III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 21:18   #2281
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Idę obejrzeć siatkarzy.

Chciałam się tylko pochwalić że moja mamusia wyprała mi 8 pralek ciuszków dla bejbika. Od bratowej. Chyba niewiele będę musiała dokupić

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:26   #2282
muminek88
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
a duży masz? też chcę rogala [/COLOR]
ok 1,5 m moze

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Idę obejrzeć siatkarzy.

Chciałam się tylko pochwalić że moja mamusia wyprała mi 8 pralek ciuszków dla bejbika. Od bratowej. Chyba niewiele będę musiała dokupić
matko tych na sam poczatek ??kiedy ty chcesz to obnosic? chyba wcale prac nie bedziesz musiala
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:36   #2283
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Idę obejrzeć siatkarzy.

o kurcze .... ale ilość )
czekam na foteczki takie ciuszki są słodkie !

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ok 1,5 m moze

chyba sobie zapodam taki
http://allegro.pl/poduszka-motherhood-rogal-ciazowy-w-wa-gratisy-i2497695379.html
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:43   #2284
m_moni
Zadomowienie

Byliśmy wczoraj na usg, wszystko super, maleńka zdrowa i obróciła się główką do dołu
moja kochana córeczka
tak się cieszę, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

dzien dobry mamuski
z okazji moich urodzin dla wszystkich ciezaroweczek stawiam torcika i piccolo
uśmiechów tysiące !!

Cytat:

ja zgadzam się z Tobą w 100% na spacerki trzeba koniecznie ...
zakupiłam Dusi taki kombinezonik ... mam nadzieje że na pierwsze spacerki będzie a zapowiadają średni wrzesień i październik
śliczny kombinezonik

Cytat:
co to się z tymi facetami dzieje ??? wiadomość tak długo mózgu szuka czy co ?
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:47   #2285
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na usg, wszystko super, maleńka zdrowa i obróciła się główką do dołu
moja kochana córeczka

śliczny kombinezonik

kochana cudne wieści !!!!!!! ciesze się bardzo

idę w poduchy ale pewnie zawitam tu wkrótce nie ?
dobrej nocy
Stary 2012-07-29, 21:57   #2286
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aguś, ponieważ u mnie krzywa cukrowa pokazała złe wyniki po godzinie to ja po zjedzeniu posiłku mierze cukier po godzinie. I powiem jedno mam cały czas w normie nie przekraczam 100 - i na prawde zastanawiam się co z tą moją cukrzycą (jakieś to bez sensu)

Dodatkowo zrobiłam badanie na tą hemoglobinę glikozową (ona podaje informacje jak był magazynowany cukier przez ostatnie 2 miesiące) i wyszedł mi wynik 5% - normy człowiek zdrowy 4%-6% - nietolerancja jest powyżej 6%. Zrób może sobie to badanie. U mnie w laboratorium kosztowało 29zł i co ciekawe nie trzeba być na czczo
Bafi, dzięki za wskazówki
a ile razy dziennie mierzysz cukier, po każdym posiłku?

tak się właśnie zastanawiam czy przypadkiem Twój lekarz nie za szybko postawił diagnozy, jeśli chodzi o cukrzycę... z tego co pamiętam to po pierwszych wynikach kazał Ci przejść na dietę a dopiero za jakiś czas powtórzyć badanie z 75 g. a może powinnaś powtórzyć to badanie ale bez żadnych ograniczeń jeśli chodzi o jedzenie?

druga sprawa to glukometr. nie wierzyłam, że wyniki na nich mogą być tak różne... powiem Ci szczerze, że mam 2 z czego jeden pokazuje błędny wynik, i jest to dość duża różnica, bo 30-40

najlepiej sprawdzić działanie glukometru, tzn. o tej samej porze pobrać krew w laboratorium i zrobić pomiar swoim glukometrem. jak wyniki wyjdą takie same lub bardzo podobne to wiadomo, że działa jak należy

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie mam siły nadrabiać. Może wieczorkiem.
upał niemiłosierny... przed chwilą przeszła burza z gradem wielkości piłeczek do tenisa - ciekawe w jakim stanie przetrwał to nasz samochód mężul zaraz leci sprawdzać...
przed chwilą zamówiliśmy wózek - oby przyszedł szybko i taki, jak chcę.
i buteleczkę tt

no i wczoraj zaczęłyśmy z Zuzią 36tydzień a to już 9 mcboję się, bo to coraz bliżej godzina "0".
od jutra odstawiam wspomagacze lekowe. zostaje tylko magnez + buscopan (nospa) + witaminy... oby dzidzia jeszcze ze 2 tygodnie posiedziała
pochwal się wózeczkiem
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:11   #2287
muminek88
Zadomowienie

pewnie cos wyszlo nie tak,ja bym zrobila powtorke badania.ja mialam od razu z 75g glukoza ale tylko po godzinie a teraz w piatek mam powtorke ale po 1 i 2 godz ale i tak pewnie bede miala cukrzyce bo juz 2 razy to przerabialam przy chlopcach,amam wyniki na granicy,w sumie az zanadto nie uwazalam na diete i bylo wsio ok tylko duze dzieci mialam
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:21   #2288
kraven
Zakorzenienie

Samochodzik super gratuluje.

Zielona trzeba iśc do poradni i powiedzieć, że maluch nie chce przyjmować doustnie leku. Te zastrzyki są 2 x dziennie przez tyle dni na ile przewidziano terapię.

Moni cudownie

Polska bało czerwoni

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:26   #2289
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć stęskniłam się za wami

Wróciłam ale chyba nadrobię jutro
a gdzie byłaś, jak Cię nie było?

Cytat:
pewnie cos wyszlo nie tak,ja bym zrobila powtorke badania.ja mialam od razu z 75g glukoza ale tylko po godzinie a teraz w piatek mam powtorke ale po 1 i 2 godz ale i tak pewnie bede miala cukrzyce bo juz 2 razy to przerabialam przy chlopcach,amam wyniki na granicy,w sumie az zanadto nie uwazalam na diete i bylo wsio ok tylko duze dzieci mialam
ja w piątek będę piła to świństwo po raz trzeci to będzie cud jak przeżyję, za każdym razem jest coraz gorzej
a jak wyglądają Twoje wyniki? moje są przekroczone ale nie drastycznie. po 50 miałam 154, po 75 g też coś koło tego. zobaczymy co teraz wyjdzie

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-29 o 22:27
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:33   #2290
duvel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A dlaczego akurat z R jeśli mogę zapytać?
Anesh, Tż ma takie swoje 'widzimisie', lubi, bo jest dźwięczne. No i oboje mamy w imionach R
Nie protestowałam, bo strasznie ciężko było mi się zdecydować na jakiekolwiek imię, R zawęziło kryterium selekcji

Cytat:

chyba sobie zapodam taki
http://allegro.pl/poduszka-motherhood-rogal-ciazowy-w-wa-gratisy-i2497695379.html
Konczita, ja mam dokładnie ten rogal - jest ogromny i za bardzo z nim nie śpię, bo byśmy się w łóżku nie zmieścili ale myślę, że będzie przydatny na czas karmienia. Trochę żałuję, że nie poszukałam czegoś mniejszego.

Dobrej nocy, Mamuśki
duvel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 04:29   #2291
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Zaraz jade tżta odwieźć do Torunia, a potem on jedzie na miesiąc na Węgry.... Smutno mi... mimo, iż już nie raz jeździł do tych chole... Indiii na ponad 3 miesiące to ostatnio na tak długo nie wyjeżdżał.

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduje sie po wakacjach, napisze wiecej pozniej.. jestem zmeczona urlopem jak to mozliwe???
dzis zaczynamy 8 miesiąc
Hej

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

ansh to tylko kropla w morzu. Obciach nawet o nim pisac tutaj na forum

Cytat:
bo to chyba przynosi szczescie co nie ?? obkupilam dzis dziewczynk iw takie strwikte bliźniaczkowe ciuszki bo do teraz mialam wsyztsko pojedyncze...jakie to slodkie takie same tuniczki itd
Nieee, szczęście to przynosi "r" jak jest w miesiącu kiedy się bierze ślub - to coś takiego było, a nie, że w imieniu "r".
Muminku czy Ty jesteś rocznik '88?

Super autko.

Cytat:
u nas w de kosztują 20e,ja kupialm uzywany za 5 a drugi dostalam za darmo

ja mam i nie wyobrazam sobie spania bez niego,.brzuch nie ciazy i wogole daje go niedzy kolana i jest super wygodnie,nie tak jak na brzusiu ale dzieki niemu jako tako spię
oooo, tez bym kupiła za taką cenę... super jest ten rogal

Cytat:

zmuś się do picia dasz radę .. szklaneczka szybciej staje się pusta niż butelka ja jak widzę butelkę mam dość a ze szklaneczki znika szybki i uzupełniam
Dla Malutkiej zrobię wszystko

Cytat:
Idę obejrzeć siatkarzy.

Co za ilość

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
moja kochana córeczka
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 05:24   #2292
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry
ciezka noc za mnaspalam moze z 2h.najpierw nie moglam zasnąć a potem obudzila mnie okrutna zgaga,bo wczoraj wieczorem pozwolilam sobie wypic troche pepsi
moj mlody od dzis znow do przedszkola idzie,bo juz koniec wakacji ma.
3 tygodnie w domu siedzial
deszcz u mnie leje,ale z tego to sie akurat ciesze....
aha...dzisiaj jest 30-sty,wiec zostal mi rowniutki miesiąc do terminu

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 05:43   #2293
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
nadrobiłam wszystko i melduje,że żyjeale weny brak do pisania.

w sobote nna suwaczku mielismy 29 tydzieńczyli wkroczylismy w 30 tydzień

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 06:33   #2294
sandra23s
Zadomowienie

wstawac mamuski bo mi sie nudzi,no

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 06:41   #2295
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry !

przespałam calusieńką noc - piękne to tylko się pytam jak to możliwe? Pogoda dzisiaj hmm dla mnie ok, zimno jest w nocy tak chłodniutko było, miałam czym oddychać bosko !
dzisiaj też ma być tak jak w nocy to coś zrobię - poprasuję, pranie się nastawi i będzie pięknie

Cytat:
Napisane przez duvel Pokaż wiadomość
Konczita, ja mam dokładnie ten rogal - jest ogromny i za bardzo z nim nie śpię, bo byśmy się w łóżku nie zmieścili ale myślę, że będzie przydatny na czas karmienia. Trochę żałuję, że nie poszukałam czegoś mniejszego.
:

o kurcze, mówisz że on taki wielki? ale ja też wielka jestem a czy mogłabyś cyknąć fotę jak leży on sobie na łóżku będę miała porównanie czy się zmieści jeszcze on między mną a mężem

Cytat:
Dzień dobry.
Zaraz jade tżta odwieźć do Torunia, a potem on jedzie na miesiąc na Węgry.... Smutno mi... mimo, iż już nie raz jeździł do tych chole... Indiii na ponad 3 miesiące to ostatnio na tak długo nie wyjeżdżał.

Dla Malutkiej zrobię wszystko

Kochana takie wyjazdy ciężkie są i to jeszcze teraz .. niefajnie tak ale decydując się na taki styl życia należy brać pod uwagę, że będzie ciężko ... mam nadzieje że szybko Wam zleci ... A jak będzie kiedy malusia przyjdzie na świat?? będzie na miejscu czy takiej możliwości nie ma ?

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzien dobry
ciezka noc za mnaspalam moze z 2h.najpierw nie moglam zasnąć a potem obudzila mnie okrutna zgaga,bo wczoraj wieczorem pozwolilam sobie wypic troche pepsi
moj mlody od dzis znow do przedszkola idzie,bo juz koniec wakacji ma.
3 tygodnie w domu siedzial
deszcz u mnie leje,ale z tego to sie akurat ciesze....
aha...dzisiaj jest 30-sty,wiec zostal mi rowniutki miesiąc do terminu

o kurcze ale Cię wymęczyło, mi na zgagę która dopadła mnie przedwczoraj pomogło najpierw mleko ale przy drugim podejściu sięgnęłam po cole .. dobrze że puszka była schowana na tę czarną godzinę, teraz zakupiłam dwie bo gdyby mnie dopadło muszę się ratować!
... krótkie te wakacje jakieś .. ale przynajmniej będziesz miała chwilkę luźniejszą

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
nadrobiłam wszystko i melduje,że żyjeale weny brak do pisania.

w sobote nna suwaczku mielismy 29 tydzieńczyli wkroczylismy w 30 tydzień

Aniu kochana gratuluję 3 to już brzmi ... poważnie

dziewczynki mam pytanie ... co kupujecie do wózka? Jakąś kołderkę, kocyk, podkład do gondoli? jak to będzie wyglądało u Was?
Stary 2012-07-30, 06:47   #2296
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
wstawac mamuski bo mi sie nudzi,no
dziendoberek!!!]

nie spie od 5 ale najpierw obowiazki potem przyjemnosci
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 07:12   #2297
kraven
Zakorzenienie

Cześć. U mnie dzisiaj nareszcie chłodniejsza noc. A teraz troche pada, ale jest przyjemnie.

Anesh bedziemy Cię wspierać w czasie rozłąki.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 07:55   #2298
asiejka86
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie
Zabieram się do nadrabiania Waszych weekendowych pogaduch. Pochwalę się Wam jaką niespodziankę zrobił mi mąż Jest teraz u swoich rodziców i pomaga im na gospodarstwie, ale w sobotę zadzwonił, że skoro jest tak gorąco to w niedzielę zabiera swoje dziewczyny nad morze Było super - pogoda nam dopisała (deszcz też był, ale akurat jak poszlismy na obiad, a potem znowu wyszło słońce i zrobiło się ciepełko) - pokąpaliśmy się w cieplutkim morzu, powygrzewaliśmy twarze na słoneczku i ten upał był całkiem przyjemny Ach szkoda, że to był ostatni taki wyjazd w tym roku... Co prawda jadąc z powrotem trafiliśmy na megakorek, ale wycieczka była tego warta A teraz siedzę w pracy i mam megalenia
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:04   #2299
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry poweekendowo

ja się wyżalę na wczorajszą duchotę, która panowała, bo dopóki nie spadł deszcz tak było duszno, że nie było czym oddychać i aż mi się od tego w głowie kręciło...ale potem wreszcie się powietrze zrobiło lżejsze.
mam nadzieje, że już takich duchot nie będzie
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:18   #2300
tamlin111
Zakorzenienie

Melduje że żyję.
Ale mam nadrabiania, ło matko. 5 dni a tu tyle stron.
Stary 2012-07-30, 08:24   #2301
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczęta! Dzieeeeń dobry!
Przy kanapce nadrobiłam pobieżnie co żeście naskrobały w weekend... ale się zbierać muszę do pracy choć bardzo nie chcę mam dość
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:28   #2302
Almariel
Zakorzenienie

Witam się w pierwszym dniu 32 tygodnia !

Zaraz się zabieram za poweekendowe nadrabianie, bo spac oczywiście nie mogę.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:40   #2303
duvel
Przyczajenie

Dzień dobry Mamy
Nareszcie jakaś normalna pogoda i można normalnie oddychać

Cytat:
Dzień dobry.
Nieee, szczęście to przynosi "r" jak jest w miesiącu kiedy się bierze ślub - to coś takiego było, a nie, że w imieniu "r".
Nawet nie myślałam o tym, że to może szczęście przynosić hehe ślub braliśmy w maju, więc my z tych raczej nieprzesądnych Tż się uparł na R, bo lubi, jak mu dźwięczy a na drugie Malutka będzie mieć Hanna po mojej Babci.

Cytat:

o kurcze, mówisz że on taki wielki? ale ja też wielka jestem a czy mogłabyś cyknąć fotę jak leży on sobie na łóżku będę miała porównanie czy się zmieści jeszcze on między mną a mężem

o kurcze ale Cię wymęczyło, mi na zgagę która dopadła mnie przedwczoraj pomogło najpierw mleko ale przy drugim podejściu sięgnęłam po cole .. dobrze że puszka była schowana na tę czarną godzinę, teraz zakupiłam dwie bo gdyby mnie dopadło muszę się ratować!
... krótkie te wakacje jakieś .. ale przynajmniej będziesz miała chwilkę luźniejszą
Konczita, zdjęcie zrobię dopiero za tydzień, bo jestem na wyjeździe i wracam w przyszłą niedzielę. Ja mam 174 wzrostu, ale rogal nadaje się równie dobrze dla wyższych (tż ma 189 i spokojnie się nim owinie). I jest dość gruby i przyjemny w dotyku

Na lżejszą zgagę polecam migdały, wystarczy zjeść 2, 3 i trochę się uspokaja. Jak macie zgagę hardkor, to tylko rennie

Do przeczytania wieczorem! Udanego dnia dla Wszystkich
duvel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 08:59   #2304
angel166
Zakorzenienie

sandra witam, witam wstałam ale tak, żeście naskrobały ,że Was nadrabiam i nadrobić nie mogę
krave bardzo ładny leżaczek i nadaje się od początku ale cena zabójcza
aliyah bardzo fajna mata
m_moni udanej wizyty
anusia kolejnego tyg
anesh_ współczuję rozstania z tżetem ja nie wyobrażam sobie, że mogłabym chociaż na tydzień zostać bez mojego
zielona współczuję sytuacji z tżetem nie wyobrażam sobie usłyszeć od mojego, że nie chciał dziecka
jak się naczytałam o waszych tżetach to normalnie chyba na mojego czasem narzekam za bardzo.
Ma swoje odpały i czasem zdenerwuje mnie nie ziemsko chociaz jego "odpały" to nic w porównaniu z odpałami mojej matuli
konczita no aż dziwnie mi było napisać; mamuśka obecnie jestem z nią w częściowej separacjiraz na tydzień się widzimy, w obecności męzula i nie za długo, by się nie przyzwyczaiła, że może czasy pokoju powróciły
w ogóle w szoku byłam jak matula w sobotę przylazła z tym kocykiem i męzul był dla niej miły zwariować można sam zabronił mi od niej cokolwiek brać, a kocyk wziął i zrobił jej kawę i kazał dać ciasto jak poszła i się zapytałam go co mu się stało to stwierdził, że to moja matka, a naskoczyłam na nią za ten kocyk jakby nie wiem co zrobiła. Zamiast podziękować

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:01   #2305
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hello
Nadrobiłam troszki po łebkach bo mnie czasu brakuje coś

Gratuluje dziewczynki nowych tygodni a wraz z nimi nowych miesięcy ale to leci szybko...

Niegrzeczna Tobie wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, miłości, spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania ciąży oczywiście
Spóźnione ale szczere

Doczytałam też że mamy na wątku nową mamcie więc witam ciepło

Zielona teraz po tych lekach co dostałaś na IP na pewno małemu to z buzi zejdzie skoro już widać poprawe
A druga sprawa z tym samoopalaczem to faktycznie ani jednego dnia nie możesz wytrzymać bez problemów

No a u mnie dzisiaj wieeeelkie przemeblowanie.
Szafe mój mężul cudną na przedpokoju zrobił więc teraz czas na mały pokój przygotować troszke dla dzidzi
Troche sie tego obawiam bo musze kupe szkła powyciągać z szafy zeby sie nie potłukło więc bede kursować jak ślimaczek z tym co by sie nie przemęczać.
A potem moj tatko wpadnie szafy pomoc przestawiać

A tak w ogóle dziś ja i mój wiercik w brzuchu rozpoczynamy 34 tydzień!!!!!

No to ja zmykam kochane na dziś, życze udanego dnia, a ja wpadne jutro tak myśle
Buźki dla Was i brzusiów
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:11   #2306
Dearlie
Zakorzenienie

Kochane dziękuję za wsparcie!!!

U nas akcje aż na takim poziomie to naprawdę nie częsta sytuacja. A, żeby padały aż takie słowa, ba groźby, to chyba pierwszy raz... tym bardziej tak to wszystko przeżyłam. Mam świadomość, że po części cała ta sytuacja wyniknęła z mojej winy, ale mnie k**wica bierze, że w kółko słyszę "spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu na wszytko". Słyszałam to w marcu, kwietniu, maju, czerwcu, a teraz kończy się lipiec i ta sama gadka-szmatka. A ja widzę już nad głową wielki, tykający zegar odmierzający czas do godziny 0. Poza tym jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... Co śmieszniejsze, pojechaliśmy wczoraj na te urodziny do brata TŻ-ta, a jego mama też zafundowała mi podobny tekst. Kiedy ja mam kompletować wyprawkę? W ostatnim miesiącu czy może po porodzie? Usłyszałam od niej rewelację, że później jak mi brzuch opadnie to mi będzie łatwiej się poruszać, bo nie będzie już takiego ucisku, to wtedy spokojnie sobie wszystko załatwię... no nóż mi się w kieszeni otwiera. Ogólnie nie mam prawa narzekać na "teściową", bo to naprawdę fajna babka, ale ostatnio jestem taka drażliwa, że tego sama nie ogarniam.

I tak sobie myślę, że to moje wymioty przez ostatnie 3 dni to wcale mogą nie być od upałów, tylko wszystko na tle nerwowym.

Poza tym przed chwilą wyszła ode mnie położna. Też zdziwiła się, że wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Zaniepokoiły ją te moje twardnienia brzucha i powiedziała, że mam to obserwować, a jak będą częstsze niż kilka na dobę i nie ustąpią po położeniu się to od razu mam jechać albo do lekarza, albo do szpitala.

A Antoś nadal ułożony pośladkowo. Położna powiedziała, że mam się nie przejmować, bo jeszcze jest czas, a jak nie to najwyżej zrobią mi cc. Trochę mi przykro, bo mówiła o tym na luzaku, a ja bardzo chciałabym urodzić siłami natury.

To standardowo pomarudziłam Wam od poniedziałku.

Tamlin witamy po urlopie! Opowiadaj jak było

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-07-30 o 09:18
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:12   #2307
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Wam też jest cięzko się z łóżka wykulać?

Gratuluję rozpoczetych tygodni

My w weekend zaczęlismy 36, ale chyba nikt nie zauwazył
Czyzbym powinna już torbe pakować w razie W?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:15   #2308
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

dziewczynki mam pytanie ... co kupujecie do wózka? Jakąś kołderkę, kocyk, podkład do gondoli? jak to będzie wyglądało u Was?
ja nic nie kupuję, małemu kładłam kocyk taki cieńszy na dno i na to na wysokości główki pieluszkę flanelową, a później spłaszczonego jaśka do przykrywania kocyki mam akrylowe 2 grube i kilka cienkich

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 09:15   #2309
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
My w weekend zaczęlismy 36, ale chyba nikt nie zauwazył
Czyzbym powinna już torbe pakować w razie W?
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle dziś ja i mój wiercik w brzuchu rozpoczynamy 34
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Witam się w pierwszym dniu 32 tygodnia !

Gratuluję rozpoczętych tygodni!!!

katiem uuuuu ja już chyba bym była spakowana, ale ja panikara jestem, więc mną się nie przejmuj.
Stary 2012-07-30, 09:19   #2310
caterinazeta jones
Raczkowanie

Witajcie mamuśki,
odwiedziłam już laboratorium, zrobiłam badania i już jestem po śniadanku była buła z pasztetem i ogórkiem małosolnym a na deser drożdżówa z bitą śmietaną i wiśniami synusiowi smakowało bo szaleje

dziś mam wizytę o 17.30, dobrze bo od 2 dni w nocy boli mnie brzuch a przynajmniej zobacze małego i będę spokojniejsza, ale zaczynają boleć mnie stawy zwłaszcza nadgarstki, drętwieją mi palce u rąk, które są grube jak serdelki... i zaczyna mnie boleć tyłek, wczoraj cały dzień nie mogłam siedzieć ani leżeć na plecach. To boli mnie chyba kość ogonowa bo jak się dotykam to chyba to to, bo chyba to nie hemoroidy? zaczynam się bać...

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości