|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Baha zazdroszcze rzes
widzisz, bylo szpanowac pilnikiemPrinc super, ze zakupy udane z tesciowka ![]() Glam straszne sytuacja z tymi blizniakami ![]() A odnosnie mojej sprzeczki z Tztem ukaralam go odpowiednio cos mu strzelilo w kregoslupie i sam wstac nie moze ani sie okrecic w lozku. Wiec na maxa rozochocilam go do tiru ritu. A ze kaleka jest obecnie to tylko sie wkurzal
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mnie ściska na samą myśl co ci rodzice przeżywają....
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to dobrze
![]() BAHA dostałaś maila? ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
ale blizniaki sa na ogol mniejsze i slabiej rozwiniete
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
wiem o tym właśnie....
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
mlody cos mi strajkuje ostatnio i nie daje sie usypiac w dzien ale jakos go polozylam, teraz jem i ide do niego w kimejuz nawet spacer o 8:00 zaliczylismy, ale juz bylo masakrycznie, ja pierdziele, chce nad morze |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
moja szwankuje tak juz kilka tygodni...
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, koncze kawe i spadam spac
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
witam...
u nas nocka znośna choć nie tak dobra jak poprzednia pogoda sie psuje a planowalam zrobic malego grilla z okazji imienin. właśnie wszystkim moim imienniczką Anią życzę wszytskiego najlepsiejszego ![]() ![]() ![]() Fifi zachwycony gryzakiem z siatką hehe ciamie jabłka
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
owieczko a jak ta sietczka wyglada?bo wy o tym piszecie a ja nie mam zielonego pojecia jak to wyglada
![]() mamy podajace mleko HA,sa tu jakies? mam pyta,jakie mleczko podajecie?bo my testujemy bebilon pepti,jak mala ma go w kaszce ok,zje,ale jak samo mleczko jej zrobie nie wypije,nie wiem czy jej nie smakuje czy co? ![]() a nie mam tak kasy zeby kupowac kazd po kolei,to moze wy jakies mozecie polecic? BTW szkoda ze nigdzie jakis probek nie mozna dostac sorry pomylilam sie,pepti pila ok,a bebilon ha nie chce(nie wiem czy smak ma ten sam?)
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-07-26 o 11:13 |
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
wariateczko- ja najpierw podawałam Nan Pro HA, teraz już Nan Pro i szczerze mówiąc to chyba nie ma znaczącej różnicy w smaku, mojej smakowało i Ha i teraz zwykłe też wcina.
Bebilon pepti nie mieliśmy ale jak smakuje podobnie do nutramigenu to ja się nie dziwie że dzieci nie chcą tego pić moja za nic w świecie nie chciała, sam zapach tego jest okropny.
|
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochane ![]() Princ, diablica ?? jakbyś Ty była inna ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Wow super dzień Znalazł się, był na huśtawce |
||
|
|
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulka u Nas w zeszłym tyg był pogrzeb dziecka sąsiadki. Lekarz kazał jej przetrzymać o tydzień ciążę, w efekcie dziecko zmarło ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Tiaa i nawet odpisałam ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- na kamieniu chyba |
||
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha Na kamieniu buahahaha
Zbieramy sie na spacerek Narka |
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
hej
U nas pobudka o 9 ![]() ehhh panuje u mnie w domu grypa żołądkowa
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
witam się i ja
i wylałam żale w klubie
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
widac ze upaly, wszystkie mamuski na spacerach chyba
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3652 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam sie! my juz po wyjezdzie do lekarza
Cytat:
gdybym nie była zdesperowana (buty potrzebne na juz) to z uwagi na obslugę a wlaściwie jej brak nic bym tam nie kupiła, a w quazi kupiłamCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
każdy ma swoje metody i tyle![]() a u nas sie okazalo że młody sprawny zwinny (że sportowiec pewnie bedzie heheh) i nie ma potrzeby rehabilitować pokazać sie za 2 mc bawić sie jak najwięcej na podlodze, wszsytko sie unormuje.z wyjątkiem Twoich oni idą jak torpedy!![]() zmierzylam buta, obcas 10 cm, platforma 1,5 - wiec wychodzi przyzwoicie juz wiem dlaczego da sie w tym chodzic
|
||||
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nas też czeka zapłacenie za ubezpieczenie i do tego przegląd
|
|
#3654 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
![]() Cytat:
) Cytat:
czy to aby zdrowe? bo czym się różni, że małego nie trzymamy za ręce(za wyjątkiem bólu naszych plecow heh)Cytat:
ja też Cytat:
żal mi tych wszystkich ludzi i tych maleństw.Cytat:
a rano 210ml.No a co do NAN to mi nie wypijał też wszystkiego, widocznie mu nie smakowało. My spakowani, jeszcze tylko łóżeczko, kanapki na drogę, małego ogarnąć, dać mu obiadek i o 17 planujemy wyjechać. Wczoraj bawiłam się w segregowanie zdjęć do wywołania i wyszło mi tego ponad 1000 zdjęć, no cóż trzeba będzie dokupić albumów )
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia no wlasnie ostatnio gadalam z kobitka z 5miesiecznymi blizniakami i jej wazyl10 kilo a dziewczynka 8
blizniaki kolezanki z watku mam blizniaczych sa o miesiac mlodsze a caly czas o kilo starsze i innej kolezanki ktora w parku poznalam blizniaki tez pol roku a waza tyle co moi nasza pani rehab tez mowi ze dlugie raczkowanie jest najlepsze dla dziecka bo wzmacniaja sie miesnie i moga lepiej podtrzymywac pozniej kregoslup no i ten ruch naprzemienny wplywa na ksztaltowanie sie jakis tam polaczen nerwowych a takiej rozrywki z chodzeniem za raczki najlepiej w ogole nie uczyc
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale jakby nie było nauka poszła do przodu, tak jak w kwestii żywienia dzieci.Moja marudka mała poszła wreszcie spać ufff. Męczą ją te ząbki, dobrze że tylko 4 zostały. Jak wstanie idziemy na dłuuugi spacer, trzeba jakoś przetrwać ten dzień... . Dziewczyny robiła któraś z Was profesjonalną sesję foto z brzuszkiem albo już z dzieckiem? Oglądam u koleżanki na fb, świetne
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
mialy dziewczyny sesje noowrodkowe- chyba kkasikkk z M.
Dalia miala super sesje z brzuszkiem w ramach takiego projektu wiesz za naszych czasow to i sie sadzalo dziecko podpierane poduchami z kazdej strony a jak widzialam ksiazke o opiece nad niemowlakiem z mojego dziecinstwato mi sie wierzyc nie chcialo- maka dodawana do mm, sok od 3 tygodnia, zupki od 3 miesiaca
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glam wiadomo cos o tych maluszkach?? ostatnia drzemka w trakcie i ostatnie chwile wytchnienia do wieczora wstanie to wsadzam go do miski na balkon i niech siedzi![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- gdzie to spacerowac w taki upal, udaru mozna dostac, u nas ponad 30 i slonce pali ![]() ja bylam o 8:00 i dopiero po 18:00 sie wybieram na loda jakiegos |
|
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
wiem wiem
![]() ja mam taką książkę "Zdrowie kobiety" z 1974r a w niej same mądrości aż wyjęłam żeby dokładnie zacytowac :"...Od czasu do czasu zdarza się, że rodząca jest zupełnie wyczerpana już przy pierwszym bólu. Przeważnie jednak kobiety rodzą bez większego wysiłku, traktując poród jako zjawisko normalne. Niektóre chcą wyolbrzymić swoje przeżycia, zwłaszcza przed mężem czy przyjaciółką i czynią z siebie bohaterki. Tymczasem instnieje przesąd, że krzyczą w czasie porodu wówczas, gdy ojcem nie jest mąż." Jest też rozdział o żywieniu niemowląt- też kosmos |
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
olka dawaj, ja poczytam chetnie
dobrze, ze ja nie krzyczalam w trakcie, co by sobie tz pomyslal? ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- wygrzebalam kiedys mojej mamy ksiazke z czasow jej ciazy, ale to juz byla koncowka '89 no i o zywieniu nie bylo mowy, wiec jakich strasznych kwiatkow nie odkrylam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

widzisz, bylo szpanowac pilnikiem

dla zula zawsze wskazana

moja za nic w świecie nie chciała, sam zapach tego jest okropny.

będziesz trzepotać, jak motyl skrzydłami
u Nas w zeszłym tyg był pogrzeb dziecka sąsiadki. Lekarz kazał jej przetrzymać o tydzień ciążę, w efekcie dziecko zmarło 
gdybym nie była zdesperowana (buty potrzebne na juz) to z uwagi na obslugę a wlaściwie jej brak nic bym tam nie kupiła, a w quazi kupiłam
dlatego bida nas dopadla.
podklocilam sie z Tztem.