Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-29, 19:54   #1321
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Konto usunięte

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Ja już mam dosyć koloru nude - zamiast cielistego - zwłaszcza butów w tym odcieniu, które chociaż są ładne to po prostu mi zbrzydły. Tak samo jak baskinek, w których większość kobiet wygląda bardzo niekorzystnie, bo psują figurę... Asymetryczne spódnice też są w większości przypadków śmieszne i bardzo źle zestawione. Aczkolwiek podobają mi się, jednak nie kupię ich "bo każdy musi taką posiadać".
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 21:44   #1322
Dzejd
Raczkowanie

A wracając do tych wszystkich prawie nagich pośladków na ulicy. Ostatnio widziałam niską dziewczynę przy kości, która ubraną była w krótka sukienkę tak zwana obcisłą tubę, która była wykonana z jeansu i podkreślała jej każdą, że tak powiem fałdkę na ciele i na dodatek jeszcze ta sukienka jej się podwiała na każdym kroku i do tego obowiązkowo złote japonki i złota mała torebeczka. Jak bym była facetem to nie nazwałabym tego seksownym i przyciągającym uwagę, no ale jak widać niektóre kobiety tylko złym gustem w kwestio doboru ubioru potrafią zwracać uwagę na siebie. Jeszcze widziałam jedną panią w autobusie, tak w wieku około 35 lat obraną w panterkowe legginsy i do tego jeansową krótką spódniczkę i fioletową bluzkę na ramiączkach z koronką i klapeczki na obcasie z brylancikami i różową lakierową torebkę. Wszystko razem wzięte wyglądało strasznie nie do pary oraz wyglądało to na tej pani w tym wieku po prostu tandetnie. No, ale różne są gusta i guściki podobno, mnie tylko czasem dziwi ten specyficzny gust u niektórych ludzi.
Stary 2012-07-29, 22:00   #1323
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
No co wy? Adam z Maroon 5 zawsze spoko

Rozwalacz wczorajszy: 30 stopni, długie jeansy i conversy.

Jak? Jak można odparzać sobie tyłek?
Miałam kiedyś poważne problemy ze skórą na nogach i nie mogłam używać maszynki do golenia a depilatora jeszcze nie miałam, więc zazwyczaj nie miałam wyjścia i musiałam chodzić w długich spodniach, przez co przeryczałam prawie całe każde lato z zazdrości, że inne mogą a ja nie. Chociaż wtedy nie było aż takich upałów jak teraz ale i tak czułam się tragicznie w długich portkach bo odparzało mi w nich tyłek, gotował się. Na szczęście już drugie lato mogę cieszyć się wolnością od jeansów. Cieszę się jak dziecko I jak widzę kogoś w długich spodniach w takiej temperaturze to zawsze przechodzi myśl to, że ta osoba może coś chce ukryć, ma jakiś problem ze skórą i też z chęcią nałożyłaby coś krótkiego. Ale mimo wszystko conversów bym nie nałożyła w taki upał, nawet jak bym miała. Tzn na pewno nie do długich spodni.

pokochaj uszate serduszko

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem!

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-07-29 o 22:01
pepita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:24   #1324
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:29   #1325
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś poważne problemy ze skórą na nogach i nie mogłam używać maszynki do golenia a depilatora jeszcze nie miałam, więc zazwyczaj nie miałam wyjścia i musiałam chodzić w długich spodniach, przez co przeryczałam prawie całe każde lato z zazdrości, że inne mogą a ja nie. Chociaż wtedy nie było aż takich upałów jak teraz ale i tak czułam się tragicznie w długich portkach bo odparzało mi w nich tyłek, gotował się. Na szczęście już drugie lato mogę cieszyć się wolnością od jeansów. Cieszę się jak dziecko I jak widzę kogoś w długich spodniach w takiej temperaturze to zawsze przechodzi myśl to, że ta osoba może coś chce ukryć, ma jakiś problem ze skórą i też z chęcią nałożyłaby coś krótkiego. Ale mimo wszystko conversów bym nie nałożyła w taki upał, nawet jak bym miała. Tzn na pewno nie do długich spodni.
Ja bym w takiej sytuacji unikała dżinsów w upalne dni i zastąpiła je długimi przewiewnymi spodniami z bawełny lub lnu. O wiele lżej się człowiek czuje w czymś takim niż w klejących się do ciała dżinsach.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 22:37   #1326
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
len odpadał bo widziałam same szerokie, nie czuję się dobrze w szerokich spodniach chyba, że są to dresy albo eleganckie spodnie do szpilek.

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-07-29 o 22:43
Stary 2012-07-29, 22:37   #1327
WhiteCherry
Zakorzenienie

właśnie, jeśli ktoś ma coś do ukrycia, to wcale nie trzeba się katować grubymi spodniami.
wystarczy wybrać przewiewne, nawet ostatnio był wysyp modnych spodni piżamowych pomijam element estetyczny, no ale zawsze to jakieś rozwiązanie.

wg mnie w takich spodniach wcale nie będzie goręcej niż w spodenkach a'la majtki jeansowe, gdzie słońce bezpośrednio przypieka skórę na pustyniach też zawsze mają długie, przewiewne szmaty
Stary 2012-07-29, 22:57   #1328
pepita
Rozeznanie

Ale z krótkich spodni jeansowych najbardziej rozwalają mnie te jakby za duże z wysokim stanem, strasznie zniekształcają pupę, przez to czasami całą sylwetkę chyba już wolałabym chodzić w takich obcisłych z pośladami na wierzchu albo w długich

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-07-29 o 22:59
Stary 2012-07-29, 23:12   #1329
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
właśnie, jeśli ktoś ma coś do ukrycia, to wcale nie trzeba się katować grubymi spodniami.
Już nawet tunika i legginsy są lepszym rozwiązaniem.

Sorry, ale ja chodzę w jeansowych szortach i przy ostatnich temperaturach tyłek mi się gotuje. Nie mam problemów z poceniem się, ale dekolt też mi się poci bardzo...
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-29, 23:16   #1330
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Już nawet tunika i legginsy są lepszym rozwiązaniem.
Ale kilka lat temu nie było leginsów w sklepach, później weszły takie rajstopowe, (na samą myśl o nich mam gęsią skórkę, nie wiem czemu, nie cierpiałam tego materiału tak jak tych rajstop bez lajkry) ani tunik i trzeba było sobie radzić

Stary 2012-07-30, 09:54   #1331
funk_you
Wtajemniczenie

Już nie uderzajcie w ton 'a kiedyś tego nie było i musieliśmy sobie radzić'

Spodnie z lekkiego materiału, który nie ma nic wspólnego z jeansem też wtedy nie istniały? Tyle w temacie.
Stary 2012-07-30, 10:54   #1332
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Już nie uderzajcie w ton 'a kiedyś tego nie było i musieliśmy sobie radzić'

Spodnie z lekkiego materiału, który nie ma nic wspólnego z jeansem też wtedy nie istniały? Tyle w temacie.
I mi się nigdy nie podobały Raz kupiłam jedne jedyne spodnie z jakiegoś materiału innego niż jeans w Zarze, takie jakieś cygaretki. Ale całe lato w jednych spodniach się nie da, więc w jeansach też chodzę. Do tego japonki, zwiewna koszulka i żyję.

Chociaż ostatnio ciało mi się poprawiło, więc jak nie idę na spotkanie z nikim, przed kim się jakoś szczególnie wstydzę, to ubieram szorty.

Ale zdarzało mi się też w te upały ubierać do szortów rajstopy cieliste, 8 den, taka "druga skóra" i powiem wam, że mi to w ogóle nie przeszkadzało, nie czułam nawet że mam je na sobie, nie odparzałam sobie nic I znajomi też ze zdziwieniem mówili "to ty masz rajstopy?" jak np. powiedziałam, że poszło mi oczko.
A w rajstopach się nie wstydzę, bo jakoś noga lepiej wygląda.
Stary 2012-07-30, 11:13   #1333
pepita
Rozeznanie

Uderzam bo zanim w sklepach pojawiły się bawełniane leginsy to miałam do wyboru tylko jeansy albo dresy nie mam na myśli kilkadziesiąt lat wstecz tylko kilka, o czym specjalnie wspomniałam w poprzednim poście aby ktoś właśnie tak tego nie odebrał Bawełniane leginsy pojawiły się w sklepach w moim mieście jakieś 2-3 lata temu, więc to wcale nie tak dawno.

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-07-30 o 11:17
Stary 2012-07-30, 11:16   #1334
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
I mi się nigdy nie podobały Raz kupiłam jedne jedyne spodnie z jakiegoś materiału innego niż jeans w Zarze, takie jakieś cygaretki. Ale całe lato w jednych spodniach się nie da, więc w jeansach też chodzę. Do tego japonki, zwiewna koszulka i żyję.

Chociaż ostatnio ciało mi się poprawiło, więc jak nie idę na spotkanie z nikim, przed kim się jakoś szczególnie wstydzę, to ubieram szorty.

Ale zdarzało mi się też w te upały ubierać do szortów rajstopy cieliste, 8 den, taka "druga skóra" i powiem wam, że mi to w ogóle nie przeszkadzało, nie czułam nawet że mam je na sobie, nie odparzałam sobie nic I znajomi też ze zdziwieniem mówili "to ty masz rajstopy?" jak np. powiedziałam, że poszło mi oczko.
o właśnie, a ja chciałam napisać, że trochę mnie rozwala, jak kobiety zakładają rajstopy w takie upały no ale głównie mam na myśli rajstopy w kolorze "cielistym" i takie grube, albo ze świecącą lajkrą :P jakoś tak mi się nie widzi to. Albo rajstopy do butów peep toe.. no nie jestem znawcą mody, ale przecież to widać, że nie pasuje
jeśli ktoś ma cienkie rajstopy, których nie widać to to mi nie przeszkadza

a co do noszenia spodni jeansów latem.. ja też czasem noszę, co prawda staram się częściej chodzić w materiałowych i lżejszych, ale zakładam też jeansy. I sweterki ze sobą noszę :P a to dlatego, że w pracy mam strasznie zimno, klimatyzacji nie da się wyłączyć, więc marznę.. ale rzeczywiście w długich spodniach jest mi bardziej gorąco niż w spódnicy.
A co do dyskusji o butach to ja tam chodzę w sandałkach prawie całe lato przynajmniej noga mi się nie poci i się nie męczy. Ale jak komuś wygodniej w balerinach, czy adidasach to już jego broszka
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:36   #1335
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość

Właśnie też myślałam o takich cienkich rajstopach, ewentualnie o rajstopach w sprayu jednak żadne z nich nie zakrywały ran, strupków i podrażnień

Stary 2012-07-30, 11:49   #1336
kennedy
Zakorzenienie

e tam sie przejmujesz strupkami jak wiekszy i swiezy mozna plasterek nakleic.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:57   #1337
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja męczyłam się przez kilka sezonów z ubiorem na lato, bo spódnic w upały nosić nie mogę bo obcierają mi się uda (mimo że jestem szczupła to nogi to mój problem), szorty odsłaniają otłuszczone kolana i cellulit - ale dorosłam chyba do tego że to mi ma być wygodnie, i przestałam się przejmować.
Stary 2012-07-30, 12:01   #1338
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
e tam sie przejmujesz strupkami jak wiekszy i swiezy mozna plasterek nakleic.
To bym musiała obkleić całe nogi i uda przede wszystkim. Dosłownie całe.

Stary 2012-07-30, 12:41   #1339
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Tędi mIENtowa kajakarka?
Ja na kajaki brałam same ciuchy, których mi nie było szkoda zniszczyć. Nie czaję ludzi, którzy nawet w warunkach surwiwalowych muszą być meeega modni
Też tego nie ogarniam, biorąc pod uwagę, że podczas jakiegokolwiek wyjazdu, na którym nie ma takich dobrodziejstw jak pralka trudniej o bieżące pozbywanie się plam np. z trawy czy błota. Lat temu 10 na jakimś obozie żeglarskim bardzo rozbawiła mnie pewna 13-latka, która licząc na możliwość podrywu nie miała ze sobą żadnych pełnych majtek, tylko stringi
Natomiast rozumiem kupowanie ubrań lepszego gatunku na wyjazdy w warunkach spartańskich - kurtka przeciwdeszczowa z dobrą membraną, kalesony termiczne czy solidne, nieobcierające buty trekkingowe naprawdę się przydają. Nie wspominając już o porządnym plecaku, który przetrzyma trochę więcej niż jeden wyjazd - mój ma 12 lat i poza rozwalonym zamkiem w jednej kieszeni nic mu nie dolega, a przeżył sporo
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35575695]O i znowu rozwalam. Noszę długie spodnie przy temp. 30+
Jak idę do roboty (jakieś 7 minut piechotą) to nie opłaca mi się zakładać któtkich gaci i potem zmieniać na miejscu na długie. Ciekawe ilu ludzi się zniesmaczyło [/QUOTE]

Też zdarza mi się nosić dżinsy w upały - jestem bardzo szczupła i często słyszałam głosy, że to jest niesmaczne i obrzydliwe, żeby ktoś taki odsłaniał nogi. Do szortów przekonałam się w tym roku, ale nadal mam opory w kwestii krótszych spódnic.

A jeśli mowa o zakrywaniu wyprysków...jako atopowiec miewam problemy z rękami i z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nic tak nie ratuje życia latem jak luźna, bawełniana koszula z długim rękawem, najlepiej jasna
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:53   #1340
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
To bym musiała obkleić całe nogi i uda przede wszystkim. Dosłownie całe.
ja nie widzialam twoich nog ale wiem bo sobie ze warto sie przemoc. ogolone nogi, nawilzona balsamem skora , od razu lepiej wyglada. sama mam problemy z rogowaceniem skory i dlugo nie moglam sie przmoc zeby odslonic nogi bo mam brzydka skore. ale odslonilam. i zyje
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:00   #1341
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Też tego nie ogarniam, biorąc pod uwagę, że podczas jakiegokolwiek wyjazdu, na którym nie ma takich dobrodziejstw jak pralka trudniej o bieżące pozbywanie się plam np. z trawy czy błota. Lat temu 10 na jakimś obozie żeglarskim bardzo rozbawiła mnie pewna 13-latka, która licząc na możliwość podrywu nie miała ze sobą żadnych pełnych majtek, tylko stringi
Natomiast rozumiem kupowanie ubrań lepszego gatunku na wyjazdy w warunkach spartańskich - kurtka przeciwdeszczowa z dobrą membraną, kalesony termiczne czy solidne, nieobcierające buty trekkingowe naprawdę się przydają. Nie wspominając już o porządnym plecaku, który przetrzyma trochę więcej niż jeden wyjazd - mój ma 12 lat i poza rozwalonym zamkiem w jednej kieszeni nic mu nie dolega, a przeżył sporo

Też zdarza mi się nosić dżinsy w upały - jestem bardzo szczupła i często słyszałam głosy, że to jest niesmaczne i obrzydliwe, żeby ktoś taki odsłaniał nogi. Do szortów przekonałam się w tym roku, ale nadal mam opory w kwestii krótszych spódnic.

A jeśli mowa o zakrywaniu wyprysków...jako atopowiec miewam problemy z rękami i z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że nic tak nie ratuje życia latem jak luźna, bawełniana koszula z długim rękawem, najlepiej jasna
Nie wiem jak ja to kiedyś robiłam, ale nosiłam tylko stringi przez jakiś rok Zwykłe majtki co chwilę właziły mi w... A stringów aż tak nie odczuwałam. Aż nabawiłam się problemów z kobiecymi sprawami na szczęście upatrzyłam sobie wygodne, damskie bokserki i jestem z nimi nie rozłączna

A do ukrycia miałam nie wypryski ale rany i krostki po odrastających włoskach, które kaleczyły mi skórę i przez które mogłam golić nogi nie częściej niż raz na półtora tygodnia bo inaczej goliłam włoski razem ze skórą i strupami przez co nogi wyglądały jak jedna, wielka rana

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ja nie widzialam twoich nog ale wiem bo sobie ze warto sie przemoc. ogolone nogi, nawilzona balsamem skora , od razu lepiej wyglada. sama mam problemy z rogowaceniem skory i dlugo nie moglam sie przmoc zeby odslonic nogi bo mam brzydka skore. ale odslonilam. i zyje
Jakbym miała taki problem to bym się cieszyła

Stary 2012-07-30, 14:22   #1342
Konto usunięte

Ojj dziewczyny ja dopiero od dwóch sezonów zaczęłam nosić krótkie spódnice i spodnie. Wcześniej wstydziłam się swoich nóg i wybierałam rybaczki albo spódnice za kolano. Miało zasłaniać uda i kolana, których nie lubiłam. Przypadkowo schudłam, poszłam do pracy i nabrałam pewności siebie. Dziś nie mam problemów z założeniem mini, krótkich spodenek i innych. Nawet zimą noszę do grubych rajstop. Wszystko siedzi w naszej głowie i dopóki sobie z tym nie poradzimy trudno będzie osiągnąć jakiś sukces.
A problem z goleniem nóg dotyczy również mnie. Niestety w większości przypadków zaraz po i przez kilka dni utrzymują mi się czerwone krostki. Niezależnie od tego jakiej maszynki użyje i jakości pianki. Chociaż i tak już jest troszkę lepiej. Myślę nad kupnem depilatora, co może rozwiązałby moje problemy... aczkolwiek dużo słyszałam o wrastających włoskach, więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie.

Edytowane przez e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:24
Stary 2012-07-30, 14:40   #1343
pepita
Rozeznanie

[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3559055 2]Ojj dziewczyny ja dopiero od dwóch sezonów zaczęłam nosić krótkie spódnice i spodnie. Wcześniej wstydziłam się swoich nóg i wybierałam rybaczki albo spódnice za kolano. Miało zasłaniać uda i kolana, których nie lubiłam. Przypadkowo schudłam, poszłam do pracy i nabrałam pewności siebie. Dziś nie mam problemów z założeniem mini, krótkich spodenek i innych. Nawet zimą noszę do grubych rajstop. Wszystko siedzi w naszej głowie i dopóki sobie z tym nie poradzimy trudno będzie osiągnąć jakiś sukces.
A problem z goleniem nóg dotyczy również mnie. Niestety w większości przypadków zaraz po i przez kilka dni utrzymują mi się czerwone krostki. Niezależnie od tego jakiej maszynki użyje i jakości pianki. Chociaż i tak już jest troszkę lepiej. Myślę nad kupnem depilatora, co może rozwiązałby moje problemy... aczkolwiek dużo słyszałam o wrastających włoskach, więc nie wiem czy to dobre rozwiązanie.[/QUOTE]

Ja też drugi sezon i właśnie mój problem skończył się po kupnie depilatora, jednak najpierw musiałam użyć plastrów z woskiem bo ból był nie do wytrzymania, jak już odrosły (na szczęście sporo słabsze )to dopiero wtedy zaczęłam regularnie używać depilatora, miałam problem z wrastającymi włoskami, ja je po prostu wyciskałam je po kąpieli jak jak zwykłe krosty (bardzo łatwo wychodziły ) i dezynfekowałam spirytusem salicylowym.

Stary 2012-07-30, 14:43   #1344
anlaya
Zakorzenienie

Rozumiem, że wiele osób ma problemy ze skórą nóg, ale teraz jeansy można zastąpić legginsami, cygaretkami z bawełny, chinosami z cienkiego materiału. Do łask wróciły sukienki i spódnice maxi. Jeansy w prawie 40-sto stopniowy upał dla podrażnionej skóry z problemami nie mogą być dla niej niczym dobrym.
Odnośnie odkrytych butów, to nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że bosa stopa jest obrzydliwa. Była tu już kiedyś dyskusja na ten temat. Zadbana kobieca stopa wygląda świetnie w sandałkach np. Klapki z kolei uznaję tylko na plaży/basenie/hotelowej łazience i też uważam, że zakładanie pełnych butów w miejsca, gdzie jest to niewskazane ze względu na wygodę własną i osób towarzyszących, jest dziwne :P
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:51   #1345
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie też myślałam o takich cienkich rajstopach, ewentualnie o rajstopach w sprayu jednak żadne z nich nie zakrywały ran, strupków i podrażnień
Mnie wcześniej też rozwalał pomysł ubierania rajstop na upał, a zwłaszcza cielistych, które w ogóle uważałam za okropne. Aż nie zobaczyłam jak moja koleżanka je ubiera i jej cellulit (nie jakiś koszmarny) w dużym stopniu "znika" i nogi wyglądają o wiele lepiej.
No to poszłam do drogerii i znalazłam rajstopki 8 den, bez patentu (nie wiem czy to się tak faktycznie nazywa, chodzi mi o odznaczenie na palcach i "szorty"). Ubrałam, wcale ich nie czułam i tak jak pisałam, znalazłam super rozwiązanie dla siebie.
Nawet usłyszałam, że mam super nogi, a przysięgam, nigdy w życiu nikt tak nie stwierdził, komplementowano mi cycki, czasem usta, ale NOGI to mam okropne i doskonale o tym wiem, niestety, a nie mam na tyle dystansu do siebie i do życia w ogóle, żeby to olać.

Rajstopy w sprayu też chcę wypróbować, jakoś ciągle było mi szkoda tych 35-40zł, ale chyba zaraz je kliknę na allegro, zobaczymy

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Rozumiem, że wiele osób ma problemy ze skórą nóg, ale teraz jeansy można zastąpić legginsami, cygaretkami z bawełny, chinosami z cienkiego materiału. Do łask wróciły sukienki i spódnice maxi. Jeansy w prawie 40-sto stopniowy upał dla podrażnionej skóry z problemami nie mogą być dla niej niczym dobrym.
Odnośnie odkrytych butów, to nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że bosa stopa jest obrzydliwa. Była tu już kiedyś dyskusja na ten temat. Zadbana kobieca stopa wygląda świetnie w sandałkach np. Klapki z kolei uznaję tylko na plaży/basenie/hotelowej łazience i też uważam, że zakładanie pełnych butów w miejsca, gdzie jest to niewskazane ze względu na wygodę własną i osób towarzyszących, jest dziwne :P
Mi się nie podobają ani legginsy, ani cienkie bawełniane czy lniane spodnie (żadne, nawet te jedne które kupiłam ubieram tylko jak mam wszystko w praniu) a już na pewno nie podoba mi się jak wyglądam w spódnicach i sukienkach maxi. Te asymetryczne mi się podobają, ale w nich też wyglądam koszmarnie, mierzyłam już bardzo wiele modeli wszystkich trzech.
Stary 2012-07-30, 14:59   #1346
Konto usunięte

Cytat:
Ja też drugi sezon i właśnie mój problem skończył się po kupnie depilatora, jednak najpierw musiałam użyć plastrów z woskiem bo ból był nie do wytrzymania, jak już odrosły (na szczęście sporo słabsze )to dopiero wtedy zaczęłam regularnie używać depilatora, miałam problem z wrastającymi włoskami, ja je po prostu wyciskałam je po kąpieli jak jak zwykłe krosty (bardzo łatwo wychodziły ) i dezynfekowałam spirytusem salicylowym.
No i znacznie bardziej się przekonałam do depilatora Muszę go w końcu kupić... ale to już po powrocie z wakacji, bo teraz w ciągu kilku dni nic nie znajdę.

Wiecie, co ja nie lubię takich cienkich rajstop z "głupiego" powodu - każde 8 den wytrzymuje ledwo jeden dzień. Czasami powinnam je zmieniać kilka razy. A to jakieś oczko pójdą, a to się gdzieś zaczepią i zaraz są do wyrzucenia. Grubsze są bardziej wytrzymałe. Zresztą ja uwielbiam grube, kolorowe rajstopy, mogą być z jakimiś wzorkami. Ostatnio podobają mi się cienkie czarne z kropeczkami... i chyba fajnie wyglądałyby do jeansowych spodenek, również latem.
Stary 2012-07-30, 21:07   #1347
funk_you
Wtajemniczenie

Też mi się podobają w kropeczki, albo małe serduszka.

Ale już w ogóle nie podobają mi się jak kobiety noszą białe rajstopy- normalnie stara maleńka.
Stary 2012-07-30, 21:50   #1348
figa84
Zakorzenienie

Byłam dziś na Skrzycznym, wyjechałyśmy z córą kolejką... Mimo, że kolejka to jednak to są góry, więc pełne buty, spodenki, bluzki, w plecaku bluzy i wiatrówki. Idziemy sobie do schroniska a tam 2 panie z córką jak moja (około 3 lat). Córka w sandałkach i białych skarpetkach, do tego sukienka do połowy łydki. Mamusia i koleżanka w mini, jedna w płaskich sandałkach, druga w niskich koturenkach i do tego oczywiście torebeczki;-) Sporo potrafię zrozumieć, sama nie bardzo miałam na siebie założyć, więc wszystko było z innej beczki, ale w razie awarii kolejki dałabym radę zejść nawet jakby się rozpadało....
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:16   #1349
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na Skrzycznym, wyjechałyśmy z córą kolejką... Mimo, że kolejka to jednak to są góry, więc pełne buty, spodenki, bluzki, w plecaku bluzy i wiatrówki. Idziemy sobie do schroniska a tam 2 panie z córką jak moja (około 3 lat). Córka w sandałkach i białych skarpetkach, do tego sukienka do połowy łydki. Mamusia i koleżanka w mini, jedna w płaskich sandałkach, druga w niskich koturenkach i do tego oczywiście torebeczki;-) Sporo potrafię zrozumieć, sama nie bardzo miałam na siebie założyć, więc wszystko było z innej beczki, ale w razie awarii kolejki dałabym radę zejść nawet jakby się rozpadało....
Też się dziwię jak spotykam na szlaku osoby w... japonkach z torebeczkami Sama oczywiście nie mam na sobie fascynującej stylizacji, niezbyt pięknie czuję się w butach traperskich i naprawdę nie lubię plecaków, no ale... po godzinie wchodzenia cieszę się, że nic mi tego dodatkowo nie utrudnia

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Też mi się podobają w kropeczki, albo małe serduszka.

Ale już w ogóle nie podobają mi się jak kobiety noszą białe rajstopy- normalnie stara maleńka.
Chyba, że zimą, np. na łyżwy lub do grubego beżowego swetra-sukienki Tak świątecznie mi się zawsze kojarzą, choć sama nigdy takich nie zakładam
Stary 2012-07-30, 22:22   #1350
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackandblue Pokaż wiadomość
Też się dziwię jak spotykam na szlaku osoby w... japonkach z torebeczkami Sama oczywiście nie mam na sobie fascynującej stylizacji, niezbyt pięknie czuję się w butach traperskich i naprawdę nie lubię plecaków, no ale... po godzinie wchodzenia cieszę się, że nic mi tego dodatkowo nie utrudnia

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Chyba, że zimą, np. na łyżwy lub do grubego beżowego swetra-sukienki Tak świątecznie mi się zawsze kojarzą, choć sama nigdy takich nie zakładam
Zgadzam się że po kilku godzinach porządnego łażenia po górach człowiek zapomina o własnym wyglądzie i walczy I też uważam że ubieranie japonek na jakiekolwiek wyjście w góry jest nieodpowiedzialne - nigdy nie wiadomo co się może w górach zdarzyć, a przezorny zawsze ubezpieczony (czyli minimum w adidasach)

A ja białe rajstopy lubię i noszę - ale faktycznie częściej w zimowych stylizacjach, z kozakami lepiej wyglądają. Jak się wszystko kolorystycznie i stylistycznie dopasuje wcale nie wygląda to jak stara maleńka.

A tak z innej beczki rozwaliło mnie jedno zdjęcie z groszków - lookbook COS'a na nowy sezon http://bi.gazeta.pl/im/50/41/ba/z12206416Q,COS.jpg

Czy tylko mi się wydaje że te włosy wyglądają jak na kimś po kataklizmie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości