Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 07:30   #571
Laura_Palmer
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez Mimi1985 Pokaż wiadomość
Chciałam się tutaj troche pożalić na te moje kudły otóż dopiero co zaczynam walkę o ładne włosy i zaczyna mnie to już wszystko denerwować troszku ale nie poddam sie łatwo. Mam włosy wysokoporowate (tak myśle) bo przypominają lekki puch, cały czas są napuszone, to jest marny puch, naprawde, gdy jest wilgotno - puszek, gdy przenawilże - puszek, gdy coś z silikonem - jest fajnie ale szybko sie tłuszczą. W dotyku bardzo lekkie, cienkie i troche szorstkie. Jejku, jak ja maże o takich ciężkich, gładkich włosach prostych jak druciki, co jak sie przegładzi ręką to sie przelewają przez palce... Edukuję sie już chyba jakieś 2 tygodnie, czytam wizaz i blogi wlosowe, może wkońcu znajde odpowiednią pielęgnacje, ale widze że to potrwa całe wieki. żeby tego było mało to jeszcze mam ścieniowane włosy na końcach i te końce wykrzywiają się na wszystkie strony, musze obciąć jakieś 10 cm żeby tego sie pozbyć, ale puki co musze zapuszczać bo i tak mam ktotkie włosy- do ramion.
Rozumiem Cię zaczynając manię włosową naiwnie myślałam, że też będę miała gładsze włosy (jak z reklamy pantene pro-v) ale czytajac i stosując różne zabiegi zdałam sobie sprawę, że za przeproszeniem z gó.wna bata nie ukręcę i pogodziłam się ze skłonnością do puszenia, odstawania i wysoką porowatością, którą z resztą sama sobie zgotowałam. Teraz stosuję pielęgnację dla wykokoporowatych i CG. No trudno.
Wogóle to kiedyś miałam proste druty. Ostatnio znalazłam zdjęcie z LO gdzie siedzę tyłem i miałam zupełnie proste i gładkie włosy. U mnie w rodzinie raczej wszyscy maja proste włosy. A teraz może do afro jest mi daaaaleko, ale w szoku jestem, że mam falowane włosy. Jako mała dziewczynka pamiętam mój zachwyt nad włosami kobiety z reklamy glisskur, która łamie nożyczki. Miła burzę ciemnych, długich loków. No i kto wie, może kiedyś mi się uda mieć takie

w weekend zrobie zdjęcia moich kłaczków i pierwszy raz dam je pod osąd znawczyń
Stary 2012-07-28, 08:45   #572
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Suszę
I te fale po l-cysteinie co masz w albumie też są po suszeniu? masz śliczne włoski

Cytat:
Napisane przez Laura_Palmer Pokaż wiadomość
Wogóle to kiedyś miałam proste druty. Ostatnio znalazłam zdjęcie z LO gdzie siedzę tyłem i miałam zupełnie proste i gładkie włosy. U mnie w rodzinie raczej wszyscy maja proste włosy. A teraz może do afro jest mi daaaaleko, ale w szoku jestem, że mam falowane włosy.
Ja mam to samo... w podstawówce nosiłam boba, przy obecnych włosach miałabym nie wiadomo co na głowie bez suszenia i modelowania, a wtedy gładkie, proste, przylizane włoski, jedynie mała tendencja do wywijania się końcówek. No ale wieloletnie farbowanie, rozjaśnianie (schodziłam sama z czarnych do blonu rozjaśniaczem ), suszenie, prostowanie no i mam swoje sprężyny. Aczkolwiek myślę, że po tym co ze mną przeszły to i tak są w dobrym stanie No ale juz porzucam rozjaśniacz, za 5 lat może będę miała ładne, zdrowe włosy

Poza tym po nocy już mam luźne loki i gorąc nie do wytrzymania dzisiaj

Edytowane przez Papiszynka
Czas edycji: 2012-07-28 o 08:48
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 08:49   #573
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Wreszcie nadeszła pora na minizakupy włosowe i do koszyka mi wczoraj wpadły: eliksir Green Pharmacy, odżywka w piance Gliss Kur Ultimate Volume i balsam Mrs. Potter's lotos&kolagen.
A teraz siedzę właśnie z miksem Biovaxa jedwab&keratyna i balsamy Mrs. Potter's.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 09:47   #574
la figa
Wtajemniczenie

kochane, nie mam stezonego aloesu bo musialam wywalic. co mozna dac do lcysteiny zeby nie spowodowala puchu? chodzi mi raczej o takie domowe rzeczy - miodek, olej? nie wiem a nie chce robic nowego zamowienia na zsk
Stary 2012-07-28, 09:48   #575
Laura_Palmer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Wreszcie nadeszła pora na minizakupy włosowe i do koszyka mi wczoraj wpadły: eliksir Green Pharmacy, odżywka w piance Gliss Kur Ultimate Volume i balsam Mrs. Potter's lotos&kolagen.
A teraz siedzę właśnie z miksem Biovaxa jedwab&keratyna i balsamy Mrs. Potter's.
Takie zakupy zawsze cieszą Ja dzisiaj nic nie robię. Za zwyczaj planuję tak, żeby myjąc co 3 dni, mycie wypadło mi w sobotę to wtedy z czystym sumieniem olejuję na noc i potem po myciu mam czas na cuda i samodzielne schnięcie.

Nie za bardzo mam opanowaną technikę pięlęgnacji w tygodniu, bo jak wracam do domu ok 18 to olej nakładam na 1,5h potem myję, odżywka lub maska na 30 min, wcierki, płukanki i mam za mało czasu na wyschnięcie, odgniatanie itp. Chodzę spać w wligotnych i rano muszę upiąć, bo wyglądam jak . Po ostatnim myciu udało mi się wysuszyć do końca i od 2 dni mam rozpuszczone. Upał nie upał, udało mi się je dobrze ułożyć to się "nacieszam", a Wy jak sobie radzicie z suszeniem na wolnym wybiegu?
Stary 2012-07-28, 10:17   #576
Dinulka
Zakorzenienie

a pottersami tylko myjecie czy używacie też jako odzywki?

ja na noc miałam olej winogronowy i maść BD, umyłam dziś Lili i nalożyłam maskę elseve arginine, jak ona fajnie pachnie ciekawe jakie będą efekty. Trochę ryzykowałam, bo mam dzis panieński

Próbowałyście może mieszać z czyms alterrę? Bo maska mi nie podchodzi, może mnie wysusza? Bo jakoś plącze włosy i są szorstkie i jakieś takie niefajne no, a mam maskę i odżywkę i szkoda mi wyrzucić może jakieś nawilżacze dodawać? Czy z tym alkoholem w składzie się pogryzą?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

a propos blogów - ja co prawda na bloggerkę sie nie nadaję z moją nikłą wiedzą, ale myślałam o założeniu dziennika codziennej pielęgnacji dla samej siebie... tylko nie wiem gdzie go umieścić
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:47   #577
visionAM
Zakorzenienie

Nadrobiłam
Płukanka z octem jabłkowym się sprawdziła, dzięki Kascysko

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
dziś dzień nr 2 z wcierką Seboradin
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
3 dzień z Seboradinem lotion
Jak Ci się sprawdza ta wcierka? Ona jest bez alkoholu, tak?
Mi się skończył eliksir GP, a że mam akcję denko to nie będę kupować nowego. Mieszanka eliksir+Jantar idealnie podziałała i po około tygodniu intensywnego codziennego wcierania włosy nie wypadają prawie wcale. Tylko odrost mam rozjaśniony masakrycznie po Jantarze, więc czaję się na jakieś inne nie-alkoholowe wcierki
Teraz samego Jantara nie chcę wcierać, boję się, że znowu będzie się działo to, co pół roku temu, czyli włosy się zaczną sypać.

Mam olejek łopianowy GP, ten do skóry głowy, ale jakoś nie lubię go używać...

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
chyba znalazłam mój ulubiony olej - chociaż nie wiem czy po jednym użyciu można tak powiedzieć w każdym razie użyłam wczoraj tego przeterminowanego oleju lnianego. nie na całą noc, na jakieś 3h. no i pierwszy raz przeżyłam łaaał po olejowaniu

dzisiaj o 13 podcinam kłaczki
Najwidoczniej masz podobnie jak ja, czyli olejowanie służy Ci, gdy trzymasz olej krótko
U mnie im dłużej olej na włosach tym gorzej wyglądają po umyciu.

Cytat:
Farbowałam chemią - Casting L'oreal i zniszczyłam sobie włosy okrutnie. Wypadały garściami i były mocno przesuszone.
przypomniało mi się, bo jakić czas temu była tu dyskusja o farbach i o Castingu
Otóż obmacałam ostatnio Castinga i każdy kto myśli, że to szampon koloryzujący - myli się. Co więcej na opakowaniu nie występuje ani razy słowo "szampon" Jest zdanie "delikatna koloryzacja bez amoniaku" i tyle. Jest to więc normalna trwała farba.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Sommersby... mmniam!
kocham Sommersby
TŻ ma mi przywieźć z UK wszystkie smaki do wypróbowania. Już nie mogę się go doczekać, wraca za 2 tygodnie, w końcu. I razem z nim moje odżywki Joico K-Pak omm nom nom

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
mój Gingers się chłodzi, a Ty mi na Reddsa ochotę zrobiłaś.
Gingersa kocham bardziej niż Sommersby

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość

a propos blogów - ja co prawda na bloggerkę sie nie nadaję z moją nikłą wiedzą, ale myślałam o założeniu dziennika codziennej pielęgnacji dla samej siebie... tylko nie wiem gdzie go umieścić
ja też mam "bloga", link jest w podpisie... póki co jest tam tylko jeden wpis i żadnych zdjęć, więc biednie jakoś nie mam czasu się tym zajmować..
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:54   #578
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tosiajola Pokaż wiadomość
Dum pugnas victor es
widzę że masz podobne włosy do moich, tylko moje wolno, ale rosną i są już za ramiona. Jestem ciekawa jakie osiągniesz efekty
Witajcie wszystkie sobotnią porą! Moje też straaaasznie wolno rosną, nawet zastanawiałam się czy jestem w stanie je zapuścic do długości większej niż do ramion kiedyś już zapuszczałam i nawet wydawało mi się, że po prostu przestały rosnąc ale może była to tylko nowa-fobia-włosowa? oby! Teraz pokażę moim kudełkom na co je stac

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Dum pugnas victor es - dziękuję za włosowy komplement i witaj wśród nas, Pięknowłosych nie zapomnij swoich rozpieszczać, a na pewno się odwdzięczą
Oj oby ! Właśnie umyłam je BDFM po całonocnym olejowaniu Khadim na porost i nałożyłam Biovaxa proteiny mleczne niech się najedzą do syta
Stary 2012-07-28, 10:56   #579
Dinulka
Zakorzenienie

właśnie zrobiłam spis swoich kosmetykow do włosów - uświadomiłam sobie, ze niektórych od wieków nie używałam i że zginęło mi kilka półproduktów gdzieś - m.in keratyna
oto moje kosmetyki na tę chwilę
1. Szampon Babydream
2. Szampon Liliputz extrasensitive
3. Szampon Eva Natura pokrzywowy do oczyszczania
4. Szampon Pharmaceris H-Keratineum
5. Odżywka Garnier Awokado i Karite
6. Balsam Mrs Potters aloes i jedwab

7. Odżywka Fructis Volume Restructure
8. Odżywka Elseve Total Repair
9. Odżywka Isana Babass
10. Odżywka Alterra morela i pszenica
11. Odżywka Artiste keratynowa
12. Maska Alterra granat
13. Maska Elseve Arginine Resist
14. Maska Biovax do wypadających
15. Odżywka w sprayu Gliss Kur czarny
16. Jedwab na końcówki Biovax
17. Maść BD
18. Olej winogronowy
19. Olejek Alterra granat i awokado
20. Olej ze słodkich migdałów
21. Olej z makadamia
22. Miód
23. Mocznik
24. sok z aloesu
25. D-Panthenol żel z aloesem
26. Spirulina
27. L-cysteina
28. Francuska glinka zielona
29. Witaminy all in one
30. Gliceryna
31. Hydrolizat jedwabiu
32. Mleczko pszczele w glicerynie
33. Wcierka Jantar
34. Wcierka Joanna Rzepa

i najgorzej, że nie wcierkuję :smarka:
Stary 2012-07-28, 10:57   #580
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo

wrzucę w najbliższym czasie zdjęcie mojego kucyka. będziecie w szoku noszę rozpuszczone włosy, ewentualnie koczki i wtedy to się nie rzuca w oczy. kucyka mogę zrobić jedynie z włosów pofalowanych warkoczem, bo inaczej wygląda strasznie. na szczęście przy głowie mam już trochę zagęszczoną fryzurkę, teraz czekam, aż te nowe włoski urosną.
Wrzuc zdjęcia na pewno nie jest tak źle
Stary 2012-07-28, 11:00   #581
Laura_Palmer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
przypomniało mi się, bo jakić czas temu była tu dyskusja o farbach i o Castingu
Otóż obmacałam ostatnio Castinga i każdy kto myśli, że to szampon koloryzujący - myli się. Co więcej na opakowaniu nie występuje ani razy słowo "szampon" Jest zdanie "delikatna koloryzacja bez amoniaku" i tyle. Jest to więc normalna trwała farba.
No właśnie. Dałam się nabrać na "chłyt" że nie nieszczy i jest zdrowa Najgorsze wspomnienia mam z kolorem Brownie. Za namową jednej YTbowiczki zafarbowałam się tym kolorem i wyszedł mi fiolet następnego dnia leciałam po drugą farbę, żeby zamalowała to coś. Potem to już tylko mnie rozpacz dopadła jak zobaczyłam co zostało mi na głowie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 11:01   #582
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Pamiętam jam z naolejowanymi włosami jechałam do fryzjera busem i mi się wydawało że wszyscy mysla o mnie jak o brudasie
Ja z naolejowaną głową kilka razy biegałam po parku w centrum miasta, musiałam wzbudzac nie lada zachwyt u spacerowiczów
Stary 2012-07-28, 11:04   #583
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
właśnie zrobiłam spis swoich kosmetykow do włosów - uświadomiłam sobie, ze niektórych od wieków nie używałam i że zginęło mi kilka półproduktów gdzieś - m.in keratyna
1. Szampon Babydream

9. Odżywka Isana Babass
12. Maska Alterra granat
17. Maść BD
18. Olej winogronowy
21. Olej z makadamia
22. Miód
23. Mocznik
24. sok z aloesu
26. Spirulina
27. L-cysteina
29. Witaminy all in one
30. Gliceryna
31. Hydrolizat jedwabiu
33. Wcierka Jantar
34. Wcierka Joanna Rzepa

Jaka kolekcja
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:07   #584
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Dałam się nabrać na "chłyt" że nie nieszczy i jest zdrowa Najgorsze wspomnienia mam z kolorem Brownie. Za namową jednej YTbowiczki zafarbowałam się tym kolorem i wyszedł mi fiolet następnego dnia leciałam po drugą farbę, żeby zamalowała to coś. Potem to już tylko mnie rozpacz dopadła jak zobaczyłam co zostało mi na głowie
musiał mieć jakiś barwnik, który po zmieszaniu z Twoim naturalnym barwnikiem albo tym kolorem, który miałaś na łowie dał fioletową poświatę
ja odrosty sobie robię czasami odcieniem Mroźne Kakao, teraz mnie to czeka za jakieś 2 tygodnie, bo nie mam kasy żeby kupować Indolę, a tym bardziej żeby iść do salonu
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:18   #585
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
w weekend zrobie zdjęcia moich kłaczków i pierwszy raz dam je pod osąd znawczyń
Ja co prawda znawczynią nie jestem , ale zdjęcia włosków chętnie zobaczę, więc wrzucaj śmiało
Stary 2012-07-28, 11:22   #586
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
I te fale po l-cysteinie co masz w albumie też są po suszeniu? masz śliczne włoski
Nie, to od koczka Fale akceptuję ale loki mnie doprowadzają do szału
Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
Ja z naolejowaną głową kilka razy biegałam po parku w centrum miasta, musiałam wzbudzac nie lada zachwyt u spacerowiczów
Ja zaraz idę z naolejowanym łbem na plażę, mam nadzieję, że nikogo znajomego nie spotkam
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:30   #587
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja zaraz idę z naolejowanym łbem na plażę, mam nadzieję, że nikogo znajomego nie spotkam
Planuję podobną akcję w czasie pobytu nad morzem (ale to dopiero w sierpniu )... na szczęście wyglądają wtedy po prostu na mokre
Stary 2012-07-28, 11:31   #588
Laura_Palmer
Raczkowanie

Cytat:
musiał mieć jakiś barwnik, który po zmieszaniu z Twoim naturalnym barwnikiem albo tym kolorem, który miałaś na łowie dał fioletową poświatę
ja odrosty sobie robię czasami odcieniem Mroźne Kakao, teraz mnie to czeka za jakieś 2 tygodnie, bo nie mam kasy żeby kupować Indolę, a tym bardziej żeby iść do salonu
Nom ale czułam się trochę jak takie starsze panie, które mają taki vajolet na czuprynce. Wiecie o co chodzi

Cytat:
Ja co prawda znawczynią nie jestem , ale zdjęcia włosków chętnie zobaczę, więc wrzucaj śmiało
Jutro zrobie po umyciu. I idę o zakład, że jak mi będzie zależało to się zbuntują, ale jak to mówią "żoną i dziećmi się nie pochwalisz" więc będę je gochać mimo to.

Edytowane przez Laura_Palmer
Czas edycji: 2012-07-28 o 11:34
Laura_Palmer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 11:37   #589
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
a Wy jak sobie radzicie z suszeniem na wolnym wybiegu?
Staram się myc je na tyle wcześnie, żeby sobie wyschły zanim pójdę spac ale najczęściej (jak olejuję na noc) muszę niestety wstac duuuuużo wcześniej rano, zeby ze wszystkim się wyrobic... oby mi się odwdzięczyły za te poświęcenia, bo biada im

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
ja też mam "bloga", link jest w podpisie... póki co jest tam tylko jeden wpis i żadnych zdjęć, więc biednie jakoś nie mam czasu się tym zajmować..
Oooo, pamiętam, byłam u Ciebie jakiś czas temu bardzo fajny blog, widac, że dużo wiesz o wloskach, powinnaś pisac pisac pisac, a my będziemy Cię odwiedzac i się motywowac do walki o piękne i zdrowe kłaczki tak więc działaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 12:07   #590
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
kochane, nie mam stezonego aloesu bo musialam wywalic. co mozna dac do lcysteiny zeby nie spowodowala puchu? chodzi mi raczej o takie domowe rzeczy - miodek, olej? nie wiem a nie chce robic nowego zamowienia na zsk
Miód spuszy, gliceryna spuszy. Spryskałabym kłaki roztworem l-cysteiny i na to nałożyła olej.

Vision - cieszy mnie to
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:08   #591
Czarna93
Zakorzenienie

Kascysko skąd pomysł na login ?
Mnie zawsze trochę ciężko go przeczytać i czytam Kascycko
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:11   #592
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Miód spuszy, gliceryna spuszy. Spryskałabym kłaki roztworem l-cysteiny i na to nałożyła olej.

Vision - cieszy mnie to
dzieki sprobuje
Stary 2012-07-28, 12:13   #593
Dinulka
Zakorzenienie

dziewczyny a macie pomysł jak zrobić fale takie od ucha w dół na prostych włosach? Chciałam na wesele sobie takie coś stworzyć, ale mam włosy mało podatne na cokolwiek
Stary 2012-07-28, 12:34   #594
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przeca wielkiej firmy kosmetycznej sama nie pociągnę
a ja się na coś przydam

Cytat:
Ogłoszenia parafialne: wymienię sprężyny na druty

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Gratuluję fal Nie w każdym tesco są bingo, niestety...
no niestety

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Może ja dziś w rossie znajdę ten eliksir ostatnio nie było
Cytat:
a pottersami tylko myjecie czy używacie też jako odzywki?
Ja używam tylko jako odżywki
Cytat:
1. Szampon Babydream

9. Odżywka Isana Babass
12. Maska Alterra granat
17. Maść BD
18. Olej winogronowy
21. Olej z makadamia
22. Miód
23. Mocznik
24. sok z aloesu
26. Spirulina
27. L-cysteina
29. Witaminy all in one
30. Gliceryna
31. Hydrolizat jedwabiu
33. Wcierka Jantar
34. Wcierka Joanna Rzepa

Ja chyba wolę takiej listy nie robić
Cytat:
Na pewno

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 12:44   #595
Dinulka
Zakorzenienie

AAAA widziałyście????
"Szalony tydzień" w Super-Pharm trwa!
Tylko dziś, jutro i w poniedziałek, drugi szampon lub odżywka o 50% taniej!
Stary 2012-07-28, 12:56   #596
Katharinka9876
Raczkowanie

oh, siły już nie mam do moich kłaków...

co powiecie o nich???

staram i staram a one żyją własnym życiem wciąż...
proszę o to moje psudo-fale, czy coś w tym stylu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 07. z lampą.jpg (31,9 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-07-28, 13:50   #597
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny nie chcę takich sprężyn myślicie, że pod wpływem pielęgnacji ten skręt może się trochę rozluźnić?
bardzo ładny kolorek masz a co do skrętu to właśnie może się poprawiać po pielęgnacji

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Zapewne będą kręcić się bardziej
Zadbaj o nie i docenisz, gdy będą się pięknie kręcić Ja ze swojego Pierre Dolnique'a też nie byłam zadowolona. Dopiero niedawno nauczyłam się je tolerować (chociaż nie wiem co odwalają, no jak mogły się rozprostować?!)
you made my day

Cytat:

mam taki plik na pulpicie gdzie zapisuje różne rzeczy na temat pielęgnacji, np. co dało efekty a co raczej nie i dodatkowo napis wielkimi literami "ODŻYWKI I SZAMPONY KUPUJEMY DOPIERO, JAK WYKOŃCZYMY POPRZEDNIE"

Cytat:
kocham Sommersby
TŻ ma mi przywieźć z UK wszystkie smaki do wypróbowania. Już nie mogę się go doczekać, wraca za 2 tygodnie, w końcu. I razem z nim moje odżywki Joico K-Pak omm nom nom

Gingersa kocham bardziej niż Sommersby

Gingersa też kocham, ale na razie ustąpił zaszczytnego miejsca w lodówce Sommersby nawet nie wiedziałam, że są inne smaki Jak Tż przyjedzie to zaproś mnie na degustację ;D

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
oh, siły już nie mam do moich kłaków...

co powiecie o nich???

staram i staram a one żyją własnym życiem wciąż...
proszę o to moje psudo-fale, czy coś w tym stylu
nie narzekaj tak na nie! ładnie błyszczą.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 14:08   #598
vivinn
Zakorzenienie

Skoro już wrzuciłam na zakręcony, to zaprezentuję moje kłaczki i tu
Dzisiaj skręt strasznie zjadł długość, dlatego dla porównania wrzucam wyprostowane z 2. czerwca, więc teraz, tym bardziej, dłuższe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060172.jpg (55,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060173.jpg (51,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060174.jpg (51,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060110.jpg (43,9 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-07-28, 14:12   #599
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
też ostro podpuszczam do pisania jeśli mogę coś zasugerować - powinnaś napisać notkę o farbowaniu. wczoraj przeczytałam na porostowym wątku Twoje posty na temat farbowania właśnie - MEGAwiedza

Cytat:
1. Szampon Babydream

9. Odżywka Isana Babass
12. Maska Alterra granat
17. Maść BD
18. Olej winogronowy
21. Olej z makadamia
22. Miód
23. Mocznik
24. sok z aloesu
26. Spirulina
27. L-cysteina
29. Witaminy all in one
30. Gliceryna
31. Hydrolizat jedwabiu
33. Wcierka Jantar
34. Wcierka Joanna Rzepa

o jaaaaaaaaaaaa aaaaa a

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 14:14   #600
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
1. Szampon Babydream
9. Odżywka Isana Babass
12. Maska Alterra granat
17. Maść BD
18. Olej winogronowy
21. Olej z makadamia
22. Miód
23. Mocznik
24. sok z aloesu
26. Spirulina
27. L-cysteina
29. Witaminy all in one
30. Gliceryna
31. Hydrolizat jedwabiu
33. Wcierka Jantar
34. Wcierka Joanna Rzepa

Duuuużo tego Ja wolę nie robić takiej listy

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Skoro już wrzuciłam na zakręcony, to zaprezentuję moje kłaczki i tu
Dzisiaj skręt strasznie zjadł długość, dlatego dla porównania wrzucam wyprostowane z 2. czerwca, więc teraz, tym bardziej, dłuższe
Kręcone są bardzo ładne Nie prostuj.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości