|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mój facet jest ...gruby
Witam,
Jesteśmy razem ze sobą 3 lata. Na początku zauroczyłam się w nim. Wiadomo - motylki, zakochanie itd. Nie przeszkadzało mi to, że ma trochę więcej ciała. A waży około 115-120 kg przy wzroście 185 cm. Ma naprawdę wielki brzuch. Podobny ma mój dziadek, dosłownie jest go 6 razy więcej niż ja. Ja uważam się za całkiem atrakcyjną dziewczyną, sama jestem wysoka i ważę 66 kg. Od pewnego czasu strasznie mi ten jego brzuch przeszkadza. On sam wie, że jego otyłość prowadzi do wielu chorób i był u dietetyka, ale chyba tylko po to, żeby mi zrobić przyjemność. A tak to nic nie robi. Nawet mu gotowałam dietetycznie (ale smacznie) a i tak znajomy widział go jak na mieście wpieprza hamburgery. Jest mi przykro bo ma zaledwie 25 lat i ma ciało zapuszczonego dziada
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój facet jest ...gruby
Jeśli takie, to współczuję : http://demotywatory.pl/3224248/Mam-cialo-jak-mlody-bog.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jeśli to nie pomoże to może mały szantaż ? żadnego seksu póki się za siebie nie zabierze |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
ja cenie sobie szczerość , więc dla mnie nie był by to problem
jeśli na początku dziewczyna była by szczupła a potem sie zaniedbała , to nawet dla samego zdrowie trzeba by jej to delikatnie uświadomić
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jeśli się pije dużo wody , to możliwości odwodnienia nie ma
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak: rozumiem Ciebie bo nie sądzę by mnie taki facet w ogóle pociągał.
ale... Rozumiem też jego. Żyje tak od zawsze, takiego go niby pokochałaś, takiego go poznałaś. Nie utył w czasie związku. On taki był. I nagle, po 3 latach, ty jak podbudowałaś przy nim poczucie własnej wartości, zaczęłaś siebie postrzegac atrakcyjnie, chcesz go zmieniac na swoją modłę. A on nie chce, i bez jego chęci nic nie zdziałasz. Na Twoim miejscu bym próbowała. Na jego byłoby mi przykro, że nagle, po 3 latach jestem dla mojej dziewczyny obleśny. Kwestie zdrowotne swoją drogą, ale u Ciebie chodzi przede wszystkim o te estetyczne. Rada? Nie mam. Jeśli on o siebie nie zadba bo sam tego zechce to związek się rozpadnie. Taka kolej rzeczy.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
No akurat Autorka sama pisała, że co jak co ale Adonisem to on nigdy nie był. Co innego jak się ktoś z czasem zapuszcza, ale trudno wymagać od gościa który nie był szczupły (i takiego się wybrało) żeby nagle się zmienił o 180 stopni. Jak dla mnie to on sam musi chcieć, nic z tym nie zrobi druga osoba.
Edytowane przez Madia Czas edycji: 2012-07-30 o 16:25 Powód: Nie chcę się ośmieszać ;) |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
trudna sprawa, bo jesli sam nie bedzie mial motywacji do zrzucenia zbednych kilogramow to ty za wiele w tej kwesti nie podzialasz... jedynie wspolna dieta, gotowanie dietetycznych dan, ale to ON przede wszystkim musi wykazac swoją wolę i chęc pozbycia się kilogramow..
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Nie sugeruj, nie każ mu się domyślać, walnij prosto z mostu (skoro jesteście ze sobą 3 lata, to chyba jesteście w stanie szczerze porozmawiać ), że z tym wielkim brzucholem nie jest dla Ciebie tak atrakcyjny jak powinien być. Nawet jak rozchodzi się o samą kwestię zdrowotną, a wygląd Ci odpowiada, to skoro inne argumenty nie docierają, to nie wiem czy nie posłużyłabym się takim samym tekstem..
Najgorsze jednak w tym wszystkim jest to, że jak sam nie zacznie zauważać problemu i nie będzie nic mu się chciało z tym robić, to możesz równie dobrze mówić sobie do ściany, rezultaty będą podobne. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ważyłaś się na dwóch różnych wagach (a elektroniczne się MYLĄ między sobą nawet do 3kg). - plus ważyłaś się o różnych porach dnia. - plus faktycznie schudłaś, ale nie aż tyle. Zeszła z Ciebie woda, toksyny się wypociły z organizmu, plus dużo ruchu. Jednak to w tygodniu da MAKSYMALNIE 3-4 kg. Przy nadwadze lekkiej może i 5, bo łatwiej się chudnie nie mając wagi w normie. Niemożliwym jest schudnięcie 10 kg w tydzień. A jeśli by tak faktycznie było, to w ten tydzień wyniszczyłaś organizm i jak on wróci do siebie, to może te kg zacząc z powrotem kumulowac (za wagę utrzymaną przyjmuje się wagę bez zmian przez rok czasu).
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście brak seksu jest karą tylko dla jednej osoby w związku
![]() Co za mądre rady... |
|
|
|
|
#14 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie czy to była ta sama nadwaga, czy jednak TŻ rozrósł się w ciągu tych 3 lat jeszcze bardziej...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#19 | |||
|
Buc
|
Cytat:
to jest najbardziej beznadziejny tekst jaki partner/partnerka może wypowiedzieć w związku. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-07-30 o 15:33 |
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Widziały gały co brały, jak już ktoś napisał
![]() Ja również nie poczułabym pociągu fizycznego do kogoś, kto ma ciało jak mój dziadek. Masz kilka opcji: - zostawienie faceta i znalezienia szczuplaczka, skoro tak strasznie przeszkadza ci ciało obecnego faceta - nie mówienie chłopowi o tym, że wygląda jak wygląda i Tobie to przeszkadza (bo czy on o tym wie?) - odchudzenie TŻta, gdzie szanse powodzenia są moim zdaniem niskie. Ja przywiązuję ogromną wagę do wyglądu i kondycji swojego ciała. Od TŻta również wymagam zdrowego wyglądu. I nie zerwałabym z moim TŻtem w razie nagłego przytycia. Ale jeśli zapuściłby się przez własne lenistwo, to dobrze wie, że cisnęłabym go tak długo, aż wróciłby do formy. I z jego strony oczekuję tego samego. |
|
|
|
|
#22 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, czyżby inny, bardziej atrakcyjny mężczyzna na horyzoncie?
|
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest jeszcze możliwośc, że autorka wiążąc się z nim była nastolatką czy młodą kobietą z kompleksami i zaniżonym poczuciem własnej wartości. Nie miała chłopaka jak "wszystkie koleżanki miały" i fascynowało ją samo to, że jest dla kogoś ładna, atrakcyjna, cacy. Przez 3 lata wypiękniała, nasłuchała się od chłopaka komplementów, jak nabrała trochę pewności siebie to pewnie i inni rzucają jakieś komplementy i stąd zaczęło ją uwierac, że ona taka atrakcyjna, a on zapuszczony grubasek. Parę razy coś takiego widziałam. Zwykle się kończyło rozstaniem jak pojawił się odpowiednio przystojny zamiennik. P.s I ja nic nie mam do poczucia atrakcyjności. To dobrze się czuc ładnym, byc pewnym siebie. Mówię tylko co mogło spowodowac, że dopiero po 3 latach autorce zaczęła przeszkadzac tusza i chce zmian.
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Obżarstwo to taki nowy nałóg, coś jak alkoholizm albo papierosy. Takie osoby jeszcze na ciebie potrafią naskoczyć, że to ty jesteś zły i nietolerancyjny, i jak w ogóle śmiesz sugerować, żeby cos ze sobą zrobili
![]() Jeśli sam nie chce schudnąć, to raczej nic na to nie poradzisz. Przyczyna może siedzieć w jego głowie, że on sobie tak zajada jakieś smutki, problemy, słabości. Jeśli chcesz jeszcze powalczyć, to ja bym go wyciągała na sport - bieganie, tenis, siłownia. Może z czasem się wciągnie i złapie motywację. Rozumiem, że obrzydzają Cię wiszące brzuchy i zapuszczeni faceci (mnie też), ale jak to możliwe, że kiedyś Ci to nie przeszkadzało?
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2012-07-30 o 15:46 |
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Rozmowa i działanie. Wystarczy, że delikatnie mu zasugerujesz, że lepiej zrzucić zbędne kilogramy ze względu na Ciebie(pociąg fizyczny) i jego(zdrowie). Papranie się, jak to powiedzieć by nie urazić, no cóż ludzie to raczej inteligentne bestie, nawet jak powiesz mu to w niezbyt dosadny sposób to i tak raczej nie będzie skakał ze szczęścia. Grunt w tym, żeby faktycznie facet wziął się za siebie. Możesz razem z nim uprawiać różne sporty, dla wielu ludzi sport to przyjemność.
Domyślam się, że ciężko mu zgubić zbędne kilogramy, ale jednak miłość nie jest taką organizacją charytatywną i ma zalążek w naszym egoizmie. Chłopak musi Ci się podobać i tyle, grunt w tym, aby mieć rozsądne wymagania i nie przedobrzać w żadną stronę. Rada z seksem bez sensu, spowodowałaby większą ilość kłótni i nie rozwiązałaby niczego. Facet ma się wziąć w garść ze względu na siebie i swoje zdrowie, a nie przez brak seksu czy dziewczyny. Edytowane przez PanSnape Czas edycji: 2012-07-30 o 15:48 |
|
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o to że jego nadwaga ma negatywny wpływ na jakość waszego życia i to Cie najbardziej denerwuje, czy po prostu przestał Cię pociągać?Osobom o takich nawykach i nadwadze/otyłości jest bardzo bardzo trudno zmienić coś na lepsze. Zazwyczaj działa dopiero terapia szokowa. Nie będę Ci pisać o dietach czy ćwiczeniach- bo taki ktoś po cichaczu będzie chodzić na fast foody po zdrowym obiadku-bo będzie po prostu dalej głodny. Śmieciowe żarcie uzależnia. Chłopak sam musi przejrzeć na oczy. I tak widziały gały co brały
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie
no ciekawa jestem jaka by byla reakcja
Edytowane przez cyanide sun Czas edycji: 2012-07-30 o 15:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

jeśli to nie pomoże to może mały szantaż ? żadnego seksu póki się za siebie nie zabierze
jeśli się pije dużo wody , to możliwości odwodnienia nie ma