Sky Club ogłosił upadłość - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 12:57   #31
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Dot.: Sky Club ogłosił upadłość

Latamy od 2lat na wakacje z Sun&Fun zawsze wszystko było w porządku przynajmniej w Egipcie. Teraz w tym roku mieliśmy najlepszegorezydenta w życiu Tamer z Sharmu naprawdę super
OnaZakupoholik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 14:05   #32
madziunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Latamy od 2lat na wakacje z Sun&Fun zawsze wszystko było w porządku przynajmniej w Egipcie. Teraz w tym roku mieliśmy najlepszegorezydenta w życiu Tamer z Sharmu naprawdę super
A jaki to ma związek z upadłością Sky Clubu?
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 18:03   #33
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BBLklaudi Pokaż wiadomość
Dobrze, że wybierając wycieczkę nie wybraliśmy Sky Club, jednakże nadal sie obawiam o Nasz wyjazd - ja z moim TŻ wybieramy się za 3 tygodnie na wakacje do Tunezji z Sun&Fun - możecie coś powiedzieć o tym biurze? może któraś z Was sie wybrała z tego biura na wakacje?
W związku z tym!
OnaZakupoholik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 09:08   #34
magdziaS
Podróżniczka

Kolejne biuro tym razem mniej znane Alba Tour nie miało pieniędzy na opłacenie pobytu klientów w hotelach i na loty czarterowe. Klienci są ściągani do kraju
http://www.rp.pl/artykul/705167,9127...pieniedzy.html
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...s-d,nId,622284

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 13:05   #35
jusra
Przyczajenie

O Triadzie coś słyszałam już miesiąc wcześniej ale o sky club nic a nic. Teraz trzeba uważać na WSZYSTKIE biura. Wiele jest podobno zadłużonych i to te z pierwszej dziesiątki !
jusra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 01:05   #36
SarahJasmin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BBLklaudi Pokaż wiadomość
Dobrze, że wybierając wycieczkę nie wybraliśmy Sky Club, jednakże nadal sie obawiam o Nasz wyjazd - ja z moim TŻ wybieramy się za 3 tygodnie na wakacje do Tunezji z Sun&Fun - możecie coś powiedzieć o tym biurze? może któraś z Was sie wybrała z tego biura na wakacje?
Bylam rok temu w Tunezji, dokladnie w Sandra Clubie (we wrzesniu) z Sun&Fun. Wszystko bylo ok .
SarahJasmin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 07:26   #37
ellish
Zakorzenienie

oj, ile ja slyszalam pozytywnych opini o Sky club, wiec jesli z biurem rok temu wszystko bylo ok, to nic nie oznacza. Sama sie boję, bo wyjezdzam za 2 tygodnie
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 22:50   #38
Biegne po lep sze jutro
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MoimZdaniem Pokaż wiadomość
Co do meritum - zgadzam się z "Passionfruit" bo nie wiem jak można było być tak lekkomyślnym aby wykupywać wycieczki w Sky Clubie tego lata. I nie jestem "mądry po fakcie" bo cała masa ludzi wiedziała o tym co się szykuje! Tymczasem "Desdemona" pisze nawet, że Triada upadła po cichu i tylko nieliczni o tym wiedzieli - ludzie trochę wysiłku: google, fraza "Triada upada 2011" i zobaczycie w historii, że już zeszłego lata o tym huczało w internecie. Tylko całkowity brak zainteresowania (także o własne interesy) mógł być przyczyną "przeoczenia" tego faktu. Oto fragment z gazety Rzeczpospolita z dnia 23.08.2011 roku: "O tym, że Triada jest w trudnej sytuacji finansowej,w branży mówi się od dawna. W ubiegłym roku w spółce został wymieniony zarząd, plany giełdowe zostały zawieszone, a oferta zmodyfikowana". Mało tego - w kwietniu tego roku Triada upadła oficjalnie i o tym też było głośno w internecie - "O upadłości biura podróży Triada napisała “Rzeczpospolita”. W artykule czytamy, że ogłoszony w „Monitorze Sądowym i Gospodarczym” komunikat o upadłości dotyczy formalnie firmy BBPT SA, bo taka była ostatnia nazwa spółki Triada. Postanowienie sądu zapadło 4 kwietnia". Rozumiem, że osoby które wpłaciły pieniądze przed tą datą mogły jeszcze uwierzyć w zapewnienia zarządu Sky Clubu (o tym, że to "te same" firmy też jest cała masa informacji), że wszystko będzie w porządku w tym roku, ale cała reszta to nie wiem na co liczyła - na fart? Ud szczęścia? No jak ktoś lubi ryzyko to już jego sprawa... Co do przyszłości: w internecie można jednak znaleźć informacje o kolejnych biurach w trudnej sytuacji i tak np. dziennik.pl podaje, że "O ile eksperci, agencje i wywiadownie gospodarcze nie wymieniają nazw firm, które mogą zniknąć z rynku, to użytkownicy forów internetowych nie owijają w bawełnę. Jednym tchem wymieniają Vivaldi Travel, Aquamaris, Oasis Tours czy Ecco Holiday. To ostatnie zaszło za skórę klientom już miesiąc temu, gdy przed rozpoczęciem sezonu anulowało wszystkie wycieczki i zaproponowało turystom nowe, ale po wyższych cenach". Stawiam dolary przeciwko orzechom, że ludzie dalej wykupują wycieczki w tym EH i jakby upadło to też będzie na ich twarzach wielkie zdziwienie - ja u nich po takim numerze jak opisują nie zamówiłbym nawet długopisu, ale widać innym to nie przeszkadza. Jakie bym polecał biuro? Żadnego bo żadnego nie prowadzę i nie mogę za nie ręczyć, ale ja osobiście latam do Grecji od lat z Grecosem - są tańsi od TUI (bo nie zatrudniają też tylu ludzi do obsługi - dla jednych minus, dla innych np. dla mnie, zaleta), ale korzystają z tych samych samolotów co TUI, latają w te same miejsca, a jak przeliczyć ich gwarancje ubezpieczeniową na liczbę klientów (10mln zł) to na jedną osobę wychodzi dużo więcej niż dawał Sky Club (który miał 25mln). W porównaniu do klasy pokoi według mnie nie kantują tak jak np. Itaka, która potrafi ponoć ulokować swoich klientów nawet w piwnicach. Co więcej Grecos bierze udział w programie Rzetelna Frima i codziennie można sobie kliknąć i sprawdzić czy mają długi - "Grecos Holiday Sp. z o.o. Poznań NIP: 7781432010 na dzień 2012-07-09 r. godzina 13:52 firma nie posiada żadnych przeterminowanych zobowiązań notowanych w Krajowym Rejestrze Długów Biurze Informacji Gospodarczej S.A." Czy to znaczy, że w pełni im ufam? Nie, ale jakby za miesiąc upadło to z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że zrobiłem wszystko co mogłem, aby własnych pieniędzy nie stracić - według mnie inni tego nie robią wcale i to jest zasadniczy problem.
Troche sie uspokoiłam bo w sierpniu lece z Grecos do Grecji. Aczkolwiek mam obawy... Mam nadzieję ze wszytko będzie ok.
Biegne po lep sze jutro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 15:40   #39
compaqcompaq
Przyczajenie

a co sadzicie o biurze 7islands ?
compaqcompaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 17:46   #40
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez compaqcompaq Pokaż wiadomość
a co sadzicie o biurze 7islands ?
O Biurach wypowiadamy się na innym wątku.
Zapraszam tutaj -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93531

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości