Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 16:41   #4441
zakrecona82
Raczkowanie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
po pierwsze: są duże ograniczenia co do metrażu mieszkania, co do ceny za 1m2 oraz co do lokalizacji (każde miasto, miasteczko ma inny próg cena za 1m2).
W dodatku w rns tak jest ustawione spłacanie kredytu,że masz raty annuitetowe, czyli na początku spłacasz same odsetki a kapitału prawie nic (dlatego, że wtedy dopłata od panstwa jest wyższa bo ona obejmuje tylko dopłatę do odsetek a nie do kapitału). Po 8 latach okazuje się, że masz spłacone odsetki a kapitału zaledwie kilka %.
To tak ogólnie. Dla osób, które planują po paru latach od wzięcia kredytu (np. po 10 latach) go spłacić (albo tak zakładają) takie założenia nie są korzystne bo nadal ma się wysoki kapitał do spłacenia a odsetki przecież liczone są od kapitału...
Dzięki za info

25.03.2011
25.08.2012
zakrecona82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:43   #4442
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Mogę Ci pomóc w ogarnianiu jak tylko mogę, a 2 miesiące to dacie radę

U nas się rodzi wizja mieszkania i jednak cywila...;/ no i mi się umaniło 12.12.12
baaaardzo mię się ta data oto widzi

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Hehe, wiesz co, nie mieliśmy jeszcze w zasadzie okazji poczuć tego małżeńskiego życia Ani tego czy coś się zmieniło. Przez cztery dni od soboty do wtorku trzymała nas adrenalina, dopiero teraz powoli dochodzimy do siebie. Śpimy jak zabici, TŻ się prawie codziennie do pracy spóźnia... Ja ciągle nie wierzę, że jestem już Żoną, ale obrączka błyszcząca na palcu o tym przypomina Oboje jesteśmy szczęśliwsi i cieszymy się sobą nawzajem, oboje jesteśmy jakby w lepszych humorach Ja miałam na początku trochę jakiegoś strachu w sobie (irracjonalnego), TŻ za to jest bardzo dumny, że ma już Żonę Niby wiele się nie zmieniło, tyle że mieszkamy z powrotem w naszym domu, bo ja się 2 tygodnie przed ślubem wyprowadziłam A jednocześnie ciągle jest we mnie takie WOW - mam już Męża I przede wszystkim zmieniło się to, że się już nie kłócimy - okres prześlubny był okropny :P TŻta stres chwycił dopiero w ostatnim tygodniu i co chwila panikował, wprowadzał logistyczny zamęt, wtedy ja się denerwowałam, że nic nie potrafi załatwić itd. i kłótnia gotowa. Teraz mamy (nareszcie!) błogi spokój i bardzo mi się to podoba
czyli super
fajnie, u Nas tak samo wszelkie spiny i niesnaski po ślubie ustąpiły i jestem teraz takka jakaś dziwnie spokojna, opanowana... co mi się nie zdarzało :P

Cytat:

A propo kokoloków, mały zarcik

Do fryzjera przychodzi babka z trzema włosami na głowie.
- Jutro idę na bal, chciałaby mieć jakąś szałową fryzurę. Najlepiej jakiś kok.
Fryzjer tak patrzy i mówi:
- Wie pani co, ale tak ciężko będzie z trzema włosami coś zrobić.
- Ale mi tak zależy, naprawdę chciałbym mieć jakąś nietuzinkową fryzurę.
- No dobrze, spróbujmy...
Fryzjer męczy się, próbuje zrobić ten wymarzony kok, ale niestety przypadkiem wyrywa jednego włosa.
- No to teraz sama pani widzi, będzie naprawdę ciężko coś zrobić.
- To wie pan co, w takiej sytuacji poproszę warkocz.
Fryzjer znowu niechętnie, no ale co zrobić, klient nasz Pan. Ostrożnie próbuje spiąć włosy w ładny warkoczyk, ale znowu jeden włos się urywa.
Babeczka patrzy zrezygnowana i w końcu mówi:
- A ch*j tam, pójdę w rozpuszczonych.

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Wczoraj sie poklóciłam z rodzicami, dzisiaj mama obrazona jest na mnie
A poszło o orkiestrę, pisałam tydzień temu że saksofonista się wycofał z grania i będzie tylko jeden pan grał. W ramach rekompensaty zaproponował że zjedzie nam 400 zł. No to nam to wystarczyło. Teraz rodzicom sie to nie podoba bo jak to wygląda że jedna osoba na pewno chodzi o to że co ludzie powiedza i na pewno jedna osoba to mało zapłacili. Powiedzieli że nie wywiązali sie z umowy to maja nam kogos innego znalezc a ja im mówie ze nie chce z niego rezygnowac bo wiem że jest dobry i rozkręci imprezę i wszyscy sie będą dobrze bawić. Jak mi znajda inny zespół który ma wtedy wolne to na pewno nie sa dobrzy skoro terminów nie maja pozajmowanych przecież i tutaj wiem co mam i na co sie decydowałam. A nie wiem kogo mi znajdą i czy bedzie mi sie podobać. Wole miec mniej osób a porządnie niż 5 osób a maja grac tak że nikt nie będzie tańczyc ale niestety niektórzy robia wszystwo pod ludzi
Morelko ja się trochę Twojej mamie nie dziwie. Bo domyślam się, że on będąc sam będzie robił bardziej za DJa aniżeli zespół bo sam na wszystkim nie zagra i nie zaśpiewa wielogłosem itp, a cena mimo zejścia o te 400 zł nadal jest bliższa zespołowi niż DJowi... Myślę że to zrozumiałe, że Twoja mama się tego obawia, może wcale nie chodzi o to co powiedzą ludzie, a po prostu boi się że położy facet całą imprezę??

Byłam u lekarza oficjalnie jako pani S. Miałam już receptę na nowe nazwisko bo znajoma rejestratorka już i w karcie zmieniła na podstawie aktu małżeństwa. Jutro może się wyrobię żeby skoczyć do urzędu z dowodem.

A póki co leże i zdycham. I mam antybiotyk, pierwszy raz od chyba 5 lat...
Stary 2012-07-30, 16:45   #4443
kasia_kuku
Zakorzenienie

Z nowości: stwierdziłam, że chcę welon ale tylko do kościoła

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A póki co leże i zdycham. I mam antybiotyk, pierwszy raz od chyba 5 lat...
Kuruj się Niech zdrówko szybko wróci.

Ale powiedz mi jeszcze, Twój pas był wyszywany w salonie?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:51   #4444
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
po pierwsze: są duże ograniczenia co do metrażu mieszkania, co do ceny za 1m2 oraz co do lokalizacji (każde miasto, miasteczko ma inny próg cena za 1m2).
W dodatku w rns tak jest ustawione spłacanie kredytu,że masz raty annuitetowe, czyli na początku spłacasz same odsetki a kapitału prawie nic (dlatego, że wtedy dopłata od panstwa jest wyższa bo ona obejmuje tylko dopłatę do odsetek a nie do kapitału). Po 8 latach okazuje się, że masz spłacone odsetki a kapitału zaledwie kilka %.
To tak ogólnie. Dla osób, które planują po paru latach od wzięcia kredytu (np. po 10 latach) go spłacić (albo tak zakładają) takie założenia nie są korzystne bo nadal ma się wysoki kapitał do spłacenia a odsetki przecież liczone są od kapitału...
Kiedys słyszałam, że właśnie jak sie ma mieszkanie rns to po smierci rodziców dzieci tego nie odziedziczą... prawda to jest?? bo nie chce mi sie wierzyć.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Morelko ja się trochę Twojej mamie nie dziwie. Bo domyślam się, że on będąc sam będzie robił bardziej za DJa aniżeli zespół bo sam na wszystkim nie zagra i nie zaśpiewa wielogłosem itp, a cena mimo zejścia o te 400 zł nadal jest bliższa zespołowi niż DJowi... Myślę że to zrozumiałe, że Twoja mama się tego obawia, może wcale nie chodzi o to co powiedzą ludzie, a po prostu boi się że położy facet całą imprezę??
Jak do niego dzwonilismy to powiedział że pan od saksofonu był tylko tłem i nawet czesto nie było go na weselach i sam prowadził wesela więc dla niego to nie jest nowość. I na prawdę jak sie czyta opinie to wszyscy o nim pisza, a o saksofoniście czasami tylko wspomną, że ładnie gra.
Stary 2012-07-30, 16:51   #4445
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Z nowości: stwierdziłam, że chcę welon ale tylko do kościoła

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Kuruj się Niech zdrówko szybko wróci.

Ale powiedz mi jeszcze, Twój pas był wyszywany w salonie?
tak oni mają gotową aplikację i naszywają ją na pas w całości już.

a ja właśnie sobie zdałam sprawę że welon zdjęłam o 6.30 nad ranem jak juz zostali sami znajomi i rozwalałam koka i wyciągałam milion wsuwek
Stary 2012-07-30, 16:52   #4446
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona82 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie opłaca się RNS?też mieliśmy brać kredyt..
Bo dofinansowanie jest tylko przez 8 lat
Bo nie można szybciej spłacić
itd
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:52   #4447
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedys słyszałam, że właśnie jak sie ma mieszkanie rns to po smierci rodziców dzieci tego nie odziedziczą... prawda to jest?? bo nie chce mi sie wierzyć.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Jak do niego dzwonilismy to powiedział że pan od saksofonu był tylko tłem i nawet czesto nie było go na weselach i sam prowadził wesela więc dla niego to nie jest nowość. I na prawdę jak sie czyta opinie to wszyscy o nim pisza, a o saksofoniście czasami tylko wspomną, że ładnie gra.
No ale w takim razie na czym on gra, że wykona pełny utwór? Ma podkład muzyczny gotowy puszczany?
Stary 2012-07-30, 16:54   #4448
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
To nie jest prawda jestes normalnie właścicielem mieszkania/domu, więc podlega to dziedziczeniu. Miał być wprowadzony zakaz zbycia takiego lokalu przez okres dopłat, ale nie wiem czy to w końcu obowiązuje.
Nie dziedziczy się wkładu w TBSie, może z tym się komuś pomyliło.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Ale to chyba w każdym hipotecznym tak jest? Że najpierw spłacasz odsetki, a kapitału malutką część.
Przynajmniej tak się rozkładają raty w każdym kalkulatorze kredytowym i w 2 bankach tak nam powiedzieli.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:55   #4449
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
tak oni mają gotową aplikację i naszywają ją na pas w całości już.

a ja właśnie sobie zdałam sprawę że welon zdjęłam o 6.30 nad ranem jak juz zostali sami znajomi i rozwalałam koka i wyciągałam milion wsuwek
rozumiem, dzięki

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-07-30, 17:04   #4450
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę Ci pomóc w ogarnianiu jak tylko mogę, a 2 miesiące to dacie radę

U nas się rodzi wizja mieszkania i jednak cywila...;/ no i mi się umaniło 12.12.12
super data fajna też by była 20.12.2012

Cytat:

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
To nie jest prawda jestes normalnie właścicielem mieszkania/domu, więc podlega to dziedziczeniu. Miał być wprowadzony zakaz zbycia takiego lokalu przez okres dopłat, ale nie wiem czy to w końcu obowiązuje.
Nie dziedziczy się wkładu w TBSie, może z tym się komuś pomyliło.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ale to chyba w każdym hipotecznym tak jest? Że najpierw spłacasz odsetki, a kapitału malutką część.
Przynajmniej tak się rozkładają raty w każdym kalkulatorze kredytowym i w 2 bankach tak nam powiedzieli.
to czy bierze się kredyt w rns nie ma związku z tym czy się dziedziczy mieszkanie, ale od tego jak wygląda umowa kupna/sprzedaży mieszkania gdize jest zapisane, czy jest się włascicielem nieruchomosci czy tylko nabywa się prawa do użytkowania nieruchomości. Tak przynajmniej mi się wydaje.

Z kredytami różnie bywa. Banki proponują zazwyczaj taki sposób spłaty aby kredytobiorca spłacam im na początku jak najwięcej odsetek (bo to dla nich czysty zysk) a jak najpóxniej kapitał (żeby odsetki zawsze były jak największe). Nie znam się aż tak dobrze na kredytach, ale myślę, że można wziąć kredyt z ratami malejącymi i wtedy cały czas spłacamy równą ratę kapitałową a odsetki z okresu na okres są coraz mniejsze. Jednak podejrzewam, że bank zaostrzy warunki do spełnienia przez kredytobiorcę.
Coś mi się wydaje, że w ciągu najbliższych 6 miesięcy zostanę specjalistką w tych sprawach :/

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2012-07-30 o 17:06
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:10   #4451
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
No ale w takim razie na czym on gra, że wykona pełny utwór? Ma podkład muzyczny gotowy puszczany?
Gra na organach i śpiewa. Powiedział że spróbuje kogoś znalezc co bedzie gral na saksofonie albo na gitarze. Mi to nie robi właściwie róznicy, ale denerwuje mnie podejście rodziców do takich spraw wczoraj mi mówili że trzeba bylo zrobić przyjecie a nie wesele jak chcemy miec jedna osobę w orkiestrze Już mi sie odechciewa tego wesela.
Stary 2012-07-30, 17:10   #4452
Madziuniusia
Zakorzenienie

Tenebroska świetna relacja!

A ja zaczynam się stresować 3 osoby dzis w pracy pytały mnie jak przygotowania...

Zaplanowałam sobie na dziś powysyłać maile do kwiaciarni o cenę za mój bukiet.

I zapomniałabym... Jak byłam u krawcowej to przymierzyłam białe satynowe bolerko iii... bardzo kolor się różnił od sukni. I zastanawiam się jak w tym wypadku będzie wyglądać przy białej koszuli TŻ
Stary 2012-07-30, 17:19   #4453
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Następnym razem wyjdą lepsze
Zdjęcia w wąwozach super

Nena, znów mi się przypomniało Powiesz nam teraz jaki grawer macie? Jak nie to oczywiście rozumiem, że to Wasza tajemnica

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Fryzjer męczy się, próbuje zrobić ten wymarzony kok, ale niestety przypadkiem wyrywa jednego włosa.
Fryzjer znowu niechętnie, no ale co zrobić, klient nasz Pan. Ostrożnie próbuje spiąć włosy w ładny warkoczyk, ale znowu jeden włos się urywa.
Dobre

Usnęło mi się przed lapkiem

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:28   #4454
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Witam Was już jako 10-dniowa Żonka!

Cdn.
Tenebrosko piękna relacja spędziłam bardzo miło przerwę śniadaniową w pracy czytając sobie ją

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:38   #4455
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Kicia czy dopelnilam juz formalnosci ??

Tenebrosko jaram sie Twoja podroza poslubna jarammmmmmmm
tak hasło poszło na pw

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz w życiu zrobiłam kotlety mielone, niestety okazało się że nie jestem w tym mistrzynią świata.Aaaa i news - będziemy mieć sesję fotograficzną w wąwozach. Kolega, który nie mógł być na ślubie i weselu, wymyślil że w ten sposób się odwdzięczy, a teraz właśnie wrócił na przerwę wakacyjną do naszego miasta. Zatem założę falbanki jeszcze raz Czekam teraz na wolne i jakąś fajną pogodę, bo dziś cały dzień pada
Cytat:
Zdjęcia w wąwozach super

Nena, znów mi się przypomniało Powiesz nam teraz jaki grawer macie? Jak nie to oczywiście rozumiem, że to Wasza tajemnica

potwierdzam my mamy foty w takim mega wąwozie

kto przyjdzie do mnie na noc??
bo Małż idzie na nocke a ja jeszcze nigdy nie spałam u niego sama

ja zrobiłam dziś pomidorówke i nawet wyszła tzn mogła by być wg mnie kwaśniejsza ale mojemu TŻ i tacie bardzo smakowała
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:40   #4456
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Gra na organach i śpiewa. Powiedział że spróbuje kogoś znalezc co bedzie gral na saksofonie albo na gitarze. Mi to nie robi właściwie róznicy, ale denerwuje mnie podejście rodziców do takich spraw wczoraj mi mówili że trzeba bylo zrobić przyjecie a nie wesele jak chcemy miec jedna osobę w orkiestrze Już mi sie odechciewa tego wesela.
Ja jednak trochę ich rozumiem. 1 osoba to nie orkiestra. A mogę zapytać ile mu płacicie?
Czyli gra tylko na organach i śpiewa? Bez akompaniamentu w tle żadnego?
Stary 2012-07-30, 17:41   #4457
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko że u nas by się skończyło na kupnie obrączek i pójściu samemu do urzędu, byle się zalegalizować, więc może być i środek tygodnia

Ale wyjdzie wszystko w praniu za niedlugo.
Będziesz mogła kupić 2 suknie ślubne

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Czwartek 6:00 jej wysokość teściowa przyjedzie z Tż bratem i mamy się poznać i wygląda na to, że spędzę z nią cały czwartek jak rozmawiać z osobą, która ma wszystko gdzieś i się nawet synem nie interesuje ??
Kurcze no lipa. Jakby się chociaż synem interesowała, to mogłybyście sobie o nim pogadać, a tak...

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Traktowała mnie jak wroga nr 1 cały czas mówiła do mnie na Pani choć mówiliśmy jej aby mówiła mi po imieniu ale nic to nie dało i się dziwnie na mnie patrzyła. Więc jak była w domu to z Tż wychodziłam na spacer a jak ona gdzieś szła to była impreza ;p i tak przez długie 2 dni masakra w życiu tak się źle przy nikim nie czułam jak przy niej...
O masakra... Dobrze, że TŻ ci towarzyszył

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
no jasne, do krawcowej zaniosę, ja sama mogę co najwyżej doszyć guzik
ja zaraz lecę na próbną, oby mi koko loka nie zrobiła, bo wszystkie w mojej mieścinie wciskają te ohydne koko loki!!!! (są aż 2) ale to słuchajcie, tak robią, że nawet nie wiesz jak i kiedy, niepostzeżenie Ci kręci tego koko loka i zamiast w wymarzonej, zwiewnej, wychodzisz w kokoloku!!!
Krzycz jakby coś bardzo głośno

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Powiedz, że hełmu mają Ci nierobić, bo nikt nie przewiduje w najbliższym czasie nalotu
dobre

Cytat:
Udalo mi się w końcu kupić czerwone skarpetki dla TŻ zdziwiłam się bo byly tez fioletowe, błekitne, turkusowe a tak długo ich szukałam

A teraz jem jedzonko z sobotniego wesela
Gdzie kupiłaś? Bo ja muszę znaleźć niebieskie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35591611]tak myślę i myślę i wymyśliłam że nagram na płytkę kucharzowi który ma nam dekorować salę pomysł dekoracji, tylko czy nie uzna mnie za nienormalną pmkę?
[/QUOTE]

Czemu kucharz wam dekoruje salę

Cytat:

Cytat:
Wczoraj sie poklóciłam z rodzicami, dzisiaj mama obrazona jest na mnie
A poszło o orkiestrę, pisałam tydzień temu że saksofonista się wycofał z grania i będzie tylko jeden pan grał. W ramach rekompensaty zaproponował że zjedzie nam 400 zł. No to nam to wystarczyło. Teraz rodzicom sie to nie podoba bo jak to wygląda że jedna osoba na pewno chodzi o to że co ludzie powiedza i na pewno jedna osoba to mało zapłacili. Powiedzieli że nie wywiązali sie z umowy to maja nam kogos innego znalezc a ja im mówie ze nie chce z niego rezygnowac bo wiem że jest dobry i rozkręci imprezę i wszyscy sie będą dobrze bawić. Jak mi znajda inny zespół który ma wtedy wolne to na pewno nie sa dobrzy skoro terminów nie maja pozajmowanych przecież i tutaj wiem co mam i na co sie decydowałam. A nie wiem kogo mi znajdą i czy bedzie mi sie podobać. Wole miec mniej osób a porządnie niż 5 osób a maja grac tak że nikt nie będzie tańczyc ale niestety niektórzy robia wszystwo pod ludzi
Spokojnie. Obie chcecie tego samego, żeby wesele się udało, więc na pewno się dogadacie. Chociaż przyznam szczerze, że dla mnie jeden człowiek to nie orkiestra, nawet dwóch bym tak nie określiła troszkę okaż jej zrozumienia, ona na pewno weźmie też pod uwagę twoje argumenty

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
A ja zaczynam się stresować 3 osoby dzis w pracy pytały mnie jak przygotowania...

I zapomniałabym... Jak byłam u krawcowej to przymierzyłam białe satynowe bolerko iii... bardzo kolor się różnił od sukni. I zastanawiam się jak w tym wypadku będzie wyglądać przy białej koszuli TŻ
A suknię masz w innym odcieniu niż czysta biel? Jeśli ta, to obawiam się, że różnica będzie widoczna.

Wiedziałam, że mi nie zacytowało wszystkiego I tak np ominęło mi relacje Tenebrosy. Super się ją czytało, czekamy na zdjęcia

My jesteśmy w drodze z Lublina Mamy straszny problem z moją teściową, ale to opiszę wam dokładniej wieczorem, bo tu mi trzęsie i źle się pisze
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:45   #4458
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Będziesz mogła kupić 2 suknie ślubne
Nie miałabym zamiaru nawet obrączki nosić po Po prostu potrzebne by nam to było do kupna mieszkania. Po nic więcej

Więc wkład finansowy byłby zerowy w tą imprezę.
Zobaczymy co z tego wyjdzie;]

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-07-30, 17:54   #4459
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
A suknię masz w innym odcieniu niż czysta biel? Jeśli ta, to obawiam się, że różnica będzie widoczna.
suknia oryginalnie była biała, ale ponieważ kupowałam ją rok temu to straciła bielutki odceiń... Cała nadzieja w tym, że jako na gorsecie mam mnóstwo zdobień to nie będzie od czego odbijać. Ewentualny kontrast nastąpiłby dopero przy "spódnicy" sukni. Ale się wpakowałam

czy będę wariatką jak wezmę na przymiarkę koszulę TŻ?

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:02
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:08   #4460
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

w załączeniu skrzynia posagowa kolor taki żywszy jak na zdjeciu drugim (nie moglam uchwycic)
Cytat:
Tenebroska świetna relacja!

spróbuj w nemezji na staszica ja POLECAM tu moj bukiet https://plus.google.com/photos/10934...CN7LzKLi-NHIOQ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP1605.jpg (43,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1606.jpg (43,1 KB, 26 załadowań)

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:19   #4461
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj w nemezji na staszica ja POLECAM tu moj bukiet https://plus.google.com/photos/10934...CN7LzKLi-NHIOQ
ich ofertę już mam chciałam porównac z innymi:P

chyba jednak nie porównam oto odpoweidz jaką dostałam :"Szanowna Pani nasza firma nie kożysta z cudzych pomysłów(na zdjęciu
bukietu
ślubnego jest napisane że nie ma zgody na kopiowanie)Po zatym nie
bierzemy
udzaiału w żadnych przetargach .Bukiety ślubne i dekoracje kwiatowe
które
wykonujemy są wynikem poznania w trakcie osobistej rozmowy wymagań i
marzeń
Młodej pary i dostosowania bukietu do sukni ślubnej i typu urody Panny
młodej
z wyrazami szacunku "

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:22
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:24   #4462
kilianna
Zakorzenienie

nosz kur&&&*** jestem taka wściekła !!!!!!!!!
wróciłam z próbnej!!! fryzjerka zamiast wysłuchać, robiła i tak po swojemu!!! pokazałam pięknego, zwiewnego, romantycznego, eleganckiego koczka zaproponowanego przez kukułeczkę, a ona mi zaczęła nakręcać kokoloka, wiedziałam, że tak będzie!!!!!!!!!!! mimo że pokazałam jej wydrukowanego kokoloka i mowie "broń Boze tak!!!" No ale cos czulam, ze tam nie jest tak jak byc powinno. Mówię, że prosze mi pokazac, co mi tam pani robi z tylu, bo mi to wygląda na tą fryzure, co ja jej wlasnie nie chcialam, a ona do mnie, że będzie dobrze i dalej nawija te włosy, zaśmierdziało mi to porządnym, modelowym kokolokiem, no cos czułam, ze mi sie tam gniazdo tworzy na glowie! no ale nic, czekam. Z przodu mi zaczela robic tez jakies gowno, bo mnostwo malutkich loczkow po bokach twarzy, mowie, ze prosze mi tych loczkow nie robic po boku twarzy, a ona dalej mi tam kręci. "Będzie dobrze" - mówi. w koncu wyrwałam sie z jej objec, daje mi lusterko, żebym zobaczyła co mi robi, a TAM MODELOWY, SOLIDNY KOKOLOK!!!!!!!!!! NOsz ttak sie wkur***, mowie do niej "widzi pani tą fryzure na wydrukowanej fotce, wlasnie takiej nie chcialam, a pani mi taka zrobila!!" , a ona do mnie,ze nie taka sama, tylko podobną, bo CYTUJE "ma pani tak gęste i długie włosy, ze nie wyjdzie nic innego, ta pani fryzura by nie wyszla kompletnie, tylko taka ma szansę wyjsc!!! jak sie ma takie wlosy, to sie robi warkocza, a nie cuduje z kokami"

w mojej miejscowosci są 2 fryzjerki, bo mieszkam na obrzezach miasta, w baardzo małej miejscowosci. NIe chcialam jechac do miasta na fryzure, bo mam tu kolezanke kosmetyczke, która mnie umaluje, chciałam zrobić raz dwa fryzure, no ale wyglada na to,ze sie nie da!! musze jechać do miasta na czesanie, nie wiem czy ja sie wyrobie ze wszystkim godzinowo i czy w ogole jakas normalna fryzjerka bedzie miala dla mnie czas

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-07-30 o 18:27
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:25   #4463
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
ich ofertę już mam chciałam porównac z innymi:P

chyba jednak nie porównam oto odpoweidz jaką dostałam :"Szanowna Pani nasza firma nie kożysta z cudzych pomysłów(na zdjęciu
bukietu
ślubnego jest napisane że nie ma zgody na kopiowanie)Po zatym nie
bierzemy
udzaiału w żadnych przetargach .Bukiety ślubne i dekoracje kwiatowe
które
wykonujemy są wynikem poznania w trakcie osobistej rozmowy wymagań i
marzeń
Młodej pary i dostosowania bukietu do sukni ślubnej i typu urody Panny
młodej
z wyrazami szacunku "
ale to chyba dobrze Ci napisali przejdz sie do nich bo warto

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:27   #4464
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Byłam dziś u tego dentysty,czeka mnie jeszcze troszkę wizyt...
Dziś już jestem od 5:30 na nogach i padam

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:29   #4465
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale to chyba dobrze Ci napisali przejdz sie do nich bo warto
ale to nie nemezja mi to napisała, tylko inna kwaiciarnia. Ofertę nemezji poznałam odpowiedzieli na kazde moje pytanie
Stary 2012-07-30, 18:35   #4466
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dobre

Usnęło mi się przed lapkiem
klawiatury nie poplułaś?

Cytat:

Czemu kucharz wam dekoruje salę

My jesteśmy w drodze z Lublina Mamy straszny problem z moją teściową, ale to opiszę wam dokładniej wieczorem, bo tu mi trzęsie i źle się pisze
mamy w cenie przy dwudniowym weselu więc nie ma sensu szukać dekoratorki czekamy na opis teściowej

Cytat:
wróciłam z próbnej!!! fryzjerka zamiast wysłuchać, robiła i tak po swojemu!!! pokazałam pięknego, zwiewnego, romantycznego, eleganckiego koczka zaproponowanego przez kukułeczkę, a ona mi zaczęła nakręcać kokoloka, wiedziałam, że tak będzie!!!!!!!!!!! mimo że pokazałam jej wydrukowanego kokoloka i mowie "broń Boze tak!!!" No ale cos czulam, ze tam nie jest tak jak byc powinno. Mówię, że prosze mi pokazac, co mi tam pani robi z tylu, bo mi to wygląda na tą fryzure, co ja jej wlasnie nie chcialam, a ona do mnie, że będzie dobrze i dalej nawija te włosy, zaśmierdziało mi to porządnym, modelowym kokolokiem, no cos czułam, ze mi sie tam gniazdo tworzy na glowie! no ale nic, czekam. Z przodu mi zaczela robic tez jakies gowno, bo mnostwo malutkich loczkow po bokach twarzy, mowie, ze prosze mi tych loczkow nie robic po boku twarzy, a ona dalej mi tam kręci. "Będzie dobrze" - mówi. w koncu wyrwałam sie z jej objec, daje mi lusterko, żebym zobaczyła co mi robi, a TAM MODELOWY, SOLIDNY KOKOLOK!!!!!!!!!! NOsz ttak sie wkur***, mowie do niej "widzi pani tą fryzure na wydrukowanej fotce, wlasnie takiej nie chcialam, a pani mi taka zrobila!!" , a ona do mnie,ze nie taka sama, tylko podobną, bo CYTUJE "ma pani tak gęste i długie włosy, ze nie wyjdzie nic innego, ta pani fryzura by nie wyszla kompletnie, tylko taka ma szansę wyjsc!!! jak sie ma takie wlosy, to sie robi warkocza, a nie cuduje z kokami"

w mojej miejscowosci są 2 fryzjerki, bo mieszkam na obrzezach miasta, w baardzo małej miejscowosci. NIe chcialam jechac do miasta na fryzure, bo mam tu kolezanke kosmetyczke, która mnie umaluje, chciałam zrobić raz dwa fryzure, no ale wyglada na to,ze sie nie da!! musze jechać do miasta na czesanie, nie wiem czy ja sie wyrobie ze wszystkim godzinowo i czy w ogole jakas normalna fryzjerka bedzie miala dla mnie czas
co za po☠☠☠☠☠☠☠ona fryzjerka! za co jej płacisz!? chyba za to że ma Cię wysłuchać i zrobić tak jak Ty tego chcesz! i to nie prawda że z gęstych się kiepsko robi, właśnie lepiej bo jest ich więcej, pewnie się pindzie nie chciało robić

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

uciekam na bo tż namawia
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:37   #4467
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

wdech, wydech...

Pokażesz nam kokoko loko?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-07-30, 18:49   #4468
kilianna
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35595595]

co za po☠☠☠☠☠☠☠ona fryzjerka! za co jej płacisz!? chyba za to że ma Cię wysłuchać i zrobić tak jak Ty tego chcesz! i to nie prawda że z gęstych się kiepsko robi, właśnie lepiej bo jest ich więcej, pewnie się pindzie nie chciało robić

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

uciekam na bo tż namawia [/QUOTE]
no właśnie, chyba jej sie nie chcialo, to najprosciej kokoloka trzasnąć ;/
kasiu, ja nawet nie zrobiłam zdjęć tego gniazda, jak tylko wróciłam do odmu, rozwaliłam to g***, żeby nikt mnie nie zobaczył!!! ale to było cos jak na tym zdjeciu, tylko troche mniejsze te zawijasy, począwszy od włosów od karku!!!!! normalnie cały łeb mialam w tym g*** i serio, nic nie widziałam, bo ani drugiego lustra nie uswiadczysz ani nic u tej baby!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury-koki-47.jpg (15,5 KB, 47 załadowań)
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 18:50   #4469
Madziuniusia
Zakorzenienie

chciałabym, żeby było już po ślubie... po wstydzie związanym ze zżółkniętą suknią...;( czuję się jak debilka...
Stary 2012-07-30, 18:57   #4470
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Zdjęcia w wąwozach super

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Jesuuuu, kuku, posikałam się poplułam i teraz leżę i kwiczę Boskie to Jak się pójdę czesać to to sprzedam mojej fryzjerce
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

dlatego ja nawet się w to nie bawiłamnie chciało mi się wszystkim tłumaczyć co to za nowa moda
My też karteczek nie dawalśy do zaproszeń, ale niektórym mówiliśmy, że zamiast kwiatów wolimy winko, jeśli już chcą z czymś przyjść. Jest szansa, że pokojarzą, że kwiatki to słaby pomysł dla alergika
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości