Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 18:40   #631
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
MUSZĘ SIĘ OCZYŚCIĆ
Wczoraj od godz 21 do 3 w nocy w sumie....zjadłam 10 kromek chleba i tyle samo łyżek kakao
O kurde, poszalałaś mogłaś jakiś serek wszamać

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mowisz ze dobre. Jakos tyle razy przechodzilam obok subweya ale nie skusilam sie. Wlasnie brak klinetow mnie zniechecal. Wydaj mi sie ze zawsze ze jak sa kolejki to jest smacznei. Wogoiel jak robie zakupy i jest kilka podobnych produktwo to zawsze wybieram to czego najmniej na półce leży-że niby dobre i schodzi, haha
Ja też jeszcze nigdy nie jadłam w Subway'u

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Dodałam fotki do albumu
Jesuuu figura na Miss Polonia ta talia ten płaski brzuszek ta opalenizna boooooożeeeeeeeee wpadłam w zachwyt zresztą nie po raz pierwszy laska!

Cytat:
Napisane przez S_Candall Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak liczycie kcal.w Reddsie żurawinowym?Za piwem ogólnie nie przepadam,ale ten jest pycha
Mój ulubiony redd's wolę nie wiedzieć ile ma kcal

Cytat:
Napisane przez asia093 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Od też zaczynam diete 100kcal Mam do zrzucenia do pazdziernika ok 10 kg, ale mam nadzieję, że dam radę. Mam do was prośbę- czy mozecie wrzucic jakies smaczne przepisy na oobiady 350-400 kcal bo nie mam w ogole pomysłu. Z góry dziękuję
Witamy srdecznie życzę powodzenia ale postaw sobie bardziej realny cel
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 19:10   #632
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Heroine weźźź bo się czerwona zrobiłam jak burak dziękuję, ale nie przesadzaj z tą miss
Madziu dziękuję za kliki

Ja też siedzę i klikam dziewczynom
Stary 2012-07-29, 19:25   #633
Margot85
Wtajemniczenie

Witam! Jak Was tylko podczytywałam to uwielbiałam gdy było po 3 strony do nadrobienia jak usiadłam do lapka , a teraz jak próbuje odpowiedzieć i cytować to już rozumiem to wieczne narzekanie " ile to namachane "
Wczoraj i ja gości miałam to niestety coś tam ekstra do jadłospisu wpadło ale dziś już 3 godziny spaceru zaliczone z pieskiem ( w tym 30min noszenia na rękach bo to bestia uparta i w deszczu- a złapała na ulewa - to on nie chodzi tylko stoi w miejscu )
Odprowadziłam też już TŻ bo dziś znowu wyjechał na cały tydzień
Muszę się spiąć i jakiś podpis wysmarować , żeby mnie motywował
Banerki mam w zakładkach na pasku i klikam - w nocy dziś poszaleje ile dam rade- w końcu moje zajęcie nocne wyjechało
Co do szamponetek to się zgadzam z przedmówczyniami- te na 4- 6 myc ładnie wymywają się a te 24 to ja np. cały rok miałam kolor i w końcu musiałam zafarbować ton w ton u fryzjera bo takie rude refleksy mi we włosach zostały
uff a mam jeszcze pytanko na koniec : kilka razy czytałam, ze owoce najlepiej jeść do 14 tylko i w związku z tym czy jak wstaje np 11 a kładę się 0 2 w nocy to mogę później je jeść czy to taka rygorystyczna zasada ?
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 19:40   #634
meeedzik
Zakorzenienie

Margot ja przez całe moje odchudzanie jadłam kiedy miałam ochotę na owoce i jakoś udało mi się schudnąć a przeważnie jadłam na podwieczorek
Stary 2012-07-29, 19:50   #635
dzaga1989
Zakorzenienie

Cindy, super że z dziadkiem ok Co do TŻ...hmm...wiesz, ja jestem chyba w podobnej sytuacji do Twojej. CIągle jestem z TŻ (rok po zaręczynach) ale czuję się niespełniona...I czasem tutaj dziewczynom smęcę, aż mi głupio...I czasem sama nie wiem co z tym zrobić...

Asia, Skoro mówisz że 10kg do października to ok dla Ciebie to w takim razie powodzenia

Margot możesz spokojnie jeść owocki

Medzik bo kiedyś to w ogóle owoce polecano wyłącznie na podwieczorek. Jak była większa bieda i mniejsza dostępność owoców to kurczę to była mega atrakcja zjeść jakiegoś banana w nagrodę za to że "było się grzecznym" A potem ktoś sobie wymyślił że nie wolno jeść owoców do południa Faktycznie owoce mają sporo węgli, ale lepiej wszamać banana niż jakiś typowy deser, np. lody albo batona

Ja dziś spędziłam połowę dnia na czytaniu tych pierdół, a połowę dnia z TŻ. Byliśmy w Biedrze (kuuurde, ale tam tanio w porównaniu do Lidla), potem ciupaliśmy w GTA i oglądaliśmy film. Ćwiczyłam skalpelek a potem się pakowałam - jadę do mamy na tydzień.

Dziś wszamałam:
8.00 owsianka (ta wieeeelka)
11.30 rożek truskawkowy :mniam"
15.00 filet z kurczaka + ziemniaki + surówka z pomidorów i cebuli
19.00 kanapki z polędwicą i pomidorem
No i nie wiem czy jeszcze coś zjem. Bardzo możliwe bo jeszcze muszę trochę posiedzieć nad tymi materiałami Zjem pewnie wafle ryżowe Bo nawet nic innego już nie mam bo nie zrobiłam zapasów skoro jadę.
Stary 2012-07-29, 20:06   #636
Margot85
Wtajemniczenie

meeedzik , Paula dzięki za optymistyczne słowa- ja bardzo lubię owoce i w takim razie będę jadła także wieczorem. W sumie do tej pory zawsze jadłam ale jak już się podjęłam próby odchudzania to wolałam się upewnić bo teraz tyle różnych jest teorii , że głowa mała i nie wiadomo komu wierzyć, a osobom , którym już się to udało to jakoś bardziej ufam Obecnie mam fazę na borówki ( bo jest sezon i cena z 40zł na kg zeszła do 15zł więc można zaszaleć) i nektaryny
Co do spraw damsko-męskich to ja w ogóle lepiej nie będę się wypowiadać bo ja całe życie "wybrzydzałam" i jak mi ktoś nie pasował to zrywałam szybko i bez żalu ( w sensie jak jest źle to ja nie wierze, że facet się o 180 stopni zmieni i wole się nie męczyć bo wg mnie szkoda życia) . No ale ile osób tyle podejść do związków.
Stary 2012-07-29, 20:25   #637
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie Dziewuszki Kochane doradźcie mi w jakich mi włosach lepiej czy kręconych czy w takiej fryzurze jak dodałam do galerii prywatnej chce coś w Sobie zmienić bo ciągle w kręconych kudłach jestem a tu " nawet" ładnie wygladałam w tej fryzurze oceńcie same w galerii prywatnej dodałam zdjęcie
Ładniej Ci w kręconych

A ja dzisiaj chwile poćwiczyłam włączyłam killera na próbe, ale nie dość, że duszno ja zero sil i skonczylo sie na 20 minutach a skalpel robiłam cały Ale lepszy rydz niż nic
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:40   #638
ChocoMonster
Zakorzenienie

wróciłam z tenisa, wciągnęłam jogurt naturalny i leeeeeże
Stary 2012-07-29, 20:50   #639
czbasia
Zakorzenienie

Wrocilam. Ale spiaca. Wypilam troche winka i piwo i jakos mnie uspila ta mieszanka O jedzeniu nie bede wspominac . Ehhh..2 kawalki tortu wpadlo. nie wspominajac o "normalnym" jedzeniu No nic.. Jutro bedzie... MUSI byc lepiej!!
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:52   #640
asia093
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Asia, Skoro mówisz że 10kg do października to ok dla Ciebie to w takim razie powodzenia
Tak bynajmniej matematycznie wyliczyłam Rok temu na diecie 1000-1200 schudłam 4 kg w 3 tygodnie nie całe więc mam nadzieję, że 2 miesiące aby 10 zrzucić nie będzie aż tak dużo. Chociaż mogą się zdarzyć zastoje wagi. W sumie to nie o kg mi chodzi tylko o pozbycie się tkanki tłuszczowej i wzmocnienie mięśni. A jak sobie teraz pomyślę, to jednak tłuszcz jest lżejszy niż mięśnie. Ważne aby schudnąć tyle, aby się dobrze czuć we własnym ciele
A wy mniej więcej w jakim tempie chudniecie?

Zaczynamy odchudzanie!!!

Wzrost : 175
Cel: Pozbyć się 10 kg. NA ZAWSZE
70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Zapuszczam włosy
45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60

Edytowane przez asia093
Czas edycji: 2012-07-29 o 20:53
asia093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:59   #641
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ładniej Ci w kręconych

A ja dzisiaj chwile poćwiczyłam włączyłam killera na próbe, ale nie dość, że duszno ja zero sil i skonczylo sie na 20 minutach a skalpel robiłam cały Ale lepszy rydz niż nic
Podziwniam Mi przy tym upale nei chcialo by sie nogi podniesc Chociaz niedawno burza przeszla i popadalo. I w koncu sie ochlodzilo. A nawet przyjemnie sie zrobilo

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Oooo.. widze ze siatkowka. To moze obejrze jak nie zasne. Uwielbiam meska siatkowke. Kibicujecie??
Stary 2012-07-29, 21:07   #642
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:

Oooo.. widze ze siatkowka. To moze obejrze jak nie zasne. Uwielbiam meska siatkowke. Kibicujecie??
Oczywiście i z przyjemnością he he
Stary 2012-07-29, 21:07   #643
babciam
Raczkowanie

Heroine,nie dam się ,dzięki za ciepłe słowa,jak wchodzę na forum klikam na konkurs tobie i Meedzik też klikam .POZDRAWIAM
babciam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:10   #644
ChocoMonster
Zakorzenienie

czbsia, moja mama kibicuje
Stary 2012-07-29, 23:01   #645
lisa87
Raczkowanie

Cytat:
Mowisz ze dobre. Jakos tyle razy przechodzilam obok subweya ale nie skusilam sie. Wlasnie brak klinetow mnie zniechecal. Wydaj mi sie ze zawsze ze jak sa kolejki to jest smacznei. Wogoiel jak robie zakupy i jest kilka podobnych produktwo to zawsze wybieram to czego najmniej na półce leży-że niby dobre i schodzi, haha
ja pracowałam na 2gim roku studiów w Subway'u. Ogólnie jedzenie jest dobre, jako franczyzobiorca każdy Subway musi kupować wędliny i mięso i sosy itp u konkretnych dostawców. tylko warzywa kupują 'lokalnie'. Generalnie jedzenie jest OK i w miarę dietkowe bo nic nie jest smażone itp. Ale najgorsza w tym wszystkim jest ta bułka bo to sztuczny, koło pierczywa nie leżacy nawet SHIT. ciasto zamrożone przychodzi w kartonach, pies wie co w nim jest a już na pewno nie jest razowe.
także z subwaya polecam sałatki z grillowanym kurczakiem, omijamy w ten sposób to pieczywo.

Ja dzis w miare jadłam... ale nie obyło się bez niedzielnego grzechu...
1.ciemny chleb z wlasnego wypieku i 2 jajka na miękko
2.kawałek ciasta, arbuz
3.piers pieczona z kurczaka + mieszanka warzyw

ale potem same grzechy dziadek z babcia przyjechali, bylo ciasto i zjadłam z 5 kawałków dobosza ale ost ok 16 i wiecej nie jadłam

4.na kolacje ogorek surowy

tak mnie to ciasto dołowało że poszłam biegać 30 minut super mi teraz

dobranoc moje piękne jak wroce wrzuce zdjęcia z wyjazdu bo sporo zwiedzalismy : Spała i okolice..
lisa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:26   #646
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Cindy, super że z dziadkiem ok Co do TŻ...hmm...wiesz, ja jestem chyba w podobnej sytuacji do Twojej. CIągle jestem z TŻ (rok po zaręczynach) ale czuję się niespełniona...I czasem tutaj dziewczynom smęcę, aż mi głupio...I czasem sama nie wiem co z tym zrobić...

.
Wiesz.. podejrzewam, że w Wasz związek wkradła się nuda. Z tego co kojarze jestescie ze soba szmat czasu, meiszkacie razem i jakos to sie kreci. Faceci sa inni od nas. Dobrze ktoś keidyś powiedzial, mezczyzna powie raz kocham i dopóki nie odwola to dalej i wciaz i nie widzi ciaglej potrzeby powtarzanie się I tak maialm z poprzednim tz. Tylko tu byla jeszcze inna dluga historia. Ale nie o mnie teraz. Z obecnym-juz mezem- wypracowalismy cos innego. Duzo rozmawiamy, tulimy, mowimy sobie o uczuciach. Ale to nie wzielo sie samo z siebie. Mase razy mu mowilam jak zaczelismy sie spotykac czego oczekuje. I teraz to juz nawyk te nasze zachowania. Chciaz zdarzaja sie i klotnie zeby nie bylo nudno Trzeba oczyszczac atmosferę Nie znisołabym ciąglego titititi, " kochanie to kochanie tamto oh ah" . Na razie tak mamy i mam nadzieje ze juz tak zostanie

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Co do spraw damsko-męskich to ja w ogóle lepiej nie będę się wypowiadać bo ja całe życie "wybrzydzałam" i jak mi ktoś nie pasował to zrywałam szybko i bez żalu ( w sensie jak jest źle to ja nie wierze, że facet się o 180 stopni zmieni i wole się nie męczyć bo wg mnie szkoda życia) . No ale ile osób tyle podejść do związków.
Tez tak miałam. Mozna powiedziec ze do 28 roku zycia bylam singlem. Moje związki trwały 2 max 4 tygodnie. W wieku 28 lat przyszla pora na miłosc, hehe, ktora trwala 3 lata i okazala sie nieporozumieniem. No i kolejny obecny tz z ktorym mam nadzieje juz bedziemy do konca swiata

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

A tak wogole helol!! Pobudka!!
I znowu mamy poniedziałaek Ale mi się nie chce nic. Ale to przez ta pogode. Pochmurno, buro i pada. A wstac to nie moglam wogole. Teraz w pracy juz siedze i kawke się pobudzam Ale jeszcze do konca tygodnia i pozniej 2 tyg URLOPOWANIA!!!!
MAm nadzieje ze ten tydzien minie szybko
Milego dzionka dziewczynki

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2012-07-30 o 08:22
Stary 2012-07-30, 08:36   #647
madzia6245
Raczkowanie

dzien dobry znow poniedzialekkk tak mi sie nie chce isc do pracy, ze dramat jeszcze 4 tygodnie i wracam do domu
u nas sie juz pogoda na dobre popsula pewnie nie bede biegac chyba,ze w chwilach gdy przestanie padac ale w domu bede dluzej cwiczyc i bardziej trzymac diete uciekam do pracy, milego dnia

11.3 kg za mną
zostalo 6 kg do zrzucenia
termin: czerwiec
cel: zgrabne ładne nóżki

''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie''
madzia6245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:49   #648
meeedzik
Zakorzenienie

Hallo
U mnie dziś na wadze 48,8 kg i za cholerę nie chce spaść, ciągle jest w tej granicy i chyba taką wagę będę utrzymywała, bo teraz w wakacje za dużo pokus, żeby ładnie dietkować

Babcium dziękuję kochana za kliki Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby wszystko się u Ciebie ułożyło
Stary 2012-07-30, 08:56   #649
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

hej
I znowu poniedziałek w sobote bylam na imprezie...troche popiłam potanczyło sie i wogole mega pozytywnie bylo
a wczoraj caly dzien sie leniłam ogladalam seriale i sie opierdzielalam
Dzisiaj juz grzecznie bede cwiczyc wakacje sie w koncu zblizaja wielkimi krokami juz sie doczekac nie moge

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:02   #650
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
No super!! Powiem Ci ze wlasnei tez nei rozmiem dlaczego tak wszystkie na Ciebie naskoczyły Z tego co kojarze tylko zapytalas o kalorycznosc ciasteczka W kocu to forum po to jest
dlatego że jak podałam swój jadłospis to dziewczyny powiedziały że za mało itd. a ja swteirdziłam że jest kalorycznie ok i Mi pasuje. Stwierdziły że sie ich rady są zbędnę... Zawsze brałam je do serca, tylko ten 1 raz stwierdziłam że nie mają racji

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
No super!! Powiem Ci ze wlasnei tez nei rozmiem dlaczego tak wszystkie na Ciebie naskoczyły Z tego co kojarze tylko zapytalas o kalorycznosc ciasteczka W kocu to forum po to jest
Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Kurcze jaka ja jestem pogryziona przez komary wszystko mnie swędzi nad jeziorem w nocy tak mnie pogryzły, że szok ! Cała w bąblach jestem

Monia cieszę się, że wróciłaś ja też miałam sobie odpuścić, bo co to za przyjemność udzielać się jak taka atmosfera nie przyjemna, ale na szczęście już jest coraz lepiej nie mogę się doczekać aż napiszesz co tam u Ciebie
Dziękuję za kliki
Losing śliczny masz kolorek i w ogóle Ty jesteś ślicznotka ja muszę podciąć końce, bo mam takie piórka, jakby końce rosły mi najszybciej, ale na razie jeszcze nie ruszam, bo boję się, że fryzjerka mi za dużo ciachnie.
Zelka mam nadzieję, że pojawię się niedługo w rankingu dziękuję

Dziękuję kochane za kliki i proszę o jeszcze

Dodałam fotki do albumu
też czekam aż sie zluzuje ta atmosfera... bo ostatnio to wszystkei chyba przed okresem były hehehe
Stary 2012-07-30, 09:05   #651
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
dlatego że jak podałam swój jadłospis to dziewczyny powiedziały że za mało itd. a ja swteirdziłam że jest kalorycznie ok i Mi pasuje. Stwierdziły że sie ich rady są zbędnę... Zawsze brałam je do serca, tylko ten 1 raz stwierdziłam że nie mają racji
No w sumie one tu lepiej wiedza od nas. Wystarczy spojrzec na ich osiągnięcia Moja dieta znowu lezy i kwiczy. Nie mam motywacji. Po slubie przytyłam 3 kg i nie moge tego zgubic Wracaj i próbujemy dalej!!!!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

też czekam aż sie zluzuje ta atmosfera... bo ostatnio to wszystkei chyba przed okresem były hehehe
Haha. Juz po znp Milo i przyjemnie.
Stary 2012-07-30, 09:13   #652
mielnus
Wtajemniczenie

oby jak nadłużej....
ja w weekend mialam wielką impreze... jadło się piło litrami... Tak więc waga poszła mi w góre sporo.. 62,7 ale to jest na bank woda. W cm mi spadło... w udzie mam 53,5, talia 68, biodra 97. Po 1 cm z uda i z tali eeekstra, a na wadze więcej. Wiec tak jak dziewczyny pisały, lepiej sie mierzyć niż ważyć
Stary 2012-07-30, 09:16   #653
aszuelka
Zakorzenienie

A ja grzecznie zaczynam sniadanko kawka bez mleczka i cukru i cukinia (pokroilam w plastry, kapka oliwy, sol pieprz i do piecyka). Na drugie sniadanko ma byc brzoskwinia. A na obiad mam kupionego lososia i nie mam pomyslu, jak go zrobic

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:16   #654
mielnus
Wtajemniczenie

to oczyszczanie robicie przez jedzenie cały dzień jogurtów i kefirów tak???
Stary 2012-07-30, 09:26   #655
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
to oczyszczanie robicie przez jedzenie cały dzień jogurtów i kefirów tak???
No wlasnei tez sie zastanawiam. Nawet wzielam do pracy 2 jogurty owocowe i serek naturalny. Ale czy to w tej formie moze byc, czyt. slodkei jogurty. Tak czy inaczej dzis do 16 mam do zjedzenai 2 jogutry serek i pomidora Mam co prawda chrupkie pieczywo ale jakos ost nie przepadam za nim Ehhh.. zyczmy sobei powodzenia

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
A ja grzecznie zaczynam sniadanko kawka bez mleczka i cukru i cukinia (pokroilam w plastry, kapka oliwy, sol pieprz i do piecyka). Na drugie sniadanko ma byc brzoskwinia. A na obiad mam kupionego lososia i nie mam pomyslu, jak go zrobic
snaidania to też moja zmora, No nie moge rano nic przelknac. Wlasnei jestem po czarnej gorzkiej. I pewnie ok 10 zjem jorurt dopiero. Wiem wiem.. pozneij wieczorem wychodzi i sie podjada.
Stary 2012-07-30, 09:33   #656
mielnus
Wtajemniczenie

DZIEŃ JOGURTOWY

Podstawą tej krótkiej diety jest jogurt, nietuczący i nader korzystnie działający na nasz organizm. Jogurt to prawdziwa skarbnica witamin i pierwiastków: zawiera łatwo przyswajalne białko, wapń, żelazo, witaminy z grupy B oraz A, E i D, potas, sód, cynk i magnez.

100 g jogurtu naturalnego (2,5% tłuszczu) zawiera 75 kcal, 100 g jogurtu owocowego (2% tłuszczu) - 100 kcal.

Dieta trwa dwa dni, możesz w tym czasie zrzucić do dwóch kilogramów.
Na śniadanie, obiad i kolację pijesz koktajl jogurtowy ( 1 mały jogurt naturalny (150 g) zmiksowany z łyżką kiełków (najlepiej pszenicy), łyżką świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego i łyżeczką miodu) i dwie kromki pieczywa chrupkiego. Na drugie śniadanie i podwieczorek jesz po dwa opakowania (razem 300 g) jogurtu owocowego (najlepiej takiego z całymi kawałkami owoców). Dodatkowo wypijasz dziennie 4 szklanki niegazowanej wody mineralnej i 3 filiżanki herbaty miętowej.

Śniadanie
2 kromki pieczywa chrupkiego cienko posmarowane masłem lub margaryną i twarożkiem wiejskim, filiżanka niesłodzonej kawy lub herbaty.

W ciągu dnia
sześć bananów. Banany zawierają cenny potas, witaminę A i B - dzięki nim będziesz miała zdrową cerę, lśniące włosy, mocne paznokcie i ...żelazne nerwy. Możesz je jeść wprost z ręki lub przyrządzić sałatkę (banany, sok cytrynowy plus owoce wymienione poniżej).

Oprócz bananów możesz zjeść 1 jogurt naturalny (opakowanie 150 g), 1 jabłko, 2 kiwi i 1 pomarańczę.

takie coś znalazłam ale jakoś dziwnie rozpisane;/

Edytowane przez mielnus
Czas edycji: 2012-07-30 o 09:35
mielnus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:38   #657
aszuelka
Zakorzenienie

Oczywiscie mialam wspolnika do cukinii synek pomogl mi ja zjesc, i dobrze, bo dla mnie troszke za duzo

16.06.2018 ślub
Stary 2012-07-30, 09:51   #658
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Oczywiscie mialam wspolnika do cukinii synek pomogl mi ja zjesc, i dobrze, bo dla mnie troszke za duzo
Haha.. nei doczytalam ze do peicyka. Juz mialam pytac czy na surowo ja zjadlas??
Stary 2012-07-30, 09:54   #659
aszuelka
Zakorzenienie

No az tak zle ze mna nie jest

16.06.2018 ślub
Stary 2012-07-30, 10:09   #660
natalkaa7522
Zakorzenienie

Hej

Mi się baty należą za wczoraj bo to był straszny dzień.

Zelka, lepiej Ci w kręconych.

Cindy, dobrze że to już skończone bo beznadziejny był.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Co do kibicowania to ja kibicowała-świetny mecz. Już jestem pewna że wygramy grupę bo Włosi to byli nasi najciężsi rywale. Australia jest słaba, UK to już w ogóle, Argentyna średnia ale wygraliśmy na Memorialu z nią i z Bułgarią jest to samo.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości