|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Ja też do chrzestu mam podejście mniej religijne...a raczej symboliczne... że to właśnie impreza ku 'czci' maluszka, z wybraniem chrzestnych, ale bardziej jako osób ważnych dla dziecka, jako wyróżnienie dla osób bliskich, a nie jako osób, które będą mi dziecko do kościoła prowadzać ![]() A jeśli chodzi o aspekt religijny to ja uważam, że warto. Bo żyjemy w państwie, w jakim żyjemy.... i jak dziecko stwierdzi, że nie chce należeć do kościował i żyć zgodnie z wiarą, to może samo zrezygnować...ale jakoś tak myślę, że warto ułatwić dziecku 'życie'...w szkole itp. |
|
|
|
|
#1202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my w tym tyg zaoszczędzimy na obiadach - miałam zamiar ugotować obiad na 2 dni, a wyszła mi góra jedzenia którą będzie ciężko pochłonąć w tydzień. Dobrze, że babcia dzisiaj zaprosiła nas na pierogi z jagodami, to będzie małe urozmaicenie. Cytat:
Cytat:
Wczoraj pierwszy raz ćwiczyłam Chalean Extreme i jestem podjarana. Zamówiłam sobie ciężary 2x10kg .
|
|||
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo bo padne jezzzuuu jak mi sie chce wakacji od 01.08 mam urlop i bede w domu siedziec ale w przyszlym roku to juz nie podaruje i gdzies polecimy
|
|
|
|
|
#1204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Największy problem stanowi dla mnie brak dostępu "do cywilizacji" - teraz mam centrum handlowe koło domu, masę sklepów i przyzwyczaiłam się że jak coś mi trzeba to kilka minut i załatwione. Cytat:
Co do ząbkowania to oba chłopaki jakoś w miarę spokojnie to przechodziły; lekkie marudzenie w nocy i tyle. Starszy miał tylko biegunkę jak mu 4 na raz wychodziły. A dom po teściach, ale wyremontowaliśmy z góry do dołu (oczywiście będziemy tam mieszkać sami). Tyle fajnie, że znam to miejsce i bardzo lubię. Ogród swoje lata ma więc mamy piękne drzewa, też owocowe, więc nie jest "łyso". I sąsiadów też mamy fajnych i dobrze się znamy
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To też był dla mnie problem, całe życie w mieście, jak sobie pomyślałam że chcę do sklepu to po prostu wychodziłam, 10 minut spacerkiem. A teraz zakupy trzeba zaplanować i są takie "wyczekane". A wściekła jak osa chodzę jak np o czymś zapomnę bo nie pójdę na drugi dzień tylko dopiero za kilka
|
|
#1206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię tego bardzo...i bardzo nie chciałam być "zakłamana" i chrzcić Mani..bo ja katoliczką nie jestem zdecydowanie i jak ją ochrzczę to jakbym sobie w twarz napluła. Mąż ma takie argumenty jak ty..że to po prostu impreza dla Mani i dzięki tymu kiedyś nie będzie miała problemów. Ja obserwując znajomych zaczynam stwierdzać że sluby , chrzty, komunie to TYLKO i wyłącznie tradycyjne imprezy - bez żadnego podtekstu kościelnego- i chyba kurna do tego zmierza "wiara" ![]() Cytat:
![]() Pocieszę Cię..my właśnie doszliśmy do wniosku że musimy odpuścić wakacje- coby się finansowo nie zarżnąć. Ale już odkładamy kasę na narty w marcu. To jest priorytet Cytat:
![]() Moja chyba też ruszy szybko. Skubana normalnie siedzi Tak trenowała te mięśnie brzucha że teraz normalnie podnosi się sama z pozycji leżącej do siadu![]() W ogóle codziennie mnie zadziwia nowymi umiejętnościami Macierzyństwo to jest cudna sprawa- pisze to ja , ta która całą noc nie spała
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podpisze sie pod pogrubionym ja ktora do tej pory miewa pobudki w nocy (ale teraz jest juz zabawniej |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, miło się Was czyta
![]() A słuchajcie, z tym siedzeniem to jak to jest? Ja wiem od kiedy kręgosłup jest gotowy, że się dziecka siadu nie "uczy", że nie wolno podpierać i tak dalej. Ale no kurczę jak to zatrzymać, jeśli dziecko się chwyta samo czego popadnie, albo tak się wyćwiczy że bez trzymanki się stawia do pionu. No przecież nie siłą, kurczę. A Mania, obiektywnie patrząc jest na całkowite siedzenie malutka po prostu, a, że zdolniacha to inna sprawa
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Haniu, super sprawną masz córę Młoda zaczęła samodzielnie siadać dopiero, jak raczkowała, czyli ok. 9 miesiąca (robiła to właśnie z pozycji "raczkującej"). Debrah - generalnie, jak dziecko samodzielnie siada/wstaje, to jest ok, ale nie powinno się mu tego ułatwiać: podpierać, podciągać. W razie czego można skonsultować się z fizjoterapeutą Byłam wczoraj u kardiologa na pierwszej i ostatniej wizycie. Wchodzę do gabinetu, a tu przystojny koleś w eleganckiej koszuli, na oko w wieku 33 lat A jeszcze trzeba było cycki pokazać podczas USG serca
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram się żeby Młoda nie miała mozliwosci podciągania się. Cały czas głównie na brzuszku leży..co kocha na szczęście. Jak ją położę na podlodze w mig jest na brzuchu. Oczywiscie nie wchodzą w grę praktyki z podkładaniem poduszek pod plecy itd
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Asiuk, ostatni raz byłaś, bo pan przystojny?
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Nie - po prostu absolutnie nic mi nie jest
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że wlaśnie samodzielnym siadaniem tego bym nie nazwała bo musi się podciagać. Pewnie na takie zdrowe- samodzielne siadanie przyjdzie czas za miesiąc, dwaAlbo jej się zapomni, tudzież znudzi .. tak jak np znudzilo jej się przewracanie z brzucha na plecy- co potrafiła jako pierwsze ![]() Generalnie śmieszne to jest że dzieci uczą się wszystkiego na raty. Znaczy szkolą jedną czynnosć..jak się nauczą "zapomnają" o niej i zaczynają naukę następnej ![]() Marysia zupełnie olała ostatno gurzenie. Tylko to siadanie jej w głowie
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle - dzięki, dziewczyny, za podpowiedzi odnośnie wyjazdu. Miśku, jeszcze nie wiem, jaki będzie konkretny kierunek.
Jakie biura polecacie na taki wyjazd? Mam w domu katalogi Itaki, Neckermanna i Grecos Holiday, jeszcze nie oglądałam ich. |
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaa...no to super, że wszystko ok
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk, jeśli chcesz pojechać na Wyspy Kanaryjskie to do wyboru masz ofertę Itaki, Neckermanna, Rainbow, Tui, Alfa Star i Eximu.
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś Młoda umyślila sobie robić "motorek" znaczy wydyma usta rob nimi "brrrrrr" plując przy tym sliną na prawo i lewo
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego "zapominania" to chodzi o to, że jeśli dziecko rozwija zdolności ruchowe to skupia się na nich w 100% i zaniedbuje mowę i odwrotnie też to działa Asiuk super, że w badaniach nic nie wyszło i jesteś zdrowa jak ryba
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu zdolną masz córkę
Ja jestem zdania że jeśli dziecko samo z siebie np siada wcześniej itp to nie zabraniać na siłę, widocznie jest gotowe. Cudownie po prostu, rozłożyło mnie w środku lata, gorączka, gardło,kaszel
|
#1221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nie było innej możliwości Poszłam, bo dostałam skierowanie od ogólnego, więc skorzystałam ![]() Cytat:
T. myślał o Fuertaventura, ale ponoć tam wieje dość mocno, więc odpada. Pewnie stanie na Gran Canarii albo Teneryfie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam już gorączki, tylko z nosa się leje więc po domowemu jakby, tzn vick, tantum na gardło i rutinoscorbin. Ze zwgl na cukier nie zrobię sobie kanapki z czosnkiem czy mleka z miodem
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
tam wszędzie wieje, taki urok i położenie. Na Gran Canarii też. Fuerta jest wulkaniczna mocno i nie ma tam zieleni, nie każdy lubi takie klimaty. |
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na Fuercie za to są najlepsze plaże - długie, z łagodnym zejściem i jasnym piaskiem Najbardziej kapryśna pod względem pogody i surowa jest Lanzarote. |
||
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Zuza gratuluję przeprowadzki do domu Asiuk planujecie dzidziusia? Jesteś niezła z tymi lekarzami Ja gdyby nie to, że musiałam do pracy oblatać ogrom lekarzy to mogłabym powiedzieć, że odkąd żyję nie odwiedziłam tylu co ty w tym roku Ale podziwiam twóją konsekwencję i chęci Robiłam badania krwi do pracy niedawno i mogłam sobie dopłacić, ale nie wpadłam na to Hania fajna twoja mała Butter też zerknęłam na sypialnię bardzo podoba mi się ten kolor Sanetko zdrówka życzę ![]() Debrah gratuluję zakończenia sesji no i zdrowego dziudziusia w brzuchu ![]() Chcę zmienić sobie odżywkę do włosów, bo długo używłam tej samej.Możecie coś polecić ?
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
dzizas, gdzie Wy jesteście
![]() Mój mąż zaliczył dziś traumę życia..Mania spadła mu z łóżka. Chyba jednak jestem dziwną matką bo w ogóle w popłoch nie wpadłam..gdyby nie on to pewnie nawet do szpitala bym nie pojechała. no ale ten tak spanikował że pojechaliśmy na USG. Wszystko w porzadku. W sumie dobrze bo przy okazji ją chirurg obejrzał, brzuszek jej prześwietlili- Młoda pięknie się rozwija. W ramach odstresowania zaszalałam w Zarze..niestety z kartą kredytową. No ale kurna bluzki za 19, 90 dla mnie i a dla Mani po 16,90. Grzech nie brać ![]() Przy okazji obkupiłam wszystkie dzieci na nadchodzące urodziny .A dziś mam wychodne- sama. Jutro mamy oby dwoje..na cały dzien i noc ![]() Tylko mam dylemat czy jutro...pić wino czy iść spać o 21
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu dobrze że wszystko ok.
Ja już nie zliczę ile razy B z łóżka fiknął A najgorszy wypadek to jak upadł na tarasie i rozciął brew o metalowy pręt.Też mieliśmy weekendowe plany ale ze mną jeszcze kiepsko i młody też się rozłożył
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-07-27 o 17:52 |
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
O Hania 19.90? Pokaż jakie kupiłaś bluzki
![]() Hmm, ciekawe jakbym ja zareagowała na upadek, ale to też pewnie zależy od reakcji dziecka na ten upadek z łóżka, ale myślę, że bez przesadyzmu. |
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak biega i się przewróci to tez nie lecę, patrzę czy się sam zbiera, najwyżej wołam żeby wstawał, otrzepał rączki i wystarczaPrzy tym upadku na pręt miałam stracha bo krwią się zalał, myślałam że oko wydłubał, wtedy to beczałam dłużej niż młody
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

Dojdzie chyba do tego że się ugnę...ale za rok dopiero i potraktuję to bardziej jak imprezę
Akurat 6 rocznica ślubu nam w niedzielę wypada to by się zrobiło bibę z chrzcinami w tle

Mam pytanie: czy warto wykupić teraz wakacje zimowe czy lepiej później? Chcemy jechać z Ewą i zależy nam na wypasionych wczasach, bez niespodzianek.
od 01.08 mam urlop i bede w domu siedziec
Zachciało mi się 2 samochodów. Cała kasa idzie nam mercedesa teraz. Nic nie odłożyliśmy

niech sie Tz nie stresuje bo mojemu Maja "wypadla" z rak i wpadla miedzy szafki kuchenne na mikrofale i czajnik