Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 16:29   #3421
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Też tego nie lubię... na dodatek wkurzają mnie kolejki do przymierzalni, np. w H&M. Dlatego większość ciuchów kupuję "na oko".
co do kolejek w h&m. Ja zawsze chodzę do innych działów, dla dzieci, męskich i nie napotykam na kolejki
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 16:31   #3422
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Aaa, to do mnie było
No ja wiem, że co innego się zachwycać miastem, a co innego zgrywać dziewuszkę, która jara się kawałkiem lepszego (?) świata.
Znak zapytania jak najbardziej na miejscu

Nie rozumiem tej niezdrowej fascynacji stolycą. Miałam wątpliwą przyjemność mieszkać rok i podziękowałam. Serio nie wiem czym różni się to miasto od innych dużych polskich miast, że takie zamieszanie niektórzy wokół niego robią?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 16:34   #3423
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ja miałam niedawno spotkanie klasowe z ludźmi, których nie widziałam ponad 10 lat i większość mnie pytała "Jak możesz mieszkać we Wrocławiu, tam jest okropnie, przecież to takie wielkie miasto" Ludzie się dziwią mi i moim kilku znajomym z klasy, którzy po studiach zostali, a my się dziwimy im, że zostali w "tej dziurze" Kwestia priorytetów i gustu

Tak mnie dziś na zakupach natchnęło:
W wielu sklepach odzieżowych dziwią mnie i krępują przymierzalnie, bo mało jest normalnych, wygodnych, w większości:
a) zamiast drzwiczek jest kotara, często na tyle wąska, że nie da się zasłonić na całą szerokość i po bokach zostają szpary do podglądania (a dziś w Terranowej ekspedientka wzdłuż tych przymierzalni latała w tę i z powrotem i kotara, za którą stałam w samej bieliźnie, uroczo fruwała do góry pod wpływem wiatru, który robiła)
b) drzwiczki i kotara na tyle krótkie i wysokie, że wystają ci nogi do wysokości kolan
c)przebieralnia, w której nie da się zamknąć i człowiek się stresuje, że mu ktoś wlezie
Wkurzają mnie te przymierzalnie na tyle, że dość często kupuję bez przymierzania
ja zauważyłam kiedyś kamerę nad przymierzalnią w sh. Ale chyba ktoś interweniował, bo szybko ją zlikwidowali.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 17:11   #3424
chwast
Zakorzenienie

O co mnie jeszcze dziwi, np jak ktoś ma jakiś mega wielki nos, albo nie wiem ogólnie jest brzydki (no nie bójmy się tego słowa) albo ma jakiś defekt, ogromną bliznę no obojętnie co - to każdy mówi, że nie martw się, masz piękne wnętrze (nie znając jej, np na forum albo ogólnie ktoś o kimś mówi). Czemu powszechnie uważa się, że tacy ludzie (nie wiem jak to określić, przepraszam) od razu muszą mieć piękne wnętrze?Przecież to nieprawada i przekonałam się o tym niejednokrotnie :/
Stary 2012-07-26, 18:29   #3425
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Tak mnie dziś na zakupach natchnęło:
W wielu sklepach odzieżowych dziwią mnie i krępują przymierzalnie, bo mało jest normalnych, wygodnych, w większości:
a) zamiast drzwiczek jest kotara, często na tyle wąska, że nie da się zasłonić na całą szerokość i po bokach zostają szpary do podglądania (a dziś w Terranowej ekspedientka wzdłuż tych przymierzalni latała w tę i z powrotem i kotara, za którą stałam w samej bieliźnie, uroczo fruwała do góry pod wpływem wiatru, który robiła)
b) drzwiczki i kotara na tyle krótkie i wysokie, że wystają ci nogi do wysokości kolan
c)przebieralnia, w której nie da się zamknąć i człowiek się stresuje, że mu ktoś wlezie
Wkurzają mnie te przymierzalnie na tyle, że dość często kupuję bez przymierzania
Ooo ja też tego nie cierpię!! Najgorsze są chyba w NewYorkerze - szpary naokoło, nie zamykają się i kończą na wysokości kolan. Dlatego nie będę się tam przebierać i kupować ubrań, ich strata Nie lubię też w H&M, bo nie mają zamknięć i w każdej chwili ktoś może wejść bez pukania kurde.
Półprzezroczyste kotary też widywałam.
Jak idę w jakimś sklepie z ciuchami do przymierzalni i widzę takie warunki, to od razu oddaję pani ciuchy i wychodzę.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 18:57   #3426
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jezu naprawdę robienie kosmicznego problemu z przypięciem kokardki to dla mnie trzeba być super aspołeczną osobą. Naprawdę aż mi witki opadają, TO TYLKO PRZYPIĘCIE KOKARDKI, do niczego nie zobowiązuje
A ja tego nie rozumiem. O co chodzi z tym przypinaniem kokardki singlom na weselu? Po co to? Ja rozumiem różne zabawy weselne, ale zazwyczaj zgłaszają się do nich chętni albo państwo młodzi biorą w tym udział. A single? Rozumiem, jakby to był wieczorek dla singli, a nie wesele .

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:03   #3427
201604181004
Konto usunięte

Iwonalodz żeby nie popełnić faux pas i nie prosić do tańca zajętej kobiety ;P

Co do h&m matko boska wczoraj byłam w jednym gdzie coś remontują itp i były 4 przymierzalnie... kolejka jak do mięsnego za komuny. ja byłam ubrana w top i szorty bo gorąco. poszłam sobie za regał narzuciłam koszulę na siebie przejrzałam się w lustrze i kupiłam a

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Co do h&m matko boska wczoraj byłam w jednym gdzie coś remontują itp i były 4 przymierzalnie... kolejka jak do mięsnego za komuny. ja byłam ubrana w top i szorty bo gorąco. poszłam sobie za regał narzuciłam koszulę na siebie przejrzałam się w lustrze i kupiłam a
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 19:03   #3428
spritfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
O co mnie jeszcze dziwi, np jak ktoś ma jakiś mega wielki nos, albo nie wiem ogólnie jest brzydki (no nie bójmy się tego słowa) albo ma jakiś defekt, ogromną bliznę no obojętnie co - to każdy mówi, że nie martw się, masz piękne wnętrze (nie znając jej, np na forum albo ogólnie ktoś o kimś mówi). Czemu powszechnie uważa się, że tacy ludzie (nie wiem jak to określić, przepraszam) od razu muszą mieć piękne wnętrze?Przecież to nieprawada i przekonałam się o tym niejednokrotnie :/
jak napisałaś o tej bliźnie to musze aż coś od siebie dodać
mam dużą blizne jeszcze w miare świeżą na nodze. Boże ile ja się na ten temat nasłucham - a to w szkole od wykładowcy ktory jest lekarzem dlaczego jej nie smaruje, żebym kupiła maść, dlaczego to zaniedbuje. Wieczne pytania a skąd to masz, teraz hit: czy nie stac mnie na żel na blizne?

Aż się rzygać chce tym bardziej że mnie ta blizna ANI TROCHE nie przeszkadza, ciągle nosze krótkie szorty jak kiedyś i nigdy przez myśl mi nie przeszło zakrywanie jej , smarowanie.
Nie rozumiem co to kogo obchodzi, przecież to ja z tym chodze
spritfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:07   #3429
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:

(..)
Kurcze, wiedziałam, że robie coś nie tak. Na weselach tańczę nie tylko z moim
Tak serio: co jest nie tak w zaproszeniu zajętej kobiety do tańca? No chyba, że jest zajęta zmywaniem To tańczyć z innymi, jak się jest w związku, już nie można?
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:09   #3430
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie, kiedy ktoś widząc dziewczynę na wózku mówi: "Szkoda dziewczyny, taka ładna i na wózku". A jak by była brzydka, to już nie żal?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:11   #3431
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez spritfire Pokaż wiadomość
mam dużą blizne jeszcze w miare świeżą na nodze. Boże ile ja się na ten temat nasłucham - a to w szkole od wykładowcy ktory jest lekarzem dlaczego jej nie smaruje, żebym kupiła maść, dlaczego to zaniedbuje. Wieczne pytania a skąd to masz, teraz hit: czy nie stac mnie na żel na blizne?

Aż się rzygać chce tym bardziej że mnie ta blizna ANI TROCHE nie przeszkadza, ciągle nosze krótkie szorty jak kiedyś i nigdy przez myśl mi nie przeszło zakrywanie jej , smarowanie.
Bliznę smaruje się nie tylko w celach estetycznych, ale też żeby prawidłowo się goiła, nie było przerostów.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 19:17   #3432
201604181004
Konto usunięte

Alkaxy tak palnęłam wśród młodych nie ma tego problemu

Invisible oj zgadzam się.

A teraz uwaga, coś co mnie dziwi od dawna i nawet zrobiłam eksperyment.

Zauważyłam że kobiece piersi to zło. Faceci w lato mogą się wygrzewać w parku na ławkach bez koszulki, na balkonie bez koszulki, mogą chodzić po nadmorskiej promenadzie bez koszulki... Kobieta w staniku kąpielowym? Jest już fe i be zbereźna i naga. Denerwuje mnie to, dzisiaj normalnie zwykłą ulicą na blokowisku biega sobie facet - bez koszulki. Ciekawe jaka by była reakcja gdybym ja założyła górę od bikini i pomykała tak? W każdym razie przed wczoraj wskoczyłam na rower i pojechałam nad morze. W miejscu gdzie zaczynały się kąpieliska zdjęłam t-shirt i zostałam w górze od stroju kąpielowego i w spodenkach. Niektórzy to olali nie zwracali uwagi a inni wręcz przeciwnie, banda wieśniaków w samych majtach coś skomentowała. Jeśli chodzi o kobiety w spodenkach i górach od stroju naliczyłam 3 jak spacerowały, facetów? Przy 30 się poddałam. Jak to się dzieje że męskie cycki mogą być wolne zawsze i wszędzie nawet jak większe od damskich? A kobieta brzydzi nawet w górze od stroju? Brzydzi to złe słowo, szokuje? Nie wiem czy piersi w staniku to aż tak egzotyczny widok? Ni cholery tego nie rozumiem. Faceci nawet starzy i grubi biegają w samych majtkach w nadmorskich miejscowościach, nawet na piwo pod parasol idą w kąpielówkach. Kobiety ubrane od pasa w dół. To samo w każdym parku! Dziadki w w spodenkach rozebrani i rozpasani...

Sorry nie rozumiem tego i mnie to denerwuje, bo całkiem sporo uprawiam sportu a nie powiem - gdybym mogła sobie jeździć w staniku typu bandeau bez wywoływania szoku i oburzenia publicznego to bym była szczęśliwa, bo w trakcie bym się ładnie opalała.
Stary 2012-07-26, 19:21   #3433

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, kiedy ktoś widząc dziewczynę na wózku mówi: "Szkoda dziewczyny, taka ładna i na wózku". A jak by była brzydka, to już nie żal?
O to zawsze toczę boje z moją rodziną. Podejrzewam, że użycie takiego sformułowania to odruch, ale mnie również to bardzo denerwuje. Ktoś zginie i moja babcia: o, co za szkoda, taka ładna dziewczyna - brzydkiej by nie było szkoda?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:27   #3434
spritfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Bliznę smaruje się nie tylko w celach estetycznych, ale też żeby prawidłowo się goiła, nie było przerostów.
jak blizna ma się do przerostów?
spritfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:29   #3435
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spritfire Pokaż wiadomość

Ale mój tż ma to samo, z tym, że on ma blizny w bardziej widocznym miejscu, kiedyś bardzo uważał, żeby nikt ich nie zobaczył i je zakrywał Bo były komentarze, coś strasznego...
Stary 2012-07-26, 19:29   #3436
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
O to zawsze toczę boje z moją rodziną. Podejrzewam, że użycie takiego sformułowania to odruch, ale mnie również to bardzo denerwuje. Ktoś zginie i moja babcia: o, co za szkoda, taka ładna dziewczyna - brzydkiej by nie było szkoda?
Zawsze mnie to rozwala

Taka ładna i pali, albo takiej ładnej dziewczynie nie przystoi czegoś tam... Łojezu, a brzydka już wszystko może?

Nie wiem czy ludzie tak mówią odruchowo, czy to jakiś pogląd, ale niesamowicie mnie to irytuje.
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 19:34   #3437
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Znak zapytania jak najbardziej na miejscu

Nie rozumiem tej niezdrowej fascynacji stolycą. Miałam wątpliwą przyjemność mieszkać rok i podziękowałam. Serio nie wiem czym różni się to miasto od innych dużych polskich miast, że takie zamieszanie niektórzy wokół niego robią?
Ja jakoś zauważam więcej słów typu "o boshee, warszawa to dno, warszawiacy to dno, brudna, brzydka, jak tam można mieszkać?!".

A co do tego co napisałaś, to dziwi mnie w jaki sposób o tym piszesz, to że Tobie się nie podobało, nie znaczy, że ktoś inny nie uwielbia tam mieszkać, to jest bardzo indywidualna kwestia, jakaś osoba może być zafascynowana Warszawą po pobycie tam, a druga chce jak najszybciej wracać i co w tym dziwnego?
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:06   #3438
coffee
and cigarettes

Cytat:
Zauważyłam że kobiece piersi to zło. Faceci w lato mogą się wygrzewać w parku na ławkach bez koszulki, na balkonie bez koszulki, mogą chodzić po nadmorskiej promenadzie bez koszulki... Kobieta w staniku kąpielowym? Jest już fe i be zbereźna i naga. Denerwuje mnie to, dzisiaj normalnie zwykłą ulicą na blokowisku biega sobie facet - bez koszulki. Ciekawe jaka by była reakcja gdybym ja założyła górę od bikini i pomykała tak? W każdym razie przed wczoraj wskoczyłam na rower i pojechałam nad morze. W miejscu gdzie zaczynały się kąpieliska zdjęłam t-shirt i zostałam w górze od stroju kąpielowego i w spodenkach. Niektórzy to olali nie zwracali uwagi a inni wręcz przeciwnie, banda wieśniaków w samych majtach coś skomentowała. Jeśli chodzi o kobiety w spodenkach i górach od stroju naliczyłam 3 jak spacerowały, facetów? Przy 30 się poddałam. Jak to się dzieje że męskie cycki mogą być wolne zawsze i wszędzie nawet jak większe od damskich? A kobieta brzydzi nawet w górze od stroju? Brzydzi to złe słowo, szokuje? Nie wiem czy piersi w staniku to aż tak egzotyczny widok? Ni cholery tego nie rozumiem. Faceci nawet starzy i grubi biegają w samych majtkach w nadmorskich miejscowościach, nawet na piwo pod parasol idą w kąpielówkach. Kobiety ubrane od pasa w dół. To samo w każdym parku! Dziadki w w spodenkach rozebrani i rozpasani...

Sorry nie rozumiem tego i mnie to denerwuje, bo całkiem sporo uprawiam sportu a nie powiem - gdybym mogła sobie jeździć w staniku typu bandeau bez wywoływania szoku i oburzenia publicznego to bym była szczęśliwa, bo w trakcie bym się ładnie opalała.
A może skomentowaliby również, gdybyś była ubrana całkowicie? Wieśniak, to wieśniak - wszystko jest w stanie skomentować.

Ja bym doszukiwała się tutaj innej przyczyny. Nie wpadłabym na to, że kobiety chadzają bardziej ubrane, bo kobiece ciało brzydzi kogokolwiek.
Kobiety mają przeważnie większe kompleksy niż mężczyźni (ile jest wątków na wizażu o brzuchach, dietach, ćwiczeniach na brzuch, rozstępach na brzuchu, cellulicie albo artykułów w czasopismach 'bądź piękna na lato!'? Mnóstwo). Mężczyźni często mają gdzieś to, że mają kawał brzucha, więc latają bez koszulek. Kobiety natomiast nie, bo 'boczki', 'tłuszczyk'...
Ja bym powiedziała, że kobiety nie chodzą bez bluzek nie dlatego, że nie mogą, a nie chcą.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2012-07-26 o 20:08
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 20:10   #3439
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Ja jakoś zauważam więcej słów typu "o boshee, warszawa to dno, warszawiacy to dno, brudna, brzydka, jak tam można mieszkać?!".

A co do tego co napisałaś, to dziwi mnie w jaki sposób o tym piszesz, to że Tobie się nie podobało, nie znaczy, że ktoś inny nie uwielbia tam mieszkać, to jest bardzo indywidualna kwestia, jakaś osoba może być zafascynowana Warszawą po pobycie tam, a druga chce jak najszybciej wracać i co w tym dziwnego?
No to przeca właśnie o to chodzi. Miasto jak miasto, można lubić albo nie. Jak dla mnie nic specjalnego, nic wyróżniającego tam nie ma. A jednak jak kursowałam między Krakowem a Warszawą, to moje: "jestem z Krakowa" prawie nie miało odzewu, a "jestem z Warszawy" zaraz powodowało potok różnych komentarzy. Po prostu nie widzę w tym mieście (ani w jego mieszkańcach) nic aż TAK niesamowitego, żeby się nad tą stolicą roztrząsać za każdym razem.

Jakoś wydaje mi się, że taki Poznań nie budzi aż takich emocji.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Coś jak "w zamachu zginęl0 100 osób, w tym kobiety i dzieci."

Bo facetów to nie żal, niech se giną.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 20:10   #3440
Dagusiac
Zakorzenienie

Zgadzam się z przedmówczynią. Mnie nieustannie zadziwia brak samokrytyki u facetów. Stałam dziś na balkonie i widzę faceta bez koszulki. Brzuch miał jakby piłkę połknął, a wiek ok.30 lat, owłosiony brzuch i plecy. Pomijam fakt, że chodzenie bez koszulki w mieście uważam za nietaktowne. Żadna normalna kobieta nie chodziłaby po mieście w staniku bo po prostu mamy poczucie przyzwoitości.
Stary 2012-07-26, 20:43   #3441
201604181004
Konto usunięte

coffee ta jasne na pewno gdybym była kompletnie ubrana to by krzyczeli - czemu nie zdjęłaś majtek
nie wiem czy to kwestia kompleksów. nie sądzę by była aż taka dysproporcja?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Żadna normalna kobieta nie chodziłaby po mieście w staniku bo po prostu mamy poczucie przyzwoitości.
praawada możemy uznać że kobiety mają więcej klasy
Stary 2012-07-26, 20:49   #3442
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

Mnie w ogóle denerwuje to, że kobieta ma zasłaniać swój biust, a mężczyzna sobie może paradować nagi od pasa w górę
Stary 2012-07-26, 20:58   #3443
Harakiri
Rozeznanie

Nom, obleśni są ci faceci niektórzy. Albo kudłaci z wielkim brzuchem albo ogolone glowy co sobie zdjęte bluzki wsadzają do spodenek oczywiście adidasa albo nike.

A wiecie... nie wiem czemu w Holandii w wielu sklepach odzieżowych w przymierzalniach nie ma luster. Tzn. w kabinie nazwijmy to, nie ma, dopiero trzeba wyjść ta korytarz przymierzalni żeby się obejrzeć. To często mnie zniechęca do kupowania w takich sklepach bo nie lubię paradować przed ludźmi i razem z nimi patrzeć jak dany ciuch na mnie wygląda z każdej strony.
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:30   #3444
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Nom, obleśni są ci faceci niektórzy. Albo kudłaci z wielkim brzuchem albo ogolone glowy co sobie zdjęte bluzki wsadzają do spodenek oczywiście adidasa albo nike.

A wiecie... nie wiem czemu w Holandii w wielu sklepach odzieżowych w przymierzalniach nie ma luster. Tzn. w kabinie nazwijmy to, nie ma, dopiero trzeba wyjść ta korytarz przymierzalni żeby się obejrzeć. To często mnie zniechęca do kupowania w takich sklepach bo nie lubię paradować przed ludźmi i razem z nimi patrzeć jak dany ciuch na mnie wygląda z każdej strony.
Ooo a w których? Żebym wiedziała, gdzie nie chodzić .

Co do blizn... tak samo rozwala mnie podejście do rozstępów. Wkurzają mnie teksty: ojeej ale masz straszne rozstępy na brzuchu. Jeju, wiem o tym. Pytałam położnej, czy zna dobry sposób na ich złagodzenie. Powiedziała, że jak to genetyczne, to nic z tym nie zrobię, tylko mam czekać, aż samo wyblednie. Co komu do tego jakie, ile i gdzie mam te rozstępy? Może mi to nie przeszkadza? Nie wiem, czemu wszyscy mają być idealni jak z Fotoszopa .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:41   #3445
Harakiri
Rozeznanie

Ojoj nawet nie pamiętam wiem że w takich młodziezowych bardziej typu Lola & liza czy Zeb ale te nie wszędzie są bo te belgijskie bardziej sklepy.
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:49   #3446
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Ojoj nawet nie pamiętam wiem że w takich młodziezowych bardziej typu Lola & liza czy Zeb ale te nie wszędzie są bo te belgijskie bardziej sklepy.
Jakoś po sklepach póki co nie miałam okazji latać. W sensie, z tych typowo ciuchowych, to tylko H&M... no a tak, to uwielbiam Hemę, bo tam jest wszystko (ciuchy, kosmetyki, rzeczy do domu, jedzenie etc.) , tylko chyba nie mają przymierzalni, albo ja jej jeszcze nie odkryłam.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 21:55   #3447
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:15   #3448
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Alkaxy tak palnęłam wśród młodych nie ma tego problemu

Invisible oj zgadzam się.

no, ale powiedz szczerze, nawet w telewizji, kobieta bez stanika wywołuje większe emocje, niż mężczyzna bez koszulki...

Nie wiem, może to mentalność moja, ale ja zauważyłabym (nie chodzi, że by mnie zgorszyło, ale bardziej zwróciłabym uwagę) dziewczynę w staniku, niż chłopaka bez koszulki.

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ale mój tż ma to samo, z tym, że on ma blizny w bardziej widocznym miejscu, kiedyś bardzo uważał, żeby nikt ich nie zobaczył i je zakrywał Bo były komentarze, coś strasznego...
Mój Tż całe życie ma sporą bliznę na twarzy. Nie zakrywał jej nigdy i szczerze, nie wyobrażam go sobie bez tej blizny, bo ona dodaje mu uroku.
Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Zgadzam się z przedmówczynią. Mnie nieustannie zadziwia brak samokrytyki u facetów. Stałam dziś na balkonie i widzę faceta bez koszulki. Brzuch miał jakby piłkę połknął, a wiek ok.30 lat, owłosiony brzuch i plecy. Pomijam fakt, że chodzenie bez koszulki w mieście uważam za nietaktowne. Żadna normalna kobieta nie chodziłaby po mieście w staniku bo po prostu mamy poczucie przyzwoitości.
z drugiej strony, to fajne, że facet nie ma takich kompleksów i nie obchodzi go co inni sobie pomyślą

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Coś jak "w zamachu zginęl0 100 osób, w tym kobiety i dzieci."

Bo facetów to nie żal, niech se giną.
może to dlatego, że w przekonaniu ludzi, to mężczyźni wyprawiali się na wojnę. Bitwy obejmowały pola walki, ruszenie kobiet i dzieci (czyli nie-żołnierzy) oznaczało brak honoru.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 00:21   #3449
Sondrina
BAN stały

Dziwi mnie przekonanie, że ktoś ma obowiązek wyświadczyć nam przysługę,. Dostałam dzisiaj SMSa od koleżanki ze studiów, żebym sprawdziła w centrum handlowym na drugim końcu miasta, czy są jeszcze te buty z gazetki... Na początku myślałam, że chodzi jej o to, by rzucić okiem, jakbym tam gdzieś była. Ale okazało się, że mam tam specjalnie pojechać i wziąć te buty, jak będą. Nieważne, ze mam inną stopę i nie jestem w stanie ocenić, czy będą dobre. I zapłacić, ona mi potem odda kasę. Sorry, ale ja nie jestem jakimś chłopcem na posyłki. Nie jadę tam, bo nie mam ochoty, czasu i szkoda mi pieniędzy na bilet. Mam lepsze rzeczy do roboty. Poza tym nie będę za nią zakładała, bo jeszcze 10 zł mi nie oddała. Wiem, że to niewiele, ale wiem, że jest niesłowna. Na początku mi ich nie dawała, bo nie miała drobnych, potem miała chwilowy problem z gotówką, potem już nie pamiętała o pożyczce.

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
przecież nie wysłała jej różowej sukienki-księżniczki, tylko kwiatuszek.
Może to i dobrze, że nie pójdzie, bo jeszcze zepsułaby gościom humor swoimi fochami...
Akurat z kwiatuszkiem to przesada, ale jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty na jakieś dziwaczne zabawy czy przebrania, które oscylują na granicy dobrego smaku. Kwiatuszek, wstążka to nie problem, ale jakbym miała latać w jakimś idiotycznym przebraniu, to też bym sobie odpuściła, bo nie lubię robić czegoś wbrew sobie.

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Ja myślę, że nie tyle kobiece piersi obrzydzają, ale wiele kobiet boi się wyjść w staniku chociażby po pranie na balkon, bo zaraz jakiś idiota skomentuje jej wygląd. Co ciekawe, nie spotkałam się, żeby kobiety darły się za jakimś facetem bez koszulki, że ma coś zrobić z mięśniem piwnym.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 01:33   #3450
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Dziwi mnie przekonanie, że ktoś ma obowiązek wyświadczyć nam przysługę,. Dostałam dzisiaj SMSa od koleżanki ze studiów, żebym sprawdziła w centrum handlowym na drugim końcu miasta, czy są jeszcze te buty z gazetki... Na początku myślałam, że chodzi jej o to, by rzucić okiem, jakbym tam gdzieś była. Ale okazało się, że mam tam specjalnie pojechać i wziąć te buty, jak będą. Nieważne, ze mam inną stopę i nie jestem w stanie ocenić, czy będą dobre. I zapłacić, ona mi potem odda kasę. Sorry, ale ja nie jestem jakimś chłopcem na posyłki. Nie jadę tam, bo nie mam ochoty, czasu i szkoda mi pieniędzy na bilet. Mam lepsze rzeczy do roboty. Poza tym nie będę za nią zakładała, bo jeszcze 10 zł mi nie oddała. Wiem, że to niewiele, ale wiem, że jest niesłowna. Na początku mi ich nie dawała, bo nie miała drobnych, potem miała chwilowy problem z gotówką, potem już nie pamiętała o pożyczce.
Sondrina, przepraszam, ale ilekroć coś piszesz o znajomych i ich dziwnych prośbach/zachowaniach to mam ochotę zapytać skąd ich wytrzasnęłaś dobrze, mi się wydaje, że często tu piszesz?

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości