Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 23:43   #3691
rudominka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
mamy podajace mleko HA,sa tu jakies?
mam pyta,jakie mleczko podajecie?bo my testujemy bebilon pepti,jak mala ma go w kaszce ok,zje,ale jak samo mleczko jej zrobie nie wypije,nie wiem czy jej nie smakuje czy co?
a nie mam tak kasy zeby kupowac kazd po kolei,to moze wy jakies mozecie polecic?

BTW szkoda ze nigdzie jakis probek nie mozna dostac

sorry pomylilam sie,pepti pila ok,a bebilon ha nie chce(nie wiem czy smak ma ten sam?)
Ja podawałam najpierw Nan Pro HA2, potem bebilon 2 zwykły. To HA było bardziej gorzkie od zwykłego, pepti podobno jest jeszcze bardziej gorzkie, ale osobiście nie próbowałam. Miałam próbki HA z Hippa i bebilonu - zgłosiłam się na ich stronach www i mi przysłali.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mamusie nadal podajecie wit D w kapsułkach?
Mi lekarz powiedział chyba w maju, żeby już nie podawać, tylko na spacery dużo chodzić. Więc nie podaję.

Oliveira - dużo zdrówka życzę, niech diabelstwo szybko przejdzie. Przy karmieniu piersią możesz też ibuprofen stosować, może bardziej pomoże.
Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
wiem wiem
ja mam taką książkę "Zdrowie kobiety" z 1974r a w niej same mądrości aż wyjęłam żeby dokładnie zacytowac :"...Od czasu do czasu zdarza się, że rodząca jest zupełnie wyczerpana już przy pierwszym bólu. Przeważnie jednak kobiety rodzą bez większego wysiłku, traktując poród jako zjawisko normalne. Niektóre chcą wyolbrzymić swoje przeżycia, zwłaszcza przed mężem czy przyjaciółką i czynią z siebie bohaterki. Tymczasem instnieje przesąd, że krzyczą w czasie porodu wówczas, gdy ojcem nie jest mąż."
Jest też rozdział o żywieniu niemowląt- też kosmos
Ja przy każdym kolejnym porodzie krzyczałam coraz więcej i głośniej

Przebił się pierwszy ząbek - taki prezent imieninowy dostałam
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 07:20   #3692
dominej
Raczkowanie

rudomianka brawo za ząbek

Mojej przebiły sie dwa na górze - więc teraz ciągle zgrzyta i rob śieszne minki 0 marszczu nosek i szczerzy swoje prawie całe 4 zęby

A tak w ogóle to witam w ten pochmurny poranek. Zapowiada sie kolejny deszczowy dzień....
Nocka średnia - pobudka o 1:30 na karmienie - dawno tak nie było.

Oli zdrówka życzę, żeby to choler...wo szybko minęło.

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 07:41   #3693
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

Mojej przebiły sie dwa na górze - więc teraz ciągle zgrzyta i rob śieszne minki 0 marszczu nosek i szczerzy swoje prawie całe 4 zęby
za ząbek. Przypomniałaś mi że miałam Was kiedyś pytać to to zgrzytanie tylko ciągle zapominam. Moja właśnie też czasem sobie zgrzyta zębami, myślicie że to normalne? Wyczytałam gdzieś że zęby to dla dziecka nowość i tak się po prostu bawi no ale są tez opinie że jak zgrzyta to ma robaki

Oli trzymaj się wiem co to za ból... mnie kiedyś złapało tak że do wc na czworaka szłam. Współczuję Ci bardzo

Witam
Ja też łączę się w bólu z mamusiami ząbkujących dzieciaków... Od kilku dni u nas masakra. Ta reguła że im później ząbki wychodzą tym bardziej boleśnie u nas się w 100% sprawdza, pierwsze 8 praktycznie niezauważalnie wyszło a dziewiąty nadrabia za wszystkie . Cała noc praktycznie nie przespana, jeszcze o mały włos by nam nie spadła z łóżka, ja już po prostu nie kontaktowałam nad ranem. Nie mam pojęcia jak ją nauczyć zasypiania w łóżeczku
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 07:57   #3694
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a moj jeszcze z pracy nie wrocil jesli cie to pocieszy drugi tydzien juz tak robi...

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

http://wezsietato.pl/15896 na poprawe humoru

p.s. glam to by mogla codziennie tam publikowac
taa moja Sonia kiedys zobaczyla tate siedzacego na kiblu i mowi do mnie "mamusiu tatus jest chyba dziewczynka bo siusia na siedzaco"

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Oli zdrowka
Stary 2012-07-27, 08:01   #3695
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
znalazlam stajnie 16km ode mnie gdize jazda kosztuje 25zl/h a nie 55zl/h jak w wiekszosci nawet Tz dzwonil i faktycznie tak tanio. W weekend jade testowac. Chociaz cena jest podejrzanie nisk... ale moze dlatego ze jazda bez instruktora
może to jakaś stara klacz, że tak tanio
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

dzień dobry
z rańca miałam jakiegoś pałera, a teraz mnie dopadła...miałam zrobić wcześniej obiad, wyciągnęłam składniki na ciasto i tak teraz wszystko leży w połowie roboty

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

wasze dzieci też tak lubią bawić się kapciami? moja chwila moment i już urzęduje w korytarzua wczoraj na 3 sek wyszłam do kuchni wodę nastawić, a ta pirnikiem zaczołgała się do łazienki i podziwiała jak się kręci w pralce pranie, a ja szukam dziecka...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:03   #3696
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Ja już też lece do wyrka żul mnie wku****gdzieś sobie pojechał, (kolejny dzień jego zmęczenia) boszz czemu mnie pokarałeś takim tempakiem
Baha a dopiero co na wyjeździe w skowronkach chodziłaś.. Aj ten tż A gdzie on tak wiecznie jeździ wieczorami? Powinien Ciebie odciążyć, a nie się włóczyć..

WITAM Z RANA

Tryskam humorem, jem tosta i popijam kawką Żyć nie umierać Pobudka 7:05, ale w nocy wstawałam podawać smoka, bo bobek się coś po 2 przebudził.

Oliveira zdróweczka! Bądz dzielna
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:03   #3697
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

Oli zdrówka życzę, żeby to choler...wo szybko minęło.
u nas tez chyba na gorze cos sie dzieje bo wczoraj Domino caly dzien jezykiem gore sprawdzal, cmokal i takie miny robil ze ja pekalam ze smiechu
Stary 2012-07-27, 08:07   #3698
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Witam
Ja też łączę się w bólu z mamusiami ząbkujących dzieciaków... Od kilku dni u nas masakra. Ta reguła że im później ząbki wychodzą tym bardziej boleśnie u nas się w 100% sprawdza, pierwsze 8 praktycznie niezauważalnie wyszło a dziewiąty nadrabia za wszystkie . Cała noc praktycznie nie przespana, jeszcze o mały włos by nam nie spadła z łóżka, ja już po prostu nie kontaktowałam nad ranem. Nie mam pojęcia jak ją nauczyć zasypiania w łóżeczku
Bidulko

Z zasypianiem nie pomogę, bo nasza od początku śpi u siebie. Tylko o 9 jak idzie w drzemke to leżę z nią na łóżku, głasiam po główce, ona się powala po mnie i zasypia. U nas obowiązkowo do zasypiania, nawet na spacerze, w ręku pieluszka do tulenia

Jak moja marudzi u siebie w łóżeczku czasami to ja siedzę obok łóżeczka
Stary 2012-07-27, 08:15   #3699
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

[/COLOR]wasze dzieci też tak lubią bawić się kapciami? moja chwila moment i już urzęduje w korytarzua wczoraj na 3 sek wyszłam do kuchni wodę nastawić, a ta pirnikiem zaczołgała się do łazienki i podziwiała jak się kręci w pralce pranie, a ja szukam dziecka...
gumowe laczki taty= najlepszy gryzak, bija na glowe zyrafke sophie
lubia tez moje skorzane buciki, chyba im smakuja
poza tym fascynujacy jest kosz na smieci...teraz juz smieci wisza na wieszaku bo chlopcy bez przerwy sie pozywiali z kosza...a to resztki ziemniaczkow z obiadu, lupinki od cebuli, splesniala truskawka co tam sobie wygrzebali
Stary 2012-07-27, 08:18   #3700
Oliveira79
Zadomowienie

witam się z rana z mniejszym bólem

dziękuję kochane za slowa otuchy pomogły, bo dzisiaj już lepiej jak tak dalej pójdzie to obejdzie się bez leków i odstawiania Małej

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Oliveira - dużo zdrówka życzę, niech diabelstwo szybko przejdzie. Przy karmieniu piersią możesz też ibuprofen stosować, może bardziej pomoże.

Przebił się pierwszy ząbek - taki prezent imieninowy dostałam
kurcze różnie słyszałam o ibuprofenie podczas kp i troche się boję brac wczoraj wziełam 4 tabl apapu jednorazowo i troche ból zelżał, więc na razie zostane przy paracetamolu

gratki za zębola (my nadal czekamy)

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej;35536695
A tak w ogóle to [B
witam w ten pochmurny poranek. Zapowiada sie kolejny deszczowy dzień....[/B]
Nocka średnia - pobudka o 1:30 na karmienie - dawno tak nie było.
a u nas juz 20 st i zapowiada się kolejny upalny

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:26   #3701
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
witam się wieczorowo
i w bólu
wczoraj wieczorem coś mi włazło w kregosłup (ale z Twoim tżem goldi nie mam nic wspólnego ) i jestem cała połamana
nie mogę chodzić, siedzieć, leżeć - bezustanny ból
myslałam że to korzonki, ale dr powiedział, ze nie - że to jakies zapalenie mięśni okołokręgoslupowych czy jakoś tak najgorsze że przy kp mogę tylko paracetamolem się wspomagać - ale on nic nie daje
kazałam mimo wszystko wypisać jakieś leki przeciwzapalne i przeciwbólowe - jak juz nie dam rady z bólu to odstawię młodą na jakiś czas i bedę odciagać, żeby laktacja nie zanikla, ale boje się, że po dluższej przerwie (dr powiedzial że leczenie moze potrwać nawet dwa tyg ) B. nie będzie juz chciała ssac kurcze coś czuje, że już po moim kp bo raczej samoistnie mi tak szybko nie przejdzie
póki co zapodałam sobie 4 apapy dopuszczalna dawka jednorazowa 2 tabl - jak nie pomoze to będę po ścianach chodzić bo naprawdę strasznie mnie boli
najgorsze, że nie mogę dźwigać więc nawet własnego dziecka na ręce nie mogę wziąć

i juz się chyba z wami dzisiaj pożegnam, bo z tego wszystkiego nie mam weny do pisania

buziole dla wszystkich solenizantek

coś mialam jeszcze napisać ale zapomniałam co nadrobiłam
o w morde sprawnosci zycze w takim razie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 08:30   #3702
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bahamadia_25 Pokaż wiadomość
oli bądź twartka a nie miętka Będzie dobrze!

Ja już też lece do wyrka żul mnie wku****gdzieś sobie pojechał, (kolejny dzień jego zmęczenia) boszz czemu mnie pokarałeś takim tempakiem
:d:d:d
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:01   #3703
saaraa_lub
Rozeznanie

Hej
Te zęby nas wykończą.
Oli ibuprofen działą dodatkowo przeciwzapalnie (paracetamol tylko p/bólowo,p/gorączkowo), można brac przy kp ale nie w dużych dawkach.
Mój tez uwielbia buty.
Olka ja całe zycie zgrzytałam zębami (robaków nigdy nie miałam).Wydaje mi sie,ze dla Maluchów to tez cos dziwnego,ze nagle cos w buźce jest i jeszcze mój sie czasem skaleczy w jezyk o te ostrza i wystawia,zeby pokazać
Boszsz a ja znowu zasmarkana przez te pyłki.
Upał.
aaa no i oczwywiscie kosz na smieci wczoraj też był na topie (u mojej mamy bo u nas nie widzi bo schowany w koszu cargo).A my głupie kupujemy cuda wianki do zabawy a naszym dzieciom tak nie wiele potrzebaot kawałek obierków z ziemniaków

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-27 o 09:03
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 09:52   #3704
glamourous
Zakorzenienie

no dokladnie...po co zabawki, zbedny wydatek

dziewczynki jedziemy z maluchami na weekend do lasu nad jeziorko
Stary 2012-07-27, 09:58   #3705
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
gumowe laczki taty= najlepszy gryzak, bija na glowe zyrafke sophie
lubia tez moje skorzane buciki, chyba im smakuja
poza tym fascynujacy jest kosz na smieci...teraz juz smieci wisza na wieszaku bo chlopcy bez przerwy sie pozywiali z kosza...a to resztki ziemniaczkow z obiadu, lupinki od cebuli, splesniala truskawka co tam sobie wygrzebali

Cytat:

upał to jeszcze pół bidy, ja się obawiam tego co będzie po...

jestem dumna z siebie, ciasto w piekarniku i tak sobie pomyślałam "no, ale się wyrobiłam yhym-hymm" patrzę a tu już prawie 10 czas brać się za obiad...czasami dobija mnie takie kwoczenie w domu... jutro city to sobie odbije i może jak będzie ciepło to do pizzy będzie ...
Stary 2012-07-27, 09:59   #3706
saaraa_lub
Rozeznanie

Pokszyfko wbijam sie do Ciebie na ciacho
Ty chyba kiedys pisałaś,że robisz piernik z jabłkami?Jak nie ma tam mleka mozesz przepis w klubie wrzucić?

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-27 o 10:04
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:09   #3707
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Ty chyba kiedys pisałaś,że robisz piernik z jabłkami?Jak nie ma tam mleka mozesz przepis w klubie wrzucić?
jo tyż

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

saara wiem ze buprofen przeciwzapalnie działa - poza ciążą i kp tylko tego uzywam, bo paracetamol srednio mi pomaga i może rzeczywiście zapodam sobie jutro z rana, bo w sumie Małą karmię juz tylko przed snem i w nocy

Stary 2012-07-27, 10:18   #3708
princessskaa
Wtajemniczenie

W niedzielę mamy chrzciny malutkiej. Rozważamy ile dać księdzu za udzielenie sakramentu. U nas kwota dowolna, nie ma minimalnej. Ile Wy płaciłyście?
Stary 2012-07-27, 10:19   #3709
smerfik0
Raczkowanie

piernik z jabłakmi, zaślinię się

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Princ my 100zł, tyle chcieli
Stary 2012-07-27, 10:19   #3710
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję kochane za slowa otuchy pomogły, bo dzisiaj już lepiej jak tak dalej pójdzie to obejdzie się bez leków i odstawiania Małej

Bardzo się cieszę, że lepiej się czujesz!
Stary 2012-07-27, 10:31   #3711
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

wasze dzieci też tak lubią bawić się kapciami? moja chwila moment i już urzęduje w korytarzua wczoraj na 3 sek wyszłam do kuchni wodę nastawić, a ta pirnikiem zaczołgała się do łazienki i podziwiała jak się kręci w pralce pranie, a ja szukam dziecka...

U Michała zaczeło się od kapci, teraz pozwala sobie z butami ale odkąd mamy chodzik buty mu nie straszne seses

Dobry

U Nas nocka super, bez pobódki na smoka spanie do 7

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Baha a dopiero co na wyjeździe w skowronkach chodziłaś.. Aj ten tż A gdzie on tak wiecznie jeździ wieczorami? Powinien Ciebie odciążyć, a nie się włóczyć..

Cofam to co powiedziałam, pojechał po część do auta którą zapomniał zbyt nerwowa jestem - tak wiem
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:32   #3712
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
W niedzielę mamy chrzciny malutkiej. Rozważamy ile dać księdzu za udzielenie sakramentu. U nas kwota dowolna, nie ma minimalnej. Ile Wy płaciłyście?
100zł
Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
zapraszam
w maminym przepisie jest mleko, a w tym co robiłam z książki siostry Anastazji nie ma, ale to ciacho wyszłoo takie bez szału...ja go wiecej nie bede robić, bo mam lepsze przepisy.chociażby to mamine
Stary 2012-07-27, 10:36   #3713
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

U Nas 32 st w cieniu skwar jak nie wiem .

Rudomirko za kiełka i dużo zdrówka z okazji imienin
Stary 2012-07-27, 10:37   #3714
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
U Michała zaczeło się od kapci, teraz pozwala sobie z butami ale odkąd mamy chodzik buty mu nie straszne seses

Cofam to co powiedziałam, pojechał po część do auta którą zapomniał zbyt nerwowa jestem - tak wiem
No i jak ten chodzik się sprawuje? Nie martwisz się o stawy małego? Bo ja przeciwna jestem, ale chyba pomocny taki sprzęcior?

Nerwusku Ale nie przejmuj się, nie tylko Ty tak masz
Stary 2012-07-27, 10:38   #3715
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
no dokladnie...po co zabawki, zbedny wydatek

dziewczynki jedziemy z maluchami na weekend do lasu nad jeziorko

wypad na pewno się uda, piękna pogoda ma być. My jutro od rana na wsi z tżem, gril, basen, schłodzone piwko ()

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-07-27 o 10:51
Stary 2012-07-27, 10:45   #3716
owieczka86
Zadomowienie

wariateczka88 ja kupiłam taki gryzak http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...428624760.html

princessskaa
ja podaję surowe jabłuszko od mamy z ogródka muszę z marchewką spróbować

witam... u mnei humor do dupy,wszytsko mnei w☠☠☠☠ia nie mam na nic czasu,
usypialam młodego 20minut a on wstał po 5minutach :/ już nic w domu nie zrobie...
tż mnie neisamowicie w☠☠☠☠ia,mam go dość nic mi w domu nei pomoże tylko jeszcze większy ☠☠☠☠☠☠☠nik zrobi,mam problemy z tatą.... i w ogóle jest hujnia z grzybnią ....
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:53   #3717
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Dawałam 200 lub 300 nie pamiętam, teraz wiem, że to głupota, no ale poszło

Princ, fajny avatar

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
No i jak ten chodzik się sprawuje? Nie martwisz się o stawy małego? Bo ja przeciwna jestem, ale chyba pomocny taki sprzęcior?

Nerwusku Ale nie przejmuj się, nie tylko Ty tak masz

Wiem, kamień z serca, że nie jestem sama

Chodzik ponoć ma dobre opinie, ja z kolei słyszałam źle o skoczu, że obciąża stawy... tak czy siak jest super. Mogę spokojnie posprzątać, ugotować czy zrobić sobię śniadanie, bo Mimi zajmuje sie poznawaniem mieszkaia na wysokosci stania

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
wariateczka88 ja kupiłam taki gryzak http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...428624760.html

princessskaa ja podaję surowe jabłuszko od mamy z ogródka muszę z marchewką spróbować

witam... u mnei humor do dupy,wszytsko mnei w☠☠☠☠ia nie mam na nic czasu,
usypialam młodego 20minut a on wstał po 5minutach :/ już nic w domu nie zrobie...
tż mnie neisamowicie w☠☠☠☠ia,mam go dość nic mi w domu nei pomoże tylko jeszcze większy ☠☠☠☠☠☠☠nik zrobi,mam problemy z tatą.... i w ogóle jest hujnia z grzybnią ....

Właśnie otakim gryzaku myślałam

Olej sprawę, rób swoje, a jak tż zobaczy, że radzisz sobie bez niego i jeszcze masz uśmiech na twarzy to się zmieni
Stary 2012-07-27, 10:56   #3718
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo się cieszę, że lepiej się czujesz!

Stary 2012-07-27, 10:56   #3719
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie otakim gryzaku myślałam

Olej sprawę, rób swoje, a jak tż zobaczy, że radzisz sobie bez niego i jeszcze masz uśmiech na twarzy to się zmieni
niestety chyba nie ... ostatnio mu powiedziałam ze nie jest mi do niczego potrzebny że świetnie sobie radzę bez jego pomocy... myślałam że da mu to coś do myślenia ale niestety nie...

u nas gryzaczek świetnie się sprawdza Fifi lubi jeść jabłuszko i przynajmniej się soku napije, ale trzeba mu trzymać gryzaka...

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-07-27 o 10:57
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 10:58   #3720
princessskaa
Wtajemniczenie

Baha fajne plany na sobotę My nad jezioro z teściową, malutką i bratem tż pojedziemy Tż o 10 wyjdzie z roboty, żeby trochę nad wodą się porelaksować Sobotni wieczór spędzimy w kościele na spotkaniu przed chrztem.. Ale może będzie miło?

Wiecie, ja to chyba jestem jakaś dziwna. Wiem, że nie powinnam, a mimo wszystko stresuję się tym chrztem. Wyjście jakieś publiczne na środek kościoła mnie stresuje.. Na ślubie kościelnym chyba bym mogła stracić przytomność z nerwów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości