|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
Mi lekarz powiedział chyba w maju, żeby już nie podawać, tylko na spacery dużo chodzić. Więc nie podaję. Oliveira - dużo zdrówka życzę, niech diabelstwo szybko przejdzie. Przy karmieniu piersią możesz też ibuprofen stosować, może bardziej pomoże. Cytat:
![]() Przebił się pierwszy ząbek - taki prezent imieninowy dostałam
|
||
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
rudomianka brawo za ząbek
![]() Mojej przebiły sie dwa na górze - więc teraz ciągle zgrzyta i rob śieszne minki 0 marszczu nosek i szczerzy swoje prawie całe 4 zęby ![]() A tak w ogóle to witam w ten pochmurny poranek. Zapowiada sie kolejny deszczowy dzień.... Nocka średnia - pobudka o 1:30 na karmienie - dawno tak nie było. Oli zdrówka życzę, żeby to choler...wo szybko minęło.
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za ząbek. Przypomniałaś mi że miałam Was kiedyś pytać to to zgrzytanie tylko ciągle zapominam. Moja właśnie też czasem sobie zgrzyta zębami, myślicie że to normalne? Wyczytałam gdzieś że zęby to dla dziecka nowość i tak się po prostu bawi no ale są tez opinie że jak zgrzyta to ma robaki ![]() Oli trzymaj się wiem co to za ból... mnie kiedyś złapało tak że do wc na czworaka szłam. Współczuję Ci bardzoWitam Ja też łączę się w bólu z mamusiami ząbkujących dzieciaków... Od kilku dni u nas masakra. Ta reguła że im później ząbki wychodzą tym bardziej boleśnie u nas się w 100% sprawdza, pierwsze 8 praktycznie niezauważalnie wyszło a dziewiąty nadrabia za wszystkie
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Oli zdrowka
|
|
#3695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry z rańca miałam jakiegoś pałera, a teraz ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- wasze dzieci też tak lubią bawić się kapciami? moja chwila moment i już urzęduje w korytarzu a wczoraj na 3 sek wyszłam do kuchni wodę nastawić, a ta pirnikiem zaczołgała się do łazienki i podziwiała jak się kręci w pralce pranie, a ja szukam dziecka...
|
||
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie on tak wiecznie jeździ wieczorami? Powinien Ciebie odciążyć, a nie się włóczyć.. ![]() WITAM Z RANA ![]() Tryskam humorem, jem tosta i popijam kawką Żyć nie umierać Oliveira zdróweczka! Bądz dzielna |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez chyba na gorze cos sie dzieje bo wczoraj Domino caly dzien jezykiem gore sprawdzal, cmokal i takie miny robil ze ja pekalam ze smiechu
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z zasypianiem nie pomogę, bo nasza od początku śpi u siebie. Tylko o 9 jak idzie w drzemke to leżę z nią na łóżku, głasiam po główce, ona się powala po mnie i zasypia. U nas obowiązkowo do zasypiania, nawet na spacerze, w ręku pieluszka do tulenia ![]() Jak moja marudzi u siebie w łóżeczku czasami to ja siedzę obok łóżeczka
|
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubia tez moje skorzane buciki, chyba im smakuja ![]() poza tym fascynujacy jest kosz na smieci...teraz juz smieci wisza na wieszaku bo chlopcy bez przerwy sie pozywiali z kosza...a to resztki ziemniaczkow z obiadu, lupinki od cebuli, splesniala truskawka co tam sobie wygrzebali
|
|
#3700 | ||
|
Zadomowienie
|
witam się z rana
dziękuję kochane za slowa otuchy jak tak dalej pójdzie to obejdzie się bez leków i odstawiania Małej ![]() Cytat:
wczoraj wziełam 4 tabl apapu jednorazowo i troche ból zelżał, więc na razie zostane przy paracetamolu gratki za zębola (my nadal czekamy)---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawnosci zycze w takim razie
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Te zęby nas wykończą. Oli ibuprofen działą dodatkowo przeciwzapalnie (paracetamol tylko p/bólowo,p/gorączkowo), można brac przy kp ale nie w dużych dawkach. Mój tez uwielbia buty. Olka ja całe zycie zgrzytałam zębami (robaków nigdy nie miałam).Wydaje mi sie,ze dla Maluchów to tez cos dziwnego,ze nagle cos w buźce jest i jeszcze mój sie czasem skaleczy w jezyk o te ostrza i wystawia,zeby pokazać ![]() Boszsz a ja znowu zasmarkana przez te pyłki. Upał. aaa no i oczwywiscie kosz na smieci wczoraj też był na topie (u mojej mamy bo u nas nie widzi bo schowany w koszu cargo).A my głupie kupujemy cuda wianki do zabawy a naszym dzieciom tak nie wiele potrzeba ot kawałek obierków z ziemniaków
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-27 o 09:03 |
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie...po co zabawki, zbedny wydatek
![]() dziewczynki jedziemy z maluchami na weekend do lasu nad jeziorko
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
upał to jeszcze pół bidy, ja się obawiam tego co będzie po... ![]() jestem dumna z siebie, ciasto w piekarniku i tak sobie pomyślałam "no, ale się wyrobiłam yhym-hymm" patrzę a tu już prawie 10 ...czasami dobija mnie takie kwoczenie w domu... jutro city to sobie odbije i może jak będzie ciepło to do pizzy będzie |
|
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
Pokszyfko wbijam sie do Ciebie na ciacho
![]() Ty chyba kiedys pisałaś,że robisz piernik z jabłkami?Jak nie ma tam mleka mozesz przepis w klubie wrzucić? Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-27 o 10:04 |
|
|
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- saara wiem ze buprofen przeciwzapalnie działa - poza ciążą i kp tylko tego uzywam, bo paracetamol srednio mi pomaga i może rzeczywiście zapodam sobie jutro z rana, bo w sumie Małą karmię juz tylko przed snem i w nocy
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
W niedzielę mamy chrzciny malutkiej. Rozważamy ile dać księdzu za udzielenie sakramentu. U nas kwota dowolna, nie ma minimalnej. Ile Wy płaciłyście?
|
|
|
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
piernik z jabłakmi, zaślinię się
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Princ my 100zł, tyle chcieli
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Michała zaczeło się od kapci, teraz pozwala sobie z butami ale odkąd mamy chodzik buty mu nie straszne sesesDobry U Nas nocka super, bez pobódki na smoka spanie do 7 ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Cofam to co powiedziałam, pojechał po część do auta którą zapomniał zbyt nerwowa jestem - tak wiem
|
||
|
|
|
#3712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w maminym przepisie jest mleko, a w tym co robiłam z książki siostry Anastazji nie ma, ale to ciacho wyszłoo takie bez szału...ja go wiecej nie bede robić, bo mam lepsze przepisy.chociażby to mamine
|
||
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nerwusku
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypad na pewno się uda, piękna pogoda ma być. My jutro od rana na wsi z tżem, gril, basen, schłodzone piwko ( )
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-07-27 o 10:51 |
|
|
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
wariateczka88 ja kupiłam taki gryzak http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...428624760.html
![]() princessskaa ja podaję surowe jabłuszko od mamy z ogródka muszę z marchewką spróbować ![]() witam... u mnei humor do dupy,wszytsko mnei w☠☠☠☠ia nie mam na nic czasu, usypialam młodego 20minut a on wstał po 5minutach :/ już nic w domu nie zrobie... tż mnie neisamowicie w☠☠☠☠ia,mam go dość nic mi w domu nei pomoże tylko jeszcze większy ☠☠☠☠☠☠☠nik zrobi,mam problemy z tatą.... i w ogóle jest hujnia z grzybnią ....
|
#3717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawałam 200 lub 300 nie pamiętam, teraz wiem, że to głupota, no ale poszło ![]() Princ, fajny avatar ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Wiem, kamień z serca, że nie jestem sama Chodzik ponoć ma dobre opinie, ja z kolei słyszałam źle o skoczu, że obciąża stawy... tak czy siak jest super. Mogę spokojnie posprzątać, ugotować czy zrobić sobię śniadanie, bo Mimi zajmuje sie poznawaniem mieszkaia na wysokosci stania ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Właśnie otakim gryzaku myślałam Olej sprawę, rób swoje, a jak tż zobaczy, że radzisz sobie bez niego i jeszcze masz uśmiech na twarzy to się zmieni
|
|||
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas gryzaczek świetnie się sprawdza Fifi lubi jeść jabłuszko i przynajmniej się soku napije, ale trzeba mu trzymać gryzaka...
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-07-27 o 10:57 |
|
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha fajne plany na sobotę
My nad jezioro z teściową, malutką i bratem tż pojedziemy Sobotni wieczór spędzimy w kościele na spotkaniu przed chrztem.. Ale może będzie miło? ![]() Wiecie, ja to chyba jestem jakaś dziwna. Wiem, że nie powinnam, a mimo wszystko stresuję się tym chrztem. Wyjście jakieś publiczne na środek kościoła mnie stresuje.. Na ślubie kościelnym chyba bym mogła stracić przytomność z nerwów |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

aż wyjęłam żeby dokładnie zacytowac :"...Od czasu do czasu zdarza się, że rodząca jest zupełnie wyczerpana już przy pierwszym bólu. Przeważnie jednak kobiety rodzą bez większego wysiłku, traktując poród jako zjawisko normalne. Niektóre chcą wyolbrzymić swoje przeżycia, zwłaszcza przed mężem czy przyjaciółką i czynią z siebie bohaterki. Tymczasem instnieje przesąd, że krzyczą w czasie porodu wówczas, gdy ojcem nie jest mąż." 

wiem co to za ból... mnie kiedyś złapało tak że do wc na czworaka szłam. Współczuję Ci bardzo
drugi tydzien juz tak robi...

a wczoraj na 3 sek wyszłam do kuchni wodę nastawić, a ta pirnikiem zaczołgała się do łazienki i podziwiała jak się kręci w pralce pranie, a ja szukam dziecka...

) B. nie będzie juz chciała ssac 

...czasami dobija mnie takie kwoczenie w domu... jutro city to sobie odbije