|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Przyczajenie
|
A możecie polecic jakąś fajnę odżywczą maskę (proteinową?)? O albo np z masłem shea. Jakąś łatwo dostępną bo małe miasteczka są słabo wyposarzone.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Ja bym poleciła BingoSPA ale to musiałabyś zamówić pewnie przez internet
![]() Chcę już do domu, czuję się jak brudas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | ||
Zakorzenienie
|
Poszłam do Kauflandu po ziemniaki, a tam cała seria jajeczna i miodkowo- mleczna z Joasi. Jak która chciałaby, a ma problemy ze stacjonarnym dostaniem kompresu, czy maski jajecznej to polecam zajrzeć do K.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za 15 złotych będziesz miała i maskę proteinową (różowa, z kaszmirem i jedwabiem) i z shea (zielona). Poza tym proteinowy jest Kallos Latte (w sklepach fryzjerskich, niektórych drogeriach) i Biovax Latte (w aptekach DoZ). A najlepiej machnąć sobie gdzieś w internecie flaszkę keratyny, wtedy każda maska może być proteinowa. ![]()
![]() |
#485 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja musze się za jakimiś wakacjami rozejrzeć ![]() ja sie postaram w przyszłym tygodniu do fryzjera skoczyć. Prosze jak ładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#488 |
Przyczajenie
|
dzieki dzieki dzieki
![]() ![]() To ja zaraz lecę na poszukiwania do Tesco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Na to właśnie liczę!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zakupiłam sobie parę dni temu Bingacza z shea, w tesco. Pierwsze testowanie wyszło niezbyt niezbyt, bo na szybko u TŻta (jak to ja w gorącej wodzie kąpana) nałożyłam go, na to zwykła siatka jednorazówka, która się okazała za mała bo nie mogłam bezpiecznie objąć kucyka folią więc włosy były zarzucone na tył głowy przez co włosy z tyłu przy skórze były takie matowe i lepkie trochę. Skomplikowane to ![]() ![]() Wczoraj zrobiłam kolejnego testa, aczkolwiek nie widzę jakiegoś łał szał , ale dam mu jeszcze szansę. Cytat:
![]() ![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba zrobię dzis to skarpetkowe 'cudo' na koczka ![]() Jak na razie odgruzowuję kuchnię i podśpiewuję Brodkę ![]()
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
ale gorączka
![]() ![]() ![]() mam pytanko: u Was eliksiry z GP stoją gdzie dokładnie? Obok radicala i innych mgiełek? Bo widziałam dziś w rossie promocję na szampony, ale eliksirów znaleźć nie mogłam ![]()
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No upał niewąski, a ja właśnie dzisiaj rozpuściłam włosy (zawsze chodzę w spiętych) no debil ze mnie ![]()
![]() |
#495 | |
seriously? no.
|
Cytat:
u mnie to w ogóle jakoś tak wśród odżywek stały - szampony, szampony, odżywki, GP, odżywki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Ojjjj, oby tak było..... niestety jest źle, ale BĘDZIE LEPIEJ
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Konto usunięte
|
A pytanie do wrocławskich włosomaniaczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kupiłam pottersa z aloesem i jedwabiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Aha, zapomniałam dopisac, że to ostatnie zdjęcie, na którym jestem odwrócona plecami i mam najciemniejsze włosy (naturalny kolor) jest ostatnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widziałam gorsze przypadki które doczekały sie boskich kłaczków ![]() Czy to jest twój naturalny kolorek czy farbujesz? Jakich olejów używasz? Podaj nam to co stosujesz i pomyslimy ![]()
![]() |
#501 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() A więc tak, to ostatnie zdjęcie to mój naturalny kolorek, wcześniejsze są rozjaśnione ![]() ![]() - szampony delikatne bio dla dzieci, niemowląt, BDFM Rossmann różowy (bez SLS, SLeS; tylko 1x mies Klorane rumiankowy z SLS do oczyszczenia); myję wlosy codziennie lub co 2 dni, dwukrotnie - oleje: kokosowy, Khadi na porost włosów, Alterra, BDFM , masło shea, olejek rycynowy (ale ten ostatni do maski z naftą, żółtkiem, itp, bo przyciemnia), oliwa z oliwek, stosowałam tez przez jakiś czas lniany, słonecznikowy i arganowy - dwa pierwsze mi nie podeszły, ostatni się skończył i muszę zamówic kolejny ![]() ![]() - mgiełka, którą sama robię: aloes + woda mineralna, przelewam do atomizera i psikam włosy (pisała o niej Anwen ![]() - odżywka d/s Isana z olejkiem babassu, Alterra, Urtekram aloes, Urtekram dla dzieci (po kazdym myciu), inne bio - maska Biovax (proteiny mleczne i do włosów blond - 1 lub 2x tyg, wtedy już nie daję odżywki) - odzywka b/s używałam Jantaru (wcierki) ale działał wysuszająco i swędziała mnie po nim glowa, dlatego teraz psikam ją tym aloesem i jest lepiej ![]() - nie farbuję, nie używam suszarki, prostownicy, lokówki, lakierów i jakichkolwiek produktów do stylizacji, metalowych spinek, gumek z metalowymi elementami - mam satynową gumkę wg zaleceń BlondHairCare ![]() - piję pokrzywę - zdrowo się odżywiam, piję wodę, jem dużo warzyw, owoców, ryb, itp ![]() Widzę poprawę ich kondycji, ale stosuję to wszystko dopiero od lipca; wcześniej miałam takie "przebłyski" dbania i jeszcze się uczyłam co i jak działa, ta pielęgnacja jak ją opisałam wyżej w ten sposób prowadzona sumiennie i systematycznie to od 15 lipca, wtedy to zrobiłam właśnie ostatnie zdjęcie ![]() Aha - włosy ścięlam już w zeszłym roku i tak kilka razy je podcinałam, bo były tragedią tragedii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do odżywki b/s to polacam joanne naturię z lnem jest boska ![]() ![]()
![]() |
#503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli nie wymiękniesz, to daję stówę, że za dwa miesiące włosy będziesz miała takie, że szczęki z posadzki zbierać będą. ![]() Cytat:
![]()
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-07-27 o 14:44 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co powiesz o tych odżywkach Urtekram? Weszłam na ich stronę i trochę kosztują. Warte są swojej ceny? Jak z ich konsystencją?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ty zadałaś sobie trud żeby poczytać, postudiować i wyciągnąć ze zdobytej wiedzy to co dla ciebie najlepsze - to się chwali ![]() Skończyłam sprzątać ![]() ![]() Browara bym teraz machła taki ukrop ![]()
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszyscy na tym skorzystamy ![]() ![]() Witam nowe Włosomaniaczki ![]() Dziewczyny, założyłam bloga... nie wiem czy to dobrze, ale wklejam link ;P (i nie wiem czemu czuję się głupio pisząc to wam ![]() http://slodkimiod.blogspot.com/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
seriously? no.
|
włosy ciachnięte. i to zdrowo. trochę się na początku zestrachałam, że za dużo, ale jestem zadowolona, bo wreszcie pozbyłam się suchych końców
![]() ![]() na taki upał zimne piwo w sam raz ![]() Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2012-07-27 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To Ty za sprzątanie i WE początek, a ja za początek (ten zadeklarowany i formalny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Sommersby... mmniam!
![]() a co do sprzątania - akutalnie moje studenckie mieszkanie na czas wakacji zamieszkują dwie dziewczyny, a ja przebywam teraz u rodziców. W poprzedni weekend byłam w tamtym mieszkaniu i mnie zszokowało. Warstwa tłuszczu na kafelkach nad kuchenką, zacieki przy wannie takie, że chyba ich nigdy nie domyję... ja rozumiem bałagan w sensie nie poukładanych rzeczy, ale taki wszechobecny, obleśny brud? we wrześniu to mieszkanie przez tydzień będę sprzątać żeby jakoś wyglądało...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.