|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
mi kazal przyjsc za 3 tygodnie.
Ktora z Was robila krzywa cukrowa prywatnie i ile takie cos kosztuje? |
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Hallol dziolchy!
Sorki,ze mnie tak dlugo nie bylo, co prawda jestem juz od piatku na macierzynskim i nie pracuje, ale i tak ciagle mam cos do zrobienia... a do kompa to juz nie zagladalam wieki Chwilowo nie mieszkamy w u siebie, bo pilnujemy mojego Tz-ta bosa posiadlosc, dopoki nie wroci z urlopu. Z nudow, nawiozlam sobie wszystkie dzidka ciuszki i wlasnie dzisisaj zaczelam wielkie pransko Wogole to nie wiem jakim cudem,ale naliczylam 15 sztuk body Co do wyprawki,to mam jeszcze kilka rzeczy do kupienia, typu ;kosmetyki dla dzidka,pampersy, podklady dla mamusi itp. Lozeczko juz zamowione, mam nadzieje,ze za okolo 10 dni bedzie (oby )Mam do was pytanie: od jakiegos czasu, mam dziwne klucia w dole brzucha, .Nie jest to nic wspolnego ze skurczami B-H, bo te, sa mi juz dobrze i od dawna znane. Bol pojawia sie tak jakby na wysokosci szyjki macicy i trwa kilka sekund. Czytam wszedzie,ale nic nie moge na ten temat znalezc. Moze macie cos podobnego??? |
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja płaciłam 14 zł |
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super wieści
Cytat:
Hohoh no to faktycznie niezbyt ciekawie ... może w międzyczasie pójdź do tego jej zaprzyjaźnionego lekarza ? dla małej za piękny wzrost masy ![]() Cytat:
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
super
Cytat:
a z lekarzem to faktycznie niefajnie, ja bym sie tez wkurzyła no ale co zrobic![]() weronika mów jak tam Jaś dzisiaj ?
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Nie narzekam Wam dziś co oznacza , że Jaśko ma dziś lepszy dzień
teraz troszkę mniej , ale mimo to jestem już spokojniejsza
|
#1868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to super |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
o to malo,myslalam ze ok 30-40zl glukoza kosztuje. To w takim razie ide sobie do labolatorium zrobic bo u mnie w przychodni gdzie jest ginekolog tez pobieraja ale tylko w poniedzialki i ostatnio jak mi pani krew pobierala to mialam cala reke siną a po drugie troche tam mam daleko.
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny chce tupic taki wozek i nie moge sie zdecydowac na kolor
.pomozecie ???jaki dla dziewczynki waszym zdaniem???czerwono-czarny czy niebieski???
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. zaznaczyła, że jakby coś niepokojącego się działo, to mam iść do kogoś innego oczywiście. Ale u dzidzi wszystko ok i moje wyniki są super, więc powiedziała, że nie ma strachu ![]() Cytat:
![]() Mi też brakuje jeszcze kosmetyków i pampersów, laktatora, bujaczka, niani elektronicznej, koszuli do porodu i wszystkich tych specyfików okołoporodowych jak tantuum rosa itp... |
||
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczita to super że z małą wszystko ok
A lekarze też ludzie, a bycie nim to praca od której przysługuje trochę wolnego... najważniejsze że oddała Cię w dobre ręce.Kasia, pachy depilatorem to ja jestem w stanie zdzierżyć, ale bobra? poród dla ciebie to będzie pestka :P Sandra, niebieski Zielona, ja płaciłam 14 zł prywatnie za glukozę. A w ogóle to mam dzień do d!py Mąż kupił 15 kg ogórków i muszę małosolne zrobić, nie wiem w czym i jak
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten niebieski jest zbyt jaskrawy .
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
niebieski
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super!!!!! Zobacz, i wody Ci sie poprawiły, szyjka trzyma - normalnie miodzio ![]() Nie stresuj sie, pewnie to też swietny lekarz, chociaż też by mnie to wnerwiło zleksza. Mój gin wiesz co mi powiedział jak sie go zapytałam czy będzie przy porodzie u mnie?? Że jak nie zadzwonią po niego żeby na grzyby jechać to będzie ![]() Noż kur.a mać, jeszcze niech mi powie że mam zapłacić za to że będzie przy porodzie to mam go w dupie. W ogóle mnie wnerwiał jak my na tej porodówce byli bo takich głupich tekstów nie rzuca jak jesteśmy w 4 oczy ![]() Cytat:
U mnie popadało, pogrzmiało i nadal niedoschnięte niektóre ciuchy z prania mam wrrrrrr |
||
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zdecydowaliśmy się na ten : |
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1879 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam kochane!
Wszystkim Aniom wszystkiego naj z okazji imienin No i oczywiście gratulcje z okazji zaczętych tygodni, zwłaszcza tych 36 ![]() U mnie dzisiaj parno nie do wytrzymiania, chociaż całą noc lało Jutro wybywamy z mężem do teściów i to chyba będzie mój ostatni wyjazd przed godziną zero. Mieliśmy jeszcze jechać na kajaki w sierpniu, ale ja teraz już się ledwie kulam a co dopiero za miesiąc, więc ustaliliśmy, że ani kajaków w tym roku ani wesela znajomych nie będzie dla nas, bo tylko się umęczę i przyjemności żadnej mieć nie będę więc szkoda zachodu. Teraz już wolę sobie odpoczywać niż się narażać na dodatkowy wysiłek, może to lenistwo, ale tak mi wygodniej. Cytat:
podziwiam szczerzeCytat:
No to całe szczęście, że to nie ten toczeń |
||
|
|
|
#1881 | ||
|
Zadomowienie
|
pewnie depresja przedporodowa związana z nieustającym remontem ...Cytat:
na pewno Cytat:
a z tym lekarzem, to nie za fajnie, ale niestety trzeba się z tym liczyć...zwykle zostawiają Cię na ostatniej prostej ![]() zielona super, że z Twoim synkiem jest ok co do pranka, to wszystkie ciuszki wyprałam w normalnym proszku, a drugie pranie w loveli będę robić na 3 tyg. przed porodem, inaczej wątpliwa byłaby dla mnie świeżość tych ubranek ![]() nie mam łóżeczka, nie mam komody, nie mam pościeli
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczi - Mój Doktorek też był na urlopie.. I akurat miałam te cholerne skurcze.. Więc udałam się do tej lekarki, która przyjmowała w Jego gabinecie. Myślę, że tak samo Twój byle kogo nie zostawił na zastępstwie . Uszka do góry Jutro na 16:00 mam KTG ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Tak sobie myślę, że wolę aby te skurcze wyszły na jutrzejszym ktg niż miałyby pojawić się znowu za kilka dni Bym sobie poleżała na oddziale kilka dni, pod opieką Doktorka.. i byłabym spokojniejsza
|
|
|
|
|
#1884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Boże jaki upał
Oczywiście nogi od razu spuchły mi do granic możliwości Nie wiem co z tym zrobić. ![]() Cytat:
![]() Ja teraz też mam wizytę z tak dużym odstępem czasowym. Na ostatniej byłam tydzień temu, a następną mam dopiero 30 września. I w dodatku nie wiem czy to ze względu na jego urlop, czy na co. Ty chociaż wiesz na czym stoisz Kochana. Super! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
nudze sie
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale skwar.. popadalo a jest jeszcze gorzej niz bylo
tz na treningu a ja sie nudze..myslalam ze pojdziemy gdzies na spacer pozniej to on musi latac na te treningi ehh i wraca poznym wieczorem..pilka to jego druga milosc ![]() Cytat:
![]() a lekarz napewno odda Cie w dobre rece, buziak i nie plakac super ![]() ja tez..masakra ![]() Cytat:
![]() bardzo mi sie podoba |
||
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja juz po wizycie i wiec tak; Jasiek ma 2400 g wszystko wpirzadku szyjka dalej krotka i zamknieta, leki biore do 13 sierpnia a 14 mam ostatnia sizyte i jesli nic wczesniej sie nie wydarzy na porodowke stawiam sie 20 sierpnia w poniedzialek czyli za 3 tygodnie i pare dni
bede wieczorkuem
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że Jasiu ładnie rośnie, przez ten niecały miesiąc pewnie spokojnie dobije do 3kg. ![]() Już widzę jak mnie będzie zazdrość skręcała, gdy zaczniecie się masowo rozpakowywać, a ja będę jeszcze czekała i czekała na naszego Antosia.
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
śliczny wózek, co to za jeden? mozesz podać jakieś namiary na niego?
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz mieć cesarkę, tak? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

)

no ale co zrobic

pewnie depresja przedporodowa związana z nieustającym remontem ...
Albo nawet dłużej..
Oczywiście nogi od razu spuchły mi do granic możliwości