Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 10:46   #3931
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paulince wyszła górna jedynka następna już w drodze

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny a na basen z dzidzia mozna isc od tak,czy trzeba jakies zaswiadczenie od pediatry?
my chodzimy bez zaswiadczenia fajne sa pieluszki do plywania z Babydream. Tanie i dobre. Latwo sie zaklada i zdejmuje.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Mlduje sie po straszliwym weekendzie
Dobrze ze juz jestesmy w domu bo jeszxe z dzien a bysmy pozabijali siebie nawzajem albo dziexi potopili

Chlopcy po prostu haniebnie sie zachowywali, poczynajac od podrozy ( pociag 2,5 godz- wrzask na dwa glosy non stop)
Nad jeziorem tez dramat, na trawnik ich nie moglam posadzic bo zaraz zarli trawe, igly, ziemie, szyszki i co tam znalezli
Wozka swojego nie bralismy bo nam mama zalatwila 2 spacerowki- ale chlopcy w nich ani minutki nie chcieli siedziecwiec spacer byl koszmarny
2 noce- udalo mi sie uspic po 22, pobudki o 6, w dzien snu dwa raY po 15 min przy 2- godzinnych probach uspienia. Chlopcy zmezeni wiec marudni jak cholera i tylko na rekach bo w domku nie bylo mieksca zeby ich na podloge puscic. Obaj z zulwm mamy rece do kolan

W drodze powrotnej w pociagu taki wrzask ze myslalam ze nas ludzie wzrokiem zamorduja mimo ze sie dwoilismy zeby mlodych jakos zabawic

Zul sie pochlal z mojej kuzynki mezem i jego kolega, w sobote do 2 urzedowali a ja z rana okrutnie zulowi do 7 dalam pospac wiec tez byl marudny

Jestesmy wykonczeni, w zlych humorach. Domek zaraz po kapieli padl ale w adama jakies nowe sily wstapily w domu i sie bawi jak szalony, na szczescie grzecznie sam bez plakania
o jaaaa. Wspolczuje ogromnie moj tez zre wszystko z ziemi. W piatek garsc piasku (myslslam ze jak sprobuje to sie zniecheci ale wrecz przeciwnie). wczoraj trawe i mrowki chcial zrec.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
extra u Nas chyba też niebawem wyjdzie, bo Miś pcha łapki do buzi. A poza tym znalazł sobię nową zabawę, ŁAPANIE SIĘ ZA JĘZYK oczywiście jak się uszczypnie - wrzask

Na każdym basenie są automaty z pieluszkami dla dzieciaków, więc luz
moj za to oczarowany jest moim kolczykiem w jezyku. Wystarczy ze mu go pokaze to wpada w dziki smiech i lapac chce ale jeszcze rozumu nie stracilam zeby mu pozwolic

ja ani razu nie spotkalam sie z automatami z pieluszkami do plywania, a zaliczylam 4rozne baseny

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Właśnie kupiłam bobkowi koło z kubusiem puchatkiem

Niedrogie więc się skusiłam

http://allegro.pl/ponton-kolo-motoro...511451609.html

Dobrej nocki
Baha kupilam bardzo podobne kolo. Jestbeznadziejne! jak wsadzi sie mlodego to sie wywraca cale kolo na boki. Trzeba trzymac je z dwoch stron
to co Saara wrzucila sa super. Takie wlasnie wczoraj dzieciaczki mialy na basenia i same w nich plywaly. Nie przerwacaly sie

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

my mamy podobne (oczywiście po Olim ) ale jakos specjalnie nie używalismy
my stwierdzilismy z Tz ze kolo zbedne jest. Bo dzieciaczek w nim moze tylko nagami machac i tobedac calkiem pionowo w wodzie wolimy podtrzymywac na plasko mlodego w wodzie bo wtedy probuje sobie sam plywac.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
dominej nauki przedchrzcielne?
kochana, ja mysle, ze poduszki to przx naszych dzieciakach juz nie pomagaja niestety mam nadzieje, ze sie nie potlukla

i co to za cisza, wstawac z wyr mlody juz spi znowu, troche za wczesnie, ale jakos go poskladalo, ja koncze sniadanie i tez ide drzemac
popieram z poduszkami. Moj uwielbia wszelkie przeszkody pokonywac wiec obstawianie go jeszcze bardziej zacheca do wspinaczki.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
olka u mnie to nawet nie chodzi o jakies nadprogramowe kilogramy czy cellulit,tylko o wystawienie tych moich patykow
a poza tym ja plywac nie umie
a no i racja,nie wzielam pod uwage,ze tak bedzie pelno ludzi,beda wrzeszecz,a mala malej moze sie to nie spodobac
ja zabieram mlodego na nasza miastowa plaze wlasnie ze wzgledu na krzyki i halasy. Bo uwazam, ze lepiej dziecko oswajac z ludzmi niz izolowac od halasow
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 10:47   #3932
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
wariateczko u nas też nie było nauk
glam teksciara dobra
my też mamy w rodzinie 3latkę, tż do niej wczoraj :" Jak tam było na wakacjach, co ciekawego robiłaś?" a ona :" a dlaczego Ty mnie pytasz o takie rzeczy ?" tż nie wiedział co odpowiedzieć
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:06   #3933
wariateczka88
Zadomowienie

goldi mi nie chodzi o izolacje,tylko ona od malego zle reaguje na tlum ludzi
a juz zwlaszcza krzyki,wrzaski,ostatnio w parku babka krzyczala na dziecko a ona sie tak wystraszyla i zaczela plakac,a babka do dziecka mowi"i widzisz,wystraszylas dziewczynke" no comment ...
a tez bym chciala zeby zaczela sie z ludzmi oswajac,nie wiem czy nasz wypad na basen nie wygladal by tak,ze nawet do wody bysmy nie weszli

moj dziec spi juz ponad 2 godziny

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:14   #3934
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
goldi mi nie chodzi o izolacje,tylko ona od malego zle reaguje na tlum ludzi
a juz zwlaszcza krzyki,wrzaski,ostatnio w parku babka krzyczala na dziecko a ona sie tak wystraszyla i zaczela plakac,a babka do dziecka mowi"i widzisz,wystraszylas dziewczynke" no comment ...
a tez bym chciala zeby zaczela sie z ludzmi oswajac,nie wiem czy nasz wypad na basen nie wygladal by tak,ze nawet do wody bysmy nie weszli

moj dziec spi juz ponad 2 godziny
my z chlopcami w jeziorze sie kapalismy- Adas bardzo sie cieszyl, machal nogami, pelnia szczescia
a Dominkowi sie nie podobalo i tyle
Stary 2012-07-30, 11:17   #3935
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Baha kupilam bardzo podobne kolo. Jestbeznadziejne! jak wsadzi sie mlodego to sie wywraca cale kolo na boki. Trzeba trzymac je z dwoch stron
to co Saara wrzucila sa super. Takie wlasnie wczoraj dzieciaczki mialy na basenia i same w nich plywaly. Nie przerwacaly sie

kurde, no to dałam się zrobić chciałam kupic to żółte, ale połakomiłam się na kierke z klaksonem trudno, najwyżej jak będziemy często jeździć na basen kupię to żółte, jak sporadycznie to starczy to
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:22   #3936
glamourous
Zakorzenienie

nuuuuuuuuuuuuuuuuudaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa
piszcie cos ciekawego
Stary 2012-07-30, 11:25   #3937
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Michał wstał idę sie z nim bawić o 12 diner i jedziemy do miasta.

Bd wieczorkiem

Glam, to pogadałyśmy
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:26   #3938
smerfik0
Raczkowanie

u nas noc ok choć Malutkiego coś brzuszek bolał, wstaliśmy o 8, teraz od 10 drzemka więc buszuję po wizażu bo obiadek ugotowany
Stary 2012-07-30, 11:29   #3939
olka1610
Rozeznanie

Dziewczyny a wracając do tych basenów, chodzicie na takie odkryte baseny z dziećmi i wchodzicie normalnie do głębokiego basenu z dzieckiem? Bo tak się zastanawiałam wczoraj, widziałam kilka osób tak robiło, woda podgrzewana to w sumie czemu nie, jak myslicie?

A o automatach z pieluszkami to też pierwsze słyszę ale my na zadupie mieszkamy

Ja też uważam że dziecko powinno się oswajać z hałasem ale w tym brodziku wczoraj dosłownie nie było gdzie nogi wsadzić, dzieciaki chlapały piszczały itp.
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:32   #3940
smerfik0
Raczkowanie

my kurna nie byliśmy jezcze z młodym na basenie, wcześniej dermatolog zabraniał a teraz zebrać się nie mozemy
Stary 2012-07-30, 11:40   #3941
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dobry .
2 pierwsze @ strasznie bolały,zawroty glowy,ze prawie przytomność straciłam,na trzecia czekam ...

Głąb współczuje weekendy

Amelka ostatnio powiedziała tatuś ,oczywiście nieświadomie

Szpilka co z krostkami???

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Kurde,Glam a nie głąb ,głupi telefon :zły:!!

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Muffi jakbyśmy się wybierała w odwiedziny,to zapraszam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:43   #3942
smerfik0
Raczkowanie

i śpi dalej ten mój smerf ileż można
Stary 2012-07-30, 11:44   #3943
olka1610
Rozeznanie

u mnie z @ identycznie jak u OlusiaS, przed ciążą miałam bezbolesne a teraz bardzo bolesne i też zawroty głowy itp.

idę robić obiad, zjemy i jedziemy do city po przymierzać jeszcze malutką do fotelików bo trzeba się w końcu na coś zdecydować
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:48   #3944
smerfik0
Raczkowanie

ja mam bezbolesne a przed miałam tragiczne, aż omdlenia

niestety coś za coś i mam teraz jakieś plamienia przed i po
Stary 2012-07-30, 11:49   #3945
princessskaa
Wtajemniczenie

Moja Księżniczka niedawno zasnęła, ja zjadłam drugi kawałek ciasta i biorę się do roboty - muszę pomysleć o obiedzie, zmyć naczynia, wstawić pranie... Takie przyziemne plany kury domowej
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:08   #3946
smerfik0
Raczkowanie

Princ to pogdakamy razem

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Domi wysłałam Ci pw
Stary 2012-07-30, 12:15   #3947
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Moja Księżniczka niedawno zasnęła, ja zjadłam drugi kawałek ciasta i biorę się do roboty - muszę pomysleć o obiedzie, zmyć naczynia, wstawić pranie... Takie przyziemne plany kury domowej
ja to robię z samiuśkiego rańca od 6-9, bo później zazwyczaj mi się nie chce

teraz niunia kima, a ja naszykowałam sobie miseczkę z ciasteczkami zieloną herbatkę i już mam załadowany film sesese
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:28   #3948
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

[/COLOR]Domi wysłałam Ci pw
Odpisałam

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:50   #3949
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Głąb współczuje weekendy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

[/COLOR]Kurde,Glam a nie głąb ,głupi telefon :zły:!![COLOR="Silver"]
-[/SIZE]
domyslilam sie ze to o mnie chodzi
Stary 2012-07-30, 12:50   #3950
saaraa_lub
Rozeznanie

Olka my chodzimy na taki normalny kryty basen, są tam 2 jacuzzi, brodzik 50 cm wody, i 2 duze baseny z biczami wodnymi i taki normalny do pływania.Wchodimy z Małym wszędzie.Na początku bałam się bo mój pije tą chlorowaną wodę (chlapie kończynami z otwartym dziobem albo rączką sobie do buzi nagarnia) ale na sczęście wszystko ok.
Ja właśnie zamówiłam Tobi-czerwony

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-30 o 12:51
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:50   #3951
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
ja to robię z samiuśkiego rańca od 6-9, bo później zazwyczaj mi się nie chce

teraz niunia kima, a ja naszykowałam sobie miseczkę z ciasteczkami zieloną herbatkę i już mam załadowany film sesese
Jak będzie fajny to poleć. Jak znajde czas to obejrze
Stary 2012-07-30, 13:53   #3952
glamourous
Zakorzenienie

Stary 2012-07-30, 13:59   #3953
basiula19
Zadomowienie

witam,
u nas deszczowo dziś przynajmniej troszke chłodniej...zaraz jedziemy z tż na grzybki ciekawe czy coś znajdziemy a później bede robić ciastka z maszynki bo mnie nabrało uwielbiam ich zapachhhhhhh a wieczorem z Mikusiem do dr do kontroli no ale kaszel dalej ma taki oskrzelowy tyle, że rzadziej go już łapie pewnie dalej coś dostanie....kurde jak dziecko nie chorowało poważniej do tej pory to go teraz łapło porządnie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:39   #3954
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
dominej,muffinko nauki przed chrztem sa wszedzie,i od zawsze,takie pouczenie dla rodzicow i chrzestnych czym jest ten sakrament,no i przedstawienie jak to bedzie wygladac,kiedy trzeba wyjsc,co sie mowi itd itp

glam Twoja Sonia to mala agentka

a u nas po wczorajszych burzach,fajnie chlodno,ale chyba nie bedzie tak caly dzien bo slonce juz wylazi rzecz jasna
a no i Dzien Dobry
moja mala standardowo przed 7 wyspana
no to wypas masz

a nie sa wszedzie, u nas nauk nie ma

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
wariateczko u nas też nie było nauk
glam teksciara dobra
my też mamy w rodzinie 3latkę, tż do niej wczoraj :" Jak tam było na wakacjach, co ciekawego robiłaś?" a ona :" a dlaczego Ty mnie pytasz o takie rzeczy ?" tż nie wiedział co odpowiedzieć

mam kuzyna niecale 2,5roku. Lata po podworku i krzyczy:
-mamo, mamo tam jest kjopka!
-jaka kropka?
-www.kjopka.pl

dzieci sa niemozliwe

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dla mnie to, że musiałam iść na takie nauki to też nie problem - gdybym tylko dowiedziała się jak dokładnie będzie wszystko wyglądać... A tak to największą sensacją dla naszego księdza było to, że ja (jako, że moja Dobrusia to dziecko panieńskie) nie podpisuję ksiąg - tylko TŻ i rodzice chrzestni. Troche przykro - bo to w sumie to mnie zależy żeby malutka była ochrzczona, a nie mojemu TŻ-owi. No ale trudno się mówi...
no wiesz, jakie chamstwo, a matka to juz niewazna? Ja tez bez slubu, a podpisywalam. Twoje panienskie a tzta to juz slubne,ze podpisywal? Zero logiki

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

princ fajnie ze chrzciny udane

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:39   #3955
owieczka86
Zadomowienie

Ugotowałam dziś Filipkowi zupkę z piersią kurczaka,mnarchewką,broku łami i kaszą manną jadł czyli mu smakowało,ale mam mały problem bo młody nie chce siedzieć w foteliku do karmienia,wyrywa się,płacze i krzyczy a przecież nie będę za nim chodzić i go karmić podczas jego raczkowania bo jak się przyzwyczai to będzie problem...
teraz śpi jak wstanie an spacer idziemy bo na dworzu chłodniej noiż w domu
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:50   #3956
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mi się przypomniałao, że u Nas też takie spotkanie było, ale my na nie nie poszliśmy
Takie bardziej organizacyjne. A nie byliśmy dlatego, że ja z Michałem byliśmy podziębieni...

A jak dostałam pierwszą @, trwała normalnie - 3-4 dni
o jaaa, zazdroszcze, nigdy krocej niz tydzien nie mialam

wariateczko pierwsza @ po ciazy byla tydzien, ale od razu jak sie zaczela nakleilam plaster, wiec nie wiem ile trwalaby sama z siebie

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

ja zabieram mlodego na nasza miastowa plaze wlasnie ze wzgledu na krzyki i halasy. Bo uwazam, ze lepiej dziecko oswajac z ludzmi niz izolowac od halasow
wiadomo, ze trzeba oswajac, ale jak jest za duzy tlum, to maluchy moga sie bac. Jak jezdzilam z Fifim nad jezioro w dzien to sie ladnie bawil, a po poludniu, jak cale miasto po pracy przychodzilo, to plakal i nie chcial do wody

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

owieczko a dajesz mu jakies lyzeczki czy cos zeby sie zajal w trakcie jedzienia? U nas ''na pusto'' nie idzie, tez chce wyjsc

Olusia a no niestety nie wybieram sie, bo mum za mies wraca, wiec bez sensu, spotkamy sie w domu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:57   #3957
owieczka86
Zadomowienie

muff zabawiam go różnymi rzeczami, pilot od tv telefon łyżka,centymetr itp ale zaraz się złości i zrzuca wszytsko na podłogę ... już nei wiem ja go zając przy przewijaniu podobnie - przekręca się na brzuch i chce uciekać...

a co do @ to ja jeszcze nie miałam,wydaje mi się za jak sie pojawi bedzie ciężko się od nowa do niej przyzwyczaić
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:17   #3958
princessskaa
Wtajemniczenie

Ociepliło się to lecimy na spacerek

Baha współczuję koszmarnej nocki, ale cóż zrobisz - zębów nie powstrzymasz Życze szybkiego wyjścia na powierzchnię i zero pobudek

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:

princ fajnie ze chrzciny udane
dziękuję
Stary 2012-07-30, 15:28   #3959
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Hej!
ja juz dziś po pracy, niania pierwszy dzień na spółkę z TŻ który latał z samochodem po serwisie.

dziewczyny ja i Helcia mamy wirusa/chorobe bostońską. Podobno szaleje w Krakowie....
Helcia cała, doslownie cała jest z krostach, ma lekki stan pogorączkowy i słaby apetyt.
Ja mam dłonie i stopy zsypane i w buzi też mam krostki, gardło boli łeb mi pęka.... Lekarka mówi ze nie ma na to lekarstwa i do 10 dni minie. Ale kazała dawać coś przeciwgorączkowego, cebion i psikać tantum verde i zakaz spacerów przez tydzień....

Dobrze ze TŻ wysłałam do pediatry i zdefiniowała to dziadostwo, ale z opisów na necie nie wiem czy nie lepsza była by jakaś ospa, odra czy różyczka...

Chwaliłam się ze Helcia wsatje przy wszystkim przy czym daje radę i chodzi przy meblach?

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2012-07-30 o 15:30
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:17   #3960
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

mam kuzyna niecale 2,5roku. Lata po podworku i krzyczy:
-mamo, mamo tam jest kjopka!
-jaka kropka?
-www.kjopka.pl

: hahaha::h ahahaplułam monitor:h ahaha:

Sonia to the beściara

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości