Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 21:59   #4561
Stace
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV

Jakiej grubości lokówką uzyskam taki efekt ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg katherine-pierce-the-vampire-diaries-26856507-900-606.jpg (63,5 KB, 33 załadowań)

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:17   #4562
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
Hmmm... Mam do wyboru pole dance albo pilates. Co Wy byście wybrały na moim miejscu?
pole dance bez zastanowienia ;D
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:19   #4563
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
5 dni temu nad zalewem ugryzła mnie chyba jakaś gigantyczna mucha albo inny owad, mam czerwony, piekący ślady na łydce. Strasznie mnie swędzi, staram się nie drapać. Czym mogę to smarować?
ja bym poszła do lekarza - u mojej mamy skończyło się antybiotykiem
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 22:30   #4564
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
5 dni temu nad zalewem ugryzła mnie chyba jakaś gigantyczna mucha albo inny owad, mam czerwony, piekący ślady na łydce. Strasznie mnie swędzi, staram się nie drapać. Czym mogę to smarować?
Pewnie tzw. końska mucha
Co do postu wyżej 0 uważam, że to przesada leciec z tym do lekarza. Fenstilem bym smarowała.
Stary 2012-07-26, 22:54   #4565
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
wolę się przemęczyć z jedną dziennie niż pięcioma. co prawda staje w gardle jak się połyka, ale lepiej tak, niż jakbym miała dostawać skrętu żołądka na widok pięciu. no i jeszcze ten smrodek - skrzyp wg mnie śmierdzi.
Ale to o drożdżach było chociaż i one niektórym nieprzyjemnie pachną. Nie przeszła by przez przełyk taka wielka, złóż se tę dzienną dawkę do kupy, masakra

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Czyli ja mam telefon z Java tak ? To OS co to znaczy ?

Wlasnie wiem ze na str Plusa jest, tylko ja mam stara taryfe ale juz znalazłam
Tak system operacyjny to Nokia OS (nie chciałam powtarzać znów całej nazwy ), a Java to platforma, na której chodzą gry i aplikacje.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny a ja mam takie pytanko do tych które się orientują. Ile mniej więcej zapłaciłabym za polecony priorytet pocztą polską do Holandii (waga ok. 200-300g.)? Bo ja się na tym nic a nic nie znam
Akurat dzisiaj sprawdzałam jakoś około 15zł.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 23:07   #4566
narcyzowa
Zakorzenienie

Jak to zrobić w Google Chrome, żeby po zamknięciu pojedynczej karty nie zamykała się przeglądarka, tylko włączała strona główna (w moim przypadku nowa karta)? Miałam tak w Operze i nie mogę się przyzwyczaić. Nie mogę tego znaleźć w ustawieniach.
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 23:12   #4567
eternitka
#etergirl

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Jak to zrobić w Google Chrome, żeby po zamknięciu pojedynczej karty nie zamykała się przeglądarka, tylko włączała strona główna (w moim przypadku nowa karta)? Miałam tak w Operze i nie mogę się przyzwyczaić. Nie mogę tego znaleźć w ustawieniach.
może to pomoże
http://graficonbiz.blogspot.com/2011...egladarki.html

Plan:
Droga do marzeń...
eternitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 23:18   #4568
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitka Pokaż wiadomość
Super, dzięki
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 23:34   #4569
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Polećcie mi jakiś dobry serial, naprawdę wciągający i raczej typowo babski. Za sobą mam seks w wielkim mieście, gotowe na wszystko, 90210, plotkare, miasto kocic
up
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 00:12   #4570
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
up
Grey's Anatomy? Friends?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 03:40   #4571
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
ten żel nie obciąża włosów?
Nie, nie obciąża . Sama się zdziwiłam, a włosy mam raczej cienkie i podatne na obciążenie. Z ilością nie przesadzać. Poleciła mi ją kręconowłosa.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 04:55   #4572
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Polećcie mi jakiś dobry serial, naprawdę wciągający i raczej typowo babski. Za sobą mam seks w wielkim mieście, gotowe na wszystko, 90210, plotkare, miasto kocic
jane by design, pretty little liars

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
"Jej szerokość Afrodyta" leci teraz na Polsacie, fajny serial

Dziewczyny a ja mam takie pytanko do tych które się orientują. Ile mniej więcej zapłaciłabym za polecony priorytet pocztą polską do Holandii (waga ok. 200-300g.)? Bo ja się na tym nic a nic nie znam
można tu sprawdzać ceny 15,30 wyszło, ale sprawdź sobie jeszcze raz
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 05:25   #4573
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Gilmore Girls (Kochane Kłopoty), One Tree Hill (Pogoda na miłość)
Obejrzałam oba kilkanaście razy. Są naprawdę wciągające

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2012-07-27 o 05:27
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:07   #4574
squirrelqa
Zakorzenienie

Hej
Miałyście styczność z tanimi odtwarzaczami MP3/MP4 z allegro? Takie noname do 100zł, wiele jest ich teraz na allegro. (np. taki http://allegro.pl/4gb-odtwarzacz-mp3...504669883.html )Myślałam żeby kupić i umilać sobie podróż ale obawiam się, że będzie strasznie krótka żywotność zarówno baterii jak ogólnie całego sprzętu. Mam rację? (na jakości dźwięku mi bardzo nie zależy, podobnie jak na wyświetlaczu).

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:26   #4575
karinkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Jakiej grubości lokówką uzyskam taki efekt ?
zalezy jakie masz wlosy, cienkie, grube, podatne na modelowanie, czy raczej sztywniaki rzuc okiem na metode, ktora sie zwie szesc pasm (albo osiem, nie jestem pewna), mojej kolezance wychodzi po tym wlasnie cos w tym stylu, bez znaczenia czy lokowka raczej z tych cienszych, czy grubszych. film wyjasniajacy co i jak znajdziesz na youtube

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Hej
Miałyście styczność z tanimi odtwarzaczami MP3/MP4 z allegro? Takie noname do 100zł, wiele jest ich teraz na allegro. (np. taki http://allegro.pl/4gb-odtwarzacz-mp3...504669883.html )Myślałam żeby kupić i umilać sobie podróż ale obawiam się, że będzie strasznie krótka żywotność zarówno baterii jak ogólnie całego sprzętu. Mam rację? (na jakości dźwięku mi bardzo nie zależy, podobnie jak na wyświetlaczu).
ja mam podobne urzadzonko, ale takie bez wewnetrznej pamieci, ktore wymaga dodatkowej karty, dostalam gdzies gratis. używam nawet czesto, jest wygodniejsze niz telefon, kiedy ide pobiegac, albo pojezdzic na rolkach. mam je juz z dwa lata i nadal sie trzyma niezle, wiec na trwalosc nie narzekam. nie wiem jak z bateria, bo staram sie go czesto podpinac do laptopa. w kazdym razie na dwie, czasem trzy godziny grania starczal spokojnie, nie wiem jak dluzej. najwiekszy mankament to jak dla mnie jakosc dzwieku, naprawde szalu nie robi

Edytowane przez karinkowa
Czas edycji: 2012-07-27 o 08:18
karinkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:28   #4576
ygerna
Zakorzenienie

w pracy mgr lub lic co jest najpierw? aneks czy załącznik?

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:32   #4577
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Hej

mam dokładnie taki jak ten na obrazku
mam go 3 miesiące i na razie nie narzekam- działa bezawaryjnie.
Jest o tyle dobry, że odtwarza każdy format (przedtem miałam mp3 znanej firmy i nie odbierał wszystkich- dosłownie mp3 zawieszała się na formacie, którego nie dotwarzała )

a jak długa jest podróż? czy na miejscu będziesz miała możliwość naładowania jej? bo nie ukrywam że w porównaniu z tamtym moim odtwarzaczem wypada słabo jeżeli chodzi o baterię wytrzyma Ci max 2 godziny ciągłego słuchania

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
najwiekszy mankament to jak dla mnie jakosc dzwieku, naprawde szalu nie robi

jakość dzwięku w 90% zależy od słuchawek
ja do tej mp3 miałam już chyba 4 pary słuchawek i najlepsze są te http://allegro.pl/sluchawki-douszne-...494250396.html jakość dzwięku super!

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:34   #4578
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Czy jeżeli studiowałam jakiś tam kierunek i teraz w październiku miałabym zacząć jego drugi rok, a chciałabym się przenieść na inną uczelnię do innego miasta (na ten sam kierunek), to musiałabym tam zaczynać z powrotem od 1 roku, czy normalnie kontynuacja na drugim roku?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:44   #4579
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
a jak długa jest podróż? czy na miejscu będziesz miała możliwość naładowania jej? bo nie ukrywam że w porównaniu z tamtym moim odtwarzaczem wypada słabo jeżeli chodzi o baterię wytrzyma Ci max 2 godziny ciągłego słuchania
Od biedy te 2 godziny wystarczą, tak będę miała gdzie naładować (ewentualnie będę do domu jeździła Polskim Busem, bo mają gniazdka pod siedzeniami ) A właśnie! Na tej aukcji jest przełączka ładująca przez USB i gniazdko zwykłe. Bez problemu działa? Nie zawsze ma się laptop pod ręką żeby tylko przez kabelek podładować, więc liczę na to, że będzie działała dobrze.

Cytat:
ja do tej mp3 miałam już chyba 4 pary słuchawek i najlepsze są te http://allegro.pl/sluchawki-douszne-...494250396.html jakość dzwięku super!
Też myślałam o kupnie innych słuchawek, bo domyślałam się, że te z zestawu są kiepskie. I nie chciałabym żeby cały autobus wiedział czego słucham (nawet gdy nie jest głośno ustawiona muzyka, to słuchawki wszystko "przepuszczaja" na zewnątrz, że się tak wyrażę). Jak jest z tymi, które podałaś na tej aukcji? A wygodne?

Dziękuję bardzo za odpowiedzi

Stary 2012-07-27, 08:50   #4580
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
pretty little liars, hellcats, hart of dixie, life unexpected

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:03   #4581
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
pretty little liars, hellcats, hart of dixie, life unexpected
Oglądam i polecam Choć ostatnio zaczyna mnie denerwować, bo jest strasznie poplątany
Stary 2012-07-27, 09:07   #4582
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Czy jeżeli studiowałam jakiś tam kierunek i teraz w październiku miałabym zacząć jego drugi rok, a chciałabym się przenieść na inną uczelnię do innego miasta (na ten sam kierunek), to musiałabym tam zaczynać z powrotem od 1 roku, czy normalnie kontynuacja na drugim roku?
Zależy od uczelni, ile przedmiotów Ci przepiszą. U nas dziewczyna z PB chciała się przenieść na PWr po pierwszym roku. Ale dziekan jej nie przepisał ani matematyki, ani algebry, ani fizyki więc znowu wylądowała na pierwszym roku.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Oglądam i polecam Choć ostatnio zaczyna mnie denerwować, bo jest strasznie poplątany
Ale ostatni odcinek był lekko przerażający Uwielbiam takie odcinki Choć też mnie denerwuje, bo nie wiem kim jest A., co zrobił Ezra, co zrobił Garret, co jest z Jenną i Moną

cudo <3
Stary 2012-07-27, 09:23   #4583
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Od biedy te 2 godziny wystarczą, tak będę miała gdzie naładować (ewentualnie będę do domu jeździła Polskim Busem, bo mają gniazdka pod siedzeniami ) A właśnie! Na tej aukcji jest przełączka ładująca przez USB i gniazdko zwykłe. Bez problemu działa? Nie zawsze ma się laptop pod ręką żeby tylko przez kabelek podładować, więc liczę na to, że będzie działała dobrze.

Też myślałam o kupnie innych słuchawek, bo domyślałam się, że te z zestawu są kiepskie. I nie chciałabym żeby cały autobus wiedział czego słucham (nawet gdy nie jest głośno ustawiona muzyka, to słuchawki wszystko "przepuszczaja" na zewnątrz, że się tak wyrażę). Jak jest z tymi, które podałaś na tej aukcji? A wygodne?

Dziękuję bardzo za odpowiedzi
ja teraz zobaczyłam, ze na tej aukcji jest zwykła ładowarka do kontaktu- ale bajer do mojej takiej nie było dołączonej

ja kupuje zawsze te słuchawki, bo i dobra jakość dźwięku, nie trzeszczą i fajne kolory mają dodatkowo są gumowe i nie wyślizgują się z ucha

obecnie mam jeszcze takie http://allegro.pl/sluchawki-memorex-...451338485.html przeznaczone są do uprawiania sportów- mają nauszny klips, który uniemożliwia wypadnięcie słuchawek podczas biegania te to są dopiero bajeranckie- bardzo głośne, ale... są tak skonstruowane, że nawet gdy masz muzykę na maxa to i tak słyszysz dzwięki z otoczenia, np. trąbienie samochodów, co zwiększa twoje bezpieczeństwo

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-27, 09:24   #4584
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ostatni odcinek był lekko przerażający Uwielbiam takie odcinki Choć też mnie denerwuje, bo nie wiem kim jest A., co zrobił Ezra, co zrobił Garret, co jest z Jenną i Moną
Ale mówisz o ostatnim odcinku 2 sezonu? Fakt, był nieco przerażający i ciekawy, ale od razu oglądnęłam następny W sumie nie wiem co myśleć. Z jednej strony jest wciągający i oglądając nie mogę zaprzestać na jednym odcinku, ale z drugiej strony zastanawiam się jak długo jeszcze można to ciągnąć, bo moim zdaniem powinno zacząć się coś już wyjaśniać a tu ciągle te kłamstwa Ale w sumie taki tytuł
Stary 2012-07-27, 09:25   #4585
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Najlepiej zapytać o wszytkie szczegóły u źródła, czyli na uczelni do której chciałabyś się przenieść. Powinna nastąpić kontynuacja studiów, z ewentualnym uzupełnieniem różnic programowych o ile takowe są. Wszystko zależy od tego jak wygląda program nauczania w obecnej szkole, a jak w nowej.

Dla pewności jak to wygląda na wybranej przez Ciebie uczelni zwróciłabym się z pytaniami właśnie tam. Może się okazać, że programy studiów mają różnice i wówczas ewentualna zgoda leży po stronie władz uczelni.

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-07-27 o 09:28
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:34   #4586
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz zobaczyłam, ze na tej aukcji jest zwykła ładowarka do kontaktu- ale bajer do mojej takiej nie było dołączonej

ja kupuje zawsze te słuchawki, bo i dobra jakość dźwięku, nie trzeszczą i fajne kolory mają dodatkowo są gumowe i nie wyślizgują się z ucha

obecnie mam jeszcze takie http://allegro.pl/sluchawki-memorex-...451338485.html przeznaczone są do uprawiania sportów- mają nauszny klips, który uniemożliwia wypadnięcie słuchawek podczas biegania te to są dopiero bajeranckie- bardzo głośne, ale... są tak skonstruowane, że nawet gdy masz muzykę na maxa to i tak słyszysz dzwięki z otoczenia, np. trąbienie samochodów, co zwiększa twoje bezpieczeństwo
Kurcze, to już nie wiem jakie słuchawki Ale coś wymyślę, popatrzę i kupię. Dziękuje bardzo za odpowiedzi

Haha, no ta przełączka śmieszna jest. Można osobno kupić na jakiejś innej aukcji za śmieszne pieniądze ( np. http://allegro.pl/ladowarka-sieciowa...474168405.html ) dlatego się zastanawiam czy to w ogóle będzie działać... Mam nadzieję!

Stary 2012-07-27, 09:38   #4587
karinkowa
Rozeznanie

Cytat:
racja, ale chodzilo mi o porownanie dzwieku na tych samych sluchawkach podpietych do tego odtwarzacza a dzwieku przy sluchaniu muzyki z telefonu czy laptopa

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Haha, no ta przełączka śmieszna jest. Można osobno kupić na jakiejś innej aukcji za śmieszne pieniądze ( np. http://allegro.pl/ladowarka-sieciowa...474168405.html ) dlatego się zastanawiam czy to w ogóle będzie działać... Mam nadzieję!
mam taka przy kablu do ladowania aparatu i dziala bez problemu
Stary 2012-07-27, 09:56   #4588
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Ale mówisz o ostatnim odcinku 2 sezonu? Fakt, był nieco przerażający i ciekawy, ale od razu oglądnęłam następny W sumie nie wiem co myśleć. Z jednej strony jest wciągający i oglądając nie mogę zaprzestać na jednym odcinku, ale z drugiej strony zastanawiam się jak długo jeszcze można to ciągnąć, bo moim zdaniem powinno zacząć się coś już wyjaśniać a tu ciągle te kłamstwa Ale w sumie taki tytuł
Nie, nie, s03e07
No właśnie. Wszystko się dalej gmatwa, nic nie jest wyjaśnione. Przestałabym oglądać, bo nie mam czasu, ale zawsze jest taka ciekawość co się wydarzy w tym odcinku Ciekawe ile sezonów pociągną...

cudo <3
Stary 2012-07-27, 10:08   #4589
Liiii
Zakorzenienie

dziewczyny może wy pomożecie. używam podkładu revlona 155 buff, chcialabym ton ciemniejszy ale nie wiem ktory to bedzie..
Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:12   #4590
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, s03e07
No właśnie. Wszystko się dalej gmatwa, nic nie jest wyjaśnione. Przestałabym oglądać, bo nie mam czasu, ale zawsze jest taka ciekawość co się wydarzy w tym odcinku Ciekawe ile sezonów pociągną...

Też się nad tym zastanawiam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości