|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Neave - moi znajomi powiedzili, żebym sobie zerknęła na stronkę z opiniami o OTL - totalna masakra! tyle okropnych opinii i nie mówię o dymach z silników (w kilku komentarzach - różnych lotów się pojawiło), ale właśnie przesuwaniu lotów na inna godzinę, np z godzin popołudniowych na ranne godziny, zmiany dnia wylotu i to wszystko bez informowania klienta, ani telefonu ani maila ani nic.
Ja miałam nimi lecieć z Wrocka do Rzeszowa, ale po dwóch lotach z nich zrezygnowali i dobrze, bo pewnie bym się przez nich spóźniła na własny ślub ![]() Chyba jednak kocham mojego niewygodnego Ryanaira.... |
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydrukowałam z exela listę z nazwiskami, pocięłam na paseczki, na parapecie ułożyłam kartki (jako stoły) i układałam te paseczki . Konfigurację zmieniałam jakieś 50 razy bo co ułożyłam, popartrzyłam to jednak kogoś przesadzałam. Moim zdaniem tak było najbardziej obrazowo
|
|
|
#2133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym uniknąć łączenia tych stołów ale jeżeli faktycznie ma to źle wyglądać to chyba nie będe miała innego wyjścia..
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm to to faktycznie musi tak zostać chyba że olśni Cię i jakąś inną konfigurację wymyślisz ![]() Cisza dziś tu znowu ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- dziś sobota a więc.... wszystkim dzisiejszym PM-ką duuuużo radości i miłości we wspólnym dalszym życiu
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
wiesz boję się zę to będzie dziwnie wyglądało bo zawsze na weselach są mniej wiecej równe stoły.. a tych co siedza na poczotkach tych malych stolikach chialabym miec blisko a jak je połącze to sie wszystko popsuje..
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana a po ile osób wychodzą Ci te mniejsze stoły a po ile większe? Może z tych większych dosadzić na końcu tych mniejszych?
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie nie pamiętam bo nie mam tego przed oczami ale mniej wiecej po 20.. a z rodzin nie mam kogo dosadzić bo przecież starszych osób do młodych nie posadze.. ale to wszystko jest skomplikowane..
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Alle gorąco ale mimo to mam dziś mase energii wstałam o 7 wstawiłam 2 razy pranie, potem byłam z bratem na zakupach , zrobiłam obiad , wysprzątałam cały dom , a teraz piję kawkę i załączyłam podgrzewacz do wosku i za chwilę będę depilowała nogi po południu natomiast jedziemy odebrać zaproszenia a wieczorem do znajomych Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dziewczyn dziś ślubujących |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ale intensywnie ja tez zarz spadam na grilla do znajomych i wracam jutro Jak odbierzesz zaproszenia to prosimy o fotki
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy wesele na 90 osób wiec będziemy mieli dwa stoły postawiona na przeciw siebie. bez żadnych kombinacji. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
I rozwieźliście juz wszystkie zaproszenia, jesli macie termin potwierdzania taki jak my???????????? bo nam została jeszcze polowa :/ ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ja tez zmykam, wpadłam tylko na chwilkę! mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia... Wszystkim PMkom wszystkiego co najlepsze, slonca kazdego dnia usmiechu, milosci i wiele radosci
|
|
#2143 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za to latorośl nie narzeka na jej brak i mnie dodatkowo wykańcza... Cytat:
do wstążek może i ma za duże paluchy ale do przyklejania karteczek na karteczki na pewno nie :PWSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE DLA DZISIEJSZYCH PMEK!!! |
||
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam niusa! pamiętacie moje perypetie z za małą suknią?
Otóż dzisiaj wpłaciłam zadatek na zupełnie nową, piekną, dopasowaną do aktualnej figury suknie!! jest przeeeepiękna, zanim ją znaleźliśmy to zjechaliśmy całe miasto, ale było warto. Cała tiulowa, z trenem i kolorową szarfą, ideał. We wtorek idę na przymiarkę, bo Pani ją musi do mnie dopasować ![]() I oczywiście najlepsze życzenia dla dzisiejszych PM!! |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Luiza - no to niezły nius! A co cię skłoniło do przymiarki? i co zrobisz z tą za małą? Najważniejsze że jesteś zadowolona z podjętej decyzji
czekamy na zdjęciaAisak - w takim razie jak ci pasują tak stoły to się nie zastanawiaj tylko postaw tak jak miałaś w planie ![]() Wszystkim dzisiejszym PM-kom wszystkiego naj naj najlepszego! |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś, nie wiem jeszcze co zrobie z tamtą, na razie myślę o nowej
![]() Wstawiam zdjęcia, póki co kiepskiej jakości bo na szybko robione telefonem
|
|
|
|
#2147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No też sie strasznie ucieszyłam W ogóle dowiedziałam się wczoraj i przedwczoraj że kilka par się do nas wybiera ale tylko tak z półsłówków a nie oficjalnie "będziemy"Cytat:
![]() Mi jakoś tej energi brakuje. Tż robi samochód ze szwagrem a ja tak sie znuję za przyszłą bratową i gadaliśmy o wszystkim i o niczym. Dopiero wieczorem pojechaliśmy nad wodę sie wykąpać to odżyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakiego koloru będziesz miała szarfę? A wrzuciłabyś jeszcze swoją poprzednią bo nie pamiętam? |
|||||
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kupowałam na allegro używaną, także strata nie jakaś wielka..Szarfa będzie w kolorze ciemnej, intensywnej fuksji. Zdjęcia starej w załączniku
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten gorący dzień. Cisza tu ostatnio straszna... Wszyscy się gdzieś chowają
![]() Ja mam dziś pracowitą niedziele. W końcu oddajemy wynajmowane mieszkanie właścicielowi i muszę je posprzątać i popakować ostatnie rzeczy. Strasznie mi się nie chce... Tż jeszcze nie wrócił z kawalerskiego. Dobrze że mieszkanie nie wielkie to może się szybko uwinę i skoczę jeszcze na kawkę do koleżanki ![]() W sprawach weselnych zastój. Ale w ciągu tygodnia ostro ruszamy w dalszy ciąg z zaproszeniami bo czas ucieka. Miłego dnia wszystkim tu zaglądającym
|
#2150 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ile ci zostało do ślubu? mój by się chyba nieźle wkurzył, gdybym np na miesiąc przed powiedziała mu że jednak mam inną kieckę...zresztą już mi zapowiedział, że lepiej żebym nie zakładała innej kiecki niż tą którą razem wybraliśmy ![]() nic mi nie mów nawet... cały dzień go wczoraj goniłam, ale taki leń nas ogarnął po ostatnim intensywnym tygodniu że nawet się za bardzo nie złościłam że ich nie zrobiliśmy. ale dzisiaj nie ma bata, wszystkie zaproszenia muszą być gotowe, bo planuję w tygodniu pozbyć się tych do wysłania przy okazji was podpytam - jak wysyłałyście zaproszenia? bo gdzieś czytałam że niektórzy wysyłają poleconym, ale ja wszystkie zaproszenia dostawałam zawsze zwykłym listem... poza tym kilka zawiadomień mamy zagranicę.aha, jeszcze jedno pytanie, co myślicie o dorzuceniu kartki z naszymi telefonami do zaproszeń tylko na ślub? TŻ stwierdził że dobrze byłoby tak zrobić jakby ktoś nam chciał złożyć życzenia a nie miał do nas telefonu. Cytat:
więc zacznie się pełną parą planowanie malowania dziewczyny, jak liczyłyście ile farby trzeba na malowanie? |
||
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe znam się na malowaniu, więc niestety nie pomogę. Luzia gratuluje odwagi, ja bym się chyba nie zdecydowała na zmianę sukienki kilka tygodni przed ślubem ![]() Ta z szarfą zdecydowanie ładniejsza. Chociaż ta pierwsza też ma coś w sobie. Ciężko by mi się było zdecydować. Może włóż obie po kilka godzin na jedną ![]() Miałam sprzątać, a wróciłam do was... jak tak dalej pójdzie to się nie wyrobię Skąd na to wszystko brać energie w taki upał??? Nic idę... Pewnie wkrótce wróce
|
|
#2152 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ale mnie tutaj nie było, remont, remont i jeszcze raz remont... spróbuję pokolei trcohę nadrobić
A na początek spóżnione życzenia dla sobotnich PM ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
bardzo fajnieCytat:
![]() jak dla mnie 4 i 7 zaintrygowały mnie, super![]() Cytat:
ja bym się chyba nie odważyła teraz szukać nowej kiecki. ale ta jest pięknaCytat:
z tym że oni często podaja ilość m2 z litra przy jednej warstwie kolory (a często trzeba pomalować 2-krotnie bo nie kryje poprezdniej barwy dokładnie).![]() a z naszych spraw, wczoraj dzwoniła do mnie ciotka i powiedziała że oni raczej nie przyjdą bo jeden nie pracuje, druga chora trzecia renty nie dostanie no i takie tłumaczenia. Tak że pierwsze 4 osoby skreślam z listy.
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, to nie kwestia odwagi- tylko konieczności, odważna to bym była jakbym dalej czekała, że schudnę
![]() Za starą płaciłam coś koło 500zł. Ale to długa historia, bo kupiłam ją na ślub z kim innym, który miał się odbyć 2 lata temu. Jak zerwałam zaręczyny to zaraz poznałam mojego obecnego Tżta, za którego teraz wychodzę ![]() Nie mam pojęcia co zrobić ze starą, mama uważa że mam ją po prostu wyrzucić i więcej o niej nie myśleć bo to same nerwy z nią związane i jakaś pechowa, chyba po byłym ![]() przepraszam że nie cytuje, ale jestem u Tżta i tylko tak szybko zaglądnelam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() albo sprzedaj albo komus daj albo wyrzuć, na pewno nie trzymaj w swojej szafie
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Luiza - ładne obydwie te sukienki (tylko mi te kwiatki nie pasują na pierwszej, bo ma i marszczenia i szarfę i kwiatki - jakos za duzo tego) ale jak ta pierwsza za krótka, to wiadomo, że lepiej mieć dobrze dopasowaną... a widać dużo w tobie entuzjazmu jak opowiadasz o tej drugiej, więc pewnie będziesz się w niej lepiej czuła...
doczytałam teraz o historii tej sukienki więc się nie dziwię, że wolisz nową.... tamtą może oddaj niech komuś przyniesie szczęście ![]() Aisak - tak właśnie sobie potem myślałam i Pradip ma rację, przecież nikt nie będzie oceniał ustawienia stołów... tym bardziej, że w ten sposób łatwo ci ustawić gości, więc po co kombinować.... O upałach mi nie wspominajcie dziewczynki bo ja przed chwilą świata za oknem nie widziałam bo tak lało... wczoraj wróciłam przemoczona z pracy, szłam w deszczu tylko 5 min.... ja mogę na palcach u rąk policzyć dni ładne w irlandii, ale ładne nie zawsze równają się ciepłym.... też chcę troszkę upałów... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-07-29 o 15:14 |
|
|
|
#2156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Możecie dołożyć kilka słów od siebie już nie tak oficjalnie jak na zaproszeniu i dorzucić w tym liściku Wasze numery. Ilość farb zależy od metrażu mieszkania a przelicznik masz na puszce z farbą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wystaw ja za jakąś niewielką kwotę może ktoś kupi bo sukienka jest ładna a Ty zamknij tamten rozdział i ciesz się nową drogą którą będziesz kroczyć ![]() My w końcu dotarliśmy do domu. Cieszę się bo znów mnie alergia dopadła i mam strasznie oczy spuchnięte i czerwone ale muszę przyznać że weekend był nawet ok pomimo tego że zamiast wykańczać wszystko w domu Tż grzebał ze szwagrem przy samochodzie i jego domu a ja siedziałam z przyszłą bratową (A ze ślubnych spraw to wzięłam z parafii Tża kartkę że zapowiedzi już poszły wiec w środę albo w czwartek chciałabym zanieść ją do proboszcza i z organistom się umówić |
|||||
|
|
|
#2157 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mniejszy koszt niż polecony ![]() oooo! świetny pomysł z tym liścikiem! tak myślałam o czymś w stylu, że jak chcą nam życzenia złożyć to mogą do nas zawsze zadzwonić, albo coś podobnego. to muszę sobie przeliczyć ilość ścian ![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Nie umiem cytować, więc postaram się w miarę logicznie:
1) sukienka - podobnie jak Malgos uważam, że powinnaś ją komuś oddać - jednemu pech - jednemu szczęście Ewentualnie wystawa na allegro, nawet za niezbyt wysoką cenę, po co wyrzucać? Będziesz miała na tusz do rzęs )))2) malowania i remonty - widzę, że na forum jest prawdziwy ruch remontowo-budowlany, wszyscy przygotowują swoje 4 kąty do małżeńskich bytowań ) U nas remont chwilowo hamuje najemca lokalu, niemniej ma się wyprowadzić do końca sierpnia, a ja już zamawiam niektóre rzeczy - w promocji w BRW kupiłam niesamowite łóżko ))3) zaproszenia wysyłałam listami zwykłymi, priorytetowymi -nie chciałam aby moi goście pod swoją nieobecność dostali awizo i musieli się fatygować na pocztę - a zwykły zawsze znajdą w skrzynce ;-))) |
|
|
|
#2159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bukiet będzie ze storczyków, tylko teraz myślę czy białe storczyki z fuksjowym środkiem czy całe fuksjowe.. No i storczyk we włosach.Myślę, że tak
|
|||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewczynki w ten nie za ładny lipcowy poranek
![]() Luzia- ale numer z ta kiecką ale w sumie jesli poprzednia jest za ciasna to dobrze, że kupiłaś nową. Jak masz się źle czuć i na wdechu chodzić no to bez sensu. Fuksjowa szarfe będzie super Sukienka porosta i taka zwiewna ale mi osobiście nie za bardzo podobają się te kwiatki z przodu- ale to tylko moje zdanie ![]() Starą bym oddała na jakąś zbiórkę odierzy czy cos takiego bo faktycznie jakaś pechowa jest ![]() Co do kwiatów- ja uwielbiam storczyki a do tego jak są fioletowe (wszystkie odcienie) to juz wogóle są cudowne Jak dla mnie możesz postawić na całość w koleorze fuksji/fioletu - nie musi być bukiet biały tylko z akcentami. Możesz też połączyć gatunki- może jakieś róże albo eustomy? Justyna- jak tam TŻ- wrócił już z kawalerskich zabaw? ![]() katie999kasia- trochę słabe te tłumaczenia no ale cóż- tak to jest. Dobrze, że chociaż powiedzieli, że nie przyjdą - przynajmniej wiesz na czym stoisz Pradip- mam nadzieję, że alergia minęła. za zapowiedzi ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

. Konfigurację zmieniałam jakieś 50 razy bo co ułożyłam, popartrzyłam to jednak kogoś przesadzałam. Moim zdaniem tak było najbardziej obrazowo
16.06.2012
zadzwoniła pierwsza osoba potwierdzic ze będzie

ale mimo to mam dziś mase energii
?