|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
przytulam Cię mocno
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
możliwe ale to przetważanie trwa już tydzień ... albo sie przegrzał od tego myślenia albo nie dociera do niego nic... baha,oliviera dzięki dziewczyny ![]() czasami to się zastanawiam po co ja z nim jestem... wczora były moje imieniny a On się ochlał jak świnia tak świętował
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-07-27 o 11:04 |
|
|
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj kurcze nie wiem w takim razie co już CI doradzić...z tego co pamiętam już kilka razy dawałaś mu dobitnie do zrozumieni, a on nic, moze tylko czas ? Z Fifiego jest mały cwaniaczek ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Jest to całkiem normalna reakcja. U Nas też tak było ale to tż miał nerwa i na kościelnym i na chrzcie, że myślałam, że padne jak na niego patrzyłam |
||
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może rzeczywiście najlepszym wyjściem będzie wyprowadzenie się na jakiś czas ... może wtedy coś zrozumie...
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zrobił reset i może zaskoczy Też czasami mam takie myśli, a jak się zastanowię to stwierdzam, że wszystko wyolbrzymiam i wcale nie jest tak źle... ![]() Spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia przesyłam. Rzeczywistości piękniejszej od marzeń!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
A masz gdzie? Tylko ja jestem przeciwna takim wyprowadzką, bo ludzie rzadko się zmieniają, ale jak masz gdzie to moze spróbuj i zobaczysz czy to coś da ... 3mam kciuki aby obeszło się bez tak drastycznego kroku
|
||
|
|
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję bardzo ![]() uciekam bo Filipek marudzi ...
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Bałam się że przysięgę przekręce, jeszcze ślubu udzielał nam znajomy ksiądz taki jajcarz i co chwile coś nas rozśmieszał . No i efekt był taki że powiedziałam przysięgę z pamięci a nie powtarzając po księdzu . Na szczęście wszyscy goście myśleli że tak miało być i później mi mówili że to taki miły gest że się nauczyłam na pamięc, że tak romantycznie A chrzest to spoko, dacie radę . A my daliśmy chyba 200zł bo tyle chciał ksiądz.Zazdroszcze że malutka tak ładnie zasypia...Moja dopóki nie umiała się przekręcić na boki to też bezproblemowo a teraz to się wierci na wszystkie strony, wstaje, nie umie usiąść- płacze. Będę musiała kilka nocy poświęcić i chyba konsekwentnie odkładać jak wstanie ale jak ja to wytrzymam to nie wiem ![]() owieczka86 - jakbym o swoim tż czytała. Tż nie robi w domu kompletnie nic oprócz bałaganu . Teraz ma kupe roboty, wychodzi o 7 wraca o 21 to mu odpuszczam ale jesienią i zimą jak ma więcej czasu to koniec z tym. Tylko on to jest tego po prostu nauczony, jak ja to mówię "wiejski chów" . Tesciowa nigdy nie pracowała zawodowo, zajmowala się domem i wszystko miał podane. Staram się też jego zrozumiec że nie zmieni nawyków z dnia na dzień, dawkuję mu obowiązki stopniowo .
Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-27 o 11:38 |
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może pił za twoje zdrowie... kiepski żart ![]() princ ładny avatarek. na chrzcie najgorsze jest to, że wszyscy w kosciele się GAPIĄ... ja coś tam niedosłyszałam co ksiądz do mnie mówił, bo kazał ściągnąć czapeczkę i nią się zajełam, a on leciał z tą swoją gadką dalej i nie wiedziałam ocb... patrzę na tż a on do mnie cicho "powiedz TAK" to powiedziałam, a ksiądz do mikrofonu powiedział "głośniej" i musiałam jeszcze raz głośniej powiedzieć TAK, ale zgas...a chrzciliśmy na wsi, w naszym kościele, każdy każdego zna Edytowane przez pokszyfka Czas edycji: 2012-07-27 o 11:31 |
|
|
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
owieczko przepraszam, że może zbyt dobitnie, ale nienawidzę takich wyskoków, wiem co przezywasz, bo w rodzinie tez spotykam takie sytuacje
(na szczęście mój tz pod tym wzgledem wzorowy
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Glam zazdroszcze wyjazdu, my w nastepny weekend planujemy wypad na mazury ja to chyba przewrazliwiona jestem bo jak mlody do butow sie dobiera to mu zabieram, a Ty nawet smieciami sie nie przejmujesz
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
a to debil..
![]() Spóźnione, ale ze szczerego serducha najlepsze życzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko przykro mi z powodu Zula, wiem jacy oni w☠☠☠☠iajacy potrafia byc
![]() tez mamy ego gryzaka i jest swietny ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
mnie stresowalo samo spotkanie z ksiedzem i kosciol sam w sobie mnie przeraza.---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- |
|
|
|
|
#3737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie na samą myśl trzęsie.... Moja przyjaciółka będzie chrzestną, poszła do kościoła po zaświadczenie to tak ją jakiś ksiądz przemaglował, musiała nakłamać, bo był jej nie dał pozwolenia, bo mieszka z chłopakiem, a powiedziała, że sama.. Była zła i miała wyrzuty, że tak nakłamała.. |
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie to wszystko jest bez sesnu, chcesz ochrzcić dziecko i idąc do księdza musisz go kłamać ...
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
z drugiej strony chrzczac dziecko w danej religii wypadaloby byc faktycznie wierzacym praktykujacym i przestrzegajacym zasad (chociaz wiekszosc jest kosmiczna).
Mi sie wydaje, ze te cale chrzciny, komunie bierzmowania to teraz robi sie bo wypada. A coraz mniej osob robi to z potrzeby ducha czy tram wiary ![]() my jestesmy przykladem... do kosciola nie chodzimy a chrzestdla dziecka chcielismy
|
|
|
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Owieczko |
|
|
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
No słabe to... Ja robię chrzciny, bo chcę, żeby niunia przyjęła ten sakrament. Wierzę w Boga, aczkolwiek nie przestrzegam wielu zasad kościoła. Niektóre powinny być zmienione/unieważnione. Świat się zmienia, a zasady są rodem ze średniowiecza..
Ale nie chce broń boże obrazić tu jakiegoś katolika.. Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-07-27 o 12:48 |
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z Toba
![]() nasz ksiadz jest spoko, u nas smiaja sie ze nawet kota by ochrzcil w razie potrzeby |
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i smieci przeciez z podlogi zlikwidowalam, malo tego nawet miotle zaczelam ukrywac w kibelku bo ja podgryzali
|
|
#3744 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a myślalam ze tylko moj ma takie nietypowe upodobania![]() dobre ![]() ![]() ![]() Cytat:
na szczęscie dojrzal jakis czas temu, fakt ze został ojcem napewno mu w tym pomogł...spróbuj z tztem jeszcze porozmawiać zanim zdecydujesz sie na jakis poważny krok.Cytat:
no i witam sie wkoncu wziełam sie tak z rana za robote (jutro wesele wiec musze "sobotnie"pozradki zrobic dzis poodkurzałam, umylam podłogę, łazienka juz prawie skonczona, obawiam sie ze lodówkę bede musiala jakoś prowizorycznie chociaż umyć, pranie wstawione, zakupy zrobione spacerek zaliczony (w tym oglądanie goląbkow na placu zabaw ) dziecko spi, kawa nr 2 wypita ehhh
|
|||
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
olka1610 u mnie z teściową i jej wychowaniem tżta odobnie,teściowa ze wsi i nauczona ze facetowi to trzeba wszystko na "tacy" podać i po nim posprzątać bo to on zarabia na dom :/
Oliveira79 dokładnie :/ i nawet nie przeprosił... szkoda gadać... pokszyfka hehe akórat Twój żart mnie rozbawił ![]() princessskaa dziękuję bardzo ![]() goldika mój z tym wkureianiem mnie to ostatnio przechodzi wszelkie granice... saaraa_lub ![]() widzę że o chrzcinach piszecie ja się chrztem nie denerwowałam co innego ślubem księża u nas w parafi bardzo sympatyczni są dość młodzi więc na niektóre sprawy patrzą inaczej niż Ci starsi Fifi wreszcie zasnął... płakał marudził nie wiedziałam co mu jest... pielucha sucha,najedzony,cycka dawałam, bujałam w wózku płakał wzięłąm do cyca przytuliłam i zasnął... kurde aż sie popłakałam... tak starsznie płakał a ja nie wiedziałam co mu jest i nei wiedziaalm co zrobić żeby przestał... jestem zlą mamą.. na szczęście skarbek śpi ... a jak wstanei idziemy do rossmana po zakupy oczywiście sami bo tż będzie bratu samochód robił... ehh a moze to i lepiej przynajmniej nie będziemy się kłócić na ulicy...w weekend planuje z Fifim jechać nad wode... czy tż pojedzie to się okarze,ja sie prosic nie będe,nie to nie zapakuję młodego w samochód i w droge , muszę się trochę zrelaksowac i zmienic miejsce bo oszaleje...
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis zasysalam wszystkie pajaki i pajeczyny blee. W sumie u mnie jest plus jak mlody zaczal raczkowac - bede musiala utrzymywac porzadek w mieszkaniu:
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
My chrzcimy za tydzień - też mam mega stresa
tak więc Princ nie jesteś sama Co do zasad kościoła katolickiego to jak dla mnie niemożliwe przesyrzeganie wszystkich... Niestety ja nie mam tak silnej woli i nie jestem taką zagorzała katoliczką. Aczkolwiek wierzę w Boga, chodze do kościoła - nie tylko w niedzielę, ale czasami w tygodniu. Teraz rzadziej bo mała pochłania cały mój czas, ale kiedyś chodziłam dosyć często. POmyśleć, zastanowić się nad różnymi sprawami... No ale mój TŻ jest nie jest raczej wierzący, więc mam go zmusić do ślubu, wiedząc, że dla niego to byłaby tylko "szopka"? Ale ja nie wyobrażam sobie żeby mała nie była ochrzczona. Na szczęście chrzestni, kktórych wybraliśmy mają śluby kościelne, więc nie ma kłopotu z tym. Tylko to oświadczenie mnie wkurza.... A za chrzest płaciłam 150zł - tyle chcieli
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko ze sie schlal to tez bym sie wkurzyla
moj na szczescie niepijacy praktycznie wcale.Jedz sobie nad wode bez Tz, moze jak wlasnie sama z Mlodym bedziesz wyjezdzac to Tz sie zorientuje ile traci! |
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
150zł - sporo
![]() Odkryłam dzisiaj, że przebił się drugi ząbek Będzie kasowniczek hehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

przytulam Cię mocno

Fifi lubi jeść jabłuszko i przynajmniej się soku napije, ale trzeba mu trzymać gryzaka...

. Na szczęście wszyscy goście myśleli że tak miało być i później mi mówili że to taki miły gest że się nauczyłam na pamięc, że tak romantycznie 
. Teraz ma kupe roboty, wychodzi o 7 wraca o 21 to mu odpuszczam ale jesienią i zimą jak ma więcej czasu to koniec z tym. Tylko on to jest tego po prostu nauczony, jak ja to mówię "wiejski chów" 

na szczęscie dojrzal jakis czas temu, fakt ze został ojcem napewno mu w tym pomogł...spróbuj z tztem jeszcze porozmawiać zanim zdecydujesz sie na jakis poważny krok.