|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
ja nie wiem jak to jest z tym karmieniem ja jem na razie wszystko a mala strzela pierdy jak zla
kupki ma koloru zoltka kurzego takie pomaranczowo zolte :P
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za Was, myślę że to juz TO
![]() Cytat:
Soleilka nie wiem skąd te zielone kupki, ale jestem prawie pewna, ze nie przez dietę. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-07-27 o 23:17 |
|
|
|
|
#2133 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Olej moczem ją!Cytat:
Chyba szykuje Ci się piękny prezent imieninowy ![]() duża kobitka z niej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Linka w pierwszych dobach to mogła być smółka u nas do 4 doby była, teraz to chyba efekt wprowadzania nowych produktów Przynajmniej tak na necie znalazłam
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-07-27 o 23:39 |
|||||||
|
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
No i dalej nie śpimy, boli mnie brzuch, nogi i głowa. Wrrrrrr
Jest 3 i dalej nie śpię a Wam zazdroszczę.. ale poprasowałam wszystko i z tego jestem dumna!! Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-28 o 03:14 |
|
|
|
#2135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moje dziecię urządziło mi pobudkę o 4:30 i teraz dopiero zasnęło Więc postanowiłam już się nie kłaść tylko nadrobić wizaż![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla córci i dla mamusi![]() Cytat:
|
|
#2136 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po latach stwierdzili, że nie zdawali sobie sprawy, że to ryzykowne myśleli, że poród w ich rodzinnym mieście to jak najbardziej dobry pomysł![]() Jak najbardziej to będzie "drugi pierwszy raz". Mi się wcale od początku nie chce... ![]() Cytat:
U nas dziś 15 milionów w kumulacji oczywiście wysyłamO jaaa, trzymam bardzo mocno!!! ![]() Czekamy na wieści Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Dodatki antybakteryjne do proszków można zamówić przez net w sklepach z pieluszkami wielo (stacjonarnie chyba tylko w Wawie niestety) http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Nappy...ia-pieluszek/7 http://www.babyetta.pl/pl/p/Antybakt...ania-750-G/173 olejek z drzewa herbacianego można kupić w aptekach (skrapia się nim pieluszki oczekujące na pranie w szczelnie zamkniętym wiaderku) A jakie pieluszki dostaliście? kieszonki? Cytat:
Jak go spytałam, czy swoje też mam wystawiać wśród ludzi to już nie był taki kozak
|
|||||
|
|
|
#2137 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie rośnie!Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
![]() Mój mąż też poszedł wczoraj do pracy. Na nockę. Ale dla równowagi przyjechała moja mama Mimo to w nocy sama wszystko robiłam przy Małym i jestem z siebie dumna ![]() Cytat:
I jeszcze ciasteczka maślane - pycha!![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
dla Jasia za ssanie piersi.---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- oooo Cytat:
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
moja niunia już od 5 nie Spi. rzuca się po lozku i pokopała mi brzuch teraz coś ma oczka jak chineczka może Zasnie głowa mi pęka..
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
Natee
żeby to było to i poszło gładko![]() A ja obudziłam się przed 7 i nie mogłam zasnąć. Miałam straszne bóle w krzyżu i do tego wczoraj zauważyłam, że opadł mi brzuch. Czop mi odchodzi w częściach, ale przynajmniej wydaje mi się, że to czop. Trzymajcie kciuki, żebym nie zaczęła rodzić...chociaż do tego 10 sierpnia, bo właśnie jestem w trakcie przeprowadzki
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamuśka zrobiła mi pobudkę o 8 i już nie mogę spać.Na TV4 jest program Master Chef, gdzie występują dzieci. I 9 latka mówi, że ona lubi bażanta przygotowywać
|
|
|
|
|
#2141 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też maleństwo, 157cm Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już nawet nie będę jęczeć, jaką to miałam okropną noc.. Jest coraz gorzej, z moim samopoczuciem też, o psychicznym nie wspominając. Wczoraj zobaczyłam po dłuższej przerwie w lustrze mój tyłek i się poryczałam... I do tego mój mąż oznajmił mi wczoraj, że mu się nie chce seksu jakoś ostatnio (czyli co, przez ostatnie dni się zmuszał ), jest mi przykro, źle i mam wszystkiego dość |
||||
|
|
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
czesc! a mojej przygody ze szpitalem cd:-( jutro moja polozna mnie porzadnie przebaxa i podejmiemy decyzje cy wychodze na kilka dni w pon czy rodze... fenek mi bowiem sutecznie zatrzymal akcje,, oby nie za skutecznie!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dzisiejsza noc była okropna... Znowu spadek cukru - do 47... Potem wstawanie na siku aż 8 razy! Jestem wykończona. Boli mnie głowa, podbrzusze i piersi (czyżby piersi rosną?). Wczoraj mąż wymasował mi krzyż - jaka ulga . Po wczorajszym ktg wyszłam sfrustrowana - 3 tydzień już chodzę i zawsze były jakies skurcze, czasem mocniejsze a czasem słabsze, ale były! A wczoraj nic - dosłownie nic... Już na IP obstawiają kiedy urodzę, a ja wyszłam z założenia, że chyba do pełnoletności będę ją nosić... . Nie dałam się wczoraj zbadać, bo jedyny lekarz jaki był na oddziale to Ahmed i jakoś mnie od niego odrzucało (zresztą jestem badana co 2 dni, więc nic się nie stanie jak raz nie będę) Oczywiście dopiero po ktg zaczęłam się gorzej czuć, ale to nic. Kolejne ktg w poniedziałek.![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana, trzymam !!!
|
|||
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Przy MM zielone kupki wskazuja na alergie (my sie z tym meczylismy dlugo), przy piersi podobno moga byc zielone i to nic zlego.
|
#2146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mnie trochę pociesza bo ja go brałam w sumie tylko (aż?) miesiąc...Indywidualista ![]() Cytat:
I jakby się dało to bym trzymała... ale wtedy młody mi przypomina, że teraz to on rządzi kiedy ja idę siku ![]() U mnie tez zero skurczy... wczoraj mi się wydawało, że coś się zaczyna ale minęło. W sumie to przez jakieś 45-60 minut miałam skurcze, przekręcałam się z boku na bok i nie przechodziły. Już myślałam... ale wstałam do toalety, trochę pochodziłam i cisza Jestem rozczarowana.No cholera jasna, nie dodało mi jednego posta ![]() W każdy razie KarolinaPW - rodzice z fantazją ![]() Soleilka - nie mów, że Ty nie robisz bażanta? Ja prawie na każdy niedzielny obiad A swoją drogą to rodzice ostro pie....nięci bo jak dla mie 9latka to powinna się lalkami bawić a nie bażanta patroszyć.prince_polo - już niedlugo w domku ![]() Ja zaczynam dziś 39 tydzień Wiem, na porodówkę... ale młody nie zainteresowany wyprowadzką a umowę wynajmu ma do 13.08 ![]() za kolejne tygodnie za wizyty, ktg, usg, konsultacje... ale się wychodzimy po tych lekarzach, przychodniach i szpitalach
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-07-28 o 09:40 |
||
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() dzisiaj mam termin z pierwszego usg, oczywiści nic sie nie dzieje i nie zapowiada się abym rodziła.... na chwile obecną jestem spokojna, bo przynajmniej TZ jest w domu i nie będę się nudzić sama, choć nie ukrywam, że chętnie wylądowałabym na porodówce ![]() ![]() Natee
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do skurczy, mam takie etapy czasem i w dzień i w nocy, każdy kolejny jest silniejszy, aż zaczynam sobie robić nadzieję i ... przechodzi
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce byc mama - watek caly czas podczytuje i mialam Ci napisac: nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Tak jak na pierwszy bym przymknela oko, ten drugi to byla przesada. Kolezanka mamy czy nie - takich rzeczy sie nie mowi. A kontakt ze zwierzakiem jest dziecku potrzebny, troche zarazkow nikomu nie zaszkodzilo. Moj Michal od samego poczatku jest wsrod zwierzat (psy i koty), uwielbia sie do nich przytulac. Wiec po takim komentarzu powiedzialabym tej kobiecie co o niej mysle...
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Na dworze jest tak gorąco, że się idzie ugotować
![]() Byłam właśnie na zakupach, chłopaki w domu zostały Jakiś nowy kasjer jest w markecie i zapomniał babie wydać resztę z 50 zł ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() jeszcze masz czas! |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co d pierwszego to jeszcze maleńkie dziecko jestem w stanie zrozumieć. Ale 2 albo 3latek? No przegięcie!! Dla mnie przegięcie A co do drugiego to jestem tego samego zdania. Trochę zarazków nie zaszkodzi. A później będą się dziwić, że dziecko ciągle coś łapie... no a jak ma nie łapać jak było w sterylnej klatce i nie jest przyzwyczajone do żadnych zarazków? Poza tym równie dobrze można dzieciaczka separować od innych ludzi - przecież każdy może przynieść jakieś inne zarazki i zarazić czymś dzieciaka. Ale komentarz na nk to takie gadanie starej baby z wąsem i jeszcze pewnie bezdzietnej (wcale by mnie to nie zdziwiło)
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to by znaczyło że we wrześniu urodzeWczoraj na wieczór miałam kilka skurczy ale potem wszystko przeszło. Dzisiaj już schody (3pietro) zaliczylam, wieczorem jeszcze planuje spacer, a zaraz się biorę za sprzątanie. Mam nadzieję, że mała nas posłucha i w poniedziałek albo wtorek się zdecyduje wyjść. A widzicie tak się bałyśmy wcześniej urodzić, a teraz jak chcemy to się nie da Nawet annie zatrzymali akcje skutecznie.
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy stole jak jedlismy czy po prostu w pokoju wyciagala piers i karmila ![]() Ja wiem, ze dziecko musi zjesc itd. Ogolnie karmienie mnie nie odrzuca, to super chwila DLA MAMY I JEJ DZIECKA, ale za kazdym razem jak widzialam jak ona piers wyciaga to mi sie zbieralo na
|
|
#2157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może do pensji dorabia? ![]() Prosiak w jabłkach? Muszę spróbować, ale chyba jutro Cytat:
Sypię głowę popiołem
|
||
|
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw. mają tyle rozstępów, że się dziwie, że TŻ jeszcze nie rzyga na ich widok ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
przecież kasjerzy nawet punkty lojalnościowe nabijają na swoje karty jak się człowiek odwróci
|
||
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widze jaki moj (prawie) 2-latek jest madry, kumaty, nie wyobrazam go sobie przykladac do piersi A co dopiero 3-latka, ktory juz zupelnie kumaty jest.....Tez tak uwazam, mnie dopiero by skomentowala... Moje dziecko buzie przyklada psu do pyska, bo chce buzi (najczesciej w policzek, na szczescie). I to nie byle jakiemu - jego ulubiony pies od zabaw to doberman Uwiesza sie na nim jak nie wiem, a i pies go bardzo lubi (zwlaszcza jak zobaczy jedzenie )---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
oni nas teraz musza kochac - i ze zbednymi kg i rostepami. Koniec, kropka ![]() A swoja droga jestem ciekawa jak szybko uda mi sie zrzucic brzuch. Juz nie mowie o kg, marzy mi sie plaski brzuch
|
|
#2160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale urodziła... Tak jak mówię - jakiejś specjalnej zależności nie było (z tego co wyczytałam) Wydaje mi się, że wszystko zależy od organizmu. I tak jak organizm musi się "nasycić" fenkiem jak się zaczyna kurację, tak samo pewni później musi go usunąć z organizmu. A jedno i drugie zależy od metabolizmu, między innymi. Ja bym się nie przejmowała Słonicą nie jestem (przynajmniej nie gatunkowo, bo wielkościowo mi blisko) to może uda się szybciej niż później? Czego sobie i wszystkim oczekującym życzę ![]() Cytat:
Ja bym cycków przy rodzinie nie wystawiła. Może jestem pruderyjna, ale mimo wszystko nie. Twojej reakcji wcale się nie dziwię A chwila jest dla matki i dziecka i ewentualnie dla partnera/ojca dziecka ale w sensie niech widzi jakie to cudne ![]() Chyba już pisałam jak w jakimś filmie na TLC było o karmieniu piersią. Kobieta karmiła 2 synów (chyba 4 i 6 latka) na raz, a jak zostawało mleka to sobie ojciec pociągnął
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

kupki ma koloru zoltka kurzego takie pomaranczowo zolte :P

zważyliśmy dziś naszego małego mężczyznę i wyszło 5,100 no wielki chłop nam rośnie
Olej moczem ją!

Przynajmniej tak na necie znalazłam
a trzymajcie kciuki za mija morfologie bo jest bardzo zla

Jak go spytałam, czy swoje też mam wystawiać wśród ludzi to już nie był taki kozak
)
,a brzuch sobie z przodu zwisa
pół bluzki mam mokrej dobrze że mam na zmianę. a ona tO mleko nawet we włosach Miala. raczki to muszę jej chyba wiązać