|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Wiem, że drogi właśnie, ale TŻta siostra miała mu kupić pojemnik i klocki na urodziny, tylko że pojemnika jakoś nie znalazła i dała 100zł żebym sama kupiła. Ja potrzebuję czegoś naprawdę mocnego, bo Domek już ze 4 połamał. Wspina się na nich, rzuca nimi.
W Ikeii znajdę takie mocne?
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dziewczyny czy ten koc piknikowy z Lidla można wyprać w pralce??? Sara zalała go na plazy lodami i osy się zlatują
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
No to super. To na 14 jesteśmy umówione. Ja muszę wyjść teraz z domu, będę tak 15,20 minut przed 14 własnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Owsianka, jajecznica, kanapki/bułki.
Często pluje ![]() Cytat:
Emilie rośnij zdrowo Damo ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Natomiast jak będzie potrzeba to wezmę wyczyszczę szczotką jak dywan
|
||
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy z Ikei takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30064849/ mają różne kolory i są z pokrywką i naprawdę bardzo wytrzymałe mamy jeszcze te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70163258/ i do drobnych rzeczy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20163265/ i to na pościel jeszcze jest fajne http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260/
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-30 o 11:30 |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
zanim nadrobię...
wkleje kilka zdjęć moich kochanych dzieci, z działki, plazy i urodzin kingi, bo obiecałam bylam weekend cały (łącznie z nocami) na dzialce i bylo super! chcialabym wszystkie weekendy tam byc al pogoda musi byc, a same wiecie ze z tym roznie. |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nowiny: kinga chodzi sprawnie przy scianie, z kucania wstanie sama bez trzymania i stoi, robi pierwsze baaaaaardzo nieudolne kroczki i jest już ząb!
|
|
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale rozgrzeszam ![]() w sumie pogoda śliczna wiec nie dziwei sie ze mialas inne plany. w razie czego ja cie nawiedze jak bede w poblizu ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2170 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla TymciaBrumku nic nie dawało rady ani mydła, ani olej..Cytat:
Cytat:
Szczerze to nie wiem Ja nie zdejmowałam obrączki z palca od porodu.. Trochę przytyłam, może upały Palec dzisiaj nadal jest spuchnięty ![]() Nadrabiam, jestem na 23 lipca
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
POSIADACZKI TRAWNIKÓW JAK W USA (czyli ładnych i zielonych)- jaki macie rpzepis by byly takie ładne i niezachwaszczone? (nie bede pryskac, recznie wyrywam mlecz, bo kinga pewnie by sie najadla tego srodka...) czy mozna nawozic jak dieci ppo trawniku raczkują?
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-30 o 12:10 |
|
|
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Emi sto lat damo
i wczorajsze zaległe sto lat dla jaciowego Dominika i po buziaku dla miesięczniaków za 13-tki witam kobiety czytałam w weekend, ale sił brakło na odpisywanie... zaczęła się olimpiada i mi chłopa wciągnęło on jest pasjonatem, więc niech ma coś z życia i trochę poogląda. my w sobotę wybyłyśmy z Hanką do mojej mamy, a wczoraj niestety cały dzień w domu bo lało. wieczorem jak wracaliśmy z kościoła to nas taka ulewa dorwała, że w sekundę byłam cała tak mokra , że mogłam za miss mokrego podkoszulka startować ![]() iustynka i ja tęskniłam ja też chcę jakieś spotkanie wizażowe- Nerola kobieto daj znak-sygnał, że żyjesz ![]() znowu gorąco. nie mam sił myśleć. w dodatku od wczoraj boli mnie głowa a do 14-tej jeszcze trochę....
|
|
|
|
#2173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajne masz te dzieciaki, takie wesole się wydają Kindze w kucyku jest ślicznie No ładnie, to mu mamusia musiła nieźle dopiec ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja znowu mam pytanie dotyczące robota kuchennego
![]() Chcę taki, który mi zmieli mięso, ziemniaki na placki, będzie ubijał i ugniatał ciasto Jest taki?Polećcie coś bo my z mężem jesteśmy totalnie zieloni ![]() Radek mówi mama, tata, ide ![]() I naśladuje konia W ogóle świetnie reaguje na zwierzęta.Zwłaszcza na krowy, które budzą nas co rano muczeniem. 83monia pierwszy raz Cię "widzę"
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-07-30 o 12:38 |
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
I mnie ciekawi odpowiedź na to pytanie: ja chcę taki do mielenia mięsa i ziemniaków
kiedyś Beata pisała, a ja nie zakodowałam.Jak zrobić rybę w folii w piekarniku dla Sary?
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam MPM OLIMPIA. Mięsa w nim nie mialilam ale ziemniaki na placki tarlam. Ma tez funkcje ugniatania ciasta, sieka, kroi w plastry, ma tez dodatkowy pojemnik do robienia koktajli. Polski produkt. Dałam 250 zł. Jestem zadowolona.
http://www.opinie.senior.pl/Wieloczy...pia,31142.html |
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Bry kuny
ida nam dwie górne dwójki trochę gorączkujemy sobie przy tym ja mam robot "kasia" i jest super nie zawodny!!!
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma funkcję mielenia mięsa? Shira Beti kiedyś pisała o kasi. Dasz linka jakiego masz? Posiada te funkcje które wymieniłam? Ząbkowania współczuję. Ale zęby się Żbikowi przydadzą ![]() Napaliłam się |
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci stają w wózku podczas jazdy?
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
przypiman ja pasami, nie dałaby rady stać
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
ja też swoją przypinam, ale tak leciutko i bez problemu hiena staje
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam ten pierwszy i mieli wszystko co do niej wrzucę musisz tylko mieć potrzebne noże zależy jaki komplet bo jest mały i duży ale te większe są lepsze... placki ziemniaczane w minutkę starte
|
|
#2184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szymon śpi więc nadrobiłam mniej więcej ostatnie naście stron Niestety nie uda mi się odnieść do postów.. Widzę, że było kilka udanych, wizażowych spotkań Super! Stronczku daj znać jak Wiki zniosła podróż samolotem, bo przeczytałam, że lecisz w sierpniu do PL - ja wybieram się jesienią ![]() Zdjęcia wszystkich dzieciaczków boskie Dziękuję Wam za wszystkie życzenia urodzinowe dla Szymcia ![]() Jeszcze pochwalę się, że mój roczniaczek sam już pięknie chodzi, nawet po dworzu za rączkę ![]() Jakoś mi dzisiaj dziwnie bez rodziców
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Ja na szybko. Znowu mam zaległości Ja jednak nie uczę się na swoich błędach. W końcu skojarzyłam, że nocne pobudki mojego dziecia moga być spowodowane zębami i ... Bingo! Tylko, że ja czekałam na dolne dwójki, a tu na wierzchu już jedna górna czwórka i druga idzie Patryk nie może teraz usiedzieć w domu, tylko na dworze by siedział.Dziwne, że tylko za mna łazi, żeby go zabrać na spacer (bo tylko ja z nim zawsze wychodzę, czasem tatuś dołącza się, ale nie za często )Zwierzęta to jego miłość. "Pepe" (piesek), "ma ma" (kotek), "Bu" (krowa). W takich chwilach żałuję, że jednak nie mieszkamy na wsi... Sto lat dla wszystkich jubilatów!!! |
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z Sarką u fryzjera. Płakała, łzy jak grochy leciały, a mi było żal ślicznych włosków Potem Wam pokaże fotki jak zrobię.
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie - wreszcie mam 1 zmiany
No i co by wam tu napisac - znowu pobieznie przzelecialam posty i juz nei wiem co i komu. U nas leci, ucze marysie sama zasypiac w lozeczku - 30 minut marudzenia wczoraj i usnela. w weekend bylismy nad woda, a pozniej u znajomych na grillu w zalaczeniu fotka z wody.Co wiecej, nie wiem. Poza tym ze lecimy do UK, kupilam wczoraj te bilety 374 zl w obie strony za nasza trojke juz sie nie moge doczekac. A dzis TZ dzwoni z nowina, ze jednak mu dali urlop w sierpniu - masakra w tej robocie.
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
a tu fotka -zapomnialam dodac
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez przypinam, ale odkryla jak sie uwolnic, przekreci sie spadnie z jednego ramienia, w druga strone z drugiego a pozniej to w pasi eto juz pestka - wiec na moja nie ma rady
i sliczne fotki
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-07-30 o 15:43 |
|
|
|
#2190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Emi najlepsze zyczenia z okazji pierwszych urodzin raczej nie Dominik spoznione ale szczere rowniez dla Ciebie Asia za kolejny miesiac Cytat:
dla SzymkaMi tez bylo dziwnie i pusto jak moja mama wyjechala Cytat:
![]() a gdzie dokladnie bedziecie? Marysia Gotuje dzis na obiad leczo a moja dama juz druga godzine spi, jutro przylatuje moj szwagier
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-07-30 o 15:57 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

kup jakiś ikeowski zwykły.
zębole
rośnij zdrowo Damo 

no ale rozgrzeszam 
.
Tak się łapkami śmiesznie przysysa 
dla Tymcia
Ja nie zdejmowałam obrączki z palca od porodu.. Trochę przytyłam, może upały