-Zmyte wodą, skalp domyty Isaną Babassu kubeczkowo, czesanie -Joanna z makiem b/s, płukanie zimną wodą (krótko) -odciśnięcie z wody -pianka Isana pomarańczowa -żel Bielenda z rzepą -ugniatanie -dyfuzor Efekt: cacy ![]() 1 przed 2 po, słoneczko 3 po, słoneczko-cień 4 światło dzienne
|
|
|
#1456 |
|
Strażnik Wizażu
|
05.08.2012r.
Henna na odrosty: http://i.imgur.com/jA0YJ.jpg 07.08.2012r. - na skalp olej łopianowy ze skrzypem GP, na długość pod folię mieszanka z tego co znalazłam w domu (odżywka Alverde awokado+2 łyżki oleju lnianego+żel hialuronowy+2 łyżeczki miodu)- spłukanie po jakichś 2h - mycie włosów Facelle kubeczkowo - b/s TIGI (2 spore kleksy) - żel mrożący Joanna. Podsuszone dyfuzorem. Zdjęcia po nocy
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-08-08 o 18:33 |
|
|
|
|
#1457 |
|
sentimental animal
|
przed myciem Garnier AiK pod Alterrę brzoza&pomarańcza na noc i pół dnia
![]() mycie BD d/s maska Bingo z shea b/s Joanna z lnem pianka, żel Isana na końcówki Marion dyfuzor jakość zdjęcia fatalna, ale robione było już pod wieczór.
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze mycie po farbowaniu (nawet się jeszcze nei spłukała farba całkiem - szok w trampkach
)Olej z korzenia łopianu na noc w skalp i na długość (dużo) Mycie Fitomed do ciemnych (kubeczkowo-pięknie zmyty olej po 1 razie) D/S: Alterra Morela + Joanna mak i bawełna (około 10 min) czesanie (nowy grzebień w załączniku) troszkę Joanny b/s na ociekające odciśnięcie w koszulkę Pianka Isana Żel Joanna Elastyczny, kupiony w zastępstwie mrożącego, pierwsze użycie, bardzo dobrze się spisał, mocne strączki po suszeniu z dyfuzorem, po odgnieceniu ładne wyraźne fale, dobra objętość (oprócz przy głowie , ale to u mnei norma)zdj: lewa strona - suche strączki, prawa - po odgnieceniu ostatnie zdjęcie: głowa odrzucona w tył
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-08-08 o 21:20 |
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Laminowanie by Ajrisz:
łyżka żelatyny 3 łyżki wrzątku kapka gliceryny, łyzka odżywki Cece Salon z algami nałozyłam na włosy z odrobiną oleju z rokitnika, zwilzone spryskiwaczem 45 minut pod folią i r ęcznikiem, spłukanie i żel aloesowy schniemy ![]() CD: Włoski miękkie i pokręcone trochę puch. dociążone podoba mnie się
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-08-09 o 21:39 |
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się jeszcze tutaj. Ostatnio dochodzę do wniosku, że pielęgnacja minimum najlepiej im służy.
Dziś było tylko mycie OMO isana babassu szampon i odżywka oraz na chwilę garnier avocado. Stylizacja - odrobina kremu z bedronki na końce i musiałam wychodzić z domu z niedosuszoną głową. Efekt - wspaniały rulon
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Kazar Lady
|
8.08.2012
na noc olej lniany na suche włosy mycie OMO o garnier AiK M BD szampon O garnier AiK b/s joaśka niebieska żel lniany zel mrożacy ugniatanie na czas nakładania zeli schniecie naturalne zdjęcia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1602 Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-08-11 o 12:34 |
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
po laminowaniu włosy były lepkie... trza to było zmyć...
serum argan+pantenol na nowe końcówki O: nivea FC M: szampon Bambino O: kompres: Bingo shea, olej lniany, 5k mleczka pszczelego i 10k aloesu 10x - pod folię gencjana płukanka lniana plunking pieluchą |
|
|
|
|
#1463 |
|
Kazar Lady
|
po żelatynie włosy popasemkowane, jakby obklejone, więc:
mycie szamponem joanna pokrzywowa d/s alterra morela wymieszana z artiste rózowym na chwilę b/s joaśka niebieska zel lniany - tym razem omijalam skalp ( nic to nie dało) żel mrożący ugniatanie na czas nakładania żeli plunking pieluchą schniecie dluuugie, dosuszane suszarą bez dyfuzora
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
mój pierwszy wpis w codzienniku
olej lniany na 2 ha o - joanna z miętą m - facele 0 - garnier AiK b/s joanna mięta plunking 40min żel lniany, żel bielenda, trochę kremu biedronkowego suszenie dyfuzor na 75% skręt był słaby więc delikatnie spięłam od dołu klamerką - skręciły się bardziej. W dalszym ciągu pierdzielnik i brak zdefiniowanych fal. ostatnie zdjęcie z lampą.
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
14.08.12
Wieczorem oczyszczanie barwą, chyba z żurawiną Leżakująca w cieple przez 3 h henna rozrobiona z butelkowym sokiem z cytryny 15.08.12 Zmywanie henny przy pomocy bingo z shea Płukanka "żelem" lnianym O b/s: bingo shea, krem z biedronki Stylizacji brak. Zdjęcia z dziś, poprzednie hennowanie tydzień temu w celu nawarstwienia koloru, włosy w dotyku po wyschnięciu są przyjemne. Na mokro są okropnie chropowate. |
|
|
|
|
#1466 |
|
Mod-Śnieżynka
|
12.07
M. balsam aloes+jedwab Potter's O. na kilka minut lawendowa odżywka Pollena Eva Z. ziaja bs do włosów delikatnych, na to odrobina lotionu (zapomniałam nazwy, wpiszę innym razem odciskanie dłońmi, potem kilka razy ręcznikiem i turban (nie było plunkingu) suszenie dyfuzorem, odgniatanie woskiem tigi, noc ![]() Zdjęcia robione na drugi dzień około godz. 17 po dniu czochrania i bawienia się włosami, nie było żadnej reanimacji, poprawek, od rana miałam opaskę na włosach, do zdjęć zdjęłam. Od czochrania trochę się spuszyły, ale i tak bardzo mi się podobają. Przepraszam za jakość, ale musicie uwierzyć na słowo, że były boskie ![]() p.s. mam więcej zdjęć, ale niestety wszystkie są podobnej jakości |
|
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio pielęgnacja włosów na szybko i trochę 'na odwal' ale postanawiam poświęcać im więcej czasu...
![]() 29.07 mycie: szampon Hipp odżywka d/s: Garnier Awokado + Isana Hair Liquid Silk Haarkur osuszone ręcznikiem i ugniatane odżywka b/s: Joanna Len i rumianek 15.08 mycie: szampon Ziaja aloesowy odżywka d/s: Garnier Awokado + Isana Hair Liquid Silk Haarkur osuszone ręcznikiem i ugniatane odżywka b/s: Joanna Len i rumianek Bywało leeepiej, włosy wymagają podcięcia... ![]() 1 zdj 29.07 2,3,4 zdj 15.08
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
16.08:
na długości włosów olejek Alterra oliwa i limonka 17.08 szampon Alterra morela i pszenica odżywka d/s morela i pszenica kąpiel malinowa Marion b/s Joanna miód i cytryna żel lniany plopping jeszcze nie doschły i trochę sucharki, ale rewelacja jest |
|
|
|
|
#1469 |
|
Wielka Pani ;)
|
17.08.:
olej alterra granat i avocado na noc mycie: babydream d/s: maska alterra granat i aloes na 5 minut b/s: joaśka miód i cytryna czesanie, żel bielenda, ugniatanie, dyfuzor voila
|
|
#1470 |
|
Raczkowanie
|
2 tyg stosowania cg i pierwszy sukces
jest troche lepiej![]() 16.08 -nafta,zółtko, sok z cytryny na 15 min -m- odzywka hegron -d/s garnier mango plus gliceryna -b/s joanna len i rumianek - ugniatanie - zel mrozacy -pozostawienie mokrych wlosow i spac ![]() 17.08-dzis rano tylko odgniecenie suchych wlosow, niestety przy twarzy zostaly niesforne kosmyki dlatego musialam podpiać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

puszysty i ok

zmoczenie, wgniecenie fioletowej Artiste, potem odgniatanie.