|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
![]() Zgadzam się jak najbardziej, że jest to kwestia indywidualna, ale mimo to uważam, że ilość myć może wpłynąć na efekty olejowania. Mogą one pojawić się później. Nie napisałam o czasie olejowania, żeby się chwalić, że robię to dwa lata (bo nie ma czym ), są tu dziewczyny, które olejują znacznie dłużej i mają inne doświadczenia niż ja.
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Przyczajenie
|
a co myślicie o zmywaniu olei odżywką?
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś khadi amla, ostatni raz bo już ją wykończyłam
|
#2614 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Pisałam o tym kilka postów wyżej
![]() Można zmywać oleje odżywką (rycynę, shea czy oleje na parafinie trudno zmyć odżywką, ale zdaje się, że ktoś tak robi). |
|
|
|
#2615 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie dlatego pytam, bo kokos czy alterrę to jeszcze mogę sobie wyobrazić, ale żeby zmyć odżywką amlę? O.o no chyba, że spróbuję a co mi tam xd
http://nopopatrz.blogspot.com/ Edytowane przez nak nak Czas edycji: 2012-07-25 o 23:35 |
|
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
Naolejowalam wlosy kokosem i postanowilam zostawic go na noc
Jestem ciekwa rezultatu po calej nocy. Kupilam dzis tez szampon z barwy- brzoza, mam nadzieje, ze zmyje mi ten olej z wlosow hehehe ![]() edit: Tak sie teraz zaczelam zastanawiac. Chcialam zmyc tzn. jutro zmyc odzywka, ale moja odzywka ma silikony, a szampon nie ma i zglupilaam teeraz. Bo myslalam, zeby zrobic tak ze odzywka- szampon- odzywka. I teraz nie wiem ;/ ? Edytowane przez Delfinka07 Czas edycji: 2012-07-26 o 00:16 |
|
|
|
#2617 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale nie jestem na 100% pewna, jak coś to niech ktoś się wypowie
|
|
#2618 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym raczej nie myje się odżywkami z silikonami/parafiną, olejami (tak, wiem, że niektóre Wizażanki myją). Chcesz najpierw umyć odzywką, potem szamponem, a potem nałożyć odżywkę? A po co? Albo myjesz odżywką albo szamponem. Jesli nie masz odżywki do mycia, spróbuj szamponem, a potem nałóż odżywkę. Kokos jest olejem, który zmywa się łatwo. Ja go zmywam najczęściej balsamem Potters. ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2619 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
życia mi nie starczy, żeby się zagłębić we wszystkie tematy na wizażu które mnie interesują
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
ja czasem tak robię -odzywką kallos latte - pierwszy raz myję jak szamponem spłukuję i za drugim razem nakładam jako odżywkę -mi bez problemu zmywa olejki
|
#2621 |
|
Rozeznanie
|
A ja uważam, że zmywanie jedno,dwu czy trzy krotne nie ma nic do olejowania.
Takie moje doświadczenia. Olejuję już kilka lat i na początku zmywałam elseve czerwonym (od którego miałam łupież) i olejek na pewno działał, ponieważ miałam przyciemnione włosy (szczególnie przy skalpie) po olejku z amlą. Poza tym, już nawet po odstawieniu elseve i używaniu barwy czy hippa było to samo, włosy błyszczące, sypkie więc to nie była zasługa silikonów z elseve. A zaznaczam, że na początku zmywałam olej dwa, trzy razy a nawet więcej, bo wiadomo nie miałam doświadczenia. Takie efekty po olejach uzyskałam przed dekoloryzacją, po rozjaśnianiu nigdy (choć minęło 1,5 roku) nie uzyskałam takich efektów, nawet w połowie jak na ciemnych czy naturalnych włosach. |
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
Hej, po raz pierwszy wypowiadam się na tym wątku ale regularnie czytuje, a blog anwen pokochałam..
Ja olejuje włosy od jakiś 8 miesięcy, różnymi olejkami ale ostatnio zrobiłam mieszankę z moich butelek, mieszanka składa się z 5 olejków: Amla, Vatika Dabura, paratchues kokosowy,sesa(mam wrażenie ,że sama wysusza mi włosy) no i olejek arganowy. Nakładam zarówno na włosy jak i na skalp, trzymam 2-3 h, nie nakładam na noc bo to robi im najlepiej...czasem dodam d-panthenol na włosy, czasem keratynę(rzadko), myję zwykłym szamponem -ja potrzebuje konkretnego umycia a jestem zdania,że jak potrzymam na włosach szamopn te 2 min to nic im się nie stanie, staram się nie szarpać włosów tylko delikatnie je umyć. Nakładam potem jeszcze maskę z Kallosa latte albo stapiz sleeka, trzymam te 10 min. Od jakiegoś czasu wcieram we wlosy odzywkę Radicalu , na końcówki nakładam jedwab do włosów czyli tu pojawiają się silikony. Kiedy nie myję włosów to staram się wcierać w nie wodę brzozową tzn w sam skalp, robię to strzykawką,żeby jak najmniej spłyneło po włosach. Włosy teraz pięknie się układają, zaczynają trochę falować co mi się akurat podoba. Czeszę je TT-nie mam kołtunów co mi się czasem zdarzało przez naturalną pielegnacją. Moje pytanie-czy mogę coś zrobić jeszcze dla moich włosów??
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś używał tego http://www.helfy.pl/kokosowy-olejek-do-wlosow ? co sądzicie?
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale włosy farbowane, rozjaśniane, dekoloryzowane, które będą dodatkowo myte często, będą się jeszcze bardziej wysuszać. Dlatego nie zastosowałabym się do rad typu: umyj włosy wieczorem, nałóż olej i zmyj go rano. Nie sądzę, że mycie włosów co 12 godzin może im pomóc, nawet jeśli nałożony jest olej. Włos jednak jest martwą strukturą i to, że coś tam można w niego wtłoczyć, albo czymś go pokryć, nie oznacza, że tego czegoś nie da się doszczętnie wymyć. Zresztą ja u siebie nigdy nie widziałam żadnych długofalowych skutków olejów. Owszem kropla kokosa wtarta we włosy nabłyszcza, ale to po prostu tłuszcz odbija światło i to wszystko. Po zmyciu go już tego efektu nie ma. |
|
|
|
|
#2625 |
|
Konto usunięte
|
Ile dodajecie keratyny do mgiełki?
|
|
|
|
#2626 |
|
Killing me softly
|
Czy wiecie, gdzie można kupić ten olejek? Na helfy.pl nie ma
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
|
#2627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Killing me softly
|
No właśnie też nie
Jak już, pojawia się wersja wspomagająca wzrost, o innym składzie.
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co powiecie o tej oliwie,warto ja kupić http://www.br.all.biz/pl/g73251/ Ja sę nie znam za bardzo i pytam was fachowców
![]()
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzisiaj Alterra + kokos + olej sezamowy, zobaczymy czy taki miks coś da
Sam kokos puszy mi włosy straszliwie
|
|
|
|
#2631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko zamiast kokosa oliwka babydream dla mam
|
|
|
#2632 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Killing me softly
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
Kliknęłam wreszcie Amlę na Paatalu, póki mają darmową wysyłkę do paczkomatów
|
|
|
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
Mgiełka zrobiona.
2% slp 5% oleju sojowego z domieszką BD fur mama 5% gliceryny 3% keratyny parę kropli olejku rycynowego no i witaminki z ZSK all-in-one |
|
|
|
#2637 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
przymierzam się do rozpoczęcia przygody z olejami. Mam jednak do was pytanie - jakie oleje NIE mają wpływu na kolor włosów? Ściślej mówiąc zależy mi na tym, aby olej nie przyciemnił mojego naturalnego blondu.
|
|
|
|
#2638 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Konto usunięte
|
Próbowalam przebrnąć przez pigułkę, ale to powinno nazywać się piguła
wiem na pewno, że w takiej sytuacji powinnam unikać rycynowego i z orzecha włoskiego, reszty już dawno nie pamiętam
|
|
|
|
#2640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

), są tu dziewczyny, które olejują znacznie dłużej i mają inne doświadczenia niż ja.