|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
|
|
|
|
#2252 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! W czerwcu wzięłam ostatnią tabletkę Naraya. Cykl miałam 28dniowy, dwa pierwsze dni były okropne, bo nigdy nie miałam aż tak nadmiernego okresu
ale po pięciu dniach już zanikł. Teraz czekam na drugi okres, zobaczymy czy przyjdzie w odpowiednim czasie. Martwię się tylko tym, że mam niewielkie plamienia. Mam się czego obawiać, czy przejdzie za jakiś czas, jak myślicie?
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;35595862]Hej dziewczyny! W czerwcu wzięłam ostatnią tabletkę Naraya. Cykl miałam 28dniowy, dwa pierwsze dni były okropne, bo nigdy nie miałam aż tak nadmiernego okresu
ale po pięciu dniach już zanikł. Teraz czekam na drugi okres, zobaczymy czy przyjdzie w odpowiednim czasie. Martwię się tylko tym, że mam niewielkie plamienia. Mam się czego obawiać, czy przejdzie za jakiś czas, jak myślicie?[/QUOTE]Powiem Ci, że odkąd ja odstawiłam to każdy okres prognozuje 3-5 dni plamień a dopiero potem się rozkręca
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak samo, zwykle najpierw plamię,lekko mocniej i mocniej .
normalne |
|
|
|
#2255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoras z was brala LESINELLE? wczesniej bralam YAZ ponad 2 lata, odstawilam i okres mialam nadal idealnie w 28 dni cyklu. Po 3 miesiecznej przerwie zaczelam brac LEISNELLE. Musialam je odstawic ze wzgledu na migreny. Pierwszy okres dostalam w 29 dc, a teraz czekam na drugi...dzisiaj mija 30 dc i nadal nic. Uprawialam seks w 7 dc, od razu po okresie, ale byla przerwatywa, nic nie peklo, wiec ciaze raczej wykluczam...
czy ktoras z was po LESINELLE tez miala rozlegulowany cykl? oczywiscie mam juz schizy z ciaza, ale to raczej niemozliwe. bede wdzieczna za opdowiedz |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;35637845]tyle, że ja mam plamienia już tuż po okresie....
sądziłam, ze to jakaś 'resztka' ale trwa to już dosyć długo...[/QUOTE]Ja myślę że po odstawieniu to się mogą cuda dziać jak Cię to martwi to umów się do gina, nie zaszkodzi Jak dałam sobie pół roku na samoregulacje organizmu i jak narazie zmierza w dobrą stronę. Jak za miesiąc mi będzie wciąż cykl wariował to idę do gina i robię badania.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ja również odstawiłam tabletki(Diane 35) po 2-3 lat brania, czekam na operacje tarczycy i endo kazał mi odstawić co było dla mnie TRAGEDIĄ! Przez kilka ładnych lat borykałam się z trądzikiem i bardzo spontanicznymi miesiączkami. Po tabletkach czułam się świetnie! trądzik znikł całkowicie, włosy zaczęły szybciej rosnąć, okres trwał 3-4 dni, piersi urosły, a teraz czuje się jak wrak człowieka, nie dość, że włosy wypadają do słownie garściami, okresu nie ma 3 miesiąc, a o cerze to już nawet nie wspominam.. okropieństwo!;/
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mam lepszą samoocene
|
|
#2261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
jasne, masz racje jesli chodzi o kwestie indywidualnosci. po prostu zastanawia mnie to, ze po pierwszym odstawieniu wszystko bylo ok, a po drugim juz sie zaczynaja problemy...ale byl to stosunkowo krotki czas, wiec moze dlatego.
dziewczyny, nie wiem jak wy, ale uwazam, ze wiekszosc z nas ma tak ogromna sile autosugestii, ze to jest nie pojete. ja w swoim zyciu juz kilkakrotnie bezpodstawnie podejrzewalam ciaze, teraz oczywiscie mam tak samo przez brak okresu ALE TO CZEKANIE DOBIJA PSYCHICZNIE
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
heh, ja sie nie staram, ale i tak sie ciagle denerwuje, a to tylko opoznia okres...za to tabletek juz nigdy nie wezme do ust.
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
moze sprobuj nuva ring? ja bylam bardzo zadowolona
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież NuvaRing to to samo co tabletki, tylko inna droga przyswajania przez organizm....
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omijamy żołądek no i dawka mniejsza niż przy tabletkach, więc może akurat będzie lepiej tolerowane
|
|
|
#2269 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie, ja dzisiaj byłam u ginekolog, bo niestety Daylette nie obeszły się łagodnie z moim żołądkiem, więc przepisała mi plastry Evra... I chciałam się dowiedzieć właśnie, jak przechodziłyście z tabletek na plastry? Bo tak - ja wczoraj wzięłam tabletkę nr 22, i powiedziała mi lekarka, żeby od razu dzisiaj przykleić pierwszy plaster, zarzuciwszy tabletki. Dziwacznie czy nie?
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
#2271 |
|
Przyczajenie
|
Niestety jeszcze nie mam w łapkach opakowania, dopiero pójdę kupić. Ale lekarka chyba wie, co mówi...
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2273 |
|
Przyczajenie
|
Na pewno tak zrobię jak już ją będę miała
|
|
|
|
#2274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi przestału tak wypadac włosy, ale bardzo sie staram, żeby były w dobraj kondycji. Nadal widzę jak spływaja po myciu, ale jest ich mniej.
Wydłużył mi sie cykl, miałam 28 dni, a teraz 31 dni i okres poprzedzony jest plamieniem, a PMS mam już tydzień wcześniej i przybiera masakryczne, olbrzymie formy. Wszystko mnie drażni, płaczę bez powodu, jestem rozemocjinowana. Cytat:
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2277 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Mam problem, dzisiaj powinnam zacząć następne opakowanie tabletek antykoncepcyjnych a niestety zabrakło ich w aptece a ja miałam tylko odpis recepty co wiąże się z tym, że nie mogłam ich wykupić w innej. Współżyliśmy z chłopakiem 5 dni temu, był to pierwszy dzień cyklu.(było to w czasie 7-dniowej przerwy z odstawienia) Użyliśmy prezerwatywy. Dzisiaj szukałam jeszcze ginekologa, żeby wypisał mi receptę, ale było zbyt późno. Czy istnieje duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z tego współżycia 5 dni temu jeżeli teraz te tabletki po prostu odstawię a za miesiąc lub dwa zacznę nowe opakowanie? Pomóżcie.
Edytowane przez selah92 Czas edycji: 2012-08-09 o 20:41 |
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dostaniesz tabletki to czym prędzej je zażyj i zabezpieczajcie się dodatkowo przez jakiś czas.
|
|
#2279 |
|
Przyczajenie
|
Tak, ale właśnie teraz nie mam jak dostać już to opakowanie nowe więc chciałam zrobić miesiąc przerwy. To bezpieczne? Chodzi mi o to czy mogło dojść do zapłodnienia podczas tego poprzedniego razu bo co do następnych to oczywiste jest, że musimy się zabezpieczać inaczej. Bo w ulotce napisane jest że jeżeli pominie się tabletki w pierwszym tygodniu przyjmowania a współżyło się w tygodniu wcześniejszym to istnieje takie ryzyko. Wiem, że się zabezpieczyliśmy prezerwatywą ale ja jestem panikarą i wole wiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo.
Edytowane przez selah92 Czas edycji: 2012-08-09 o 21:38 |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszłam kiedyś po receptę do rodzinnego lekarza. Okazało się, że mój gin wziął urlop, więc pani dr bez problemu przepisała mi tabl.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

ale po pięciu dniach już zanikł. Teraz czekam na drugi okres, zobaczymy czy przyjdzie w odpowiednim czasie. Martwię się tylko tym, że mam niewielkie plamienia. Mam się czego obawiać, czy przejdzie za jakiś czas, jak myślicie?

sądziłam, ze to jakaś 'resztka' ale trwa to już dosyć długo...

21.06.2014r.