Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 11:29   #841
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Czesc Kochane

Ja dzis na 16 do lekarza i zaczynam sie STRASZNIE denerwowac, sama nie wiem czym chyba ta niewiadoma

A pochwale sie, bedziemy w nastepne wakacje jechac do Polski i tam chcic Maye starsznie sie ciesze bo juz jakis czas minal ak nie widzialam rodzicow

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-07-30 o 11:31
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:30   #842
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Butter plan na dziś super

Ja mam w planach dziś ubrać pościel i ręczniki i tyle hehe. Wczoraj mieliśmy dokładne sprzątanie mieszkanie. Mąz wziął od moich rodziców odkurzacz wodny i wszystko nam poczyścił (kanape i krzesła też). jak zobaczyliśmy co w nim zostało (w tej wodzie) to byliśmy w szoku.
No tak, w takich 'szmacianych' rzeczach tyle brudu się mieści, że szok...

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Barbie to był szał pamiętam, że do mnie pół osiedla przychodziło bo miałam kilak tych lalek i Kena też a do tego domek, samochód i konia Wtedy to był szał
Ijeeeee... to Ty byłaś takim najbogatszym dzieckiem osiedla

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:32   #843
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ja zawsze mowie, ze nie chce cieniowania bo moje wlosy sa cienkie i potem wygladaja masakrycznie! A oni namietnie zawsze chca mnie cieniowac wiec jak juz widze takiego fryzjera to ostatni raz u niego jestem.
No właśnie u mnie tak poszalała, że na początku się poryczałam (w domu oczywiście) że mi popsuła efekt cieniowania

Ja też miałam Barbie I miałam z Matela, ale pękałam z radości jak mi mama ją kupiła, taką z rakietą tenisową i daszkiem na głowę
Pamiętam jak dziś

Madzia, domek to było marzenie

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Czesc Kochane

Ja dzis na 16 do lekarza i zaczynam sie STRASZNIE denerwowac, sama nie wiem czym chyba ta niewiadoma

A pochwale sie, bedziemy w nastepne wakacje jechac do Polski i tam chcic Maye starsznie sie ciesze bo juz jakis czas minal ak nie widzialam rodzicow
Będzie dobrze

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:34   #844
Malensstfo
Zakorzenienie

Ja Barbie to nie wiem czy miałam

Lalki jakieś zawsze od sióstr ciotecznych dostawałam...więc nie narzekałam..ale o domku czy innych akcesoriach mogłam pomarzyć tylko
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:34   #845
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

A tu temat o laleczkach a ja nawet kilka barbi mialam pamietam

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:36   #846
ButterBear
Zakorzenienie

Today, trzymam kciuki za wizytę. Daj potem znać co i jak Będzie dobrze

Hania

Stary 2012-07-30, 11:38   #847
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter nie... ja umiałam tupnąć nóżką i zamrugać rzęsami Ale fakt... byłam rozpieszczana przez rodziców i dziadków

Onyks do domku pamiętam, ze dziadek mi zrobił garaż na 2 samochody I ten domek stał na tym garażu i był taki wysoki. Nawet mam gdzieś zdjęcia tego.

Today powodzenia. Super, ze będziecie chrzcić w PL

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:41   #848
onyks
Zakorzenienie

Chociaż powiem wam,że też mam stresa... pamiętacie jak mówiłam, że robię usg genetyczne + test pappa z krwi.
Lekarz mówił, że niby powinno się razem te badania robić bo się uzupełniają , a na ostatniej wizycie że samo usg też mogę bo dziewczyny tak robią.
Nie namawiał mnie na ten test...a ja głupia się zdecydowałam i teraz tak żałuję bo usg wyszło piękne i całkiem o tym teście zapomniałam aż do dziś, przed chwilą dzwoniłam po wyniki i powiedzieli mi że pani doktor ma teraz pacjentów i sama do mnie oddzwoni około 16
I tak się zestresowałam, czy po prostu oddzwoni bo tak robią czy coś nie tak tam wyszło

Teraz żałuję, po co ja to robiłam skoro usg było dobre A jeszcze się naczytałam, że wynik czasem wychodzi fałszywie zły, albo że dziewczyny miały super usg, a pappa zły

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Butter nie... ja umiałam tupnąć nóżką i zamrugać rzęsami Ale fakt... byłam rozpieszczana przez rodziców i dziadków

Onyks do domku pamiętam, ze dziadek mi zrobił garaż na 2 samochody I ten domek stał na tym garażu i był taki wysoki. Nawet mam gdzieś zdjęcia tego.

Today powodzenia. Super, ze będziecie chrzcić w PL
Aaaa to sama bym przybiegła się do Ciebie pobawić takim domkiem z garażem

Stary 2012-07-30, 11:52   #849
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks kochana nie stresuj się Choć dziwne, ze nie mogła ci podac wyników sama, tylko musi czekac aż lekarz zadzwoni. Trzymam kciuki.

Stary 2012-07-30, 11:54   #850
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Chociaż powiem wam,że też mam stresa... pamiętacie jak mówiłam, że robię usg genetyczne + test pappa z krwi.
Lekarz mówił, że niby powinno się razem te badania robić bo się uzupełniają , a na ostatniej wizycie że samo usg też mogę bo dziewczyny tak robią.
Nie namawiał mnie na ten test...a ja głupia się zdecydowałam i teraz tak żałuję bo usg wyszło piękne i całkiem o tym teście zapomniałam aż do dziś, przed chwilą dzwoniłam po wyniki i powiedzieli mi że pani doktor ma teraz pacjentów i sama do mnie oddzwoni około 16
I tak się zestresowałam, czy po prostu oddzwoni bo tak robią czy coś nie tak tam wyszło

Teraz żałuję, po co ja to robiłam skoro usg było dobre A jeszcze się naczytałam, że wynik czasem wychodzi fałszywie zły, albo że dziewczyny miały super usg, a pappa zły[COLOR="Silver"]
spokojnie
I nie czytaj, niebawem lekarz Ci wszystko wyjasni
Stary 2012-07-30, 11:55   #851
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas dziś od rana deszcz leje i dzięki temu jest tak przyjemnie. Bo wczoraj to było przegięcie. Rozpuszczałam się.

Stary 2012-07-30, 11:56   #852
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Onyks kochana nie stresuj się Choć dziwne, ze nie mogła ci podac wyników sama, tylko musi czekac aż lekarz zadzwoni. Trzymam kciuki.
Mówiła, że lekarka ma pacjentów w tej chwili i tak sobie tłumaczę, że kobitka z recepcji nie wiedziała czy są już wyniki.

Stary 2012-07-30, 11:56   #853
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!
W czasie kiedy was nadrabiałam zdążyłyście naskrobać 3 strony!

wczoraj byłam u rodziców, tato mnie zdenerwował i pół nocy nie mogłam spać, dziecię sie tak wierciło, już kiedyś też ze stresu maluch nie dał mi spać, chyba to nie mit że to bardzo wpływa na dziecko!

Ja dostawałm Barbie od cioć z DE a domek zrobił nam dziadek z wujkiem jak byłam z sis u nich na wakacjach, pamiętam do dziś, nawet wytapetowali w nim ściany

Właśnie kupiła sobie koszule do spania o taką http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-na-ramiaczkach-m-producent-i2505051235.html , mam nadzieję że nie będzie za duża.

Dziewczyny ile tych koszul do karmienia kupić i czy mogą byc takie na ramiączkach? Bo ja szczerze koszul nie cierpie a te z wycięciami na cycki w tym stylu http://allegro.pl/nowe-modele-koszule-do-karmienia-xl-xxl-promocja-i2518724306.html to wogóle odpadają, wyglądają jak worek na ziemniaki.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:58   #854
Ana***
Zakorzenienie

Śniadanie zjedzone, czas na prasowanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja mam 4 ... W tym jeden maławy

Mnie też dziś czeka prasowanie. I chcę wykąpać storczyki...
Muszę też wywalić resztę ciuchów, których nie noszę z szafy... i zrobić selekcję z rzeczach dzidziowych i ciążowych i jakoś je gdzieś poupychać... Plan na dziś
ooo fajne plany też się przymierzam żeby coś wywalić, ale tż to mnie chyba zabije z pół roku temu robiłam przegląd część do kosza, a część do rzeczy po domu, na działkę

ooo a mój storek ma 2 pąki ostatnio kwitnął rok w temu w lipcu na moje imieninki kilka miesięcy miał kwiaty i teraz drugi raz kwitnie za to liście ma marne, żółtawe jakby zwiędnięte

Cytat:
Ana, dziewczyny tak Ci pięknie opisały że na pewno dacie radę Ja leciałam tylko raz i lot wyglądał tak jak opisuje Blonde
Nie powiem, trochę stresu mnie to kosztowało ta cała odprawa i wogóle
No własnie, jak ja to czytam to i tak czarna magia, co innego jak się już to przeżyło to da się dopasować pod własne doświadczenie tu jakas bramka dla wszystkich tam tylko dla naszego lotu... a w której odprawa, jakieś karty pokładowe masakra

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ana,
spokojnie, dasz rade, wszystko jest opisane i nie ma prawa sie zgubic czy cos.
jak nie to będę dzwonić do każdej z osoba, o 5 rano

Ja też miałam lalki typu barbie, choć firmy barbie to one nie były może ta jedna i do nich miałam sukienki, buciki, parasolki, torebeczki itp. ale pamiętam, że tworzyłam im sama odzież owijałam jakąś chustką i była sukienka

Ale dla mnie najlepsza była lalka Ola tak ją nazwalam Ola to bobas i jest rozmiarów dziecka pisze jest, bo leży na strychu traktowałam ją jak dziecko, nie jak lalkę, tak też nosiłam, przebierałam... w dziecięce ubranka, które mama mi kupiła w jakimś lumpeksie no i mam do niej wypasiony wózek- głęboki z nosidełkiem, z którego robi się spacerówkę ahh nadal mam do niej taki sentyment

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-07-30 o 12:00
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:59   #855
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość

Właśnie kupiła sobie koszule do spania o taką http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-na-ramiaczkach-m-producent-i2505051235.html , mam nadzieję że nie będzie za duża.

Dziewczyny ile tych koszul do karmienia kupić i czy mogą byc takie na ramiączkach? Bo ja szczerze koszul nie cierpie a te z wycięciami na cycki w tym stylu http://allegro.pl/nowe-modele-koszule-do-karmienia-xl-xxl-promocja-i2518724306.html to wogóle odpadają, wyglądają jak worek na ziemniaki.
ja mialam 2 koszule
Ale nie musisz miec koszul, pizamka tez fajna, z przodu na guziki
Stary 2012-07-30, 11:59   #856
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiła, że lekarka ma pacjentów w tej chwili i tak sobie tłumaczę, że kobitka z recepcji nie wiedziała czy są już wyniki.
pewnie tak.

Mona ja mam.... 5 koszul nocnych do karmienia W tym jedna na ramiączka (nie typowa do karmienia - ale najlepsza). Tylko ja mam starsznie dużo mleka i mnie w nocy zalewa. Więc taka koszula to max na 1- 2 dni i musze brac kolejną.

Stary 2012-07-30, 12:05   #857
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Śniadanie zjedzone, czas na prasowanie
ooo fajne plany też się przymierzam żeby coś wywalić, ale tż to mnie chyba zabije z pół roku temu robiłam przegląd część do kosza, a część do rzeczy po domu, na działkę

ooo a mój storek ma 2 pąki ostatnio kwitnął rok w temu w lipcu na moje imieninki kilka miesięcy miał kwiaty i teraz drugi raz kwitnie za to liście ma marne, żółtawe jakby zwiędnięte

Ja też miałam lalki typu barbie, choć firmy barbie to one nie były może ta jedna i do nich miałam sukienki, buciki, parasolki, torebeczki itp. ale pamiętam, że tworzyłam im sama odzież owijałam jakąś chustką i była sukienka

Ale dla mnie najlepsza była lalka Ola tak ją nazwalam Ola to bobas i jest rozmiarów dziecka pisze jest, bo leży na strychu traktowałam ją jak dziecko, nie jak lalkę, tak też nosiłam, przebierałam... w dziecięce ubranka, które mama mi kupiła w jakimś lumpeksie no i mam do niej wypasiony wózek- głęboki z nosidełkiem, z którego robi się spacerówkę ahh nadal mam do niej taki sentyment
A mój TŻ kibicuje mojemu wywalaniu rzeczy. Ja mam mnóstwo starych szmat, których nie noszę w ogóle.. Starych albo za małych

Też robiłam moim lalkom sama ciuchy...i mama mi szyła. Pamiętam, że uszyła mi wypasione futro

Onyks, Kochanie, nie martw się na zapas. Na pewno wszystko jest OK

Hania

Stary 2012-07-30, 12:09   #858
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
spokojnie
I nie czytaj, niebawem lekarz Ci wszystko wyjasni
Cytat:

A mój TŻ kibicuje mojemu wywalaniu rzeczy. Ja mam mnóstwo starych szmat, których nie noszę w ogóle.. Starych albo za małych

Też robiłam moim lalkom sama ciuchy...i mama mi szyła. Pamiętam, że uszyła mi wypasione futro

Dzięki dziewczyny

Stary 2012-07-30, 12:14   #859
201606201204
Konto usunięte

Witajcie Kochane.

Najmocniej Was przepraszam, że mnie nie było tak długo. Po prostu nie umiem się wbić w ten wątek. Tutaj tyle starających i mamuś. Ja nie mam o czym pisać w tej kwestii, ale wszystko wskazuje na to, że już niebawem się to zmieni. Wybraliśmy salę na przyszły rok, jutro może pojedziemy pokazać ją rodzicom. Także liczę na to, że od przyszłego września będziemy mogli starać się o maluszka już tak konkretnie.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:16   #860
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane.

Najmocniej Was przepraszam, że mnie nie było tak długo. Po prostu nie umiem się wbić w ten wątek. Tutaj tyle starających i mamuś. Ja nie mam o czym pisać w tej kwestii, ale wszystko wskazuje na to, że już niebawem się to zmieni. Wybraliśmy salę na przyszły rok, jutro może pojedziemy pokazać ją rodzicom. Także liczę na to, że od przyszłego września będziemy mogli starać się o maluszka już tak konkretnie.
No to super, pokaż salę

Hania

Stary 2012-07-30, 12:19   #861
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
No to super, pokaż salę
Sala wygląda tak. Zakochałam się w niej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 724692.jpg (82,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2012-07-30, 12:27   #862
201606201204
Konto usunięte

Co tam u Was się działo?
Stary 2012-07-30, 12:29   #863
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja mialam 2 koszule
Ale nie musisz miec koszul, pizamka tez fajna, z przodu na guziki
właśnie nie wiem czy w szpitalu pozwalają być w piżamce

Cytat:
pewnie tak.

Mona ja mam.... 5 koszul nocnych do karmienia W tym jedna na ramiączka (nie typowa do karmienia - ale najlepsza). Tylko ja mam starsznie dużo mleka i mnie w nocy zalewa. Więc taka koszula to max na 1- 2 dni i musze brac kolejną.
w domu to ja śpię w majtkach lub spodenkach i podkoszulce, po porodzie pewnie się to zbytnio nie zmieni, te koszule to koniecznośc do szpitala i nie wiem ile ich kupić, 2 wystarczą?

Co do Barbie to my szyłyśmy sobie ubranka ze skarpetek a mama potem szukała do pary i znajdywała na lalkach nawet niedawno to wspominała.

Onyks super ten efekt prostowania, jak starcza na tyle czasu to też by mi kasy nie było żal, tylko że ja mam włosy proste jak druty i od dziecka marzyłam o lokach i nie stresuj się, wyniki na pewno są ok!

Today nie denerwuj się wizytą! i super że już sobie wyjazd do kraju zaplanowaliście!

wczoraj jak byłam u rodziców to maluszek mnie tak kopał że aż przez bluzkę było widać, siostra nie mogła uwierzyć własnym oczom

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2012-07-30 o 12:32
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:29   #864
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Sala wygląda tak. Zakochałam się w niej.
Bardzo ładna sala

U nas, no cóż, chyba troszkę się działo. Ale nie wiem kiedy 'zniknęłaś', więc trudno pisać co się u nas działo Ciąże, porody, starania ... niezdecydowanie (to ja )

Hania

Stary 2012-07-30, 12:31   #865
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
właśnie nie wiem czy w szpitalu pozwalają być w piżamce

Przeciez to Tobie ma byc wygodnie

Isabelle piekna sala
Stary 2012-07-30, 12:36   #866
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Mój generalnie też... ale gorzej jak go wciągam i przymierzam przy nim- oczywiście część bezapelacyjnie każe mi usunąć, ale do niektórych go przekonuje ale czy tym razem bylby zadowolony, to w sumie to nie wiem, bo nie minęło zbyt wiele czasu od ostatnich porządków

Onyks będzie dobrze
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:39   #867
201606201204
Konto usunięte

Butter nie wiesz czy to już? Ja też tak trochę mam, coraz większe obawy itd, ale wiem, że nie wyobrażam sobie życia bez dzieci z drugiej strony. Boje się tego ciężaru mimo wszystko.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ja też szyłam ubranka dla lalek.
Stary 2012-07-30, 12:41   #868
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iza sala super.

Mona w te upały to ja teraz też w samej bieliźnie śpię. A w szpitalu pozwola spać byle w czym, aby ci było wygodnie.

Stary 2012-07-30, 12:48   #869
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej.
Pisze wam ze szpitala.
Bylam dzis rano na tym badaniu z polozna.Zbadala szyjke i juz szyjka zanikla,a rozwarcie na prawie 2 palce. Podlaczyla mnie pod KTG i mialam juz dosc mocne skurcze,ale ich nie czulam,tylko lekkie twardnienie brzuszka.
polezalam tak 40 min i nagle poczulam ze mi mokro... Pekly mi wody plodowe no i juz musialam zostac w szpitalu.
Od tej pory czekam na bolace skurcze i narazie nic sie nie dzieje.
Z malutkim wszystko w porzadku i mam nadzieje ze bedzie chcial szybko wyjsc,bo takie czekanie w szpitalu wcale noe jest fajne.
Ide pod prysznic i zobacze potem co dzis naskrobalyscie
KASIU trzymam kciuki za szybki poród!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:49   #870
Nikita...
Zakorzenienie

No i sie wybilam z rytmu.

Znowu zaliczylam starcie z czeska biurokracja... szkoda nawet gadac.

Iza, sala bardzo ladna, taka bajkowa.

A ja jeszcze mialam lalke Sindy z ogonem syrenki bo mialam bzika na punkcie malej syrenki.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości