|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
ja też nie chciałam organków + wokal i byłam załamana, bo większość zespołów w ten sposób właśnie grała. Ale poszliśmy na targi ślubne i się zakochaliśmy - zespół to sami górale, więc głosy niesamowite, instrumenty dęte, no grali genialnie. Wiadomo, płaciliśmy 4,5 tys za jeden dzień, ale ani złotówki na nich nie żałuję do tej pory.
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja właśnie po obiadku. Ugotowałam sobie dziś ryż w curry, żeby był fajny żółty, do tego pokrojony w kostkę filet z kurczaka podsmażony na patelni z przyprawami i czosnkiem. Do przyzdobienia pomidory w kostkę, pietruszka zielona, i przystrojone sałatą lodową.
Szybkie a jakie dobre. Zerwałam też trochę malinek to sobie potem zjem na deser
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
No tyle to można dać za dobry zespół.
Sala jest po prostu nowa, było tam na razie 5 wesel dopiero, jedzenie mają pyszne i bardzo dużo go jest, także się opłaca... A sama sala jest piękna. Surowa, drewniane belki, bez zbędnych, tandetnych dekoracji. A będzie u mnie ok 85 osób, tak więc koszt nie będzie taki duży... Można przeznaczyć trochę więcej na zespół.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-26 o 14:19 |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w tamtym roku byłam na weselu i kapela była dosyć dosyć, dwa lata temu natomiast jak byłam na weselu, była jedna babka(chciała być niczym Maryla Rodowicz, nie dość że kupe kasy wzieła, to dwie piosenki zaśpiewała pół godziny przerwy (puszczali w tym czasie ze swojego sprzętu muze ) i tak w kółko, ale mimo to fajnie się bawiłam, ale w życiu bym jej nie wzięła, z kolei siostra mojego Tż miała super kapele Ja tam wesela nigdy nie będę miała, więc akurat się martwić tym nie muszę
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Panie
w końcu was nadrobiłam. nie udzielałam się ostatnio bo u nas cały czas remont i jak nie wybieranie mebli to farby i inne pierdołki. Ale chyba narazie względny spokój. Wczoraj Mężulek miał imieniny wiec zgadaliśmy się z rodzinką i zrobiliśmy grilla dla imieninowców, bo u nich tez Krzysztofa maja. Dwie pieczenie na jednym ogniu Co się wczoraj obżarłam to szok!!! Ale mięsko pyyyyszne było ![]() Co do papierosów i alkoholu to mam takie samo zdanie jak wy i wiecej komentowac tego skrajnie nieodpowiedialnego zachowania nie bedę. Po co sobie podnosić ciśnienie.... meduzza - mam nadzieję ze to tylko fałszywy znak i wszystko będzie ok zwłaszcza że nt wyszła dobra. Cytat:
A to poza tym to Graluluę płci. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Czekamy na te obiecane fotki!!! |
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
heh Black, my tak samo myśleliśmy, my płaciliśmy 140zł/os z owocami ciastami cukierkami i tortem, a jedzenia było tyle, że do tej pory jeszcze mamy
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie czub
nastawiłam sobie bób a w międzyczasie wypiłam 0,5 zsiadłego mleka no i wiecie, teraz nie mam odwagi zjeść bobu bo by mnie chyba zbobrowało
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Eee tam, dobre przeczyszczenie od czasu do czasu się przydaje...
Nie no, myślę, że u mnie na pewno nie przyjdzie mniej, niż 80, mam przynajmniej taką nadzieję... Do wesela jeszcze prawie rok, tak więc dużo się może w tej kwestii zmienić.
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez BlackSanctum
Pewnie, że mam. Ale są stare i brzydko na nich wyglądam. Bo mam w formie clipu. No dobra, tutaj mam bez clipu - zespół ten od dawna już nie istnieje, miałam 15 lat, jak to nagrywaliśmy... Nic dodać, nic ująć. http://www.youtube.com/watch?v=gfzKJ1VEEbw no właśnie nic dodać nic ująć respect
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, dzięki, dziewczyny.
Cieszę się, że się Wam podoba, chociaż to stare czasy i w sumie teraz śpiewam inny repertuar - zarobkowy. Ale do ciężkiej muzyki wciąż mnie ciągnie. Dobra, zbieram się na wizytę u gina, trzymajcie kciuki, by się ujawniła płeć i żeby wszystko było okej (ale na pewno będzie okej, czuję to ).
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35514650]Jak przed 9 rano wyszliśmy, tak powrót z wycieczki po 21
Ale fajnie było, córa zachwycona i 80% drogi przeszła na nogach!I pokazuję brzuszek:[/QUOTE] widzę że nie tylko ja mam już sporawy brzusio ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- witaj
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam taki ból przy mojej infekcji pęcherza. Przed pójściem do gina myślałam, że to może macica się rozciąga.
Witam nową koleżankę ![]() BlackSanctum - nieźle fajny wokal, podziwiam jak ja śpiewam to ptaki zawału dostają hehe TZ zakazał mi śpewać do brzucha bo boi się, że dziecko odziedziczy po mamusi talent a nie po tatusiu hehe ![]() obiadek już zjedliśmy, naleśniki z brzoskwiniami mniaaaaaam, a teraz odpoczywać bo pęcherza znowu czuję
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-07-26 o 15:24 |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po seksie prawie zawsze ide siku a teraz jeszcze się dodatkowo podmywam, bo boję się zapalenia pęcherza.
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi nie przejmuj się że wywołałaś burzę , po prostu chciałaś dobrze, dać ostrzeżenie no ale cóż nie kazdy dobrze zareagował. jak to pisała Black uderz w stół a nożyce się odezwą...
U mnie na weselu tez był Dj i kazdy sobie chwalił, my z mezem nie zalujemy decyzji bo nasze wesele bylo najlepsze pod sloncem na jakim bylismy do tej pory ![]() Mnie tez dzis męczy ból , nigdzie chyba dzis nie wyjde. Kosc ogonowa, ogólnie cala miednica mnie boli plus macica |
|
|
|
#3497 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą podobno w pierwsze dwa tygodnie "komórkom" nie można zaszkodzić, bo się jeszcze dzielą i moga byc zastępowane innymi jak sa jakieś uszkodzenia, dopieo po dwóch tygodniach alkohol itp może szkodzić, pewnie to dlatego że mało która kobieta od razu wie że zaciążyła ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Ja miałam 5 osobowy zespół, wokal męski i damski, wzięli w sumie 2600 ( sierpień 2012) a grali chyba na połowie wesel w mojej rodzinie, i zawsze mieli coś nowego, żeby ludzie się nie znudzili. Młodzi, fajni, nie było problemów z dogadaniem się, z długimi przerwami..
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji do spania, wszystko mnie jakoś boli w środku, czuję swoje wnętrzności:P Ciągnie mnie w pachwinach i jakaś obolała jestem. Boli jak się przekręcam z boku na bok, jakbym miała nie wiem, zakwasy? Dziwne to, ale zaczyna być uciążliwe a to dopiero początek ciąży przecież.
Zrobiłam sobie dzisiaj banana na ciepło, jakoś miałam smaka, mniam. |
|
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
U nas na weselu też był Dj i również nie żałujemy tej decyzji
Świetnie zabawiał gości i wszyscy byli bardzo zadowoleniCytat:
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się stara o dziecko to nietrudno o unikniecie alkoholu, ale jak się nie planuje, to różnie bywa.
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
oooo dokładnie mam to samo, niby zakwasy WSZĘDZIE!
już nie mogę się doczekać, jak moja podusia przyjdzieeeee
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za empatię
Za mną szalony dzień-prawie zdechłam-najpierw do swojej ginki, później półtorej godziny jazdy środkami komunikacji do tej Poradni Genetycznej (zadzwoniłam rano i kazali mi przyjechać na 14 więc ekspresowo). Pobrali mi krew-wyniki za tydzień. Genetyk zrobił mi dokładne USG (wrzucam foto) i stwierdził, że on tutaj nie widzi chorego człowieka a inne parametry są w normie więc mnie trochę uspokoił- w końcu to człowiek, który nie robi nic innego No ale jestem już pod opieką tej poradni i będą mieć na mnie oko Czekam jeszcze na tą krew i następne badania USG (18t)-może kostki urosną Wszystkie badania krwi od ginki w normie. No i w ciągu 2 dni miałam 3 USG ![]() Black Daj znać jak po wizycie. Fajne macie bandziochy już Muszę się pochwalić, że mi 2 dni temu też wywaliło
|
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Meduzza, śliczny dzidziuś
na moje oko też wszystko ok nosek ma śliczny ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Te z Was które znają płeć i które nie znają macie wybrane już imiona dla dzieciaczków? Djerba się tylko pochwaliła. U nas jak będzie synek to Mikołaj, a jak dziewczynka to hmmm... będzie gorzej bo mamy już Karinkę
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leo- Leonard lub Leon... ale nikomu się nie podoba
|
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) to na pierwszym miejscu jest Kaja, tż jeszcze myśli nad Oliwią (ale mi się nie podoba) albo Pola (ale znów mężowi się nie podoba heheh)
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
Mi się podoba
ale mój mąż takich imion nie uznaje i dlatego my nie mamy jeszcze wybranego imienia
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza- jaka śliczność
hehe ja miałam imię dla dziewczynki no a dla chłopca niestety nie mam Mąż mówi do niego Arielek- ale ja w życiu nie zgodzę się na takie imię mój Samuel mówił,że ojciec jak go nazwie Arielek to on będzie do niego mówić Zyhgmunt Hajzer albo Lenor no i jak tu męża przekonać? ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Leon jest piękne- a mój mąż mówi,że zesrał się Leon i mówi,że to nie on no i weź tu chłópu przetłumacz a sam mi wyskakuje z Arielem
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzidziuś piękny ma profil
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Sala jest po prostu nowa, było tam na razie 5 wesel dopiero, jedzenie mają pyszne i bardzo dużo go jest, także się opłaca... A sama sala jest piękna. Surowa, drewniane belki, bez zbędnych, tandetnych dekoracji. 

22.05.2008
14.08.2011