|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Cytat:
Co do diety karmiącej do w IE lekarze nie uznają czegoś takiego. W szpitalu mi kazali jeść wszystko - np. cytrusy wręcz zalecali. Ja jem wszystko ale zauważyłam że po bardzo ostrym i po brokułach brzuch Oliwkę bolał więc ograniczyłam pikantne i te brokuły. A resztę jem normalnie. I wszystko a nie jak czytam że w PL tego nie, tamtego nie... Zresztą w PL też już się odchodzi od diety karmiącej (czyli eliminacyjnej) bo po co eliminować coś na zapas. A zjadanie po 2 truskawki czy po plasterku pomidora i obserwowanie dziecka to głupota dla mnie... Cytat:
O i też widzisz podobieństwo
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześc Laseczki
Kasiu, Renatko super się czyta o Waszych córeczkach! :ehem Cytat:
Odpoczęłaś? jakie plany na resztę wakacji? A Ty Kasiu jeszcze studiujesz? ![]() Cytat:
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty masz jakieś plany? Tak, jeszcze rok mi został |
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, i jesz to wszystko przyrzadzone na kazdy sposob? Ja w sumie nie jem cytrusow poki co, tak to tez normalnie, ale np.nie jem smazonego, ostrego wlasnie.
Ale moja mala juz sporo kolek przeszla ![]() Moj pas jest bez kabla,ale i tak go nie bede uzywac pokikarmie,skoro tak pisze.. a szkoda. Kupilam cos na istniejace rozstepy sobie za to:P Dziewczyny, znacie jakis lakier do paznokci w kolorze hmm.. malinowo rozowym? Cos posredniego miedzy rozem a czerwienia. |
|
|
|
#4446 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tylko zrezygnowałam z zamawiania jedzenia z chińskiej knajpki bo tam zawsze dają mega ostre i tłuste.Moja też miewa kolki ale daję jej infacol lub espumisan + coś jak polski delicol (na trawienie laktozy). Powiem Ci że w ramach eksperymentu ponad tydzień na śniadanie, obiad i kolację jadłam tylko zupę z kaszy, kurczaka, marchewki i raz mała miała kolkę a raz nie - więc nie wierzę w te diety. A lakier sprawdź sobie rimmel 60sek. kolor 260 funtime fuchsia. Zakochałam się w nim http://www.starstore.ru/rimmel/60-se...ntime-fuchsia/ http://www.makeup4all.com/wp-content...me-Fuchsia.jpg
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jeszcze nic pewnego
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wtarłam w skalp wodę brzozową, zaraz nałożę na włosy maseczkę - żółtko jajka, oliwka BD fur mama, i sok z cytryny ![]() Jak dbać o stopy latem topki, filtry, antyperspirant Latem warto zaopatrzyć się w stopki terapeutyczne.Te miniskarpetki są wykonane z materiału z włóknami miedzi i cynku, których jony uwalniają się w wyższej temperaturze. W efekcie hamuje to rozwój grzybów i bakteri ioraz pobudza mikrokrążenie w skórze, co z kolei sprzyja usuwaniu nadmiernego nagromadzenia płynów oraz toksyn z jej warstw. Wchodzący w skład tkaniny krzem uśmierza ból, a także zmiękcza i chroni skórę.Stopki są idealne dla osób aktywnie uprawiających sport. Jeśli cierpisz na nadpotliwość stóp, koniecznie zaopatrz się wfiltry do obuwia.Saszetki włożone na noc do butów zmniejszają wilgoć, usuwają przykry zapach oraz działają bakteriobójczo.Zaprzyjaźn ij się z antyperspirantem.Po myciu dokładnie osuszaj stopy i spryskuj (lub smaruj) je antyperspirantem ze składnikami hamującymi wydzielanie potu i rozwój bakterii.Doceń talk.Latem jest niezastąpiony, bo chroni przed bakteriami, brudem i otarciem naskórka.Co kilka dni mocz nogi w naparze z szałwii, pokrzywy lub kory dębowej(3 łyżki na szklankę wody). Taki zabieg ma właściwości ściągające i bakteriobójcze. Możesz też zrobić krótką kąpiel z dodatkiem olejku sosnowego lub nadmanganianu potasu (1 gram na litr wody). Na zdrowej stopie - praktyczne porady Podczas chodzenia stopy dźwigają wielokilogramowy ciężar. Nic dziwnego, że skóra na stopach twardnieje. Potrzebuje codziennego nawilżania, pilingu i odżywiania. Nie można zapominać o masażu i starannym pedikiurze. 1. Stopy myj mydłem glicerynowym lub lekko natłuszczającym.W umyte i dokładnie osuszone wcieraj krem - wieczorem tłusty lub półtłusty, a rano nawilżający. Najlepiej z olejkiem z drzewa herbacianego o działaniu antybakteryjnym i łagodzącą podrażnienia alantoiną. Wyciągi ziołowe zmiękczają, nawilżają i obkurczają naczynia krwionośne. 2. Raz w tygodniu wymocz stopy przez 10 minut w misce z ciepłą wodą z dodatkiem soli do pielęgnacji stóp, olejku albo oliwy z oliwek. 3. Podstawą pielęgnacji jest usuwanie zgrubiałego naskórka. Najlepiej robić to specjalną gruboziarnistą tarką. Wyrzuć stary pumeks, w którym gromadzą się bakterie i grzyby. Raz na zawsze rozstań się niebezpiecznym ostrzem do ścinania zrogowaciałego naskórka, czyli popularną niegdyś omegą. Zacięcie się nią grozi poważną infekcją. Pozbywając się grubej skóry na piętach, pamiętaj, by nie zdjąć jej zbyt dużo. Jeśli dotrzesz do skóry właściwej, zadziała mechanizm obronny - skóra odbuduje się szybko w podwójnej ilości. Jest to istotne zwłaszcza u osób bardziej okrągłych, u których grubsza podściółka na stopach służy jako amortyzacja podczas chodzenia. Warto wiedzieć, że im większy nacisk kości śródstopia na skórę (a nie na pulchną poduszkę mięśniową), tym szybciej naskórek odrasta. Praktycznym narzędziem jest frezarka do użytku domowego- delikatnie wygładza naskórek i paznokcie. Jeśli nie dajesz sobie rady z pedikiurem, odwiedź raz na miesiąc dobrego specjalistę w gabinecie. 4. W trakcie kąpieli zrób delikatny piling stóp, który wygładzi i zmiękczy naskórek oraz ułatwi penetrację odżywczego kremu. 5. Paznokcie obcinaj w kwadrat, aby nie wrastały. Do piłowania paznokci używaj pilnika z celulozy lub mineralnego, który delikatnie obchodzi się z brzegiem paznokcia, nie strzępiąc go. Najlepiej sprawdzają się pilniki papierowe o dwóch rodzajach powierzchni - twardszej, którą skraca się paznokcie, oraz miękkiej, która służy do wygładzania brzegów. Dobre są trwałe pilniki szklane. 6. Raz na kilka tygodni delikatnie wygładź paznokcie specjalnym przyrządem do polerowania- pilnikiem lub poduszeczką irchową albo zamszową. Paznokcie będą błyszczeć, nawet jeśli nie pokryjesz ich lakierem. Ponadto pobudzisz krążenie krwi i płytka paznokciowa będzie szybciej rosła. 7. Na koniec pomaluj paznokcie lakierem. Odczekaj pół godziny, bo emalia gorzej się trzyma na rozmiękczonych paznokciach. Włóż między palce specjalny separator lub zwinięte płatki waty - lakier nie będzie się rozmazywał i ścierał. 8. Kremu nie wcieraj między palce- tam skóra powinna być zawsze sucha, w przeciwnym razie łatwo może dojść do infekcji. Poczekaj, aż balsam dobrze się wchłonie. Jeśli masz wyjątkowo suche pięty, posmaruj je na noc tłustym kremem z witaminą A i załóż bawełniane skarpetki. 9. W wolnych chwilach masuj stopy delikatnymi ruchami, zaczynając od palców, poprzez śródstopie i piętę, a kończąc w okolicy kostek. Masaż poprawia krążenie i oddziałując na określone punkty umiejscowione na stopie, polepsza samopoczucie. Jak dbać o stopy latem?
Latem najbardziej dokucza zmęczenie i opuchlizna. Stopy obrzmiewają, gdy zostaje zakłócony obieg krwi lub limfy, np. wskutek długotrwałego siedzenia lub stania. Pomaga krótki spacer, kilka prostych ćwiczeń lub położenie się z nogami uniesionymi do góry. Po powrocie do domu warto zanurzyć stopy w letniej wodzie z solą do stóp. Można też stosowaćspecjalne maści i żele z kojącym mentolemi składnikami obkurczającymi naczynia krwionośne (kasztanowiec, arnika). Odciski pojawiają się na skutek noszenia zbyt ciasnego obuwia z twardej skóry, ze zbyt wąskimi noskami.Odciski na podeszwach, a zwłaszcza na małym palcu znacznie utrudniają chodzenie i wywołują bolesne pieczenie. Ciemny punkt w środku odcisku (tzw. korzeń) wrasta w głąb palca i przy każdym kroku wbija się w ciało jak ostry gwóźdź. Odcisków nie wolno ścierać, najlepiej potraktować je specjalnymi plastrami lub płynami z kamforą i kwasem salicylowym, które ułatwiają po kilku dniach ich usunięcie. Można też osłaniać je poduszeczkami ochronnymi wkładanymi do obuwia. Innym problemem są modzele - płaskie, żółtawe zgrubienia z blaszek rogowych pojawiające się na śródstopiu, najczęściej u osób noszących buty na wysokim obcasie. Można je usuwać samodzielnie po wymoczeniu stóp, regularnie ścierając tarką ze sztucznego tworzywa zgrubiały naskórek i stosując nawilżające kremy do stóp. Można też naklejać na nie plastry zmiękczające. Dziewczyny, które kupowały na allegro olejki z Indii , ile czekałyście na przesyłkę? Zamówiłam sobie Sesę w bardzo przystępnej cenie http://allegro.pl/show_item.php?item...018# tabsAnchor
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zyś, Włosomaniaczko Jakiego szamponu używasz?
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Też się ostatnio wkręciłam we włosomanniactwo ![]() Właśnie swój bób, taki młodziutki, mmmmmm ![]() Wtarłam w skalp wodę brzozową, nałożyłam odzywkę Timotei do wł.blond i później na to oliwka fur mama z rumiankiem ![]() Miłego dnia
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nie mam czasu za bardzo na włosomaniactwo, ale staram się jak mogę, ostatnio pół dnia olejowałam
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz Madziu, też wolałabym nie mieć czasu na włosy, tylko pracować, teraz okres wakacyjny i jest zastój w szkołach/przedszkolach ![]() I wciąż czekam na Twoje zdjęcie, wiesz, że ja pamiętliwa jestem
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
hej
bez wyzwisk proszęJa zazwyczaj używam właśnie szamponu Babydream, ale używałam kilka razy maminego pokrzywowego z Ziaji i też jest niezły, tylko nie wiem jak na dłuższą metę, bo szałwiowa (chyba) Ziaja wysuszała włosy czy skórę głowy Poziomce. Dlatego z czystym sercem mogę polecić tylko Babydream. Jest on delikatny, słabo się pieni, ale po jakimś czasie jak nauczysz się go używać jest nie do zastąpienia ![]() Z Alterry są podobno dobre ![]() a ja mam czarne porzeczki i rabarbar
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeee tam, sam kwas
oprócz bobu uwielbiam gotowaną kukurydzę i zielony groszek
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ja jestem teraz potwornie chora (angina;/) ale jak tylko wyzdrowieje to biore sie za sibie bo ostatnimi czasy nie miałam kiedy...przeprowadzka, nowa praca, wyjazdy. peelengi, solarium, do fryzjera trzeba podciac włosy - grzywke zrobic , farbę nałożyc i paznokcie na jakis szałowy kolor pomalowac.moja choroba jednak miała tez i plusy...długo nosze oleje, nie maluje paznokci ktore sobie teraz odpoczywaja... uuups zapomniałam dodać - schudłam
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2012-07-20 o 10:42 |
|
|
|
#4459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z Ziaji używałam te w dużych butelkach, też OK. BingoSpa nie znam, a z Babydream mam szampon dla dzieci, którego używam do mycia pędzli, to o ten chodzi? Ostatnio zmywam nim makijaż, bo podrażniłam sobie czymś twarz i okropnie mi się łuszczyła Choć wiem, że z Babydream jest jeszcze jakiś żel z pompką i może na niego się przerzucę z myciem twarzy.https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html Cytat:
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2012-07-20 o 09:55 |
|||
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Magda
|
|
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
Stosujesz samoopalacz czy jesteś tak opalina? ![]() Tygryska a Ty co nic nie opowiadasz jak po wizycie TŻ ![]() Miłego dnia
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Chyba najlepszy kolor jaki miałam, niestety wypłukuje mi się już, a farbowałam 2 tygodnie temu... ![]() Cytat:
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak, ten szampon dla dzieci jest świetny. Postanowiłam rozpocząć dzisiaj Insanity ![]() A i muszę się pochwalić że wygrałam odżywkę na wizażu i to nie za samo startowanie w konkursie, tylko jako osoba głosująca
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
dziewuszki mam do "wydania" nowe staniczki triumph'a ;-)
wiecej info na pw. |
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wlasciwie to srednio bylo ![]() nie wiem, strasznie mnie denerwowal chociaz bardzo mu sie moje miasto podobalo ![]() ja bardzo lubie ciasto z rabarbarem i czesto robie ![]() teraz mam zamiar upiec ciasto marchewkowe ja bym musiala zaczac cwiczyc ale jakos nie potrafie sie zebrac no i nie wiem co
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie mi znowu lista kosmetyków, które muszę miećprzypomniała mi się moja siostra, była z chłopakiem na odległość i była szczęśliwa, a jak przyjechał do niej na tydzień to się związek rozpadł. Powód: denerwował ją i nie miała o czym z nim gadać u mnie marchewkowe jest często a z rabarbarem pierwszy raz. A z jakiego przepisu Ty robisz? ćwicz, ćwicz
|
|
#4468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat chyba nic takiego nie mam, ale calkiem niedlugo przydaloby sie zrobic zamowienie na kosmetyki mineralne i fajnie byloby kupic nowe pedzle (a to wiekszy wydadek bedzie) ![]() Cytat:
![]() generalnie ja juz decyzje tak na prawde podjelam jesli chodzi o ten zwiazek... w ogole ostatnio mam zly humor, podjelam jedna zla decyzje (tzn na pewno wiecej ), zaluje i ciezko bedzie to naprawic ![]() Cytat:
a moglabys mi podac Twoj przepis na ciasto marchewkowe? ![]() wlasnie dzis zrobilam 8min abs, buns i stretch ale musze poszukac czegos fajnego, ale nie zabojczego ![]() caly rok nie cwiczylam i widze roznice
|
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() - mleczko do demakijażu - podkład - róż do policzków Na włosach mam mieszankę odżywka do wł blond, oliwka fum mama z rumiankiem i sok z cytryny, później zmyję szamponem Joanny len i rumianek ![]() Już drugi tydzień czekam na olejek Sesa, miałyście go może? Miłego dnia
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a skąd zamawiasz minerały? ja planuje w końcu zainwestować w puder mineralny, ale nie umiem odnaleźć się do końca w tych EDM za dużo ich ![]() i jak decyzja? dasz radę, zaobaczysz a ja robiłam takie odwrócone ![]() wklejam w załączniku skan (nie chciało mi się przepisać ale chyba wiesz co zrobić wymieszać, do blachy, do piekarnika i gotowe![]() ja kiedyś miałam mięśnie na brzuchu ze stali, teraz 8 min abs mnie męczyło
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Jakiego szamponu używasz?

swój bób, taki młodziutki, mmmmmm