Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 15:09   #541
Nikita...
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
A jak się w szafie zrealizowałam dziś wszystko lśni, w końcu zrobiłam porządek z butami i wyniosłam zimowe e to nic, że pewnie za chwilę będę musiała je przynieść a wynieść letnie
Widze, ze zaczynasz porzadkowac gniazdko jak Strong przed porodem.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:17   #542
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Widze, ze zaczynasz porzadkowac gniazdko jak Strong przed porodem.
Oj tak biorę przykład ze Strong, bo mam zamiar tak jak ona też urodzić przed terminem jeszcze się zastanawiam od kiedy zacząć wykorzystywać męża, co by nie pozwolić Emilce za długo siedzieć w brzuszku

Chociaż z drugiej strony juz mi przykro jak sobie pomyslę, że już mnie od środka nie będzie smyrać...... tak to jakoś jest, jak się zachodzi w ciążę to nie od razu masz duże dziecko w brzuchu tylko ono tak stopniowo sobie rośnie, a ja się przyzwyczajam..... a potem tak nagle wyjdzie ze mnie..... i co...... nie będzie kopanka i smyranka wiem, wiem, będzie Emilka na rękach no ale w brzuszku pusto.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:35   #543
Nikita...
Zakorzenienie

Lece do domciu!

Stary 2012-07-27, 15:39   #544
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do gaduł to się zgadzam, i zawsze gadają jak ja się wbić nie mogę, a jak siedzę i co chwilę "odśwież" klikam to ich ni ma

Co do kwasu to nie wiem.

A co do loveli to bardziej mi koleżanki Jelpa polecały, więc jego kupię. A no i ostatnio kupowałam taki proszek vanish oxy - czy jakoś tak, do dosypywania do zwykłego proszku do prania, kupiłam w rosmanie za 20 zł, bo była przecena z 27, to się ucieszyłam, że mega interes zrobiłam, a tu w Biedronce jest za 16zł
Wybieram się do makro to sobie ceny porównam

No i o emolium też się nie wypowiem, bo żadna ze znajomych go nie używała....

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Co nie wolno, Wy gadacie, a ja się w kuchni realizuję
w Makro tez nie jest wcale tanio my już tam dawno nie byliśmy bo się nie opłaca.A w czym będziesz kapać Emilke? Ja się jeszcze nad Balneum zastanawiam.
I tez się boję syndromu pustego brzuszka, kocham to smyranie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
co do ilosci kwasu to nie mam pojecia,
proszek uzywam, tylko do koloru kupuje
Emolium polecam, dobry, tez uzywamy,

raczej nie ma,
oo wlasnie tak jak Bika pisze
w takim razie kupię do kolorów bo i tak pewnie większość rzeczy będę prała razem.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:41   #545
xmonikax27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ogłaszam wszem i wobec, że..

nie mam HIV, kiły, żółtaczki i czegoś tam jeszcze
(no odebrałam wyniki dziś)

Stokrotko dziękuję że pytasz no my mamy ten cykl zmarnowany bo nie było owulacji. Także ostatecznie robimy podstawowe badania tzn. hsg i jakaś rezerwa komórek jajowych, no i nasienie. No i przyszły cykl będę brała clo 3x1tabletka - może pomoże.
No i z wynikami pójdę do innego lekarza jeszcze na konsultacje bo moja gin uważa, że w moim przypadku powinnam dostać gonadotropinę i zrobić inseminację. Dla mnie to trochę za szybko jak na taki hardcore..

A Tobie życzę, żebyście mieli malutką pamiątkę z wakacji - trzymam kciuki, żebyś ujrzała II. Często parom się udaje na wakacjach także pewnie i Ty będziesz tą szczęściarą

No to mam idealnie bo 21 października mam urodzinyTakże oficjalnie ogłaszam, że mam imieniny 22 października nawet może zapamiętam

Dziękuję za odpowiedź.. jejku bardzo dużo przeszłaś.. ja chyba psychicznie bym tego nie wytrzymała Najważniejsze, że się Wam udało A teraz już się staracie? Bierzesz jakieś leki?
No ja obecnie jestem 3 cykl na clo także zobaczymy.. a na co ACARD brałaś? A wtedy jak odpuściliście to brałaś jakieś leki czy kompletnie nic? Bo to aż niesamowita historia..

Oj ale to chyba na wsi tak jest bo powiem Ci że ja nie spotkałam się z czymś takim a znam wiele kobiet, które poroniły i w ogóle bardzo długo starały.
To częściej jest tak, że jak ludzie nie wiedzą, że para się stara to rzucają takie głupie żarty albo się wypytują.. Trochę się tego nasłuchałam bo my nikomu nie mówiliśmy o starankach - to takie przykre i denerwujące zarazem. No a teraz wie tylko najbliższa rodzina.
Ale to chyba ludzie już tak mają zawsze muszą się wtrącać w cudze życie.

Hej

Ja będę mieć no ale już Ci widzę dziewczyny odpisały.

Nikita i Ty nam dopiero teraz mówisz?! No nie.. w takim razie czekam w k. na zdjęcia

A skąd lecisz?

Moja mama powiedziała mi dokładnie to samo (jak jeszcze nie wiedziała), że teraz już taki maluszek mi bardzo pasuje
tak brałam wtedy clo metformax i acard a od pozytywnego testu duphaston, a teraz tylko kwas foliowy.
xmonikax27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:42   #546
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Witam się, widzę że znów mam mnóstwo nadrabiania ale narazie nie mam siły, mały zasnął a ja mam kupę roboty bo goście byli no i obiad jeszcze w zamrażalniku.

Zajrzę do Was później.
a ja od rana sprawdzałam kilka razy czy jesteś jak mały?jak kąpiele??lepiej?
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć!
Ale z was gaduły, nie można was na chwilę zostawić bo piszecie z prędkością światła i potem nie można was nadrobić

Właśnie wróciłam z zakupów spożywczych, kupiłam też nowe witaminy i teraz zauważyłam że mają bardzo dużo kwasu foliowego bo aż 800mg, a falvit mama które brałam przez ostatnie 2 msc miały tylko 200mg, wiem że optymalnie powinno być 400, czy 800mg to nie za dużo?
No i widziałam w bierdrze Lovele ale jeszcze nie kupiłam bo na razie nie mam czego prać, jak mi się troche ciuszków nazbiera to wiem gdzie jest. Tylko nie wiem czy kupic osobno do białego i kolorowego czy tylko kolorowe?
I zastanawiam się w czym kąpać maluszka, z emolientów najtańszy jest Emolium ale czy warto?
ja kąpałam w oilatum, a potem w oillanie, ale to jak mały miał wysypkę koło 3 mca. Zamierzasz od razu w emolientach kąpać??
Cytat:
Mam pytanie, należy się coś z ZUSU za urodzenia dziecka?
teściowa i o czymś takim mówiła że jak TŻ pracuje to jakieś 700-800zł się mu należy czy coś. Ale nic na necie nie mogę znaleźć na ten temat.
ja jak się Kubeł mój urodził to też o tym słyszałam, ale ok 400-500 zł i wysłałam tż do zusu i tam głowy wywalili, ze nic takiego nie ma

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 15:51   #547
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Nikita,
Cytat:
aaaa rozumiem A jeszcze mi przyszlo na mysl, ze mlodziutka jestes jak na staraczke.
powiedz to mi, matce polce z tygodniowym dzieckiem

cześć Gosiu

Ika,
Cytat:
22 a w sumie prawie 23 lata , dla mnie to dobry okres na zakładanie rodziny. Wiadomo każdy ma inne zdanie na ten temat , mnie moja mama urodziła kiedy miała 21 lat. Ja myślę że nie ma na co czekać , niczego bardziej nie pragnę
zgadzam się a jestem jeszcze młodsza. Ale bardzo Kamilka chcieliśmy i mamy

Nikita,
Cytat:
wiec po 15min spacerze padlo na burgery w Steak Housie.
zgwałcę, i pobiję

ale takie usmażone dobrze bym chciała

Kaska,
Cytat:
a jakos źle się czuję, chce mi sie płakać, mam jakiegoś doła, nie wiem dlaczego
zafunduj sobie domowe spa przy dobrej muzyce.

Amani nie wiem jak się pocieszyć... może wpadnij do mnie na kakao

metka, zaraz zapiszę Twoją wizytę

Tomalinka, Butter
Cytat:
Butter weź zacznij wrzucać jakieś dietetyczne rzeczy.. no przecież cała się obśliniłam.. !! ;p
ja widzę że butter pisze o jedzeniu to poprostu mijam jej posta

Kotek, zapiszę Twój urlop nie dało się przeoczyć.

maleństwo, wizaż na wielkim ekranie? bajer

Żabciu
Cytat:
A jak go wkladacie do wody to maly sie zrywa czy normalnie reaguje?
jak wkładam to nic, dopiero jak polewam głowę i przykładam się do mycia.

I bardzo ładne zaproszenia… podobają mi się.

Today, rzeczywiście klub jest do spraw prywatnych i nikt nie sprawdza obecności, jednakże ja poruszyłam ten temat bo nie podobało mi się to że osoby które nawet już na wątku się nie pojawiają a mają tam dostęp. I chodziło mi konkretnie o osobę która w sumie mało kiedykolwiek się odzywała a tam trafiła. To skąd mamy pewność że to nie jakiś zboczeniec co chce nasze dzieci pooglądać. Akurat z tym nie mówię o Tobie bo chociaż na wątku piszesz stąd ta obecność...

Stokrotko, super że jesteś zadowolona z urlopu też tęskniłyśmy
zdjęciem się nie przejmuj trzeba mieć jakieś pamiątki z wakacji
a my jakoś sobie radzimy, raz z górki raz znów pod górkę ale jest ok dzięki że pytasz i ucałuję Kamila od Ciebie.

Onyks, super z tymi włosami ja w poniedziałek idę do fryzjera

Madziu, rośnie Ci ta Majka w oczach 10 tygodni to już duża dziewczynka a ten mój boroczek jeszcze dwóch nie ma.

Mona-ja ja chciałam proszek "dzidziuś" bo same dobre opinie słyszałam ale nie mogłam go nigdzie znaleźć i mam lovele ale tylko do białego.

Bika
Cytat:
Oj tak biorę przykład ze Strong, bo mam zamiar tak jak ona też urodzić przed terminem jeszcze się zastanawiam od kiedy zacząć wykorzystywać męża, co by nie pozwolić Emilce za długo siedzieć w brzuszku
oj a ja nie zdązyłam wystarczająco wykorzystać TŻ ale wij to gniazdo, wij

baobabku, miło z Twojej strony wczorajsza kąpiel w skali do 10 to powiem że na 7. Dość długo był cicho w wanience, nakryty pieluchą, nakarmiony i było ciepło ale pod koniec już włączył syrene. Nie zaniósł się, tyle dobrze. Może potrzebuje czasu by polubić kąpiele, innej opcji nie widzę.

a co do zusu, to moja teściowa(czyt."skarbnica wiedzy") to wymyśliła
Stary 2012-07-27, 15:52   #548
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Mrowinko! Podoba mi się Twój zapał!!! I mam nadzieję, że nie będziesz długo czekała na swój cud
Myślę, że czekam już wystarczająco długo Ale liczę się z tym, że może czekają nas kolejne miesiące czekania. Ech, trzeba mieć sporo cierpliwości...
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
no uzupełniłam trochę wykres na skarbie ale go zaniedbałam ostatnio, nie chciało mi się mierzyć tempki, dopiero jak owu była to mnie jakoś tak zmotywowało, ale jestem zła, że dzisiaj nie udało mi się zmierzyć. Absolutnie nie gniewam się, że wzięłas listę, wręcz się cieszę i mam nadzieję, że przyniesie tobie szczęście, szczerze trzymam kciuki
Ty też masz dzisiaj 21. dzień cyklu, prawda?
Za kciuki dziękuję, możesz poprowadzić listę w kolejnym wątku No chyba że już teraz Wam się uda
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mrowinko, no to teraz przynajmniej wiesz, że nie stoisz w miejscu, mimo, że dziewczyny zachodzą w ciążę... Robisz i to dużo!! I to Cię zbliża do zostania mamą Nie dziwię się, że przyszła rezygnacja, ale to super, że to przemogłaś i 'poszłaś dalej'
Robię, robię... ale w pewnym momencie nie zostanie już nic do zrobienia i co wtedy?
Cytat:
Bedzie dobrze! Tutaj masz morze kciukow
Wiem i za te kciuki i wsparcie jestem Wam bardzo wdzięczna.
Cytat:
Mrowinka super będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mrowinko działa fajnie
I ja też się cieszę, że jesteś dobrej myśli! Będziemy trzymać za Ciebie kciuki!
Bikuś, Maleństwo - dziękuje
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
kupiłam też nowe witaminy i teraz zauważyłam że mają bardzo dużo kwasu foliowego bo aż 800mg, a falvit mama które brałam przez ostatnie 2 msc miały tylko 200mg, wiem że optymalnie powinno być 400, czy 800mg to nie za dużo?
Kwasu foliowego nie można przedawkować.
Cytat:
Mam pytanie, należy się coś z ZUSU za urodzenia dziecka?
teściowa i o czymś takim mówiła że jak TŻ pracuje to jakieś 700-800zł się mu należy czy coś. Ale nic na necie nie mogę znaleźć na ten temat.
Pierwsze słyszę. Na pewno przysługują pieniądze z ubezpieczenia, jeśli Twój TŻ jest ubezpieczony np. w PZU czy innej firmie.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:00   #549
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

jest już nowy przegląd tygodnia!

ale świeci pustkami!
Stary 2012-07-27, 16:01   #550
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35546548]Kwasu foliowego nie można przedawkować.

.[/QUOTE]
jesteś pewna? Bo właśnie ja teraz biorę falvit mama gdzie jest 200 i nie biorę już samego kwasu foliowego bo wtedy byłoby razem 600.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:01   #551
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Mrowinko, no to pewnie nie ma nic z ZUSU bo bym coś znalazła na internecie. Ale wiesz "teściowa wie lepiej"
Stary 2012-07-27, 16:06   #552
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

ale świeci pustkami!
no rzeczywiscie to będzie spokojny tydzień
Ale może jeszcze zobaczymy II w przyszłym tygodniu
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:07   #553
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
jesteś pewna? Bo właśnie ja teraz biorę falvit mama gdzie jest 200 i nie biorę już samego kwasu foliowego bo wtedy byłoby razem 600.
Wiesz, z taką informacją się kiedyś spotkałam, bo pamiętam, że czytałam sporo o kwasie foliowym, jak zaczynałam go brać. Ale z ciekawości poszperałam znowu i wyczytałam, że rzeczywiście lepiej nie spożywać go w nadmiarze, masz rację.
Mona, przepraszam za wprowadzenie w błąd

Cytat:
Mrowinko, no to pewnie nie ma nic z ZUSU bo bym coś znalazła na internecie. Ale wiesz "teściowa wie lepiej"
Raczej nie ma, niestety.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:19   #554
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35546548]Myślę, że czekam już wystarczająco długo Ale liczę się z tym, że może czekają nas kolejne miesiące czekania. Ech, trzeba mieć sporo cierpliwości...

Ty też masz dzisiaj 21. dzień cyklu, prawda?
Za kciuki dziękuję, możesz poprowadzić listę w kolejnym wątku No chyba że już teraz Wam się uda

[/QUOTE]
tak, ja też mam 21 dc tylko ja mam dłuższe cykle niż ty, ok 30-32 dni więc ja jeszcze trochę poczekam, a listę przekażesz komuś innemu bo ja mam zamiar nie dostać @ oczywiście żartuję, prowadź aż do szczęśliwych II kreseczek i oby to było szybko
Cytat:

ale świeci pustkami!
no ja nie bardzo mam co dodać, nic się u mnie nie będzie działo w tym czasie
Cytat:
Mrowinka super będzie dobrze

A coś się wbić nie mogę, więc znów Wam smaka narobię ostatnio była z mięskiem, a dziś ze szpinakiem i fetą (czytaj serkiem sałatkowym z biedronki )
ale pyszności, uwielbiam szpinak i zapiekanki z cukinii a tak jeszcze nie robiłam, w przyszłym tygodniu na pewno będę miała to na obiad

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:27   #555
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cześć Kochane

nie dam rady Was nadrobić
a to Lenka, a to pranie, prasowanie, obiad i chwilę żeby nie wyglądać jak potwór...i najmniej czasu aby zajrzeć do neta wybaczcie

zaliczyłam z Lenką pierwszy spacerek
odpadł jej pępuszek , rośnie jak na drożdzach-ja walczę z piersiami, ale już coraz lepiej idzie karmienie
Od jakiś 5 dni ma napady kolki ale tylko rano-podaję jej według zaleceń położnej BIOGAIA i jest lekka poprawa.
dzisiaj idziemy na spacerek i wejdziemy do centrum handlowego to kupię malutkiej bodziaka jakiegoś i sobie sukienkę, bo nie mam w czym chodzić w te upały

Kasiu a Ty jak się czujesz ?? to już niedługo
MONA
Ja malutką kąpie w OilaTUM SOFT kupiłam 500 ml za 49,90 zł w pobliskiej aptece i jestem bardzo zadowolona
Do prania mam dwa płyny Lovela osobno białe osobno kolorowe i warto je kupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04646.jpg (38,4 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-07-27 o 16:32
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:39   #556
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

a to Lenka, a to pranie, prasowanie, obiad i chwilę żeby nie wyglądać jak potwór...i najmniej czasu aby zajrzeć do neta wybaczcie

odpadł jej pępuszek , rośnie jak na drożdzach-ja walczę z piersiami, ale już coraz lepiej idzie karmienie
Od jakiś 5 dni ma napady kolki ale tylko rano-podaję jej według zaleceń położnej BIOGAIA i jest lekka poprawa.
dzisiaj idziemy na spacerek i wejdziemy do centrum handlowego to kupię malutkiej bodziaka jakiegoś i sobie sukienkę, bo nie mam w czym chodzić w te upały

MONA
Ja malutką kąpie w OilaTUM SOFT kupiłam 500 ml za 49,90 zł w pobliskiej aptece i jestem bardzo zadowolona
Lenka jest śliczna czytałam na plaży twój opis porodu, dałaś radę, brawoa z małą idziecie do tego centrum handlowego? ja powiem szczerze, że jestem przeciwniczką spacerów z takimi maluszkami w centrum handlowym, ale to oczywiście wasza sprawa

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 16:49   #557
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Lenka jest śliczna czytałam na plaży twój opis porodu, dałaś radę, brawoa z małą idziecie do tego centrum handlowego? ja powiem szczerze, że jestem przeciwniczką spacerów z takimi maluszkami w centrum handlowym, ale to oczywiście wasza sprawa
a dziękuje
tylko wejść i wyjść bo z teściową jej w życiu nie zostawimy, bo ja też nie jestem za spacerami w takie miejsca , ale siostra miała przyjechać i niestety nie przyjechała

Stary 2012-07-27, 17:02   #558
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
My w piątek jedziemy na wakacje, jakby to kogoś interesowało i tyle z ważniejszych rzeczy
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 17:28   #559
Emilia211
Zakorzenienie

Dziewczyny jak opadnie kikut to co powinno być pod nim ?
bo Lence odpadł w nocy i nie wiem czy wszystko jest ok

Stary 2012-07-27, 17:46   #560
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Tomalinko,
Cytat:
no rzeczywiscie to będzie spokojny tydzień
Ale może jeszcze zobaczymy II w przyszłym tygodniu
miejmy nadzieje i trzymajmy kciuki za te II kreski dla wszystkich staraczek

stokrotko,
Cytat:
no ja nie bardzo mam co dodać, nic się u mnie nie będzie działo w tym czasie
spokojnie, ja nie krzyczę tylko sprowadzam wszystkich milczących którzy mają coś w przyszłym tygodniu a nie meldują na ziemię

Emilka,
Cytat:
skąd ja to znam ale nadrabiam narazie chociaż raz dziennie ciekawe do kiedy mi kamil pozwoli

Cytat:
taka mała raneczka, i dalej trzeba to czyścić i przemywać. Dziś mi nawet o tym położna mówiła że jak odpada to też trzeba dbać a nie że odpadł i koniec.

Ana, wpiszę Twoje wakacje
Stary 2012-07-27, 17:52   #561
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kochane

=
=

sliczna Lenka

Strong jak tam kapiele?

Ja niebawem do pracy...
Stary 2012-07-27, 18:09   #562
Malensstfo
Zakorzenienie

Emilko witamy! Lenka słodko śpi

Strong mnie możesz wpisać wizytę 2 sierpnia
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:17   #563
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Piękne

Cytat:
Dzień dobry tęskniła któraś?
ja już wróciłam z nad morza i było bosko ale jeszcze dzisiaj do domu nie dojechałam, po drodze spaliśmy u siostry tz. Trochę was na plaży podczytywałam ale słabo net chodził, więc proszę o jakiś skrót. Widzę nowy watek, super Mrowinko, że prowadzisz znowu listę, oby był to szczęśliwy znak

Idę trochę nadrabiać, tęskniłam za wami bardzo. buziaki dla każdej
hejjjj

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość

Żabciu, śliczne zaproszenie i nie chce mi się wierzyć, że Domiś ma już 6 tygodni...ależ ten czas leci!
dziekuje szybko mijala mi ciaza ale teraz czas leci jeszcze szybciej ...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Super, że tak miło spędziliście dzień!

I to uwielbiam w Stanach, jedziesz po pączka, wracasz z samochodem! I co? wrócił nową furą?

bardzo ładne
dziekuje
taaaa wrocil z nowa bryka

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
dziendoberek,

bardzo ladne,
,

Cytat:
Zabunia,
bardzo ladne zaproszenia! No i napisz, czy macie nowa bryke

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Witam w piątek!

Żabciu fajne te zaproszenia!!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia chrzciny mamy 23 września.

Oznajmiam , że.... zajrzałam (wtajemniczone wiedzą o co chodzi) buahaha Jednak wyobraźnia dała swoje, nie ma sie czego bać, ledwo to zobaczyłam
to robimy w ten sam weekend robicie wkoncu na mszy tak?

no .. mowilm ze nie taki diabel straszny jak go maluja

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Śliczne! Zdjęcie robi całość!

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Witam

Zaaabcia dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz bo my myslimy nad chrzestnymiz Pl i zastanawialam sie czy musza przywiesc zaswiadczenie

Lece na zakupy, bo chlopaki spia
nie ma za co

bystrawoda - witaj

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 18:25   #564
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Chociaż z drugiej strony juz mi przykro jak sobie pomyslę, że już mnie od środka nie będzie smyrać...... tak to jakoś jest, jak się zachodzi w ciążę to nie od razu masz duże dziecko w brzuchu tylko ono tak stopniowo sobie rośnie, a ja się przyzwyczajam..... a potem tak nagle wyjdzie ze mnie..... i co...... nie będzie kopanka i smyranka wiem, wiem, będzie Emilka na rękach no ale w brzuszku pusto.....
Niech Emilka jak najdluzej siedzi w brzuszku , tak za wczesniej to te nie dobrze

No widzisz .. to juz wiesz o czym z magda pisalysmy z tym brakiem brzuszka ...

Cytat:

Żabciu jak wkładam to nic, dopiero jak polewam głowę i przykładam się do mycia.

I bardzo ładne zaproszenia… podobają mi się.
Dziekuje

Mam nadzieje ze z czasem Kamilek sie przyzwyczai do kapania

Cytat:
Cześć Kochane

MONA
Sliczna masz corcie

Cytat:
U nas Domino mial troszke zaczerwienione to miejsce , ale lekarz nie kazal niczym przemywac tylko czysta woda

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-07-27, 19:21   #565
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

moim rodzicom zlikwidowali lot, a mieli lecieć na wakacje na koniec sierpnia

maleństwo, dawno wpisałam Twoją wizytę

Blonde, wczoraj kąpiel spokojniej, dopiero pod koniec mu się już nie podobało. Może spróbuję z leżaczkiem już? czy to za szybko?

Żabcia i jakie autko kupiliście?
a mój TŻ ma prośbę do Ciebie, żebyś nam na PW dała linka z jaką stronką z nieruchomościami tam u Was.

mały mi teraz zasnął to idę się wykąpać a potem go wybudzę na kąpiel, mleczko i nyny bo chce dziś trochę z TŻ spedzić czasu.

a jeszcze Wam coś powiem, wczoraj weszłam na wagę i mam 15kg na minusie, jeszcze tylko 6kg i będę w wadze z przed ciąży. OD poniedziałku zaczynam ćwiczyć.
No i z dobrych wieści, piersi mnie mniej bolą drugi dzień bez laktatora

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

jeszcze coś ! bym zapomniała... w środę przyjeżdża Pani fotograf robić Kamilkowi zdjęcia oczywiście ta co Wam pokazywałam w k.
Stary 2012-07-27, 19:32   #566
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
[B][FONT=&quot]

Nikita, zgwałcę, i pobiję
No to chodz, bierz mnie.
I czekam z niecierpliwoscia na sesje Kamilka .

Emilko,
twoja corcia jest przeslodka!!!

Zabcia,
no to jak z tym autem? Kupil TZ jakies czy nie?

Stary 2012-07-27, 19:35   #567
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Nikita, no jasne że Pan Żaba kupił furę ale nasz Żaboszek się jeszcze nie pochwaliła jaką pewnie jakas limuzynka
Stary 2012-07-27, 19:45   #568
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia i jakie autko kupiliście?
a mój TŻ ma prośbę do Ciebie, żebyś nam na PW dała linka z jaką stronką z nieruchomościami tam u Was.
.
Cytat:

Zabcia,
no to jak z tym autem? Kupil TZ jakies czy nie?
Cytat:
Nikita, no jasne że Pan Żaba kupił furę ale nasz Żaboszek się jeszcze nie pochwaliła jaką pewnie jakas limuzynka
No juz Wam pokazuje jaka bryke mamy Juz dluugo Nam sie podobala , potrzebowalismy wieksze auto na zime bo to co mielismy bmw nie nadawalo sie na snieg niestety. Ale powiem Wam ze jak maz wrocil tym nowym autem to mi sie tak przykro zrobilo kurde bede tesknila za starym. Tyle wspomnien z nim mialam , pierwsze wakacje , to nim przywiezlismy Dominika ze szpitala ehh .. wariatka ze mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jeep-grand-cherokee-03.jpg (63,7 KB, 38 załadowań)

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-07-27, 19:52   #569
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:

Witajcie!! Padam na pyszczek,ale Was nadrobiłam Strong ja w sobote mam wesele wiec mozesz wpisac jutro ide na 6 rano wiec trzeba przed 5 wstac... pisalyscie o waszych relacjach z Tesciowa i Mama... ja mialam dobry kontakt ze swoja Mama do pewnego momentu teraz niby jest ok ale wszystkiego jej niestety nie moge powiedziec..... ale za to z Tesciowa mam swietny kontakt jest dla mnie jak druga Mama..... i powiem Wam ,że nawet jak pokloce sie z Tż to stanie za mna murem( nawet jak jest moja wina )

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No juz Wam pokazuje jaka bryke mamy Juz dluugo Nam sie podobala , potrzebowalismy wieksze auto na zime bo to co mielismy bmw nie nadawalo sie na snieg niestety. Ale powiem Wam ze jak maz wrocil tym nowym autem to mi sie tak przykro zrobilo kurde bede tesknila za starym. Tyle wspomnien z nim mialam , pierwsze wakacje , to nim przywiezlismy Dominika ze szpitala ehh .. wariatka ze mnie

ZABCIU wiem o co chodzi...ja mam taki sentyment do mazdy 323f z otwieranymi oczkami...
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 20:36   #570
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

ja kąpałam w oilatum, a potem w oillanie, ale to jak mały miał wysypkę koło 3 mca. Zamierzasz od razu w emolientach kąpać??
przez pierwsze miesiące chciałabym kąpać w emolientach, później przejdziemy na nivea baby bo słyszałam że są dobre.

Cytat:

Mona-ja ja chciałam proszek "dzidziuś" bo same dobre opinie słyszałam ale nie mogłam go nigdzie znaleźć i mam lovele ale tylko do białego.
u nas w takiej małej drogerii jest "dzidziuś" i "bobas" a lovele widziałam w Biedrze, następnym razem musze się przyjrzeć jak wyglądają ceny do wagi tych proszków bo nie wiem który się bardziej opłaca.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35546868]Wiesz, z taką informacją się kiedyś spotkałam, bo pamiętam, że czytałam sporo o kwasie foliowym, jak zaczynałam go brać. Ale z ciekawości poszperałam znowu i wyczytałam, że rzeczywiście lepiej nie spożywać go w nadmiarze, masz rację.
Mona, przepraszam za wprowadzenie w błąd

Raczej nie ma, niestety.[/QUOTE]
Skoro te witaminy(femibion natal classic) są specjalnie dla ciężarnych i karmiących to chyba powinny mieć jakaś dopuszczalną dawke kwasu, za kilka dni mam wizyte to zapytam ginki czy taka ilość nie zaszkodzi.

Cytat:
Cześć Kochane

MONA
Patrzyłam dziś na oilatum w aptece, u nas kosztuje 75zł dzięki za opinie Loveli, a płyn do płukania tez tej firmy kupić?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Strong ja w przyszłym tyg muszę zrobić morfologię, umówić się do fryzjera i okulisty, ale daty bliżej nieokreślone, pojade jak bede miała czas i ochote

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2012-07-27 o 20:39
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości