|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
hey odstawili mi tabletki
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy Wy smarujecie sie kremem na celulit jak karmicie ???? bo zastanawiam sie czy mam sie smarowac czy moze nie?? a przydało by sie.......
|
#2313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się napaliłam, że Kubuś będzie z nami ![]() Pewnie gdyby nie to gadanie, że mogę szybko urodzić to bym sobie spokojnie czekała... A tak boję się, że przenoszę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co mi się tak śpieszy? 16tyg żyłam w świadomości, że mogę urodzić w każdej chwili, a teraz?jak już mogę rodzić to cisza ![]() Wogóle moje samopoczucie przypomina słonia, czuję się strasznie ociężała, zaczął mi nawalać kręgosłup, już niewiem jak mam siedzieć, leżeć, stać, po 10 min czuję straszny ból
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno kwestia jest raczej w regularności stosowania i samym masażu
|
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mała jest nisko, nieźle mi napiernicza na szyjkę i ten krążek, czasem kroku nie mogę zrobić. Brzuch mam dalej wysoko, to znaczy że jeszcze do porodu daleko? ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
za szybką akcję
|
||
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
ale pospalismy dzis. Amelia wczoraj dwa razy zwymiotowala. Ale odkrylam dlaczego. Z przejedzenia! Tak otoz moje moje kochane dziecie zrobilo sobie z matkowego cycka smoczek. w nocy jadla, skonczyla jesc gdzies przed 4, zasnela. rano ja nakarmilam o 7 cmokala do 7.30 i zasnela i o 8.30 sie obudzila i zaczela kwekac no mysle kurde niemozliwe ze po godzinie jest znowu glodna, ale przystawilam ja do piersi possala z 2 minuty i zasnela polozylam ja do lozeczka no i znowu kweka wzielam smoczka troche z nia powalczylam z tym smokiem i w koncu go zassala i zasnela z tym smoczkiem i spala uwaga do 11 ! czyli nie byla glodna bo jakby byla to by ryczala a nie spala. Cwaniara ![]() ze tez ja na to wczesniej nie wpadlam. teraz pije herbatke i ogarniam sie bo bede miala gosci. na szczescie przyjada tylko na godzinke wiec nie jest zle. a pozniej obiadek spacerek i laba... ahh w piatek przylatuje mamusia aaajjj jak ja sie nie moge doczekac!
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamcie
Małż ma na razie wolne i bardzo dużo zajmuje się córcią - chwała mu za to. Zresztą nie tylko córcią bo ogólnie w mieszkaniu wszystko robi.Dzisiaj rano - pierwszymi słowami jakie małż do mnie powiedział były: czytam wizaż ![]() Nie nadrobił wszystkich moich zaległości bo potem zajmował się Małą, ale co nieco mi streścił. Między innymi to, że Mamcia popełniła dwa błędy: mierzenie spodni sprzed ciąży i zakup wagi Mając to na uwadze nie zamierzam mierzyć żadnych jeansów (niech żyją legginsy) i na wagę nie będę wchodzić. Brzuch oczywiści mam, ale ogólnie nie jest mi źle.Red Scorpio mój małż często wieczorem pytał czy będę rodzić, zawsze mu odpowiadałam, że nie Nawet w wieczór przed porodem byliśmy w knajpie na karaoke - już jakieś skurcze miałam, ale myślałam, że jakieś przepowiadające. Ba nawet, jak rano jechaliśmy do szpitala to nie chciałam brać rzeczy bo przecież na pewno nic się nie dzieje i zaraz wrócimy
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego u mnie smok to pdstawa miec gdzies go w poblizu musze bo inaczej od cyca czasem odjesc nie chce . A wiem ze nie je bo tylko se trzyma w buzi i tyle. Jak juz najedzona jest. A tak to wyciagam wsadzam smoka i jest spokoj
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Mandi super ze jestescie w domku!
jeszcze jedna Amelka musi do naszego grona dolaczyc i bedzie komplet ![]() co do spodni wstrzymaj sie jeszcze :P co do wagi okazalo sie ze jest zepsuta ![]() ha! wiec moze nie jest tak zle:P ale uznalam to za znak ze mam sie po prostu jeszcze nie wazyc :P ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa chcialam napisac jakie moje dziecie jest mądre
jak tylko z tztem chcemy sie poprzytulac to Ona sie budzi i placze chuyba boi sie ze zbroimy jej braciszka![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma się co czarować, każda by już chętnie rodziła, bo jest zmęczona obecnym stanem. Do tego jeszcze ta pogoda
Nogi od wczoraj mam jak serdelki - soleilka wstawiała foty swoich - moje są tych samych rozmiarów. Mieszczę się już tylko w japonki. A i one zostawiają odciski. A napierdz... mnie jak nie wiem Psycha mi dziś siada.... mąż mnie wnerwił... jutro chyba ostro posprzątam to może się coś ruszy.... |
|
|
|
#2325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
maluszkowi nic nie groziCytat:
|
|||
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao jak się czujesz? Pozazdrościłam Ci i zaraz po Tobie rodziłam
Nasze dzieciaczki urodzone dzień przed tp ![]() Cytat:
![]() Moja jest dobra i nie mam zamiaru z niej skorzystać. Dopiero po połogu - tym bardziej, że w końcu trzeba będzie wziąć się za siebie. Mi się udało szybciutko z Amelką. Myślałam, że urodzę dużo poźniej - bo nie miałam żadnych objawów. Ale matka natura wie co robi. Miałam już zielonkawe wody płodowe więc dobrze, że córcia się urodziła. Mam nadzieję, że Norniczce będzie jak najłatwiej
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Niedawno wróciłam z mojej pierwszej wyprzedaży garażowej Kupiłam parę ciuszków dla małego, lampkę w kształcie gwiazdki i takie maciupeńkie wieszaczki Wczoraj odszedł mi dość spory kawałek czopa, dziś też coś tam znalazłam na wkładce, ale już mniejsze. za wszystkie ewentualne porody!Miłej niedzieli
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-07-29 o 13:13 |
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fizycznie czuję się dobrze, denerwuje mnie dieta i nocne sikanie ale to pikuś Boję się bardzo sytuacji PO WSZYSTKIM, opieki nad maleństwem, o której w gruncie rzeczy niewiele wiem, mam wrażenie, że czasu mam za mało, czuję się jak uczeń co się do sprawdzianu nie przygotował... i to głównie z tego powodu mam doły
|
|
|
|
|
#2329 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dobrze wiedzieć, może się przydać taka informacja Dziękuję A tak poza tym to na Twoim avatarku Amelka jest tak słodka, że się napatrzyć na nią nie mogę ![]() Cytat:
dla męża ![]() Ja też dziękuje, że ktoś wymyślił legginsy Niby mam 2 pary spodni ciążowych ale... nie ma co ukrywać - po dłuższym czasie jak w nich siedzę to jednak pod brzuchem mnie gniotą. Ale nie są za ciasne ani nic, po prosty pasek się wbija pod brzuch (a mam go już dość nisko) i tyle. Zresztą na wyjście ze szpitala już też przygotowałam legginsy i tunikę. Znając męża to by mi przywiózł jeansy sprzed ciąży ![]() heloł ![]() Cytat:
Mnie jakieś 2 m-ce temu wyczerpała się bateria w wadze i na razie nie kupiłam nowej na wszelki wypadek ![]() A wiecie jak najlepiej stracić na wadze? Kupić za 100zł, i sprzedać na drugi dzień za 75 zł ![]() za pępek ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() Ja mogę się przyznać, że nigdy w życiu nie przewijałam dziecka o kąpaniu, karmieniu i wszystkim innym nie wspomnę Ale jak się powiedziało A to i trzeba przelecieć przez cały alfabet ![]() Karolina, będzie dobrze Jak nie nam to komu ma się udać?
|
||||
|
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój już przestał pytać. Jedynie co chwilę się pyta jak się czuję Zdaję sobie sprawę jakie to dla chłopaków musi być przeżycie super!! Dzień mam do dupy, byle do wtorku kiedy to mam zamiar wcisnąć się na wizytę
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko od 8 rano je i rzyga na przemian, nie mam już sił
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
suoper
moja tez juz niema zAchowaj ten pepek przyniesie szczescie dla Amelki ja schowałam pepek niuni
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedactwa
żeby szybko przeszło to rzygańskoA jak to przechowujesz? W jakimś płynie, woreczku? To nie zgnije? |
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jest suchy, więc nie zgnije. Ja Fabiego też mam Mamcia za kikut
|
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 6.40 rano urodziłam a przed 4 rano mąż przekonywał mnie do IP i tez wychodziłam z domu z tekstem ale zaraz wracamy? i wróciliśmy, tyle ze za 2 dni i we trójkę ![]() Cytat:
bo potem to juz inna bajka.Ale opieką się nie martw. Serio, chyba nie ma bardziej nieporadnej osoby przy dzieciach jak ja (zawsze taka byłam) a przy Martynce świetnie sobie radze. To naprawdę nie jest trudne. Wystarczy cierpliwość i czułość. Ja może 5 lat temu ich tyle nie miałam, ale teraz mam całe pokłady.. ja tam to wyrzuciłam, odpadł u 7 dobie |
||
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi coraz lepiej, juz łatwiej mi się chodzi, troche boli jeszcze ale mam nadzieje ze sie goi ładnie. Mały daje mi do wiwatu wciąż chce jeść, nic go nie uspakaja z tragicznego ryku jak tylko cycek. Na dodatek wrzeszczy zawsze gdy go przewijam, normlanie terrorysta
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
w gazik zawinełam. Jest suchy wiec nie zgnije
Boize znowu mnie łeb nawala
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

.
A ja się napaliłam, że Kubuś będzie z nami

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i to głównie z tego powodu mam doły
dla męża