Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 00:13   #3391
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
TAK! Bo może chociaż zrobi się tej Pani wstyd i będzie unikała palenia w publicznych miejscach, będzie miała do tego przez to mniej okazji i wypali chociaż kilka papierosów mniej?
Widzę reaguję!
Zawsze tak gdzie może oberwać ktos bezbronny, czy to chodzi o agresję wobec dziecka, czy picie, palenie w ciąży.
Może mi się oberwie od tej osoby, może mnie zjedzie - trudno.
Ale jest też szansa, że coś, cokolwiek zaświta w głowie takiej osoby. Bo nie ja tu jestem ważna i wisi mi to czy ktoś będzie niemiły bo coś wytknęłam.
easy easy, widzę, że nasze studia, nadmiar wiedzy i świadomości robią swoje, bo we mnie aż się gotuje doświadczenie i obcowanie z wiadomymi dzieciaczkami także

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wiecie co ale nie ma o czym gadać to jak z tym biciem dzieci-że nie zaszkodzi
a wiecie jak w rzeczywistości jest

generalnie nie wiedziałam,że ludzie mogą z taką agresją reagować widocznie tylko takie problemy mają, rany tak się wkręcać i jechać po sobie
ok rozumiem, wchodząc na forum trzeba się liczyć,że spotyka się różnych ludzi
doobra, daj sobie spokój nie weźmiesz odpowiedzialności za cudze dzieci na siebie. Ciężko mi życzyć IM wszystkiego dobrego, więc życzę tego ich Bogu ducha winnym dzieciom. Nie możemy się umoralniać na siłę, mamy swoją wolę i prawo decydowania o sobie. Dziecko jest bezbronne,decyduje matka.
Mi się tylko śmiać chce, bo dorosłe kobiety, matki, a dyskusja skończona, to jedna przez drugą dalej sobie dogaduje jak w podstawówce
Marsi anonimowość robi swoje odwaga przez net zawsze jest.
My mamy prawo mieć swoje zdanie, a one mają prawo mieć je w dupie.
Tyle

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Hope a ten ból to jest na wysokości pępka i wyżej? Przed ciążą też to miałaś? Bo tak bym opisała ten ból co mnie dopadł ostatnio, aż mnie skręcało i też nie wiedziałam od czego, zupełnie..

Dobrej nocy kochane!
to jest ból po prawej stronie pępka. Tak mocny, że ani się ruszyć ani nic. Wargi mam całe zgryzione z bólu. Ok 10 minut męki i przechodzi. Jak poród jest gorszy - to będę wrzeszczeć
miałam przed ciążą

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:18   #3392
LadyWhisper
Zakorzenienie

nie no, przepraszam bardzo za to porównanie do komory gazowej, po prostu... Mi się w głowie nie mieści, mam zagrożoną ciążę, muszę uważać dosłownie na wszystko, przez całe życie niemal dbałam o siebie, zdrowe odżywianie treningi, poza kontuzjami byłam okazem zdrowia a przy ciąży takie komplikacje. I tak, uważam to za niesprawiedliwe, że niektóre palą i piją (choćby w najmniejszych ilościach) podczas ciąży i mają zdrowe dzieci o nic nie muszą się martwić, a ja muszę chuchać i dmuchać, po chleb nie mogę wyjść i w każdej chwili to dziecko mogę stracić..... We mnie to uderza po prostu zbyt osobiście, dlatego sorry dziewczyny, ale nie uznaję i tępić będę. Musiałam to napisać, bo mnie to po prostu boli

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:26   #3393
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nie no, przepraszam bardzo za to porównanie do komory gazowej, po prostu... Mi się w głowie nie mieści, mam zagrożoną ciążę, muszę uważać dosłownie na wszystko, przez całe życie niemal dbałam o siebie, zdrowe odżywianie treningi, poza kontuzjami byłam okazem zdrowia a przy ciąży takie komplikacje. I tak, uważam to za niesprawiedliwe, że niektóre palą i piją (choćby w najmniejszych ilościach) podczas ciąży i mają zdrowe dzieci o nic nie muszą się martwić, a ja muszę chuchać i dmuchać, po chleb nie mogę wyjść i w każdej chwili to dziecko mogę stracić..... We mnie to uderza po prostu zbyt osobiście, dlatego sorry dziewczyny, ale nie uznaję i tępić będę. Musiałam to napisać, bo mnie to po prostu boli
zaraz Ci ktoś odparuje, że sama widzisz, że nie palisz, nie pijesz a ciąża zagrożona. To ja tylko w razie WU (bo widzę że marsi nam załatwiła stałe bywalczynie na forum) uprzedzę jakby ktoś chciał się kłócić: FAS, anoksja(niedotlenienie okołoporodowe) a co za tym idzie upośledzenia umysłowe, wady rozwojowe, niedorozwoje, zaburzenia napięcia mięśniowego etc etc nie są do wykrycia w okresie prenatalnym. Po prostu, przychodzi postnatalny (po porodzie) i nagle szok, bo dziecko nie dostaje 10 pkt w APGAR, jest coś nie tak, ląduje w inkubatorze, albo przyjeżdża do domciu jest kolorowo, tylko, że w ciągu okresu rozwojowego wyłażą na wierzch wszystkie rzeczy, których matka się nie spodziewała.
Każda ciąża jest inna. I każda matka też.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 00:46   #3394
LadyWhisper
Zakorzenienie

dobranoc dziołchy, jutro pewnie mnie nie zobaczycie przed 13

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 01:12   #3395
Lenova
Wtajemniczenie

Ja to podziwiam takie kobiety za spokój ducha i sumienie. Ja sie kilka dni martwilam jak paznokcie pomalowalam ze sie lakieru nawdychałam.. ale cóż zaraz będzie że przesadzamy i jestesmy panikary
Moja mam ostatnio sie przyznala ze przy czwórce dzieci paliła za kazdym razem-szlag mnie trafil. Zadowolona byla ze wszystkie dzieci sie zdrowe urodzily tylko ze teraz my dzieci majac juz 20-30 lat mamy dopiero komplikacje-brat z padaczka ktorej nikt nie zna przyczyny(teraz mozna sie jej domyslac) dwoch nalogowych palaczy , i ja z zaburzeniami koncentracji i pamieci plus prawdopodobnie nerwica. I jesli o mnie chodzi to ja nie wierze że jednym teratogeny zaszkodzą a jednym nie. Mi sie wydaje ze wszystkim ale nie w takim samym stopniu i czasie. no tyle na ten temat bo się rozpiszę a nie chcę sie rozkręcać bo poemat mogę walnąć

Znowu się dzis ochodzilam i mam taki bol o ktorym ktoras z Was pisala ze rwa kulszowa czy cos, mam nadzieje ze przejdzie.
Dobranoc lasencje
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 06:57   #3396
nafiyqa
Zakorzenienie

Szaja, jaki piekny brzuszek!!

A mojej mamie jak byla w ciazy z moja siostra (7 lat temu) lekarze pod koniec ciazy i tuz po niej zalecili picie Karmi (0,5% alkoholu) na zwiekszenie ilosci pokarmu.
Mama miala oczywiscie obawy, ale zdala sie na lekarza. Siostra oczywiscie zdrowa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 07:47   #3397
ILLUSION
Wtajemniczenie

Uff nadrobiłam...
Nie było mnie 2 czy 3 dni ale mam niestety powód. Choróbsko mnie dopadło. Widzę że nie jestem jedyna...widocznie jakiś wirus panuje. U mnie to konkretnie. Gardło mam zawalone, ciągle piecze i drapie i każde przełknięcie śliny jest bolesne no i kaszel doszedł wczoraj. Męczę się ale muszę dać radę lecząc się babcinymi sposobami. Dobrze że kataru nie mam i gorączki.
Co do picia i palenia w ciąży to wszystko już chyba zostało powiedziane. Nie jestem w stanie zrozumieć jak teraz tak przyziemne rzeczy mogą być ważniejsze niż prawidłowy rozwój dziecka. Ja to nawet tabletki do ssania cholinex schowałam głeboko mimo że mi lekarka rodzinna powiedziała że mogę ale ja wyczytałam na ulotce że nie zaleca się stosowania w ciąży i wolę się przemęczyć z piekącym gardłem niż ssać to.
Stary 2012-07-26, 08:10   #3398
meduzza
Zadomowienie

Witam się z rana Dziewczyny bo nie mogę spać...
Mieliśmy wczoraj to USG genetyczne, lekarka suuuper. Dzieciątko też super-wierzgało się i grzebało coś przy twarzy Serce oczywiście waliło Ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to się dzieje w moim brzuchu. Mam nadzieję, że TŻ zmieni trochę nastawienie skoro osobiście mu dziecko pomachało kończynami

Niestety z wizyty nie wyszłam wesoła.... Lekarka stwierdziła wadę: brak kości nosowej Nie ze względu na ułożenie, bo dziecko pokazało profil-po prostu twarz miało płaską
Dodam, że NT w porządku: 1,0 CRL malucha 6.
Dostałam więc skierowanie do poradni genetycznej aby zrobić całe PAPPA- jeden plus, że nie będę płacić.
Lekarka nie kazała się zadręczać, więc się nie dołuje-zawsze może się okazać, że kość się pojawi. No ale taki ucisk w sercu pozostaje jak człowiek widzi, że nie wszytko jest dobrze.
No nic...
Na poprawę humoru mogę zdradzić, że Bąbel pokazał wystający element więc probably będzie DZIEDZIC tak powiedziała babeczka
Zdjęcia później-dziś mam znów wizytę u swojej ginki, więc musze się ogarniać
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:17   #3399
Hosenka*
Zakorzenienie

Jejku, ależ mnie wczoraj brzuch bolał, może przesadziłam ze sprzątaniem - dzisiaj przyjeżdża do mnie kuzynka ze Szwecji z córeczką i 3 ciotkami i jeszcze jedną kuzynką i było kilka rzeczy, które aż się prosiły o zrobienie już od dłuższego czasu - umyłam meble w kuchni, podłogę w sypialni (uff dobrze, że w kuchni i salonie myłam w sobotę ), schowałam stertę ubrań i prania (jakoś nie umiem od razu chować ) i jeszcze kilka drobnych rzeczy. Brzuch, kręgosłup tak mnie bolały, że już nie miałam siły zrobić galaretek warzywno-mięsnych, a taką miałam ochotę Zrobię jutro.

Dziś TŻ ma urodziny, kupię mu wypasioną babeczkę i wsadzę świeczkę Niech sie cieszy. 30-te urodziny powinny być z jakąś pompą, ale zupełnie nie mam sił na pieczenie i imprezy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:24   #3400
marsi11
Zakorzenienie

Meduza- kiedy masz te badania- trzymam mocno kciuki, nic się nie martwo, będzie ok
no i gratuluję chłopaka- wysyp mamy normalnie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:27   #3401
Hosenka*
Zakorzenienie

Aż jestem ciekawa, czy mi coś powie na wizycie, ale nie wiem, czy to za wcześnie nie będzie - koniec 15 tygodnia

Instagram

Stary 2012-07-26, 08:27   #3402
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dlatego jak już to platformy albo koturny, ewentualnie jak nie ma platform to wtedy no mały obcas chociaż ja takich nie preferuje, lubie platformy 15cm
a teraz się zastanawiam czy nie kupić tych botek w sumie cena okazyjna, tylko kurde bez przymierzenia to lipa;/ http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...lue_suede.html
Buty świetne uwielbiam wysokie, brakuje mi tego teraz. Ja z rozmiarami na szczęście nie mam problemu, też jestem długopalczasta, ale 38/39 noszę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35514650]Jak przed 9 rano wyszliśmy, tak powrót z wycieczki po 21 Ale fajnie było, córa zachwycona i 80% drogi przeszła na nogach!

I pokazuję brzuszek:[/QUOTE]

Fajne zdjęcie z tym brzuszkiem, też mam koszulkę z takimi stópkami. Tylko napisane u góry "tup tup tup...",a pod nóżkami "wychodzę zimą. Byłam cwaniaczkiem--> sama sobie ten napis wydrukowałam i naprasowałam na koszulkę

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a teraz postaraj się ograniczyć fajki (ja znam ten bol bo do dzis zdarza mi sie podciągnąć od M fajkę, wiem jak ciężko jest rzucić) i nie pij tej warki jak juz to malutkiego łyczka na smaka, to wszystko. Podobno nawet jak karmisz piersią to piwko małymi łyczkami jak pijesz pobudza laktację więc to aż takie zło nie jest... Ale w nie dużych ilościach zamiast całej wareczki napij się pół szklanki, powolutku delektuj się. A potem nawet już nie będziesz miała ochoty na piwko
Ale bulwers z ich strony Ja mam dalej żal do mojej matki, jak mi powiedziała, że w ciąży ze mna "bardzo ograniczyła palenie, bo paliła tylko 5 fajek dziennie" Wyzwałam ją za tak skrajną głupotę Kto wie, czy przez to nie mam duszności takich i z sercem problemów Po co kusić los? Skoro jest się na tyle "dorosłym", żeby stworzyć nowe życie, no to sorry jakieś konsekwencje też trzeba podjąć
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mieliśmy wczoraj to USG genetyczne, lekarka suuuper. Dzieciątko też super-wierzgało się i grzebało coś przy twarzy Serce oczywiście waliło Ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to się dzieje w moim brzuchu. Mam nadzieję, że TŻ zmieni trochę nastawienie skoro osobiście mu dziecko pomachało kończynami

Niestety z wizyty nie wyszłam wesoła.... Lekarka stwierdziła wadę: brak kości nosowej Nie ze względu na ułożenie, bo dziecko pokazało profil-po prostu twarz miało płaską
Dostałam więc skierowanie do poradni genetycznej aby zrobić całe PAPPA- jeden plus, że nie będę płacić.
Lekarka nie kazała się zadręczać, więc się nie dołuje-zawsze może się okazać, że kość się pojawi. No ale taki ucisk w sercu pozostaje jak człowiek widzi, że nie wszytko jest dobrze.
No nic...
Na poprawę humoru mogę zdradzić, że Bąbel pokazał wystający element więc probably będzie DZIEDZIC tak powiedziała babeczka
MUSI być wszystko dobrze. Ahh więc kolejny chłop w zgromadzeniu

Ja wczoraj wieczorem byłam z TŻ nad jeziorkiem ze znajomymi na grillu. Nic nie zjadłam oczywiście, bo i tak niedobrze mi, więc jak sobie wyobraziłam taką kiełbasę w moim żołądku, to już w ogóle
Kolejny słoneczny dzień, miłego dnia kobietki
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:47   #3403
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

No nic...
Będzie dobrze! Musi!

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:48   #3404
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meduzza, nie martw się, będzie wszystko dobrze, zobaczysz... Gratuluję mężczyzny.

Ja mam dzisiaj USG i strasznie mnie ciekawi, co z tego wyjdzie - zaczęłam 14. tydzień, więc może już coś się pokaże na skanie... Nie mogę się doczekać, idę na 15:00...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:52   #3405
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

No nic...
Spokojnie, skoro nt piękna, to obstawiam raczej błąd sprzętu albo mimo wszystko złe ułożenie dziedzica

------------------------------
Dziękuję w imieniu brzuszka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:55   #3406
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

ok, będę teraz ćwiczyć taki niby fitness dla ciężarnych, opowiem Wam potem o wrażeniach
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 08:55   #3407
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, a Ty się nam w ogóle pokazywałaś na mailu forumowym? Bo chyba nie, albo jestem ślepa.
Stary 2012-07-26, 09:09   #3408
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam!! nie wiadomo skąd to dziadostwo..... a Twój Tż dostał też jakieś tabletki?? ja to teraz poproszę też dla mojego TŻ ;/ wrrrrr
Dokładnie nie wiadomo skąd to dziadostwo.
Nie Tż nie dostał żadnych tabletek, na razie ja dostałam. Noi i oczywiście zakaz seksu, no ale to akurat oczywiste w tej sytuacji.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Fajnie, że z dzidzią ok . Moja droga, możesz mi napisać jak leczyłaś infekcję pęcherza? Nie wiem czy widziałaś mojego posta- okazało się, że dostałam infekcji. Objawy: ból brzucha i pieczenie w dole. Do tego męczą mnie bóle pleców co jest objawem piasku w nerkach. Lekarz przepisał mi urosept, pić dużo wody z cytryną ale nie czuję poprawy, może za wcześnie. Strasznie nie chcę dostać antybiotyku.
Oczywiście, że mogę tylko nie wiem czy to Ci wystarczy, bo z tego co piszesz masz ból brzucha, pieczenie. Ja w ogóle nie miałam żadnych dolegliwości z tego tytułu, więc to może było jakieś łagodne. Gdybym nie robiła badania moczu na wizytę lekerską to nawet bym o tym nie wiedziała. Wychodziły mi ciągle bardzo liczne bakterie, fosforany, ilość leukocytów była wysoka. Nie zlecono mi wtedy żadnych leków z racji braku dolegliwości. Miałam tylko dużo pić wody, stosować żurawinę i miałam też pić dwa kubki rumianku z cytryną dziennie (rano i wieczór), spożywać produkty bogate w witaminę C. Noi chyba pomogło, bo przy kolejnych wynikach które robiłam była już poprawa a najnowszy wynik był względnie ok jak na ciąże

No ale to u mnie tak było, Ty widzę masz objawy, ale może daj czas, masz zapisany lek, dużo pij i zobaczysz jak to się potoczy. Ja stosowałam się do zaleceń lekarki.
Stary 2012-07-26, 09:10   #3409
Hosenka*
Zakorzenienie

Co do grzybicy, to też miałam 2 razy i gin powiedział o tych przyczynach:

- za dużo słodyczy
- kąpiele w bardzo ciepłej wodzie i kąpiele z dodatkiem płynów i innych zapachowych umilaczy
- sztuczna bielizna
- ciasne spodnie
- wizyty na basenie
- używanie tamponów (skutecznie mnie tym zniechęcił do ich używania, jedynie tylko w naprawdę koniecznych przypadkach)

O grzybicy w ciąży znalazłam: "Powodem tego jest hormon progesteron, który wytwarza kobieta ciężarna. Wzrost glikogenu w komórkach nabłonka w pochwie, powoduje odżywianie drożdżaków i grzybów.
Profilaktyką jest zażywanie pałeczek kwasu mlekowego przez cały okres ciąży."

Instagram

Stary 2012-07-26, 09:19   #3410
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Piękne ale obcas 13 cm to szok, umarłabym
Ja tam preferuje baletki i wszelkie buty na płaskiej podeszwie lub niewielkiej koturnie. Może i jestem niska, ale wygoda ponad wszystko

Nie mówię, bo i wysokie czasem założę, ale tak max 8cm.
Wszelkie wesela, uroczystości, do sukienek ale na co dzień płaskie.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Wiecie co - ja bym chyba czuła, że coś jest ze mną nie tak (słaby charakter czy coś??) skoro nie jestem w stanie odmówić sobie alkoholu czy fajek (nigdy nie paliłam) przez 9 mcy dla WŁASNEGO DZIECKA. Byłoby mi po prostu...wstyd?

A niestety mam w rodzinie taki przypadek..ale wiecie, "skoro ma się już dzieci, też tak było i nic się nie stało no to nie ma co przesadzać ";/;/
Jak najbardziej masz rację!
Ja generalnie nie palę i nie piję więc nie mam problemu z rezygnowaniem i ktoś by mógł powiedzieć, że nie rozumiem tego, bo np. i tak nie palę. Ale mimo wszystko wybierać pomiędzy nałogiem a zdrowiem dziecka??? kurde chyba wybór nie jest trudny??
Stary 2012-07-26, 09:19   #3411
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam...
Nie było mnie 2 czy 3 dni ale mam niestety powód. Choróbsko mnie dopadło. Widzę że nie jestem jedyna...widocznie jakiś wirus panuje. U mnie to konkretnie. Gardło mam zawalone, ciągle piecze i drapie i każde przełknięcie śliny jest bolesne no i kaszel doszedł wczoraj. Męczę się ale muszę dać radę lecząc się babcinymi sposobami. Dobrze że kataru nie mam i gorączki.
Co do picia i palenia w ciąży to wszystko już chyba zostało powiedziane. Nie jestem w stanie zrozumieć jak teraz tak przyziemne rzeczy mogą być ważniejsze niż prawidłowy rozwój dziecka. Ja to nawet tabletki do ssania cholinex schowałam głeboko mimo że mi lekarka rodzinna powiedziała że mogę ale ja wyczytałam na ulotce że nie zaleca się stosowania w ciąży i wolę się przemęczyć z piekącym gardłem niż ssać to.
na bolące gardło polecam ssac (nie polykac) rutinacee albo rutinoscorbin, tylko bez przesadzania z iloscią- wypraktykowałam kilka razy juz

[QUOTE=Basia_Bogusia;35517 870]Dokładnie nie wiadomo skąd to dziadostwo.
Nie Tż nie dostał żadnych tabletek, na razie ja dostałam. Noi i oczywiście zakaz seksu, no ale to akurat oczywiste w tej sytuacji.

widzę ze nie jestme sama z tym problemem, marna pociecha- ale zawsze jakas.....
ja mam jeszcze globulki na dwa dni, potem mam sie stawic na kontrole, a TŻ dostal Flumycon- 7 tabletek, cos twardszego niz zwykle leki bo mnie gin powiedzial zeby mi sie absolutnie nie pomyliły kiedys zebym przypadkiem nie wzięla

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

A tak w ogóle to witam z rana, jeszcze przeziębiona ale juz chyba na dobrej drodze u mnie taka pogoda ze spac mozna po 14 godz, co tez uczyniłam Tż sie smieje ze Śpiąca Królewna ze mnie no ale cóz, cisnienie spadło na łeb na szyję a ja zawsze byłam od niego uzależniona

co do picia i palenia- powiedziane juz chyba zostało wszystko!!!! Czlowiek odpowidzialny w życiu by tego wlasnemu maluszkowi nie zrobił!!! Cudzemu chyba tez nie.....
Ja nigdy w zyciu nie mialam w ustach papierosa, Tż palił , ale jak sie dowiedział o ciąży to zredukował paczke dziennie do kilku papierosów, a i te wypala daleko ode mnie, a jesli bardzo chce mu sie wieczorem to jest wyganiany na balkon i szczelnie zamykam drzwi poza tym stoi i czeka tam az ten smród od niego wywieje
Z alkoholu jedynie piwo czasami wypilam w ilosciach oszałamiających*- max 2 butelki na imprezie (ewentualnie lampkę wina białego) a i to czasami robiło ze mnie istotę w stanie upojenia alkoholowego- słowem głowka jak cukrówka i szczerze powiedziawszy zwisa mi to i powiewa
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:20   #3412
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To my boimy się sera pleśniowego, który i tak praktycznie nie zagraża dziecku, a one chleją i jeszcze radzą, co zrobić, by dalej chlać... Dziewczyny, pijemy od dzisiaj piwo - pamiętajcie, małymi łyczkami! Jestem w szoku. Tępota 100%.
Ciemnogród totalny i bark jakiej kolwiek odpowiedzialności za dziecko, które noszą pod sercem.
Stary 2012-07-26, 09:25   #3413
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
nie popieram palenia i picia w JAKIMKOLWIEK okresie ciąży i karmienia. Nie popieram i nie rozumiem kompletnie.
Debilizm, świadoma kobieta, znająca zagrożenia jakie mogą później z tego wyniknąć...

Cytat:
Noo niestety kochana... widzisz ja się tyle rzeczy już naczytałam i tez nie mogę tego zrozumieć... tu się starasz, dbasz o siebie a i tak ciąża jest zagrożona i dlaczego? ... ;/ tyle kobiet nie może zajść w ciąże a tu takie rzeczy się piszę, zresztą nie tylko na tamtym wątku, ile jest kobiet, małolat co wpadają i później nadal mają taki tryb życia jak wcześniej , chleją imprezują ćpają... w d..mają..

Cytat:

No nic...

Słońce, nie martw się przede wszystkim, trzymam kciiuki za to aby było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Jak najbardziej masz rację!
Ja generalnie nie palę i nie piję więc nie mam problemu z rezygnowaniem i ktoś by mógł powiedzieć, że nie rozumiem tego, bo np. i tak nie palę. Ale mimo wszystko wybierać pomiędzy nałogiem a zdrowiem dziecka??? kurde chyba wybór nie jest trudny??
Ja nigdy nie paliłam, mój Tż jak się dowiedział przestał palić, czasem teraz popala bo wiadomo czasem tak sie wkurzy:[ no ale... rzadko:

Poza tym witam Was kochane z rana, juz czwartek... wreszcie jutro piątek, nie mam na dziś żadnych planów masakra.. chyba zaraz pojade po samochód TŻta haha i pojeżdze sobie nim po mieście

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:26   #3414
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Szaja, a Ty się nam w ogóle pokazywałaś na mailu forumowym? Bo chyba nie, albo jestem ślepa.
Żabko kochana czarna, w klubie jestem pokazana
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:37   #3415
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do grzybicy, to też miałam 2 razy i gin powiedział o tych przyczynach:

- za dużo słodyczy
- kąpiele w bardzo ciepłej wodzie i kąpiele z dodatkiem płynów i innych zapachowych umilaczy
- sztuczna bielizna
- ciasne spodnie
- wizyty na basenie
- używanie tamponów (skutecznie mnie tym zniechęcił do ich używania, jedynie tylko w naprawdę koniecznych przypadkach)

O grzybicy w ciąży znalazłam: "Powodem tego jest hormon progesteron, który wytwarza kobieta ciężarna. Wzrost glikogenu w komórkach nabłonka w pochwie, powoduje odżywianie drożdżaków i grzybów.
Profilaktyką jest zażywanie pałeczek kwasu mlekowego przez cały okres ciąży."
Kurcze patrząc na te przyczyny o których napisałaś to nic nie pasuje:
słodyczy nie jem w ogóle, nię kąpie się w wannie a tylko pod prysznicem nigdy w gorącej wodzie, nie mam sztucznej bielizny, na basenie nie pamiętam kiedy byłam noi tamponów też raczej nie stosuję
Więc to chyba ten progesteron
Stary 2012-07-26, 09:37   #3416
Ifwka
Zakorzenienie

Teraz w ciązy to znajomi nawet jak siedzimy na świeżym powietrzu to odchodzą daleko, żeby mi (nam ) nie smrodzić.
Nie powiem na piwo mam ogromną ochotę, zwłaszcza jak Tż sobie robi ze spritem, ale nie mam problemów z rezygnacją.
Dzisiejsza noc była koszmaran. Opiekuję się psem bratowej, suczka - szpic angielski no i na ogół jest spoko, ale wczoraj była burza i pies dostal szajby. Pchał mi się do łóżka ( gdzie ja nawet naszemu shihtzu nie pozwalam na pościeli leżeć), męczyłam się z nim chyba z godzinę. Szkoda mi jej był ale już się tak zdenerwowałam że mnie brzuch z tego wszystkiego robolał. W końcu zamknęłąm ją w stodole, troche poskomlała, ale jak się uspokoiło z burza to ona też. Nie wiem jak wyszła ale rano leżała pod drzwiami. Dzisiaj na szczęśćie już ją zabierają ufff.

Tak się chciałam dziewczyny zapytać o dostęp do klubu/maila, wiem że dołączyłam niedawno ale jakim "stażem" trzeba się wykazać żeby "dostąpić zaszczytu"
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2012-07-26 o 09:41
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:38   #3417
maluchna30
Zadomowienie

Mogę się przyłączyć??? Po wielu staraniach o maleństwo śmiem poinformować, że:

OM - 03.05.2012r.
TP - 10.02.2013r.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-07-27 o 12:01
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:40   #3418
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Na zaznaczałam sobie Was do cytowania ale mi poznikało
no i oczywiście nie pamiętam o czym miałam pisać..

Na pewno:
Szaja cudny brzusio!!!!!

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Kurcze patrząc na te przyczyny o których napisałaś to nic nie pasuje:
słodyczy nie jem w ogóle, nię kąpie się w wannie a tylko pod prysznicem nigdy w gorącej wodzie, nie mam sztucznej bielizny, na basenie nie pamiętam kiedy byłam noi tamponów też raczej nie stosuję
Więc to chyba ten progesteron
jeśli chodzi o grzybicę (i zakażenie dróg moczowych również ) to może pojawić się jak jest duużo seksu wtedy po prostu treba przed wypijać szklankę wody, a po szybciucho lecieć na siusiu
Stary 2012-07-26, 10:00   #3419
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć??? Po wielu staraniach o maleństwo śmiem poinformować, że:

OM - 03.05.2012r.
TP - 10.02.2012r.

Witaj, pewnie że możesz
wpisuje Cię na listę w takim razie mam nadzieję że będziesz aktywną osóbką napisz coś więcej o sobie
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o grzybicę (i zakażenie dróg moczowych również ) to może pojawić się jak jest duużo seksu wtedy po prostu treba przed wypijać szklankę wody, a po szybciucho lecieć na siusiu
o nie słyszałam o tym heheh

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:06   #3420
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35518306]Żabko kochana czarna, w klubie jestem pokazana [/QUOTE]

Ja nawet nie wiedziałam o istnieniu tego klubu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości