Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Piękna 13 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 22:21   #4441
tylkokasia
Moderator

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Hehe, w zyciu bym nie miala sily biegac
TZ kupil mi pas wibrujacy z Mango- a tam w srodku dopiero informacja ze nie mozna stosowac przy karmieniu piersia. Zdziwilo mnie to,ale coz.. same zakazy

Moja tez sie juz duuzoo smieje,ale tez lubi porozrabiac w dzien chce jesc o calkowicie roznych porach,czasem co kilkanascie minut,a czasem co 3h. W nocy tez-potrafi nieraz wstac co 4 godziny,a nieraz co godzine
Ale racja-kocha sie na zaboj

My chrzcimy we wrzesniu
No i moja tez ponoc calkiem podobna do mnie,od poczatku.
Ale niestety ma skaze bialkowa- to ma po tatusiu, zreszta jego syn (6letni) ma skaze do teraz. Mam nadzieje,ze mojej to szybciej minie.

Zdjecia wstawie jutro, jak mi TZ pokaze gdzie schowal kabelek

Ja tez wiekszosc czasu sama z mala- w tyg.TZ wychodzi przed 5 rano i wraca o 17. Do tego dochodza calodobowe sluzby od czasu do czasu i wyjazdy- tu kurs,tu poligon. Uroki bycia z wojskowym.

Kasiu, a powiedz mi jak w Irlandii zaopatruje sie na diete mamy karmiacej?
Renatko to czekam na fotki. A co do pasa to ja jeszcze nie znalazłam czasu na wibracje... Ja mam taki podłączany do kontaktu więc jak go założę to jestem unieruchomiona na długość kabla.
Co do diety karmiącej do w IE lekarze nie uznają czegoś takiego. W szpitalu mi kazali jeść wszystko - np. cytrusy wręcz zalecali.
Ja jem wszystko ale zauważyłam że po bardzo ostrym i po brokułach brzuch Oliwkę bolał więc ograniczyłam pikantne i te brokuły. A resztę jem normalnie. I wszystko a nie jak czytam że w PL tego nie, tamtego nie... Zresztą w PL też już się odchodzi od diety karmiącej (czyli eliminacyjnej) bo po co eliminować coś na zapas. A zjadanie po 2 truskawki czy po plasterku pomidora i obserwowanie dziecka to głupota dla mnie...

Cytat:
Napisane przez kasiaaczek Pokaż wiadomość
Hej nie było mnie ponad tydzień, a tu tak malutko do nadrobienia
Dzisiaj rano wróciłam z wakacji, ehh szkoda że tak szybko minęło, ale mam nadzieję, że uda się jeszcze wyjechać gdzieś na weekend

Renatko wrzuć zdjęcia małej

Kasiu faktycznie jest do Ciebie podobna
A gdzie byłaś?
O i też widzisz podobieństwo

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:24   #4442
kasiaaczek
Zakorzenienie

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Renatko to czekam na fotki. A co do pasa to ja jeszcze nie znalazłam czasu na wibracje... Ja mam taki podłączany do kontaktu więc jak go założę to jestem unieruchomiona na długość kabla.
Co do diety karmiącej do w IE lekarze nie uznają czegoś takiego. W szpitalu mi kazali jeść wszystko - np. cytrusy wręcz zalecali.
Ja jem wszystko ale zauważyłam że po bardzo ostrym i po brokułach brzuch Oliwkę bolał więc ograniczyłam pikantne i te brokuły. A resztę jem normalnie. I wszystko a nie jak czytam że w PL tego nie, tamtego nie... Zresztą w PL też już się odchodzi od diety karmiącej (czyli eliminacyjnej) bo po co eliminować coś na zapas. A zjadanie po 2 truskawki czy po plasterku pomidora i obserwowanie dziecka to głupota dla mnie...

A gdzie byłaś?
O i też widzisz podobieństwo
W Czarnogórze, piekny kraj, gdzie się nie pojedzie są wspaniałe widoki

Mała jest śliczna, wdała się w mamę
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:31   #4443
magda2109
Zakorzenienie

Cześc Laseczki
Kasiu, Renatko super się czyta o Waszych córeczkach! :ehem
Cytat:
Hej nie było mnie ponad tydzień, a tu tak malutko do nadrobienia
Dzisiaj rano wróciłam z wakacji, ehh szkoda że tak szybko minęło, ale mam nadzieję, że uda się jeszcze wyjechać gdzieś na weekend
Ale Ci fajnie Odpoczęłaś? jakie plany na resztę wakacji?

A Ty Kasiu jeszcze studiujesz?
Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
heloł! ale ja odpoczeła w ten weekend. jutro do pracy i o dziwo bardzo mi sie chce
obiecane włosy.
wciaz sie spłukuja nawet pasemka jasne sie pojawiaja . juz niedlugo farbowanie poszukuje jakiegos ciekawego koloru. mysle o tym... ciekawe czy by wyszło;/ cos tam juz złapało ciemniejszego wiec moze by sie udało
Fajny kolorek
Stary 2012-07-16, 14:45   #4444
kasiaaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Cześc Laseczki
Kasiu, Renatko super się czyta o Waszych córeczkach! :ehem

Ale Ci fajnie Odpoczęłaś? jakie plany na resztę wakacji?

A Ty Kasiu jeszcze studiujesz?

Fajny kolorek
Planów na resztę wakacji nie mam, może jeszcze gdzieś się wybiorę , ale to już bliżej i w weekend bo Tż pracuje a ty masz jakieś plany?
Tak, jeszcze rok mi został
Stary 2012-07-16, 16:38   #4445
Renatka89
Zakorzenienie

Kasiu, i jesz to wszystko przyrzadzone na kazdy sposob? Ja w sumie nie jem cytrusow poki co, tak to tez normalnie, ale np.nie jem smazonego, ostrego wlasnie.
Ale moja mala juz sporo kolek przeszla

Moj pas jest bez kabla,ale i tak go nie bede uzywac pokikarmie,skoro tak pisze.. a szkoda. Kupilam cos na istniejace rozstepy sobie za to:P

Dziewczyny, znacie jakis lakier do paznokci w kolorze hmm.. malinowo rozowym? Cos posredniego miedzy rozem a czerwienia.
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:15   #4446
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Kasiu, i jesz to wszystko przyrzadzone na kazdy sposob? Ja w sumie nie jem cytrusow poki co, tak to tez normalnie, ale np.nie jem smazonego, ostrego wlasnie.
Ale moja mala juz sporo kolek przeszla

Moj pas jest bez kabla,ale i tak go nie bede uzywac pokikarmie,skoro tak pisze.. a szkoda. Kupilam cos na istniejace rozstepy sobie za to:P

Dziewczyny, znacie jakis lakier do paznokci w kolorze hmm.. malinowo rozowym? Cos posredniego miedzy rozem a czerwienia.
Ja smażonego (ani też fastfoodów itp.) nie lubię więc u mnie to odpada i tak. Resztę przyrządzam normalnie z tym że staram się nie bardzo na ostro ale czasem mi coś hot wyjdzie Tylko zrezygnowałam z zamawiania jedzenia z chińskiej knajpki bo tam zawsze dają mega ostre i tłuste.
Moja też miewa kolki ale daję jej infacol lub espumisan + coś jak polski delicol (na trawienie laktozy).
Powiem Ci że w ramach eksperymentu ponad tydzień na śniadanie, obiad i kolację jadłam tylko zupę z kaszy, kurczaka, marchewki i raz mała miała kolkę a raz nie - więc nie wierzę w te diety.

A lakier sprawdź sobie rimmel 60sek. kolor 260 funtime fuchsia. Zakochałam się w nim (ale na fotkach wygląda różnie ale jest cudny)
http://www.starstore.ru/rimmel/60-se...ntime-fuchsia/
http://www.makeup4all.com/wp-content...me-Fuchsia.jpg

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:35   #4447
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Planów na resztę wakacji nie mam, może jeszcze gdzieś się wybiorę , ale to już bliżej i w weekend bo Tż pracuje a ty masz jakieś plany?
Tak, jeszcze rok mi został
Ja byłam w czerwcu w górach na tydzień, a w sierpniu pojadę może nad polskie morze Ale to jeszcze nic pewnego
Stary 2012-07-17, 11:28   #4448
marta 85
Wtajemniczenie

Hej

Wtarłam w skalp wodę brzozową, zaraz nałożę na włosy maseczkę - żółtko jajka, oliwka BD fur mama, i sok z cytryny

Jak dbać o stopy latem

topki, filtry, antyperspirant

Latem warto zaopatrzyć się w stopki terapeutyczne.Te miniskarpetki są wykonane z materiału z włóknami miedzi i cynku, których jony uwalniają się w wyższej temperaturze. W efekcie hamuje to rozwój grzybów i bakteri ioraz pobudza mikrokrążenie w skórze, co z kolei sprzyja usuwaniu nadmiernego nagromadzenia płynów oraz toksyn z jej warstw. Wchodzący w skład tkaniny krzem uśmierza ból, a także zmiękcza i chroni skórę.Stopki są idealne dla osób aktywnie uprawiających sport.
Jeśli cierpisz na nadpotliwość stóp, koniecznie zaopatrz się wfiltry do obuwia.Saszetki włożone na noc do butów zmniejszają wilgoć, usuwają przykry zapach oraz działają bakteriobójczo.Zaprzyjaźn ij się z antyperspirantem.Po myciu dokładnie osuszaj stopy i spryskuj (lub smaruj) je antyperspirantem ze składnikami hamującymi wydzielanie potu i rozwój bakterii.Doceń talk.Latem jest niezastąpiony, bo chroni przed bakteriami, brudem i otarciem naskórka.Co kilka dni mocz nogi w naparze z szałwii, pokrzywy lub kory dębowej(3 łyżki na szklankę wody). Taki zabieg ma właściwości ściągające i bakteriobójcze. Możesz też zrobić krótką kąpiel z dodatkiem olejku sosnowego lub nadmanganianu potasu (1 gram na litr wody).

Na zdrowej stopie - praktyczne porady

Podczas chodzenia stopy dźwigają wielokilogramowy ciężar. Nic dziwnego, że skóra na stopach twardnieje. Potrzebuje codziennego nawilżania, pilingu i odżywiania. Nie można zapominać o masażu i starannym pedikiurze.

1. Stopy myj mydłem glicerynowym lub lekko natłuszczającym.W umyte i dokładnie osuszone wcieraj krem - wieczorem tłusty lub półtłusty, a rano nawilżający. Najlepiej z olejkiem z drzewa herbacianego o działaniu antybakteryjnym i łagodzącą podrażnienia alantoiną. Wyciągi ziołowe zmiękczają, nawilżają i obkurczają naczynia krwionośne.
2. Raz w tygodniu wymocz stopy przez 10 minut w misce z ciepłą wodą z dodatkiem soli do pielęgnacji stóp, olejku albo oliwy z oliwek.
3. Podstawą pielęgnacji jest usuwanie zgrubiałego naskórka. Najlepiej robić to specjalną gruboziarnistą tarką. Wyrzuć stary pumeks, w którym gromadzą się bakterie i grzyby. Raz na zawsze rozstań się niebezpiecznym ostrzem do ścinania zrogowaciałego naskórka, czyli popularną niegdyś omegą. Zacięcie się nią grozi poważną infekcją. Pozbywając się grubej skóry na piętach, pamiętaj, by nie zdjąć jej zbyt dużo. Jeśli dotrzesz do skóry właściwej, zadziała mechanizm obronny - skóra odbuduje się szybko w podwójnej ilości. Jest to istotne zwłaszcza u osób bardziej okrągłych, u których grubsza podściółka na stopach służy jako amortyzacja podczas chodzenia. Warto wiedzieć, że im większy nacisk kości śródstopia na skórę (a nie na pulchną poduszkę mięśniową), tym szybciej naskórek odrasta. Praktycznym narzędziem jest frezarka do użytku domowego- delikatnie wygładza naskórek i paznokcie. Jeśli nie dajesz sobie rady z pedikiurem, odwiedź raz na miesiąc dobrego specjalistę w gabinecie.
4. W trakcie kąpieli zrób delikatny piling stóp, który wygładzi i zmiękczy naskórek oraz ułatwi penetrację odżywczego kremu.
5. Paznokcie obcinaj w kwadrat, aby nie wrastały. Do piłowania paznokci używaj pilnika z celulozy lub mineralnego, który delikatnie obchodzi się z brzegiem paznokcia, nie strzępiąc go. Najlepiej sprawdzają się pilniki papierowe o dwóch rodzajach powierzchni - twardszej, którą skraca się paznokcie, oraz miękkiej, która służy do wygładzania brzegów. Dobre są trwałe pilniki szklane.
6. Raz na kilka tygodni delikatnie wygładź paznokcie specjalnym przyrządem do polerowania- pilnikiem lub poduszeczką irchową albo zamszową. Paznokcie będą błyszczeć, nawet jeśli nie pokryjesz ich lakierem. Ponadto pobudzisz krążenie krwi i płytka paznokciowa będzie szybciej rosła.
7. Na koniec pomaluj paznokcie lakierem. Odczekaj pół godziny, bo emalia gorzej się trzyma na rozmiękczonych paznokciach. Włóż między palce specjalny separator lub zwinięte płatki waty - lakier nie będzie się rozmazywał i ścierał.
8. Kremu nie wcieraj między palce- tam skóra powinna być zawsze sucha, w przeciwnym razie łatwo może dojść do infekcji. Poczekaj, aż balsam dobrze się wchłonie. Jeśli masz wyjątkowo suche pięty, posmaruj je na noc tłustym kremem z witaminą A i załóż bawełniane skarpetki.
9. W wolnych chwilach masuj stopy delikatnymi ruchami, zaczynając od palców, poprzez śródstopie i piętę, a kończąc w okolicy kostek. Masaż poprawia krążenie i oddziałując na określone punkty umiejscowione na stopie, polepsza samopoczucie.
Jak dbać o stopy latem?

• Nie noś za ciasnych i niewygodnych butów- na skutek ciągłego ucisku na stopach mogą pojawić się odciski lub bolesne i trudno usuwalne nagniotki. Noś buty z szerokimi czubkami, na obcasie nie wyższym niż 4 centymetry. Z wyższych ciężar ucieka na śródstopie, a to już prosta droga do kłopotów.
  • Zmieniaj obuwie jak najczęściej. Noś przewiewne buty z naturalnych materiałów (skóry, lnu, bawełny) i bawełniane skarpetki. Nadmierna potliwość wynika często ze złego obuwia i skarpetek ze sztucznego tworzywa.
  • Korzystając z basenu noś klapki z gumy, a nie z pianki,w której łatwo lęgną się bakterie.
  • Aby uchronić stopy przed grzybicą czy kurzajkami, spryskuj je płynem do dezynfekcji (można go kupić w sklepie ze sprzętem medycznym).
  • Po kąpieli zawsze dokładnie osuszaj przestrzenie między palcami- skóra w tych miejscach jest wyjątkowo podatna na grzybice i inne infekcje.
  • Na basenach, w hotelowych łazienkach i salonach odnowy biologicznej nigdy nie chodź boso. Lepiej też używać własnego ręcznika.
  • Jak najczęściej chodź na bosaka po trawie, piasku. Brodź w płytkiej wodzie. To doskonały masaż dla stóp.
  • Opuchnięte i zmęczone po całym dniu stopy potrzebują ochłody w zimnej wodzie. Zrób im kilkunastominutową kąpiel z dodatkiem leczniczych olejków. Sosnowy przeciwdziała potliwości, rozmarynowy i miętowy działają relaksująco, a bazyliowy, szałwiowy i lawendowy odświeżają i poprawiają krążenie.Dobrze działa letnia woda z solą do stóp oraz maści i żele z odświeżającym mentolem.
Problemy ze stopami

Latem najbardziej dokucza zmęczenie i opuchlizna. Stopy obrzmiewają, gdy zostaje zakłócony obieg krwi lub limfy, np. wskutek długotrwałego siedzenia lub stania. Pomaga krótki spacer, kilka prostych ćwiczeń lub położenie się z nogami uniesionymi do góry. Po powrocie do domu warto zanurzyć stopy w letniej wodzie z solą do stóp. Można też stosowaćspecjalne maści i żele z kojącym mentolemi składnikami obkurczającymi naczynia krwionośne (kasztanowiec, arnika).
Odciski pojawiają się na skutek noszenia zbyt ciasnego obuwia z twardej skóry, ze zbyt wąskimi noskami.Odciski na podeszwach, a zwłaszcza na małym palcu znacznie utrudniają chodzenie i wywołują bolesne pieczenie. Ciemny punkt w środku odcisku (tzw. korzeń) wrasta w głąb palca i przy każdym kroku wbija się w ciało jak ostry gwóźdź. Odcisków nie wolno ścierać, najlepiej potraktować je specjalnymi plastrami lub płynami z kamforą i kwasem salicylowym, które ułatwiają po kilku dniach ich usunięcie. Można też osłaniać je poduszeczkami ochronnymi wkładanymi do obuwia.
Innym problemem są modzele - płaskie, żółtawe zgrubienia z blaszek rogowych pojawiające się na śródstopiu, najczęściej u osób noszących buty na wysokim obcasie. Można je usuwać samodzielnie po wymoczeniu stóp, regularnie ścierając tarką ze sztucznego tworzywa zgrubiały naskórek i stosując nawilżające kremy do stóp. Można też naklejać na nie plastry zmiękczające.

Dziewczyny, które kupowały na allegro olejki z Indii , ile czekałyście na przesyłkę? Zamówiłam sobie Sesę w bardzo przystępnej cenie
http://allegro.pl/show_item.php?item...018# tabsAnchor

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:41   #4449
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Halo
Stary 2012-07-18, 18:45   #4450
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Halo

hejka
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:33   #4451
magda2109
Zakorzenienie

Cześć

Zyś, Włosomaniaczko Jakiego szamponu używasz?
Stary 2012-07-19, 11:17   #4452
marta 85
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Cześć

Też się ostatnio wkręciłam we włosomanniactwo

Właśnie swój bób, taki młodziutki, mmmmmm

Wtarłam w skalp wodę brzozową, nałożyłam odzywkę Timotei do wł.blond i później na to oliwka fur mama z rumiankiem

Miłego dnia

Stary 2012-07-19, 14:03   #4453
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Hej

Też się ostatnio wkręciłam we włosomanniactwo

Wtarłam w skalp wodę brzozową, nałożyłam odzywkę Timotei do wł.blond i później na to oliwka fur mama z rumiankiem

Miłego dnia
A u nas bób jest już podobno "stary", więc nie kupuję, a nigdy nie jadłam i chciałam spróbować... :/

No ja nie mam czasu za bardzo na włosomaniactwo, ale staram się jak mogę, ostatnio pół dnia olejowałam
Stary 2012-07-19, 15:02   #4454
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
A u nas bób jest już podobno "stary", więc nie kupuję, a nigdy nie jadłam i chciałam spróbować... :/

No ja nie mam czasu za bardzo na włosomaniactwo, ale staram się jak mogę, ostatnio pół dnia olejowałam
U mnie też jest już taki bób niestety, dlatego ciesze się, że mam swój własny wczoraj z TŻ nie mogliśmy się najeść

Wiesz Madziu, też wolałabym nie mieć czasu na włosy, tylko pracować, teraz okres wakacyjny i jest zastój w szkołach/przedszkolach

I wciąż czekam na Twoje zdjęcie, wiesz, że ja pamiętliwa jestem

Stary 2012-07-19, 15:28   #4455
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
hej bez wyzwisk proszę obecnie zużywam moje szampony z BingoSpa, z których niezbyt jestem zadowolona. Ale nie mam dostępu do Rossmanna do Babydream.
Ja zazwyczaj używam właśnie szamponu Babydream, ale używałam kilka razy maminego pokrzywowego z Ziaji i też jest niezły, tylko nie wiem jak na dłuższą metę, bo szałwiowa (chyba) Ziaja wysuszała włosy czy skórę głowy Poziomce.
Dlatego z czystym sercem mogę polecić tylko Babydream. Jest on delikatny, słabo się pieni, ale po jakimś czasie jak nauczysz się go używać jest nie do zastąpienia
Z Alterry są podobno dobre

Cytat:
a ja mam czarne porzeczki i rabarbar
Stary 2012-07-19, 15:50   #4456
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Eeee tam, sam kwas oprócz bobu uwielbiam gotowaną kukurydzę i zielony groszek

Stary 2012-07-19, 18:26   #4457
Tygrryska
Zakorzenienie

Hej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+2012+BET+Awards+Roaming+Inside+7fnQYNRJCUZl.jpg (24,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Celebs+Valentino+Show+Paris+vWseqno02Mll.jpg (39,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kanye+West+Kim+Hang+Studio+0LeHi1j0Wqcl.jpg (37,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kanye+West+Kim+Kardashian+Go+CgzybcDjklvl.jpg (33,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kim+Kanye+Givenchy+Show+Paris+ExYUDQprG5jl.jpg (42,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kim+Kardashian+Kanye+West+Go+CRtSM50W6Ugl.jpg (50,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kim+Kardashian+Out+Hollywood+6BoVR-poBInl.jpg (36,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kim+Kardashian+Kanye+West+Visit+LKyvSgCjL3Tl.jpg (41,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kim+Kardashian+Kanye+West+LA+qOh3-G6W3cUl.jpg (31,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kim+Kardashian+Kim+Kardashian+Visits+Kanye+KEb__4yC8jZl.jpg (31,5 KB, 4 załadowań)

Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:52   #4458
Ania09121983
Zadomowienie

witam
ja jestem teraz potwornie chora (angina;/)
ale jak tylko wyzdrowieje to biore sie za sibie bo ostatnimi czasy nie miałam kiedy...przeprowadzka, nowa praca, wyjazdy.
peelengi, solarium, do fryzjera trzeba podciac włosy - grzywke zrobic, farbę nałożyc i paznokcie na jakis szałowy kolor pomalowac.
moja choroba jednak miała tez i plusy...długo nosze oleje, nie maluje paznokci ktore sobie teraz odpoczywaja... uuups zapomniałam dodać - schudłam

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".

Edytowane przez Ania09121983
Czas edycji: 2012-07-20 o 10:42
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 09:38   #4459
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też jest już taki bób niestety, dlatego ciesze się, że mam swój własny wczoraj z TŻ nie mogliśmy się najeść

Wiesz Madziu, też wolałabym nie mieć czasu na włosy, tylko pracować, teraz okres wakacyjny i jest zastój w szkołach/przedszkolach

I wciąż czekam na Twoje zdjęcie, wiesz, że ja pamiętliwa jestem
Wkleję na chwilę z ostatniego farbowania, choć już troszkę się wypłukał mój kolor
Cytat:
hej bez wyzwisk proszę obecnie zużywam moje szampony z BingoSpa, z których niezbyt jestem zadowolona. Ale nie mam dostępu do Rossmanna do Babydream.
Ja zazwyczaj używam właśnie szamponu Babydream, ale używałam kilka razy maminego pokrzywowego z Ziaji i też jest niezły, tylko nie wiem jak na dłuższą metę, bo szałwiowa (chyba) Ziaja wysuszała włosy czy skórę głowy Poziomce.
Dlatego z czystym sercem mogę polecić tylko Babydream. Jest on delikatny, słabo się pieni, ale po jakimś czasie jak nauczysz się go używać jest nie do zastąpienia
Z Alterry są podobno dobre

Z Alterry używam właśnie ten z morelą i pszenicą, jest całkiem OK, ale bez rewelacji. Mam jeszcze jakiś jeden w zapasach z Alterry, ale inny.

Z Ziaji używałam te w dużych butelkach, też OK.

BingoSpa nie znam, a z Babydream mam szampon dla dzieci, którego używam do mycia pędzli, to o ten chodzi? Ostatnio zmywam nim makijaż, bo podrażniłam sobie czymś twarz i okropnie mi się łuszczyła Nie wiem czy tak można, ale nic mi się teraz nie dzieje, więc chyba jest OK Choć wiem, że z Babydream jest jeszcze jakiś żel z pompką i może na niego się przerzucę z myciem twarzy.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html
Cytat:
Też lubię kukurydzę gotowaną

Edytowane przez magda2109
Czas edycji: 2012-07-20 o 09:55
magda2109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:44   #4460
kasiaaczek
Zakorzenienie

Magda ślicznie wyglądasz, bardzo Ci pasuje kolor
Stary 2012-07-21, 12:57   #4461
marta 85
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Wkleję na chwilę z ostatniego farbowania, choć już troszkę się wypłukał mój kolor

Z Alterry używam właśnie ten z morelą i pszenicą, jest całkiem OK, ale bez rewelacji. Mam jeszcze jakiś jeden w zapasach z Alterry, ale inny.

BingoSpa nie znam, a z Babydream mam szampon dla dzieci, którego używam do mycia pędzli, to o ten chodzi? Ostatnio zmywam nim makijaż, bo podrażniłam sobie czymś twarz i okropnie mi się łuszczyła Nie wiem czy tak można, ale nic mi się teraz nie dzieje, więc chyba jest OK Choć wiem, że z Babydream jest jeszcze jakiś żel z pompką i może na niego się przerzucę z myciem twarzy.

Madzia ajlowiu Twoją urodę Stosujesz samoopalacz czy jesteś tak opalina?

Tygryska a Ty co nic nie opowiadasz jak po wizycie TŻ

Miłego dnia

Stary 2012-07-21, 14:14   #4462
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Magda ślicznie wyglądasz, bardzo Ci pasuje kolor
Dziękuję Chyba najlepszy kolor jaki miałam, niestety wypłukuje mi się już, a farbowałam 2 tygodnie temu...
Cytat:
Madzia ajlowiu Twoją urodę Stosujesz samoopalacz czy jesteś tak opalina?
Kochana, używam po prostu brązera
Stary 2012-07-23, 19:21   #4463
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
zrobiłam ciasto z rabarbarem
Cytat:

ładny kolorek

tak, ten szampon dla dzieci jest świetny. Postanowiłam rozpocząć dzisiaj Insanity Fit test wyszedł tragicznie

A i muszę się pochwalić że wygrałam odżywkę na wizażu i to nie za samo startowanie w konkursie, tylko jako osoba głosująca
Stary 2012-07-24, 10:08   #4464
Agnesta
Zadomowienie

dziewuszki mam do "wydania" nowe staniczki triumph'a ;-)
wiecej info na pw.
Agnesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:01   #4465
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez Agnesta Pokaż wiadomość
dziewuszki mam do "wydania" nowe staniczki triumph'a ;-)
wiecej info na pw.
ja niestety jestem spłukana, a poza tym lista zakupów rośnie
Stary 2012-07-24, 14:38   #4466
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Babydream mam szampon dla dzieci, którego używam do mycia pędzli, to o ten chodzi? Ostatnio zmywam nim makijaż, bo podrażniłam sobie czymś twarz i okropnie mi się łuszczyła Nie wiem czy tak można, ale nic mi się teraz nie dzieje, więc chyba jest OK Choć wiem, że z Babydream jest jeszcze jakiś żel z pompką i może na niego się przerzucę z myciem twarzy.
kiedys uzywalam tego BD z pompka do mycia twarzy i chyba do niego wroce

Cytat:
Tygryska a Ty co nic nie opowiadasz jak po wizycie TŻ
bo wlasciwie to srednio bylo
nie wiem, strasznie mnie denerwowal

chociaz bardzo mu sie moje miasto podobalo

Cytat:
zrobiłam ciasto z rabarbarem
ja bardzo lubie ciasto z rabarbarem i czesto robie
teraz mam zamiar upiec ciasto marchewkowe

Cytat:
Postanowiłam rozpocząć dzisiaj Insanity Fit test wyszedł tragicznie
ja bym musiala zaczac cwiczyc
ale jakos nie potrafie sie zebrac no i nie wiem co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img99818.fryzury-dlugie.1469613.jpg (27,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img99818.makijaze.1474950.jpg (22,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.moda.1474604.jpg (29,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img99818.fryzury-dlugie.1465696.jpg (41,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img99818.makijaze.1474940.jpg (55,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.moda.1474599.jpg (24,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img144450.fryzury-dlugie.1463280.jpg (44,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.moda.1475488.jpg.jpg (18,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img111308.moda.1475890.jpg (56,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img99818.fryzury-dlugie.1474944.jpg (16,1 KB, 6 załadowań)

Stary 2012-07-25, 17:36   #4467
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość
kiedys uzywalam tego BD z pompka do mycia twarzy i chyba do niego wroce

bo wlasciwie to srednio bylo
nie wiem, strasznie mnie denerwowal

chociaz bardzo mu sie moje miasto podobalo

ja bardzo lubie ciasto z rabarbarem i czesto robie
teraz mam zamiar upiec ciasto marchewkowe

ja bym musiala zaczac cwiczyc
ale jakos nie potrafie sie zebrac no i nie wiem co
a ja jeszcze nie używałam tego BD z pompką rośnie mi znowu lista kosmetyków, które muszę mieć

przypomniała mi się moja siostra, była z chłopakiem na odległość i była szczęśliwa, a jak przyjechał do niej na tydzień to się związek rozpadł. Powód: denerwował ją i nie miała o czym z nim gadać (oczywiście nie życzę Ci tego samego)

u mnie marchewkowe jest często a z rabarbarem pierwszy raz. A z jakiego przepisu Ty robisz?

ćwicz, ćwicz
Stary 2012-07-25, 18:26   #4468
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jeszcze nie używałam tego BD z pompką rośnie mi znowu lista kosmetyków, które muszę mieć
a co jest na Twojej liscie?

ja akurat chyba nic takiego nie mam, ale calkiem niedlugo przydaloby sie zrobic zamowienie na kosmetyki mineralne i fajnie byloby kupic nowe pedzle (a to wiekszy wydadek bedzie)

Cytat:
przypomniała mi się moja siostra, była z chłopakiem na odległość i była szczęśliwa, a jak przyjechał do niej na tydzień to się związek rozpadł. Powód: denerwował ją i nie miała o czym z nim gadać (oczywiście nie życzę Ci tego samego)
no ja to na odleglosc szczesliwa tez nie jestem
generalnie ja juz decyzje tak na prawde podjelam jesli chodzi o ten zwiazek...

w ogole ostatnio mam zly humor, podjelam jedna zla decyzje (tzn na pewno wiecej ale ta jedna mnie teraz najbardziej gnebi ), zaluje i ciezko bedzie to naprawic

Cytat:
u mnie marchewkowe jest często a z rabarbarem pierwszy raz. A z jakiego przepisu Ty robisz?
ja robie z tego przepisu : skubaniec

a moglabys mi podac Twoj przepis na ciasto marchewkowe?

Cytat:
ćwicz, ćwicz
wlasnie dzis zrobilam 8min abs, buns i stretch
ale musze poszukac czegos fajnego, ale nie zabojczego
caly rok nie cwiczylam i widze roznice
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img101696.makijaze.1443860.jpg (38,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img137614.makijaze.1476418.jpg (32,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img132964.fryzury-srednie.1476409.jpg (28,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.makijaze.1388305.jpg (28,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.moda.1476700.jpg (66,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img132964.fryzury-krotkie.1476407.jpg (38,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.moda.1476974.jpg (42,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img137614.moda.1477010.jpg (32,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.moda.1476696.jpg (32,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img141203.moda.1476349.jpg (42,1 KB, 16 załadowań)

Stary 2012-07-26, 12:31   #4469
marta 85
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:

ja akurat chyba nic takiego nie mam, ale calkiem niedlugo przydaloby sie zrobic zamowienie na kosmetyki mineralne i fajnie byloby kupic nowe pedzle (a to wiekszy wydadek bedzie)

w ogole ostatnio mam zly humor, podjelam jedna zla decyzje (tzn na pewno wiecej ale ta jedna mnie teraz najbardziej gnebi ), zaluje i ciezko bedzie to naprawic

Moja list też się powoli zwiększa
- mleczko do demakijażu
- podkład
- róż do policzków

Na włosach mam mieszankę odżywka do wł blond, oliwka fum mama z rumiankiem i sok z cytryny, później zmyję szamponem Joanny len i rumianek

Już drugi tydzień czekam na olejek Sesa, miałyście go może?

Miłego dnia

Stary 2012-07-26, 20:21   #4470
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:

zastanawiam się i nie wiem ale na pewno płyn do kąpieli fur mama i żel do mycia babydream
a skąd zamawiasz minerały? ja planuje w końcu zainwestować w puder mineralny, ale nie umiem odnaleźć się do końca w tych EDM za dużo ich
i jak decyzja?
dasz radę, zaobaczysz
a ja robiłam takie odwrócone
wklejam w załączniku skan (nie chciało mi się przepisać) ze starego zeszytu mojej mamy, ale jak widzę, tu tylko składniki są ale chyba wiesz co zrobić wymieszać, do blachy, do piekarnika i gotowe
ja kiedyś miałam mięśnie na brzuchu ze stali, teraz 8 min abs mnie męczyło a po 2 tygodniach znudziło mi się. Insanity, chyba się tak szybko nie znudzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanowanie0001.jpg (166,7 KB, 20 załadowań)

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości