|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
![]() ![]() a co się tak wykropkowałaś w podpisie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() Kropki są fajne ![]()
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko wstalo o 4-tej po ciężkiej nocce ( brzuszek) i ani myśli spać,a ją mam oczy na zapalkach i ledwo widzę :/ Tym bardziej, że pada,więc bym pospala:/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-30 o 04:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Stronczku - nie to chyba z jakiegos filmu o pustyni było -nie ogarniam tej kuwety, ale jakoś z moimi znajomymi już przejęlismy, że jak coś jest problematyczne i nie damy rady tego ogarnąć to mwimy : nie ogarniam tej kuwety. a pobudki o tak nieludzkiej godzinie to ja mam codziennie. ja i tak zawsze wstawałam o 5. jeszcze przed ciażą. a dlaczego? a dlatego, że czasu na spanie było mi szkoda ![]() ![]() tak w ogóle to dzień dobry. u nas na szczęście T. wrócił z wyjazdu służbowego. i wiecie gdzie był? 2 mile od miejsca, gdzie ten wariat w kinie strzelał (w Denver) ![]() Przygotowania do imprezki urodzinowej trwają. btw. Stronczku. przez pomyłkę z Amazon przysłali mi serwetki papierowe i 8 zaproszeń na pierwsze urodziny dla dziewczynki. nie domagają się zwrotu. i co ja mam z tym zrobić wiec jak jesteś zainteresowana to podaj adres to ci prześlę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
![]() Carmela ![]() Zaneta czekamy na zdjecia z imprezy ![]() Brumek gratuluje nowego nabytku ![]() A ze mna kto sie spotka? ![]() Bylismy wczoraj na wycieczce rowerowej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane.
Iustyna dobrze, że jesteś ![]() Madziulka dobrze zrobiłaś. Szkoda palca, a obrączkę na pewno naprawią ![]() Brumku impreza była naprawdę udana. Wszyscy fajnie się bawili, Dominik szalał, jedzenie smakowało. Na piersi miałam dwie różne blachy i na jednej pięknie się upiekło, a na drugiej trochę przypaliło od spodu. I akurat ten przypalony kawałek dostała ![]() ![]() ![]() ![]() Zuza za 13tke ![]() ![]() Emilie sto lat roczniaku ![]() ![]() Asia ![]()
#2138 |
Zakorzenienie
|
Narazie jedno zdjecie wklejam, bo reszta nie chce się zaladować...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jadąc do Wiednia Dominik potrzebuje dowód tymczasowy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny to zostaje 14 na dziś.
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Jest i reszta
![]() Na jednym ze zdjęć Julcia z rodzeństwem ciotecznym. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Jakikolwiek dokument stwierdzający jego tożsamość, czy to będzie dowód osobisty, czy paszport tymczasowy. Macie jakikolwiek?
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Oliweczka mamy taka samą niebieską sukienkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Kiedy chcecie wyjechac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Kiedy ja się wyśpię?
![]() Jaciee a niech gada! A smarowałaś roztrzepanym jajkiem? i dałaś papier d. piecz.? Poka fotki Zaneta też chcę fotki Oliweczka fajne zdjecia, zwłaszcza to z tatusiem ![]() Piszesz się na spotkanie ![]() ![]() Brumek ![]() ![]() Madziulka a to się porobiło z palcem, a od czego? ..szkoda. Fajnie że popadało, jest czym oddychać. I spaaaać ma się ochotę.
#2147 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Wtajemniczenie
|
Oliweczka piękne zdjęcia
![]() Patik dałam białko i papier. To ewidentnie wina blachy była. Jakaś c i u l o w a. No bo na pewno nie moja ![]() Natka mało czasu zostało. Moja koleżanka teraz w trybie szybkim robiła paszport, ale i tak jej to 1,5 tyg zajęło ![]()
#2149 |
Zakorzenienie
|
Jedzcie do urzedu paszportowego, na 90% jestem pewna że musicie byc obydwoję z mężem. i złóżcie wniosek o wydanie paszportu tymczasowego dla Domka. na niego się czeka ok 2 tyg, ale jak powiesz, że sprawa jest pilna bo jakiś nagły wyjazd rodzinny czy coś to nawet w 4 dni Ci wyrobią, bo ten tymczasowy wyrabiaja na miejscu w urzedzie a nie w centrali
![]() paszport jest wazny rok, a od sierpnia podobno na 5 lat.. ewentualnie zadzwon i sie dopytaj, moze akurat mozesz to sama zalatwic i uda Ci się nawet dzisiaj. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Aga za informację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mojej wprowadzilam jajecznicę 3 razy w tygodniu na śniadanie ![]() Cytat:
![]() Własnie już z niej wyrasta, bo to to jest na 80 cm i kusa się robi. A czy wysoka, to niewiem? ![]() Cytat:
![]() W sobote byliśmy na urodzinach mojego bratanka , a ten dom, to teściow mojego brata. My takiej SWOJEJ działki to nie mamy-korzystamy z działki teściów jak potrzeba zrobic jakiegoś grilla, no i pełno tam warzyw i owoców. Julki impreza będzie na tej działce teściów. A na spotkanie narazie się nie piszę... Teścia mam w szpitalu....w sobotę napił się u P. w garażu ropy wymieszanej z benzyną ![]() Sobota nam minęła bardzo sympatycznie ![]() ![]() W nocy popadało, teraz dopiero przestało i w końcu jest czym oddychać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy z Sara w Niemczech juz chyba z 10 razy bez żadnego dokumentu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | ||
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
A co z warszawskim spotkaniem??? ja jestem bardzo chętna! w tym tygodniu tż będzie miał wolne więc mogłabym sie z z Lilą wyrwać ![]() kto chętny??? Cytat:
![]() nie, już skończył definitywnie z nimi. Pracuje teraz z moim tatą, ale w weekendy dorabia jako barman albo kelner na weselach... Cytat:
![]() ![]() Rano od czasu do czasu zjada zwykłą kaszę manną (łyżeczką). Na noc je zwykłą kolację z Filipem, a po kąpięli dostaje jeszcze butlę, przy której sie wyciszała, ale właśnie jestem na etapie likwidowania jej... Od dwóch dni mleko piła normalnie przy stole na kolację. Po kąpieli odkładam ją do łóżęczka i daję przytulankę. Zasypia tak bez problemu sama w dzień więc wiem że i na noc będzie umiała. Natka zawsze możesz ryzykowac i jechać bez dokumentu,ale gdyby (tfu, tfu!!) Dominik się np. rozchorował to już miałabyś problem u lekarza.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-30 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/duzy-pojemnik-z-ko...503793820.html
Myślicie, że będzie solidny??
#2156 | |||||
Zakorzenienie
|
Emi nasza ślicznotko - STO LAT!!!
![]() I dla Zuzy oraz rysikowej Aśki po miesięcznicowym buziaczku ![]() Cytat:
![]() ![]() Pod koniec tygodnia miałąm jechać na działkę na kilka dni, ale jeszcze nie postanowiłam. Mama mnie namawia, żebyśmy tam pojechały, ale mi się nie bardzo chce. Z drugiej strony świeże powietrze, ogród... I tak się biję z myślami. Ale spotkanie kusi ![]() Cytat:
![]() Brawa za dreptanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I jak z Julci pomocnica tatusia ![]() ![]() Mam jednak nadzieję, że się uda w tempie błyskawicznym załątwić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i oczywiście dzień dobry ![]()
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnyyy, ale drogi ![]()
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Jaciee drogi
![]() You to Lila juz wogóle nie będzie piła mleka z butli? Sara to taki mlekopij, nie am przeproś. Rano jej zrobiłam kaszę manną na 2% krowim ( pierwszy raz) i nie chciała, parska jak koń przy tym jak przykładam łyżeczkę do ust. Marudziła z głodu, i musiałam mleko zrobić. Co Wasze dzieci jedzą? na śniadania, kolacje...?
#2159 | ||||
Zakorzenienie
|
Emilie, 100 latek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oki ![]() Cytat:
![]() Może cos się jeszcze uda załatwić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się boję takiego przelewania płynów do róznych butelek po napojach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brumek mi by najbardziej pasowała środa lub czwartek ![]() W piatek i sobote to tz już będzie pracował na weselu, w niedzielę mamy urodziny mojego chrześniaka więc weekend odpada.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.