Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 07:13   #871
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Wiem że wszystko dla dzieci jest drogie ale 100zł za kredki dałabyś ?

Hasło dnia ze strony MOPSu "Zasiłek rodzinny ma na celu częściowe pokrycie wydatków na utrzymanie dziecka."
10 zł mi szkoda na kredki
Na paczke pampersów z mopsu straczya oni myślą ze tyle wystarczy więc ...
Cytat:
Obiady gotuje teściowa, przetwory też z nią robiłam. I kto by pomyślał że tak się "skumplujemy"
Jeżżżu wolę 3dni siedziec w ogórkach niz z teściową robic zreszta ona nie kwapi się do pomocy i mi to gra
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Jak Ty dajesz radę z tymi ogórami przy Twoich chłopakach? Ja tam nie narzekam, że mi czasu brakuje czy że nie daję rady z dwójką, ale na takie rzeczy nie mam czasu Ale to fakt, że jak już go trochę mam, to preferuję różne formy rodzinnego czy samotnego relaksu

Coś Wam pokażę - rocznego Maksia
Z tęsknoty za moim starszym synkiem zaczęłam oglądać filmy z czasu, jak był mały. Popatrzcie, co Was czeka za te ok. 10-11 mies., jak dużo takie roczne dziecko już umie i rozumie
http://www.youtube.com/watch?v=msnlU...ature=youtu.be
Przepraszam, że filmik taki mocno roboczo-rodzinny - z tel, kiepskiej jakości i w dodatku pionowo nagrany, więc trzeba wykręcać głowę, ale sedno widać
A no daje radę,rozkłądam taką robotę na raty.Filipowi włączam bajki a Szymon czesto jest ze mną w kuchni na lezaczku na segmencieMama opowiada co bedziemy robic,co teraz robimy,do Szymona wystarczy pogadac a on cały szczęśliwy albo na macie leży z godzine i zabawek już dotyka-nawet nie macie pojęcia jaką miałam wczoraj radośc jak on tymi piastkami odkrył zabawki
Filmik fajny-kiedy to byłoja się nie moge doczekac kiedy Szymek taki będzie

Noc tragedia,dziecko wstało o 4.40

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:14   #872
inwytka
Raczkowanie

Stokroteczko moim zdaniem Paulinka idealnie przybrała na wadze. Na pewno jej nie przekarmiasz Kali miała podobną wagę urodzeniową, tyle że ze szpitala wyszłyśmy z wagą 3080g i w 6 tyg miała 4700g, pielęgniarka powiedziała, że idzie idealnie wg siatek centylowych mam wrażenie, że to już pisałam, ale co tam będę się chwalić
Cytat:
Melduje, że zabieg przebiegł prawidłowo i Maksiu czuje się na tyle dobrze, na ile to możliwe. Tzn. bardzo go boli w gardle, więc prawie nic nie mówi, tylko kręci głową, nie je, tylko pije po odrobinie wodę. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie kciuki i dobre słowa!
A na razie wracam do młodszego synka.
Super, że wszystko dobrze poszło! do wesela się zagoi

Cytat:
Z tęsknoty za moim starszym synkiem zaczęłam oglądać filmy z czasu, jak był mały. Popatrzcie, co Was czeka za te ok. 10-11 mies., jak dużo takie roczne dziecko już umie i rozumie
Przepraszam, że filmik taki mocno roboczo-rodzinny - z tel, kiepskiej jakości i w dodatku pionowo nagrany, więc trzeba wykręcać głowę, ale sedno widać
już się nie mogę doczekać jak Kali tak będzie
jejku, to 12 mies niemowlę już tak chodzi??? Myślałam, że trochę później czy może Twój Maksiu jakoś wcześniej zaczął tak dobrze się poruszać na dwóch nogach??

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
My zaczęliśmy dzień parę minut po 4, ale z własnej inicjatywy, bo Kalina się nie obudziła. Tylko ja słyszałam takie wielkie pryyyyk i uderzanie w pieluszkę więc wolałam ją przewinąć. W ogóle teraz co zmiana pieluchy to mamy kupę. Czy to przez ten antybiotyk, czy przez probiotyk, który podaję jej osłonowo? A może przez to, że staram się karmić ją jak najwięcej piersią, żeby tych przeciwciał nałapała?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

ech...weekend i wszystkich wywiało... A my kisimy się w mieszkaniu, bo na dworze byśmy się usmażyły. Miałyśmy jechać do rodziców na wieś, ale nie chce ciągać gdzieś Kaliny z infekcją

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 10:57   #873
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, jesli ortopeda kazał pieluchować...to co? on nie wie że się nie pieluchuje?? ja już zgłupiałam no i nadal pieluchuję

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

No i ciekawe czy ktoś ma te linki
jedyne co mogę doradzić to wybrać się do kogoś kto ma trochę mniej lat i nowszą wiedzę.. nasz czerwcowy maluszek dostał po usg pieczątkę z zaleceniem szerokiego pieluchowania. pani doktor stawia ją każdemu,więc każdy ma zalecone szerokie pieluchowanie...
gdyby któraś z was była z mojego miasta to mogłabym zalecić do kogo się udać,ale niestety
dobrze żeby to był np lekarz rehabilitacji.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 13:16   #874
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Tutaj jest link do promocji dot. dzieci z róznych sklepów http://www.promobaby.pl/promocja-9265.html
w polo markecie jest promocja na pampersy sleep and play.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 15:04   #875
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

tacca na gielde sandomierz
wrocilam z gieldy i jakos padnieta jestem.. caly dzien spie ....
w sumie nic takiego nie kupilam, rozgladam sie powoli za krzeselkiem do karmienia, fotelikiem od 13 kg, ewent kojcem.... <fajnymi doniczkami, akcesoriami do domu>
facet z usa mial piekneeeee pajace z cathers czy cos takiego, ale od 18 mcy wszytskie... naprawde ladne i 7 zl wolal za stan idealny.
powiedzial, ze za 2 tyg moze miec mniejszei w sumie do mnie etz idzie paczka z ameryki, kolezanka mi wyslala, ale nie pamieta jakie rozmiary,,, :P
<kompletuje juz wyprawke jesienno zimowa>
a u nas dzis taki upal, ze po D sie leje .....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-07-28 o 15:07
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 15:32   #876
aga_bre
Rozeznanie

Ja mam w mieszkaniu 29stopni z kawałkiem.

Robiłam dzisiaj ten sernik z serków homo. Pycha. Tylko go troszkę ulepszyłam, bo do masy sernikowej dodałam malin i na wierzch maliny i borówki amerykańskie, bo nie było jagod.
Stary 2012-07-28, 17:58   #877
ladybird_1987
Rozeznanie

Wszystkich wywiało. Pustki na wątku....
Już nie mam pomysłu jak usypiać Hanię. A ostatnio się pochwaliłam że nam się plan dnia unormował. Nic z tego. Ona w ogóle nie chce spać w dzień. Dziś np. zaliczyła dwie drzemki po 30 min. Kiedyś było tak ładnie.... 3 h ciągiem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 18:09   #878
Tacca
Zakorzenienie

Witam...
Ja dziś byłam na działeczce. Spaliłam się trochę, ale kupę roboty zrobiłam. Mąż cały dzień z małym a teraz śpi. Trochę się wnerwiłam, bo wróciłam a on mi mówi mi, że tu jest świeża herbatka jakby była potrzebna. Poczułam się tak jakby powiedział: wróciłaś to umywam ręce.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Już nie mam pomysłu jak usypiać Hanię. A ostatnio się pochwaliłam że nam się plan dnia unormował. Nic z tego. Ona w ogóle nie chce spać w dzień. Dziś np. zaliczyła dwie drzemki po 30 min. Kiedyś było tak ładnie.... 3 h ciągiem...
U mnie też tak jest, że w dzień nie chce spać gagatek... Może to taki wiek. Nie mogę sobie dnia unormować przez to. Najgorzej jak płacze i nie chce się uspokoić.
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
tacca na gielde sandomierz
wrocilam z gieldy i jakos padnieta jestem.. caly dzien spie ....
w sumie nic takiego nie kupilam, rozgladam sie powoli za krzeselkiem do karmienia, fotelikiem od 13 kg, ewent kojcem.... <fajnymi doniczkami, akcesoriami do domu>
facet z usa mial piekneeeee pajace z cathers czy cos takiego, ale od 18 mcy wszytskie... naprawde ladne i 7 zl wolal za stan idealny.
powiedzial, ze za 2 tyg moze miec mniejszei w sumie do mnie etz idzie paczka z ameryki, kolezanka mi wyslala, ale nie pamieta jakie rozmiary,,, :P
<kompletuje juz wyprawke jesienno zimowa>
a u nas dzis taki upal, ze po D sie leje .....
A... W Sandomierzu na giełdzie nie byłam, w ogóle to byłam tylko przejazdem, przy okazji wypraw do Krakowa czy Zakopanego. A piękne miasto.

Ja nie wiem jaki rozmiar na zimę i jesień. Zakładałam, że 74, ale myślałam, że większy Piotrek będzie...
Stary 2012-07-28, 20:04   #879
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
A... W Sandomierzu na giełdzie nie byłam, w ogóle to byłam tylko przejazdem, przy okazji wypraw do Krakowa czy Zakopanego. A piękne miasto.

Ja nie wiem jaki rozmiar na zimę i jesień. Zakładałam, że 74, ale myślałam, że większy Piotrek będzie...
Prawda, Sandomierz jest bardzo pieknym miastem ... kreca tam ojca Mateusza cyz jak to sie tam zwie<nie wiem, nie ogladam>
a na jesien i zime kupuje ponad 74, 9-12 ciuszki ale bede miala problem z bucikami.
ostatnio sliczne widzialam w hm przecenione za 30 zl zimowe, ale nie wiedzialam czy beda dobre
ok moj Leon drze jape, walcze z nim by go uspic

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-07-28 o 20:05
Stary 2012-07-28, 20:32   #880
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda, Sandomierz jest bardzo pieknym miastem ... kreca tam ojca Mateusza cyz jak to sie tam zwie<nie wiem, nie ogladam>
a na jesien i zime kupuje ponad 74, 9-12 ciuszki ale bede miala problem z bucikami.
ostatnio sliczne widzialam w hm przecenione za 30 zl zimowe, ale nie wiedzialam czy beda dobre
ok moj Leon drze jape, walcze z nim by go uspic
A po 74 jaki jest rozmiar? 78?
Ja też walczyłam, chyba ponad godzinę...
Stary 2012-07-28, 20:35   #881
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
może to przez te upały. Moja Hania też jest bardziej marudna w taką pogodę.

My dzisiaj posprzątaliśmy mieszkanie, a cały wieczór spędziliśmy u Rodziców P.
Teraz dopiero zawinęliśmy do domu.
Ale upał....
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-28, 20:47   #882
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
w sumie to nie wiem... mam swetry 74 a inne wieksze ciuszki na ktorych pisze 6-9, 9-12 )
z tymi numeracjami to dziwnie... w niechtorych 62 rozm jeszcze chodzi, 68 male, chodzi w 3-6 niektore a czasami 6-9 takie samo wielkosciowo. Zalezy od firmy. z nexta jest fajnie, bo pisze na ile kg wiec zazwyczaj sie to pokrywa i pasuja ciuszki.
Moj usnal w lozeczku... pewnie wstanie w nocy z rykiem.... przygotowalam juz gondole w razie W
mialam piec ciasto, ale bylam caly dzien u mamy na dzialce
jutro Wam napisze najprostszy przepis na ciasto na szarotke jaki znam, zawsze sie udaje.
milej nocki
Stary 2012-07-28, 20:58   #883
onething
Zadomowienie

Rozmiarówka leci co 6, czyli 56,62,68,74,80,86 itd

Dziewczyny jakie nosicie biustonosze? Usztywniane miseczki, usztywniane tylko pod spodem drutem, całkiem miękkie? Szukałam ostatnio takiego, żeby ładnie podtrzymywał biust, ale jak na złość nie było dla mnie rozmiaru, a stan moich piersi powoli doprowadza mnie do szału (boje sie, żeby nie wisiały jak skończę karmić).

Dziec mi zasnął, więc i ja idę się położyć. Dobranoc
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:05   #884
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to nie wiem... mam swetry 74 a inne wieksze ciuszki na ktorych pisze 6-9, 9-12 )
z tymi numeracjami to dziwnie... w niechtorych 62 rozm jeszcze chodzi, 68 male, chodzi w 3-6 niektore a czasami 6-9 takie samo wielkosciowo. Zalezy od firmy. z nexta jest fajnie, bo pisze na ile kg wiec zazwyczaj sie to pokrywa i pasuja ciuszki.
Moj usnal w lozeczku... pewnie wstanie w nocy z rykiem.... przygotowalam juz gondole w razie W
jutro Wam napisze najprostszy przepis na ciasto na szarotke jaki znam, zawsze sie udaje.
milej nocki
Ja też mam kilka rzeczy na 74, na 68 też, ale nie wiem jak to będzie wyglądało na jesieni. Widziałam na all niedrogie kombinezony i zastanawiałam się czy nie kliknąć, ale chyba jeszcze się wstrzymam. Choć pewnie im bliżej sezonu, tym ceny będą wyższe...

Mój też zasnął w łóżeczku, ale dłuuugo to trwało. A czasem zasypia tak ładnie.

Mi chyba cierpliwości brak, bo jak mi tak marudził to przyznaję, że musiałam na chwilę z pokoju wyjść.

Przywiozłam dziś jabłka od rodziców...
Stary 2012-07-28, 21:15   #885
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
A ja polecam wpisać w takiej sytuacji "szerok* piel*" i wyskoczy razem wszystko - szeroko/szeroka/szerokie, itd. pieluchowanie/pieluszka, itd.

Film przesłodki

A co do tego "szerok* piel*" ...kolejny dowód na to że człowiek uczy sie całe życie

Cytat:
10 zł mi szkoda na kredki
Na paczke pampersów z mopsu straczya oni myślą ze tyle wystarczy więc ...

Jeżżżu wolę 3dni siedziec w ogórkach niz z teściową robic zreszta ona nie kwapi się do pomocy i mi to gra

A no daje radę,rozkłądam taką robotę na raty.Filipowi włączam bajki a Szymon czesto jest ze mną w kuchni na lezaczku na segmencieMama opowiada co bedziemy robic,co teraz robimy,do Szymona wystarczy pogadac a on cały szczęśliwy albo na macie leży z godzine i zabawek już dotyka-nawet nie macie pojęcia jaką miałam wczoraj radośc jak on tymi piastkami odkrył zabawki
Filmik fajny-kiedy to byłoja się nie moge doczekac kiedy Szymek taki będzie

Ja potrzebuję porządne kredki dla chrześniaka tża na urodziny. Że też są jeszcze dzieci które chcą dostać kredki

Tak, zasiłek na paczkę pampersów starczy

Moja teściowa kwapi się do pomocy, ba, wciska się z tą pomocą, i jak kiedyś tego nie doceniałam, i myślałam, że nigdy nie docenię, tak teraz doceniam. Jednak czasem tego uszczęśliwiania na siłę jest po prostu za dużo.

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Stokroteczko moim zdaniem Paulinka idealnie przybrała na wadze. Na pewno jej nie przekarmiasz Kali miała podobną wagę urodzeniową, tyle że ze szpitala wyszłyśmy z wagą 3080g i w 6 tyg miała 4700g, pielęgniarka powiedziała, że idzie idealnie wg siatek centylowych mam wrażenie, że to już pisałam, ale co tam będę się chwalić
No i po co mnie denerwują

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
jedyne co mogę doradzić to wybrać się do kogoś kto ma trochę mniej lat i nowszą wiedzę.. nasz czerwcowy maluszek dostał po usg pieczątkę z zaleceniem szerokiego pieluchowania. pani doktor stawia ją każdemu,więc każdy ma zalecone szerokie pieluchowanie...
gdyby któraś z was była z mojego miasta to mogłabym zalecić do kogo się udać,ale niestety
dobrze żeby to był np lekarz rehabilitacji.
Na pierwszym usg byłam u faceta starszego, potem z nieufności poszłam do babki, młodszej, bardzo polecanej. A że ona więcej kasuje to za pierwszym razem wybrałam tego gościa. Babeczka potwierdziła diagnozę, też kazała pieluchować i dodatkowo masować. A że ona taka polecana i rozchwytywana, no to ja myślę, że wie co robi, no bo co mam myśleć. Nie mam pojęcia czy jest gdzieś u nas lekarz rehabilitacji. A nawet jeśli jest to jak odległe są terminy, jesli na usg do tej babki terminy są na za 8tygodni!! i to prywatnie !! to dziecko trzeba zapisać zanim się urodzi

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Robiłam dzisiaj ten sernik z serków homo. Pycha. Tylko go troszkę ulepszyłam, bo do masy sernikowej dodałam malin i na wierzch maliny i borówki amerykańskie, bo nie było jagod.
Wow brzmi pysznie

Cytat:

milej nocki
Ja się nie zgodzę z tym ze ubranka z nexta są takie wymiarowe... mam body, pisze że na 6,5kg, Paulina ma 4,6kg i są jej dobre

Czekam na ten przepis z utęsknieniem

Ciąża zlasowała mi mózg...nawet szarlotki mi nie wychodzą

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakie nosicie biustonosze? Usztywniane miseczki, usztywniane tylko pod spodem drutem, całkiem miękkie? Szukałam ostatnio takiego, żeby ładnie podtrzymywał biust, ale jak na złość nie było dla mnie rozmiaru, a stan moich piersi powoli doprowadza mnie do szału (boje sie, żeby nie wisiały jak skończę karmić).

Ja noszę tylko te szmacianki raz miałam usztywniany, widziałam się z położną, i ona mi mówi że mi piersi mega urosły, a ja jej że mam taki super powiększające biustonosz a ona na to, że mam takich nie nosić, bo te druty uciskają gruczoły mleczne i stracę mleko. Nie wiem czy jej wierzyć, ale zaczęłam nosić szmacianki...już się przyzwyczaiłam.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

A odnośnie rozmiarów...dostałam dużo ciuszków w przeróżnych rozmiarach. Zaczęłam je sobie segregować do worków wg rozmiarów z metek, i doszłam do wniosku, że tak się nie da bo czasem 80jest dużo mniejszy od 74. I segregowałam bardziej wg wielkości ubranek a na workach pisałam zaniżony rozmiar, żeby potem jakiegoś worka nie przeoczyć. Z czasem będe otwierać i sprawdzać, czy już pasują czy jeszcze nie.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Jesteście zapisane do programu Rosnę w Rossmanie ?? Czy to się w ogóle opłaca? Czy trzeba dużo kupować, żeby to miało sens??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 21:22   #886
Tacca
Zakorzenienie

Tak, ja się zapisałam. Opłacać się chyba nie opłaca. Przy zakupach za około 150zł rabat miałam coś 2 czy 3zł. I prezent. Malutki krem po goleniu 35ml dla mężczyzn a drugi raz koszulkę firmową Hippa, bawełna taka sobie. Gifty tylko przy zakupach powyżej 100zł.
Stary 2012-07-28, 21:24   #887
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Tak, ja się zapisałam. Opłacać się chyba nie opłaca. Przy zakupach za około 150zł rabat miałam coś 2 czy 3zł. I prezent. Malutki krem po goleniu 35ml dla mężczyzn a drugi raz koszulkę firmową Hippa, bawełna taka sobie. Gifty tylko przy zakupach powyżej 100zł.
Aha, czyli ja nie mam sensu się w to bawić, nie robię tam takich zakupów. Najdroższe co kupowałam to pampersy

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-07-28, 22:10   #888
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Jesteście zapisane do programu Rosnę w Rossmanie ?? Czy to się w ogóle opłaca? Czy trzeba dużo kupować, żeby to miało sens??
Jestem zapisana.
Czy się opłaca? Nie wiem. Ale zapisać się nie szkodziło

Co do biustonoszy, to noszę taki z fiszbinami. Na noc mam zupełnie miękki, bez niczego. Śpię w biustonoszu, bo już nie nadążałam zmieniać piżam w nocy. Tak mi się mleko leje

A gdzie jest _agata??
Michałowa też się nie odzywa
W ogóle kilka dziewczyn nie daje znaku życia.
Stary 2012-07-28, 22:39   #889
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jestem zapisana.

Co do biustonoszy, to noszę taki z fiszbinami. Na noc mam zupełnie miękki, bez niczego. Śpię w biustonoszu, bo już nie nadążałam zmieniać piżam w nocy. Tak mi się mleko leje

A gdzie jest _agata??
O Agacie myślałam, jak mi jej szarlotka nie wyszła. Faktycznie długo jej nie ma. Ciasto jednak będzie udane, wystarczy je bardzo mocno schłodzić i da się ładnie pokroić szkoda że nie nadawało się do podania gościom jeszcze je jemy

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Nie ma z kim pisać, chyba czas pójść spać
DOBRANOC

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-07-28, 22:42   #890
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A za ile szt?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Ty też je polecasz ?? te pomarańczowe ??
my je używamy i nie narzekamy nic się nam nie dzieje, nie ucieka kupa, nie odparzają. także polecam

byliśmy w górach dzisiaj na działkach i nad rzeką. najpierw po moich rodziców na działce ich znajomych, potem nad rzekę i do siostry męża na działkę na grila.

ja bym sobie też porobiła jakieś słoiki na zimę. kurde. mam póki co 2 słoiki sałatki (aż tyle mi wyszło) i jeden kompot z jabłek. z gruszek bym chciała ale nie mam ich.

_agata wyjechała na tydz jak dobrze pamiętam.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 22:46   #891
clauudik
Rozeznanie

_agata pojechala w gory. Ale kilka innych dziewczyn naprawde zniknelo...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 06:34   #892
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam...
Ja dziś byłam na działeczce. Spaliłam się trochę, ale kupę roboty zrobiłam. Mąż cały dzień z małym a teraz śpi. Trochę się wnerwiłam, bo wróciłam a on mi mówi mi, że tu jest świeża herbatka jakby była potrzebna. Poczułam się tak jakby powiedział: wróciłaś to umywam ręce.

.
I jak sie czujesz po takim wypadzie w samotności????
Cytat:
80 rozmiary lecą co 6cm czyli 68,74,80,86 itd
Cytat:

Heh ja noszę uwaga,uwaga D usztywniany z jak największa gąbką dostępną w sklepieCycki mi nie powróciły jeszcze do B
Cytat:

Ja potrzebuję porządne kredki dla chrześniaka tża na urodziny. Że też są jeszcze dzieci które chcą dostać kredki
Masz rację bardzo rzdko spotykane że dziecko prosi o kredki,wiesz mój Filip to by już jakiś fajne auto chciał albo Lego i ma chłopak wymagania bo zawsze wybiera te najdroższe zabawki
Cytat:
Jestem zapisana.

A gdzie jest _agata??
Agata się wczasuję

Magiczna piątaNie cierpie tej godzinyAle dzisiaj wstał troszkę pogadał i zasnął a jeśc nie chciał wstał o 7 i zjadł porządnie.

Ja teraz używam sllep&play a na noc active baby i nie widzę róznicy więc jak to w reklamach mówią po co przepłacac

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

U mnie posd wioską jest chyba zalew(nie wiem co w każdym bądz rzaie woda) no i czoraj pojechaliśmy,bo chcieliśmy nad morze ale moja mama nie chciała zostac z Szymonemdlaczeg o nie wnikamNie to nie bez łaski Filip pluskał się w wodzie i oczywiście nie chciał wyjscJa moczyłam nogiM ma tam dobrych przyjaciół,spedził u nich pół swojego dzieciństwa i pojechaliśmy jeszcze do nich i Filip pojechał na polę zbierac pszenicę był taki szczęśliwy umówił sie nawet z tym T na wycieczkę dzisiaj że go zabierzePrzyjechali śmy o 21 szybkie kąpanie i spac

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-07-29, 07:12   #893
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej
maly o 3 w nocy nie chcial usnac w lozeczku po jedzeniu, wiec poszedl lulu do gondoli.
ja kurteczke kupilam na zime 9-12 z reserved bo byla w duzej promocji, jest duza
zamowilam tez plaszczyk i o nim zapomnialam, keidys Wam pokazywalam taki bezowy z gapa, ale ejszcze jakos nie doszedl... tez rozm 9-12
cos mialam pisac
hmmm
aha kredki babmino 12 szt plus temperowka w tesco 9.90 wiec zawszze to pare zl taniej

od dzis zaczynam probowac huggisow bo dostalam 100 w prezencie... wyciagnelam je z paczki, jakies takie troche sztywne.,,, nie wiem, moze przesadzam :P

na ciasto do szarlotki daje-
0.5kostki margaryny, 3 jaja, 3szkl maki, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, z pol szkl cukru. Mieszam to wsyztko razem, w razie potrzeby podsypuje maka tak zeby ciasto dalo sie rozwalkowac. Dziele na 2 czesci.
Jedna na dol, na to skrojone papierowki posypane cukrem waniliowym i cynamonem, na gore druga czesc placka. Robi sie go z 10 min plus obieranie jablek. Jablka kroje w takie plastry, nie kostke zeby szybko sie upekly. Ot caly najprostszy przepis jaki znam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-29, 07:53   #894
onething
Zadomowienie

Cytat:
Ja noszę tylko te szmacianki raz miałam usztywniany, widziałam się z położną, i ona mi mówi że mi piersi mega urosły, a ja jej że mam taki super powiększające biustonosz a ona na to, że mam takich nie nosić, bo te druty uciskają gruczoły mleczne i stracę mleko. Nie wiem czy jej wierzyć, ale zaczęłam nosić szmacianki...już się przyzwyczaiłam.

A nie masz wrażenia, ze piersi w nich wiszą?
Ja się zapisuje wszędzie gdzie się da Rossnę też mam, ale moim zdaniem to mało opłacalne.
Cytat:
od dzis zaczynam probowac huggisow bo dostalam 100 w prezencie... wyciagnelam je z paczki, jakies takie troche sztywne.,,, nie wiem, moze przesadzam :P
.
Ja też jak przerzuciłam się z pampersów na huggies to wydawały mi się nie fajne, ale po wypróbowaniu okazały się świetne. Dobrze wchłaniają i mają logo Puchatka
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 08:44   #895
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam!

Wczoraj był ciężki dzień... Hania prawie nic nie spała, potem pod wieczor pojechalismy do kolezanki na urodziny i mała cały czas dawala czadu - myslalam, ze jak pobędzie na świeżym powitrzu w ogrodzie to pośpi, ale się myliłam, więc szybko się zwijaliśmy...

Dziś też miss maruda daje popalic, rzuca sie strasznie rzy butelce - czy to jest normalne???? Moja mama mowi, ze coś z nią jest nie tak - tzn, układ nerwowy i chyba pojde z nią do neurologa...

Wogole w moich cyckach nie ma juz prawie mleka i chyba definitywnie koniec karmienia piersią

Mam doła z tego powodu

Do Mamusiek kamiących MM - zmienialyscie mleko bez porozumienia z pediatra? Ja obecnie kończę 2 opakowanie NAN pro1 HA i zastanawiam sie nad zwyklym Bebiko.
Stary 2012-07-29, 09:02   #896
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

moniczka ja nie konsultowalam.... nie chcesz bebilona ?

http://allegro.pl/mega-zestaw-zabawe...512948299.html czesto sa w biedronce albo gdzie stakie zabawki ??
ile byscie za taki zestaw daly ?? pytam z ciekawosci, nie zamierzam ejszcze kupowac takich zabawek, ale napewno w przyszlosci.
Stary 2012-07-29, 09:23   #897
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
moniczka ja nie konsultowalam.... nie chcesz bebilona ?

http://allegro.pl/mega-zestaw-zabawe...512948299.html czesto sa w biedronce albo gdzie stakie zabawki ??
ile byscie za taki zestaw daly ?? pytam z ciekawosci, nie zamierzam ejszcze kupowac takich zabawek, ale napewno w przyszlosci.
Wiesz mój Filip w ogóle takie go nie interesowały,ja kupiłam jedne i na tym poprzestałam,on wolał malowac farbami,kredkami,bawic sie ciastoliną.Auta w każdej postaci lub puzzle z postaciami ulubionych bajek.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-29, 10:08   #898
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Noc spokojna, początek dnia również
Śniadanko zjedzone, rosołek się gotuje. Mieliśmy jechać gdzieś nad wodę, ale pogoda nieodpowiednia więc siedzimy w domu.

Dzisiaj moja Kuzynka urodziła córeczkę Michalinkę Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Witam!

Wczoraj był ciężki dzień... Hania prawie nic nie spała, potem pod wieczor pojechalismy do kolezanki na urodziny i mała cały czas dawala czadu - myslalam, ze jak pobędzie na świeżym powitrzu w ogrodzie to pośpi, ale się myliłam, więc szybko się zwijaliśmy...

Dziś też miss maruda daje popalic, rzuca sie strasznie rzy butelce - czy to jest normalne???? Moja mama mowi, ze coś z nią jest nie tak - tzn, układ nerwowy i chyba pojde z nią do neurologa...

Wogole w moich cyckach nie ma juz prawie mleka i chyba definitywnie koniec karmienia piersią

Mam doła z tego powodu

Do Mamusiek kamiących MM - zmienialyscie mleko bez porozumienia z pediatra? Ja obecnie kończę 2 opakowanie NAN pro1 HA i zastanawiam sie nad zwyklym Bebiko.
Może Hania ma poprostu gorsze dni? Moja też czasami bardziej marudna jest. A podajesz mleko Nan, nie ma Hania przypadkiem zaparć? W tym mleku jest dużo żelaza i dzieciaczki mają zaparcia po nim. Może to jest przyczyną marudzenia i rzucania się przy butelce? Nie panikowałabym z tym neurologiem...

A próbowałaś walczyć o laktację? Może spróbuj odciągać mleko między karmieniami, to piersi pomyślą, że trzeba go więcej i więcej zaczną produkować...może Jak Ci zależy, to się nie poddawaj! Trzymam kciuki
Stary 2012-07-29, 10:11   #899
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
kolejny to 80
Cytat:
Ja noszę nieusztywniane i sportowe. Ale ja mam mały biust. Takie B (jak napłynie pokarm to C ).
Też słyszałam żeby nie nosić usztywnianych bo powodują zastoje. Ale czy to prawda
Cytat:
A gdzie jest _agata??
_agata pisała że jedzie na tydzień w góry.
Resztę chyba pochłania macierzyństwo....

agatka ja bym nie kupiła za taką cenę. Czasmi w biedronce są w promocji po 15 zł. A nie wiadomo czy mu takie zabawki podpasują. I jeszcze w tym przypadku przesyłka 80 zł....

Dziś pospaliśmy do 10. Z jedną pobudką o 6 na karmienie.
Stary 2012-07-29, 10:37   #900
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witajcie
kurcze wątek nam umiera, nie ma co czytać.

Cytat:
Masz rację bardzo rzdko spotykane że dziecko prosi o kredki,wiesz mój Filip to by już jakiś fajne auto chciał albo Lego i ma chłopak wymagania bo zawsze wybiera te najdroższe zabawki
Nie lubię jak dzieci sobie prezenty wybierają. Prezent to ma być niespodzianka. Tylko raz go zapytałam co chciałby dostać, to było przed komunią, ale dużo wcześniej, żeby zdążył o tym zapomnieć. I mi szczęka wtedy opadła, bo powiedział że chciałby dostać tys zł Odpowiedziałam mu że może mu się tyle w sumie uzbiera Ale jak teraz powiedział że chce kredki, to oczywiście kupię kredki i coś jeszcze. Może jakąś koszulę fajną, bo w koszulach świetnie wygląda, taki mały przystojniak

Cytat:
na ciasto do szarlotki daje-
0.5kostki margaryny, 3 jaja, 3szkl maki, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, z pol szkl cukru. Mieszam to wsyztko razem, w razie potrzeby podsypuje maka tak zeby ciasto dalo sie rozwalkowac. Dziele na 2 czesci.
Jedna na dol, na to skrojone papierowki posypane cukrem waniliowym i cynamonem, na gore druga czesc placka. Robi sie go z 10 min plus obieranie jablek. Jablka kroje w takie plastry, nie kostke zeby szybko sie upekly. Ot caly najprostszy przepis jaki znam.
Dzieki, ale jeszcze poproszę o temp i czas pieczenia i wielkość formy i ile dajesz jabłek

Cytat:
A nie masz wrażenia, ze piersi w nich wiszą?
Ja się zapisuje wszędzie gdzie się da Rossnę też mam, ale moim zdaniem to mało opłacalne.
Moje małe piersi nie mają szans wisieć

Rozmawiałam właśnie z koleżanką o tej karcie Rosnę, i ona sobie chwali, bo jak dostała kartę to od razu zrobiła zakupy i od razu dostała 3% rabatu jak kupię herbatkę z Hippa (bo dziś kupię tylko tyle) za 10zł to dostanę 30gr rabatu Karta powinna się nazywać Padnę, a nie Rosnę

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

Ja zauważyłam, że jak Paulina rzuca się przy piciu to zazwyczaj oznacza to że musi odbić bąbelki jej przeszkadzają

Ja nie zmieniałam w ogóle. Tż chciał zmienić na tańsze, ale nie zgodziłam się, bo jak to jej odpowiada to nie będę ryzykować.

Cytat:
Nie wiem ile bym za taki zestaw dała. Ale jak by co...uważaj na tę przesyłkę !! 80zł za przesyłkę chcą można się nieźle naciąć

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości