|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
Ja bym radziła nie robienie żadnych szopek, przedstawień nie wiadomo czego.
Skoro chcecie podziekować, to podziękujcie w domowym zaciszu, po błogosławieństwie, tylko Wy i mama w przypadku Malwki lub chrzestnym w przypadku Małej Mi. |
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polecam zapoznać się z regulaminem. Reklama na wizażu jest płatna.
|
|
|
#603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#605 |
|
Przyczajenie
|
A co myślicie o takich koszach jako podziękowanie rodzicom?
Połączenie wina i Ferero Rocher. Ciekawa propozycja? |
|
|
|
|
#606 |
|
BAN stały
|
Moja przyszła teściowa to już nam powiedziała że nie życzy sobie takich szopek z podziękowaniami na pokaz
|
|
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja Wam polecam nasze prezenty
![]() Rodzicom daliśmy: 1. karafkę z życzeniami dla nich ( coś w deseń poniżej) http://eprezenty.pl/komplet_karafka_...n_,p,7120.html 2. taką jakby książkę w której w środku były życzenia, alkohol i kieliszki http://podarunkowo.pl/ksiazki-na-alk...a-zdrowia.html A dziadkom takie drewniane podziękowania z naszym zdjęciem http://allegro.pl/podziekowania-dla-...506957743.html Wszystko kupiliśmy na allegro, więc nie było super drogo, a powiem Wam, że naprawde wyglądało to ładnie. Nie mogę nic zarzucić wykonawcom. Do tego dorzuliliśmy kwiatki i wszystkim się podobało ![]() A same podziękowania mieliśmy z zerowym przygotowaniem, mówiliśmy co czujemy Wyszło dzięki temu śmiesznie bo ja np. powiedziałam, że dziękuję za to jak mnie wychowali, jaki mam charakter, bo ja lubie swój charakter :P
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysł nienajgorszy pod warunkiem, że z żywymi kwiatami, słodkościami w pudełeczku i z dobrym winem !!!
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
My daliśmy rodzicom takie czekoladki http://www.zaproszenia.com.pl/prod765,97
Super wyglądały a rodzice byli bardzo zadowoleni
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
My daliśmy rodzicom obrazy z dedykacjami
Uznaliśmy, że to bardziej sensowne, niż np. słodycze czy alkohol - bo po smakołykach szybko nie byłoby śladu, a obraz może im "towarzyszyć" do końca życia
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
u nass tez ciezka sytuacja,oboje nie mamy ojców i dlatego może po toaście weźmiemy nasze mamy i rodzenstwo i im podziekujemy. dla mam planujemy wręczyć dyplomy ukonczenia studiów rodzicielskich i moze cos takiego jak talony na wnuki(jak za czasów prl-u
. nie chcemy aby odbyło sie to przy gosciach na sali wiec rozwazamy tez opcję po błogosławieństwie...
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
tam gdzie pudełko mają w ofercie wszystko- zamawiasz całość tylko fotke przesyłasz mailem i już. Wyszło bardzo ładnie- polecam
|
|
|
#616 |
|
Przyczajenie
|
Doradźcie!
U nas podziękowania dla rodziców będą w zabawnej formie, najpierw zostanie przeprowadzone ślubowanie na teściów, po czym wręczymy rodzicom świadectwa ukończenia klasy rodzica i promocji do klasy teścia
i w związku z tym mam prośbę: jakie przedmioty mogłyby znaleźć się na takim świadectwie? Myślałam nad: rozpieszczanie, wpajanie zasad Dobrego Człowieka, przyuczanie do higieny w erze pieluch tetrowych itp. Jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jestem świeżo po zaręczynach, dopiero w fazie ofganizacji ślubu, ale czerpię z forum dużo inspiracji. Nie ukrywam, że mimo posiadania dużej rodziny, złożyło się tak, że śluby są u mnie dość mało popularne, dlatego mogę przeoczyć pewne zwyczaje...
Jak już wspomniałam, jestem dopiero w fazie wstępnych przygotowań( ślub za rok), ale staram się myśleć o wszystkim. Na pewno sporą inspiracją dla mnie będą poprzednie wypowiedzi Wizażanek dot. podziękowań i prezentów dla rodziców, jeszcze nie zdecydowałam co to będzie dokładnie, ale napewno chcialabym takie podziękowania przedstawić na piśmie ( czy to album, czy grawer na karafce, czy cokolwiek innego). Stąd moje pytanie. Co zazwyczaj należy tam zamieścić? Wiem, że to powinno płynąć z serca, ale bardzo ciężko przychodzi mi wyrażanie uczuć, a szczególnie na piśmie i w tłumie gości. Dlatego nie chciałabym aż tak osobiście do tego podchodzić ( oni i tak wiedzą, że bardzo ich kocham, mimo, że tego nie mówię). Pomożecie? |
|
|
|
|
#618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doradźcie!
Cytat:
to tylko kurz zbiera tak naprawdę (w moim odczuciu) - chyba, że faktycznie pasuje do wnętrza. Naszym rodzicom na stałe będą towarzyszyć zdjęcia z naszego ślubu (zamówimy u fotografa albumy z naszymi zdjęciami ślubnymi i plenerowymi, które podarujemy rodzicom) i wspomnienia, a w ramach podziękowań wolimy im dać coś co pomoże im się zrelaksować po tym szaleństwie - vouchery do spa, świece, dobry alkohol coś w tym guście.Cytat:
Dla naszych podziękowania na bank będą wzniosłą, wzruszającą chwilą, zapewne nie chcieliby tego typu "mało poważnych" atrakcji. Chyba, że jako dodatek do tradycyjnych, płynących z serca, szczerych podziękowań i uścisków (mam na myśli to, co im powiemy, a nie to co im damy).
|
||
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - więc jak najbardziej pasują i do wnętrz i do wydarzenia jakim jest ślub. Poza tym w naszych rodzinach obrazy nie funkcjonują jako "zbieracze kurzu", więc rodzice byli zachwyceni ![]() Uważamy, że to fajna pamiątka, która będzie mogła nawet przechodzić z pokolenia na pokolenie. Sami dostaliśmy od dziadka obraz, który moi dziadkowie dostali w młodości - i chociaż do tej pory w naszym wspólnym mieszkaniu nie wisiało nic na ścianach, to z wielką radością go powiesiliśmy (bardzo dużo dla nas taki prezent znaczy).
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-08-07 o 21:06 |
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz poszukać "gotowych" podziękowań, zobaczyć jakie tam są teksty i może coś Ci w oko wpadnie Moim zdaniem im skromniej, tym lepiej
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż ma tylko mamę, a moi rodzice są po rozwodzie ( w dodatku ojciec ma wredną drugą żonę
). Na allegro zamówiliśmy takie ręcznie wykonane "książki" z wierszem neutralnie zaczynającym się od słów "rodzice". Była piosenka "cudownych rodziców mam" i piękne bukiety dla mam. No i taniec w kółeczko. Ojciec chciał, żebym w tym uwzględniła też macochę, ale bez przesady...
|
|
|
|
|
#623 |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Popieram
|
|
#626 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#627 |
|
BAN stały
|
Do naszego ślubu jeszcze bardzo daleko - rok i 8 miesięcy, ale moja mama już poprosiła mnie, by nie dawać im żadnych dyplomów, oscarów, medali czy figurek, bo oni tego nienawidzą (mają dom urządzony w minimalistycznym stylu i jedyne co stoi na wierzchu to rośliny, które kochają) a jednocześnie jak robiłam kosze z podziękowaniami na dzień babci i dzień dziadka to powiedziała, że fajne, ale nie podoba jej się to jako podziękowanie na weselu
A z drugiej strony rodzice TŻta mają pełno takich straszków w mieszkaniu (nawet jakiegoś łabędzia origami, którego tż zrobił jak był dzieckiem), także... wspaniale. Wprawdzie wymyśliłam już co im kupić, ale muszę jeszcze to przedyskutować z TŻtem, z czym poczekam jeszcze dłuuugo dłuuugo, może wpadnie na lepszy pomysł
|
|
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam mega problem... zastanawialam sie nad jakimis statuetkami ale obawiam sie ze wlasnie bedzie taka sama reakcja jak u kolezanki powyzej
takze hmmm napewno rodzice dostana album skorzany ze zdjeciami ale co daj brak pomyslow pomocy...
|
|
#629 |
|
Przyczajenie
|
http://www.smaczajama.pl/sklep/pl/c/Kosze-prezentowe-slubne/55 proponuje coś takiego ;-)
Edytowane przez keczanka1 Czas edycji: 2012-09-17 o 15:18 |
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanów się czy sama chciałabyś dostać coś takiego od swojego dziecka / rodzica? Ja na pewno nie. Mam alergię na wszelkie bezużyteczne figurki / obrazki / inne kurzołapy które niczemu nie służą (oprócz tego że szpecą wnętrza / zagracają szuflady). Gdybym miała dostać podziękowanie w takiej formie, to 100 x bardziej wolałabym zwyczajne słowne "dziękuję za to że jesteś". Przynajmniej szczere i z serca, a nie na odczep się.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

- kilka dłubanek
03.08.2013' 

Pomysł nienajgorszy pod warunkiem, że z żywymi kwiatami, słodkościami w pudełeczku i z dobrym winem !!!

i w związku z tym mam prośbę: jakie przedmioty mogłyby znaleźć się na takim świadectwie? Myślałam nad: rozpieszczanie, wpajanie zasad Dobrego Człowieka, przyuczanie do higieny w erze pieluch tetrowych itp. Jakieś pomysły?
klik!
). Na allegro zamówiliśmy takie ręcznie wykonane "książki" z wierszem neutralnie zaczynającym się od słów "rodzice". Była piosenka "cudownych rodziców mam" i piękne bukiety dla mam. No i taniec w kółeczko. Ojciec chciał, żebym w tym uwzględniła też macochę, ale bez przesady...
, następnie było ślubowanie na dobrych teściów i dużo śmiechu, a na końcu goście zrobili kółeczko, dj puścił piosenkę Preludium-To dzięki Wam a my z rodzicami napiliśmy się szampana
takze hmmm
napewno rodzice dostana album skorzany ze zdjeciami ale co daj brak pomyslow pomocy...