Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 09:26   #3571
Harakiri
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

To mnie wkurza. Powiedzmy ja skrytykuję Kissie bo jest sztuczna. Aaaa to głosy oburzenia czy ja jestem idealna. Czy aby coś skrytykować muszę być idealna? Rozumiem, ze jeżeli Ty krytykujesz takie zachowanie to Ty na pewno jesteś idealna.
No tylko zauważ, że sztuczność to jest zachowanie a nie wygląd cycków ani twarzy się nie wybiera a sposób w jaki się mówi tak. Ale czy trzeba od razu być chamskim, nie można powiedzieć, "mi się nie podoba"? A nie takie chamskie komentarze i te o parze młodej to już w ogóle. Po prostu tego nie rozumiem.

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2012-07-29 o 09:28
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 09:27   #3572
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Fakt, że czasami faktycznie przesadza, ale w wielu przypadkach ma rację, dosadnie i nieraz wulgarnie powie coś, co inni starają się mówić ogródkami .
Dokładnie, czasem się nie da mówić kwiatuszkami, buziaczkami i innymi słitaśnymi ozdobnikami i ja też nie będę słodzić, ubierać w ładne słowa-walę prosto z mostu

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 11:01   #3573
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Poczytałam sobie ten "omawiany" przez Was temat o blogerkach .
Moja reakcja : mogę się rękoma i nogami podpisać pod tym, co napisała Troian :
Ok, ale niech to będą komentarze na temat ubrań, a nie tego, że ktoś jest brzydki i jak ktoś może chcieć mu włożyć

Btw. Edycja posta nic nie da, bo ten już został kilkukrotnie zacytowany
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 11:27   #3574
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ok, ale niech to będą komentarze na temat ubrań, a nie tego, że ktoś jest brzydki i jak ktoś może chcieć mu włożyć

Btw. Edycja posta nic nie da, bo ten już został kilkukrotnie zacytowany
Pogrubione: to do mnie?
Troian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 11:30   #3575
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Troian Pokaż wiadomość
Pogrubione: to do mnie?
Nie
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 11:53   #3576
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Co do Kissie, to ona akurat sobie twarz i cycki sama wybrała . Nie rozumiem takiego oszpecania się, tak samo jak nie zrozumiem ludzi, którzy zamieniają się w jaszczurki czy tygrysy, modyfikując sobie twarze i robiąc tatuaże na dosłownie całe ciało.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 12:36   #3577
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Szecheryzada Pokaż wiadomość
o tak, skomentowałam nie jednokrotnie bloga kasi tusk
Napisałam, uprzejmie, że uważam jej stroje za ... nudne. Pozdrowiłam, napisałam, że to moje zdanie, do którego mam prawo, i że uważam ją za dość sympatyczną osobę (tak, tak sądzę ;]) i mimo wszystko moje komentarze nie zostały zatwierdzone. Kurde, wkurzyłam się.
swoją drogą... Dlaczego wchodzisz na jej bloga, skoro uważasz jej stylizacje za nudne?
Moje pytanie zabrzmiało trochę jak pytanie oburzonej dziewczynki, której ktoś skrytykował bloga, ale ciekawi mnie dlaczego ludzie to robią.
Od razu mówię, że nie jestem fanką Kasi Tusk, ani innych blogerek, ale jak coś mi się nie podoba, to po prostu wychodzę, nie komentując
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 12:48   #3578
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
swoją drogą... Dlaczego wchodzisz na jej bloga, skoro uważasz jej stylizacje za nudne?
Moje pytanie zabrzmiało trochę jak pytanie oburzonej dziewczynki, której ktoś skrytykował bloga, ale ciekawi mnie dlaczego ludzie to robią.
Od razu mówię, że nie jestem fanką Kasi Tusk, ani innych blogerek, ale jak coś mi się nie podoba, to po prostu wychodzę, nie komentując
No nie wiem dla mnie to bezsensu robienie czegoś i chcieć za to tylko pochwał. Jak ktoś się interesuje modą, to wchodzi na różne strony i komentuje, co w tym dziwnego?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 13:07   #3579
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
No nie wiem dla mnie to bezsensu robienie czegoś i chcieć za to tylko pochwał. Jak ktoś się interesuje modą, to wchodzi na różne strony i komentuje, co w tym dziwnego?
Ja wiem, że bez sensu jest zakładanie bloga i oczekiwania na pochwały. Ale też nie rozumiem po co wchodzić na strony, które nie są w Twoim typie?
Nie wiem, może jestem zbyt leniwa, ale po prostu nie wchodziłabym na strony, na bloga, który nie jest w moim guście.

Tak samo dziwi mnie atakowanie Honey. Ludzie, dziewczyna ma bloga, niech sobie go ma i niech sobie żyje jak jej się podoba. Nie przepadam za nią, za jej muzyką, więc po prostu nie będę czytała jej wpisów.
Stary 2012-07-29, 13:10   #3580
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

To mnie właśnie dziwi. Sama interesuje się tatuażami i nie potrafię zrozumieć ludzi którzy całe dnie spędzają na ocenianiu czyiś dziar. Netowi hejterzy i napinacze są żałośni. Owszem pokazując różne rzeczy publicznie należy liczyć się z mało pochlebnymi komentarzami, jednak jest różnica pomiędzy uzasadnioną krytyką a wyszydzaniem.
Ja jednak widzę różnicę w tekście "wiesz, w tym kroju ci kompletnie nie do twarzy, a kolor też nie pasuje", a stwierdzeniu "ale jesteś brzydka, potwór z ciebie i gdybym tak wyglądało to bym się zabiła". Zwłaszcza że tego typu komentarze są pisane do osób przeciętnych, jakich pełno na ulicach.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 13:51   #3581
Mother Hedgehog
BAN stały

Mnie dziwi zachowanie przy stole w stylu:
ktoś beka, przeprasza ale dodaje np. "po świńsku ale zdrowo". Co to ma być?!
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 14:06   #3582
ha psi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
z dwojga złego lepiej w tę stronę

i kiedy spada tyle gwiazd
ja chcę ocalić choćby Nas..

Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst:
"korzystamy z tego konta w kilka osób,
wcześniej pisała koleżanka
a teraz przedstawiam swój problem.."
ha psi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:14   #3583
BioIvO
Zakorzenienie

Bardzo ale to bardzo dziwi mnie ten rodzaj myślenia, który wygląda mi na "żyje tylko po to aby złapać i utrzymać faceta"
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...25&postcount=9

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:26   #3584
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
w naszym związku niedopuszczalne jest nawet "plątanie" się jezyka. (..)Ktoś mi powie - a od czego jest zaufanie? Ale dla mnie to dziwne mając faceta wychodzić z koleżanką, facetem i jeszcze jego kolegą bo po co? Poflirtować? Posłuchać tanich komentarzy na podryw?
Stary 2012-07-29, 15:50   #3585
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ło matko... ja z kolegami wychodziłam niejednokrotnie na piwo i jakoś wszyscy żyją i mają się świetnie. Mało tego, mój mąż sam mnie wywalał na spotkania z koleżankami, a ja go wywalam na spotkania z kolegami. Przecież czasem trzeba się oderwać od rzeczywistości. Nie mówię o robieniu hardcore'owych rzeczy, ale po prostu, żeby spotkać się z kimś samemu. Teraz raczej to będzie trudniejsze, ale nie znaczy to, że niemożliwe. W ogóle dziwi mnie takie nakładanie na siebie jakichś ograniczeń, które po czasie mogą być męczące.

A co do bekania... mi to nie przeszkadza. Z M. w swoim towarzystwie tak robimy ... gorzej, jak się zapomnimy przy osobach postronnych, bo się dziwnie patrzą .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-07-29 o 15:52 Powód: kolejna myśł
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 16:43   #3586
aalexandria
Raczkowanie

Cytat:
O matko, mnie też to rozwala.

- What kind of diet book are you looking for?
- Something with a title like How to Lose That Baby Fat by Sitting On Your Ass.

SINGIELKI PRAWDZIWIE Z WYBORU
aalexandria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 17:05   #3587
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
o tak, skomentowałam nie jednokrotnie bloga kasi tusk
Napisałam, uprzejmie, że uważam jej stroje za ... nudne. Pozdrowiłam, napisałam, że to moje zdanie, do którego mam prawo, i że uważam ją za dość sympatyczną osobę (tak, tak sądzę ;]) i mimo wszystko moje komentarze nie zostały zatwierdzone. Kurde, wkurzyłam się.

A, no i wkurza mnie strona plotek.pl
Piszą tam takie badziewia, że czytam to tylko, żeby się pośmiać. Podniecają się normalnie wszystkim, snują jakieś domysły, a komentatorzy się z nich leją... śmiech na sali

Nie chciałabym pracować w takiej brażny. Osoby, które na 'plotku' pracują, musze być, moim zdaniem desperatami
Obstawiam, że to już po prostu jest czysty marketing... Po co mają być jakiekolwiek negatywne opinie? To tylko może innym zasugerować, że może jednak blog nie jest taki fajny Jak każda "firma" dba o dobre imię i przykładowo kręci się po forach i zaprzecza negatywnym opiniom, dodaje pozytywne... Może Tuskówna już też zarządza blogiem jak biznesem, kto ją tam wie, kasa podobno z tego ogromna

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
a ja np: nie wiedzialam ze niektorzy to w domu siedzą ( w bloku na przyklad) z nie zmakniętymi drzwami ( w sensie na zasuwe czy coś ) Ostatnio koleżanki sie zdziwiły po co mi kluczdo domu i że pewnie sama jestem a ja się tak zdziwiłam bo u nas zawsze są drzwi zamknięte jak ktoś jest w domu też przecież tak to może ktoś wejśc.
Cytat:
l

ja mam uczulenie na zamykanie drzwi.
Jak się robi ciemno, jestem sama (albo nie) - muszę zamknać. Tym bardziej, jest burza.
Też tego nie czaję, a mam takich znajomych - wychodzą na impreze, nie wiadomo kiedy wróca, ale drzwi nie zamkną.

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Tak. Wiem, że ona sama zamieszcza pewne rzeczy, które mogą budzić skrajne reakcje. Ale nie trzeba od razu po niej jechać. To tak jak ze strojem Szeherezady. Wyjście w nim do urzędu jest co najmniej dziwne, ale można zwrócić uwagę na niestosowność, a nie jechać po danej osobie, że jest szkaradna itp.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Bardzo wiele osób tak robi. Pisze, żeby udostępnić im pracę zaliczeniową, sprawozdanie, bo nie wiedzą, jak to ułożyć. A tak naprawdę niektóre rzeczy są proste jak budowa cepa. Sprawozdania u jednej doktor polegały na uzupełnianiu tabelek, nie wiem co dany osobnik chciał tam układać.

Znam też dziewczynę, która pisze do każdego, żeby jej coś zrobił. Mnie prosi o pomoc z wykresami, kolegę o wnioski, a koleżankę o dyskusję wyników. Kiedyś zorientowaliśmy się, że ona skleja to w jedno sprawko, a sama ma wolne, bo inni wykonują przydzielone zadania. Ja nigdy za nikogo nie odwalałam żadnej roboty. Mogę co najwyżej napisać, w jakich książkach można to znaleźć.
Mam coś takiego z przyjaciółką... Wiadomo, dla przyjaciółki robi się więcej niż dla znajomego z uczelni, ale nie można też tą przyjaźnią argumentować spełniania każdej prośby... Żeby to jeszcze była prośba, skąd. Najpierw jest normalne pytanie, ale jak się spotka z odmową, to ogromne wyrzuty, że co to za problem, no po prostu jak ja śmiem odmawiać.
Raz przebrała się miarka i dałam znać, że mam dość spełniania ciągłych żądań i niestety dobrze to przyjaźni nie zrobiło... Ale jak się kogoś zna tyle lat ile my się znamy, to takie rzeczy można jakoś przeżyć, mimo wszystko, zbiera się we mnie po jakimś czasie i jest trudno nie zacząć kłótni.
Zauważyłam, że do wszystkich ma zawsze takie wymagania, często w rozmowie to wychodzi, jak np. oceniała kiedyś czy jedna dziewczyna jest jej "lepszą"(bliższą?) koleżanką od drugiej (brzmi to idiotycznie wiem, ale jest wyrwane z kontekstu) to porównywała w ten sposób, że jedna to dla niej zrobiła to i tamto, a druga w życiu by tego nie zrobiła. I tym podobne pierdoły często wychodzą.
Strasznie tego nie lubię, ale jest mi jak siostra, co pocznę

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Mnie dziwi prawie codzienny widok z okna.
Stoi tu sobie mała piaskownica, chodzi też sporo półdzikich kotów. Wiadomo, gdzie nieraz udają się za potrzebą. Patrzę sobie jakiś czas później, siedzi matka, a dziecko beztrosko ryje w tym piasku Nie wiem, czy ludzie tego nie widzą, nie myślą kompletnie? Wątpie, żeby ktoś te koty odrobaczał. Czy tak trudno tym osobom, które pozwalają dzieciom bawić się w tej piaskownico-kuwecie pomyśleć np. o wymianie piachu i zakrywaniu tego jakąś płachtą foliową, no czymkolwiek, kiedy dzieci się akurat nie bawią? Kompletnie nic nie mam do kotów, mogą załatwiać swoje sprawy w innym miejscu i tyle, ale czy tak ciężko jakoś taką malą piaskownicę zabezpieczyc?
Pamiętam moje czasy piaskownicowe... Jak się dogrzebaliśmy do kociego gówna sprzed nie wiadomo kiedy, to była to według nas "glina"

Takie pokrywy na piaskownice, jakieś wygodne, nie brudzące się itp., to całkiem niezły pomysł na biznes dla kogoś kto się interesuje projektowaniem takich gadżetów Może nawet całe piaskownice z pokrywami? Na takich głupich wynalazkach można się łatwo dorobić

Cytat:
Napisane przez ha psi Pokaż wiadomość
z dwojga złego lepiej w tę stronę
O tak, znam to powiedzonko dobrze (nie używam osobiście, ale mam wątpliwą przyjemność usłyszeć od czasu do czasu) i powiem szczerze, że czasem to się zastanawiam, czy faktycznie lepiej w tę stronę... Bywa, że jest dramat
Stary 2012-07-29, 17:37   #3588
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość

Pamiętam moje czasy piaskownicowe... Jak się dogrzebaliśmy do kociego gówna sprzed nie wiadomo kiedy, to była to według nas "glina"
Twierdzisz, że glina którą się bawiłam jako dziecko by ła tak na prawdę tym?

niepotrzebnie wchodziłam na ten wątek.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 18:13   #3589
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:

A nie pamiętasz, że ta glina, to miała taki dziwny zapaszek?
Nie taki ewidentny, bo to nie było świeże, tylko takie już odleżane w piaseczku

Przepraszam, jeżeli ktoś je przed komputerem
Stary 2012-07-29, 18:28   #3590
Blablubli
Rozeznanie

Cytat:

Pomyślałam dokładnie to samo i aż się zastanawiać zaczęłam, jak "pachniało", ale nie pamiętam

Lagerfeldised, miażdżysz moje dziecięce wspomnienia

Edytowane przez Blablubli
Czas edycji: 2012-07-29 o 18:30
Blablubli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 18:39   #3591
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Takie pokrywy na piaskownice, jakieś wygodne, nie brudzące się itp., to całkiem niezły pomysł na biznes dla kogoś kto się interesuje projektowaniem takich gadżetów Może nawet całe piaskownice z pokrywami? Na takich głupich wynalazkach można się łatwo dorobić
Są takie, bardzo wygodne rozwiązanie. Widuję je coraz częściej.
Stary 2012-07-29, 19:38   #3592
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Są takie, bardzo wygodne rozwiązanie. Widuję je coraz częściej.
To nie będzie biznesu

Ja dokładnie pamiętam zapach tej gliny
Stary 2012-07-29, 19:44   #3593
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Blablubli Pokaż wiadomość

Pomyślałam dokładnie to samo i aż się zastanawiać zaczęłam, jak "pachniało", ale nie pamiętam

Lagerfeldised, miażdżysz moje dziecięce wspomnienia
O Boże chciałam napisać dokładnie to samo Już teraz nic nie będzie takie samo
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 19:46   #3594
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziwią mnie zasady panujące w Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie. W niedzielę wstęp jest darmowy, ale i tak trzeba okazać bilet z napisem „wstęp wolny” czy coś takiego
Stary 2012-07-29, 20:15   #3595
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziwią mnie zasady panujące w Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie. W niedzielę wstęp jest darmowy, ale i tak trzeba okazać bilet z napisem „wstęp wolny” czy coś takiego
Pewnie robią statystyki ile ludzi przyszło. Przynajmniej ja tak miałam gdy byłam wolontariuszem podczas nocy muzeów: musieliśmy rozdawać ludziom bilety mimo, że wstęp był bezpłatny. Później się tylko policzyło ile biletów zostało, odjęło od ilości początkowej i już można się chwalić sukcesem jakie to tłumy przyszły
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:17   #3596
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Zachowanie zwane: "Nie znam się, więc się wypowiem."
Uwielbiam czytać/słuchać właśnie takich specjalistów od wszystkiego. Poprawia mi się humor.
mnie też to bawi tacy głosiciele "prawd absolutnych"

Cytat:
Obrzydliwe

Tak samo, jak grzebanie przy kimś w zębach

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:29   #3597
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
Pewnie robią statystyki ile ludzi przyszło. Przynajmniej ja tak miałam gdy byłam wolontariuszem podczas nocy muzeów: musieliśmy rozdawać ludziom bilety mimo, że wstęp był bezpłatny. Później się tylko policzyło ile biletów zostało, odjęło od ilości początkowej i już można się chwalić sukcesem jakie to tłumy przyszły
Brzmi sensownie Ale i tak jest to dziwne z punktu widzenia osoby odwiedzającej muzeum.
Stary 2012-07-29, 20:36   #3598
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Brzmi sensownie Ale i tak jest to dziwne z punktu widzenia osoby odwiedzającej muzeum.
oj tam, zawsze to jakaś pamiątka
Stary 2012-07-29, 20:57   #3599
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:

Na fejsbuku można się polansić że się było Mam kilka znajomych które tak robiły
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:58   #3600
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
oj tam, zawsze to jakaś pamiątka
...i można się przed znajomymi pochwalić

Ja mam jeszcze bezpłatny bilet z łódzkiego muzeum więc to chyba dość powszechny proceder.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości