Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 11:05   #781
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie tez sie zdarza mowic oliwii ze mi przykro w sytuacji wlasnie kiedy smnie uderzy badz sie zamachnie nie uwazam ze to zle,nie mowie jej tego bo zrobi cos zle porozrzuca nabalagani czy nie slucha,ale bicie nie jest niczym dobrym i nawet wzbudzanie winy nie uwazam tu za zle,bo dobrze nie robi i mysle ze to nie jest zle powieziec :"boli mnie to,krzywde mamie robisz,jest mi przykro ze mnie uderzylas"

u nas dzis pogoda troche lepsza, wiaterek sie pojawil nawt pare kropelek spadlo z nieba.
dokladnie tez tak uwazam, bycie smutna, lub to ze jest komus przykro to normalne, dziecko powinno miec swiadomosc tego ze robiac cos zlego sprawia komus przykrosc, co innego sytuacja jak dziecko cos zrobi dobrze a ja powiem "moglas zrobic to lepiej" albo ze kasia czy marysia robi to lepiej" no proszę Was
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 11:13   #782
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

mi też zdarza się powiedzieć ze mi smutno , np. kiedy mnie Zosia uderzyła. Ale nigdy nie usłyszała od nas że jej nie będziemy kochać itd.

Mieliśmy dzisiaj nad wode sobie jechać, od rana pada ale duszno strasznie.

Kilka zdjęć z pobytu w górach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06314.jpg (103,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06331.jpg (135,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06360.jpg (114,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06402.jpg (155,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06422.jpg (193,9 KB, 27 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-07-29 o 11:26
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 11:25   #783
sara 85
Zakorzenienie

i jeszcze kilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06433.jpg (152,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06473.jpg (124,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06588.jpg (103,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06593.jpg (96,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06622.jpg (114,2 KB, 48 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-07-29, 11:41   #784
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

Asiulek
to znajomi sie nie popisali, faktycznie katar to OGROMNY powod do zjechania do domu, ale ok, nie krytykuje.
Niektorzy juz tacy sa...
to teraz sami zostaliscie?
Wercia kapie sie w morzu?
zimna ta woda kurka wodna

aaaaa i troche slonce mnie wzielo, ale troche, nog za diabla oapilic nie moge, ktos ma jakis sposob albo jakis dobry przyspieszacz do opalania do zaproponowania??

Pozdrowionka dla Was kobitki, czytam was wytrawale nawet na wakacjach
Wercia kąpała się (dziś już wróciliśmy do domu) w morzu i to sporo. A czasem wlewalismy jej wodę do baseniku. Jak dla mnie woda była jak na nasz Bałtyk bardzo ciepła

Co do nóg- mi najlepiej opalaja się na lezaku, dlatego wypożyczalam codziennie i nożki mam jak czekoladka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
zgadzam się z mrowak, ja niestety jestem bardzo uzależniona uczuciowo od innych, walczę z tym, bo mnie to mocno ogranicza. bywa, że nie robię tego czego chcę, bo ktoś mógłby się źle poczuć, a przecież to moje życie.

Nataszka uważaj, bo to w przyszłości może być Małej problemem, chcesz, żeby zawsze w życiu chciała zadowolić innych a nie siebie?
Lepszym rozwiązaniem jest mówić, że jej zachowanie ci się nie podoba
Kurcze, ja tez jakos nie widze problemu w mówieniu, że jest mi smutno ja czasem sama tak mowię a częściej, że będę się gniewać. jakos dla mnie to nic strasznego

My po CUDOWNYM urlopie!! Jesteśmy mega zadowoleni no i ta pogoda... miodzio
Teraz uciekamy do dziadków na obiad bo w lodowce przeciąg

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 12:15   #785
P0P70
Zakorzenienie

Sara - wygladacie jak siostry. Jak widzę na zdjęciach tylko Ciebie i córkę to wydaje mi się ze ona to cała Ty ale potem gdy jest Twój Tz to jednak ona bardzo podobna do niego jest. Zdjęcia super.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-07-29 o 15:14
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 12:32   #786
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

asiulek super ze wam sie udala i pogoda i wypoczynek!

mam nadzieje ze nam w [pazdzierniku sie uda wyjechac

nie z tym mowieniem o przykrosciach to oczywiscie od sytuaci zalezy ale w momencie iedy mnie uderzy badz zamachnie nic zlego w tym nie widze,nawet jesli wzbudzam poczucie winy to slusznie .Ja jej nie bije i nie chce zeby mnie bila..
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 13:37   #787
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

mrowka ma rację...
ale sa rózne sytuacje i inaczej ozna zdanie zbudować.. typu..
jak u nas"Michasia jak mnie uderzyła to jej powiedziałam że teraz jest mi przykro ponieważ mnie uderzyła... czyli za cos złego.. ale konkretnego..
nie uzywam tego własnie do sytuacji że jak nie zrobisz to amusi bedzie smutno.. czasami własnie kobiety/ dzieci... boja powiedzieć że krzywda sie im dzieje- molestowanieitp.. bo własnie temu oprawcy bedzie PRZYKRO.. bo tak były uczone.. zastraszane.. wiec wystarczy ograniczyć i inaczej budowac zdania.. bo trzeba reagowac jak cie dzieco bije.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 14:04   #788
evitka21
Zakorzenienie

sara, piękne widoki i piękne dziewczyny (znaczy rodzinka cała super)
I bardzo mi się podobasz w tej grzywce i długości włosów
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jak widze na zdjęciach tylko Ciebie i córkę to wydaje mi się ze ona to cała Ty ale potem gdy jest Twój Tz to jednak ona bardzo podobna do niego jest. Zdjęcia super.
to samo o podobieństwie właśnie miałam napisać

a ja nadwyrężyłam/naciągnęłam mięśnie w okolicy krzyża (a zachciało mi się po schodach na przejściu podziemnym młodą w wózku dźwigać), dostałam leki, leżę bykiem, a młoda na przymusowej zsyłce u babci....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 14:41   #789
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Evitka to teraz lez i odpoczywaj

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:09   #790
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Evitka to teraz lez i odpoczywaj
tak robię. I jeszcze ciastka jem

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 15:21   #791
P0P70
Zakorzenienie

Evitka - przyznaj się ze specjalnie to zrobilas coby mieć usprawieliwiny pretekst do lezenia i pozbycia się dziecka. A Tz to pewnie jeszcze skacze koło Ciebie.
Szybkiego powrotu do zdrowia.

--------------

A co do zdrowia to u Oliwki trochę lepiej ale dalej kaszle i ma powiększone węzły. Nie goraczkuje. W środę idziemy z nią na kontrole albo we wtorek bo wtedy i tak z Natasza musimy jechać na szczepienie Rota - druga dawka.

A mnie boli chba rwa. Najgorzej jak leże mam jakieś tabletki ale ich nie biorę bo karmie. Wiec trochę ćwicze.

Stary 2012-07-29, 19:01   #792
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

a ja nadwyrężyłam/naciągnęłam mięśnie w okolicy krzyża (a zachciało mi się po schodach na przejściu podziemnym młodą w wózku dźwigać), dostałam leki, leżę bykiem, a młoda na przymusowej zsyłce u babci....
wiec leż i odpoczywaj

sara zdjecia super, to prawda ze bardzo pasuje do ciebie ta fryzurka!

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
mrowka ma rację...
ale sa rózne sytuacje i inaczej ozna zdanie zbudować.. typu..
jak u nas"Michasia jak mnie uderzyła to jej powiedziałam że teraz jest mi przykro ponieważ mnie uderzyła... czyli za cos złego.. ale konkretnego..
nie uzywam tego własnie do sytuacji że jak nie zrobisz to amusi bedzie smutno.. czasami własnie kobiety/ dzieci... boja powiedzieć że krzywda sie im dzieje- molestowanieitp.. bo własnie temu oprawcy bedzie PRZYKRO.. bo tak były uczone.. zastraszane.. wiec wystarczy ograniczyć i inaczej budowac zdania.. bo trzeba reagowac jak cie dzieco bije.
rozumiem, ale ja nie mowie do malej ze jak czegos nie zrobi to bede smutna tylko ze jestem smutna bo zrobila cos bardzo niedobrego, czym krzywdzi mnie lub kogos konkretnego, porownanie do molestowania.... ok, nie kontynuuje
Stary 2012-07-29, 20:15   #793
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mam jeszcze jedno pytanie do biegających: czy bierzecie wodą ze sobą??

pijecie w trakcie biegania? wczoraj przeczytałam, że nie trzeba pić podczas, wystarczy, że przed i po dużo wypijemy. Jak wy robicie?

w ogóle fajny artykuł znalazłam http://zdrowie.onet.pl/fitness/zamia...0,artykul.html, chyba zacznę stosować tą metodę
ja nie piję podczas biegu chociaż butelkę z wodą biorę
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mi też zdarza się powiedzieć ze mi smutno , np. kiedy mnie Zosia uderzyła. Ale nigdy nie usłyszała od nas że jej nie będziemy kochać itd.

Mieliśmy dzisiaj nad wode sobie jechać, od rana pada ale duszno strasznie.

Kilka zdjęć z pobytu w górach
Świetne zdjęcia ,fajnie wyglądacie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 20:21   #794
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Tak się zastanawialam jak to u mnie w domu było i nie pamietam. Ale ja generalnie nie próbuje na sile zadowolić innych. Jak ktoś mnie nie lubi to trudno. Gdy chodziłam do szkoły to tata zawsze mówił ze uczymy się dla siebie nie dla niego.
Tez tak mam I zwykle mówię to co myślę choć czasem powinnam ugryźć się w jęzor . Mam i zawsze miałam w nosie czy ktoś mnie lubi czy też nie . Wole żeby ktoś mnie lubił tak szczerze , a nie dlatego że staram mu się jakoś przypodobać .
Mój tata też mi to zawsze powtarzał i nie ważne czy dostanę 3,4, 5 ważne że coś mi z tego w głowie zostanie , bo ocena jest tylko oceną .

BYliśmy nad jeziorem , dzieciaki się wyszalały , bo piachu dużo i fajnie długo jest płytko . I wszystko by było cacy gdyby nie mandat w powrotnej drodze - 400 zł i 10 punktów . szlag by to
Stary 2012-07-29, 21:32   #795
mrowak
Zakorzenienie

my dzisiaj rano, w trakcie późnego śniadania nagle postanowiliśmy pojechać do zoo-safari. Pogoda była fajna, bez słońca i lekki wiaterek, więc niewiele myśląc spakowalismy się i w drogę (u nas spontaniczne akcje to totalna nowość, więc jestem z nas dumna). Tam na miejscu po ok.30 minutach zaczęło lać, ale miejsce świetnie na to przygotowane i pod wielkim namiotem mnóstwo atrakcji dla dzieciaków, a potem pogoda zrobiła się jescze lepsza, bo już nie było gorąco i dzień minął nam dość fajnie. Zjechaliśmy do domu na 20. Zmęczeni, ale warto było. Choćby dla pogłaskania wielbłądziego nosa było wartoA do mnie przyplątała się jedna koza w takiej otwartej zagrodzie, gdzie można wchodzić bez ograniczeń i głaskałam to to przez jakieś 20 minut, a ta sobie ślepia zamknęła i pewnie gdyby umiała to jeszcze zaczęłaby mruczeć
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-29, 21:46   #796
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
my dzisiaj rano, w trakcie późnego śniadania nagle postanowiliśmy pojechać do zoo-safari. Pogoda była fajna, bez słońca i lekki wiaterek, więc niewiele myśląc spakowalismy się i w drogę (u nas spontaniczne akcje to totalna nowość, więc jestem z nas dumna). Tam na miejscu po ok.30 minutach zaczęło lać, ale miejsce świetnie na to przygotowane i pod wielkim namiotem mnóstwo atrakcji dla dzieciaków, a potem pogoda zrobiła się jescze lepsza, bo już nie było gorąco i dzień minął nam dość fajnie. Zjechaliśmy do domu na 20. Zmęczeni, ale warto było. Choćby dla pogłaskania wielbłądziego nosa było wartoA do mnie przyplątała się jedna koza w takiej otwartej zagrodzie, gdzie można wchodzić bez ograniczeń i głaskałam to to przez jakieś 20 minut, a ta sobie ślepia zamknęła i pewnie gdyby umiała to jeszcze zaczęłaby mruczeć
chodzi o to safari pod łodzią w poddebicach ?

http://zoosafari.com.pl/

pytam bo się wybieramy

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2012-07-29 o 21:56
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:47   #797
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Tez tak mam I zwykle mówię to co myślę choć czasem powinnam ugryźć się w jęzor . Mam i zawsze miałam w nosie czy ktoś mnie lubi czy też nie . Wole żeby ktoś mnie lubił tak szczerze , a nie dlatego że staram mu się jakoś przypodobać .
Mój tata też mi to zawsze powtarzał i nie ważne czy dostanę 3,4, 5 ważne że coś mi z tego w głowie zostanie , bo ocena jest tylko oceną .

BYliśmy nad jeziorem , dzieciaki się wyszalały , bo piachu dużo i fajnie długo jest płytko . I wszystko by było cacy gdyby nie mandat w powrotnej drodze - 400 zł i 10 punktów . szlag by to
ojcia, to co za prędkość? nic a nic sie nie udalo udobruchac??

nad morzem pogoda okrutna dzis byla, wiatr i deszcz co chwila, prawie caly dzien w domu...
Cytat:
to w koninie to zoo?
Stary 2012-07-29, 21:49   #798
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej dziewczyny
Witam po urlopie. Nie wiem czy nadrobię te 2 tygodnie czy może sobie daruję.

Była jak zwykle fajnie. Villa Babcia rozszerzyła nieco swoją ofertę wczasową .
Może jutro co nieco napiszę bo teraz oglądam naszych siatkarzy. Trzymam mocno kciuki. Przez chwilkę wydawało mi się że widziałam naszą Agę.
Stary 2012-07-29, 21:56   #799
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ojcia, to co za prędkość? nic a nic sie nie udalo udobruchac??

nad morzem pogoda okrutna dzis byla, wiatr i deszcz co chwila, prawie caly dzien w domu...

to w koninie to zoo?
Normalna jak zaczęłam wyprzedzać nie było zabudowanego jeszcze jak skończyłam to był i miałam 108.
a że panowie wrogo nastawieni do ludzi z wawy , a my i z wawy numery i ja meldunek mam , to się nie dało .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-29, 22:08   #800
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Sara fajne zdjęcia

Evi leż i lecz się
Stary 2012-07-30, 04:45   #801
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jaka cudowna pogoda. Koniec upału :-D
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 07:12   #802
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Może jutro co nieco napiszę bo teraz oglądam naszych siatkarzy. Trzymam mocno kciuki. Przez chwilkę wydawało mi się że widziałam naszą Agę.
izz opisuj jak było, i ile Ci na wadze przybyło
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Normalna jak zaczęłam wyprzedzać nie było zabudowanego jeszcze jak skończyłam to był i miałam 108.
a że panowie wrogo nastawieni do ludzi z wawy , a my i z wawy numery i ja meldunek mam , to się nie dało .
Jak to mój tz mówi zawsze pechowo można trafić na Jarosława Psikutasa
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Gdzie tam koniec upału. Fajne powietrze i już o tej godzinie u nas slońce praży Ja albo jeszcze dziś albo jutro z rana nad morze jadę

Mój tz ma urlop od piątku. Ale oczywiście już jakaś awaria mu się trafiła i wczoraj pół dnia go nie było. W nocy do 2 siedział i lapka klienta naprawiał, no i dzisiaj na 6.30 do firmy pojechał bo coś tam, i na 9 do drugiej Normalnie z tym pracocholikiem witki więdną. Ma wrócić na drugie śniadanie, bo ja chciałam iść pobiegać i na rentgena nogi(heh w tej kolejności, bo kostka mnie już drugi mc boli, a się boję że coś wyjdzie to najpierw idę się wybiegać, mądre no nie)

Pochwalę mojego dziecia, bo jak starszy był u babci kilka dni, to młodszy nie miał się na co denerwować, taki chwilowy jedynak, i oduczył się sikać pod wpływem złych emocji(brat zabiera zabawkę to ten mały sikał na złość w majty) Dla mnie to wielka ulga.

Megi jak u Twojego syneczka z mówieniemmój codziennie coś tam nowego powie, ale to takie pojedyńcze słówka, zdania z tego nie skleci.
Np chce mu się pić"woda", chce iść na dwór"zabaw" to takie jego hasła.
Najlepsze jak byłam z nim na plaży i z jakąś dziewczynką się bawił. I wbiegali na taka dużą górkę z piachu na zmianę. Ta mała z 4 lata miała, i wbiegała na górę i krzyczała" ja jestem królewną" To on to podłapał, i już cały czas jest kto ty jesteś"ja tutewna"Więc nie trzeba mieć w domu córki żeby mieć królewnę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 07:58   #803
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
super, że wam się wypad udał my tez sie wybieramy do zoo do krk może w najbliższą niedzielę wczoraj mieliśmy jechać do sielpi nad wodę (oliwka wie gdzie), ale zaczęło sie chmurać i zrezygnowalismy tż poszedł z małym na plac zabaw, a ja miałam sobie łazienkowe spa urządzić - zdąrzyłam tylko włosy umyć i już byli spowrotem - burza sie rozhulała wieczorem poszliśmy na spacer - muszę koniecznie kalosze kupić małemu bo go ciągnie do kałuż, a ja mu nie dawałam bo miał białe skórzane adidaski
Asiulek - super, ze udało wam sie z pogodą trafić - toż to rzadkość nad naszym morzem: hahaha: no i tych czekoladowych nóg zazdroszczę
ania p - dużo ci jeszcze punktów zostało??nie no współczuję tych 400zł
evitka - bidoku leż i lecz te plecy
u nas dzisiaj upał odpuścił, piękne siwe chmurki i co chwilę pada juppi

a co do gadania - madzia pytała megi, ale sie wtrącę i ja Kubulek powtarza ładnie wyrazy, raz tak jak trzeba raz po swojemu, nadal ma różne nazwy swoje, albo poprawne na wiele przedmiotów, ale to już i tak mega progress ale to gadanie to często jest na zasadzie powiedz miś, powiedz nos itp. a sam z siebie to niezbyt chętnie
za to nie zakładamy pieluch już na noc i jest rewelka spokojnie przesypia całą noc, w jego przypadku 10-12 godzin czasami i nie sika, wie, ze nie wolno, odkąd pieluch nie używamy to wpadki ani jednej nie było - pomijam 2 dni kiedy zaczęliśmy tu na mieszkaniu bo wtedy lał po nogach, a 3 dnia na nocnik był sadzany a chyba 5 dnia nocnik poszedł do piwnicy i sika i kupę robi tylko na kibel

Cytat:
Hej dziewczyny
Witam po urlopie. Nie wiem czy nadrobię te 2 tygodnie czy może sobie daruję.

Cytat:
Dzień dobry

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:02   #804
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Eve współczuję bardzo rodzicom

Madziwnia brawo dla Michasi za kupole

PoP dobrze,że wyniki lepsze,niedługo będzie po chorobie

Mrowak jak nie ryczec jak jeszcze włączyli do tego pogrzebową muzykę

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A mój jaki numer wczoraj odwalił
Jak byliśmy w lesie to wysadzałam go kupę tak trzymając w kucki przecież nie będę nocnika wozić ,a on wczoraj zdjął majtki i nawalił mi na rabatkę z kwiatkami myślałam że siku będzie robił a on
żeby mu tak nie zostało że będzie srał po krzakach
Libra wiem,że Ci nie do śmiechu ale mnie to rozbawiło

Ana Ninka też dobra

Megi trzymam kciuki

Minka tez bym go opr ale od mojej mamy też słyszałam kilka razy jak Danielek był niegrzeczny to mama "bo dam w dupkę"to pewnie czasami mu da klapa jak mnie nie ma

Ja tez do Daniela mówię jak mnie uderzy auua boli mnie,przykro mi jak tak robisz-to źle?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:40   #805
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara - wygladacie jak siostry. Jak widzę na zdjęciach tylko Ciebie i córkę to wydaje mi się ze ona to cała Ty ale potem gdy jest Twój Tz to jednak ona bardzo podobna do niego jest. Zdjęcia super.
większość osób mówi że Zosia podobna do taty, jak widzą nas oboje

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Cytat:
wiec leż i odpoczywaj

sara zdjecia super, to prawda ze bardzo pasuje do ciebie ta fryzurka!
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Świetne zdjęcia ,fajnie wyglądacie
Cytat:
Sara fajne zdjęcia
dziękujemy własnie w takiej fryzurze czuje się najlepiej, tylko sporo układania mam bo bez prostowania nie wychodze z domu

u nas dzisiaj znowu gorąco, Zosia nie chce na dwór wychodzić bo komary bardzo gryzą. Cała już jest pogryziona, nawet psikania nie pomagają. Daje jej fenistil w kropelkach, po tym się nie drapie w ogóle.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-07-30, 09:19   #806
megi-megi
Zakorzenienie

W kwestii siusiaka Igorowego - mamy czekać, aż skończy 3 lata i wtedy próbujemy maści sterydowej i jak to nie pomoże to zabieg.
Nic nowego właściwie się nie dowiedziałam.

U nas zrobiło się nawet chłodno. Wyłączyłam klimę w pracy.
Do tego trochę ponarzekam, bo tak mi niedobrze.....

Evi - zdrowiej szybko cwaniaro. Ewetualnie wpadaj na masaż, czego sobie chcesz.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Madzia - Igor nie gada dalej. No cóż - życie. Oj już bym chciała, żeby gadał.
Za to nuci sobie melodie - nawet do poznania co to.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Jak mnie Igor użre to też mu mówię, że jest mnie boli i jest smutno, że mnie gryzie. Że ja go kocham i nie chcę, żeby go coś bolało, nawet jak się złoszczę na niego.
Trzeba mówić o tym, co się czuje naprawdę.
Stary 2012-07-30, 09:28   #807
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
o 10:07 ----------

Madzia - Igor nie gada dalej. No cóż - życie. Oj już bym chciała, żeby gadał.
Za to nuci sobie melodie - nawet do poznania co to.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Jak mnie Igor użre to też mu mówię, że jest mnie boli i jest smutno, że mnie gryzie. Że ja go kocham i nie chcę, żeby go coś bolało, nawet jak się złoszczę na niego.
Trzeba mówić o tym, co się czuje naprawdę.
mówie Ci,nie ma za czym tęsknić.Jak Ci pysknie smarkacz to Ci się odechce
Moja ostatnio do nas mówi jak coś narozrabia albo na nią krzyknę"no co Ty niuniu się denerwujesz"albo"luzik niuniu"
i wez tu gadaj z taką jak tylko człowiek ma ochote parsknąć śmiechem

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-30, 09:37   #808
P0P70
Zakorzenienie

U nas trochę chłodniej. Od rana nie mogę nic napisać bo mi dzieci nie dają.
Malutka karmie juz godzinę a ta nie chce coś dzisiaj jeść. Tylko się ciagle śmieje. Ona to takie bardzo pogodne dziecko. Wystarczy się na nią spojrzeć a ta od razu uśmiech. I juz przesypia nam noce.

Oliwka nieznosna. Ostatnio nic jej nie pasuje. A to nie te majtki czy buta czy inna cześć garderoby. O jedzeniu nie wspomnę. Ma natręctwa nie znosi pisaku w butach. Do piaskownicy nie wejdzie bo tam pisek. Podobnie jest z wodą. Wystarczy kropla a ta juz się wyciera albo rozbiera.

Stary 2012-07-30, 09:53   #809
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej

Madzia wszystkiego najlepszego
O wadze lepiej nie mówić

Asia super że pogoda Wam dopisała. Ja też dołączam do tych zazdrosnych o czekoladowe nogi. To część ciała którą bym chciała opalić a jak na złość nawet przy krótkich spodniach to bardzo powolny proces

Wracając do mojego urlopu to było naprawdę fajnie. ktoś mógłby powiedzieć że mieliśmy kijową pogodę ale nam taka odpowiadała bo my z tych nieopalających . Tylko raz padało w nocy i zahaczyło o poranek. Myśleliśmy że będziemy mieli leniwy dzień a skończyło się dość intensywnie.
Znaleźliśmy "nowy" basen zakryty z częścią odkrytą i podgrzewaną. Mogę polecić każdemu choć słyszałam od jednej pani że temperatura w basenie zewnętrznym jest za niska w porównaniu z powietrzem - każdemu nie dogodzisz. Zosia z wielką radością zjeżdżała na rurze i zaczęła sama poruszać się w głębokiej wodzie, tzn. z rękawkami.
Oczywiście były i inne baseny, zawody dla dzieciaków, górki, spacery i oczywiście obowiązkowo piłka w ogrodzie . Awantury między dzieciakami również
Gdyby któraś była w pobliżu to polecam Dream Park w Ochabach. Po obejrzeniu oceanarium prehistorycznego jest atrakcja - symulacja ataku rekina w 6D. Zosi się podobało do momentu jak Wojtek nie zaczął krzyczeć jak szalony ze strachu. Po wyjściu mówiła że "jybi siom hajne".
Wiecie już że nasza Villa Babcia oferuje pełen wachlarz usług wczasowych. Tym razem dołożyła również wyjścia na basen i "przy okazji" obiady w knajpie. To było tak że to my chcieliśmy ją zabrać ze sobą na atrakcje żeby sama nie siedziała w domu w kuchni (dziadek był kilka dni poza domem) no i chcieliśmy się choć trochę zrewanżować a kończyło się na tym że robiła akcję przy kasach albo u kelnera.
I co tu zrobić żeby babci podziękować ?
Zosia nadal mówi "zrobiłem", "kopałem","płakałem" . Z sikaniem nocnym mamy totalny regres, budzi się z tak zlaną pieluchą że szkoda gadać. Znowu plan pozbycia się nocnej pieluchy się odwleka.
Nie raz spotkałam się z kompletną nieodpowiedzialnością rodziców. To straszne jak dorośli ludzie wogóle nie myślą. Najgorzej jest na basenach.
To tyle relacji z urlopu.
Stary 2012-07-30, 09:58   #810
megi-megi
Zakorzenienie

No jakie te nasze dzieci kochane Co jedno, to taki ciekawy egzemplarz.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Iza - ale miałaś fajny urlop. Zazdraszczam.

Teraz tylko we wrześniu na grzyby chcę jechać. Uwielbiam zbierać i chyba na kilka dni w Bory Tucholskie ucieknę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości