|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
).kupilam go 5 lat temu.moj syn jezdszil w gondoli do 7 miesiaca a w spacerówce poltora roku.w zeszlym roku w pazdzierniku go sprzedalam .a ta dziewczyna co go odemnie odkupila to nadal wozi w nim swojego dzieciaczka.moj maz powiedzial,ze chce znow taki sam bo sprawdzony itd.a mialam tez inna spacerowke z tej firmy(espiro magic 4-taka lzejsza)to po 4 miesiacach sie porwala Cytat:
a teraz tez nigdy recznie nie piore ja chyba kupie bo pamietam jak z mlodym sie meczylam,zeby znalezc wygodna pozycje do karmienia.a jak juz znalazlam to zaraz mi rece dretwialy
|
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze. Ciesze się bardzo |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tą kase można co innego kupić dzidkowi ![]() Ide spać, dobranoc |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wymaz, do porodu, miałam się stawić 2sierpnia, ale z racji skurczy mam być już 30lipca.. Mam nadzieję, że wymyślimy coś sensownego..
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam tego małego rogala. Przydał sie. A teraz używam pod plecy jak kregoslup boli
|
|
|
|
|
#2076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To już w ten poniedziałek,o kurcze.Trzymaj się dzielnie.Mam nadzieję,ze Ci pomogą i będzie dobrze i o czasie To teraz mogę iść w poduchy... Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-27 o 23:14 |
||
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na razie jest przekochany. A bałam się jaki będzie. Tylko to zasypianie czasem doprowadza mnie do szału. A wyobraźcie sobie, że ograniczylismy kontakt z naszymi dobrymi znajomymi własnie przez ich synka o rok starszego od naszego. Agresywny, niegrzeczny zawsze robił małemu jakaś krzywdę. To go popchnął, to uderzył. Wszystko rozwalał. Jeździliśmy razem na wakacje lub spędzalismy Sylwestra i mąż stwierdził, że ma dość. |
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
ale mnie głowa boli , a to wszystko przez częste wstawanie w nocy :/ i wczesną pobudke . COLDS trzymam kciuki abyście jeszcze trochę pozostali w dwupaku no ja jak lukalam na monitorek podczas ktg to skurcze miałam od 2-max 20%Jeśli chodzi o rogal do karmienia to ja nie kupuje , wolę przeznaczyć te pieniądze na coś bardziej potrzebnego kiedyś takich rzeczy nie było i ludzie sobie radzili
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U mnie strasznie gorąco. Colds zostań w dwupaku jak najdłużej. Kupiłam tego konika morskiego - mnie się podoba i faktycznie ta melodyjka jest łagodna - szum fal z muzyką
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ale u mnie w nocy byla burza...walilo az sie caly dom trzesl. wczoraj wieczorkiem bylam na spacerze i komary mnie pociachaly po nogach.wstaje zaraz bo musze na poczte leciec i odrazu kupie cos przeciw koomarom.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
no ja wlasnie czytalam o nim na innym watku i dziewczyny bardzo chwalily.tak sie zastanawiam czy moze kupic tego konika zamiast karuzelki do lozeczka
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej a co to za konik?
Witam się i ja ![]() My dzisiaj na wesele. Już widzę w tym garze. Faceci w tych garniturach, a babeczki w spływających makijażach. Macie jakieś sposoby? |
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karuzeli na razie nie kupuje, bo na początku maluszek musi mieć stabilny obraz przed oczami. Wtedy karuzela musiałaby tylko wisieć.
My z TŻ wymyśliliśmy, że zawiążemy linke na łóżku i zawiesimy tego ptaszka ( też już kupiłam http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-g...490745303.html Katie mówimy o tym http://allegro.pl/konik-morski-fishe...502374592.html
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
witam sie w ten upalny poranek, ja również się skuszę na tego konika - ma bardzo dobre opinie
i podoba mi się ten turkusowy ale fakt mógłby być tańszy - no cóż za fp się płaci
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra
ja mialam espiro active.Godnie sie prezentowal,szkoda ze tak szybko sie rozpierniczał Oskarowi to uczulenie coraz bardziej sie rozrasta i jest coraz bardziej czerwone. Brakuje mi juz sił... Poczekam na tzta i uzgodnimy co dalej,ale mysle,ze jeszcze pare dni bede mu smarowac ta nowa mascia i jak efekt bedzie zerowy to ide do dobrego pediatry prywatnie,czytalam o nim bardzo dobre opinie,wiec mam nadzieje ze chociaz on postawi dobra diagnoze i da dobre leki i w koncu bedzie dobrze.Bo juz mi sie serce kraja jak widze jak ludzie na niego patrza jak gdzies idziemy.Wiec nawet go na zaden plac nie zabieram.Bedziemy siedziec w domu. Wczoraj glupia siedzialam do pozna na lapku i mialam otwarte szeroko okno i duze swiatlo zapalone i patrze a na suficie pelno jakis muszek,komarow itd. Pozabijalam je troche,ale tak sie balam ze mnie pogryzą ze poszlam spac na ziemie do drugiego pokoju ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- kurde ile ja mialam tych zabawek z fisher price,tego konika zreszta tez ![]() i karuzele z projektorem,hustawke 3w1,szczeniaczka uczniaczka,garnuszek na klocuszek,aparat,klocuszk i,doslownie pelno i wszystko posprzedawalam lub porozdawałam |
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
kraven jak masz konika to puszczaj maleństwu jeszcze w brzuszku, prawdopodobnie po porodzie te fale działają uspokajająco bo Dzidzius sobie przypomina ich dzwiek, ja zakupie zaraz po poborach i bede puszczac wieczorkiem przed snem
|
#2087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama dostałam jedną od męża na Mikołaja i jak do tej pory ściągnęłam ją tylko raz na wymianę sznurka (teraz też by się przydało) ![]() Uffff a widzisz? ![]() Cytat:
Choco, gratulacje i moc uścisków! Dobrze że piszecie o szczepieniach bo ja z innej planety chyba jestem, dopiero mnie uświadomiłyście że coś takiego istnieje Co za skwar! mamy dziś intensywny dzień, najpierw zakupy, potem gril u znajomych, na koniec imieniny u mojej mamy... jeszcze się nie ubrałam, siedzę przy kompie i już się pocę! |
||
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie upał taki że sie gotuje w tym pokoju nienawidze lata w tym roku.Spać mi sie chce chociaż dzisiaj spałam super patrząc na ostatnie 7 miesięcy tylko 2x w nocy na siku byłam bo tak to zawsze 4 - 5 jak w zegarku ![]() Mężul od dzisiaj ma 2 tygodnie urlopu, więc chyba będe ciut rzadziej tutaj - chociaż może i nie ![]() Dzisiaj mi postawi drugą część szafy i bedzie git ![]() Cytat:
Nie jechać wcale ![]() A ten konik to mnie sie bradzo podoba, kurcze musze nad tym podebatować koniecznie |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do szczepień 1 synka(wcześniaka) szczepiłam skojarzonymi 3w1 bodajże ale to było 4 lata temu.dodam że przez ten czas nie był w szpitalu i na nic nie chorował,żadnego zapalenia płuc czy ucha.Nie miał też żadnych odczynów poszczepiennych nawet gorączki.Teraz chyba też wybiorę jakieś skojarzone |
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Coventry ja właśnie wieczorami puszczam maluszkowi konika i jeszcze jedną pozytywkę. Mam nadzieje, że zadziała
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I fajnie, że mozna wygrawerowac co się chce. Młoda będzie miała fajną pamiątkę |
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ta masc z tego co mi lekarz mowil jest raczej łagodząca i juz widze ze postępow nie bedzie
a chce go szybciutko wyleczyc bo moja osmioletnia siostra przyjezdza w srode i chce ich wszedzie brac to na basen,do zoo,do parku miniatur,dinolandu itd a jak go nie wylecze to gdzie ja go takiego chorowitka wezmę?
|
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebyś wiedziała jak mi się nie chce
![]() Jeszcze w taki upał. NAjwyżej wcześniej się zmyjemy. Zielona a On ma to tylko na buźce. Na ciałku nic a nic? |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
katiem
wlasnie tylko na buzce i zaczynam sie zastanawiac czy to sie mu nie rozrosło temu ze smarowalam sterydem na początku.ale naprawde jest coraz gorzej ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- przedwczoraj mial takie jak na 1 zdjeciu a dzis juz takie jak na drugim
|
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ten upał to nawet nie mówie. Przygotowałam ziemniaki i kure wsadziłam do piekarnika i sie zmęczyłam i leże w wyrku. Normalnie stary babor sie czuje ![]() Cytat:
Faktycznie spróbuj może tego prywatnego pediatre, może on coś zaradzi mądrego. |
||
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
i jak mam nie panikowac?
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierd... Co to za cholerstwo jest!!!!!
Wcale sie nie dziwie ze sie denerwujesz, poszłabym do tego prywatnego bo wiesz jak oni jak zapłacisz patrzą na pacjenta. |
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć laski, znowu tyle natłukłyście
![]() Cytat:
ja zabawki z FP te co wymieniłaś wszystkie mam - oprócz aparatu, w to miejsce mam zegar kocham te zabawki za ich wytrwałość![]() Cytat:
wyraźnie widać, ze się rozniosło może podjedź na IP niech to zobaczą, wydaje mi się, że antybiotyk też powinien jakiś dostać U mnie znowu upał
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
a myslicie ze z IP mnie nie wywalą? powiedza ze skoro juz mam masc to mam smarowac,wiesz jaka jest sluzba zdrowia
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym jeszcze smarowała tą maścią co masz może trza ciut czasu żeby reakcja łagodząca zaczeła działać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

.a ta dziewczyna co go odemnie odkupila to nadal wozi w nim swojego dzieciaczka.moj maz powiedzial,ze chce znow taki sam bo sprawdzony itd.

Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze. Ciesze się bardzo

po nogach.wstaje zaraz bo musze na poczte leciec i odrazu kupie cos przeciw koomarom.

bodajże ale to było 4 lata temu.dodam że przez ten czas nie był w szpitalu i na nic nie chorował,żadnego zapalenia płuc czy ucha.Nie miał też żadnych odczynów poszczepiennych nawet gorączki.