![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam wczoraj na obiad gotowaną kapuchę kiszoną do ziemniorków. Dziś przyłapałam Srajtka jak wypijał z gara tę kapuścianą wodę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Kochana mordeczka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piękny puszek z niego ![]() ![]() dziewczyny przed chwilą przyszła do mnie Nensi i zaczęła miauczeć zebym zwróciła na nią uwagę ![]() ![]() ![]()
Nensi 22.09.11 ![]() ![]() 6.08.2014r. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lenka 91 Czas edycji: 2012-07-26 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Mam na myśli to, że w schronisku pewnie nie było mu idealnie, na pewno nie tak jak w domku
![]() ![]()
![]() |
#575 | |
Raczkowanie
|
Malla, nie wiem jaka była przyczyna oddania kociaka - podałam Wam wersję, która została mi przedstawiona. W uszkach było troszkę kurzu i wydzieliny, przetarłam, przemyłam i jest ok. Może dziś wieczorkiem albo jutro do veta się wybierzemy, bo póki co konto pustką świeci (czekam na przelew). Czy w umowie jest coś o przekazaniu/sprzedaniu to nie wiem, będę musiała przeczytać dokładnie. Według rodo data urodzenia to 03.04, więc wychodzi prawie 5 msc jak w mordę strzelił - albo to ze mnie taka ynteligientka i liczyć nie potrafię...
Cytat:
Miskaa, przy Twoim rudzielcu moja Koko wyglądałaby jak noworodek!!! ![]() Kisame, Leoś jest piękny ![]() ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-27 o 06:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
anty_lopka nie chcę go na razie męczyć groomerem
![]() ![]() laski, on ma strupy pod mordką na brodzie - nie mam pojęcia co mu się stało, nawet nie chcę wiedzieć jakiej krzywdy musiał już w życiu doświadczyć ![]() dostałam Skingel to smarowania bródki, mogłybyście mi powiedzieć jak często go stosować? I czy nic się nie stanie jeśli on sobie wyliże ten preparat? Czy go pilnować? W schronisku mówili mi o tym, ale byłam tak przejęta tą adopcją że nawet nie pomyślałam żeby to sobie zapisać a teraz już mi się wszystko pomieszało i wolę zapytać... Drugie pytanie jakie mam do Was kochane to pasta przeciw zbieraniu się włosów w żołądku i jelitach. Otrzymałam Bezo-pet. Jednak już się kończy, i widzę że kosztuje 40-50zł. Ale znalazłam http://www.super-zoo.pl/index.php?p1...a-100g-tx-4220 Myślicie że mogę zastąpić tym? Czy to raczj nic nie da i jednak zaopatrzyć się w kolejne opakowanie bezo-petu? ![]() I ostatnia sprawa to przemywanie oczek specjalnym płynem/borasolem - raz czy dwa razy dziennie? ![]()
3.06.2010 ![]() Jeśli coś kochasz, puść to wolno -jeśli wróci, jest Twoje, -jeśli nie, nigdy Twoim nie było. Paulo Coelho UBRANIA I KOSMETYKI!!! Edytowane przez Kisame Czas edycji: 2012-07-27 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbyś mogła sprawdzić i dac znac, byloby super. Jestem ciekawa, czy hodowca zabezpieczył swoję kocię. Możesz z hodowcą też sie skontakować i powiedzieć co i jak A jeszcze bardziej ciekawi mnie jaka organizacja wystawiła rodowód?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 |
Raczkowanie
|
Motylku, rodowód wystawiła SWKiPR, natomiast w umowie zapisu dotyczącego dalszej sprzedaży/przekazania nie ma. Jest tylko paragraf cytuję: "Sprzedający zrzeka się wszelkich praw do kota na rzecz Kupującego". Jeśli chcesz mogę Ci na pw podać nazwę tej hodowli i będziesz mogła poszukać sobie o nich info. Mogę też przepisać Ci tą umowę i sama zobaczysz, czy jest tam coś takiego (bo ja, biedne dziecię, nie znam się...).
Kisame, my stosujemy pastę Malt-Soft z Gimpet'u. Jest dobra, Celina chętnie ją zjada. I duże opakowanie wystarcza na długo ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-27 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
anty_lopka faktycznie jest 2x tańsza
![]() ![]() Bezo-pet Leonardowi bardzo smakuje, ale wolałabym coś tańszego jednak ![]() Podajesz to 2razy w tyg czy częściej/rzadziej? |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż sprawdziłam rodowód Horusa - wystawiony przez Polską federację Felinologiczna Felis Polonia.
"Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick Mój facebook ![]() Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2012-07-27 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skontaktuj się z hodowlą, sprawdzisz czy to jacyś ludzie do dogadania się, poproś o ostatnie zdjęcia małej. Cytat:
Zawsze możesz zadzwonić do schroniska i powiedzieć, że zgubiłaś kartkę z zapisanym "dawkowaniem". Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-07-27 o 09:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
i wszystko jasne, to pseudo
![]() tak mi własnie kilka rzeczy nie pasowało i obawiałam sie wlasnie SWKiPR ![]() a umowę mozesz przesłać na PW albo mailem skan, jestem ciekawa jaką mają
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to się liczy pełne miesiące, czyli jak urodziła się 3 kwietnia, to 3 maja miała miesiąc, 3 czerwca dwa, 3 lipca trzy I teraz 3 sierpnia będzie miała 4 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym też wiele oddała, żeby moja Kicia chciała się miziać. ale niestety...wszelkie próby tulenia i całowania zawsze kończą się wyrywaniem. No chyba, że sama ma ochotę co się rzadko zdarza...bardzo rzadko...to wtedy jest najukochańszym kotem na świecie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
Motylku, skanera niestety nie mam - przepiszę ręcznie i wyślę na pw. Mi też ten rodowód z SWKiPR nie pasował, zwłaszcza cena za kocię "rasowe" (550 zł). Ale to nie ja ją kupiłam, nie ja wspomogłam pseudo. Po prostu przygarnęłam malucha.
Andriejewna, nawet jeśli ja źle liczyłam ![]() Malla, żadne konkursy, wystawy, czy inne stresogeny mi nie w głowie. Chciałam kociaka, trafiłam na takiego. Gdyby nie Koko, wzięłabym dachowca lub inną bidę ![]() ![]() Iwona, rodowód Celiny wystawiony jest przez Stowarzyszenie Koty Rasowe - Członek World Cat Federation, podane są dane do 5 pokolenia wstecz (imiona, kolory, nazwy hodowli). Natomiast w "rodowodzie" Koko podani są tylko rodzice, dalej nic. Kisame, ja pastę Malt podaję raz w tygodniu, ponieważ Celina jest kotem raczej krótkowłosym, ale puchatym. Poza tym wyczesuję ją furminatorem.
#586 |
Nie depcze krokusów
|
Czy oni znają definicję rodowodu?
![]()
![]() |
#587 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że Pan dowiedział się w Związku, że Koko jednak nie jest "rasowa" i dlatego ją oddał...
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Kurczę, muszę zmienić Małej imię... To zupełnie do niej nie pasuje... Polecacie coś?
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-27 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Kazar Lady
|
Kryśka
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Nie depcze krokusów
|
Może coś rosyjskiego?
![]()
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie jednak miesiąc dla młodego kotka to całkiem sporo, to zwróciłam na to uwagę. Na kocich "rozmiarówkach" ( ![]() ![]() EDIT: Zapomniałam dodać, że ja bym ją ochrzciła Balbinką ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-07-27 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jest zupełnie inna i przede wszystkim zabezpiecza malucha. ludzie niestety często dają sie nabrać na rodowody SWKiPR i więcej szkody niż pożytku z tej ustawy ![]()
![]() |
#593 | |||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Fajny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() E, pamiętam daty zakupu nimf i wyklucia- aczkolwiek po takim czasie myli mi się złożenie jajka z wykluciem ![]() Ja do dat jestem dobra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
W dniu wzięcia persa moje nie były kastrowane i nie było źle, więc ... ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Jak dam radę popatrzę w książkach. A na necie nic nie pisze o tym? ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zdawaj relacje jak tam kotki. Jak widać, sporo osób potrzebuje co jakiś czas rady na temat dokacania ![]()
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
Miskaa, Krysia odpada w przedbiegach - mam teściową Krystynę
![]() Malla, też o tym myślałam. Zwłaszcza, że uwielbiam Rosję i jej kulturę (a szczególnie rusko disco ![]() ![]() ![]() Jejku, ona jest taka kochana... Jak tylko zauważy, że Celinki nie ma w pobliżu to leci na ręce, na kolana, włazi na ramię lub na piersi i barankuje z całych sił, mruczy jak maleńki motorek, ociera się łepkiem i całą sobą... Ale jeszcze płacze za mamusią, bo gdy zostaje sama, nawet na chwilkę, to płacze. A wystarczy się odezwać i już leci ile sił w łapkach ![]()
#595 | |
|
Cytat:
![]() |
#596 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
|
Dobrze by było odwrócić w momencie agresji uwagę kotów: rzucić coś na podłogę itd.
#598 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia, ale jest fantastycznym miziakiem. A jej pyszczek, dość długi i ostry nosek, w porównaniu do lekko płaskiej mordki Celinki, przyprawia mnie o śmiech
![]() ![]() ![]()
#599 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
a ona miauczy? bo mój tylko w sytuacjach bardzo bardzo skrajnych wydobywa z siebie głos i to nie jest miauk taki jak inne koty tylko taki cichy ![]() a do jakiegoś 3-4 miesiąca była tylko wizja bez fonii ( syczenie w takim wykonaniu do tej pory mnie rozbraja) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
|
Koko ma podobne umaszczenie do kocura mojej babci :
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.