![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Wczoraj i dziś mierzę się z Cristobalem od Kropki.
Niewątpliwie to piękny zapach, bardzo mi sie podoba zwłaszcza początek. Ale... potem pojawia się "druga fala" zapachu- łagodny, ale mocny przypływ ciepła- wanilia, jakieś przyprawy. Nie jest za słodki, jest lekko wytrawny, piękny. Na moim nadgarstku przypomina trochę drugą fazę Romy, choć jest mniej "zawiesisty". No i właśnie- ta ciepła fala jest piękna, szlachetna itd. ale jednak nie moja. Za dużo tego ciepła. I za dużo tych przypraw. Chyba jednak nie kupię, nie jestem przekonana, chociaż gdyby się trafiło sie jakieś 30 ml, to może? Od czasu do czasu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
testuję Emporio złote. No i po co ja je testuję? Już przeglądałam Allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Testowałaś edp czy edt
![]()
#545 |
Zakorzenienie
|
Cristobal EDT.
Dzisiaj weszłam na minutkę do Sephory i zobaczyłam nowy zapach Givenchy. Mam go na blotterku. Jest wybitnie niecharakterystyczny, raczej z lekkich, różowawych. Jest tak niecharakterystyczny, że zupełnie nie pamiętam, jak się nazywał, wiem tylko że flakonik był czerwonawy i kwadratowy. Czy któraś z was spotkałą się może z nim i była w stanie zapamiętać nazwę? Męczy mnie ta luka w mojej pamięci. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-01-27 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama byłam zdziwiona, że mi się nagle zapodobał, ale przeczytałam, że go używałaś i postanowiłam sprawdzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj Jean Paul Gaultier Classique; czuje sie jakby cały czas koło mnie krecił sie jakis mocno wyperfumowany facet; zdecydowanie sie nie polubimy z tym facetem... a na mojej przyjaciółce pachną bardzo ładnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba wiem już, co mnie w nich drażni - ta początkowa nuta proszku do prania i gruszki, oraz pojawiający się później akord, który zidentyfikowałam jako heliotrop (to chyba nie może być nic innego, aczkolwiek nie wiem, jak pachnie heliotrop), ale ten jest na szczęście przygaszony. Właściwie, jak już przetrzymam te pierwsze nuty, Emporio są całkiem całkiem, więc może zużyje do końca ten mój biedny, osamotniony flakonik ![]()
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Mira Bai.
Dzisiaj zrobiłam test ostateczny, na spokojnie... I przeżyłam lekki zawód. Nie wiem czemu, może przez nazwę i flakonik spodziewałam się orientu. A dostałam... no może po kolei. Zapach z kategorii przyjemnych, idealnie pasuje do nich słówko miły - jest właśnie taki... mało wyrazisty, ani mnie ziębi ani grzeje, nie zachwyca ale i nie odrzuca. A nie tego oczekuję po perfumach. Pierwsza nuta to na mojej skórze ananas z puszki. Nie wiem jakim cudem się przypałętał, w składzie go nie ma. Po chwili z ananasa robi się cała sałatka owocowa - z brzoskwiniami (też z puszki ![]() Pozostaje pytanie - co z tym orientem?... Jest, ale z przymrużeniem oka. To nie olejki, przyprawy i kadzidła; ale zapachowy tytoń do shishy, namiętnie palony przez mężczyzn w przyulicznych kafejkach krajów arabskich! Zapach bardzo intrygujący i zaskakujący. Mimo wszystko - nie mój. Edit: Masz babo placek, ja tu taki piękny opis szczeliłam, a ten niewdzięcznik zlandrynkowacił się na mnie jak głupi ![]()
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-01-28 o 00:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Solliden
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Wtajemniczenie
|
Chocolovers
Czego to ludzie nie wymyślą... ![]() Psiknęłam go na rękę i natychmiast powąchałam - dziwne, nie było perfum, ale odniosłam dziwne wrażenie, że tuż obok stoi kawał świeże, pulchne ciasto o głębokim, waniliowym aromacie. Zdębiałam, kiedy uświadomiłam sobie, że to właśnie Chocolovers ![]() ![]() Po pewnym czasie nuta ciasta ucieka z nadgarstka, pozostaje wanilia i wtedy jest już dla mnie akceptowalny.
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś wielgachny flakon z koreczkiem, zapach uwielbiałam - ale z czasem perfumy się zmieniły i uaktywniła się na mnie nutka a la "mocz pawiana"... Brrr, nigdy więcej. Zupełnie mi ten zapach nie leży ![]() Eiri...Ciiiicho, kusicielko... ![]()
![]() |
#553 | |
BAN stały
|
Cytat:
a może gdybym pokochała słodycz w perfumach, przestałabym być takim jamochłonem na słodycze jadalne?... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz tak myślę,ale kiedyś lubowałam się w takich aromatach. Ale rozumiem,że one podobają się niektórym osobom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
Promesse Cacharela
Na początku bardzo jeżynkowo, za dużo tych owoców, za słodko, choć nuta to ładna i nie męczyła mnie jakoś. Jaśmin mi też prześwitywał. Komentarz mamy "co tu tak ładnie pachnie?" ![]() Ale jednak nie lubię aż tak jeżyn, by się zafascynować. Choć ostatnia nuta jest bajeczna po prostu i niezwykle trwała. Byłyby idealny, gdy owe jeżyniki zastąpić czymś innym, a może jakoś złamać odrobinkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
L' Artisan - Bois Farine - duuuzo migdałow, a raczej olejku migdalowego, cynamon, przyprawy i papaya .. zapach wydaje sie byc "rozproszony", ma dziwną ziarnista frakture, unosi się jak pyłek w powietrzu... taki dziwaczny jakis, tłusty nawet wydaje sie byc
![]() ![]() Nie dla mnie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A swoją drogą też mam skręt do klasyków - Chanel 5 oczywiście, Caleche, Aromatics Elixir... Cytat:
![]()
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj testuję La Perla Blue. Ot taki odświeżacz, nic nadzwyczajnego po przetestowaniu trzech zapachów La Perla, dochodzę do wniosku, że tylko Charme wyróżnia się "czymś". Reszta zupełnie mi się nie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Belle de minuitdzięki Neonce
![]() ![]() Asja, tez dzieki kochanej Neonce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Testowałam dziś Belong... i długo myślałam skąd znam ten zapach. W końcu zaskoczyłam... toż to siostra bliźniaczka Miry Bai.
![]() Albo ja mam coś z nosem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Wtajemniczenie
|
Zmierzyłam się dzisiaj z Watch Micallef... Pokonało mnie, musiałam iść pod prysznic
![]() Testowałam też parę innych zapachów niszowych (Navigator, Rose Aoud, Ellenisia), ale tylko na blotterkach, więc to się jakby nie liczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Dziś dotarł do mnie tygrys deo i powiem wam, że to tygrys poprostu.
![]() Zapach identyczny, nie zauważyłam żeby był mniej intensywny - trwały niesamowicie, także miłośniczki Tygryska polujcie, bo różnica w cenie jest, a zapach ten sam czyli cudny. I do tego flakon bardzo piękny - cacuszko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
testowałam wczoraj ( i chciałam od razu napisac, ale forum mi padło - no ale zrobilam notatki
![]() Kingdom - prawidziwie królewski, szlachetny, cudownie sie w nim czułam, pieknie sie rozwijał z godziny na godzinę, tylko buteleczka brzydka - taki blaszak ![]() Aramis Always For Her - o mój boże ![]() ![]() na blotterkach - Słonika Kenzo - coś w nim jest, ale na sobie go nie wyobrazam; oraz Aqua Allegoria Orange Magnifica - taka oranżada w proszku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze jednak skrobiesz cos o nawigatorze ? Od dawa jestem ciekawa tego zapachu, skladem brzmi zachecajaco... skup sie, przypomij ![]() ![]() Watch to faktyczie zlepek slodyczy, dosc mozo skocentrowanej, ojelkowatej... sam kolor daje do mysleia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
Tak się złożyo, że na drodze mych myśliwskich wędrówek stanęła walcowata flaszka wypełniona ciemnoniebieską cieczą.
Na flaszce stało, że to Aqua di Parma Blu Mediterraneo, co specjalnie wiele nie wróżył ![]() W odpowiedzi BM wionęło na mnie owocową słodyczą wiodącą maglarski spór ze świeżuchowatą bryzą ![]() Potem rozwinął się aromat cukierka nadziewanego miękkim miąższem wąchanym przez foliowy papierek. A na końcu wyszedł sterany Angel, niecnie obrabowany z chłodnej, śmiercionośnej nutki, Abaddon pozbawiony miecza ![]() Rozczarowanie, nawet w skali AdP
#570 |
Zakorzenienie
|
Nawigator (Navegar) jest bardzo bardzo zielonym zapachem. Jeszcze bardziej zielony niż Premier Figuer.
Dla mnie na poczatku jest taki bulwiasto kłaczasty. Moje pierwsze skojarzenie to przekrojone łodygi kiełkujacego ziemniaka. W pożniejszych fazach robi sie dzrzewny ale nutka surowego kłacza pozostaje ![]() Napewno spodoba sie tym którym pooba sie Hiris Hermesa.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.