Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2223 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 11:22   #66661
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Zioło - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465775

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Tak jeszcze zapytam - czy balsam Babydream fur Mama może podrażniać?
Tak

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:34   #66662
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Chwalam się znowu

nowy nabytek - odżywka Cece Salon z algami - jako do mycia
nowa metoda od Małgosi - 2xO (bogata odżywka na długość i na to odżywka myjąca ) me gusta

a warkoczami będę Was zamęczać chyba do końca świata
po całym dniu: puch stulecia, wycieczka rowerowa - chyba nieźle
O bosz, znów piekniejsze!!! Jak one to robią(albo Ty)?
Spóźniłam się o jeden dzień-ale wszystkiego cudownie zakreconego!!!
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę moimi lokasami dzisiejszymi

Na noc był olej kokosowy - trochę je spuszył ale nie przeszkadza mi to.

Mycie Alterra granat SLS
Odżywka d/s Garnier karite
Odżywka b/s joanna z miodem
Stylizacja Marc Anthony lotion
Odrobinę mrożącego na końcówki

Tak je obserwuję i po myciu babydream jak i odżywka skalp sie przetłuszcza zdecydownaie bardziej niz SLS. Możliwe, że im nie służy? mogę stosować SLS cały czas czy to zniweczy całą resztę starania?
Świetne!!!
Cytat:
Tak jeszcze zapytam - czy balsam Babydream fur Mama może podrażniać? Bo dopiero po dwóch miesiącach używania, kiedy właśnie balsam mi się skończył doszłam do wniosku, że czasem mnie chyba swędziała po nim skóra głowy. Raz się nim umyłam, bo skończyło mi się mydło i miałam potem ochotę zadrapać się na śmierć. Najgorzej jednak było, kiedy raz woda z włosów spłynęła mi na wewnętrzną część łokcia, czyli tam, gdzie wszelkie uczulenia i podrażnienia są najbardziej intensywne - to dopiero swędziało...
Ja mieszkam w malutkiej miejscowości, a Garniera AiK kupuję w Polo, innych marketów właściwie nie mam. W Krakowie nie mam pojecia.

Babydreamy ogolnie dla niektórych są podrażniajace.(Ajrisz na pewno wie, co tam potencjalnym podrażniaczem jest)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:39   #66663
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
O bosz, znów piekniejsze!!! Jak one to robią(albo Ty)?
Spóźniłam się o jeden dzień-ale wszystkiego cudownie zakreconego!!!

Cytat:
Babydreamy ogolnie dla niektórych są podrażniajace.(Ajrisz na pewno wie, co tam potencjalnym podrażniaczem jest)
Balsam mamowy - SÓL!!!

Stary 2012-07-30, 11:48   #66664
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Balsam mamowy - SÓL!!!
No i wszystko jasne Baj baj Babydream, przerzucę się chyba na mycie włosów Isaną. Swoją drogą, sól przecież szkodzi włosom, więc czemu poleca się Babydream fur Mama do ich mycia?

I dziękuję za linka Wielkie to forum, totalnie się nie mogę w nim zorientować.

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 11:48   #66665
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
No i wszystko jasne Baj baj Babydream, przerzucę się chyba na mycie włosów Isaną. Swoją drogą, sól przecież szkodzi włosom, więc czemu poleca się Babydream fur Mama do ich mycia?
99% szamponów ma w uj soli ;] tani zagęstnik...

Stary 2012-07-30, 12:02   #66666
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba potrzebuję znów waszej pomocy - szukałam na własną rękę, ale nigdzie nie mogę znaleźć:
- odżywka Joanna Naturia z lnem i rumiankiem
- odżywka Garnier z AiK
- drewniany grzebień z szeroko rozstawionymi zębami
- opakowania kosmetyczne

Obeszłam kilka Rossmannów w Krakowie i mniejszych drogerii, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnej z tych rzeczy... Ma któraś z was pojęcie, gdzie szukać? W szczególności, jeśli któraś z was wie, gdzie szukać w Krakowie
nie wiem gdzie w Krakowie szukać, ale powiem Ci, ze widziałam dwie pierwsze w tesco, czy w groszku, w małej mojej mieścinie także po zwykłych sieciówkach możesz przejsć i znaleźć

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 12:21   #66667
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba potrzebuję znów waszej pomocy - szukałam na własną rękę, ale nigdzie nie mogę znaleźć:
- odżywka Garnier z AiK
- opakowania kosmetyczne

Obeszłam kilka Rossmannów w Krakowie i mniejszych drogerii, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnej z tych rzeczy... Ma któraś z was pojęcie, gdzie szukać? W szczególności, jeśli któraś z was wie, gdzie szukać w Krakowie
Garnier kupiłam w rossmanie w Krakowie - na pewno jest w Krokusie i Plazie to samo Joanna ja kupiłam z miodem w plazie
Stary 2012-07-30, 12:56   #66668
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Może ten ogon, jako najstarsze włosy jest bardziej zniszczony od tych na górze? To może być winą braku kręcenia, bo reszta włosów jest bardzo ładnie poskręcana

Tymczasem ja nie dość, że jestem gapa to jeszcze leń. Gapa, bo miałam nałożyć dzisiaj maskę na włosy pod folię, więc nie nałożyłam odżywki po myciu... po czym zupełnie o tym zapomniałam i normalnie rozczesałam włosy i ułożyłam fryzurę. Leń, bo kiedy sobie już o masce przypomniałam, to nie chciało mi się jej nakładać, bo bym musiała włosy znów układać

- odżywka Garnier z AiK
- opakowania kosmetyczne

Tak jeszcze zapytam - czy balsam Babydream fur Mama może podrażniać? Bo dopiero po dwóch miesiącach używania, kiedy właśnie balsam mi się skończył doszłam do wniosku, że czasem mnie chyba swędziała po nim skóra głowy. Raz się nim umyłam, bo skończyło mi się mydło i miałam potem ochotę zadrapać się na śmierć. Najgorzej jednak było, kiedy raz woda z włosów spłynęła mi na wewnętrzną część łokcia, czyli tam, gdzie wszelkie uczulenia i podrażnienia są najbardziej intensywne - to dopiero swędziało...
Drogeria Firlit na Karmelickiej, niedaleko placu Inwalidów
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:49   #66669
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Byś się podrapała mam druty nie włosy :P ale dzięki
Pokaż się potem
Nie wierzę, że tak drapią! Ale wyglądają cudnie miękko <zazdrość>

Tak więc jestem i się pokazuję maseczka pachniała cudnie, uwielbiam Kallosa za ten budyniowy zapaszek Jednak Alterra nie jest dla mnie, włosy są jakieś sztywne. Chciałam ją wykończyć i dlatego dodałam do maski, bo nie lubię marnować kosmetyków. Pszenica i morela u mnie się totalnie nie sprawdziła, zresztą jak olejki Alterry (nie robiły nic). I nie wiem co znowu zrobiłam źle, ale już drugi raz mi się zdarzyło, że po maseczce z żółtkami mam takie białe klejące paproszki we włosach, jakby białko się ścięło (tylko skąd białko w żółtku? ) Spłukiwałam chłodną wodą, ale glutki i tak były. No nic, trzeba pocierpieć aby być piękną Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeszcze nie opanowałam autoportetu Na włosy po umyciu nałożyłam tylko Garniera avokado i masło b/s oraz Loton odżywkę b/s. Na końce olejek macadamia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01518.jpg (244,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01519.jpg (154,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01529.jpg (163,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01530.jpg (211,5 KB, 24 załadowań)
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:53   #66670
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:

- odżywka Garnier z AiK
- opakowania kosmetyczne
Hm, to dziwne, w Rossmannach zazwyzaj są te opakowania. Tak samo jak Garnier AiK. Ja akurat AiK kupiłam w zwyklym supermarkecie, Joanny też widuję zazwyczaj tam, albo w małych drogeriach. Często w supermarketach jest większy wybór odzywek, niż w drogerii.

Spróbowałam dziś ugotować żel lniany, ale wyszedł mi zbyt gęsty i nie mogłam go odcedzić Trudno, zje się.
No i pierwszy post w codzienniku
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 13:56   #66671
topsecri
Raczkowanie

Cytat:

- odżywka Garnier z AiK
- opakowania kosmetyczne

Garnier AiK znajdziesz Polo Markecie Opakowania kosmetyczne kupowałam właśnie w Rossmanie. Być może teraz w szale wakacyjnym skończył im się towar. A patrzyłaś w Naturze? Kiedyś też tam widziałam różne flakoniki, pudełeczka i buteleczki.
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:10   #66672
iwonsia01
Zadomowienie

Wispol ma dobre zaopatrzenie jeśli chodzi o CG. Zawsze tak najłatwiej mi dostać Joanny bez spłukiwania wszystkie rodzaje. Garnier AiK jest prawie w każdym sklepie/drogerii. Ma takie żółciutkie opakowanie. Tyle, że teraz w oczy nie rzuca się napis Garnier a Ultra Doux może dlatego nie możesz znaleźć.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Kupiłam więc ten lotion Marc Anthony jestem zadowolona z efektu. Tęskniłam za czymś innym niż żel. Mam ochotę wrócić do moich małych loczków, bo niestety żele spowodowały u mnie bardziej duże fale niż loczki. Zatęskniłam do przeszłości Mam tylko nadzieję, że ten lotion starczy mi na długo, bo cena regularna nie jest optymistyczna (39.90:/) Ale tuba duża więc myślę, że będzie ok. Super do reanimacji na 2 dzień tak jak lubiłam po mojej Pantene Ogólnie wracam częściowo do silikonów, bo jako osoba farbując regularnie włosy muszę dbać o długość koloru i blask a niestety ostatnio cały miesiąc myłam włosy Ms. Potters i niestety mycie odżywką choć przyjemne u mnie się nie sprawdza, bo kolor szybko płowieje i matowieje:/ Muszę je więc podrasowywać silikonami. Dziś skończyłam w końcu też tą okropną maskę bingo z kaszmirem. Ostatnia aplikacja bardzo mnie ucieszyła, bo ten zapach.... fujjjjjjjjjjjj:/ wychodził mi bokiem. Skuszę się jeszcze na Shea o ile spotkam. Patrzyłam ostatnio w Tesco i nie było Muszę też zmienić tego Garniera AiK.W konsekwencji jednak kupuję go zawsze gdy kończy mi się odżywka, bo jest tani i uwielbiam jego zapach. Nie wiem co począć dalej z moimi włosami :P

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:11
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 14:11   #66673
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że tak drapią! Ale wyglądają cudnie miękko <zazdrość>

Tak więc jestem i się pokazuję maseczka pachniała cudnie, uwielbiam Kallosa za ten budyniowy zapaszek Jednak Alterra nie jest dla mnie, włosy są jakieś sztywne. Chciałam ją wykończyć i dlatego dodałam do maski, bo nie lubię marnować kosmetyków. Pszenica i morela u mnie się totalnie nie sprawdziła, zresztą jak olejki Alterry (nie robiły nic). I nie wiem co znowu zrobiłam źle, ale już drugi raz mi się zdarzyło, że po maseczce z żółtkami mam takie białe klejące paproszki we włosach, jakby białko się ścięło (tylko skąd białko w żółtku? ) Spłukiwałam chłodną wodą, ale glutki i tak były. No nic, trzeba pocierpieć aby być piękną Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeszcze nie opanowałam autoportetu Na włosy po umyciu nałożyłam tylko Garniera avokado i masło b/s oraz Loton odżywkę b/s. Na końce olejek macadamia.
ładniutkie są

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-30, 14:57   #66674
Piechniak
Rozeznanie

sprawozdanie z mojego żelu z gumy ksantanowej:
18 ml wody
2,5 ml gumy
wyszło strasznie dużo, zużyłam 1/5 i tak wyszło dość dużo jak dla mnie, wygniotłam suchary
i tak: pierwszego dnia nie bardzo: suche i poplątane włosy w takich smutnych strąkach...
drugiego dnia lepiej - pewnie żelu juz było mniej... więc poprawnie acz bez szału...
darowałabym go sobie gdydby nie to, że objętość dało super przez całe 2 dni... więc dam mu jeszcze szansę w następujący sposób: rozrobię mieszankę z wodą, przeleję do spryskiwacza i użyję jako psikadła, może przy mniejszym zagęszczeniu będzie fajniej...
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 15:58   #66675
imbryka
Rozeznanie

Hej pytanie mam, bo mam teorie, ale chce sie upewnić

Czy jeżeli chcę użyć sls w celu oczyszczenia, to jak nałożę przed myciem olej, to ma to sens?
Bo coś mi świta, że jak nałożę olej, to nabudowane cosie zostaną, to jak?

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:26   #66676
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

Czy jeżeli chcę użyć sls w celu oczyszczenia, to jak nałożę przed myciem olej, to ma to sens?
Wydaje mi się, że SLS wypłukuje właśnie nabudowane olejowe cosie, więc nie wiem czy cokolwiek z oleju zostanie ale pewna nie jestem. Niech się wypowiedzą włosomaniaczki z większym stażem
Stary 2012-07-30, 16:33   #66677
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

po mojemu olej mozesz potraktować jak pierwsze O w metodzie OMO a metoda ta, jeśli użyjesz slsu jest metodą mycia oczyszczającego
prościej: tak, uważam, że to Ci oczyści włosy a pozwoli trochę mniej je skrzywdzić twardym detergentem
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 16:39   #66678
kasiaa87
Raczkowanie

byłam dzisiaj na farbie i strzyżeniu i mam wyprost, że aż wstyd pokazać na zakręconym forum... ale jak tylko naolejuje i zmyje te fryzjerskie specyfiki to wkleje włosiska, chyba że dalej będą proste.... obcięłam ze 4 cm, bo dosyć zniszczone końce miałam.
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 17:51   #66679
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj na farbie i strzyżeniu i mam wyprost, że aż wstyd pokazać na zakręconym forum... ale jak tylko naolejuje i zmyje te fryzjerskie specyfiki to wkleje włosiska, chyba że dalej będą proste.... obcięłam ze 4 cm, bo dosyć zniszczone końce miałam.
widzę że te same metody stosujemy. ja też od razu myłam po swojemu, od razy SLSem żeby zmyć wszystko.

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-30, 19:34   #66680
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
vivinn piękne włosy
I kociaki też super Kocham koty
Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
vivinn, piękne włosy!
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Świetnie!!! I włosy, i maluszki!
Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
vivinn, ale cudowne włoski! A kociaczki super, sama uwielbiam koty, piękne masz te łaciatki.
Dzięki Dziewczyny!Koutom jest miło, włosom również

Cytat:
vivinn - bardzo bardzo bardzo bardzo ładnie
Dziękuję, dziękuję Miło słyszeć takie rzeczy od pięknie zrolowanej

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Widać, że porządnie nawilżone
Dzięki

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Pierwsze zdjęcie to włosy z głową w dół. Jakoś kiepsko te zdjęcia wychodzą. :|
Śliczne, takie delikatne, no i ta dłuugość

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jakie cudo
A ile to cudo źre

Cytat:
Cuda Trzymam kciuki za maluchy !!! mam trochę doświadczenia w oseskami, bo jesteśmy kocim domem tymczasowym więc jeśli mogę jakoś pomóc to pisz na prv
Też użyczam DT koutom Aczkolwiek ostatniego tymczasa oddałam w październiku 2011 i zrobiłam przymusowy urlop, aż do teraz

Cytat:
Chwalam się znowu
Piękne! O jakimś puchu wspominałaś, niby gdzie on?

Cytat:
Ja się pochwalę moimi lokasami dzisiejszymi
Ahh, zawsze miło popatrzeć na takie włoski

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Tak więc jestem i się pokazuję
Będzie pięknie!

Cytat:
Ja też przeżyłam dziś wizytę u fryzjera I muszę powiedzieć, że było naprawdę miło, a pani fryzjerka nie kręciła nosem na loki, pochwaliła nawet, mimo że włosy nie były dziś w najlepszej formie, ale o tym zaraz.

Do fryzjera szłam jak na ścięcie (głowy), pełna złych przeczuć (jakby ktoś pół roku temu powiedział mi, że będę przeżywała wizytę u fryzjera - wyśmiałabym), a na głowie miałam po prostu miotłę... Nie dość, że wczoraj położyłam zdecydowanie za mało żelu, to zaraz po aplikacji poleciałam karmić te małe zjadacze czasu i mleka. Efektem czego całe ugniatanie i układanie poszło w las
Ale pani F. dzielnie zabrała się za moje kłaczki i kupiła mnie tym, że powiedziała, że 3cm, które zamierzałam ściąć (tzn. to było maksimum, na jakie bym pozwoliła) to marnotrawstwo zapuszczania i jeżeli końcówki nie będą tego wymagały to podetnie minimalnie i tak tez zrobiła, jestem w niebie A zaraz się olejuję (tylko nakarmię koty, oczywiście...) .
Stary 2012-07-30, 20:11   #66681
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość

Ja też przeżyłam dziś wizytę u fryzjera I muszę powiedzieć, że było naprawdę miło, a pani fryzjerka nie kręciła nosem na loki, pochwaliła nawet, mimo że włosy nie były dziś w najlepszej formie, ale o tym zaraz.

Do fryzjera szłam jak na ścięcie (głowy), pełna złych przeczuć (jakby ktoś pół roku temu powiedział mi, że będę przeżywała wizytę u fryzjera - wyśmiałabym), a na głowie miałam po prostu miotłę... Nie dość, że wczoraj położyłam zdecydowanie za mało żelu, to zaraz po aplikacji poleciałam karmić te małe zjadacze czasu i mleka. Efektem czego całe ugniatanie i układanie poszło w las
Ale pani F. dzielnie zabrała się za moje kłaczki i kupiła mnie tym, że powiedziała, że 3cm, które zamierzałam ściąć (tzn. to było maksimum, na jakie bym pozwoliła) to marnotrawstwo zapuszczania i jeżeli końcówki nie będą tego wymagały to podetnie minimalnie i tak tez zrobiła, jestem w niebie A zaraz się olejuję (tylko nakarmię koty, oczywiście...) .
ja też dzisiaj obowiązkowo olejowanie lnianym
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 20:57   #66682
angie_910108
Raczkowanie

witam właśnie natrafiłam na to forum i jestem w trakcie przeglądania postów Chciałam się przywitać ze wszystkimi posiadaczkami niesfornych loczków pozdrawiam
angie_910108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:37   #66683
Majka1503
EDUkator

vivinn następna, która dobrego fryzjera znalazła?! Czemu u mnie same takie przygłupie?

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 21:59   #66684
smoothly
Zakorzenienie

angie, cześć
ech, ale tu cicho się zrobiło. ja w środę chcę się wybrać na zdjęcia dowodowe do fotografa w naturalnych włoskach, ewentualnie grzywke podprostować jak nie bedzie chciała współpracować. ciekawe jak się włosy spiszą

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-30, 22:28   #66685
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Zioło - Garnien AiK dostaniesz praktycznie w każdej drogerii, a joannę naturię chociażby w tesco
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 22:33   #66686
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
ja też dzisiaj obowiązkowo olejowanie lnianym
Piąteczka! Już siedzę w skromnym zestawie: eliksir GP przeciw wypadaniu na skalp i długość oraz na skalp - Sesa, długość - sezamowy. Czuję się dopieszczona, bo oleju na włosach nie miałam wieki (tj - jakieś 10 dni).

Cytat:
vivinn następna, która dobrego fryzjera znalazła?! Czemu u mnie same takie przygłupie?
Owszem, jeżeli ta pani utrzyma się na rynku to będę stałą klientką, bo moje obecne fryzjerskie potrzeby są całkowicie zaspokajane
Ale i tak myślę, że spora część dobrego ścięcia zależy od nas, od tego jak wytłumaczymy, co chcemy
Dziś powiedziałam wszystko, co chciałam powiedzieć: że mają być tylko końcówki; że max 3cm; że zapuszczam; że na prosto; że to był kiedyś bob i jeśli trzeba będzie z przodu podciąć więcej to ok, aby najdłuższa warstwa była równej długości; że nie chcę żadnego dopieszczania końcówek degażówkami czy żyletkami - absolutnie wszystko, co przyszło mi na myśl i co było zgodne z moją wizją
Stary 2012-07-30, 22:34   #66687
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne! O jakimś puchu wspominałaś, niby gdzie on?
Dzisiaj jest znowu :P
Muszę przetrwać tę pogodę na francuzach i tyle ;]

Fajnie że fryzjerka ludziowa

Stary 2012-07-30, 22:34   #66688
smoothly
Zakorzenienie

ja Wam pokażę teraz moje powywijane. praktycznie ciągle w związanych chodzę bo to po domu
bez stylizatora na trzeci dzień

przepraszam, że niewyraźne zdjęcia, ale to telefonem w sztucznym świetle, same wiecie..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0440.jpg (133,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0441.jpg (132,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0442.jpg (140,2 KB, 11 załadowań)

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-30, 23:01   #66689
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Owszem, jeżeli ta pani utrzyma się na rynku to będę stałą klientką, bo moje obecne fryzjerskie potrzeby są całkowicie zaspokajane
Ale i tak myślę, że spora część dobrego ścięcia zależy od nas, od tego jak wytłumaczymy, co chcemy
Dziś powiedziałam wszystko, co chciałam powiedzieć: że mają być tylko końcówki; że max 3cm; że zapuszczam; że na prosto; że to był kiedyś bob i jeśli trzeba będzie z przodu podciąć więcej to ok, aby najdłuższa warstwa była równej długości; że nie chcę żadnego dopieszczania końcówek degażówkami czy żyletkami - absolutnie wszystko, co przyszło mi na myśl i co było zgodne z moją wizją
Wiesz, ostatnio jak podcinałam to 3 razy fryzjerce powiedziałam, że zapuszczam i że mogą być ślady jeszcze po asymetrii, ale proszę tego nie równać, góra 1-2 cm, a z grzywki do 3 cm.
Jak zobaczyłam ile leci z długości to od razu (teraz wiem, że baaardzo niepotrzebnie ) podniosłam głos na nią.
No i skutkiem tego było spokojnie 7 cm stracone z grzywki.
Czekam, aż brat z narzeczoną zjadą do kraju, bo przyszła bratowa fryzjerka i to dosyć dobra

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:17   #66690
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
ja Wam pokażę teraz moje powywijane. praktycznie ciągle w związanych chodzę bo to po domu
bez stylizatora na trzeci dzień
Są takie... zmysłowe - bardzo lubię, jak włosy tak naturalnie rozlewają się po ramionach I zawsze kojarzą mi się z filmowymi, idealnymi randkami

Cytat:
Wiesz, ostatnio jak podcinałam to 3 razy fryzjerce powiedziałam, że zapuszczam i że mogą być ślady jeszcze po asymetrii, ale proszę tego nie równać, góra 1-2 cm, a z grzywki do 3 cm.
Jak zobaczyłam ile leci z długości to od razu (teraz wiem, że baaardzo niepotrzebnie ) podniosłam głos na nią.
No i skutkiem tego było spokojnie 7 cm stracone z grzywki.
Czekam, aż brat z narzeczoną zjadą do kraju, bo przyszła bratowa fryzjerka i to dosyć dobra
Moim zdaniem dobrze, że zareagowałaś - fakt, że forma mogła być inna Ale kiedy czytam, że dziewczynom poszło po 15cm, a miały być końcówki, to nie chce mi się wierzyć, że protestowały, a fryzjerka dalej swoje (może jeszcze przywiązała je do fotela i nie pozwalała zejść pod groźbą śmierci?).
Warto też, po powiedzeniu, jak ma wyglądać ścięcie, zapytać fryzjerki, co będzie robić. Miałam takie szczęście, że dwie ostatnie fryzjerki (tzn - moja wcześniejsza, u której byłam duużo razy i ta wczorajsza) mówiły, co będą teraz robić, co podcinać, co stopniować, a ja nie bałam się pytać Może to i niedyskretne - w końcu fryzjerka zna się lepiej na tym co robi, ale to chyba oczywiste, że mam prawo to wiedzieć. W końcu to ja mam być zadowolona z efektu
Trzymam kciuki za przyszłe dobre ścięcie

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości