|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Yves Rocher - promocje, oferty, nowości - cz. IV
Cytat:
A WIĘC TAK: 1.z tego blankietu zamawia Twoja osoba zaproszona 2.Jeśli zamówi coś na min.19zł to Ty wybierasz sobie dowolny kosmetyk(który bd w jej paczce) 3.Ty dostajesz wybrany produkt a ona zestaw toreb 4.Jeśli jej zamówienie przekroczy 39zł to dostanie gratis niespodziankę o wartości 75zł 5. Jeśli jej zamówienie przekracza 70 zł to wysyłkę ma gratis, a jeśli nie to płaci 9,95 6.Przy zamówieniu poniżej 20zł dodatkowa opłata 9,90 7.ADRES OSOBY ZAPROSZONEJ POWINIEN BYĆ INNY NIŻ OSOBY ZAPRASZAJĄCEJ
|
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeden kupon na 100zł i zastanawiam się co kupić
Chciałabym wypróbować kosmetyki, których wcześniej nie miałam, ale również potrzebuję kilku rzeczy. Zastanawiam się nad serią Pure System, głównie chodzi mi o żel i tonik, polecacie? A krem? Obawiam się wysuszenia i buraka na twarzy. Może wezmę jakiś podkład, ale nie wiem który ma najlepsze krycie (z myślą o zimie)? Tak sobie myślę, że ta stówa to jednocześnie dużo i mało W sumie jak tak przeglądam www to chciałabym wszystko! A jak panuje nad sobą, to nie wiem co wybrać! Straszne zamieszanie z tymi gruponami, oby regulamin był interpretowany na korzyść dla klienta. Głowa mnie rozbolała od myślenia nad tym gruponem, żeby go dobrze wykorzystać
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-07-26 o 16:06 |
|
|
|
#453 |
|
Konto usunięte
|
rybko, lubię tonik witaminowy Bourjois, fajnie odświeża. słyszałam dobre opinie o toniku Melisa Uroda, do dostania w Naturze.
|
|
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zel peelinguje, jest przyjemny, ale wolałabym mieć do wyboru także wersję bez drobin. Tonik ma postać żelu, cudownie odświeża i zarazem koi buzię, nigdy mnie nie wysuszył czy podrażnił. Krem ma bardzo lekką konsystencję, łądnie nawilża. Wydaje mi się, że pory są mniej widoczne. Z działaniem matującym trochę gorzej, ale źle nie jest. Teraz, kiedy moja skóra wróciła do normy, ja wracam do Pure System
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również słyszałam wiele dobrego o tym toniku Melisa, taniutki jest! Chciałabym wypróbować jakiś tonik z YR, ale nie wiem który bedzie odpowiedni. Miałam wodę do demakijażu Pure Bulet- efekt buraka i płyn micelarny z serii herbacianej- wysyp czerwonych plam na twarzy. Chyba wezmę ten tonik http://www.yves-rocher.com.pl/twarz/...onik_lagodzacy nigdy go nie miałam, ale przeszkadza mi ten wielki otwór!
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Z tym sumowaniem książeczek czekowych to wydaje mi się że chodzi o to, że nie można zrealizować z 4 ksiażeczek czek na 3 zele JDM i odebrac wode w prezencie. To musza byc 4 czeki z jednej ksiazeczki. Kiedys mi tak pani w sklepie tlumaczylam, bo nie wszystkie czeki mi odpowiadaly i np chcialam 2 razy jeden wykorzystac
|
|
|
|
#457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawdzałam na ręce i dość łatwo się ściera, na pewno nie ma takiej trwałości jak klasyczne eyelinery.
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam tonik z nowej serii Hydra : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hydratant.html Mam cerę wrażliwą i alergiczną - u mnie super koi. łagodzi i nawilża. Na pewno go kupię i to 2 szt. na grupona. Zastanawiam się co kupić - widzę że ceny w sklepie online a w sklepie stacjonarnym się różnią. W tamtym roku tak było że na akcję z kuponami podnieśli minimalnie ceny (o kilka zł.) . Zastanawiam się czy w tym roku też będzie taka akcja cenowa
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam wcześniej ten z Sebo - taki klejący glut i czerwona buzia za to z tej serii żel do buzi jest bardzo dobry
|
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj w YR z ulotką, mieli jeszcze okulary, nie mieli za to już toreb, ale w zamian dostałam żel pod prysznic waniliowy.
Kupiłam sobie kurację wyszczuplająco-liftingującą 14 dni, bo czytałam o niej super opinie, a niestety mimo swej chudości mam bardzo niejędrne uda i pupę plus cellulit, a mazidła mi zawsze ją ładnie napinały. Oprócz tego delikatnie brązujące mleczko do ciała i antyperspirant o zapachu lotosu. W sierpniu pojadę z grouponem i książeczkami i będę szaleć
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem. Ważę 51 kg przy 166 cm wzrostu, więc jak na 30-latkę i matkę to niedużo, ale co z tego, jak jestem galaretą. Zwłaszcza uda Też czytałam jej bdb opinie w KWC, ale będę ogromnei wdzięczna za Twoją opinię
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Zdecydowałam się na tonik Hydra, wezmę dwa za jeden. Mam mleczko z tej serii i dobrze się spisuje, nie uczuliło mnie.
|
#463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cellulit wykończyłam za pomocą elancyl offensive cellulite- stosowałam 3 miesiące czyli 3 opakowania. Naprawdę pomogło. Teraz jest nawet lepszy dermokosmetyk z tej serii- bodajże Elancyl Slim czy coś takiego. Możliwe,że jeszcze skuteczniejszy. No i siłownia- bez siłowni pewnie nie byłoby efektu. Trenowałam 3-4 razy w tygodniu przez 3 miesiące po 2 godziny. 1 godzina kardio, 1 godzina ćwiczeń siłowych. Jeśli masz "galaretkę" to polecam trening siłowy bo masz po prostu mało tkanki mięśniowej. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Odchodzę od demakijażu z YR bo aqua vegetal mnie podrażnia- alkohol, SLS a seria Active Sensitive jest fajna ale za droga i mało wydajna. Gorąco polecam AA- około 17 zł za 250 ml niemal każdego produktu z ich różnych serii. A micel nabyłam z 7 zł w promocji w Superpharm przy zakupach powyżej 30 zł. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Ma alkohol w składzie. Co prawda jako konserwant ale jednak. Odradzam osobom o cerze naczynkowej. Już lepsze jest mleczko i tonik 2 w 1 z serii z rumiankiem. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Tę wykręcaną? Pytam bo mam ją na zbyciu. Właśnie miałam ochotę na targowisko wstawić bo u mnie jako jedyna z tych kredek ta się nie sprawdziła- na moich powiekach trudno się nią rysuje. Jeśli to ją chcesz kupić to chętnie oddam moją w dobre ręce. Nowa, otwarta w lipcu tego roku, użyta 2 razy. Upały spędziła w lodówce. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Jednak Wam pozazdrościłam. Przespałam się z wiedzą o gruponach, moich potrzebach i o marzeniach mojego TŻ'ta o nowej kierownicy do roweru. Podliczyłam i zdecydowałam, że będę bezwzględna. Zrezygnuję z odbioru zamówień z wysyłkowej. Zamiast tego uzbroiłam się w grupon i zniżkę z Urody (strona 98 gdyby ktoś na szybko szukał w sklepie) ![]() Jednak czytanie tego wątku jest bardzo sensowne. ![]() A nadwyżka z moich planowanych zakupów pójdzie na kierownicę dla TŻ'ta. Już kupiłam mu nową oponę i cieszył się jak dziecko. Kurcze dla przyjemności sprawienia mu przyjemności mogę nie odbierać nawet złożonego już zamówienia i kombinować ze zniżkami. No ale YR samo się o to prosiło wysyłając do stałych klientek tak słabą ofertę wysyłkową na sierpień. |
||||
|
|
|
#464 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) saszetkową maseczkę i była fajna. Na KWC żel ma najlepsze opinie, średnia 4.26.
|
||||
|
|
|
#466 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#467 |
|
Wtajemniczenie
|
Neyra masz na gg
|
#468 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
MissChievousTess, na pewno w dużej mierze masz rację, ale nie uściśliłam , bo nie mam galaretowatych całych ud, a ich wewnętrzną stronę .Jeśli chodzi o masę mieśniową , faktycznie, od półtora roku tylko spaceruję ( szybko marsz i dość dużo ), ale wcześniej przez ponad 10 lat bardzo regularnie ( 3-7 razy w tygodniu ) ćwiczyłam ( min. pilates , który fajnie wzmacnia mięśnie ) .Teraz na pewno straciłam sporo masy mięśniowej ( choć na nogach i ramionach wciąż coś tam widać ), ale wtedy gdy byłam w topowej formie, galaretka po wewnętrznej stronie ud także była
![]() To trochę wygląda jak problem z " gęstością skóry " ( na takiej zasadzie, jak komuś z wiekiem robi się " drugi podbródek " ). Bardzo dziękuję za rady i rekomendację Elancyl Raz mialam żel myjący z tej linii i bardzo przeszkadzał mi ziołowy zapach, czy inne kosmetyki też tak pachną ?
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że mój TŻ cały dzień w pracy i nie widzi, bo wątpię czy uznałby to za normę
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
wewnętrzna strona to mięśnie przywodziciele, często najszybciej wiotczejące u kobiet bo mało ich używamy.
Na to dobre są ćwiczenia baletowe- np. demi pile i ćwiczenia z tzw. agrafką- taką sprężyną do ściskania. To raczej nie problem z gęstością skóry bo to jeszcze nie ten wiek i nie ten moment- jeśli jesteś młodą mamą masz raczej produkcję kolagenu na wysokich obrotach. To po prostu słaby mięsień i więcej tkanki tłuszczowej niż mięśniowej. Pilates jakoś bardzo nie wzmacnia mięśnie więc pewnie masz mało tkanki mięśniowej. Ja przed siłownią też miałam mało bo typowo siłowo trenowałam krótko a inne sporty , które uprawiałam nie rozbudowują mocno tkanki mięśniowej ( narty, kolarstwo górskie, wspinaczka, pływanie, sporty walki). Do tej pory byłam smukła, szczupła i zwinna ale mięśni nie miałam bardzo rozbudowanych. Dlatego np. miałam lekki cellulit na udach. Teraz trenuję typowo siłowo i widzę dużą różnicę. Poza tym niedawno odkryłam atlasy anatomiczne dla kobiet i zaczynam nieco inaczej patrzeć na trening siłowy, który do tej pory nie był moją ulubioną formą wysiłku. Pewnie więcej informacji udzieliłaby ci na temat kondycji Twoich ud LadyKala , ja mogę tylko powiedzieć, że gorąco polecam ci siłownię. Co do elancylu- tak cała seria pachnie ziołowo ale serum delikatniej niż żel pod prysznic. Zapach szybko się ulatnia. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
A wątek wart uwagi bo można się od dziewczyn dowiedzieć jak sprytnie i korzystnie zrobić zakupy. Gdyby nie forum ja wydałabym teraz 140 zł a tak wydam niecałe 100 zł i kupię 2 razy więcej. I mój TŻ też na tym skorzysta. Cóż ten wątek jest od tego, żeby być "świadomym konsumentem". Przynajmniej ja to tak widzę. Gdyby nie Wy nie wiedziałabym o promocji z Urody. A tak się dowiedziałam. A listę zakupów będę robić z TŻ'tem bo pewnie podpowie mi najkorzystniejszą kombinację rabatów z czeków i kuponu z Urody bo z matmy jest lepszy niż ja. Narazie mam na liście 2 must have i 2 zachcianki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A co do facetów i norm- ja mam bilans stanu posiadania i zapotrzebowania w excelu i to przekonuje mojego partnera, że jeszcze nie zwariowałam i jak najbardziej racjonalnie kalkuluję. Słabość mam tylko do perfum ale i tak nie mam ich aż tak dużo, żeby można to uznać za jakąś manię. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Miss Hepburn, może to by ci się przydało? http://dedalus.pl/p/20/12808/idealna...poradniki.html |
|
|
|
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
MissChievousTess, bardzo, bardzo Ci dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź
Widzisz, a ja żyłam w przekonaniu, ze pilates wzmacnia, ale może to chodziło tylko o mięsnie w okolicy kręgosłupa ( przepraszam za mało profesjonalne okreslenie ), które poprawiają postawę. Widzisz, masz szczęście, że jesteś smukła, ja przez lata nie byłam tak smukla jak bym chciała, choc byłam dośc wysportowana ( siatków, pływanie itp. ). Po ciąży bardzo poprawiła mi się figura ( musiałam kilka m-cy leżec, straciłam sporo mięsni pewnie przez to, a i proporcje sylwetki mam inne niż kiedyś ) i teraz nie chcę tego stracić. Wiem, głupie podejście ![]() Co do zapachu Elancylu, nie przypadł mi do gustu, ale dla urody można przecierpieć. Jeszcze raz, serdecznie dziękuję za pomoc A w temacie zakupów i TŻów, mój małż sam mnie zachęca, o czym bym mu nie powiedziała, zawsze jest " super ", więc niestety muszę się sama pilnować i nie zawsze wychodzi Dziewczyny, mam pytanie odn. grouponów. Czy w zakładce " moje konto.moje zamówienia " macie dostępne do podglądu/wydruku Wasze groupony ? Moje wczoraj oglądałam, a dziś nie mogę , o co chodzi ?
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Hepburn, po 31 lipca przesyłają ten grupon na maila.
W zakładce moje oferty pokazuje się tylko, że dokonałaś zakupu tej oferty ale nie ma tam jak zwykle gruponu do podglądu i wydruku. Nie wiem dlaczego ale przesyłają go na Twój adres e-mail, który podałaś przy rejestracji. |
|
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba panikuję, bo nie mogę doczekac się zakupów Czy to się leczy ? Czy inne firmy lubicie tak bardzo jak YR ( w sensie " lojalności " ) ?
Edytowane przez Miss Hepburn Czas edycji: 2012-07-26 o 22:03 |
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Co do TŻ' tów i zakupów to ja się pilnuję i pilnuję domowego budżetu bo mój TŻ ma lekką rękę do finansów i drogie zachcianki- sprzęty komputerowe, sprzęt rowerowy, odzież sportowa.
Kiedyś byłam bardziej swobodna jeśli chodzi o wydatki a teraz mam jednak dużo bardziej odpowiedzialne podejście do pieniędzy. I sumie to oboje sobie czasem wybijamy z głowy przesadny entuzjazm zakupowy ale z drugiej strony nie odmawiamy sobie wszelkich przyjemności bo w końcu życie warto przeżyć a nie wiecznie odkładać na później. Umiem oszczędzać i żyć skromnie ale nie czuję potrzeby udowadniać tego wszystkim na około 24 godziny na dobę każdego dnia roku. Lubię harmonię i umiar. Jak zaspokaja się swoje potrzeby bez popadania w przesadę to właśnie dla mnie to taki stan wewnętrznej nirwany i życia w zgodzie z samym sobą. A co do YR- lubię tą firmę bo nie robi krzywdy naturze ani moje wrażliwej skórze. Nawet teraz (atak alergii) mam na twarzy podkład w pudrze i dzięki temu i wyglądam lepiej i skóra ładniej się goi. Pod tym względem YR sprawdziło się u mnie lepiej niż podkłady mineralne z domieszkami metali bo mam alergię na metale i jedynie czyste składniki roślinne mi nie szkodzą. I w sumie to jeden z powodów mojej wierności marce. Obsesji na punkcie żadnej firmy nie mam ale zaufać mogę tylko kilku firmom bo do tej pory nie wyrządziły krzywdy mojej skórze. A w końcu mam tą skórę jedną na całe życie. Ostatnio chciałam sięgnąć po polskie kosmetyki i zainteresowała mnie Dermika ale ceny mnie odstraszyły. Dlatego wolę AA Oceanic i YR. |
|
|
|
#476 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was używała tego koncentratu http://www.yves-rocher.com.pl/koncentrat_nawilzajacy Ciekawi mnie jego działanie, chętnie dowiedziałabym się co kryję się za jego składem, z góry dziękuję za odpowiedź.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-07-26 o 22:41 |
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
Ale z tej oferty YR ? Bo wydaje mi się, że chyba nikt nie dostał ( poprawcie mnie, jeśli się mylę
).Czytałam, ze są różne oferty, czasem otrzymuje się od razu po zakupie, czasem, gdy oferta dobiega końca i tak ponoć jest w tym przypadku ![]() EDIT : MissChievousTess, mój TŻ jest nieco " odrealniony " ( jak to informatyk - pasjonat ;-) ), więc ja też jestem domową księgową. Nie lubię za dużo kupować, bo poczucie winy psuje mi radość z zakupu, więc często rezygnuję właśnie dlatego. W YR chyba lubię tą całą zabawę w promocje, zniżki i okazje, ale nade wszystko, odpowiada mi jakość ich kosmetyków i to od lat. Polityka firmy też ma znaczenie
Edytowane przez Miss Hepburn Czas edycji: 2012-07-26 o 22:39 |
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również nie dostałam kuponu na maila i tak się zestresowałam, że zadzwoniłam na infolinię zapytać co z moim kuponem Dowiedziałam się, ze kupon będzie dostępny od momentu mozliwości realizacji.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-07-26 o 22:40 |
|
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam na maila jednego. A kupiłam dwa w odstępie mniej więcej 10 godzin.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Chciałabym wypróbować kosmetyki, których wcześniej nie miałam, ale również potrzebuję kilku rzeczy.
W sumie jak tak przeglądam www to chciałabym wszystko! A jak panuje nad sobą, to nie wiem co wybrać!
06.09.2014 

Miałam wcześniej ten z Sebo - taki klejący glut i czerwona buzia za to z tej serii żel do buzi jest bardzo dobry

Szukam czegoś łagodnego, odświeżającego ale nie ściągającego.