|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Oj tak
jeszcze się zastanawiam od kiedy zacząć wykorzystywać męża, co by nie pozwolić Emilce za długo siedzieć w brzuszku Chociaż z drugiej strony juz mi przykro jak sobie pomyslę, że już mnie od środka nie będzie smyrać...... tak to jakoś jest, jak się zachodzi w ciążę to nie od razu masz duże dziecko w brzuchu tylko ono tak stopniowo sobie rośnie, a ja się przyzwyczajam..... a potem tak nagle wyjdzie ze mnie..... i co...... nie będzie kopanka i smyranka no ale w brzuszku pusto.....
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Lece do domciu!
|
|
|
|
#544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tez się boję syndromu pustego brzuszka, kocham to smyranie Cytat:
|
|
#545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mały?jak kąpiele??lepiej?Cytat:
Cytat:
|
|
#547 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nikita,
Cytat:
![]() cześć Gosiu ![]() Ika, Cytat:
![]() Nikita, Cytat:
ale takie usmażone dobrze bym chciała Kaska, Cytat:
Amani nie wiem jak się pocieszyć... może wpadnij do mnie na kakao ![]() metka, zaraz zapiszę Twoją wizytę ![]() Tomalinka, Butter Cytat:
Kotek, zapiszę Twój urlop nie dało się przeoczyć.maleństwo, wizaż na wielkim ekranie? bajer ![]() Żabciu Cytat:
I bardzo ładne zaproszenia… podobają mi się. ![]() Today, rzeczywiście klub jest do spraw prywatnych i nikt nie sprawdza obecności, jednakże ja poruszyłam ten temat bo nie podobało mi się to że osoby które nawet już na wątku się nie pojawiają a mają tam dostęp. I chodziło mi konkretnie o osobę która w sumie mało kiedykolwiek się odzywała a tam trafiła. To skąd mamy pewność że to nie jakiś zboczeniec co chce nasze dzieci pooglądać. Akurat z tym nie mówię o Tobie bo chociaż na wątku piszesz Stokrotko, super że jesteś zadowolona z urlopu też tęskniłyśmy ![]() zdjęciem się nie przejmuj trzeba mieć jakieś pamiątki z wakacji ![]() a my jakoś sobie radzimy, raz z górki raz znów pod górkę ale jest ok dzięki że pytasz i ucałuję Kamila od Ciebie.Onyks, super z tymi włosami ja w poniedziałek idę do fryzjera ![]() Madziu, rośnie Ci ta Majka w oczach 10 tygodni to już duża dziewczynka a ten mój boroczek jeszcze dwóch nie ma. Mona-ja ja chciałam proszek "dzidziuś" bo same dobre opinie słyszałam ale nie mogłam go nigdzie znaleźć i mam lovele ale tylko do białego. Bika Cytat:
ale wij to gniazdo, wij ![]() baobabku, miło z Twojej strony wczorajsza kąpiel w skali do 10 to powiem że na 7. Dość długo był cicho w wanience, nakryty pieluchą, nakarmiony i było ciepło ale pod koniec już włączył syrene. Nie zaniósł się, tyle dobrze. Może potrzebuje czasu by polubić kąpiele, innej opcji nie widzę.a co do zusu, to moja teściowa(czyt."skarbnica wiedzy") to wymyśliła
|
|
#548 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale liczę się z tym, że może czekają nas kolejne miesiące czekania. Ech, trzeba mieć sporo cierpliwości...Cytat:
Za kciuki dziękuję, możesz poprowadzić listę w kolejnym wątku ![]() Cytat:
![]() Wiem i za te kciuki i wsparcie jestem Wam bardzo wdzięczna. Cytat:
Cytat:
Pierwsze słyszę. Na pewno przysługują pieniądze z ubezpieczenia, jeśli Twój TŻ jest ubezpieczony np. w PZU czy innej firmie. |
|||||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
jest już nowy przegląd tygodnia!
ale świeci pustkami! ![]()
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35546548]Kwasu foliowego nie można przedawkować.
.[/QUOTE] jesteś pewna? Bo właśnie ja teraz biorę falvit mama gdzie jest 200 i nie biorę już samego kwasu foliowego bo wtedy byłoby razem 600. |
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko, no to pewnie nie ma nic z ZUSU bo bym coś znalazła na internecie. Ale wiesz "teściowa wie lepiej"
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mona, przepraszam za wprowadzenie w błąd Raczej nie ma, niestety. |
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35546548]Myślę, że czekam już wystarczająco długo
Ale liczę się z tym, że może czekają nas kolejne miesiące czekania. Ech, trzeba mieć sporo cierpliwości...Ty też masz dzisiaj 21. dzień cyklu, prawda? Za kciuki dziękuję, możesz poprowadzić listę w kolejnym wątku ![]() [/QUOTE] tak, ja też mam 21 dc tylko ja mam dłuższe cykle niż ty, ok 30-32 dni więc ja jeszcze trochę poczekam, a listę przekażesz komuś innemu bo ja mam zamiar nie dostać @ no ja nie bardzo mam co dodać, nic się u mnie nie będzie działo w tym czasie ale pyszności, uwielbiam szpinak i zapiekanki z cukinii a tak jeszcze nie robiłam, w przyszłym tygodniu na pewno będę miała to na obiad
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
nie dam rady Was nadrobić a to Lenka, a to pranie, prasowanie, obiad i chwilę żeby nie wyglądać jak potwór...i najmniej czasu aby zajrzeć do neta wybaczcie zaliczyłam z Lenką pierwszy spacerek ![]() odpadł jej pępuszek , rośnie jak na drożdzach-ja walczę z piersiami, ale już coraz lepiej idzie karmienie ![]() Od jakiś 5 dni ma napady kolki ale tylko rano-podaję jej według zaleceń położnej BIOGAIA i jest lekka poprawa. dzisiaj idziemy na spacerek i wejdziemy do centrum handlowego to kupię malutkiej bodziaka jakiegoś i sobie sukienkę, bo nie mam w czym chodzić w te upały Kasiu a Ty jak się czujesz ?? to już niedługo ![]() MONA Ja malutką kąpie w OilaTUM SOFT kupiłam 500 ml za 49,90 zł w pobliskiej aptece i jestem bardzo zadowolona Do prania mam dwa płyny Lovela osobno białe osobno kolorowe i warto je kupić Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-07-27 o 16:32 |
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z małą idziecie do tego centrum handlowego? ja powiem szczerze, że jestem przeciwniczką spacerów z takimi maluszkami w centrum handlowym, ale to oczywiście wasza sprawa
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wejść i wyjść bo z teściową jej w życiu nie zostawimy , bo ja też nie jestem za spacerami w takie miejsca , ale siostra miała przyjechać i niestety nie przyjechała
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak opadnie kikut to co powinno być pod nim ?
bo Lence odpadł w nocy i nie wiem czy wszystko jest ok
|
|
|
|
#560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko,
Cytat:
i trzymajmy kciuki za te II kreski dla wszystkich staraczek ![]() stokrotko, Cytat:
![]() Emilka, Cytat:
ale nadrabiam narazie chociaż raz dziennie ciekawe do kiedy mi kamil pozwoli ![]() Cytat:
Ana, wpiszę Twoje wakacje
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczna Lenka Strong jak tam kapiele? Ja niebawem do pracy...
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko witamy! Lenka słodko śpi
![]() Strong mnie możesz wpisać wizytę 2 sierpnia
|
|
|
|
#563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
taaaa wrocil z nowa bryka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
robicie wkoncu na mszy tak?no .. mowilm ze nie taki diabel straszny jak go maluja ![]() Cytat:
bystrawoda - witaj
|
|
|
#564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz .. to juz wiesz o czym z magda pisalysmy z tym brakiem brzuszka ... ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze z czasem Kamilek sie przyzwyczai do kapania ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
moim rodzicom zlikwidowali lot, a mieli lecieć na wakacje na koniec sierpnia
![]() maleństwo, dawno wpisałam Twoją wizytę ![]() Blonde, wczoraj kąpiel spokojniej, dopiero pod koniec mu się już nie podobało. Może spróbuję z leżaczkiem już? czy to za szybko? Żabcia i jakie autko kupiliście? a mój TŻ ma prośbę do Ciebie, żebyś nam na PW dała linka z jaką stronką z nieruchomościami tam u Was. mały mi teraz zasnął to idę się wykąpać a potem go wybudzę na kąpiel, mleczko i nyny bo chce dziś trochę z TŻ spedzić czasu. a jeszcze Wam coś powiem, wczoraj weszłam na wagę i mam 15kg na minusie, jeszcze tylko 6kg i będę w wadze z przed ciąży. OD poniedziałku zaczynam ćwiczyć. No i z dobrych wieści, piersi mnie mniej bolą drugi dzień bez laktatora ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- jeszcze coś ! bym zapomniała... w środę przyjeżdża Pani fotograf robić Kamilkowi zdjęcia oczywiście ta co Wam pokazywałam w k.
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
No to chodz, bierz mnie.
![]() I czekam z niecierpliwoscia na sesje Kamilka .Emilko, twoja corcia jest przeslodka!!! Zabcia, no to jak z tym autem? Kupil TZ jakies czy nie? |
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita, no jasne że Pan Żaba kupił furę
ale nasz Żaboszek się jeszcze nie pochwaliła jaką pewnie jakas limuzynka
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz dluugo Nam sie podobala , potrzebowalismy wieksze auto na zime bo to co mielismy bmw nie nadawalo sie na snieg niestety. Ale powiem Wam ze jak maz wrocil tym nowym autem to mi sie tak przykro zrobilo kurde bede tesknila za starym. Tyle wspomnien z nim mialam , pierwsze wakacje , to nim przywiezlismy Dominika ze szpitala ehh .. wariatka ze mnie
|
|
|
#569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witajcie!! Padam na pyszczek,ale Was nadrobiłam Strong ja w sobote mam wesele wiec mozesz wpisac ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
ZABCIU wiem o co chodzi...ja mam taki sentyment do mazdy 323f z otwieranymi oczkami...
|
|
|
#570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35546868]Wiesz, z taką informacją się kiedyś spotkałam, bo pamiętam, że czytałam sporo o kwasie foliowym, jak zaczynałam go brać. Ale z ciekawości poszperałam znowu i wyczytałam, że rzeczywiście lepiej nie spożywać go w nadmiarze, masz rację. Mona, przepraszam za wprowadzenie w błąd Raczej nie ma, niestety.[/QUOTE] Skoro te witaminy(femibion natal classic) są specjalnie dla ciężarnych i karmiących to chyba powinny mieć jakaś dopuszczalną dawke kwasu, za kilka dni mam wizyte to zapytam ginki czy taka ilość nie zaszkodzi. Cytat:
dzięki za opinie Loveli, a płyn do płukania tez tej firmy kupić?---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Strong ja w przyszłym tyg muszę zrobić morfologię, umówić się do fryzjera i okulisty, ale daty bliżej nieokreślone, pojade jak bede miała czas i ochote
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2012-07-27 o 20:39 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

wszystko lśni, w końcu zrobiłam porządek z butami i wyniosłam zimowe 

jeszcze się zastanawiam od kiedy zacząć wykorzystywać męża, co by nie pozwolić Emilce za długo siedzieć w brzuszku
no ale w brzuszku pusto.....

Najważniejsze, że się Wam udało

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

Będziemy trzymać za Ciebie kciuki! 

wybaczcie