|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Tenebrosko super relacja
faktycznie najdłuższa, ale za to jaka szczegółowa ![]() No ale nie pisałaś nic o Waszych odczuciach względem siebie, jak po ślubie? Jak się Wam żyje itp?
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Cytat:
dzięki za patent |
|
|
|
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
Tenebrosko, i może jakieś fotki?chociaż z jedną?
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Tenebrosko: Piękna relacja!!! Cieszę się, że się wszystko udało!
Czekam na zdjęcia i relację z podrózy
|
#4385 |
|
Konto usunięte
|
kuku nie chcesz zamienić się datą ślubu ze mną?
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35590393]kuku nie chcesz zamienić się datą ślubu ze mną?
[/QUOTE]a co to za pomysł? Chcesz jeszcze tyle czekać?:P
|
#4387 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35590494]mam wrażenie że nie wyrobimy się ze wszystkim, w zasadzie jesteśmy w czarnej d.upie a do ślubu 2msc.[/QUOTE]
Mogę Ci pomóc w ogarnianiu jak tylko mogę, a 2 miesiące to dacie radę U nas się rodzi wizja mieszkania i jednak cywila...;/ no i mi się umaniło 12.12.12
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35590494]mam wrażenie że nie wyrobimy się ze wszystkim, w zasadzie jesteśmy w czarnej d.upie a do ślubu 2msc.[/QUOTE]
też mialam takie wrażenie, ale rozpisałam sobie, co jeszcze trzeba załatwić i zaczęłam poganiać TŻ pisz co tam jeszcze trzeba załatwić, może wspólnymi siłami pomożemy, a jak nie to chociaż natchniemy
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2012-07-30 o 14:23 |
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale później stwierdziłam, że zima i trzeba by było jakieś wdzianko na grzbiet naszykować Więc stanęło na sierpniu
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
Teneborsko super relacja, przyjaciele spisali sie na medal!
ciekawe co ciocia jeszczy wymyslila
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeszcze protokołu nie zaczęliśmy spisywać, nie mówiąc o wyciągnięciu aktu chrztu etc. ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35590598]e nie wypada w sobotę i pewnie wtedy będzie sypał śnieg
[/QUOTE]Tylko że u nas by się skończyło na kupnie obrączek i pójściu samemu do urzędu, byle się zalegalizować, więc może być i środek tygodnia ![]() Ale wyjdzie wszystko w praniu za niedlugo.
|
#4394 | |
|
Konto usunięte
|
musimy zrobić kwalersko panieński a jakoś nie mam koncepcji na to... Nawet powoli się zastanawiam czy nie powiedzieć tż żeby sam sobie kawalerski zrobił a panieński mam w
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
kuku w tym roku wyszłaby za mąż
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
A daj spokój ja jeszcze mam do rozdania 2 zaproszenia a potwierdzenie jest do 05.08 i w ten dzien moge dopiero je wreczyc Tż nie ma butów, krawatu, koszuli i bielizny. Ja dalej nie mam bielizny, coś na ramiona, fryzjerke moge zaklepac 2 tygodnie przed ślubem, powinniśmy juz sie spotkać z dj ale nie mamy na razie kiedy...a z foto to już w ogóle a za 2 tygodnie spotkanie w restauracji a od wczoraj nie wiemy co zrobic z Tż siostra bo pierw miala przyjechac z byłym mezem i synem teraz nie wiadomo czy w ogle przyjedzie z nimi czy bez i sie nie dowiemy do dnia ślubu mami nie może nic na siebie znaleźć. Ojciec wymyśla głupoty na mój temat i robi mami jazdy masakra mam dość...Wszystkim Sobotnim PMKą Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Czwartek 6:00 jej wysokość teściowa przyjedzie z Tż bratem i mamy się poznać i wygląda na to, że spędzę z nią cały czwartek |
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4397 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech Ci obetnie go jak trzeba, kup ozdobną tasiemkę i niech Ci ładnie obszyje nią dół i rękawki Ale to tylko teoria - nie wiem czy któraś krawcowa się na coś takiego skusi i czy się w ogóle da tak zrobić Nie ma za co
|
|
#4399 |
|
Konto usunięte
|
a i zapomniałam dopisać że z fotografką ustalimy szczegóły dopiero w dniu ślubu
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będę ją miała dość to się schowam w wc ;p bo cały dzień w jednym pomieszczeniu nie wytrzymam ;p Jak jest taka jak jego ciotka to już po mnie |
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia czy dopelnilam juz formalnosci ??
Tenebrosko jaram sie Twoja podroza poslubna jarammmmmmmm
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#4402 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35590802]a i zapomniałam dopisać że z fotografką ustalimy szczegóły dopiero w dniu ślubu[/QUOTE]
pos### ją kiedy niby ?? a nie lepiej 1-2 tyg. wcześniej ?? Mój Tż kupił graniaka rok temu a teraz przytył trochę muszę go namówić na przymiarkę za 2 tygodnie . A ja swoją JA będę mierzyć w ten weekend ![]() A więc plan na najbliższe 2 tygodnie: -sobota 04.08 przymiarka JA -sobota 04.08 zamówić ciasta -sobota 04.08 rozdać ostanie zaproszenia -poniedziałek 06.08 kiecka dla mamci -poniedziałek 06.08 zdjęcie do dyplomu -sobota 11.08 przymiarka Tż -sobota 11.08 zanieść zapowiedzi i poradnie + zapłacić za ślub -sobota 11.08 spotkanie w restuaracji |
|
|
|
#4405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35590870]a jaka jest jego ciotka?
[/QUOTE]Traktowała mnie jak wroga nr 1 cały czas mówiła do mnie na Pani choć mówiliśmy jej aby mówiła mi po imieniu ale nic to nie dało i się dziwnie na mnie patrzyła. Więc jak była w domu to z Tż wychodziłam na spacer a jak ona gdzieś szła to była impreza ;p i tak przez długie 2 dni masakra w życiu tak się źle przy nikim nie czułam jak przy niej...
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
To jedyny schron w tej kawalerce |
|
|
|
#4409 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lady, Koziczko, Nattiv - my też jesteśmy bardzo ciekawi podróży - wiemy tylko, że poza Europę mamy potem lecieć, bo trzeba zabrać paszporty. Powiem Wam, że ja się już na samą Barcelonę bardzo cieszę, bo zawsze chciałam zwiedzić to miasto, a jeszcze nigdy tam nie dotarłam. Chrzestna pytała nas, co wolimy: odpocząć sobie w pięknym miejscu, o nic się nie martwiąc czy podjąć wyzwanie przygodowe. Stwierdziliśmy, że poleżeć sobie gdzieś pod palmami zawsze możemy, a podróży-niespodzianki i to wieloetapowej sami sobie raczej nie zorganizujemy, więc jak nadarza się okazja, to trzeba korzystać ![]() Cytat:
Z drugiej strony też płacisz niemałą kasę i one są od tego, żeby spełniać Twoje życzenia. Więc śmiało proś o wszelkie poprawki, ale jakieś krytyczne uwagi zachowaj lepiej dla siebie. No chyba, że akurat właścicielki nie będzie w salonie, ale pewnie będzie, żeby robić swój teatrzyk. Ja już jej miałam serdecznie dość. I pewnie będzie Ci mówiła jak ma Cię TŻ lub Tata prowadzić do ołtarza - mi tylko niepotrzebnie zamieszała w głowie, bo jakoś nie mogliśmy z TŻtem tak ułożyć rąk jak ona mówiła. DJ fajny, ale mieliśmy wrażenie, że są ciut przereklamowani. Mama też stwierdziła, że mógł z siebie więcej dać, trochę brakowało biesiady, zaśpiewaliśmy może trzy piosenki, ale u nas po prostu wesele zaczęło się bardzo późno i brakowało na wszystko czasu. Mariusz nie chciał też terroryzować gości. Generalnie zobaczę na filmie jak to wszystko wyszło Chociaż tak jak pisałam - goście wydawali się bardzo zadowoleni i niejedna osoba prosiła ich o wizytówkę, żegnali się z nimi i machali im wychodząc z wesela/poprawin, czyli chyba było dobrze Wszystko szło gładko, wszystko było z nami wcześniej ustalone, Mariusz był w ciągłym kontakcie z nami i przed weselem i w trakcie ![]() Zabawy oczepinowe: Wybraliśmy ich sporo, Mariusz tak sprawnie wszystko prowadzi, że nie da się nudzić. U nas chyba jednej zabawy nawet nie zrobiliśmy, bo trochę ludzie nie bardzo chcieli się zgłaszać do konkursów. Z tego, co pamiętam:
Z innych zabaw w trakcie wesela mogę Ci polecić taniec belgijski. U nas zrobili go dopiero na poprawinach, bo w pierwszy dzień nie było czasu (tzn. mogliśmy go zrobić ok. 2.00, ale chyba ludzie by wtedy nie zaczaili o co chodzi, bo trochę tłumaczenia jest przed ta zabawą). W każdym razie wg mnie rewelacja! Goście chwalili też taniec zapoznawczy, ale powiem Ci szczerze, że ja w ogóle nie pamiętam na czym to polegało - mam dziurę w pamięci :P Wiem też że po torcie wyciągnęła gości zza stołów zabawa kowbojska, bałam się, że już mało kto wyjdzie na parkiet, a tu miłe zaskoczenia, bo parkiet o 2.00 był pełny Cytat:
Ani tego czy coś się zmieniło. Przez cztery dni od soboty do wtorku trzymała nas adrenalina, dopiero teraz powoli dochodzimy do siebie. Śpimy jak zabici, TŻ się prawie codziennie do pracy spóźnia... Ja ciągle nie wierzę, że jestem już Żoną, ale obrączka błyszcząca na palcu o tym przypomina Oboje jesteśmy szczęśliwsi i cieszymy się sobą nawzajem, oboje jesteśmy jakby w lepszych humorach Ja miałam na początku trochę jakiegoś strachu w sobie (irracjonalnego), TŻ za to jest bardzo dumny, że ma już Żonę Niby wiele się nie zmieniło, tyle że mieszkamy z powrotem w naszym domu, bo ja się 2 tygodnie przed ślubem wyprowadziłam A jednocześnie ciągle jest we mnie takie WOW - mam już Męża I przede wszystkim zmieniło się to, że się już nie kłócimy - okres prześlubny był okropny :P TŻta stres chwycił dopiero w ostatnim tygodniu i co chwila panikował, wprowadzał logistyczny zamęt, wtedy ja się denerwowałam, że nic nie potrafi załatwić itd. i kłótnia gotowa. Teraz mamy (nareszcie!) błogi spokój i bardzo mi się to podoba
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nic pewnego, bo jak się mieszkanie nie urodzi to i ślubu nie będzie
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2012-07-30 o 14:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

faktycznie najdłuższa, ale za to jaka szczegółowa 

Ten pierwszy - na wzór Kate Middleton jest dość drogi - ok. 300zł, a ten drugi mi się właśnie niezbyt podoba
dzięki za patent
Czekam na zdjęcia i relację z podrózy

mami nie może nic na siebie znaleźć. Ojciec wymyśla głupoty na mój temat i robi mami jazdy masakra mam dość...
Jestem ogromnie ciekawa Waszej podróży poślubnej