|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
straszne się tu u nas pustki zrobiły...
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Jest tam kto? ![]() Ale upał 35 stopni w cieniu u mnie było ![]() Wszystko mam gotowe na jutro .Bartoś już dzisiaj chciał dmuchać świeczkę na torcie .Idę wziąć kąpiel. |
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
i ja przesyłam Kubusiowi i wszystkim innym dzieciaczkom które świętowały spóźnione życzenia spełnienia marzeń i dużo dużo zdrowia. Wybaczcie, że tak późno. Wczoraj robilismy kinderbal Oliwce, bo w poniedziałek nie miałby kto przyjechać, więc wczoraj szaleliśmy. Fajnie były, zrobilismy grilla, Tort zrobiłam czekoladową dokładkę z malinami, wyszedł pyszny, bo maliny kwaskawe świetnie się komponowały ze słodyczą. Całe popołudnie i wieczór bawilismy się na dworze. Oliwka z początku była jakaś niemrawa z upału chyba, ale jak weszła do basenu to od razu się ożywiła. Sama co raz chodziłam się ochłodzić, bo nie dało sie siedzieć, taki upał. Jak zgram zdjęcia to wstawie w albumie. Jeszcze wieczorem po 21 znajomi przyjechali i tez z nimi posiedzielismy, choć ja krótko bo poszłam spać do Oliwki, zmęczona już byłam. |
|
|
|
#904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a te upały mnie tez wykańczają, od rana wiatrak chodzi ale i tak mega gorąco
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest w cieniu 36,2 wykończyć się można, u mnie też wiatrak od rana chodzi, bez niego bym chyba się ugotowała. aha co do tortu, to już robiłam ten tort z truskawkami, wiśniami z syropu no i z malinami. I chyba lepszy jest wlasnie z kwaśniejszymi owocami, niż z wiśniami w syropie, bo mocno słodki wychodzi. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-07-29 o 12:46 |
|
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez sie rozplywam- od rana w kuchni, piekranik chodzi wiec jeszcze bardziej grzeje ale juz ostatni biszkopt a wieczorem bede konczyc tort
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam go robić, ale przeraziłam sie troche ze moze być za słodki, bo i michałki i nutella. i robisz biszkopt rzucany?
|
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest tez dzem malinowy wiec troszke kwaskowate powinno byc a nasacze sokiem malinowym z wódką oczywiscie zdam relacje czy gosciom smakowalo![]() nie- zrobilam moj biszkopt bo balam sie ze ten rzucany nie wyjdzie
|
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a malinki mam swoje wiec napewno innych oweoców i tak bym nie dała ![]() ja nawet nie sprawdzam ile jest bo nie mam siły wstac a na domiar wszystkiego mam opryszczke, na dodatek pierwszy raz w zyciu ;(
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór wszystkim
![]() Taaak długo mnie nie było że aż jakoś mi dziwnie teraz ![]() przede wszystkim najpierw skłądam zaległe życzenia KUBUSIU, ANTOSIU życzę Wam dużo zdrówka i uśmiechu na buźkach. Rośnijcie Zuchy Unholy wróciłaś?? Kasiu baaardzo się cieszę, że wakacje się udały ZazdroszczęWam tego pieczenia tortów ipt. Ja jestem noga więc zamawiałam w cukierni Dzisiaj prawie nie wychodziliśmy z domu, taki upał. A w domu, u nas na poddaszu, to poprostu...... i jeszcze rolet nie mamy ![]() Przejechałam sie dziś autem, już daaawno , pewnie ze 2 m-ce nie siedziałam za kierownicą i jakoś dziwnie mi było. A już za miesiąc będę woziła Alana do przedszkola..... sama.... trochę się boję ![]() Czemu tak nagle uciekłyście z wątku?? Piszecie sobie na gg??? Ja też chcę dołączyć do Was ![]()
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Zdrówka i uśmiechu każdego dnia dla super chłopaków Kubusia i Antosia I dla każdej Anny spóźnione życzenia Mariolko ![]() i za auto ![]() Czeko biedna Wercia moja bida też oba kolana i czoło zdarte miała nie tak dawno temu.W końcu mam urlop Wy tak o tych tortach dzielnie piszecie... ja też chciałam Amelce upiec, ambitnie było ale wyszła jedna wielka masakra i na drugi dzień rano biegiem po mieście latałam żeby jakiś kupić ![]() Stęskniłam się za wami ![]() dodałam do albumu nowe zdjęcia Amelki ![]()
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2012-07-29 o 22:21 |
|
|
|
#912 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
spoznione zyczenia dla maluszkow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bylismy dzis z malym w szpitalu wczoraj skakal na trampolinie i nagle zaczal strasznie plakac, ze go noga boli przestal w ogole chodzic i stawac na ta noge wiec pojechalismy, zrobili przeswietlenie, zlamana nei jest ale wstawili mu w szyne masakra w latoi teraz na gwalt szukam wozka, ktory i tak mielismy kupic pomozcie wybrac ![]() moje typy: http://allegro.pl/kinderkraft-swietn...459534296.html http://allegro.pl/x-lander-spacerowk...512318963.html http://allegro.pl/wozek-spacerowy-es...515361824.html http://allegro.pl/wozek-spacerowka-s...503704481.html http://allegro.pl/wozek-spacerowy-es...511872089.html http://allegro.pl/spacerowka-cam-mic...523203416.html ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- o kurcze w tym zakochalam sie: http://allegro.pl/espiro-vayo-2012-s...505897087.html ale cena wyzsza sprobuje namowic tz
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Moja solenizantka jeszcze spi ![]() Oliwko moc caluskow i sto latek Megi to teraz z nami pobedziesz Svi biedny Marcel dlugo musi ta szynę miec?Ide robic sniadanko a potem biore sie za przygotowanie menu urodzinowego, goscie maja byc na 16
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Svinecka współczuję bidulek się pewnie napłakał ale pech.Cytat:
taki mam zamiar w góry na kilka dni w przyszłym tygodniu. Udanej imprezy ![]() Amelka właśnie wstała, idziemy na śniadanko, a potem na zakupy
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Svi mi najbardziej podoba się x-landerm a potem Solo Teraz rozumiem,że przyda się środek transportu ,ale po co i tak chciałaś kupować wózek dla trzylatka? Mi też się tort nie udał, 3podejścia robiłam.Jak nigdy,przecież tyyyle razy go robiłam,z głowy i zawsze wychodził,a teraz nie wiem co.Zmarnowałam tyyyle jaj i tyle dołożyłam stopni w upał w chacie że mąż niespecjalnie zadowolony był ![]() koniec końców skleciłąm byle jakiego torta.Walor smakowy był,ale estetyczny żaden. I nadal nie wiem co było powodem że mi się udawał.Chyba za szybko go nie zrobię. dziś wybieramy się na imprezkę pt "rozpoczęcie roku szkolnego" Dzieci od środy wracają do przedszkola
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#916 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Biedny Marcel , a tę szynę założyli dlatego, że noga bolała? Mimo, że nie znaleźli przyczyny dlaczego? ![]() *** Wstawiłam 3 zdjęcia Kuby do albumu, zapraszamy do oglądania
|
|
|
#917 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekujemy za mile slowa Kasia wozek potrzebny jest na wyjazdy i dluzsze trasy, wczesniejszy nam ukradli, pisalam o tym kiedys Jola zalozyli szyne bo ma zwichnieta noge i ma nie chodzic w ogole, a wiadomo, ze takie male dziecko nie kontroluje i jednak rusza ta noga, ma miec to na 10dni, lekarka mowila zeby wczesniej nie sciagac bo to bedzie wracac pojechalismy do hurtowni i o dziwo tam wozki tansze niz na allegro ![]() ogladalam ta solo co mi wpadla w oko ale niestety niezbyt stabilna, mala i chwiejna wzielismy espiro vayo jest super, bardzo stabilny, ma duze i wysokie siedzisko i swietnie wykonanyi dalismy o 50zl mniej niz na all
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello.
Tysiace buziaków i przytulaków lecą do Oliwki i Weroniki z okazji 3 urodzin. Wszystkiego najlepszego Dziewczynki Svi przykro mi z powodu urazu Marcela. A powiedz jak teraz sie mały czuje? Nie marudzi że boli? Biedula. Kasiu a jaki tort robiłaś ? Ku przestrodze A jak to z tym przedszkolem? Już od środy??
|
#919 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
agga no boli go, ale najbardziej uciazliwe jest dla niego to, ze nie moze chodzic
![]() taki bidulek teraz jest, wszedzie trzeba go nosic
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chciałam upiec zwykł biszkopt x2 z różowym barwnikiem, a na górze miała być Myszka Miki po czwartym nieudanym biszkopcie zagotowało sie we mnie. Temperatura w domu wynosiła 32 stopnie Jeden się udał i z niego już chciałam zrobić taki niski, ale jak przełożyłam kremami to mi się roztopiło wszystko ) tak się najadł, że całą noc go muliło Nie wiem o co chodzi, zawsze mi biszkopt wychodził.![]() Wróciłyśmy ze spaceru, ale mocne słońce ![]() Zaraz krupnik zjemy i odpoczynek. Trzymajcie proszę dzisiaj kciuki, jedziemy do Krakowa do nowego urologa
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ciekawe, czy jakoś źle skoczył, czy co?Cytat:
|
|
|
#922 |
|
Ola-Unhola
|
Jesteśmy
![]() Spóźnione życzenia dla Małych Jubilatów i dziękuję w imieniu Antosia ![]() Jak się rozpakuję i dojdę do siebie to zajrzę na dłużej ![]() Miłego
|
#923 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#924 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Jola no zle skoczyl, on tak skakal wtedy okrecajac sie na boki, musial jakos wygiac ta nozke
poza tym byl juz zmeczony i o bierzemy wozek i idziemy na spacer
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** Aga, ten pojazd nie jest Kuby, nie kupiłabym prezentu za ponad 1000 zł
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Svi współczuję Marciemu,
a pozwolisz mu potem skakać jeszcze na trampolinie, czy już w odstawkę trampolina pójdzie? Maju a masz leki jakieś na opryszczkę, czy w ciązy nie można brac nic takiego? Unhola no jesteś w końcu, wracaj bo pusto tu bez Ciebie |
|
|
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam, że to tyle kosztuje. A swoją drogą, mógł taki pojazd dostać od kogoś innego, nie koniecznie od Was ![]() Ale się dziś obżarłam. Miałam od 18 już nie jeść a jeszcze wciągnęłam talerz frytek Zaraz pęknę, albo zwymiotuję
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#929 |
|
Wtajemniczenie
|
eeej ale Ty tylko rosól a ja od rana, jak jakaś głupia ciągle jem. Rano płatki z jogurtem, potem jakieś kanapki, potem obiad z Alanem, w międzyczasie podjadałam mu cukierki , no i jeszcze paroma ciasteczkami się uraczyłam, potem 2 jabłka, a niedawno wrócił mąż i jeszcze caaaały talerz frytek wsunęłam. A teraz nawet siedzieć mi nie wygodnie bo mnie brzuch uciska. Normalnie przypomniało mi sie jak byłam w c ciąży i też mi tak siedzieć było źle
![]() Zrobiłam sobie potrójną zieloną herbatę, może coś ruszy mi w żołądku. Ale ja głupia jestem. a i jeszcze zapomniałam o barszczu , teściowa we mnie wcisnęła, bo przecież taki dobry jej sie udał.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-07-30 o 20:51 |
|
|
|
#930 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia pozwole ale z wiekszym umiarem i nie zmeczonemu wieczorem
w koncu to dla ludzi, tylko jeszcze jest maly i sie nie kontroluje tak naprawde to za rok moglismy kupic ta trampoline chyba
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

35 stopni w cieniu u mnie było 
.

Ja też chcę dołączyć do Was 
moja bida też oba kolana i czoło zdarte miała nie tak dawno temu.

masakra w lato

nie wiedziałam, że to tyle kosztuje. A swoją drogą, mógł taki pojazd dostać od kogoś innego, nie koniecznie od Was