III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-27, 22:33   #2071
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
co do wozka Sandry tez on mi sie podoba,jednak mialam z tej firmy spacerowke i niestety wszystko sie w niej psulo i odpadalo,niewiem czy wytrzymala chociaz rok
ale co do koloru to ten czerwony
zielona ja mialam juz identyczny wozek(no inny kolor).kupilam go 5 lat temu.moj syn jezdszil w gondoli do 7 miesiaca a w spacerówce poltora roku.w zeszlym roku w pazdzierniku go sprzedalam a w styczniu dowiedzialam sie o ciazy.a ta dziewczyna co go odemnie odkupila to nadal wozi w nim swojego dzieciaczka.moj maz powiedzial,ze chce znow taki sam bo sprawdzony itd.

a mialam tez inna spacerowke z tej firmy(espiro magic 4-taka lzejsza)to po 4 miesiacach sie porwala.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
ja ogólnie nigdy nie piorę ręcznie - prałam tylko jak mieszkałam u teściowej, bo mi było głupio swoją bieliznę do ich kosza wrzucać
ja robilam dokladnie tak samo
a teraz tez nigdy recznie nie piorebo nie lubie.

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
ja sie martwie bo nawet pare razy dziennie czuje czkawkę.... chyba to jest czkawka bo takie rytmiczne ruchy....
znowu mam pytanko - kupujecie rogala do karmienia? bo ja się zastanawiam czy warto, chodzi mi dokłądnie o tą fasolkę małą, a nie ten 190 cm rogal do spania
ja chyba kupie bo pamietam jak z mlodym sie meczylam,zeby znalezc wygodna pozycje do karmienia.a jak juz znalazlam to zaraz mi rece dretwialy

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 22:39   #2072
asiejka86
Rozeznanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!

Byłam na wizycie - u tego lekarza do którego Tamlin chodzi. Naprawdę świetny lekarz. Nie miałam usg 3d, bo wystarczyło 2d. Buźkę nadal ciężko było zobaczyć- Mała ma cały czas rączki w buźce i na to jeszcze nóżki.Pan doktor tak długo ją pukał i stukał, aż w końcu pokazała co chcieliśmy.

Idę troszku Was nadrobić, bo dwa dni mnie nie było, zobaczymy ile się uda.

Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze. Ciesze się bardzo Teraz możesz być spokojna i cieszyć się urokami ciąży.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 22:53   #2073
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
ja sie martwie bo nawet pare razy dziennie czuje czkawkę.... chyba to jest czkawka bo takie rytmiczne ruchy....
znowu mam pytanko - kupujecie rogala do karmienia? bo ja się zastanawiam czy warto, chodzi mi dokłądnie o tą fasolkę małą, a nie ten 190 cm rogal do spania
Każdy zrobi jak uważa ale jak dla mnie to daremne wyrzucanie pieniędzy bo przecież można najzwyklejszą poduszke podłożyć.
Za tą kase można co innego kupić dzidkowi

Ide spać, dobranoc
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 22:54   #2074
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Czekając na odp.Colds,pokaże Wam,co zakupiłam dziś w sh

Colds tzn.w poniedziałek 6.sierpnia?oby trzymali Cię w dwupaku jak najbliżej terminu porodu
Śliczne ciuszki

Na wymaz, do porodu, miałam się stawić 2sierpnia, ale z racji skurczy mam być już 30lipca.. Mam nadzieję, że wymyślimy coś sensownego..
Stary 2012-07-27, 23:04   #2075
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27;35553173

A któraś z dziewczyn pisała,że jej pierwsze dziecko jak miało czkawki w brzuchu to później ulewało:confused:to prawda???bo ja w ciąży z pierwszym synkiem ich nie odczuwałam,a teraz czuję prawie każdego dnia...

[COLOR=blue
katiem[/COLOR] ile ma Twój starszy synuś?

Uciekam spać,Pa pa!
Teraz 21 miesięcy i właśnie testuje moją cierpliwość bo nie chce spac

Ja mam tego małego rogala. Przydał sie. A teraz używam pod plecy jak kregoslup boli

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:13   #2076
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki

Na wymaz, do porodu, miałam się stawić 2sierpnia, ale z racji skurczy mam być już 30lipca.. Mam nadzieję, że wymyślimy coś sensownego..
Dziękuje,kosztowały jedyne 3zeta
To już w ten poniedziałek,o kurcze.Trzymaj się dzielnie.Mam nadzieję,ze Ci pomogą i będzie dobrze i o czasie
To teraz mogę iść w poduchy...

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Teraz 21 miesięcy i właśnie testuje moją cierpliwość bo nie chce spac

Ja mam tego małego rogala. Przydał sie. A teraz używam pod plecy jak kregoslup boli
Przed Tobą bunt dwulatka...choć do przeżycia,ale powiem ci szczerze,że sąsiadów synek skończy niebawem 2lata i jakoś czasem b.działa mi na nerwy

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-27 o 23:14
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-27, 23:51   #2077
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziękuje,kosztowały jedyne 3zeta
To już w ten poniedziałek,o kurcze.Trzymaj się dzielnie.Mam nadzieję,ze Ci pomogą i będzie dobrze i o czasie
To teraz mogę iść w poduchy...

Przed Tobą bunt dwulatka...choć do przeżycia,ale powiem ci szczerze,że sąsiadów synek skończy niebawem 2lata i jakoś czasem b.działa mi na nerwy
Nie strasz mnie
Na razie jest przekochany. A bałam się jaki będzie.
Tylko to zasypianie czasem doprowadza mnie do szału.

A wyobraźcie sobie, że ograniczylismy kontakt z naszymi dobrymi znajomymi własnie przez ich synka o rok starszego od naszego. Agresywny, niegrzeczny zawsze robił małemu jakaś krzywdę. To go popchnął, to uderzył. Wszystko rozwalał. Jeździliśmy razem na wakacje lub spędzalismy Sylwestra i mąż stwierdził, że ma dość.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-28, 07:08   #2078
weronika_91
Zakorzenienie

Witam się z rana ale mnie głowa boli , a to wszystko przez częste wstawanie w nocy :/ i wczesną pobudke .

COLDS trzymam kciuki abyście jeszcze trochę pozostali w dwupaku no ja jak lukalam na monitorek podczas ktg to skurcze miałam od 2-max 20%

Jeśli chodzi o rogal do karmienia to ja nie kupuje , wolę przeznaczyć te pieniądze na coś bardziej potrzebnego kiedyś takich rzeczy nie było i ludzie sobie radzili
Stary 2012-07-28, 08:44   #2079
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
U mnie strasznie gorąco.

Colds zostań w dwupaku jak najdłużej.

Kupiłam tego konika morskiego - mnie się podoba i faktycznie ta melodyjka jest łagodna - szum fal z muzyką

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:48   #2080
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry
ale u mnie w nocy byla burza...walilo az sie caly dom trzesl.
wczoraj wieczorkiem bylam na spacerze i komary mnie pociachalypo nogach.wstaje zaraz bo musze na poczte leciec i odrazu kupie cos przeciw koomarom.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
U mnie strasznie gorąco.

Colds zostań w dwupaku jak najdłużej.

Kupiłam tego konika morskiego - mnie się podoba i faktycznie ta melodyjka jest łagodna - szum fal z muzyką

no ja wlasnie czytalam o nim na innym watku i dziewczyny bardzo chwalily.tak sie zastanawiam czy moze kupic tego konika zamiast karuzelki do lozeczka

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:52   #2081
katiem
Wtajemniczenie

Hej a co to za konik?

Witam się i ja
My dzisiaj na wesele. Już widzę w tym garze. Faceci w tych garniturach, a babeczki w spływających makijażach. Macie jakieś sposoby?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-28, 08:57   #2082
kraven
Zakorzenienie

Ja karuzeli na razie nie kupuje, bo na początku maluszek musi mieć stabilny obraz przed oczami. Wtedy karuzela musiałaby tylko wisieć.
My z TŻ wymyśliliśmy, że zawiążemy linke na łóżku i zawiesimy tego ptaszka ( też już kupiłam )
http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-g...490745303.html

Katie mówimy o tym http://allegro.pl/konik-morski-fishe...502374592.html

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-07-28, 08:59   #2083
coventry
Raczkowanie

witam sie w ten upalny poranek, ja również się skuszę na tego konika - ma bardzo dobre opinie i podoba mi się ten turkusowy ale fakt mógłby być tańszy - no cóż za fp się płaci
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:13   #2084
katiem
Wtajemniczenie

Kraven bardzo fany ten konik

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-28, 09:15   #2085
zielona1911
Zakorzenienie

Sandra
ja mialam espiro active.Godnie sie prezentowal,szkoda ze tak szybko sie rozpierniczał

Oskarowi to uczulenie coraz bardziej sie rozrasta i jest coraz bardziej czerwone. Brakuje mi juz sił... Poczekam na tzta i uzgodnimy co dalej,ale mysle,ze jeszcze pare dni bede mu smarowac ta nowa mascia i jak efekt bedzie zerowy to ide do dobrego pediatry prywatnie,czytalam o nim bardzo dobre opinie,wiec mam nadzieje ze chociaz on postawi dobra diagnoze i da dobre leki i w koncu bedzie dobrze.Bo juz mi sie serce kraja jak widze jak ludzie na niego patrza jak gdzies idziemy.Wiec nawet go na zaden plac nie zabieram.Bedziemy siedziec w domu.

Wczoraj glupia siedzialam do pozna na lapku i mialam otwarte szeroko okno i duze swiatlo zapalone i patrze a na suficie pelno jakis muszek,komarow itd. Pozabijalam je troche,ale tak sie balam ze mnie pogryzą ze poszlam spac na ziemie do drugiego pokoju

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

kurde ile ja mialam tych zabawek z fisher price,tego konika zreszta tez
i karuzele z projektorem,hustawke 3w1,szczeniaczka uczniaczka,garnuszek na klocuszek,aparat,klocuszk i,doslownie pelno i wszystko posprzedawalam lub porozdawałam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:30   #2086
coventry
Raczkowanie

kraven jak masz konika to puszczaj maleństwu jeszcze w brzuszku, prawdopodobnie po porodzie te fale działają uspokajająco bo Dzidzius sobie przypomina ich dzwiek, ja zakupie zaraz po poborach i bede puszczac wieczorkiem przed snem
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:32   #2087
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiliśmy bransoletkę w tym Lilou dla tej małej. I słuchajcie ja nie wiedziałam, że to jest takie popularne......szok. Pełno ludzi. Ciągle ktoś wchodził, wychodził. Tam jest tak, że składa się zamówienie i po 2 godzinach odbiera. I przy kasie pełno tych torebeczek do odbioru....
A widzisz sama dostałam jedną od męża na Mikołaja i jak do tej pory ściągnęłam ją tylko raz na wymianę sznurka (teraz też by się przydało)

Cytat:
Wszystko ok z Maleńką!
Uffff a widzisz?

Cytat:
Oskarowi to uczulenie coraz bardziej sie rozrasta i jest coraz bardziej czerwone. Brakuje mi juz sił... Poczekam na tzta i uzgodnimy co dalej,ale mysle,ze jeszcze pare dni bede mu smarowac ta nowa mascia i jak efekt bedzie zerowy to ide do dobrego pediatry prywatnie,czytalam o nim bardzo dobre opinie,wiec mam nadzieje ze chociaz on postawi dobra diagnoze i da dobre leki i w koncu bedzie dobrze.Bo juz mi sie serce kraja jak widze jak ludzie na niego patrza jak gdzies idziemy.Wiec nawet go na zaden plac nie zabieram.Bedziemy siedziec w domu.
Dajcie szansę tej maści, większość leków trzeba stosować jakiś czas żeby zaczęły działać. Biedny synuś

Choco, gratulacje i moc uścisków!

Dobrze że piszecie o szczepieniach bo ja z innej planety chyba jestem, dopiero mnie uświadomiłyście że coś takiego istnieje

Co za skwar! mamy dziś intensywny dzień, najpierw zakupy, potem gril u znajomych, na koniec imieniny u mojej mamy... jeszcze się nie ubrałam, siedzę przy kompie i już się pocę!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:38   #2088
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej
U mnie upał taki że sie gotuje w tym pokoju nienawidze lata w tym roku.
Spać mi sie chce chociaż dzisiaj spałam super patrząc na ostatnie 7 miesięcy tylko 2x w nocy na siku byłam bo tak to zawsze 4 - 5 jak w zegarku
Mężul od dzisiaj ma 2 tygodnie urlopu, więc chyba będe ciut rzadziej tutaj - chociaż może i nie
Dzisiaj mi postawi drugą część szafy i bedzie git już teraz wiem gdzie będe trzymać wanienke szkraba jejejeeeee

Cytat:
Hej a co to za konik?

Witam się i ja
My dzisiaj na wesele. Już widzę w tym garze. Faceci w tych garniturach, a babeczki w spływających makijażach. Macie jakieś sposoby?
Taaaa, ja mam
Nie jechać wcale

A ten konik to mnie sie bradzo podoba, kurcze musze nad tym podebatować koniecznie
Stary 2012-07-28, 09:39   #2089
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
W jakiej temperaturze pierzecie ubranka, bo gdzies tam wyczytalam,ze najlepiej w 60st,zeby wszystkie zarazki wyginel???
Tak sie sklada,ze ja mam juz wszystko wyprane,ale w 40st, bo balam sie zniszczyc, a poza tym na wiekszosci ubraneg bylo zeby prac w 40st.
Pralam wszystko w 60 i nic się nie zniszczyło.

Co do szczepień 1 synka(wcześniaka) szczepiłam skojarzonymi 3w1 bodajże ale to było 4 lata temu.dodam że przez ten czas nie był w szpitalu i na nic nie chorował,żadnego zapalenia płuc czy ucha.Nie miał też żadnych odczynów poszczepiennych nawet gorączki.
Teraz chyba też wybiorę jakieś skojarzone
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:40   #2090
kraven
Zakorzenienie

Coventry ja właśnie wieczorami puszczam maluszkowi konika i jeszcze jedną pozytywkę. Mam nadzieje, że zadziała

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-07-28, 09:43   #2091
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
A widzisz sama dostałam jedną od męża na Mikołaja i jak do tej pory ściągnęłam ją tylko raz na wymianę sznurka (teraz też by się przydało)
:
jeszcze raz dziękuję za pomysł
I fajnie, że mozna wygrawerowac co się chce. Młoda będzie miała fajną pamiątkę

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-28, 09:45   #2092
zielona1911
Zakorzenienie

Bo ta masc z tego co mi lekarz mowil jest raczej łagodząca i juz widze ze postępow nie bedzie a chce go szybciutko wyleczyc bo moja osmioletnia siostra przyjezdza w srode i chce ich wszedzie brac to na basen,do zoo,do parku miniatur,dinolandu itd a jak go nie wylecze to gdzie ja go takiego chorowitka wezmę?
Stary 2012-07-28, 09:48   #2093
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Taaaa, ja mam
Nie jechać wcale
:
Zebyś wiedziała jak mi się nie chce
Jeszcze w taki upał.
NAjwyżej wcześniej się zmyjemy.

Zielona a On ma to tylko na buźce. Na ciałku nic a nic?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-28, 10:00   #2094
zielona1911
Zakorzenienie

katiem
wlasnie tylko na buzce i zaczynam sie zastanawiac czy to sie mu nie rozrosło temu ze smarowalam sterydem na początku.ale naprawde jest coraz gorzej

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

przedwczoraj mial takie jak na 1 zdjeciu a dzis juz takie jak na drugim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P260712_1532[01].jpg (89,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0613.jpg (60,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-07-28, 10:03   #2095
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Zebyś wiedziała jak mi się nie chce
Jeszcze w taki upał.
NAjwyżej wcześniej się zmyjemy.

Zielona a On ma to tylko na buźce. Na ciałku nic a nic?
Współczuje, bo ja bym rady nie dała. Strasznie szybko się męcze
A w ten upał to nawet nie mówie.
Przygotowałam ziemniaki i kure wsadziłam do piekarnika i sie zmęczyłam i leże w wyrku.
Normalnie stary babor sie czuje

Cytat:
katiem
wlasnie tylko na buzce i zaczynam sie zastanawiac czy to sie mu nie rozrosło temu ze smarowalam sterydem na początku.ale naprawde jest coraz gorzej
Kurcze współczuje i synkowi i Tobie bo chcesz mu pomóc a żaden lekarz jakoś poradzić nie może.
Faktycznie spróbuj może tego prywatnego pediatre, może on coś zaradzi mądrego.
Stary 2012-07-28, 10:03   #2096
zielona1911
Zakorzenienie

i jak mam nie panikowac?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0615.jpg (101,0 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-07-28, 10:13   #2097
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ja pierd... Co to za cholerstwo jest!!!!!
Wcale sie nie dziwie ze sie denerwujesz, poszłabym do tego prywatnego bo wiesz jak oni jak zapłacisz patrzą na pacjenta.
Stary 2012-07-28, 10:17   #2098
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć laski, znowu tyle natłukłyście
Cytat:
Sandra
ja mialam espiro active.Godnie sie prezentowal,szkoda ze tak szybko sie rozpierniczał

Wczoraj glupia siedzialam do pozna na lapku i mialam otwarte szeroko okno i duze swiatlo zapalone i patrze a na suficie pelno jakis muszek,komarow itd. Pozabijalam je troche,ale tak sie balam ze mnie pogryzą ze poszlam spac na ziemie do drugiego pokoju

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

kurde ile ja mialam tych zabawek z fisher price,tego konika zreszta tez
i karuzele z projektorem,hustawke 3w1,szczeniaczka uczniaczka,garnuszek na klocuszek,aparat,klocuszki,doslownie pelno i wszystko posprzedawalam lub porozdawałam
ja mam dla małego espiro city i nic się nie dzieje miałam kupić ten active ale siedzisko wydawało mi się jakby za krótkie teraz chcę sprzedać ten city bo już nie nie jeździ mały od dawna w nim, a dla córci już mam inny na oku
ja zabawki z FP te co wymieniłaś wszystkie mam - oprócz aparatu, w to miejsce mam zegar kocham te zabawki za ich wytrwałośćmam jeszcze gąsienicę gawędziarkę i ślimaka, więc te zakupy mi odejdą, najlepsze zabawki dla dziecka, tyle razy co rąbnęły z hukiem o podłogę i nic ani nawet odprysku nie mająnad tym konikiem się zastanawiam, ale kupiłam te karuzlę z rainforest (właśnie tż pojechał do kumpla przerabiać ją na prąd) i chyba te muzyczki mi wystarczą

Cytat:
katiem

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

przedwczoraj mial takie jak na 1 zdjeciu a dzis juz takie jak na drugim
o matko! biedny Oskar wyraźnie widać, ze się rozniosło kurcze, ja w temacie uczuleń to zielona jestem, ale na liszaja mi to wygląda - ja miałam często jak byłam mała - ale malutkie wielkośc 2 groszówki co najwyżej może podjedź na IP niech to zobaczą, wydaje mi się, że antybiotyk też powinien jakiś dostać

U mnie znowu upał moje dziecko szaleje a ja nawet siły nie mam, żeby go pilnować, chałpę mi roznosi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:32   #2099
zielona1911
Zakorzenienie

a myslicie ze z IP mnie nie wywalą? powiedza ze skoro juz mam masc to mam smarowac,wiesz jaka jest sluzba zdrowia
Stary 2012-07-28, 10:41   #2100
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
a myslicie ze z IP mnie nie wywalą? powiedza ze skoro juz mam masc to mam smarowac,wiesz jaka jest sluzba zdrowia
A dlaczego mieliby Cie wywalić skoro przychodzisz z dzieckiem chorym i nie wiesz co robić bo nic nie pomaga.
Ja bym jeszcze smarowała tą maścią co masz może trza ciut czasu żeby reakcja łagodząca zaczeła działać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości