|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
![]() Lady Ty jak nic bedziesz miała dziewuszke
|
|
#3842 |
|
Konto usunięte
|
Eff8, każdy walił mi tekst: no to teraz by ci się chłopiec przydał
głupio się uśmiechałam, bo nie chciało mi się dyskutować, ale wcale nie uważam by parka konieczna była dziewczynki fajne są, no i razem pokój będą miały to łatwiej.
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552934]Eff8, każdy walił mi tekst: no to teraz by ci się chłopiec przydał
głupio się uśmiechałam, bo nie chciało mi się dyskutować, ale wcale nie uważam by parka konieczna była dziewczynki fajne są, no i razem pokój będą miały to łatwiej.[/QUOTE]mi tez tak właśnie każdy mowi nawet ostatnio mama do mnie mowi ze z tym chlopakiem to inaczej znosze ciaze
|
#3844 |
|
Konto usunięte
|
Moje przeczucia poszły sie....
![]() ------------------- Dziewczyny, spójrzcie, genialne http://www.ahistoria.pl/index.php/20...nej-produkcji/ |
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nie jestem w żaden sposób bezpieczna ![]() Ehhh pozostaje mi czekać
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jednak to nie jest nowa umowa, a automatycznie przedłużona stara, nie wymagająca żadnych aneksów. Niestety bardziej skłaniałam się do tej pierwszej opcji.
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, super! Pierwsza, oficjalna panienka w wątku - wyprawkę masz gotową, teraz nie masz się już co martwić.
Mam nadzieję, że się cieszysz? Idę jeść pomidorki z solą i pieprzem.
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Córka! Ale Fajnie Szaja
To fajnie, że wyprawka z głowy czy wolałabyś przyszaleć?Ostatnio się łapię na tym, że dziewczynka też cudna by była (zawsze jak myślałam o dziecku to chciałam dziewczynkę), ale przeczucie tak silne na chłopca miałam, że szok i pięknie brzmi słowo "synek" <3 Więc.. w zasadzie chyba by mi było wszystko jedno:P Zjadłam babeczkę z owocami (ale lekka, malutko kremu było) - eh szkoda, że zaczyna mnie ciągnąć w kierunku słodkiego ; / ale staram się nie jeść tego dużo. |
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co dziwne bo nigdy nie mialam takiej zachcianki - koniecznie musialam miec rzodkiewke na kolacje ![]() teraz uciekam juz do wanny i do lozeczka, takze dobranoc
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35552481]Taaak
Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny ![]() Poza tym ok, łądnie dziewczę rośnie, prawie 14cm ma! [/QUOTE] No to gratulations dla pierwszej kobitki |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
a mi mąż wyżarł moje wafelki z czekoladą
wrrrrrrrrrrrrrrrrrr kazałam mu iść po nowe!szaja, rozwalił mnie najbardziej praGPS eff czemu myślisz, że ja dziewuszkę będę miała? bardzo mi to pasi hehee
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Szaja serdecznie gratuluje
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
szaja gratuluję
![]() no to pasuje zaznaczać powoli ilu chłopców już mamy a ile dziewuszek |
|
|
|
#3854 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny ![]() Poza tym ok, łądnie dziewczę rośnie, prawie 14cm ma! [/QUOTE] Aj to nie zgadłam Gratuluję córci i w rzeczy samej wiele Ci to ułatwia
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam artykuł nt rwy kulszowej, mnie zaczyna coraz bardziej promieniować właśnie od pleców na udo i łydkę z lewej strony
http://www.benc.pl/czytelnia/478/rwa-kulszowa-w-ciazy/
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? czytam Was juz od samego poczatku, wczesniej siedzialam troche na watku staraczkowym. troche ciezko mi za Wami nadazyc bo niezle zasuwacie ale daje rade. pewnie odpisywac za czesto nie bede (roznica czasu) ale bede pilnie sledzic. Termin porodu mam na 31 grudnia ale jakos blizej mi do mamus styczniowych niz grudniowych.
To nasz pierwszy dzidzis - plci jeszcze nie znamy. Tutaj (Sydney) wstrzymuja sie z plcia do USG polowkowego ktore mam 7 sierpnia. Przeczucie mam ze chlopiec chociaz ja wolalabym dziewczynke (przez co oczywiscie mam wyrzuty sumienia bo nie chce zeby sie chlopiec niechciany czul). Brzuszek mam mniejszy niz wiekszosc z Was ale to pewnie tylko kwestai czasu. Nie wiem jak w polsce ale tutaj dosc popularna jest joga ciazowa. jak macie mozeliwosc to sie zapiszcie. Fajna sprawa. MIalam isc dzisiaj ale rano mi TZ oswiadczyl ze jego samochod zlapal gume i zabiera moj. takze z cwiczen dzisiaj kicha. Spijcie dobrze! u mnie juz nowy dzien i zabiram sie za pranie, jako ze w tygodniu praca od rana do wieczora i czasu nie ma na nic ![]() ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Patrze wlasnie na wozki (bo ja zaraz studia znowu zaczynam i praktycznie dokonca pazdziernika nie bede miala weekendow - stry kon jestem ale kiedys wpadlam na "genialny" pomysl dalszej nauki ido dzis pluje sobie w brode) i juz sie calkowicie pogubilam. Chcemy koniecznie tzw travel system, zeby dziecka nie trzeba bylo budzic jak sie je do samochodu wklada. A mieszkamy w takim miejscu ze nawet do sklepu po chleb i mleko to samochodem trzeba. Uzywany w dobrym stanie ciezko jest zlapac a ceny nowych masakryczne.Znalazlam dwa ktore ewentualnie by mi podchodzily. Mozecie spojrzec (jak macie chwilke oczywiscie) i powiedziec mi co o nich sadzicie? ja zielonego pojecia nie mam na co patrzec... jedyne co wiem to ze musi miec spore zadaszenie bo tutaj styczen/luty to srodek lata i slonce tak smazy ze nie da sie nie w cieniu na dworze siedziec. http://www.youtube.com/watch?v=bpcHN5qurDA http://www.youtube.com/watch?v=nCizQ1GypiY |
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie śpię już od 5 mąż nastawił budzik na 5 rano ale mu nie dzwonił, bo zapomniał że to sobota. Dobrze że go obudziłam. Wcinam już śniadanko, tosty z wędliną i serem. Zapowiada się kolejny upalny dzień ajjj znowu na nic siły nie będę miała. A tu tyle prasowania przede mną, którego nie cierpię Miłego dnia |
|
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza dziewuszka na liście, druga córa będzie Jak to lekarz określił: teoretycznie wcześnie jeszcze (16 tydzień), ale nic między nogami nie widzi, nawet pępowiny ![]() Poza tym ok, łądnie dziewczę rośnie, prawie 14cm ma! [/QUOTE] Super! Gratulacje! ja mam nadzieję, że dowiem się jaka płeć 13.08 magdusz witaj ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- większość z nas nie zgadła, jak to się mogło stać
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-07-28 o 07:22 |
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
Wczoraj z koleżankami byłam na Magic Mike ależ dupeczki tam były zwłaszcza ten koleś co grał w step up ![]() ![]() ![]() Oczywiście na sali same babeczki i gdzieniegdzie kilku gejów jak nie przepadam za chipendance to film dawał radę ![]() Szajajaba - Gratuluje córeczki! Bardzo Ci zazdroszczę ![]() Magdusz - Witaj Cytat:
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam już z rynku. Nakupiłam warzywa i winogron
i tak ciągle piszecie tu o zupie ogórkowej, że postanowiłam zrobić |
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Szajajaba gratuluję drugiej córy ![]() Witaj magdusz a można wiedzieć jak to się stało,że tam mieszkasz? zawsze mnie ciekawią takie historie![]() Trzeba pomyśleć o jakimś śniadanku, pewnie kakao, potem prasowanie (I hate it), a na obiad mam wczorajsze kopytka, takie odgrzewane przyrumienione też są pycha i jeszcze w planach pogaduchy z koleżankami do wieczora, ale fajnie
|
|
|
|
#3862 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agatka majowa, Młodsza styczniowa - samo to wymusza przyszalenie No i jednak kilka nowych rzeczy np. do lekarza chcę mieć.Na pewno śpiworek-kombinezon muszę mieć, kilka rzeczy cieplejszych czy choćby dodatkowe półśpiochy do założenia na pajacyka czy śpioszki (bo rajtki wszystkie za wielkie są, nawet na 56), jakąś czapę cieplusią, sweterki to sama zrobię ![]() Cytat:
i uwierzcie - miałam zzo, skurczy nie czułam 2,5h a to draństwo tak ![]() Cytat:
I tak na ten pierwszy patrzę - też mi się kółka nie podobają, te przednie masakryczne. Raczej szukaj w takich: http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E mutsy są dobre na przykład, spokojnie używki kupisz. |
||||
|
|
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny
Australia jest piekna ale Sydney to po prostu wielkie miasto. Ja tu pierwszy raz przylecialam po studiach do Tz. Pozniej wrocilam do polski I po dwoch latach zdecydowalismy sie ze jednak bedziemy razem I tak to tu jestem od 3 lat.tesknie za polska ale zyje sie tu o wiele latwiej. dziewczyny czy bola Was nogi? A jesli tak to czego uzywacie? szaja dzieki za uwagi dotyczace wozka.musze sie troche bardziej rozgladnac. Edytowane przez magdusz Czas edycji: 2012-07-28 o 09:40 |
|
|
|
#3864 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() a kiedy byłaś ostatni raz w PL?
|
|||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wstalam
![]() Po tygodniowym wstawaniu o 5:30 nalezy mi sie troche snu. Dzis na sniadanie musli - dawno nie jadlam, a przeciez roznorodnosc jest wskazana ![]() Chodzi za mna jakies ciasto... Ktoras tu kusila 3-bitem, przepis oczywiscie zapisany
|
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
27 stopni pokazuje mój termometr w cieniu - ufff... ciężki dzień będzie. To mamy już 2 dziewczynki (któraś już pisała, że będzie córeczka, tylko nie pamiętam która). Eh... ja już chcę środę i wizytę.W weekend mnie raczej nie będzie, bo dziś jedziemy na imieniny do mojej babci a jutro moja siostra z mężem i synkiem zjeżdża na tydzień z niemiec więc wybieramy się do moich rodziców. Wczoraj się dowiedziałam, że mój 17-letni kuzyn miał wypadek na skuterze - koń go stratował bo się spłoszył i został przewieziony helikopterem do kliniki w Krk, Dalej jest nieprzytomny, ma jakieś 2 krwiaki i połowę kości głowy- (policzki) połamane
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po 3 dniowej przerwie i w rozpoczętym 15 tygodniu
Musiałam nadrobić chyba z 20 stron ![]() Szaja gratuluję córci! Gratuluję udanych wizyt! Witam nowe mamusie I nie pamiętam co miałam jeszcze napisać ![]() e_vel mam nadzieję, że kuzyn wyzdrowieje
|
|
|
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was serdecznie dziś
U nas dziś bardzo gorąco, upał od samego rana. uff..Magdusz witaj na forum ![]() Szaja gratuluje dziewczynki, pewnie za jakiś czas będzie wysyp dziewczynek, tak coś czuję ![]() Dziś czeka mnie pakowanie przed wyjazdem na wczasy. Jutro rano jedziemy. Postanowiłam zrobić listę rzeczy, które zabierzemy, żeby o niczym nie zapomnieć, ale żeby też nie brać zbyt dużo i zbędnych rzeczy.
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
nie dam rady Was nadrobić!! za szybko piszecie
|
|
|
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej mamy koleżanki syn, 18 latek, też miał wypadek tyle, że na motorze..leżał w śpiączce jakieś 3 ms, teraz jest już od 2 ms wybudzony ale jedyne co potrafi to zacisnąć rękę.. bądź jakoś podobnie przekazać info drugiej osobie.. cały czas odżywia się przez rurkę, tak samo wiadomo cewnik podpięty...ma mnóstwo rehabilitacji, leży u siebie w domu z rodziną, wszyscy mu pomagają (w tym moja mama)...ale postępy jakoś słabo idą..a szkoda chłopaka..bo już miał 2 wypadki samochodowe, ale to tylko były stłuczki bez uszczerbku zdrowia...a później rodzice kupili mu motor na 18stkę...pojeździł 2-3 razy i finito... a rodzice śmieszni - dalej trzymają motor...nie chcą sprzedać...wiadomo z jakich względów...bo sądzą, że on na nim jeszcze kiedyś pojeździ.... ja już bym nigdy nie wsiadła na taką maszynę.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

głupio się uśmiechałam, bo nie chciało mi się dyskutować, ale wcale nie uważam by parka konieczna była
nawet ostatnio mama do mnie mowi ze z tym chlopakiem to inaczej znosze ciaze
Czyli nie jestem w żaden sposób bezpieczna
Zawsze się czegoś nowego dowiem 

wrrrrrrrrrrrrrrrrrr kazałam mu iść po nowe!