|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
dzieki za pamięć
![]() ![]() ![]() postaram sie poprawić ![]() coffee fajne zdjecia z USA ![]() ![]() ![]() ![]() ja po pracy, zmeczona... a jutro od rana wczesne wstawanie bo bede ogoraski zaprawiac ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
Cytat:
hej hej na jakie martensy oszczedzasz? napewno Ci sie uda ![]() ja dzis mufinek 1,6e jutro beda jakies zakupy tel nie bede ladowac przed wylotem raczej bo planuje sobie wymienic za punkty doladowanie wiec kilka dyszek w kieszeni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Duuużo pieniędzy idzie na książki, których później nie czytam
![]() ![]() poza tym przepuszczam kase na przeróżne duperele: tu jakiś napój, tam gazetka, w pracy jedzenie na wynos, chociaż czeka kanapka i jogurt zabrany z domu.. To chyba jest moja największa zmora - wydawanie drobnych sum na zupełnie niepotrzebne rzeczy. I tak właśnie w tym miesiącu wypłata była 1, dostałam 1550, później jeszcze wpadło 100, a już 15 byłam kompletnie spłukana. Chyba przydałaby mi się wizyta u specjalisty ![]()
![]() |
#4505 | ||
Zakorzenienie
|
rano zakupy:
-0,75 bułke serowa -1,99 wafle ryzowe z kukurydza promocja w lewiatanie -1,99 -||- promocja w lewiatanie -1,39 zł przyprawa do gyrosa promocja w lewiatanie -1,39 przyprawa do grilla promocja w lewiatanie -1,89 sól ziołowa -2,50 pomidory -2,58 mleczko do kawy -2,50 wędlina w piatek fryzjer, moze mama zafunduje,bo ostatnio ciagle za mnie płaci ![]() dzis TZ jedzie pomoc kuzynowi na wieś przy zniwach, moze tam bedzie spał, to mam kilka dni tylko dla siebie ![]() ![]() ![]() kolejny szczyt chamstwa na allegro ! kupilam bluze nike dla siebie za 7,50 + 8,50 wysylka polecony priorytet - bluza przyszla zwykłym listem, po 6 dniach znaczki za 2,50 zł. bede musiala sie tym zajac - wiadomo, chamstwa nie zniose !! :/ ludzie maja tupet
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
Edytowane przez foltynka Czas edycji: 2012-07-25 o 07:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
coffee to na wszystko ci idzie 70usd czy samo jedzenie ?
U nas kolo 80-100e idzie ale na jedzenie plus chemie czasem uda sie mniej ale rzadko tyle ze my nie jemy czasem w domu to i tak byloby wiecej w polsce chyba ceny nie lepsze jak pamietam jak bylam w tamtym roku tyle ze moze mniej to zauwazalas bo czasem w domu bylas ja umieram z bolu @ od rana ale musze sie ruszyc i ogarnac troche pranie,sprzatanie itd i jakies zakupy zrobic |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, witam! Bywałam na poprzednich wątkach, ale zawsze ginęłam w akcji... Wracam do oszczędzania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Konto usunięte
|
Irenka oj trzymaj się
![]() Niedługo urlop? Ja w tym tygodniu znów na dentyste wydałam ale poza tym to na ebayu się rozpuscilam więc wracam na wątek ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
zbieram na takie, jak na załączonym obrazku. mam nadzieję, że znajdę. ten wzór (na brązowym tle) nie jest niestety ogólnodostępny, ale baaardzo rzadki, więc liczę się z tym, że będę musiała pojechać gdzieś wgłąb Polski.
![]() mama była pełna podziwu, że jej rozpustnej córce udało się nazbierać ponad trzy stówy i włożyła mi stówkę do skarbonki. jeszcze 50 zł i mogę polować. ![]()
#4510 | |
Zakorzenienie
|
oj tak niedlugo urlop
juz nawet nie licze dni bo szybko mijaja ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
ja na moje musialam troche wiecej odkladac bo 135euro |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Konto usunięte
|
mi sie takie nie podobaja :P
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
after hours
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
kosztują 450 albo 490. to są dwie najczęstsze ceny Martensów w Polsce.
#4514 | ||
after hours
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2012-07-25 o 10:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||
Zakorzenienie
|
TŻ wyjechał
![]() ![]() ![]() ![]() są plusy ![]() - nie musze gotować obiadów ![]() - mam całe mieszkanko dla siebie ![]() jejecia jakie upały, ja mam w pracy + 42 stopnie totalna masakra ![]() wczoraj tak mnie głowa bolała, ze juz chcialam isc do domu, bo mam 3 nadgodziny ![]()
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Konto usunięte
|
u nas tez upaly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż sobie stworzę na komputerze oszczędnościowy dzienniczek ![]() co do konta - mam takie w swoim koncie ![]() ![]() ![]() pocieszam się myślą, że dzisiaj nic nie wydam - siedzę w domu, wieczorem idę tylko do lekarza, poza tym nawet nie mam co wydawać :p
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
after hours
|
nie wyciągaj
![]()
#4519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ayo prosze Cie nie porownoj zarobkow do polskich bo nie chcialabys czasem placic w tych cenach to sie nijak ma jedno do drugiego taka jest roznica ze za dom placisz tu za wynajecie 1000 e czyli cala wyplate jesli ktos tyle zarabia bo nie kazdy ma takie same stawki na godz , te same godziny pracy itd itp wiec jak widze takie glupie porownania to mi sie chce ![]() energia tez kosztuje inaczej niz w Polsce , telefony , jedzenie i wiele innych rzeczy wiec prosze cie nie porownuj takich rzeczy bo mi zupelnie nie o to chodzilo jak pytalam ile kosztuja po prostu pytalam o cene ale nastepnym razem moze lepiej zapytam na pw Cytat:
tego koloru akurat u mnie nie widze ale jakies czarne,niebieskie i biale w kwiatki rozne i 115e folti wiem co czujesz u nas klima sie zrypala w pracy i zamiast chlodzic to grzeje ![]() ![]() Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-07-25 o 11:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
after hours
|
Irenko, nie rozumiem, dlaczego Ty odbierasz to od razu jako atak i naskoczenie.
porównałam ten jeden konkretny produkt z przykładową stawką, nie całe zarobki, koszt wynajęcia mieszkania i wszystkiego innego. 450 zł to była więcej niż jedna trzecia mojej wypłaty (za pełen etat 160h), a za mieszkanie też trzeba było ok1000 zł zapłacić.
![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2012-07-25 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
nie jako atak ale takie porownywanie jest bez sensu
jedna rzecz moze iles tam kosztowac inne taniej druga drozej ale sytuacja z praca moze tez nie byc taka sama tak samo jak w Pl sa rozne stawki na godz tak samo tu ale srednio mnie bawi takie porownywanie ![]() wiadomo ceny cenami a zycie zyciem ok znikam na zakupy bo czas leci a potem mamy lekarza Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-07-25 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
a nie chciałabyś mi wysłać strony na priv? ograniczyłam się do fasonów z Polski, które na oko zamykają się w 7-8 wzorach.
#4523 |
Zakorzenienie
|
w tym miesiącu będę się bardzo starać, żeby nie wyciągnąć
![]() kusząca jest też ta słoikowa metoda zbierania drobnych, z tż zbieramy tak do skarbonek, raz w tygodniu opróżniamy portfele :p do jednego słoiczka lecą drobne poniżej 1zł, a do drugiego 1zł, 2zł i 5 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4524 | |
after hours
|
Cytat:
napisz później co z tż ![]()
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Ayo ja na swoje tez odkladalam ze 2-3 mies
to ze byly po 135e nie znaczy ze z mojej wyplaty bylo mnie stac ot tak wydac na raz tyle kosz wynajecia pokoju to prawie 500e rachunki itd i lista wydatkow wiadomo jaka napisze co z tz-em ale mysle ze wiecej dowiemy sie na urlopie bo tam pewnie zrobi wyniki i odwiedzi kilku lekarzy ![]() ja tez powinnam ale . kasa takze jak sie uda to moze zrobie sobie zjazd do PL na jesien na kilka dni i zrobie wszystkie mozliwe wyniki prywatnie bo tu cos dlugo sie czeka chybaze lekarka cos podpowie bo wlasnie zmieniamy lekarza narazie tz bo nie wywale kolejnego 100e na wizyte dla 2 osob tylko tz dzis idzie moze sie da jakos szybciej zrobic i w miare cenowo te wyniki tu to zrobie tu po urlopie hello_penny zaraz Ci podesle stronke Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-07-25 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wracam do Was. Od 3 miesięcy jestem na stażu, więc dodatkowa wypłata jest no i mieliśmy z Tż osobno kasę - wszystko dzieliliśmy na pół itd. I przestało się to trzymać kupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
after hours
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj nic nie wydawać, ale jednak na pocieszenie..
-9,90 książka, aaaale na swoje usprawiedliwienie dodam, że w tę kwotę wlicza się już przesyłka, więc nie mogłam nie skorzystać z okazji ![]() w ogóle byłam dzisiaj u lekarza, od kilku dni źle się czuję, mam straaaszne mdłości, które nie mijają.. w poniedziałek wzięłam w pracy urlop, wczorajszy dzień ledwo przeżyłam, dzisiaj nie poszłam bo miałam zaplanowaną wizytę u lekarki. Ta po zbadaniu mnie stwierdziła, że nie wie, co mi jest, MOŻE to grypa żołądkowa, MOŻE się czymś zatrułam.. Z wielkiej łaski i z musu dała mi zwolnienie lekarskie do pracy na 1 dzień, więc chociaż dalej czuję się fatalnie, to jutro już muszę jechać.. A praca z klientami naprawdę bywa strasznie męcząca, nie wiem jak dam radę jeśli nic się nie zmieni ![]() ![]()
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
nam poszlo na lekarke 50e , leki dla mnie 17e
ale jedno powiem roznica miedzy ta lekarka a ta do ktorej chodzilismy( polka ) jest OGROMNA nastepnym razem tez do niej ide teraz byl tz |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to witajcie po długiej przerwie - nie pisałam, bo albo nie miałam czasu, albo miałam doła, gdy szukałam pracy. Teraz mam trochę więcej czasu, bo zakład ma przestój i dopiero 6 sierpnia wracam do pracy, ale i tak mam kupę obowiązków w domu. A oszczędzaniem ostatnie parę tygodni też nie można nazwać, więc i nie było o czym pisać ![]() Dzisiaj z kolei po ponad miesiącu szukania moja siora dostała pracę na 3/4 etatu (lepiej niż poprzednio i dalej będzie mieć czas na aktywne wychowywanie dziecka), więc obie szalejemy, bo w naszej okolicy w tym roku naprawdę jest tragedia z pracą, już od kilkunastu lat nie było tak źle jak teraz. U mnie dziś poszło 5,29 zł na błyszczyk z wyprzedaży w Naturze (końcówki serii). W Auchan 2 t-shirty po 9,95 zł (kupiłam głównie z myślą o pracy, ale fajne są, więc się nie obrażę jak dłużej wytrzymają ![]() W ogóle zaczynam akcję odchudzanie, bo przez to rosyjskie żarcie nafaszerowane chemią i dogadzanie mi przez tż po powrocie do Polski przytyłam jakieś 5 kg i kiecka, którą chcę założyć na wesele przyjaciółki w październiku jest na mnie ciut opięta w biodrach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.