|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Choco
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dobry, dobry
![]() A my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień, a tym samym 7 miesiąc i III trymestr ! ![]() Kraven, dla Ciebie i dla Jasia wielkie gratulacje z okazji naszego święta!!! Anesh, mocno trzymam kciuki za Was!!! Coco, wszystkie najlepszego na Nowej Drodze Życia Niegrzeczna, Konczita gratuluję rozpoczętych tygodni
|
#1953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Anesh kciuki zaciśnięte Choco wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i każdego wspólnego dnia wiele miłości Wczoraj miałam wizytę,szyjka ma niecałe 2 cm ale na szczęście trzyma jeszcze więc się uspokoiłam,następną wizytę mam 17,08 to będzie 35 tydzień wtedy mam mieć pobierane wymazy z pochwy do porodu. Coraz więcej myślę o porodzie ale staram się tylko pozytywnie oswajać z tą myślą i mam nadzieję ze dam radę. W nocy nawiedził mnie skurcz,był dość silny i przeszywający a brzuch miałam jak z cegły,przstraszyłam się ale na szczęscie nie powtórzyło się to więcej. Właśnie powiesiłam na balkonie ostatnie pranie Zuzki,komoda czeka już gotowa,jeszcze muszę pokoik ogarnąć i mogę spokojnie czekać na naszą księżniczkę. Dzisiaj też spakuję torbę do szpitala,wolę mieć ją pod ręką,brakuje mi tylko parę drobiazgów z apteki i to wszystko. Po wózek jedziemy za 2 tygodnie Już się nie mogę doczekać. A teraz spadam sprzątać łazienkę bo wygląda jakby tajfun przeszedł. ![]() Miłego dnia kochane mamusie i brzuszki ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535]dołączam się do kciuków za anesh
super było.przyjaciel mojego męza popłynął z taka przemowa że wszyscy płakali ze wzruszenia.oczywiscie tesciówka sie nie popisała ale tego sie akurat spodziewałam.cudnie było Gratulacje i wszystkiego co najpiękniejsze na nowej drodze życia
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że od jakiegoś czasu też mam jakieś niepokojące objawy w nocy. Mianowicie budzę się z bardzo twardym brzuchem, a po prawej stronie mam jakby wystającą kulę. Początkowo myślałam, że to Antoś po prostu tak się układa w śnie i to co wystaje to jakaś część jego ciałka. Jednak od jakiś 2-3 dni budzę się z tą "kulą" i lekkim bólem. Dopiero jak wstanę, przejdę się do łazienki to tak jakby się rozluźniał ten brzuch. Czy to możliwe, aby były to jakieś skurcze? Poza tym dzisiaj nadal w tym miejscu mnie boli, a brzuch twardy. Wzięłam jedną nospę forte, mam nadzieję, że przejdzie, bo muszę na 15 iść do pracy.
No tak, zapomniałam, że według OM to my trojaczki jesteśmy Gratuluję Kochana! Cytat:
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo pomimo regularnego zażywania nospy
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choco wszystkiego najlepszego na nowej drodze Życia Co wy dzisiaj z tymi skurczami.. za duzo ich ostatnio co do fenoterolu ja nie wyobrażam sobie brać bez tego isoptinu bo i z tym mam trzesawke.. nie cierpie fenka Konczi szybko odstawiacie.. ja dopiero za 2 tygodnie i na zawsze uwolnie sie od tego lekarstwa ide na zakupy i robic zupke fasolkowa
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę powiedz mi tylko czy rozmawiałaś o tym ze swoim ginekologiem? Czy to jakaś forma skurczy? Jestem bardzo zaniepokojona tym i troszkę wściekła na siebie, że dopiero teraz zwróciłam uwagę, że to raczej nie maluch. Powinnam zrozumieć to już po wizycie w tamtym tygodniu, gdy lekarz pokazał mi na brzuchu jak dokładnie ułożony jest w tej chwili Antoś oraz dojść do wniosku, że to niemożliwe, aby w tej części brzucha występowała jakakolwiek część jego ciałka.
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
wrocilam
![]() matko jaka parówa na dworze Choco wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia Dearlie za III trymestrmarta1986222 - gratuluje udanej wizyty,dobrze ze szyjka trzyma Konczi za rozpoczety kolejny tydziena wiec komoda zamowiona ale bedzie dopiero na 17 sierpnia bylam sie rowniez zapisac do fryzjera, bo juz patrzec na moje odrosty nie moge ![]() wogole ostatnio u Tz w pracy organizuja wyjazd w gory na poczatku wrzesnia ale odmowil - stwierdzil ze musi juz byc zwarty i gotowy, zaskoczyl mnie szczerze mowiac pozytywni |
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Wczoraj nic nie pisałam, bo głowa mi pękała, poszłam rano z TŻ-tem po pościel do sklepu i myślałam, że umrę z gorąca, dzisiaj już nigdzie nie wychodzę. Co do skurczy, to ja chyba ostatnio mam te Brakstona- Hicksa (nie pamiętam jak to się pisało) parę razy dziennie, zupełnie bezbolesne, ledwo wyczuwalne, ale brzuszek się robi twardy na chwilę. Siedzę od rana nad zamówieniem z Allegro takich pierdółek jak podkłady, pieluszki tetrowe, wanienka, prześcieradełka, przewijak itp. Znalazłam u jednego sprzedawcy to wszystko, ale wyniesie mnie to bagatela 350 zł, ale w tym jest jeszcze taka moja fanaberia- poduszka rogal dla ciężarnej i do karmienia... . Wózek dostaniemy od znajomych za darmo, tzn. gondolkę i na wiosnę kupimy porządną spacerówkę, to mi nawet pasuje, bo co ja się nachodzę zimą z takim maleństwem? Pewnie pół godziny dziennie po chodnikach. Nie wiem co to za model, ale ma ponoć duże pompowane koła i w ogóle jest duży, więc jak znalazł na zimę . Przy okazji pójdę obejrzeć.anesh ![]() ![]() oby było wszystko w porządku![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
. Najlepiej zadzwoń do swojego ginekologa, on powinien coś poradzić .Gratuluj wszystkich noworozpoczętych tygodni, miesięcy, udanych wizyt itp! U nas od wczoraj już 29 tc, ale to szybko leci, zaczynam się już bać .
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-07-27 o 11:43 |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam mu o tym ale powiedział żebym wtedy zażyła sobie nospę i położyła się na boku,powinno minąć a jak wstajemy w nocy to mówił żeby to robić delikatnie i na spokojnie bo to jest normalne w wysokiej ciąży że zmiana pozycji powoduje dyskomfort. Wierzę mu bo nie mam innego wyjścia. Własnie zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu łazienki,muszę odpocząć.
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
choco
ja też ostatnio jakoś gorzej się czuję, mimo brania leków, 2 noce temu myślałam, że będę tż ściągała z łóżka i do szpitala.... ale jakoś przeszło... do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie bo dopiero na 13.08. poproszę moja ginkę o usg bo chciałabym wiedzieć ile mój maluch waży i mierzy a tak swoją drogą to już chciałabym żeby czas szybciej leciał bo mam dość leżenia... fajnie już by było gdyby Adasiek był z nami... nawet tż patrzy na mnie ze współczuciem... dearlie, konczi, lilkaoo za rozpoczęte nowe tygodnie
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie, gdyby to były skurcze to nie byłyby w jednym miejscu na brzuchu tak jak opisujesz że boli Cię w tym miejscu gdzie pojawia się "gula" , to zwykłe wypinanie się malucha.
Zawsze ale to zawsze dzień w dzień jak rano wstane (a śpie na boku) to brzuch mam w tak zabawnych kształtach że czasem śmieje się sama do siebie, z jednej strony wywalona twarda jak kamień gula- dupka, plecki, nie wiem, i wiadomo że w tym miejscu skóra boli bo jest mocno naciągnięta. i dopóki Zośka sobie nie zechce zmienić pozycji to chodzę z powykrzywianym bebzolem
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
Hej, widze,ze z tymi moimi dolegliwosciami to chyba sama jestem
![]() A tak na marginesie to pieluchy tetrowe mi sie skurczyly,pralam w 40st.,ale wydaje mi sie,ze to suszara tak na nie zadzialala , no coz, beda malutkieA i wstawilam nasz brzucholek na maila. |
|
|
|
#1966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535]dołączam się do kciuków za anesh
super było.przyjaciel mojego męza popłynął z taka przemowa że wszyscy płakali ze wzruszenia.oczywiscie tesciówka sie nie popisała ale tego sie akurat spodziewałam.cudnie było kochana wszystkiego najlepszego dla was Cytat:
![]() Cytat:
ja mysle, że to wypinanie sie maluszka, moja mała bezprzerwy sie tak wypina, zgadujemy z tz czy do moze głowka, nóżka czy tez pupcia ![]() aa i odwiedziłam dzis smyka i juz calkiem zjechali z cenami, jak komus cos jeszcze brakuje do wyprawki to radze sie udac bo warto. np 5 pak slicznych bodów 25 zl
|
||
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zauważyłam, że to głównie dzieje się, gdy śpię długo na lewym boku, więc jeżeli to rozpychanie to wygląda na to, że Mały ucieka na prawą stronę. Może go coś tam uciska jak ltak leżę i dlatego ucieka ? Wybaczcie, jeżeli zadaję durne pytania, ale jestem zielona w tych sprawach.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-27 o 12:25 |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeszcze raz sie przejdę jak mówisz ze takie przeceny
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie posprzątałam łazienkę ale co się przy tym upociłam to moje,ale przynajmniej jest tak jak lubię pachnąco i czysto,pewnie dopóki mężul nie wróci
![]() Powiem Wam że jestem załamana moją cerą,już nawet w lustro patrzeć nie mogę i płakać mi się chce,sama nie wiem co mam robić,byłam u dermatologa ale powiedziała że jak po połogu cera się nie uspokoi to wtedy mam przyjść
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy bolalo bo się akurat tam probowal wydostac ja mam dzisiaj fasolowy obiad bo dziadek mi tego tyle przywiozł i trzeba to zjesc szkoda było by gdyby sie zmarnowało ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety u mnie oprocz tego, dochodzi jeszcze dziwne klocie gdzies przy szyjce macicy,albo jeszcze nizej i nie mam pojecia czemu sie tak dzieje...Dodam,ze jak ostatnio bylam u gina (3tyg. temu) to mialam 1cm rozwarcie, wiec moze to ma jakies znaczenie.. Don't know |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przed ciążą miałaś problemy z cerą czy nie?
|
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja za to jestem blada jak sciana..
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie, spokojnie, Twoje dzieciątko ma ostatnie chwile na korzystanie z luzu w brzuszku
![]() Widzisz ja jestem teraz w 36tc i mała non stop się rozpycha więc co 10 minut takie gule mam z innej strony, albo np stópki próbują mi dziure wyryć w boku Przy skurczu boli cały brzusio, najczęściej ból idzie od góry brzucha do dołu, taką falą. Co do kłucia w kroczu to mnie od kilku dni coś trafia juz... nie lubie czuc takiego dyskomfortu przy bobrze ![]() albo jak mała grzebie coś w nim łapkami , jeszcze się kurde na USG 2 sierpnia okaże że się wpycha do kanału rodnego, bo ciągle mam wrażenie że moja szyzjka to już na wykończeniu przez to gmeranie Zośki
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie martw sie kochana bo mam to samo. U mnie tak lekko z prawej strony maluch ma pupe i jak leże na prawym boku i zmienie pozycje na plecy to mam twardy i krzywy brzuch.Lekko go posmyram po tym tyłku to zaraz sie chowa, a potem mi noge pod żebra wtyka ![]() Cytat:
![]() Mam labe chyba na dzisiaj bo obiad zjedzony, pomyje pomyte i sobie leże a tż walczy z szafką w piwnicy i dzisiaj połowe mi już skręci i postawi
|
|||
|
|
|
#1977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam za wyjaśnienia, bo ja naprawdę nie wiem z czym to wszystko się je i każda rzecz odbiegająca od normy budzi mój niepokój. Przepraszam za to, że tak Wam tutaj panikuję ciągle.
|
|
#1978 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego tętna
Zmierzyłam ciśnienie wszystkim domownikom i każdy ma podwyższone, może to przez te upały ![]() Cytat:
A nie biorę żadnych leków oprócz nospy, magnezu i uroseptu...Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35538535]dołączam się do kciuków za anesh super było.przyjaciel mojego męza popłynął z taka przemowa że wszyscy płakali ze wzruszenia.oczywiscie tesciówka sie nie popisała ale tego sie akurat spodziewałam.cudnie było Gratulacje i dużo, dużo szczęścia! Cytat:
I tak co 2-3 godziny, a za każdym razem brzuch jak kamień. Ale u mnie cały jest napięty Wstaję wtedy do łazienki i zaraz odpuszcza. Do tego od niedawna brzuch mnie boli przy każdej zmianie pozycji. W dzień jest lepiej ale też bardzo często mam twardy brzuszek, czuję się wtedy jakbym miała w środku balon, który jest napompowany do granic możliwości i zaraz pęknie Boję się przez to wychodzić z domu. Póki co biorę 3 razy dziennie nospę forte, ale nic to nie pomaga. W najbliższy czwartek mam wizytę i porozmawiam o tym z ginem. Już nie mogę się doczekać... |
|||
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku ciąży też miałam ładną,a teraz masakra do tego tak samo ramiona,dekolt,plecy wysypane,najgorzej że to nie chce schodzić i mam takie czerwone plamy,dobrze że istnieją podkłady bo inaczej chyba bym nie wychodziła,mam nadzieję że jak urodzimy to będziemy cieszyć się pięknymi buzkami. Nie wiem też czy ten wysyp nie jest spowodowany zażywaniem luteiny.
|
|
#1980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

Jestem żonką 

za duzo ich ostatnio

.
.