|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Witam
![]() U nas po grillu u znajomych spoko,tz się zachowywał dobrze.Filip raczkowal po trawce,zaczepiał psa głaskał go piszczał do niego a piesek go lizał - znajomi mają goldena super pies do dieci tz mówił że jak Fifi podrośnie to zakupimy właśnie goldena lub labradzia:-D Tz rozstawia basen przed domem a tu się chmurzy,nad wodę nie jedziemy bo się kąpać !nie wolno bo jest bakteria koli,więc nie na sensu tam siedzieć.Idę szykować obiadek ![]() Zajrze później ![]() Miłego dnia mamuśki ;-)
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-07-29 o 10:48 |
|
|
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
u nas dzisiaj kurczak pieczony na butelce z piwem
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
hej
Wczoraj tak szybko mi dzień zleciał ,że nawet na wizażu nie byłaam Rano było sprzątanie, potem do koleżanki na ślub do kościoła a wtedy szybkie przebieranie się i strzała nad morze. Dojechaliśmy nad morze, zjedliśmy obiado-kolacje hehe i poszliśmy na plażę i zaczęła się burza i musieliśmy wracać do domu![]() A dzisiaj rano znowu była burza i jest gorąco
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie jadlam ale slyszalam wiele dbrego na jego temat
![]() a my mielismy intensywny poiranek 0 9,30 juz bylismy w stajni, jezdzilam do 11,30. Oczywiscie Tz juz zazdrosny bo pojechalam w teren z jakims chlopakiem (oczywiste ze nie puszcza sie jednego konia w teren). Nie przyznal tego wprost ale widzialam po minie ![]() ale bylo swietnie ![]() a potem pojechalam z Tz i Mlodym na basem. Olo probowal sam plywac. Przez prawie cala godzine machal raczkami i nozkami. Ledwo wyszlismy z wody to padl ze zmeczenia ![]() Princ z tym ciastem to tez nie wiedzialam, ale faktycznie jest to dosyc logiczne |
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
mszpilka nasza tez ma od wczoraj takie krosteczki ni to ukąszenia ni to co...? myślałam, że może jakaś muszka, albo komar ją ugryzł...ale dzisiaj ma ich już kilka, w róznych miejscach...
![]() nigdzie nie pojechaliśmy zachmurzyło się, polało, pogrzmiało i dalej to samo, a tż tyłka nie chce ruszyć oglądnęliśmy "a więc wojna" na kinomaniaku, nawet nawet a teraz załadowala się "epoka lodowcowa4 wędrówka kontynentów"
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
aaa dodam, ze jezdzilam dzis na gwiezdzie kina polskiego
![]() Co do krostek to mlodemu lekko plecki wysypalo ale obstawial, ze to od upalow. |
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Fifi posiedział w basenie
zadowolony chlapał woda później rowerek i teraz śpi jak wstanie idziemy do moich rodziców posiedzieć trochę i króle nakarmić ![]() Filipek też na jakieś małe czerwone krostki na karku i szyi myślę że to od tych upałów bo przy poprzednich miał to samo. Goldi ale masz fajnie też bym na koniu pojeździła...nawet na tym "domowym" a tu nic ;-)
|
#3878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę zazdrości tylko uświadomi mu jaki skarb ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
i to sa na pewno potówki (bo to co ma na buźce całkiem inaczej wyglada )
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Paulince wyszła górna jedynka
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
super
oby bezboleśnie
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mala jak zobaczyla wiewiore to myslalam ze oszaleje,tak zaczela do niej gadac,pozniej ja polozylismy spac i moglismy dokonczyc ogladanie brawo ![]() u nas ta dwojka gorna sie przebila i mala ma dobry humor,ale teraz czekamy na druga,ktorej jeszcze nie widac ![]() ehh a z gorszych rzeczy,wrocil mi @,wczoraj ![]() a no i princ -mam nadzieje ze chrzcinki udane ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- dziewczyny a na basen z dzidzia mozna isc od tak,czy trzeba jakies zaswiadczenie od pediatry?
|
|
#3882 |
|
Rozeznanie
|
Wariateczko my chodzimy normalnie bez żadnego zaświadczenia,tylko w pieluszce do wody (mamy z rossmana nie wiem czy są z innych firm).
Mój skończył wcoraj 8 m-cy,kiedy to zleciało???????? Gratulujemy wszystkich ząbków!!!! |
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
saara gratki za miesięcznicę
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Oli jak żyjesz?"odłamało" Cię?
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Mlduje sie po straszliwym weekendzie
Dobrze ze juz jestesmy w domu bo jeszxe z dzien a bysmy pozabijali siebie nawzajem albo dziexi potopili Chlopcy po prostu haniebnie sie zachowywali, poczynajac od podrozy ( pociag 2,5 godz- wrzask na dwa glosy non stop) Nad jeziorem tez dramat, na trawnik ich nie moglam posadzic bo zaraz zarli trawe, igly, ziemie, szyszki i co tam znalezli Wozka swojego nie bralismy bo nam mama zalatwila 2 spacerowki- ale chlopcy w nich ani minutki nie chcieli siedziecwiec spacer byl koszmarny ![]() 2 noce- udalo mi sie uspic po 22, pobudki o 6, w dzien snu dwa raY po 15 min przy 2- godzinnych probach uspienia. Chlopcy zmezeni wiec marudni jak cholera i tylko na rekach bo w domku nie bylo mieksca zeby ich na podloge puscic. Obaj z zulwm mamy rece do kolan W drodze powrotnej w pociagu taki wrzask ze myslalam ze nas ludzie wzrokiem zamorduja mimo ze sie dwoilismy zeby mlodych jakos zabawic Zul sie pochlal z mojej kuzynki mezem i jego kolega, w sobote do 2 urzedowali a ja z rana okrutnie zulowi do 7 dalam pospac wiec tez byl marudnyJestesmy wykonczeni, w zlych humorach. Domek zaraz po kapieli padl ale w adama jakies nowe sily wstapily w domu i sie bawi jak szalony, na szczescie grzecznie sam bez plakania
|
#3886 |
|
Rozeznanie
|
Oj,glam to pełna wigoru i sił optymistycznie na tydzień pracy patrzysz?
Ja własnie rozważam nasz wyjazd na Mazury bo tam też niekoniecznie jest miejsce w domku na pohasania na podłodze. |
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
extra u Nas chyba też niebawem wyjdzie, bo Miś pcha łapki do buzi. A poza tym znalazł sobię nową zabawę, ŁAPANIE SIĘ ZA JĘZYK oczywiście jak się uszczypnie - wrzask ![]() Pogoda dziś koszmarna, zjedliśmy obiad, poczekaliśmy az przestanie padać i pojechaliśmy z tżem i teścówką na lody. Później kawka u rodzinki i do domu. Mimi ze zmęczenia padł po kąpiei bez kolacji ![]() Kupiła sobie dziś w Biedronce szorty dwustronne, ale kurcze okazały się lekko przymałe i muszę jutro jechać oddać. Szkoda bo są świetne ![]() Owieczko, za udany week. Niezapeszając oczywiście. P.S. nie martw się mój domowy kuc, też jakiś niemrawy. To chyba te upały Goldi, super spędziłaś dzień Ja ze swoim pierożkiem też muszę się wybrac na basen ... ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Na każdym basenie są automaty z pieluszkami dla dzieciaków, więc luz ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
O ja a miał być taki milusi rodzinny wypad...współczuję i oby chociaż pospali w nocy abyście się wyspali
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-07-29 o 20:43 |
||
|
|
|
#3888 |
|
Rozeznanie
|
Baha nie na każdym basenie są automaty z pieluszkami
u nas np nie ma a są prowadzone zajecia dla mam i maluchów także bez sensu bo nawet nie ma obok sklepu,zeby wyskoczyć i kupić.Dzisiaj na basenie był półroczniak i mieli fajne kółko dla niego tak jakby z "majtkami"w srodku,także sam sobie tam siedział a rodzice tylko kółko prowadzali super sprawa muszę się chyba rozjerzeć.Juz sie rozejrzałam Takie cuś:http://allegro.pl/bezpieczne-kolo-do...494183367.html Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-29 o 21:16 |
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
saaraa wlasnie,za miesiecznice gratki
![]() faje to kolko,gdzies juz cos takiego widzialam kurde,tez bym poszla z ninka na basen ale ... sie wstydze przez moje kompleksy sobie zycie utrudniam glam widze weekend w wersji HARD
|
#3890 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam wieczorem. My wrócilismy z nad morza, pogoda nam sie udała nie licząc dnia dzisiejszego gdzie lało. Mała super się bawiła i na plazy i na trawach, wlazła skubana do morza, zbudowaliśmy jej zamek w którym siedziała (tylko ciągle burzyła nam fose ) jeździła duzo w wózku i nawet w nim spała co nie zdarzało juz sie nam. Dopisywał jej apetyt, najgorzej było tylko ze spaniem, pierwsze nasze noce we trójkę tz chrapał Niska budziła sie przerażona, ja go "kopałam" zeby nie chrapał i wszyscy jak ząbie Mam nadzie je ze dziś odeśpimy.JUTRO PIERWSZY DZIEŃ ŻŁOBA. STRACHAM SIE....
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że są na każdym skoro u nas na zadupiu takowe są .... ![]() O tym kole tż mylałam i chyba je kupie, bo hoel mamy z basenem, więc by się przydało ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Właśnie kupiłam bobkowi koło z kubusiem puchatkiem Niedrogie więc się skusiłam http://allegro.pl/ponton-kolo-motoro...511451609.html Dobrej nocki |
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy wczoraj w Miedzyzdrojach, mmmm... ale bylo cudnie a juz rano bylam wsciekla, bo caly tydz upal, a tu lalo do 8:00, ale potem sie rozpogodzilo Filip ojadl sie piachu i bal sie wody, bo ziiiimna ale i tak bylo fajnie foty na fb ![]() a no
|
|
|
|
#3893 | ||
|
Zadomowienie
|
hehe
dziękuję za troskę ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
) ale jakos specjalnie nie używalismy
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
u nas może by i wziął (tzn na pewno
) ale jakoś nie bylo okazji więc my też nic
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyd al:---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- zmysl, fajnie ze wyjazd sie udal, trzymam kciuki za zloba ![]() saaraa ![]() wariateczko nie jestes sama, ja bikini nie zakladalam, tylko majty od niego i bluzke na ramiczkach, ale jak zobaczylam na zdjeciu moje staro-babciowe blade uda to sie zalamalam
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jak ja nie lubię poniedziałków - jeszcze takich pochmurnych, deszczowych i zimnych - gdzie wstać się wybitnie nie chce ![]() Weekend u nas znośnie - mimo, że mała marudna, bo oprócz górnych jedynek, pojawia nam sie górna dwójka- więc póki co zęby nie daja nam chwil wytchnienia ![]() Wczoraj byliśmy na nauce dla rodziców i chrzestnych dzieci, któe będa chrzczone w przyszłą niedzielę - wszystko załatwione Jeszcze tylko szczegóły w restauracji ustalić, zamówić tort i wszystko ![]() A i dzisiaj rano malutka spadła mi z łóżka No ale prawie w ogóle nie płakała, więc mam nadzieję, że nic sobie nie zrobiła
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
dominej nauki przedchrzcielne?
kochana, ja mysle, ze poduszki to przx naszych dzieciakach juz nie pomagaja niestety i co to za cisza, wstawac z wyr |
|
|
|
#3899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale u nas tak jest - spowiedź na kartki, każdy ma swoja kartotekę itp... Taka parafia...
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
kocham poniedzialki
moga byc i pochmurne byle dalej od dzieci tylko mi zula szkoda bo ja sobie odpoczne a on od rana sie meczyv chlopcy o 5.45 juz wypoczeci...cholerne skowronki ale nie sadzicie ze przeginaja? adam do 20.30 sie bawil a o 5.45 juz dominika budzil zmysl powodzenia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

i musieliśmy wracać do domu

zachmurzyło się, polało, pogrzmiało i dalej to samo, a tż tyłka nie chce ruszyć
oglądnęliśmy "a więc wojna" na kinomaniaku, nawet nawet 

trochę zazdrości tylko uświadomi mu jaki skarb 
oby bezboleśnie

za udany week. Niezapeszając oczywiście.