|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Idę obejrzeć siatkarzy.
Chciałam się tylko pochwalić że moja mamusia wyprała mi 8 pralek ciuszków dla bejbika. Od bratowej. Chyba niewiele będę musiała dokupić
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
ok 1,5 m moze
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze .... ale ilość ) czekam na foteczki takie ciuszki są słodkie !chyba sobie zapodam taki http://allegro.pl/poduszka-motherhood-rogal-ciazowy-w-wa-gratisy-i2497695379.html
|
|
#2284 | |||
|
Zadomowienie
|
Byliśmy wczoraj na usg, wszystko super, maleńka zdrowa i obróciła się główką do dołu
moja kochana córeczka tak się cieszę, że wszystko w porządku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana cudne wieści !!!!!!! ciesze się bardzo idę w poduchy ale pewnie zawitam tu wkrótce nie ? ![]() dobrej nocy
|
|
#2286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile razy dziennie mierzysz cukier, po każdym posiłku? tak się właśnie zastanawiam czy przypadkiem Twój lekarz nie za szybko postawił diagnozy, jeśli chodzi o cukrzycę... z tego co pamiętam to po pierwszych wynikach kazał Ci przejść na dietę a dopiero za jakiś czas powtórzyć badanie z 75 g. a może powinnaś powtórzyć to badanie ale bez żadnych ograniczeń jeśli chodzi o jedzenie? druga sprawa to glukometr. nie wierzyłam, że wyniki na nich mogą być tak różne... powiem Ci szczerze, że mam 2 z czego jeden pokazuje błędny wynik, i jest to dość duża różnica, bo 30-40 najlepiej sprawdzić działanie glukometru, tzn. o tej samej porze pobrać krew w laboratorium i zrobić pomiar swoim glukometrem. jak wyniki wyjdą takie same lub bardzo podobne to wiadomo, że działa jak należy Cytat:
|
||
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
pewnie cos wyszlo nie tak,ja bym zrobila powtorke badania.ja mialam od razu z 75g glukoza ale tylko po godzinie a teraz w piatek mam powtorke ale po 1 i 2 godz ale i tak pewnie bede miala cukrzyce bo juz 2 razy to przerabialam przy chlopcach,amam wyniki na granicy,w sumie az zanadto nie uwazalam na diete i bylo wsio ok tylko duze dzieci mialam
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Samochodzik super gratuluje.
Zielona trzeba iśc do poradni i powiedzieć, że maluch nie chce przyjmować doustnie leku. Te zastrzyki są 2 x dziennie przez tyle dni na ile przewidziano terapię. Moni cudownie Polska bało czerwoni
|
#2289 | |
|
Wtajemniczenie
|
a gdzie byłaś, jak Cię nie było?
![]() Cytat:
![]() a jak wyglądają Twoje wyniki? moje są przekroczone ale nie drastycznie. po 50 miałam 154, po 75 g też coś koło tego. zobaczymy co teraz wyjdzie
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-29 o 22:27 |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Przyczajenie
|
Anesh, Tż ma takie swoje 'widzimisie', lubi, bo jest dźwięczne. No i oboje mamy w imionach R
Nie protestowałam, bo strasznie ciężko było mi się zdecydować na jakiekolwiek imię, R zawęziło kryterium selekcji ![]() Cytat:
i za bardzo z nim nie śpię, bo byśmy się w łóżku nie zmieściliDobrej nocy, Mamuśki |
|
|
|
|
#2291 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Zaraz jade tżta odwieźć do Torunia, a potem on jedzie na miesiąc na Węgry .... Smutno mi... mimo, iż już nie raz jeździł do tych chole... Indiii na ponad 3 miesiące to ostatnio na tak długo nie wyjeżdżał .---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muminku czy Ty jesteś rocznik '88? Super autko .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co za ilość![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ciezka noc za mna spalam moze z 2h .najpierw nie moglam zasnąć a potem obudzila mnie okrutna zgaga,bo wczoraj wieczorem pozwolilam sobie wypic troche pepsi![]() moj mlody od dzis znow do przedszkola idzie,bo juz koniec wakacji ma. 3 tygodnie w domu siedzial ![]() deszcz u mnie leje,ale z tego to sie akurat ciesze.... aha...dzisiaj jest 30-sty,wiec zostal mi rowniutki miesiąc do terminu
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nadrobiłam wszystko i melduje,że żyje ale weny brak do pisania.w sobote nna suwaczku mielismy 29 tydzień czyli wkroczylismy w 30 tydzień |
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
wstawac mamuski
|
#2295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
przespałam calusieńką noc - piękne to tylko się pytam jak to możliwe? Pogoda dzisiaj hmm dla mnie ok, zimno jest w nocy tak chłodniutko było, miałam czym oddychać bosko !dzisiaj też ma być tak jak w nocy to coś zrobię - poprasuję, pranie się nastawi i będzie pięknie Cytat:
o kurcze, mówisz że on taki wielki? ale ja też wielka jestem a czy mogłabyś cyknąć fotę jak leży on sobie na łóżku będę miała porównanie czy się zmieści jeszcze on między mną a mężem ![]() Cytat:
Kochana takie wyjazdy ciężkie są i to jeszcze teraz .. niefajnie tak ale decydując się na taki styl życia należy brać pod uwagę, że będzie ciężko ... mam nadzieje że szybko Wam zleci ... A jak będzie kiedy malusia przyjdzie na świat?? będzie na miejscu czy takiej możliwości nie ma ? Cytat:
o kurcze ale Cię wymęczyło, mi na zgagę która dopadła mnie przedwczoraj pomogło najpierw mleko ale przy drugim podejściu sięgnęłam po cole .. dobrze że puszka była schowana na tę czarną godzinę, teraz zakupiłam dwie bo gdyby mnie dopadło muszę się ratować! ... krótkie te wakacje jakieś .. ale przynajmniej będziesz miała chwilkę luźniejszą Cytat:
3 to już brzmi ... poważnie ![]() dziewczynki mam pytanie ... co kupujecie do wózka? Jakąś kołderkę, kocyk, podkład do gondoli? jak to będzie wyglądało u Was?
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek!!!]
nie spie od 5 ale najpierw obowiazki potem przyjemnosci
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. U mnie dzisiaj nareszcie chłodniejsza noc. A teraz troche pada, ale jest przyjemnie.
Anesh bedziemy Cię wspierać w czasie rozłąki.
|
#2298 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
Zabieram się do nadrabiania Waszych weekendowych pogaduch. Pochwalę się Wam jaką niespodziankę zrobił mi mąż Ach szkoda, że to był ostatni taki wyjazd w tym roku... Co prawda jadąc z powrotem trafiliśmy na megakorek, ale wycieczka była tego warta
|
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry poweekendowo
ja się wyżalę na wczorajszą duchotę, która panowała, bo dopóki nie spadł deszcz tak było duszno, że nie było czym oddychać i aż mi się od tego w głowie kręciło...ale potem wreszcie się powietrze zrobiło lżejsze. mam nadzieje, że już takich duchot nie będzie
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje że żyję.
Ale mam nadrabiania, ło matko. 5 dni a tu tyle stron. |
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczęta! Dzieeeeń dobry!
Przy kanapce nadrobiłam pobieżnie co żeście naskrobały w weekend... ale się zbierać muszę do pracy choć bardzo nie chcę |
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w pierwszym dniu 32 tygodnia !
![]() Zaraz się zabieram za poweekendowe nadrabianie, bo spac oczywiście nie mogę.
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry Mamy
![]() Nareszcie jakaś normalna pogoda i można normalnie oddychać Cytat:
a na drugie Malutka będzie mieć Hanna po mojej Babci.Cytat:
![]() Na lżejszą zgagę polecam migdały, wystarczy zjeść 2, 3 i trochę się uspokaja. Jak macie zgagę hardkor, to tylko rennie Do przeczytania wieczorem! Udanego dnia dla Wszystkich
|
||
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
sandra witam, witam wstałam ale tak, żeście naskrobały ,że Was nadrabiam i nadrobić nie mogę
![]() krave bardzo ładny leżaczek i nadaje się od początku ale cena zabójcza aliyah bardzo fajna mata ![]() m_moni udanej wizytyanusia kolejnego tyganesh_ współczuję rozstania z tżetem ja nie wyobrażam sobie, że mogłabym chociaż na tydzień zostać bez mojego ![]() zielona współczuję sytuacji z tżetem ![]() jak się naczytałam o waszych tżetach to normalnie chyba na mojego czasem narzekam za bardzo. Ma swoje odpały i czasem zdenerwuje mnie nie ziemsko chociaz jego "odpały" to nic w porównaniu z odpałami mojej matuli ![]() konczita no aż dziwnie mi było napisać; mamuśka obecnie jestem z nią w częściowej separacji w ogóle w szoku byłam jak matula w sobotę przylazła z tym kocykiem i męzul był dla niej miły zwariować można sam zabronił mi od niej cokolwiek brać, a kocyk wziął i zrobił jej kawę i kazał dać ciasto jak poszła i się zapytałam go co mu się stało to stwierdził, że to moja matka, a naskoczyłam na nią za ten kocyk jakby nie wiem co zrobiła. Zamiast podziękować
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Nadrobiłam troszki po łebkach bo mnie czasu brakuje coś ![]() Gratuluje dziewczynki nowych tygodni a wraz z nimi nowych miesięcy ale to leci szybko...Niegrzeczna Tobie wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania ciąży oczywiście Spóźnione ale szczere Doczytałam też że mamy na wątku nową mamcie więc witam ciepło Zielona teraz po tych lekach co dostałaś na IP na pewno małemu to z buzi zejdzie skoro już widać poprawe ![]() A druga sprawa z tym samoopalaczem to faktycznie ani jednego dnia nie możesz wytrzymać bez problemów ![]() No a u mnie dzisiaj wieeeelkie przemeblowanie. Szafe mój mężul cudną na przedpokoju zrobił więc teraz czas na mały pokój przygotować troszke dla dzidzi Troche sie tego obawiam bo musze kupe szkła powyciągać z szafy zeby sie nie potłukło więc bede kursować jak ślimaczek z tym co by sie nie przemęczać. A potem moj tatko wpadnie szafy pomoc przestawiać ![]() A tak w ogóle dziś ja i mój wiercik w brzuchu rozpoczynamy 34 tydzień!!!!! ![]() No to ja zmykam kochane na dziś, życze udanego dnia, a ja wpadne jutro tak myśle ![]() Buźki dla Was i brzusiów |
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziękuję za wsparcie!!!
U nas akcje aż na takim poziomie to naprawdę nie częsta sytuacja. A, żeby padały aż takie słowa, ba groźby, to chyba pierwszy raz... tym bardziej tak to wszystko przeżyłam. Mam świadomość, że po części cała ta sytuacja wyniknęła z mojej winy, ale mnie k**wica bierze, że w kółko słyszę "spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu na wszytko". Co śmieszniejsze, pojechaliśmy wczoraj na te urodziny do brata TŻ-ta, a jego mama też zafundowała mi podobny tekst. Kiedy ja mam kompletować wyprawkę? W ostatnim miesiącu czy może po porodzie? Ogólnie nie mam prawa narzekać na "teściową", bo to naprawdę fajna babka, ale ostatnio jestem taka drażliwa, że tego sama nie ogarniam.I tak sobie myślę, że to moje wymioty przez ostatnie 3 dni to wcale mogą nie być od upałów, tylko wszystko na tle nerwowym. Poza tym przed chwilą wyszła ode mnie położna. Też zdziwiła się, że wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Zaniepokoiły ją te moje twardnienia brzucha i powiedziała, że mam to obserwować, a jak będą częstsze niż kilka na dobę i nie ustąpią po położeniu się to od razu mam jechać albo do lekarza, albo do szpitala. A Antoś nadal ułożony pośladkowo. Położna powiedziała, że mam się nie przejmować, bo jeszcze jest czas, a jak nie to najwyżej zrobią mi cc. Trochę mi przykro, bo mówiła o tym na luzaku, a ja bardzo chciałabym urodzić siłami natury. To standardowo pomarudziłam Wam od poniedziałku. ![]() Tamlin witamy po urlopie!
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-30 o 09:18 |
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wam też jest cięzko się z łóżka wykulać? ![]() Gratuluję rozpoczetych tygodni ![]() My w weekend zaczęlismy 36, ale chyba nikt nie zauwazył ![]() Czyzbym powinna już torbe pakować w razie W?
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję rozpoczętych tygodni!!! katiem uuuuu ja już chyba bym była spakowana, ale ja panikara jestem, więc mną się nie przejmuj.
|
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki,
odwiedziłam już laboratorium, zrobiłam badania i już jestem po śniadanku była buła z pasztetem i ogórkiem małosolnym a na deser drożdżówa z bitą śmietaną i wiśniami synusiowi smakowało bo szaleje ![]() dziś mam wizytę o 17.30, dobrze bo od 2 dni w nocy boli mnie brzuch a przynajmniej zobacze małego i będę spokojniejsza, ale zaczynają boleć mnie stawy zwłaszcza nadgarstki, drętwieją mi palce u rąk, które są grube jak serdelki... i zaczyna mnie boleć tyłek, wczoraj cały dzień nie mogłam siedzieć ani leżeć na plecach. To boli mnie chyba kość ogonowa bo jak się dotykam to chyba to to, bo chyba to nie hemoroidy? zaczynam się bać...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

[/COLOR]
) 

.... Smutno mi... mimo, iż już nie raz jeździł do tych chole... Indiii na ponad 3 miesiące to ostatnio na tak długo nie wyjeżdżał

synusiowi smakowało bo szaleje