|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem tej niezdrowej fascynacji stolycą. Miałam wątpliwą przyjemność mieszkać rok i podziękowałam. Serio nie wiem czym różni się to miasto od innych dużych polskich miast, że takie zamieszanie niektórzy wokół niego robią?
![]() |
#3423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
O co mnie jeszcze dziwi, np jak ktoś ma jakiś mega wielki nos, albo nie wiem ogólnie jest brzydki (no nie bójmy się tego słowa) albo ma jakiś defekt, ogromną bliznę no obojętnie co - to każdy mówi, że nie martw się, masz piękne wnętrze (nie znając jej, np na forum albo ogólnie ktoś o kimś mówi). Czemu powszechnie uważa się, że tacy ludzie (nie wiem jak to określić, przepraszam) od razu muszą mieć piękne wnętrze?Przecież to nieprawada i przekonałam się o tym niejednokrotnie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Półprzezroczyste kotary też widywałam. Jak idę w jakimś sklepie z ciuchami do przymierzalni i widzę takie warunki, to od razu oddaję pani ciuchy i wychodzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3427 |
Konto usunięte
|
Iwonalodz żeby nie popełnić faux pas i nie prosić do tańca zajętej kobiety ;P
Co do h&m matko boska wczoraj byłam w jednym gdzie coś remontują itp i były 4 przymierzalnie... kolejka jak do mięsnego za komuny. ja byłam ubrana w top i szorty bo gorąco. poszłam sobie za regał narzuciłam koszulę na siebie przejrzałam się w lustrze i kupiłam ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Iwonalodz żeby nie popełnić faux pas i nie prosić do tańca zajętej kobiety ;P Co do h&m matko boska wczoraj byłam w jednym gdzie coś remontują itp i były 4 przymierzalnie... kolejka jak do mięsnego za komuny. ja byłam ubrana w top i szorty bo gorąco. poszłam sobie za regał narzuciłam koszulę na siebie przejrzałam się w lustrze i kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam dużą blizne jeszcze w miare świeżą na nodze. Boże ile ja się na ten temat nasłucham - a to w szkole od wykładowcy ktory jest lekarzem dlaczego jej nie smaruje, żebym kupiła maść, dlaczego to zaniedbuje. Wieczne pytania a skąd to masz, teraz hit: czy nie stac mnie na żel na blizne? Aż się rzygać chce tym bardziej że mnie ta blizna ANI TROCHE nie przeszkadza, ciągle nosze krótkie szorty jak kiedyś i nigdy przez myśl mi nie przeszło zakrywanie jej , smarowanie. Nie rozumiem co to kogo obchodzi, przecież to ja z tym chodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Tak serio: co jest nie tak w zaproszeniu zajętej kobiety do tańca? No chyba, że jest zajęta zmywaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie, kiedy ktoś widząc dziewczynę na wózku mówi: "Szkoda dziewczyny, taka ładna i na wózku". A jak by była brzydka, to już nie żal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Konto usunięte
|
Alkaxy tak palnęłam
![]() Invisible oj zgadzam się. A teraz uwaga, coś co mnie dziwi od dawna i nawet zrobiłam eksperyment. Zauważyłam że kobiece piersi to zło. Faceci w lato mogą się wygrzewać w parku na ławkach bez koszulki, na balkonie bez koszulki, mogą chodzić po nadmorskiej promenadzie bez koszulki... Kobieta w staniku kąpielowym? Jest już fe i be zbereźna i naga. Denerwuje mnie to, dzisiaj normalnie zwykłą ulicą na blokowisku biega sobie facet - bez koszulki. Ciekawe jaka by była reakcja gdybym ja założyła górę od bikini i pomykała tak? W każdym razie przed wczoraj wskoczyłam na rower i pojechałam nad morze. W miejscu gdzie zaczynały się kąpieliska zdjęłam t-shirt i zostałam w górze od stroju kąpielowego i w spodenkach. Niektórzy to olali nie zwracali uwagi a inni wręcz przeciwnie, banda wieśniaków w samych majtach coś skomentowała. Jeśli chodzi o kobiety w spodenkach i górach od stroju naliczyłam 3 jak spacerowały, facetów? Przy 30 się poddałam. Jak to się dzieje że męskie cycki mogą być wolne zawsze i wszędzie nawet jak większe od damskich? A kobieta brzydzi nawet w górze od stroju? Brzydzi to złe słowo, szokuje? Nie wiem czy piersi w staniku to aż tak egzotyczny widok? Ni cholery tego nie rozumiem. Faceci nawet starzy i grubi biegają w samych majtkach w nadmorskich miejscowościach, nawet na piwo pod parasol idą w kąpielówkach. Kobiety ubrane od pasa w dół. To samo w każdym parku! Dziadki w w spodenkach rozebrani i rozpasani... Sorry nie rozumiem tego i mnie to denerwuje, bo całkiem sporo uprawiam sportu a nie powiem - gdybym mogła sobie jeździć w staniku typu bandeau bez wywoływania szoku i oburzenia publicznego to bym była szczęśliwa, bo w trakcie bym się ładnie opalała. |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
O to zawsze toczę boje z moją rodziną. Podejrzewam, że użycie takiego sformułowania to odruch, ale mnie również to bardzo denerwuje. Ktoś zginie i moja babcia: o, co za szkoda, taka ładna dziewczyna - brzydkiej by nie było szkoda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taka ładna i pali, albo takiej ładnej dziewczynie nie przystoi czegoś tam... Łojezu, a brzydka już wszystko może? Nie wiem czy ludzie tak mówią odruchowo, czy to jakiś pogląd, ale niesamowicie mnie to irytuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do tego co napisałaś, to dziwi mnie w jaki sposób o tym piszesz, to że Tobie się nie podobało, nie znaczy, że ktoś inny nie uwielbia tam mieszkać, to jest bardzo indywidualna kwestia, jakaś osoba może być zafascynowana Warszawą po pobycie tam, a druga chce jak najszybciej wracać i co w tym dziwnego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Ja bym doszukiwała się tutaj innej przyczyny. Nie wpadłabym na to, że kobiety chadzają bardziej ubrane, bo kobiece ciało brzydzi kogokolwiek. ![]() Kobiety mają przeważnie większe kompleksy niż mężczyźni (ile jest wątków na wizażu o brzuchach, dietach, ćwiczeniach na brzuch, rozstępach na brzuchu, cellulicie albo artykułów w czasopismach 'bądź piękna na lato!'? Mnóstwo). Mężczyźni często mają gdzieś to, że mają kawał brzucha, więc latają bez koszulek. Kobiety natomiast nie, bo 'boczki', 'tłuszczyk'... Ja bym powiedziała, że kobiety nie chodzą bez bluzek nie dlatego, że nie mogą, a nie chcą. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2012-07-26 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś wydaje mi się, że taki Poznań nie budzi aż takich emocji. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Bo facetów to nie żal, niech se giną.
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z przedmówczynią. Mnie nieustannie zadziwia brak samokrytyki u facetów. Stałam dziś na balkonie i widzę faceta bez koszulki. Brzuch miał jakby piłkę połknął, a wiek ok.30 lat, owłosiony brzuch i plecy. Pomijam fakt, że chodzenie bez koszulki w mieście uważam za nietaktowne. Żadna normalna kobieta nie chodziłaby po mieście w staniku bo po prostu mamy poczucie przyzwoitości.
![]() |
#3441 | |
Konto usunięte
|
coffee ta jasne na pewno gdybym była kompletnie ubrana to by krzyczeli - czemu nie zdjęłaś majtek
![]() nie wiem czy to kwestia kompleksów. nie sądzę by była aż taka dysproporcja? ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3443 |
Rozeznanie
|
Nom, obleśni są ci faceci niektórzy. Albo kudłaci z wielkim brzuchem albo ogolone glowy co sobie zdjęte bluzki wsadzają do spodenek oczywiście adidasa albo nike.
A wiecie... nie wiem czemu w Holandii w wielu sklepach odzieżowych w przymierzalniach nie ma luster. Tzn. w kabinie nazwijmy to, nie ma, dopiero trzeba wyjść ta korytarz przymierzalni żeby się obejrzeć. To często mnie zniechęca do kupowania w takich sklepach bo nie lubię paradować przed ludźmi i razem z nimi patrzeć jak dany ciuch na mnie wygląda z każdej strony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do blizn... tak samo rozwala mnie podejście do rozstępów. Wkurzają mnie teksty: ojeej ale masz straszne rozstępy na brzuchu. Jeju, wiem o tym. Pytałam położnej, czy zna dobry sposób na ich złagodzenie. Powiedziała, że jak to genetyczne, to nic z tym nie zrobię, tylko mam czekać, aż samo wyblednie. Co komu do tego jakie, ile i gdzie mam te rozstępy? Może mi to nie przeszkadza? Nie wiem, czemu wszyscy mają być idealni jak z Fotoszopa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Rozeznanie
|
Ojoj nawet nie pamiętam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, może to mentalność moja, ale ja zauważyłabym (nie chodzi, że by mnie zgorszyło, ale bardziej zwróciłabym uwagę) dziewczynę w staniku, niż chłopaka bez koszulki. Cytat:
Cytat:
![]() może to dlatego, że w przekonaniu ludzi, to mężczyźni wyprawiali się na wojnę. Bitwy obejmowały pola walki, ruszenie kobiet i dzieci (czyli nie-żołnierzy) oznaczało brak honoru. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
BAN stały
|
Dziwi mnie przekonanie, że ktoś ma obowiązek wyświadczyć nam przysługę,. Dostałam dzisiaj SMSa od koleżanki ze studiów, żebym sprawdziła w centrum handlowym na drugim końcu miasta, czy są jeszcze te buty z gazetki... Na początku myślałam, że chodzi jej o to, by rzucić okiem, jakbym tam gdzieś była. Ale okazało się, że mam tam specjalnie pojechać i wziąć te buty, jak będą. Nieważne, ze mam inną stopę i nie jestem w stanie ocenić, czy będą dobre. I zapłacić, ona mi potem odda kasę. Sorry, ale ja nie jestem jakimś chłopcem na posyłki. Nie jadę tam, bo nie mam ochoty, czasu i szkoda mi pieniędzy na bilet. Mam lepsze rzeczy do roboty. Poza tym nie będę za nią zakładała, bo jeszcze 10 zł mi nie oddała. Wiem, że to niewiele, ale wiem, że jest niesłowna. Na początku mi ich nie dawała, bo nie miała drobnych, potem miała chwilowy problem z gotówką, potem już nie pamiętała o pożyczce.
---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Ja myślę, że nie tyle kobiece piersi obrzydzają, ale wiele kobiet boi się wyjść w staniku chociażby po pranie na balkon, bo zaraz jakiś idiota skomentuje jej wygląd. Co ciekawe, nie spotkałam się, żeby kobiety darły się za jakimś facetem bez koszulki, że ma coś zrobić z mięśniem piwnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.